Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2015 22:11 - Славяни и тракедонизъм.
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 25980 Коментари: 54 Гласове:
4

Последна промяна: 11.11.2015 11:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        На вниманието на ХХ-та Национална конференция „България в световната история и цивилизация – дух и култура“ (Варна, 21-22 ноември 2015 г.), във връзка с тезата на Павел Серафимов (Спароток), подготвена за 21 ноември 2015 г. на конференцията, под надслов „Славянският проблем в българската историография“.

 

1.

Що е това „славяни“? Те едно и също ли са с упоменатите след VІ в. сл. Хр. от летописците „склавини“? Наистина ли хърватски учени през ХVІ/ХVІІ в.в. създават славянството и вярно ли е, че преди това не е имало славяни?

През ХХІ в. панславянството е замислено като нещо различно от онова, което то е било през ХХ в. През ХХІ в. под славяни трябва да се разбира едно древно и антично понятие, а не историческото понятие за славяни от VІ в. сл. Хр., характерно за ХХ в.

На конференция през 2007 г. в Словения (на която присъства и вожда на българския тракедонизъм Спароток) е взето решение какво да се разбира под „славяни“. Директивата на конференцията е, че славяни са местното (автохтонно) палеобалканско население, при това термина „slav“ е теофорен, т.е. „слав“ са онези, които „славословят“ или само“словят“  божествата Зевс и Или. Конференцията в Словения постановява догмата: "The term "Slav" was originally a "religious" descriptor; "indigenous people (i.e. the proto-Balkan "white man") of, and/or whom have faith/belief to, Zeus and Iliy…"

И така, палеобалканското, белокожо население, според конференцията от 2007 г. в Словения, са словените и произхода на името „словени“ идва от думата „слово“, т.е. „словени“ са хора, които се обръщали (със слово) към Зевс и Или. Това е теофорно име, а не племенно.

С други думи, директивата от  Словения модифицира едно старо, руско понятие за произхода на името „словени“, според което славяни/словени са онези, които говорели общ език, а германците, които говорели непознат език, са наречени от тях „неми“, т.е. немци. Но, това „северно разбиране“ за произхода на името не удовлетворява новият панславизъм. Всъщност, според „южното разбиране“, етническия носител на теофорното име „словени“ са тракийските племена. При това македоните са също тракийско племе, а не гръцко, според тракедонизма.

На север от Дунав и особено към Балтика, славяноговорящите, според Спароток, се казвали венети. Славяни е палеобалканско понятие, но след като римляните завоювали Балканите, много свободолюбиви траки мигрирали на север до Балтика и Карпатите, но те не били славяни, според Спароток, а венети, независимо, че говорят същият славянски език.

Едно уточнение: теорията, че траки мигрират на север и това са бъдещите славяни, е създадена още в средата на ХІХ в. от руския учен Чертков. През ХХ в. тази теория не се ползва с одобрението на руското панславянство, което не набляга толкова на древност преди VІ в. от н.е. („удревление“), а на масовостта на славянската общност. Ето защо през ХХ в. и не се изучаваха много анти и венети, също славяноговорещи племена.

През ХХІ в. теорията на Чертков е възкресена от тракедонизма, но Спароток разяснява в блога си, че славяни не са руснаците, а ние българите. Руснаците били венети. Разбира се, ако някой пита Спароток на какъв език говорят венетите, той няма какво друго да отговори, освен че сричат и те славянски език. Но… - веднага ще ви поучи Спароток – славяни не е етнос, а теофорното население на палеобалканите, етническото им име е траки, мизи, пеласги…И така, вълкът сит и агнето цяло…Най-накрая Чертков може да не се преобърне в гроба, щото не само траките стават славяни на север, както учеше той, но и самото име словени/славяни е занесено от траките на север, понеже „словени“, според конгреса от 2007 г., е теофорно име на молещите се, „словословещи“ към Зевс и Или, палеобалканци. Демек, както може да прочетете някъде, писано ли е в евангелието, че Бог е Слово? Писано е…Значи може да се каже, че „словенин“ и „християнин“ е едно и също, според тракедонизма, понеже това са все молещи се…Палеобалканските „словени“-езичници станали след Христа първите християни-„словени“, понеже апостолите Павел и Андрей ги обърнали лично в новата вяра. Тази изконна вяра, според тракедонизма обаче, не е по-късното православие, а арианската ерес, тъй като готите и гетите –траки са едно и също, според тракедонизма, а готите след ІV в. са ариани до Карл Велики.

Ето това е новото разбиране за славяни. Според него, едва от ХVІІ в. е пуснато в обръщение името „славяни“ и то от хърватски учени, които създали „илирийската теория“. След тях името „славяни“ е пропагандирано от Екатерина Велика. Преди ХVІІ в. няма славяни, твърдят тракедонистите, а тези народи са се казвали гети и изобщо траки…

Тракедонизма иска да вмени, че известните в гръкоезичните и латиноезични летописи след VІ в. от н.е. „склавини“ не са славяни, те били „роби“. Наистина, термина склавони има две значения и едното от тях е „роби“, но това е омоним. Подобни примери има и с други думи, омоними. Напр., гъба (в гората) и гъба (на мивката); мед (пчелен) и мед (метал); син (като дете от мъжки пол) и син (цвят); коса (на човек) и коса (за косене) и т.н.

 Това са два различни предмета и на всеки, занимавал се със семиотика му е ясно, че няма как описаните моравци на Моймир и Прибина през ІХ в., наречени „склавони“ в папските писма, да са роби, а не племенна общност.

Няма как едно име да се отъждестви с даден предмет. Този предмет може да има много имена и от писмата на папите ни става ясно, че Кирил и Методий не са преобръщали в Панония в християнството „роби“, а етническа независима общност, склавини.

„Склавините“ в хрониките от VІ в. - ІХ в. сл. Хр., е просто форма на името на една общност, наричана по-късно с форми на същото име, като словени, славяни, славини, словаки и т.н.

Спароток пише, че даките-гети били славяни/словени, но не дава отговор как така даките се романизират и губят езика си, а пък траките на Балканите били съхранили славянския си език, който бил едно и също с тракийския. За Спароток славянски и тракийски е един и същ език и той в статии в чужбина директно си пише как славянския език е толкова древен, че било възможно да разчете минойската писменост „линеар А“ (а тя е отпреди 17 в. пр.н.е.) чрез славянски език…

Павел Серафимов, Джанкарло Томеццоли: «Доказательства раннего присутствия славян на Минойском Крите/Новое азбучное прочтение ЛИНЕАРНОГО А письма/EVIDENCE FOR EARLY SLAVIC PRESENCE IN MINOAN CRETE. NEW AZBUKAS (SLAVIC ALPHABET) READING OF THE LINEAR A INSCRIPTION

www.srpska.ru/article.php

През май 2008 г. се провежда в Санкт-Петербург конгрес под надслов „Докириловата славянска писменост и дохристиянската славянска култура“. Спароток бърза да изпрати статия, а председателя на конгреса акад. Чудинов радостно отбелязва, че славяните са най-древните на света, даже пеласгите са славяни: „В этой связи хотелось бы отметить присланную на Конгресс статью Павла Серафимова, болгарина, и Джанкарло Томеццоли, итальянца, о попытках дешифровки надписи, выполненной линейным письмом А, до сих пор не дешифрованным. Многие исследователи полагают, что это письмо принадлежит носителям крито-микенской культуры, пеласгам, славянам по происхождению.“

www.organizmica.org/archive/505/viss.shtml

image

Чудинов в бяло, Томецоли в черно на конгреса в Санкт Петербург, обсъждат новия образ на панславянството и хвалят Спароток.


       Чудинов продължава да хвали Спароток от Болгария и колегите му от Македония: "В самом деле, нельзя не восхититься глубиной и масштабом проведённых авторами докладов исследований, доказывающих несомненную первичность славянской протоцивилизации по отношению ко многим другим цивилизациям и культурам глубокой древности. Археоника — наука о духовной культуре человечества — всё более уверенно заявляет именно об этом. Например, санскрит это искусственный язык, созданный в I веке н. э. на базе русского языка. Поэтому нам не надо больше привлекать индийские аналоги, чтобы проследить этимологию слов русского языка, в котором более чем предостаточно нужных нам корней. Надо только немного поднапрячься. По данной тематике хорошо поработала секция «Докирилловская письменность», в которой выступили с докладами: Тентов Аристотель, член Палаты представителей Македонии («Древнейший македоно-славянский словарь»); Томеццоли Джанкарло, главный эксперт Европейского патентного бюро в Германии, и Серафимов Павел, дизайнер из Голландии..."

Тентов е човек от "ранга" на Васко Ильов, Паско Кузман, Ташко Белчев, Ал. Донски и т.н. Все македонисти - комедианти които разпалват античното лудило по Вардарско. Всеки може да си направи извода за каква антибългарска доктрина иде реч.

Ако дейността на Спароток се свеждаше до дилетантски опити за дешифриране на „Линеар А“ чрез славянски език, щяхме да се усмихнем снизходително и да си спомним как още през 1931 г. е имало такива дилетанти и как Ф.Г.Гордън прави опити за разчитане чрез баския език…Проблемът не е личен, „Спароток“ е всъщност добре организирана в интернет групировка. „Групировката Спароток“ работи за подмяна на българската идентичност, внушавайки, че ние българите сме траки и автохтонни славяни на Балканите.

Траките, както знаете, губят своята балканска независимост през 45 г. от н.е. и са завоювани от Рим. Според „групировката Спароток“ българите са едно и също с местните траки и българите нямат история след 45 г. или ако имат, то тя е свързана с Римската империя. Тракедонистите започват да внушават как всеки втори римски император е трак и смятат, че това го прави част от българската (тракийска) автохтонна история след 45 г. от н.е.?

В ход от доста години е активно мероприятие, което цели унищожаване на българската идентичност и подмяна на българската стара история с псевдо-тракийска. Тракедонистите не признават, че траките стават български поданици след 680 г. и ние можем да наричаме в тази връзка траките „наши предци“. Те не признат, че имаме тракийски гени, понеже траките се женят и омъжват за българи след 680 г. За тях българи, траки и славяни  е едно и също нещо.

Но как така траките получиха име „българи“? Не мислете, че тракедонистите не са се подготвили за това. Клон на тракедониската теория е така наречената „римска теза“ на Борислав Борисов (Боцмана).

Всички воини траки на служба при римляните получили служебното име бургии ( = пазачи, комити) и т.н. До Симеон Велики всички българи-траки, са си императори римски и няма българска история, но след това бургиите се разбунтували като съсловие военно и се отделили в отделно царство и от времето на Симеон вече има първа българска държава...

 

2.

