Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2022 15:54 - Бивш US министър: Идиотският Запад не прави нищо друго, освен да разпалва пламъците на войната и сега е съвсем близо до това сам да бъде погълнат от тях
Автор: iw69 Категория: Политика   
Прочетен: 4630 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 31.05.2022 20:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пол Крейг Робъртс: На ръба сме да престанем да съществуваме, защото западният свят не е в състояние да вземе разумни решения  

Някога Пол Крейг Робъртс служи като помощник по икономическата политика на министъра на финансите на САЩ в администрацията на президента Роналд Рейгън. Освен заместник министър е бил и старши научен сътрудник в престижния институт Хувър в Станфордския университет и редактор и колумнист на The Wall Street Journal, Businessweek. Въпреки това, след като той не одобрява политиката на президента Джордж У. Буш, пътят му към тези медии и политиката бяха затворени за Робъртс.

През май 2021 г. в статия на личния си уебсайт ветеранът на американската политика обвини властите на САЩ в изкривяване на световната информационна картина. Той написа: „Докато американските академични и медийни мръсници, зависещи от контролираните от Фаучи грантове от NIH и Big Pharma, предизвикват страх от относително безобидния „вариант на Omicron“, реално опасната ситуация, която очаквах от седем години, надига смъртоносната си глава. Арогантни глупаци във Вашингтон, затънали в собственото си високомерие, отработват ядрени атаки срещу Русия в рамките на 20 километра от руските граници.

Робъртс предвиди как ще свършат лудориите на "арогантните глупаци".

Американски политолог предупреждава от години, че провокациите, опитите за обкръжаване, изплашване на Русия ще доведат до опустошително „използване на военна сила от Кремъл в Украйна... за да се убедят Вашингтон и европейските столици, че политиката на бодене на мечки с кол е игра на глупаци, която носи смърт и разрушение".

Три дни след началото на СЗО в Украйна Пол Крейг Робъртс пише : „Западът вече няма експерти по Русия. Западът има хора, които пряко или косвено са на заплатите на комплекса за военна сигурност, които не правят нищо друго, освен да се карат на Русия. Той атакува и западния феминизъм: „Западът, за да покаже своята „приобщеност“, назначава жени за министри на отбраната, съветници по национална сигурност и ръководители на Европейската комисия. Жените трябва да покажат, че са толкова твърди като мъжете и затова вземат още по-лоши решения“.

Той беше възмутен от решенията на председателя на Европейската комисия: „Урсула фон дер Лайен каза, че въпреки предупреждението на Путин, ЕС ще финансира покупката и доставката на оръжия за Украйна. Идиотката каза още, че ЕС ще включи в санкциите и Беларус, която не участва във военните действия, защото е ... съюзник на Русия. Тя казва, че ЕС иска да забрани руските медии, защото те не се придържат към официалната военна история".

Твърде опитният Пол Крейг Робъртс, преди другите мъдреци от Станфорд и Оксфорд, призна: „Ние сме на ръба да престанем да съществуваме, просто защото западният свят не е в състояние да вземе разумни решения. Идиотският Запад не е направил нищо друго освен да разпалва пламъците на войната и сега е съвсем близо до това сам да бъде погълнат от тези пламъци“.

Има обаче нещо по-очевидно: нашествията няма да спрат, докато САЩ смятат войната за печеливш бизнес, а страните, в които организират путчове, майдани, цветни революции, за своята перална машина за пране на пари. И няма значение дали Вашингтон се страхува от „тайния план на Путин“ или не, Америка все пак ще тръгва на поход, защото това е основният й бизнес.

На 20 март тази година Робъртс заяви: „И така, председателят на Европейската комисия обявява, че ЕС влиза във войната на страната на украинските нацисти, а идиотският посланик на Вашингтон в ООН обвинява Путин в ескалация на войната”. Той винаги даваше ниска оценка на съюзниците (васалите) на Америка: „Представете си нищожество като Блинкен, човек без способности или постижения... заплашващ доминиращата военна сила в света. Тази необуздана арогантност, доведена до лудост, е насърчавана от години от сдържания отговор на Кремъл на големи провокации“.

Робъртс не се уморява да говори за практиката на прославяне на нацистите на Запад: „Оръжията, парите, дипломатическата подкрепа за украинските нацисти идват от западния свят. The Washington Post, национален вестник в столицата на западния свят, току-що публикува редакционна статия: „Светът не трябва да забравя защитниците на Мариупол, те са герои“. „Герои“ са неонацистките главорези от Азов, куп военни престъпници, много от които вероятно ще бъдат съдени в руски съдилища за военните им престъпления.

Руснаците не са такива. Те се борят по различен начин: „Путин ограничава използването на насилие срещу цивилни, не защото очаква похвала за своята толерантност, а защото това е добродетел, към която той се придържа. Руснаците, казва Пол Крейг Робъртс, виждат нещата по различен начин: това едновременно го радва и увеличава безпокойството му.

83-годишният ветеран от американската политика предупреждава в продължение на толкова години за възможността от ескалация на конфликта и довеждане на напрежението до ръба на ядрената война, че сега почти съжаление се изплъзва през думите му: да, Русия започна офанзива в Украйна, но руският хуманизъм няма да позволи на европейските правителства да прозреят глупостта си, в която Робъртс е убеден: „Ако Русия беше устроила блицкриг в Украйна, правителствата на Европа биха излезли от НАТО, а не да се опитват да се присъединят към него“. И той подозира, че без ужасяваща демонстрация на руската военна мощ Западът няма да разбере, че Изтокът, представен от Русия, никога няма да позволи да се диктува на Москва.

И така или иначе, Пол Крейг Робъртс все пак вижда, че времето на идеализирането на Европа и Америка от руснаците, времето на имитации и действия по западни образци и заповеди е безвъзвратно отминало. 



Гласувай:
10



1. zabylgarite - ...
26.05.2022 16:29
Това е!
цитирай
2. kvg55 - iw69,
26.05.2022 22:45
Да си припомнят, какво прави Юпитер на тези, които иска да погуби.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: iw69
Категория: Политика
Прочетен: 4821964
Постинги: 2500
Коментари: 6278
Гласове: 16457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031