Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2021 15:49 - КАТАСОНОВ Валентин: Локдаунът и "пандемията" са завинаги!
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 1789 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разбира се, главният фактор за събитията и процесите в икономиката е COVID-19... Но не е страшен самият вирус, а мерките за Локдаун, с които принудиха хората на «самоизолация» «дистанциране», «маски», затваряне на бизнеса, ограничения, дистанционна работа и образование, и т.н.
През юли излезе книгата «Covid-19: The Great Reset (Великото презареждане)» на известния Клаус Шваб (несменяем ръководител на Световния икономически форум — СИФ). В нея професор Шваб, който е от тесния кръг на световния елит, и изразява техните интереси, - разкри много тайни.
Първо, че световният елит още отдавна е готвел «революцията отгоре», но за нея тогава, не всичко е било готово. И ето сега, 2020 година тя започна. Един от видимите й признаци стана, масовият, глобален lockdown.
А вторият е «пандемия COVID-19»която е «димната завеса», дала основание за локдауна и лишила хората от нормален свободен живот.
Клаус Шваб задава риторичния въпрос: «Кога ще се върнем към нормалния» живот?”» И сам цинично, но честно, си отговаря: «Никога». «Пандемията» и Локдаунът са — завинаги.
На трето място, той малко разкри картината на този дивен нов свят, който трябва да възникне в резултат на «Великото презареждане».
Клаус Шваб дава да се разбере, че измамата «икономически либерализъм», която се насаждаше десетилетия, следва да се забрави, - веднъж и завинаги.
Човечеството се вкарва в пост-капитализъм, където ще управлява елитът (1 процент от населението на земята — заедно с прислугата им), а всичките останали (99 процента, ще са роби, в цифров концлагер.
Разбира се, «политкоректният» професор Шваб, не казва «роби» и «концлагер». Но ако добре схванем смисъла на предложеното ни «Велико презареждане», излиза точно така.
Например, предложенията му за тотален цифров контрол над гражданите, в «дивния нов свят», си е чист електронен концлагер.
Клаус Шваб казва красиви думи за «равенство» в бъдещия свят, и тоще е така, но само за робите, които ще са 99% от човечеството. Шваб говорит за «предрасъдъците» и «рудиментите» на стария капитализъм, като - печалба, право на собственост, акционерна форма на предприятията и т.н. Но всичко това ще бъде ликвидирано.
На мястото на капитализма на собствениците, ще дойде «икономиката на потребителите». Но с нея фактически ще се разпорежда само елитът - «златният 1 процент» от общото население... 
Капитализмът на акционерите трябва да бъде трансформиран в капитализъм на стейкхолдерите, — т.е. «капитализъм на всички заинтересовани хора».
А кои са тези стейкхолдери? — Само интернационалните (еврейски) корпорации. Сега тези корпорации ги наричат и «транснационални». Но утре такова название ще е абсурдно, — понеже изобщо няма да има "национални държави".
Според Шваб, националните държави са анахронизъм, преживелица от стария капитализъм. Затова в «дивния нов свят» корпорациите ще са, не «транснационални», а «Глобални».
И Глобалните корпорации трябва постепенно да вземат на себе си всичките досегашни държавни функции, понеже те ще "приватизират" държавите.
Да, за бъдещето на държавите, Шваб разсъждава много премерено... Понеже, не всички ще поискат доброволно да влязат в «дивния нов свят» (електронен концлагер).
Затова ще трябва сила, в т.ч. полиция и даже армията, за да вкарат насила «дисидените» в «светлото бъдеще». И чак после, когато всички ще се окажат в електронния концлагер, ще може окончателно да се премахнат досегашните държави.
Висша управляваща институтция ще е "Световно правителство", което ще се опира на глобалните корпорации.
Шваб говори за крупните корпорации, като носещи конструкции на новия капитализъм. А къде ще е дребният и среден бизнес? — За него няма място в новата конструкция. Малките и средни компании вече се унищожават, със сегашните локдауни.
А къде ще се дянат милионите и милиони, заети в този сектор на икономиката?..
Явно, за мнозинството уволнени работници няма да има работа. Още повече, че Клаус Шваб много се стреми за по-широко използване на роботи и всякакви автоматизации, заменящи живия труд, и не само във физическия, но и в умствения.