 

През 1601 г. в гр. Пезаро излиза книгата на Мавро Орбини „Царството на славяните“. В титулната страница Орбини дава да се разбере, че „славяни“ и „склавони“ е едно и също, независимо, че думата „склавони“ има още едно значение, т.е. „роби“. Ето дългото титулно заглавие на книгата на Орбини, която е издание на „Джероламо Конкордия“: „Царството на славяните, днес погрешно наричани „скиавони“ (роби), история от дон Мавро Орбини Рагузки, абат от Млет, в което се вижда произходът на почти всички народи, които принадлежат на славянския език, с много и различни войни, които са водили в Европа, Азия и Африка, напредъка на тяхната империя, древната им религия и времето на тяхното покръстване в християнство. Най-вече се виждат успехите на царете, които преди са властвали в Далмация, Хърватска, Босна, Сърбия, Рашка и България.

През 1714 г. в Загреб излиза съчинението на Якоб Пеячевич (чийто род е от Чипровци) „Veteris & novae geographiae compendiosa congeries. Seu Compendiosa expositio geographica Europae, Asiae, Africae, Americaeque tipo data, dum in almo caesareo Societatis Jesu Gymnasio Zagrabiensi mense Augusto, die Theses ex Universa Philosophia defenderet ... Andreas Svehar Croata Petriniensis / Praeside r.p. Jacobo Peiaczevich e Soc. Jesu aa. ll. & Philosophiae Professore. Zagrabiae, [1714?]“, в което той на стр. 59 пише: "Днес от всички езици най-широко се е разпространил славянският, наричан сега илирийски - от Адриатическо море почти до Китай и Тартарския океан. Началната форма на езика се е разпаднала по видове в Далмация, Виндик, Бохемия, Полония, Московия, България и други. Буквите на този език са два вида: кирилски, изнамерени от Св. Кирил, почти подобни на гръцките и далматински или йеронимски, чийто автор е Св. Йероним."

Пеячевич ни дава всъщност сведение, че отскоро славянския език се нарича и „илирийски“. Той се нарича „илирийски“, понеже хърватски учени разработват една илирийска хипотеза, която е първия опит за панславизъм. Според нея, създател на глаголицата („ъгловата глаголица“ се задържа дълго в Хърватия, повече отколкото „облата“ в България) не е Св. Кирил, а Св. Йероним (347-420), за когото се знае, че е роден в Стридон (около дн. Любляна) в Далмация, т.е. в по-късна Хърватия.

Илирийската хипотеза изкривява истината за създаването на глаголицата и кирилицата от Св.св. Кирил и Методий. Причината за това е във факта, че хърватските славяни са католици и след 1054 г. за тях православните славяни са схизматици. Що се отнася до двамата братя Кирил и Методий, Пеячевич споменава Св. Кирил, който умира преди да започне по същество сблъсъкът между Константинопол и Рим относно „филиокве“, т.е. формулата за изповядване на вярата и твърдението на латинските теолози, че Св. Дух изхожда не само от първата ипостас на Отец, но и от втората на Син. Един сложен богословски въпрос, който води в крайна сметка през 1054 г. до схизма от страна на Рим към православния изток, който отстоява Никейската формула, където Св. Дух изхожда само от ипостасата на Отец, но не и от тази на Син…

Пеячевич не споменава Св. Методий. Причината за това е, че през 1061 г. католически събор в Далмация и Хърватия осъжда „готските букви изнамерени от някакъв еретик Методий, който написал много неща против нормите на католическата вяра”.

Както виждаме, католическия събор от 1061 г. съобщава един изключително интересен факт, че кирилицата е създадена от Св. Методий и буквите й са не само „подобни на гръцките“, както пише Паячевич, но очевидно са подобни и на готските на арианския епископ от ІV в. Вулфила, както твърди събора.

Всъщност, както гръцкото курсивно писмо, така и коптското, и готското, и кирилицата, са създадени на основата на графичния модел на финикийската азбука.

Как се създава писменост?

Проблемът при писмеността не е във външния вид на буквите, в тяхната графика, а в езика, към който тя се приспособява. Езикът е съставен от фонетични и морфологични закони и майсторството не е в това дали ще създадеш графично образа на една буква или ще я заемеш отнякъде готова или в стилизиран вид, а в дарбата да приспособиш знаци за всички звуци на съответния език и да спазиш морфологичните и синтактични норми на този език.

Ето защо, когато хора като Чилингиров и Спароток разпространяват, че Св. Кирил не е създател на глаголицата, всъщност разпространяват преднамерени лъжи.

Тяхната цел е да внушават, че славяните не са съществували преди ХVІ-ХVІІ в.в. и да вменяват, че историческите склавини/славяни от VІ в. не са славяни, а всъщност са древните траки. Целта им е, чрез лъжи да пропагандират, че славяни няма, независимо, че всеки нормален учен знае, че въведения от илирийската хипотеза термин „славяни“ не е нов, а е просто форма на гръцкото и латинско склавини. Формата пък  като „словени“ я има при Константин Преславски още в Х в.

Възможно е наистина някое от старите тракийски племена да е славянизирано, напр. тракийското племе „кробизи“ и по-късното славянско „кривичи“. Възможно е думи в езика на славяните да са заети от тракийския език, но никога специалисти по тракийската тема, като акад. Владимир Георгиев, не са си позволявали да отъждествяват траки и славяни езиково. Това си остава лаишки подход, а не научен.

Отъждествяването на траки и славяни с българите пък, си е чиста проба модерен опит за панславянска пропаганда.

Панславянството от ХІХ и ХХ в.в. силово налагаше тезата, че българите са асимилирани от славяните. Новото панславянство от ХХІ в. използва методологията на коминтерновския македонизъм от ХХ в., който успешно според някои кръгове е довел до подмяна на българската идентичност с антично-македониска  в дн. Република Македония. Панславянството от ХХІ в., е замислено като тракедонизъм.

За изминалите 26 години след 1989 г. българското образование не намери начин да сведе до младите българи що е македонизъм, ето защо днес е възможно в нашата страна да се проповядва „македонизъм с тракийско лице“, т.е. тракедонизъм. А това вече не е само научен и „историографски въпрос“, а политически, понеже подмяната на българската идентичност с някаква измислена „тракийска идентичност“, е въпрос и на национална сигурност, ако има държавник в тази страна, който да го проумее…




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. voland6 - Траките са древен народ, а българите - сравнително нов.
11.11.2015 00:01
Не е ли странно - днешните гърци били наследници на старите гърци, днешните румънци - на старите даки, днешните албанци - на старите илири, сърбите - на трибалите, днешните македонци - на старите македонци (според македонизма), днешните турци - на троянците (според днешната турска "наука"), а днешните българи нямали нищо общо с най-многобройния народ на античността - траките, които живеели по нашите земи, но изчезнали малко преди да дойдат на конете си пришълците "прабългари".
цитирай
2. germantiger - ...
11.11.2015 00:21
Благодаря Милчев-летописец за предложеното от теб.

То ми показва как се развива процеса директива > лъженаука

... и как всички в този процес говорят на руски, убеден съм и Томецолли включая с русизъм
цитирай
3. germantiger - ...
11.11.2015 00:23
voland6 написа:
Не е ли странно - днешните гърци били наследници на старите гърци, днешните румънци - на старите даки, днешните албанци - на старите илири, сърбите - на трибалите, днешните македонци - на старите македонци (според македонизма), днешните турци - на троянците (според днешната турска "наука"), а днешните българи нямали нищо общо с най-многобройния народ на античността - траките, които живеели по нашите земи, но изчезнали малко преди да дойдат на конете си пришълците "прабългари".


Не, не е странно

сърбите не са трибали
античните македонци не са днешните
турците въобще не са троянци независимо от зора на един султан документиран

