Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2022 18:40 - Немско пътно строителство
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1237 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.05.2022 18:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image

Немско пътно строителство

 12 май 2022 г CloverGrass 

https://www.youtube.com/watch?v=qwemPLBzME8&feature=emb_imp_woyt

АВТОБАНА – ХИТЛЕР ОТКРИ НОВ ПЪТ (1:22) 

Предистория: Системата на автобаните е едно от най-големите постижения на Хитлер. Тук Фриц Тод, директор на проекта, обсъжда какво се е случило, откакто Хитлер пое ръководството. Поддържайки темата на ралито, той също така сравнява германското пътно строителство с това в Юдео Съветския съюз.

Източникът: Der Parteitag der Ehre vom 8. bis 14. септември 1936 г. Offizieller Bericht ьber den Verlauf des Reichsparteitages mit sдmtlichen KongreЯreden (Мюнхен: Zentralverlag der NSDAP., 1936). с. 268-271.

Немско пътно строителство

от д-р Фриц Тод

Това е третият път, когато докладвам за строежа на нашите фюрерски пътища на партийния конгрес.

Преди две години обявих началото на работа по тези пътища в целия Райх.

Преди година докладвах за усилията на 250 000 германски работници, които след дълги години на безработица намериха работа в изграждането на пътищата на Адолф Хитлер.

Днес, само три години след началото на работата, обявявам завършването на първите 1000 километра от пътищата на Адолф Хитлер.

„Дайте ми четири години“, моли фюрерът германския народ в началото на 1933 г. Нито една от големите задачи, които фюрерът ще постави в движение, не е пренебрегната. След три години безработицата на практика изчезна. Армията е възстановена на трета година. И мога да съобщя, че изграждането на немските магистрали също стана реалност.

Около 600 километра от автобана на Райха са завършени от немски работници и инженери и са пуснати за движение. Германските автомобилисти приветстваха новите пътища. Над 14 000 превозни средства използват отсечката от Мюнхен до Розенхайм всяка неделя в посока Берхтесгаден. 6 000 до 10 000 използват останалите завършени участъци близо до Франкфурт, Кьолн, Лайпциг, Хановер, Щетин, Бреслау и др.

Завършените участъци от автобана на Райха вече се превърнаха в най-използваните пътища в света.

Капацитетът на новите пътища се доказва най-добре от статистиката на трафика. 1800 превозни средства, по едно превозно средство на всеки две секунди, безпроблемно преминават през най-натоварените участъци всяка неделя за период от два часа.

Докато броят на превозните средства от страната и чужбина непрекъснато нараства, трудът на 250 000 работници добавя още километри към системата. През миналото лято всеки ден се изминаваха десет нови километра. Основните постижения до момента са:

Около 170 000 000 кубически метра земя са били преместени (това би запълнило редица камиони, простиращи се около света четири пъти);

Използвани са 5 000 000 кубически метра бетон (запълване на 100 000 железопътни вагона).

Германските работници са подкрепени от парк от 50 000 камиона, 2300 локомотива, 3000 километра коловоз и 1000 бетонови машини.

Не само ентусиазираните немски шофьори, но и целият свят се възхищават на това велико дело на немския труд.

Множество чуждестранни гости, присъстващи на олимпиадата, отбелязаха нашето пътно строителство.

Един водещ американец каза:

„Кажете на д-р Тод, че той строи най-добрите пътища в света.“

23 шведи казаха пред всекидневник в столицата си:

"Автобаните са най-добрите автомобилни магистрали в света."

Френски вестник коментира:

„Франция някога беше водеща в света в строителството на магистрали, но изостана далеч от Германия.

Членове на Швейцарския автомобилен клуб написаха:

„След като турист е карал по автобана, той е разглезен.“

Датски вестник:

"Те са израз на национална енергия, която предизвиква най-голямо възхищение."

А заглавието на статия за пътищата на Адолф Хитлер в британски вестник казва:

„Англия се нуждае от такива немски пътища!“

Само една държава и една система не могат да признаят нашите постижения: Русия. Те твърдят лъжливо, че нашата програма за пътно строителство е само на хартия. Това ни дава право да разгледаме накратко пътното строителство в съветския рай. Какъв е неговият план, неговите постижения?

Контролът върху магистралите на Русия не е както преди на експертите, а на полицията. Това е оправдано, тъй като строителството на магистрали в Русия използва изключително принудителен труд. Няма безплатен труд или безплатни фирми. Трудът по магистралите е задължителен не само за затворниците, но и за селското население. Всеки мъж от 18 до 45 и всяка жена от 18 до 40 трябва да отделят определено време всяка година без заплащане за строителство на магистрала. По-проспериращите фермери и техните семейства трябва да дават двойно повече от стандартното количество труд. В момента вестниците съобщават, че предстои изграждане на голяма военна магистрала, свързваща Москва и Минск. 30 000 политически затворници трябва да свършат работата.

Въпреки огромния мащаб на принудителен труд, използван за изграждане на руски пътища, действителните постижения са ограничени. Създава окаяно впечатление за действителните резултати от повтарящи се петгодишни планове.

Огромната нация Русия днес има само 60 000 километра павирани пътища, само 12 метра на квадратен километър. Германия и други европейски нации, за разлика от тях, имат средно 40 пъти повече павирани пътища на квадратен километър от Русия. Ограниченото количество павирани пътища свидетелства за ниското ниво на автомобилна култура в тази голяма, но безплодна и некултурна нация.

Русия не се нуждае от повече пътища, тъй като огромната страна днес имаше едва 320 000 превозни средства. Цялото руско предлагане на моторни превозни средства не е по-голямо от броя на новите превозни средства в Германия през последната година и половина.

Жалкото положение става ясно от целите на втората петилетка.

Количеството на павираните магистрали ще се увеличи от 60 000 на 80 000 километра, тоест от 12 на 16 метра на квадратен километър.

Вторият петгодишен план също така предлага създаването на 55 големи и 172 по-малки сервиза и 1000 бензиностанции в огромната страна. Нямаме с какво да сравним окаяността на тази програма и нейните цели.

Ние не живеем в съветския рай, а по-скоро в националсоциалистическа Германия, в Райха на Адолф Хитлер. Работим със свободни работници, за да изпълняваме задачите на фюрера.

На 23 септември, по-малко от 900 дни от началото на усилията, първите 1000 километра от пътищата на Адолф Хитлер бяха завършени. Те са пътища, ненадминати никъде другаде по света по своето техническо съвършенство и красота. Това дело на технологиите ли е? Не! Както много друго, това е дело на Адолф Хитлер!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image






Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39926340
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31038
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930