Но за да не предизвикат предложенията на Шваб, страх и протести, той успокоява хората с обещания за въвеждане на социални амортизатори, които да помогнат, да се понесат възникващите претоварваня. Хората не трябва да се страхуват, че ще изгубят доходите си, попнеже, предлаганият от Шваб модел е наречен «социално отговорен капитализъм».
Една от мерките на тези «отговорности» е обещанието, да се въведе т.н. «Безусловен базов доход» (ББД).
Вече имаше експерименти за въвеждане на ББД в отделни градове и региони на некои страни, предимно европейски.
Най близо от всички, до въвеждане на ББД беше Швейцария, която 2016 г. даже проведе референдум по този въпрос. Проектът за ББД, предложен на всенародно гласуване, предвиждаше, на всеки пълнолетен гражданин да се изплащат примерно 2250 евро (на месец). Но, неочаквано за мнозина, мнозинството граждани на алпийската република отхвърлиха идеята за ББД.
Истината е, че те гласуваха, не против този доход, а са против, да се увеличат данъците. Защото, за да се реализира проектът ББД в Швейцарската Конфедерация, ще трябва да се увеличи доходната част на бюджета, за което ще трябва двойно да се увеличат данъците.
По време на сегашната «пандемия» идеята за ББД пак излезе на първи план. Но ни една страна не се реши да въведе такава гарантирана финансова (социална) помощ за гражданите си. В най-добрия случай, всичко се ограничи, до даване на еднократни "обезщетения".
Например, в САЩ, през април на пълнолетните американци, независимо от социалното им положение, бяха раздадени по 1200 долара. Но това не е ББД, а е еднократно раздаване, или, както мнозина го нарекоха: «измама» и «демагогия».
В проекта на Шваб има и други «социални амортизатори». Например, той вниматено, но «научно аргументированно» говори за перенаселеността на планетата. Т.е. да се контролират демографските процеси, за да се намалява планомерно населението.
Хората трябвало да ограничат потребностите и потреблението си. Не, богатите да се откажат от частните си супер лайнери (самолети) или от скъпите си яхти. Не. Той говори само за останалите 99% от населението...
Докато четех книгата на Клаус Шваб, все се питах: нямаше ли в близкото ни минало, нещо подобно на обещаваното от професора «светло бъдеще».
Например, в Източните деспотии на древния свята, е царувал рабовладелски строй, но робите били собственост, не на отделни стопани, а на държавата, т.е. на тесен кръг от елита (точно както по времето на комунизма) сплотен около деспота.
Идеята много напомня «Манифеста на комунистическата партия» на Карл Маркс и Фридрих Енгелс (1848 г.). Или на икономическия модел на «военния комунизъм», съществувала в СССР, в първите години след революцията (1918-1921г.)...
Същите интереси, на същия световен (юдомасонски, сатанински) елит се крият и зад риториката на Клаус Шваб.
На тях наистина не им трябват печалби. Те искат да са собственици на света. «Дивния нов свят» е робовладелски строй, а в такъв строи, не само печалбите, но и парите стават анахронизмом (защото всичко ще е тяхно, както и сега, но ще е напълно легално, открито и законно! И няма да има от кого да се плашат, защото всички ще са чипирани и зомбирани, а недоволните ще са унищожени. Но ... те не слагат в сметките си - Бога!? Г.С.).
И така, книгата на Клаус Шваб «Covid-19: Великото презареждане» е евтина, но много опасна риторика, целяща да приспи вниманието на човечеството.
В проекта «Великото презареждане (и препрограмиране)» единствената «заинтересована страна» е световният елит, който е дал "социална поръчка" на Клаус Шваб, да изготви проекта и да го внедрява...
Световният елит успя тази (2020-та) година, да сложи маски на милиарди хора в света. Елитът разбра, че може смело да продължи настъплението, понеже съпротива почти няма.
Затова елитът реши да си свали маската на секретността, и вече виждаме, че имаме работа със заговор против човечеството.
......................................
Валентин Катасонов    https://rusvesna.su/news/1618665300   Превод, с малки съкращения, Григор Симов  



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28314625
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031