и българите не са траки ии не са само траки!
цитирай
4. aboychev - НЯМА НИЩО СТРАННО
11.11.2015 09:08
ИЗМИСЛЕНИТЕ В 16 ВЕК СЛАВЯНИ
НУЖНИ И ДО ДНЕС НА ИМПЕРСКА РУСИЯ
ЗА ПРЕДЯВЯВАНЕ НА ПРЕТЕНЦИИ КЪМ
ЕВРОПА И БАЛКАНИТЕ КАТО ЧАСТ ОТ НЕЯ
ДНЕС В НАЧАЛОТО НА 21ВЕК
СЕ НУЖДАЯТ ОТ МИНОЛО НАСЕЛЕНИЕ
ТЪЙ КАТО ВСИЧКИ ДНК ДАННИ ПОКАЗВАТ
ЧЕ ТАКЪВ ИСТОРИЧЕСКИ БУКЛУК
СЪЩЕСТВУВА САМО В ГЛАВИТЕ НА АДЕПТИТЕ НА
РУСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ
И ЕТО
СЪБРАЛИ СЕ АДЕПТИТЕ
ДА СЕ ДОГОВОРЯТ
НА КОИ ПЛЕМЕНА И НАРОДИ ДА ЛЕПНАТ
ТОВА ПРЕЗРЯНО ИМЕ
ТАКА ЧЕ СЪГЛАСНО РЕШЕНИЕТО НА ТАЗИ ФАТМА5ШКА СРЕЩА
С НАУКОПОДОБЕН СЦЕНАРИЙ
СЛАВЯНИТЕ СА
НАРОД ВЪЗНИКНАЛ В НАЧАЛОТО НА 21ВЕК,
НО ЖИВЯЛ В НАЧАЛОТО НА 1ВЕК
ОЩЕ ТОГАВА ТОЗИ НАРОД ИЗПЪЛНИЛ
МОКРА ПОРЪЧКА
ОТ ОЩЕ НЕСЪЩЕСТВУВАЩАТА "РУСКА" "НАУКА"
-
СЛАВЯНСКО МОРЕ ЗАЛЯЛО ИЗТОЧНА ЕВРОПА
И ИЗДАВИЛО ВСИЧКИ МЕСТНИ ПЛЕМЕНА
ТЪЙ КАТО РИБИТЕ ОТ ТОВА МОРЕ
НЕ МОЖЕЛИ
НИТО ДА ГОВОРЯТ
НИТО ДА ЧЕТАТ
НИТО ДА ПИШАТ
А САМО ДА ДИШАТ СЪС СЛАМКИ ПОД ВОДАТА
ЕДИН МАЛЪК ОТРЯД ОТ ПРАБЪЛГАРИ
ДОШЪЛ
НАУЧИЛ ГИ
ДА ХОДЯТ ПО СУШАТА,
И ДА ДИШАТ НА СУХО,
ТОЙ ПЪК
СЕ НАУЧИЛ ДА НЕ ГОВОРИ КАКТО ТЯХ,
НО ИМ СЪЗДАЛ ПИСМЕНОСТ И ИЗИК
СЛЕД КОЕТО САМ СЕ УДАВИЛ
В СЪЩОТО ТОВА СЛАВЯНСКО МОРЕ
ТАКА ПУТИН ОЩЕ ТОГАВА
ЛИШИЛ ПЪРВАТА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ
ОТ ОСНОВНИЯТ СИ ИЗТОЧНИК ЗА
ФОРМИРАНЕ НА АРМИЯ - ЛЕГИОНИТЕ ОТ ТРАКИ
И ВОДЕЙКИ ПЪРВАТА ХИБРИДНА ВОЙНА НА ПЛАНЕТАТА
ДИСТАНЦИОННО ПОТОПИЛ ИМПЕРИЯТА И
ОТ НЕЯ ОСТАНАЛИ ДВЕ ОТЛОМКИ
10-12 ВЕКА ПО КЪСНО
ИЗТОЧНАТА ОТЛОМКА НАРЕКЛИ ВИЗАНТИЯ
НО И ТАМ ПО НЕГО ВРЕМЕ ОЩЕ НЕ МОГЛИ
ДА ЗНАЯТ ЧЕ
ПЛУВАТ В МОРЕ ОТ СЛАВЯНИ
ЗАТОВА НЕ ДАВАЛИ
"НАУЧНО ОБОСНОВАНИ" ИМЕНА НА СВОИТЕ ПОДВЛАСТНИ И СЪСЕДИ
НО ПЪК НАМЕРИЛИ ЕДИН БАБАИТ ОТ СЕВЕРНИТЕ ГЕТИ
(МОЖЕ БИ ГОТИ - НАЛИ ОЩЕ НЕ ПИШЕЛИ ГЛАСНИ ТА НЕ СЕ РАЗБИРАЛО ТОЧНО)
ЖЕНЕН ЗА БЪЛГАРСКА ПРИНЦЕСА
ПОКРЪСТИЛИ ГО
И ПОНЕЖЕ БИЛ РУС
НАРЕКЛИ ПОТОМСТВОТО МУ РУСНЯЦИ
РУСНЯЦИТЕ
КАТО ДОШЛО ВРЕМЕ ДА СЕ ДОКАЗВАТ ЧЕ
СА ОТДЕЛЕН НАРОД ОТ БАБАИТИ
ВЛАДЕТЕЛ НА МОРЕТА И ОКЕАНИ
В НАЧАЛОТО НА 21ВЕК ПОПРАВИЛИ
НАУЧНО НЕОБОСНОВАНАТА ГРЕШКА НА
ИЗМИСЛЕНИТЕ 5 ВЕКА ПО РАНО ВИЗАНТИЙЦИ
И ОПРЕДЕЛИЛИ ЯСНО И ТОЧНО
КАК СА СЕ КАЗВАЛИ НАРОДИТЕ
ДЕТО НЕ МОЖЕЛИ
НИТО ДА ГОВОРЯТ
НИТО ДА ПИШАТ
А САМО ДА ДИШАТ
И ПИЯТ
ЯСНО БИЛО ЧЕ ЩОМ НЕ МОГАТ НИЩО
ОСВЕН ДА ПИЯТ И ДИШАТ
СЕ ТЯХНА КРЪВ
И СА СЛАВЯНИ
ПРЕД НАУКАТА СТОИ ОЩЕ ЕДИН
ДЕЛИКАТЕН ВЪПРОС
ТЪЙ КАТО ТЕ МОГАТ И ДА СЕРАТ И
ОСИРАТ ВСИЧКО СЪЗДАДЕНО ОТ
ДРУГИ ЦИВИЛИЗОВАНИ НАРОДИ
НЕ ЛИ
ПО-НАУЧНО ОБОСНОВАНО
ИЗТОЧНИТЕ СЛАВЯНИ ДА СЕ
НАРИЧАТ
СРАВЯНИ
ТЪЙ КАТО ЗА 20 ВЕКА ТЕ
ГЕРОИЧНО ОСРАХА
ВСИЧКО СЪЗДАДЕНО ОТ БЪЛГАРИТЕ
цитирай
5. leonleonovpom2 - Милчев, изпаднал си в познатото...
11.11.2015 12:59
Милчев, изпаднал си в познатотосъстояние
Когато ползваш наготово нещо- горе -долу е добре
Когато почнеш да"твориш"- мамма мия Едно дете по-добре ще го направи
Траките загубили независимост през 45 г от сл Христа/ поправката е моя/
Ами независимост са заГубили и гърците / и не само те/Я доразвий как са протекли нещата при тях, с оглед това ,което твърдиш за траките
Не, жесток хаос е при тебе! Даже не е и организиран Чакаш нещо!
Знаеш ли, изпаднал си в ролята на крадеца, който вика да държат крадеца!
Това, за антибългаризма, в който щедро обвиняваш други, е силно присъщ за тебе! Личи си отвсякъде и от всичко!
цитирай
6. bls - Г-н инж. Симеонов, че разбира се и гърците са завоювани, не знаете ли, че тази империя се казва ИРИ, а "Византия" е научно понятие?
11.11.2015 17:08
leonleonovpom2 написа:
Милчев, изпаднал си в познатотосъстояние
Когато ползваш наготово нещо- горе -долу е добре
Когато почнеш да"твориш"- мамма мия Едно дете по-добре ще го направи
Траките загубили независимост през 45 г от сл Христа/ поправката е моя/
Ами независимост са заГубили и гърците / и не само те/Я доразвий как са протекли нещата при тях, с оглед това ,което твърдиш за траките
Не, жесток хаос е при тебе! Даже не е и организиран Чакаш нещо!
Знаеш ли, изпаднал си в ролята на крадеца, който вика да държат крадеца!
Това, за антибългаризма, в който щедро обвиняваш други, е силно присъщ за тебе! Личи си отвсякъде и от всичко!

цитирай
7. knyazvojvoda - °•0•°
11.11.2015 17:46
Доказателство, че ти си идиот. Милчев, спри се!!! Ти си толкова неграмотен, колкото и некомпетентен, толкова тъп, колкото и глупав!!! Нямаш никакви аргументи вече. Смесваш работите на Спароток, с глупостите на боцмана, пращаш линкове, на това какво бил казал еди кой си руснак за Спароток. А това за даките направо си е чиста пропаганда... Милчев, КОЙ казва че даките са били романизирани по римско време бе??? Що лъжеш, Дакия е била българска, и до XVII век там живеят САМО българи, но ти като "ираноман" не можеш да говориш за българския (славянския) характер на румънската топонимия, защото това ще бъде великославянски (великобългарски) шовинизъм!!! За да компенсираш обаче, ти се ползваш от "Македония", та "Македония", и пак "Македония", само да замажеш положението... И сега измисляш теории за "славянизирането" на част от траките, а ако те попитам, от къде са дошли славяните, какво би отговорил? Как са дошли от блатата от север ли??? А тогава защо ние сме се славянизирали??? Милчев, научи нещо по въпроса и тогава говори.
цитирай
8. aboychev - ПРЕСТАНЕТЕ БЕ
11.11.2015 18:10
СРРРАААВЯНИ
българския характер Е ФАКТ
(славянския) характер Е ОСИРАНЕ НА българския характер
(великобългарски) шовинизъм Е ИСТОРИЧЕСКИ ОБОСНОВАН
великославянски шовинизъм Е ОСИРАНЕ НА великобългарски шовинизъм
ПОСТАВЯНЕТО ИМ ЕДИН ДО ДРУГ
И ПРИРАВНЯВАНЕТО ИМ ПО ПОДАЗБИРАНЕ
Е ПЪЛНО ОСИРАНЕ НА БЪЛГАРЩИНАТА
ОТ СкЛАВиЯНИЗИРАНИ ИНДИВИДИ
КАНДИДАТИ ЗА
СРРРАААААВЯНСКАТА ОБЩНОСТ
НА МОСКОВСКИТЕ АДЕПТИ
цитирай
9. knyazvojvoda - СРРРАААВЯНИ българския хара...
11.11.2015 20:25
aboychev написа:
СРРРАААВЯНИ
българския характер Е ФАКТ
(славянския) характер Е ОСИРАНЕ НА българския характер
(великобългарски) шовинизъм Е ИСТОРИЧЕСКИ ОБОСНОВАН
великославянски шовинизъм Е ОСИРАНЕ НА великобългарски шовинизъм
ПОСТАВЯНЕТО ИМ ЕДИН ДО ДРУГ
И ПРИРАВНЯВАНЕТО ИМ ПО ПОДАЗБИРАНЕ
Е ПЪЛНО ОСИРАНЕ НА БЪЛГАРЩИНАТА
ОТ СкЛАВиЯНИЗИРАНИ ИНДИВИДИ
КАНДИДАТИ ЗА
СРРРАААААВЯНСКАТА ОБЩНОСТ
НА МОСКОВСКИТЕ АДЕПТИ

