Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2016 18:34 - Клетките слушат. Комуникирайте с тях!
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 1293 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Клетките слушат. Комуникирайте с тях!     image     image

http://www.zahariada.com/
Може ли тялото ни да ни чува? Можем ли да общуваме с него, за да си помагаме в лекуването на различни болести?

Разбира се! Ние сме една цялостна система, способна да се свързва на много различни нива.

Д-р Брус Липтън (Bruce Lipton) смята, че е открил взаимодействие между ума, тялото и процесите, чрез които клетките получават информация. Неговата книга „Биология на вярата“ показва, че гените и ДНК не контролират нашата биология, а всъщност ДНК се контролира от външни сигнали, включително енергийното излъчване на мислите ни.

За да бъде контролирано това взаимодействие, трябва да се усъвършенстват някои техники. Според доктора вечер човек трябва да изпада в състояние на пълен покой или медитация. В това състояние той трябва да се опитва да установи връзка между ума и тялото си, като основните мисли, които минават през ума му, трябва да са свързани с надежда, но не и очаквания. Когато тази техника бъде усъвършенствана, първите резултати би трябвало да започнат да се проявяват още през първия час. Според известния доктор резултатите ще бъдат видими – може да усетите преминаването на електрически импулси през тялото си, защото клетките, нервите и мускулите ви започват да отговарят на насочената енергия.

Според Липтън има три ключови стъпки за постигането на успешна комуникация:

  • Трябва да изпитвате истинско съчувствие към тялото си, осъзнавайки че е създадено от съзнателни клетки, които са способни да изпитват емоции.
  • Създайте доверие, изградено върху позитивна умствена комуникация. Съгласувайте целите си и разберете какво искате да постигнете.
  • Позволете комуникацията да се променя, като използвате различни мисли, предизвикващи спонтанни приятни емоции.

Живеем чрез емоции

Изследователят Клийв Бакстър (Cleve Backster) прекарал 36 години в изучаване на биокомуникацията при растения, животни и хора. Бакстър е бивш специалист по разпитите в ЦРУ и смята, че е осъзнал истинската мощ на мислите и идеите.

Това се случило през 1966 г., когато решил да наблюдава растението Dracena Fragrans с помощта на полиграф. Той закачил електродите за едно листо и започнал да се чуди как да предизвика прилив на електрически импулси в растението. В един момент си представил, че запалва листото с прикачения електрод. В този момент полиграфът отчел екстремна реакция от страна на растението…

Емоциите са резултат на нашето въображение. Ако позволим на съзнанието да си въобразява в състояние на дълбока медитация, през тялото ни ще преминават силни енергийни вълни. Всички тези проучвания и твърдения напомнят много на източната концепция за единност.

Биология на вярата

Древните цивилизации явно са знаели, че съществуваме в живо вселенско енергийно поле, което поддържа живота и едновременно с това насочва еволюцията на съзнанието във Вселената. Това енергийно поле може да бъде фокусирано към лекуването на физически заболявания с помощта на ясни и чисти мисли, спонтанни емоции и физически отговори на съзнателния ум.

EWAO




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39898063
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930