Ето това е един чист опит за шовинизъм... Не знам къде видя тази глупост за "славянската общност" дошла явно от Урал или някъде оттам... Впрочем, ти сигурно и не знаеш че тази глупост за "славянската общност" е също измислица на червените боклуци които толкова много поюеш... Па точно този "сравянски" и "склавянски" характер за който говориш е повече от 90% в българския език, а останалото са турски, гръцки, латински и английски заемки... Не мога да ти разбера логиката, та дори като ти преглеждам профила... Значи сега заради някакви си скапани комунисти, ние трябва да се отказваме от историята си, от езика си, от традициите си??? И ако искаш да знаеш, точно Руската Империя е заинтересована да не сме славяни, КОЙ подкрепяше "деславянизачията" (дебългаризацията) на влахите??? Ние българите сме славяни, и ако има някои които са се славянизирали, това са руснаците.
цитирай
10. aboychev - ИМАШ ГРЕШКА ОТ ОКОЛО 100-150 ГОДИНИ
11.11.2015 22:12
ДРУЖЕСТВАТА "СЛАВЯНСКА БЕСЕДА" И ПОДОБНИТЕ ИМ
СА СЪЗДАДЕНИ МНОГО ПРЕДИ ДА СЕ ПРЪКНАТ КОМУНИСТИТЕ
СкЛАВиЯНСКИТЕ ДРУЖЕСТВА СЕ СЪЗДАВАТ В ЦАРСКА РОССИЯ И ЗЕМИТЕ КЪМ КОИТО СЕ ДОМОГВА МНОГО ПРЕДИ И ХАБЕР ДА СИ ИМАТ,
ЧЕ В РОССИЯ ЩЕ ИМА КОМУНИЗЪМ И КОМУНИСТИ
ТЕ СЕ СЪЗДАВАТ ИМЕННО ДА ПОДМЕНЯТ ФАКТА,
ЧЕ БЪЛГАРКАТА КУЛТУРА И ЕЗИК СА ФУНДАМЕНТА
НА НАРОДИТЕ В ИЗТОЧНА И ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА,
И НАЙ-ВЕЧЕ В САМАТА РОССИЙСКА ИМПЕРИЯ,
ИМЕМО ЗА ТОВА ПОДМЕНЯТ НАВСЯКЪДЕ
ПОНЯТИЙНИЯ АПАРАТ КАТО
НА МЯСТОТО НА БЪЛГАРИ И БЪЛГАРСКИ ....
СЛАГАТ СкЛАВиЯНИ И СкЛАВиЯНСКИ .....
УСПОРЕДНО С ТОВА ВНУШАВАТ МНИМО ПРЕВЪЗХОДСТВО
НА ГРЪКО-ЕЛИНСКА КУЛТУРА
С ИЗМИСЛЕНАТА ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ И СЪС СЪЩАТА ЦЕЛ
ВИЗАНТИЙСКА ИМПЕРИЯ ЗА ЧИЯТО НАСЛЕДНИЦА СЕ САМООБЯВЯВАТ
КОМИНТЕРНАДЖИЙСКАТА ДЪРЖАВА МАКЕДОНИЯ Е
ЕДИН ПОЧТИ ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН АКОРД
В РАЗДРОБЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ЕТНИЧЕСКА ОБЩНОСТ
ТЕ СА ПРЕДХОЖДАНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО
НА РУСКО-АВСТРИЙСКАТА ДЪРЖАВА СЪРБИЯ
ОСНОВАТЕЛ НА ЛИТЕРАТУРАТА И
СЪОСНОВАТЕЛ НА "ЕЗИКА" НА КОЯТО
Е САМИЯТ ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ,
ПРЕМИНАВАТ И ПРЕЗ СЪЗДАВАНЕТО И НА ДЪРЖАВАТА РУМЪНИЯ,
А ПЪРВИТЕ АКОРДИ СА В САМАТА РОССИЙСКА ИМПЕРИЯ
КЪДЕТО МИЛИОНИ БЪЛГАРИ
ПО ПОРЕЧИЕТО НА ВОЛГА СА ПРИНУДЕНИ ДА СЕ ОБЯВЯТ ЗА РУСНАЦИ
-
НО ГРЕШИШ
Ето това НЕ е един чист опит за шовинизъм..
глупост за "славянската общност" Е СЪЗДАДЕНА В СРЕДАТА НА 18в. -
В ЦАРСКА РОССИЯ
И ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ШИРИ И ДО ДНЕС,
ЧРЕЗ ДОБРЕ ОТГЛЕДЖАНА СИСТЕМА ОТ
СкЛАВиЯНСКИ ДРУЖЕСТВА, УНИВЕРСИТЕТИ, ИНСТИТУТИ, КОНГРЕСИ И т.н.
КОИТО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА БЪЛВАТ ВНУШЕНИЯ ЧЕ БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК
НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПРАВОСЛАВИЕ БИЛ ЧЕРКОВНОСЛАВИЯНСКИ
И ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ НАРОДИ БИЛИ СкЛАВиЯНСКИ
-
ИМЕННО
СИСТЕМНАТА ПОДМЯНА НА КУЛТУРНАТА АВТЕНТИЧНОСТ
Е СРЕДСТВОТО
ЗА ВЗАИМНОТО ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ
И ПОРОБВАНЕ (СкЛАВиЯНИЗИРАНЕ)
НА ТЕЗИ НАРОДИ ОТ "РУСКИЯ" ИМПЕРИАЛИЗЪМ.
-
ПРЕПОРЪКА
НЕ ПОСТАВЯЙ:
български (славянски)
ПОСТАВЯ СЕ
РОБСКИ (СкЛАВиЯНСКИ)
ТАКАВА Е ЕТИМОЛОГИЯТА НА ПОНЯТИЕТО СкЛАВиЯНИ
ТАКОВА Е ПРЕДНАЗНАЧЕНИТО МУ ВЧЕРА, ДНЕС И ЗА В БЪДЕЩЕ
цитирай
11. knyazvojvoda - 1. "Склавяни" (или &...
11.11.2015 23:59
1. "Склавяни" (или "стлавяни", защо укриваш другата версия?) е гръцко и латинско преписване на "слави", защото в тези езици НЯМА комбинация "сл". "Слави" е било име на ГЕТИТЕ (тракийско племе). Интересно, ако "славяни" произлиза от латинското "склавус", тази дума има ли етимология на латински??? Има ли сродни думи на латински??? Защото ако не знаеш, тази дума е от КЪСЕН ЛАТИНСКИ!!! А по тази логика значи, "българи" сигурно идва от латинското "вулгарос", така ли???
2. Руската пропаганда не ни смята за славяни, смята ни за тюрко-алтайци, или за друг "славянизиран народ"...
3. Българи = славяни, руснаци ≠ славяни, руснаци = хазари...
4. Това че руснаците правят "славянски дружества" не значи че трябва да мразим всички славяни(към които спадаме и ние), и че трябва да плюем по това име. Това че "фиромците" ни наричат татари и плюят по нас, не значи че ние трябва да плюем по Македония, и да я наричаме гръцка земя, трябва да се борим срещу македонистката пропаганда като доказваме че са българи. Това че Сърбия е руско-австроунгарски филиал от 2 века, не значи че трябва да плюем по етнонима "сърби", а трябва да се борим срещу тяхната "великосръбска" пропаганда. Това че румънците се наричат власи, не значи че трябва да плюем по власите (власите са българи), а да докажем че са българи.
Факт: "славяни" е едно от имената на траките, от които произлизаме и ние (това е тенденциозно укривано не без съдействието на руската империя). Това че руснаците го използват това име за политическа пропаганда, нищо не значи... Самото име "руснаци" е взето от украинците, то не принадлежи на хазарите (създатели на руската империя и на СССР). Няма какво да плюем по името "славяни", то ни принадлежи, повече отколкото на други народи, всъщност, украинците и белорусите са наследници на скитите (братски народ на траките), а хървати, словенци, чехи, словаци... на илирите/венетите (също братски на траките народ)
цитирай
12. aboychev - ГРЕШКА
12.11.2015 07:59
"българи" НЕ идва от латинското "вулгарос"
ГРЪЦКОТО "вулгарос" ИДВА ОТ НЕСПОСОБНОСТТА НА
ЕЛИНИТЕ ДА ИЗГОВАРЯТ ЗВУКЪТ "Б"
-
НИКЪДЕ НЕ ИЗРАЗЯВАМ ОМРАЗА КЪМ СЛАВЯНИ
ИЗРАЗЯВАМ ОТВРАЩЕНИЕ КЪМ ПОНЯТИЕТО СЛАВЯНИ
КОЕТО Е ЗАВОАЛИРАНА ФОРМА НА "СкЛАВи"
-
НЕ ПЛЮЯ
НИТО ПО ЕТНОНИМА МАКЕДОНЦИ
НИТО ПО ЕТНОНИМА СЪРБИ
НИТО ПО ЕТНОНИМА ВЛАСИ
ИЗРАЗЯВАМ ОТВРАЩЕНИЕ КЪМ
ОНЕЗИ ПОЛИТИКОЛИЗКИ "УЧЕНИ"
КОИТО ПРОПАГАНДИРАТ
В СЪОТВЕТСТВИЕ С ПОЛИТИКАТА "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ"
ПРОКАРВАНЕТО НА НАЦИОНАЛНО РАЗДЕЛИТЕЛНА ЛИНИЯ
МЕЖДУ ТЕЗИ ЧИСТО БЪЛГАРСКИ ЕТНОСИ
И ОБЯВЯВАНЕТО ИМ ЗА СкЛАВи
НЕВЯРНО - Факт: "славяни" е едно от имената на траките
ВЯРНО -"славяни" е ОБЩОТО ИМЕ НА 7 ТРАКИЙСКИ ПЛЕМЕНА
КОИТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ДРУГИ ТРАКИЙСКИ ПЛЕМЕНА
СА СЪС СТАТУТ НА "СкЛАВИ" В РИМСКАТА ИМПЕРИЯ
-
ИМЕТО СЛАВЯНИ ПРИНАДЛЕЖИ НА ВСИЧКИ
КОИТО ИСКАТ ДА СА ПОДЧИНЕНИ НА ДРУГИ
РУСКАТА ИМПЕРИЯ МНОГО ДЪРЖИ НА СкЛАВиЯНСКИТЕ НАРОДИ
ТЯ ОТ СТОЛЕТИЯ ГИ ПРОИЗВЕЖДА ОТ БЪЛГАРСКИ ЕТНОСИ
НА КОИТО
ПЪРВО СЪЗДАВА АЗБУКА И ПРАВОПИС
(ПОРАДИ ЛИПСА НА КРЕАТИВНОСТ ТОВА Е БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА С 2-5 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗНАКА ОБИКНОВЕНО ВЗЕТИ ОТ ДРУГИ АЗБУКИ)
ПОСЛЕ ИМ СЪЗДАВА ИЗМИСЛЕНА ИСТОРИЯ
СЛЕД ТОВА ИМ "МОДЕРНИЗИРА" ЕЗИКА И СТОРИЯТА
ЕЗИКА ЧРЕЗ ФАВОРИЗИРАНЕ НА МЕСТНИ НАРЕЧИЯ
А ИСТОРИЯТА ЧРЕЗ СИСТЕМНО ПОВТАВЯНЕ НА ГРУБИ ФАЛШИФИКАЦИИ
И ПОПУЛЯРИЗИРАНЕТО ИМ КАТО ИСТОРИЧЕСКА ИСТИНА
И СИСТЕМНО УНИЩОЖАВАНЕ НА ИЗТОЧНИЦИТЕ КОИТО ДОКАЗВАТ ФАЛШИФИКАЦИИТЕ ИМ,
РАЗБИРА СЕ МОНТИРА ИМ И СЪОТВЕТНО ЗА ЦЕЛИТЕ Й УПРАВЛЕНИЕ
В "НАУЧАКА" ОСНОВНОТО Й СРЕДСТВО Е ПАНСкЛАВиЯНСТВОТО
СЪОТВЕТНО НА ЦЕЛТА Й ЗА ПАНВЛАДЕНИЕ
-
КАТО ИСКАШ БОРИ СЕ ЗА ИМЕТО СКЛАВИЯНИН
АЗ СЪМ БЪЛГАРИН ОТ ЮЖНА ТРАКИЯ И БАЛКАНА
НЕ СЪМ ОТ СкЛАВиЯСКО ТРАКИЙСКО ПЛЕМЕ
-
И ОЩЕ НЕЩО
НЕ ПЛЮЯ ПО НИЧИЕ ИМЕ,
НО И
НЕ ПОЗВОЛЯВАМ ДА МИ ЛЕПВАТ ИМЕНА
БЕЗ КАКВОТО И ДА Е ПРАВО
-
КОЙТО ИСКА
ДА СИ НОСИ СРАМА ПО ЧЕЛОТО
И СА СЛАВИ БИЧА
-
НС ДА НЕ СЕ ОПИТВА ДА ОЧЕРНЯ СЪС СРАМЪТ СИ
БЪЛГАРСКИТЕ ЧЕЛА
ЗАРАДИ ТЕЗИ
И
РЕДОМ С ТЕЗИ
КОИТО СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ БЪЛГАРСКОТО СИ ИМЕ
И ИСКАТ ДА ИМ СЕ ПРИШИЕ СкЛАВиЯНСКО,
НИТО
МИ ПРЕПОРЪЧВАЙТЕ БИЧА
КАТО ПАНАЦИЯ
-
БИЧА Е ЗА СкЛАВиЯНИТЕ
цитирай
13. letopisec - 12. knyazvojvoda
12.11.2015 09:21
Четете изворите и източниците. Никъде славяни и българи не са отъждествени, това не е едно и също. Асирийските клинописни извори наричат народа, известен на гръцки като "кимерийци" с името "гамири". Това са просто две форми на името на един и същ народ. Същото е и със склави и славяни....Те , повтарям, нямат нищо общо с българите като произход...
цитирай
14. aboychev - 7 ТРАКИЙСКИ ПЛЕМЕНА "СкЛАВИ"
12.11.2015 10:09
ДНЕС ДЪРЖАВИ НА:
ЧЕХИ, СЛОВАЦИ, СЛОВЕНИ, ХЪРВАТИ, СЪРБИ, МАКЕДОНЦИ, ТРАНСИЛВАНЦИ-ВЛАСИ,
И ПРОДЪЛЖАВАЩИ УСИЛИЯ
ЗА ПРЕВРЪЩАНЕТО В "СкЛАВИ"
НА БЪЛГАРИ, УКРАИНЦИ, ГРУЗИНЦИ, ЧЕЧЕНЦИ, "КРИМСКИ ТАТАРИ"
ВСЕ ПО ЗЕМИТЕ НА
народа, известен на гръцки като "кимерийци" с името "гамири"
-
ЧУДЯ СЕ ЗАЩО името Е "гамири"
СЛЕД КАТО ГЛАСНИ НЕ СА СЕ ИЗПИСВАЛИ
ДАЛИ ПЪК НЕ Е БИЛО "гОмири"
ИЛИ ТОЗИ ВАРИАНТ Е НЕДОПУСТИМ
ЗАЩОТО ВЕДНАГА ПОДСЕЩА ЗА
(Г)ОМИР И НЕГОВИЯ ЕПОС
А НЯКОИ МНОГО ДЪРЖАТ
СВЕТЪТ ДА МИСЛИ ЧЕ ТОВА Е ГРЪЦКИ ЕПОС
цитирай
15. aristotelis - +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
12.11.2015 13:29
Страхотна статия, приемете мойте сърдечни поздравления! Едно миризливо лайно като спароток си остава лайно и нищо друго!
цитирай
16. aristotelis - Кирил Милчев. Страстта на историка.
12.11.2015 13:36
https://www.academia/8990908/%D0%9A%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%BB_%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D1%87%D0%B5%D0%B2._%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0_%D0%BD%D0%B0_%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0
цитирай
17. voland6 - СРРРАААВЯНИ българския хара...
12.11.2015 15:16
knyazvojvoda написа:
aboychev написа:
СРРРАААВЯНИ
българския характер Е ФАКТ
(славянския) характер Е ОСИРАНЕ НА българския характер
(великобългарски) шовинизъм Е ИСТОРИЧЕСКИ ОБОСНОВАН
великославянски шовинизъм Е ОСИРАНЕ НА великобългарски шовинизъм
ПОСТАВЯНЕТО ИМ ЕДИН ДО ДРУГ
И ПРИРАВНЯВАНЕТО ИМ ПО ПОДАЗБИРАНЕ
Е ПЪЛНО ОСИРАНЕ НА БЪЛГАРЩИНАТА
ОТ СкЛАВиЯНИЗИРАНИ ИНДИВИДИ
КАНДИДАТИ ЗА
СРРРАААААВЯНСКАТА ОБЩНОСТ
НА МОСКОВСКИТЕ АДЕПТИ

Ето това е един чист опит за шовинизъм... Не знам къде видя тази глупост за "славянската общност" дошла явно от Урал или някъде оттам... Впрочем, ти сигурно и не знаеш че тази глупост за "славянската общност" е също измислица на червените боклуци които толкова много поюеш... Па точно този "сравянски" и "склавянски" характер за който говориш е повече от 90% в българския език, а останалото са турски, гръцки, латински и английски заемки... Не мога да ти разбера логиката, та дори като ти преглеждам профила... Значи сега заради някакви си скапани комунисти, ние трябва да се отказваме от историята си, от езика си, от традициите си??? И ако искаш да знаеш, точно Руската Империя е заинтересована да не сме славяни, КОЙ подкрепяше "деславянизачията" (дебългаризацията) на влахите??? Ние българите сме славяни, и ако има някои които са се славянизирали, това са руснаците.

Ако можеш да ми обясниш, какво точно означава славянин в исторически аспект, ще ти бъда много признателен.
цитирай
18. knyazvojvoda - ДНЕС ДЪРЖАВИ НА: ЧЕХИ, СЛОВАЦИ, ...
12.11.2015 15:55
aboychev написа:
ДНЕС ДЪРЖАВИ НА:
ЧЕХИ, СЛОВАЦИ, СЛОВЕНИ, ХЪРВАТИ, СЪРБИ, МАКЕДОНЦИ, ТРАНСИЛВАНЦИ-ВЛАСИ,
И ПРОДЪЛЖАВАЩИ УСИЛИЯ
ЗА ПРЕВРЪЩАНЕТО В "СкЛАВИ"
НА БЪЛГАРИ, УКРАИНЦИ, ГРУЗИНЦИ, ЧЕЧЕНЦИ, "КРИМСКИ ТАТАРИ"
ВСЕ ПО ЗЕМИТЕ НА
народа, известен на гръцки като "кимерийци" с името "гамири"
-
ЧУДЯ СЕ ЗАЩО името Е "гамири"
СЛЕД КАТО ГЛАСНИ НЕ СА СЕ ИЗПИСВАЛИ
ДАЛИ ПЪК НЕ Е БИЛО "гОмири"
ИЛИ ТОЗИ ВАРИАНТ Е НЕДОПУСТИМ
ЗАЩОТО ВЕДНАГА ПОДСЕЩА ЗА
(Г)ОМИР И НЕГОВИЯ ЕПОС
А НЯКОИ МНОГО ДЪРЖАТ
СВЕТЪТ ДА МИСЛИ ЧЕ ТОВА Е ГРЪЦКИ ЕПОС

Лелееее, сега и грузинци и чеченци станаха кимерийци, :D То па това е много компетентен коментар, :D
Абойчев, ти не знаеш ли че грузинците са картвели и говорят картвелски (не индоевропейски) език, а чеченците говорят на севернокавказки (не индоевропейски и не картвелски) език, а?
Абе до къде ще стига тази манипулация бе... Нито грузинците, нито чеченците имат нещо общо с нас!
цитирай
19. knyazvojvoda - Четете изворите и източниците. ...
12.11.2015 16:09
letopisec написа:
Четете изворите и източниците. Никъде славяни и българи не са отъждествени, това не е едно и също. Асирийските клинописни извори наричат народа, известен на гръцки като "кимерийци" с името "гамири". Това са просто две форми на името на един и същ народ. Същото е и със склави и славяни....Те , повтарям, нямат нищо общо с българите като произход...

За Теофилакт Симоката и Комес Марцелин, славяните са гети. А според Йордан българите са живеели в Мизия, Тракия и Македония, изконни тракийски земи. Пак ти доказвам изключителното ти слабо познание по древни извори, наистина не ставаш за историк.
цитирай
20. knyazvojvoda - СРРРАААВЯНИ българския хара...
12.11.2015 16:13
voland6 написа:
knyazvojvoda написа:
aboychev написа:
СРРРАААВЯНИ
българския характер Е ФАКТ
(славянския) характер Е ОСИРАНЕ НА българския характер
(великобългарски) шовинизъм Е ИСТОРИЧЕСКИ ОБОСНОВАН
великославянски шовинизъм Е ОСИРАНЕ НА великобългарски шовинизъм
ПОСТАВЯНЕТО ИМ ЕДИН ДО ДРУГ
И ПРИРАВНЯВАНЕТО ИМ ПО ПОДАЗБИРАНЕ
Е ПЪЛНО ОСИРАНЕ НА БЪЛГАРЩИНАТА
ОТ СкЛАВиЯНИЗИРАНИ ИНДИВИДИ
КАНДИДАТИ ЗА
СРРРАААААВЯНСКАТА ОБЩНОСТ
НА МОСКОВСКИТЕ АДЕПТИ

Ето това е един чист опит за шовинизъм... Не знам къде видя тази глупост за "славянската общност" дошла явно от Урал или някъде оттам... Впрочем, ти сигурно и не знаеш че тази глупост за "славянската общност" е също измислица на червените боклуци които толкова много поюеш... Па точно този "сравянски" и "склавянски" характер за който говориш е повече от 90% в българския език, а останалото са турски, гръцки, латински и английски заемки... Не мога да ти разбера логиката, та дори като ти преглеждам профила... Значи сега заради някакви си скапани комунисти, ние трябва да се отказваме от историята си, от езика си, от традициите си??? И ако искаш да знаеш, точно Руската Империя е заинтересована да не сме славяни, КОЙ подкрепяше "деславянизачията" (дебългаризацията) на влахите??? Ние българите сме славяни, и ако има някои които са се славянизирали, това са руснаците.

Ако можеш да ми обясниш, какво точно означава славянин в исторически аспект, ще ти бъда много признателен.

Славяни = слави = славни, това е значението, защото "склави" НЯМА етимология на латински, тази дума е от КЪСНИЯ латински. Както "вулгари" произлиза от етнонима българи, така и "склави" произлиза от слави, защото гърците и римляните са ни били врагове.
цитирай
21. knyazvojvoda - Айде сега тези които плюят по сла...
12.11.2015 16:26
Айде сега тези които плюят по славяните, Киката и Абойчев:
Що не кажете публично, БЪЛГАРСКИЯ Е СЛАВЯНИЗИРАН БЕ, а???
Я кажете публично как: красив, дом, пес, ходя, летя, ленив, пъстър, родина, прославяне, девойка, бог, величие, врат, светлина, свят, горя, камък, и още мноооого други думи са ДОЛНОПРОБНИ СЛАВЯНСКИ ЗАЕМКИ В БЪЛГАРСКИЯ... я го кажете това публично!!! Кажете как тези "славянски заемки" трябва да се заменят с "кимерийски" думи. Кажете как българите сме били "насилствено славянизирани". Кажете че родопчани и торлаци не говорят на български, а на славянски, защото в техните говори има падежи, което е "великославянски шовинизъм" и "антибългаризъм". Кажете как старобългарски не е български изобщо а е църковнославянски, и че той ни е бил "натрапен" език. Що не го кажете това бе??? Нали толкова плюете по славяните и "славянството", нали правите огромна разлика между българи и славяни??? Ами айде да ви видим, кажете всичко това!!!
цитирай
22. aboychev - ПИСАЛ СЪМ САМО
12.11.2015 16:51
ЧЕ ЖИВЕЯТ
ВСЕ ПО ЗЕМИТЕ НА
народа, известен на гръцки като "кимерийци" с името "гамири"
МЕ СЪМ ПИСАЛ НИТО ЧЕ СА КИМЕРИЙЦИ НИТО ЧЕ СА БАЛГАРИ
ОСТАНАЛОТО Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ
СкЛАВиЯНИЗАТОРЕ
цитирай
23. letopisec - Вие може и да сте си изконно славянин, но българите не са славяни и не са славянизирани, видно и от българския език и граматика.
12.11.2015 17:10
knyazvojvoda написа:
Доказателство, че ти си идиот. Милчев, спри се!!! Ти си толкова неграмотен, колкото и некомпетентен, толкова тъп, колкото и глупав!!! Нямаш никакви аргументи вече. Смесваш работите на Спароток, с глупостите на боцмана, пращаш линкове, на това какво бил казал еди кой си руснак за Спароток. А това за даките направо си е чиста пропаганда... Милчев, КОЙ казва че даките са били романизирани по римско време бе??? Що лъжеш, Дакия е била българска, и до XVII век там живеят САМО българи, но ти като "ираноман" не можеш да говориш за българския (славянския) характер на румънската топонимия, защото това ще бъде великославянски (великобългарски) шовинизъм!!! За да компенсираш обаче, ти се ползваш от "Македония", та "Македония", и пак "Македония", само да замажеш положението... И сега измисляш теории за "славянизирането" на част от траките, а ако те попитам, от къде са дошли славяните, какво би отговорил? Как са дошли от блатата от север ли??? А тогава защо ние сме се славянизирали??? Милчев, научи нещо по въпроса и тогава говори.

цитирай
24. letopisec - В програмата е, но по-добре да не участва...
12.11.2015 17:12
wasp написа:
Г-н Милчев,

Павел Серафимов не е в програмата на конференцията.


цитирай
25. knyazvojvoda - Милчев каза: "Вие може и да сте ...
12.11.2015 17:51
Милчев каза: "Вие може и да сте си изконно славянин, но българите не са славяни и не са славянизирани, видно и от българския език и граматика."
Аз съм българин, и като представител на българската нация се обявявам против долните опити българите да сме изкарани не-славяни. Обявявам се против тебе г-н Милчев, фалшиви демократо, ти си комуне долнопробно, бил си в БКП, а после отиваш при СДС и НДСВ, а сега се лепиш на Боко, тиквата комунистическа, антибългарина, куробранец на изрода Тодор Живков.
Точно тези червени боклуци, хазарски (руски) агенти, османци, византийци и австроунгарци се съюзяват бротив българската нация и започват да ни разделят на сърби, влахи, молдовци, а по късно и на македонци! Точно тези мекерета сега ни разделят на шопи, тракийци, помаци и каракачанци! Но ние НЯМА да позволим на долните антибългари да ни разделят от славянската езикова общност!!! НЯМА да дадем на долнопробните антибългари да направят това което цял живот си мечтаят, да измислят "кимерийски" или някой такъв език, да се махнат "славянските заемки" в езика ни, и да се заменят с ирански думи, това НЯМА да го разрешим!!! Знайте братя българи!!! Българския език е ЧИСТ СЛАВЯНСКИ!!! Не случайно ЦЪРКОВНОСЛАВЯНСКИЯ СЕ НАРИЧА СТАРОБЪЛГАРСКИ!!! Глупостите на Кирил Милчев имат за цел ДЕСЛАВЯНИЗАЦИЯ (ВПРОЧЕМ ДЕБЪЛГАРИЗАЦИЯ) НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!!! Не забравяйте как бе създадена румънската нация, ОТНЕХА НИ ПОВЕЧЕ ОТ 200 КВ. КМ. НА СЕВЕР ОТ ДУНАВА!!! Създадоха си хазарски филиал на запад, а по късно този филиал ни взе и Македония, а сега същите искат да ни ударят един съкрушителен удар в СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!! Да се ДЕСЛАВЯНИЗИРА И ИРАНИЗИРА ЕЗИКА НИ!!! Но ние това НЯМА да го позволим!!!
цитирай
26. aboychev - КАКВО означава славянин в исторически аспект
12.11.2015 22:23
НЕ ЗНАМ КАКВО РАЗБИРАШ ПОД ИСТОРИЧЕСКИ АСПЕКТ
АКО СИ ПРОЧЕЛ ВСИЧКО КОЕТО НАПИСАХ ПО-ГОРЕ
СЪС СЕРИОЗНА ДОЗА САРКАЗЪМ БИ СЛЕДВАЛО ДА ТИ Е ЯСНО
ЧЕ В ИСТОРИЧЕСКИ АСПЕКТ
ПОНЯТИЕТО СЛАВЯНИ,
КАТО ОБОБЩАВАЩО ЗА ГРУПА НАРОДИ
(ЕТНОСИ ПО ДНЕШНИТЕ ТЕРМИНОЛОГИИ),
Е ВЪВЕДЕНО ПРЕЗ 16в.
И ТО ЗА ПЛЕМЕНА И НАРОДИ ИЗВЕСТНИ НАД 10 ВЕКА ПРЕДИ ТОВА
ПОДОБНО ИМЕНУВАНЕ С ОБРАТНА ДАТА
Е ПЪРВИЯТ И ОСНОВОПОЛАГАЩ АКТ ЗА ПОДМЯНА НА ИСТОРИЧЕСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ
ПОНЯТИЕТО Е ВЗЕТО ОТ ЛАТИНСКИЯ ЕЗИК
ЗАЩОТО ПОСОЧЕНИТЕ ПЛЕМЕНА
В ОПРЕДЕЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ СА ПОДЧИНЕНИ ОТ РИМ
НА ТЕЗИ ПЛЕМЕНА Е ДАДЕН СТАТУТ НА СКЛАВИ
А ЗЕМИТЕ ИМ СА ОПРЕДЕЛИНИ КАТО СКЛАВИНИИ (7)
ТОВА Е ПРАВЕН СТАТУТ А НЕ ЕТНИЧЕСКА ХАРАКТЕРИСТИКА
ТЕЗИ ПЛЕМЕНА СА ТРАКИ, НО
ТРАКИТЕ НА ЮГ ПРИТЕЖАВАТ СТАТУТ НА ФЕДЕРАТИ
И ФЕДЕРАТИТЕ
И СКЛАВИТЕ
ГОВОРЯТ ДИАЛЕКТИ НА ЕДИН И СЪЩ ЕЗИК
ОСВЕН ПОСОЧЕНИТЕ ТРАКИ
РЕГИОНЪТ Е ОБИТАВАН И ОТ ТРЕТА ГРУПА ТРАКИ
КОИТО НЕ СА ПОДЧИНЕНИ НА РИМ
ИЗВЕСТНИ СА КАТО КИМЕРИ-ГОМЕРИ-БЪЛГАРИ-ЗИЕЗИ
ЕЗИКЪТ КОЙТО ГОВОРЯТ Е СЪЩИЯ
ВСИЧКИ ТЕ ИМАТ ПИСМЕНОСТ - РУНИЧЕСКА
ОБЩОНАРОДНИЯТ ЕПОС КОЙТО Е ОСТАНАЛ ЗА ТЯХ
ИЗВЕСТЕН Е КАТО ТВОРБА НА (Г)ОМИР
......
ВСИЧКО КОЕТО 28. knyazvojvoda УСЕЩА И СРЕЩУ КАЕТО СЕ БУНТУВА Е ВЯРНО
ОСВЕН НАЙ-ВАЖНОТО
СМЕНИЛ Е МЯСТОТО НА КАРУЦАТА И КОНЯ
ПРОСТО Е
ОТ ЕЗИКЪТ НЕ НЯМА НИЩО ЗА МАХАНЕ
В НЕГО НЕ СЪЩЕСТВУВАТ СкЛАВЯНСКИ ЗАЕМКИ
ЧЕРКОВНО СкЛАВиЯНСКИ ЕЗИК
СЪЩЕСТВУВА САМО В ГЛАВИТЕ НА ЗАРОБЕНИТЕ
СРРРАААВЯНИ
СЪЩЕСТВУВА САМО ПРОВОСЛАВНО ВЕРОИЗПОВЕДЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
И РАЗЛИЧНИ ДИАЛЕКТНИ, ПОМЕСТНИ И ПОЛИТИЧЕСКИ НАЛОЖЕНИ ДЕВИАЦИИ
НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК - СРЪБСКИ, СЛОВЕНСКИ, МАКЕДОНСКИ, РУСКИ, УКРАИНСКИ
И ДОСТА ОЩЕ.
ДА
СРРРАААВЯНИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ПРЕВЪРНАТ В
СкЛАВиЯНИ
И
ДА НИ НАТИКВАТ В "ДРУЖЕСТВАТА" НА ПОРОБЕНИТЕ НАРОДИ
ОТ ПАН СкЛАВиЯНСКАТА ИМПЕРИЯ
цитирай
27. aristotelis - На колко поморийки си нещастно и дълбоко комплексирано копеле?
12.11.2015 22:41
aboychev написа:
НЕ ЗНАМ КАКВО РАЗБИРАШ ПОД ИСТОРИЧЕСКИ АСПЕКТ
АКО СИ ПРОЧЕЛ ВСИЧКО КОЕТО НАПИСАХ ПО-ГОРЕ
СЪС СЕРИОЗНА ДОЗА САРКАЗЪМ БИ СЛЕДВАЛО ДА ТИ Е ЯСНО
ЧЕ В ИСТОРИЧЕСКИ АСПЕКТ
ПОНЯТИЕТО СЛАВЯНИ,
КАТО ОБОБЩАВАЩО ЗА ГРУПА НАРОДИ
(ЕТНОСИ ПО ДНЕШНИТЕ ТЕРМИНОЛОГИИ),
Е ВЪВЕДЕНО ПРЕЗ 16в.
И ТО ЗА ПЛЕМЕНА И НАРОДИ ИЗВЕСТНИ НАД 10 ВЕКА ПРЕДИ ТОВА
ПОДОБНО ИМЕНУВАНЕ С ОБРАТНА ДАТА
Е ПЪРВИЯТ И ОСНОВОПОЛАГАЩ АКТ ЗА ПОДМЯНА НА ИСТОРИЧЕСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ
ПОНЯТИЕТО Е ВЗЕТО ОТ ЛАТИНСКИЯ ЕЗИК
ЗАЩОТО ПОСОЧЕНИТЕ ПЛЕМЕНА
В ОПРЕДЕЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МОМЕНТ СА ПОДЧИНЕНИ ОТ РИМ
НА ТЕЗИ ПЛЕМЕНА Е ДАДЕН СТАТУТ НА СКЛАВИ
А ЗЕМИТЕ ИМ СА ОПРЕДЕЛИНИ КАТО СКЛАВИНИИ (7)
ТОВА Е ПРАВЕН СТАТУТ А НЕ ЕТНИЧЕСКА ХАРАКТЕРИСТИКА
ТЕЗИ ПЛЕМЕНА СА ТРАКИ, НО
ТРАКИТЕ НА ЮГ ПРИТЕЖАВАТ СТАТУТ НА ФЕДЕРАТИ
И ФЕДЕРАТИТЕ
И СКЛАВИТЕ
ГОВОРЯТ ДИАЛЕКТИ НА ЕДИН И СЪЩ ЕЗИК
ОСВЕН ПОСОЧЕНИТЕ ТРАКИ
РЕГИОНЪТ Е ОБИТАВАН И ОТ ТРЕТА ГРУПА ТРАКИ
КОИТО НЕ СА ПОДЧИНЕНИ НА РИМ
ИЗВЕСТНИ СА КАТО КИМЕРИ-ГОМЕРИ-БЪЛГАРИ-ЗИЕЗИ
ЕЗИКЪТ КОЙТО ГОВОРЯТ Е СЪЩИЯ
ВСИЧКИ ТЕ ИМАТ ПИСМЕНОСТ - РУНИЧЕСКА
ОБЩОНАРОДНИЯТ ЕПОС КОЙТО Е ОСТАНАЛ ЗА ТЯХ
ИЗВЕСТЕН Е КАТО ТВОРБА НА (Г)ОМИР
......
ВСИЧКО КОЕТО 28. knyazvojvoda УСЕЩА И СРЕЩУ КАЕТО СЕ БУНТУВА Е ВЯРНО
ОСВЕН НАЙ-ВАЖНОТО
СМЕНИЛ Е МЯСТОТО НА КАРУЦАТА И КОНЯ
ПРОСТО Е
ОТ ЕЗИКЪТ НЕ НЯМА НИЩО ЗА МАХАНЕ
В НЕГО НЕ СЪЩЕСТВУВАТ СкЛАВЯНСКИ ЗАЕМКИ
ЧЕРКОВНО СкЛАВиЯНСКИ ЕЗИК
СЪЩЕСТВУВА САМО В ГЛАВИТЕ НА ЗАРОБЕНИТЕ
СРРРАААВЯНИ
СЪЩЕСТВУВА САМО ПРОВОСЛАВНО ВЕРОИЗПОВЕДЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК
И РАЗЛИЧНИ ДИАЛЕКТНИ, ПОМЕСТНИ И ПОЛИТИЧЕСКИ НАЛОЖЕНИ ДЕВИАЦИИ
НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК - СРЪБСКИ, СЛОВЕНСКИ, МАКЕДОНСКИ, РУСКИ, УКРАИНСКИ
И ДОСТА ОЩЕ.
ДА
СРРРАААВЯНИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ПРЕВЪРНАТ В
СкЛАВиЯНИ
И
ДА НИ НАТИКВАТ В "ДРУЖЕСТВАТА" НА ПОРОБЕНИТЕ НАРОДИ
ОТ ПАН СкЛАВиЯНСКАТА ИМПЕРИЯ

цитирай
28. aristotelis - ПРОФ. Д.И.Н. ИЛИЯ ТОДЕВ - Към средата на 9 век България е считана за варварска държава и страна на езичници и варвари
12.11.2015 22:43
ПРОФ. Д.И.Н. ИЛИЯ ТОДЕВ - Към средата на 9 век България е считана за варварска държава и страна на езичници и варвари: Покръстването на България е процес на въвеждане на християнската вяра в България, който започва през 864г. Още със създаването на българската държава през 681 година се оформят два основни етноса – славяни и прабългари. Те обаче не могат да се слеят в един народ, тъй като между тях има съществени различия – племенни, етнически, културно-религиозни, битови. Такова сливане би станало възможно само ако има единна религия и за двете етнически общности, която да наложи общи норми и ценностна система. Друга причина е необходимостта от християнството за обяснение на задълбочилите се социални различия – „божественият произход на всяка земна власт” и „непротивенето на земните владетели”. Християнският монотеизъм, с идеята си за единен Бог, укрепва самодържавието и единовластието, заложени и в религията на българите. Към средата на 9 век България е могъща държава, но липсва равнопоставеност по отношение на другите европейски държави, тоест тя се излага на международна и културна изолация. Тя е считана за варварска държава и страна на езичници и варвари. Нуждата от приобщаване към процеса на развитие на европейската духовна и материална култура, изградени върху християнството налагат приемането на новата вяра. Непосредствено преди покръстването княз Борис I има предложения да приеме юдаизма или исляма, но той предпочита християнството, тъй като той осъзнава неговите предимства. Преди да се покръсти обаче той е имал и битки със съседите - франки, сърби и византийци, които не били с щастлив край за него. Това още повече убедило Борис да приеме християнството. Княз Борис се прекръстил на Михаил през 864 г. Друга важна причина е т.нар. "Дълбок мир", който бива сключен през 863 г. в град Константинопол между славяни и прабългари. С този договор България приема православното християнство от Византия, а не от католическия Рим. Освен това присъединените вече към България славяни са християни и така се увеличава драстично броя на хората почитащи Исус Христос в държавата.
цитирай
29. knyazvojvoda - Бойчев, славяни (склавяни или с...
12.11.2015 23:05
Бойчев, славяни (склавяни или стлавяни (!!!)) са наречени ГЕТИ, славяни НЯМА етимология на латински, има етимология на БЪЛГАРСКИ И ИДВА ОТ СЛАВА!!! Питам, има ли етимология на латинското "склавус", има ли??? Защото както казах тази дума е от късния латински, ако не знаеш... Латинците са плюели и по славяни, и по траки, и по хуни и по всички... За това "вандал" значи разбойник, също както и "хуни", и "хулигани", това НЕ ЗНАЧИ че трябва да говорим че "вандали" и "хуни" има първично значение на разбойници, нали??? Славяните (траките) са били ВРАГОВЕ на римската империя!!! И на нас българите ни принадлежи името славяни!!! А това че през 18 век "славяни" става езикова общност, но всъщност чехи поляци, словаци, украинци и белоруси не са точно славяни... Те са роднини на славяните (траките - българи), но те са наречени славяни поради близостта на езиците (която наистина е голяма), та нека не се бъркаме, името славяни ни принадлежи на нас, то е едно от имената на нашите деди. А това че "славяни" е термин използван от руснаците, нищо не значи, както казах. Руснаците (хазарите) никога не са ни смятали за славяни а винаги са си присвоявали това име, те са искали да ни изкарат "прабългари" (тюрко татари или там каквито ги представят).
Славяни = славни
Българи = благи хора
цитирай
30. knyazvojvoda - Ето един типичен пример за изкуствено разединение на българи и славяни, ето до къде довежда такова разединение.
12.11.2015 23:12
aristotelis написа:
ПРОФ. Д.И.Н. ИЛИЯ ТОДЕВ - Към средата на 9 век България е считана за варварска държава и страна на езичници и варвари: Покръстването на България е процес на въвеждане на християнската вяра в България, който започва през 864г. Още със създаването на българската държава през 681 година се оформят два основни етноса – славяни и прабългари. Те обаче не могат да се слеят в един народ, тъй като между тях има съществени различия – племенни, етнически, културно-религиозни, битови. Такова сливане би станало възможно само ако има единна религия и за двете етнически общности, която да наложи общи норми и ценностна система. Друга причина е необходимостта от християнството за обяснение на задълбочилите се социални различия – „божественият произход на всяка земна власт” и „непротивенето на земните владетели”. Християнският монотеизъм, с идеята си за единен Бог, укрепва самодържавието и единовластието, заложени и в религията на българите. Към средата на 9 век България е могъща държава, но липсва равнопоставеност по отношение на другите европейски държави, тоест тя се излага на международна и културна изолация. Тя е считана за варварска държава и страна на езичници и варвари. Нуждата от приобщаване към процеса на развитие на европейската духовна и материална култура, изградени върху християнството налагат приемането на новата вяра. Непосредствено преди покръстването княз Борис I има предложения да приеме юдаизма или исляма, но той предпочита християнството, тъй като той осъзнава неговите предимства. Преди да се покръсти обаче той е имал и битки със съседите - франки, сърби и византийци, които не били с щастлив край за него. Това още повече убедило Борис да приеме християнството. Княз Борис се прекръстил на Михаил през 864 г. Друга важна причина е т.нар. "Дълбок мир", който бива сключен през 863 г. в град Константинопол между славяни и прабългари. С този договор България приема православното християнство от Византия, а не от католическия Рим. Освен това присъединените вече към България славяни са християни и така се увеличава драстично броя на хората почитащи Исус Христос в държавата.

цитирай
31. aboychev - ТИЯ
12.11.2015 23:12
ПРОФЕСОРООНАЛНИ
ГЛУПОСТИ ПОЧТИ ВСИЧКИ СМЕ ГИ ЧЕЛИ
ГРЪКОМАН ТЪПАНАРИ
МОГАТ ДА СИ ГИ ПРЕПРОЧИТАТ И
ДА ИЗПАДАТ Е "КУРТУРЕН" ЕКСТАЗ
(НЕ Е ПРАВОПИСНА ГРЕШКА)
САМО ПЪЛНИ ТЪПАНАРИ НЕ МОГАТ ДА ОСЪЗНАЯТ БЕЗСМИСЛИЕТО НА ИЗРЕЧЕНИЯ КАТО:
Още със създаването на българската държава през 681 година се оформят два основни етноса – славяни и прабългари.
ЕТНОСИ НЕ СЕ СЪЗДАВАТ И ОФОРМЯТ ЗА 10-20 ПЕТИЛЕТКИ
КАМО ЛИ ПЪК И ДА ФОРМИРАТ В СЪЩОТО ВРЕМЕ В РАМКИТЕ НА ЕДНА ДЪРЖАВА съществени различия – племенни, етнически, културно-религиозни, битови.
ПРОФЕСОРСКО ЗВАНИЕ МОЖЕ ДА МУ БЪДЕ ПРИСВОЕНО ЗА ПОДОБНА ТЪПОТИЯ САМО ОТ МОСТОВСКИЯ ПАВДкЛАВиЯНСКИ ТЪПАНАРИАТ
цитирай
32. aboychev - СЛАВЯНИ НЯМА ЕТИМОЛОГИЯ
12.11.2015 23:37
ЗАЩОТО НЯМА СЛАВЯНИ ПО ПРОИЗХОД (ЕТНОС)
НЯМА И СЛАВЯНСКИ ЕЗИК
НЯМА ПЛЕМЕНА СЪС СЪЩЕСТВЕНИ различия – племенни, етнически, културно-религиозни, битови. ОТ ТЕЗИ НА ТРАКИТЕ И/ИЛИ БЪЛГАРИТЕ
СКЛАВИ И СКЛАВИНИИ СА ПОНЯТИЯ УПОТРЕБЯВАНИ В ПРАВЕН СМИСЪЛ (А НЕ ЕТНИЧЕУСКИ) ВЪВ ДОКУМЕНТИТЕ НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ОЩЕ ПРЕДИ СЪЗДАВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА НА АСПАРУХ ИМЕНАТА НА ПЛЕМЕНАТА НАСЕЛЯВАЩИ
СКЛАВИНИИТЕ СЕ УПОМЕНАТИ В РЕДИЦА ДОКУМЕНТИ НА РИМСКАТАИМПЕРИЯ
СКЛАВИНИИТЕ ЧЕСТО СА ОБЕКТ НА СПОРОВЕ МЕЖДУ ИЗТОЧНАТА И ЗАПАДНАТА ЧАСТИ НА ИМПЕРИЯТА
САМАТА ИЗТОЧНА ИМПЕРИЯ СЕ ОТДЕЛЯ СЛЕД КАТО ВЛАСТТА Е ТРАЙНО ЗАВЛАДЯНА ОТ ТРАКИ ФЕДЕРАТИ
ОТДЕЛЯНИТО НА ИРИ Е СИЛНО ПОДПОМАГАНО ОТ СВОБОДНИТЕ ТРАКИ - КЕМЕРИ-БЪЛГАРИ-ЗИЕЗИ
ЗА КАКВА ЕТИМОЛОГИЯ МИ БАЕШ СЛЕД КАТО ТОВА ИМЕ СЛАВЯНИ СЕ ДАВА НА ПЛЕМЕНА ОТ ИМПЕРИЯТА НА СИМЕОН 1000 ГОДИНИ СЛЕД КАТО ТЕ ВЕЧЕ СА ЗАПИСАНИ В РИМСКИТЕ ДОКУМЕНТИ КАТО СкЛАВИ
ТИ КАТО ИСКАШ СИ СЕ РАДВАЙ ЧЕ МНОГО БЛИЗКО ЗВУЧИ КАТО СЛАВНИ
ДМИСЪЛЪТ КОЙТО Е ЗАЛОЖЕН В НЕГО
Е СКЛАВСКИЯ - БЕЗПРАВНИ - РОБИ
ТАКА И СИ ГИ ДЕЛЯТ РУСКАТА И АВСТРОУНГАРСКАТА ИМПЕРИЯ,
И ЕДИНСТВЕНИТЕ СПОРОВЕ КОИТО ИМАТ СА КОЯ ИМПЕРИЯ КОЛКО И КОИ ОТ СкЛАВИТЕ- СЛАВЯНИ ДА ВЛАДЕЕ
ТОВА МОЖЕ ДА ТЕ ПОДСЕТИ ЗАЩО ХИТЛЕР КАЗВА
ЧЕ СЛАВЯНИТЕ СТАВАТ САМО ЗА ТОР НА ЗЕМЯТА
ТАКАВА Е СЪДБАТА НА ВСИЧКИ ОТКАЗАЛИСЕ ОТ СВОЯТА ИСТОРИЧЕСКА ИДЕНТИЧНОСТ
СРРРАААВЯНИ СА ТАКИВА КАТО АРИСТОТЕЛИС

цитирай
33. iuliuscaesar - Доста добър постинг. Поздравле...
12.11.2015 23:51
Доста добър постинг. Поздравления.
Само ще добавя, че който иска да отъждестви славяните с траките и да твърди, че говорили един и същи език, просто трябва да преведе тракийските надписи чрез старобългарския и готово:)

Но никой не може да го направи, защото двете нямат нищо общо. Това непрекъснато трябва да го напомняш. То е достатъчно.
цитирай
34. aboychev - НЯМАМ НИКАКВО НАМЕРЕНИЕ
13.11.2015 00:07
ДА ОТЪЖДЕСТВЯВАМ
ТОВА КОЕТО НИКОГА ТЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛО
С ТОВА КОЕТО НИКОГА ТЕ Е ИЗЧЕЗВАЛО
ЕСТЕСТВЕНО
МЕЖДУ
НЕСЪЩЕСТВУВАЛОТО И ПРОДЪЛЖАВАЩОТО ДА СЪЩЕСТВУВА
НЕ МОЖЕ ДА ИМА НЕЩО ОБЩО
КОЛКОТО ДО РУНИТЕ
ЕДИН ЖИВЕЕЩ В САЩ БЪЛГАРИН ИМА
ОПРЕДЕЛЕНИ УСПЕХИ В ТАЗИ ПОСОКА
И ТОВА ПРЕДИЗВИКВА
СВЕТОВНА
СРРРАААВЯНСКА ЯРОСТ
цитирай
35. knyazvojvoda - Славните са наричани от гърци и л...
13.11.2015 00:29
Славните са наричани от гърци и латинци склавяни и СТЛАВЯНИ (!!!), логично е че щом склавяни значи роби, какво ще значи стлавяни??? И пак ти казвам, "склавус" не е латинска дума за роби. Комбинацията "сл" не съществува в латинския (нито в гръцкия), затова се предава скл или стл.
цитирай
36. aristotelis - Средновековие : Създаване и укрепване на българската държава на Балканския полуостров (681-803), Автор RValtcheva
13.11.2015 09:15
Българи. Съществуват много мнения за произхода на българите. Тезите са най – разнообразни и варират от памиро-фергански и ирански, и от северноиндийски и западнокитайски до славянски. Най – дълъг исторически живот и най – много привърженици на Средновековието има тезата за хунски произход на българите ( или въобще тясната им връзка с хунските племена ).
Въпреки че това становище сближава българите с татаро – монголите, повечето изследователи са на мнението, че българите принадлежат към тюркско – алтайската етническа група. Според нея първоначалните поселения на българите са земите на Западен Сибир, по долината на р. Иртиш.


Увод: В края на VI в. българските племена в Кавказ били покорени от могъщия Западнотюркски хаганат. През 30-те години на VII в. българите обаче, обединени под ръководството на хан Кубрат от рода Дуло, успели да се освободят. Така било създадено първото държавно обединение на българите -“Велика България”, за която пишат византийските историографи Теофан и патриарх Никифор. След смъртта на хан Кубрат (около 651г), синовете му ( Бат Баян, Котраг и Аспарух ) решили най-големият брат Бат Баян със своята част от ордата да остане в бащините земи и да задържи хазарите. Скоро обаче се появили противоречия и хазарите се възползвали от разединението на българското обединение и покорили владенията на Бат Баян. Вторият син Котраг заедно с една част прабългари се отправил към средното течение на реките Волга и Кама, а българите начело с третият брат – Аспарух потеглили на запад и заселили в местността Онглос ( Онгъл ) между реките Дунав, Прут и Днестър. Там хан Аспарух полага основите на Дунавска България. Настанявайки се близо до Византия, българите насочили главно интересите си към провинциите й на юг от р.Дунав. Сходството в намеренията и общите противници в лицето на Византия, Хазарския и Аварския хаганат превърнали славяните и българите в естествени съюзници. Така се стигнало до полагане на основите на нова държава на полуострова. Зачестилите нападения на арабите през 80 – те години на VII в. се явили като пречка за Византия и улеснило създаването на съюза. След неуспешен опит от страна на империята за изтласкване на българите от своите територии през 681г. бил подписан мирен договор, с който василевсът Константин IV Погонат се задължавал да изплаща данък на българите.
Годината на това споразумение се приема офицално за начало на новата българска държава. Това събитие е силно отразявано от византийските хронисти, тъй като в непосредствено съседство с Византия се появила нова сила, с която занапред императорите трябвало да се съобразяват.
цитирай
37. aristotelis - Средновековие : Създаване и укрепване на българската държава на Балканския полуостров (681-803), Автор RValtcheva
13.11.2015 09:16
Славяни. Произход. Славяните спадат към индоевропейската езикова и етническа общност. През I хил пр. Хр. Те населявали земите на север от Карпатите, Балтийско море и реките Днестър, Днепър и Одер. Сведения за тях има в “История” на Херодот. По расов тип и начин на живот римският историк Тацит ги нарича венеди и ги причислява към германците, защото били уседнали, строели жилища, били добре въоръжени, занимавали са се със земеделие и животновъдство. По време на Великото преселение на народите IV – VII в. славяните започнали да напускат заеманите от тях територии и се оформили три племенни групи : венеди – западна, анти – източна и славини - южна. До края на V в. славините населили териториите северно от р.Дунав (Панония и Дакия). Така те влезнали в непосредствен контакт с римско – византийската цивилизация, която оказала значително внимание върху тяхното развитие.

Славянското общество. Славяните водели уседнал начин на живот. Селищата им обикновено били неукрепени. Готският историк Йорданес свидетелства, че са разположени край реките езерата и блатата, като това представлявала естествена защита. Основен тип жилище била землянката или полуземлянката, изградени от плет и глина, по- късно и от камък. Основен поминък е земеделието, а Псевдомаврикий отбелязва, че са се занимавали с животновъдство. В славянските некрополи са открити и кости на животни, което показва и развитие на скотовъдство. Под влияние на местното население те усвоили овощарството и лозарството. Намерените земеделски сечива, грънчарски изделия и оръжия свидетелстват за развитието на ковачество, грънчарство, дърводелство, тъкачество. Съдовете им били груби, защото керамиката била изработвана на ръка, но по – късно усвоили грънчарското колело.

Славяните били много добри майстори на лодки еднодръвки, а под влиянието на византийците усвоили и изработването на обсадни машини и съоръжения. Основна социална единица била селската родово – териториална община, оглавявана от старейшина. Нейните членове били свързани с кръвно родство и имали обща собственост върху пасищата, горите, реките и др. Няколко родови общини образували племето, което се управлявало от княз. Неговата власт била ограничена от т.нар. вече (общото събрание на племето), в което влизали само мъже воини. Сведения за живота на славяните се съдържат в съчиненията на Прокопий Кесарийски, който подчертава, че славяните не се управлявали от един човек, а “живеят в демокрация”. Псевдомаврикий определя тази демокрация като “анархия”.

В съчинението на Псевдомаврикий “Стратегикон” се отделя доста място за военното дело, тактиката и хитростите, прилагани от славяните. Били много добре въоръжени и обичали да нападат противниците си в труднодостъпни местности изненадващо. В “Стратегикон” е отделено място и за препопъки, начини и средства отправени към пълководците, които водят битки срещу славяните. Още сведения за славяните могат да се открият и в цикъла “Чудесата на св.Димитър Солунски”, и в произведенията на Теофилакт Симоката и Менандър.

Религиозните вярвания на славяните се характеризират с политеизъм.
Те обожествяват природните сили и небесните явления. Върховен бог в техния пантеон бил бог Перун (Перник, Пирин) – творецът на мълнията и единствен господар. Другите божества били: Волос – бог на стадата, богатствата, домашното огнище и подземния свят, Дажбог – бог на плодородието, Сварог – бог на огъня и занаятите, Лада – богиня на брака, любовта и брака. Освен тези богове, славяните вярвали и в свръхестествени божества – вили, самодиви и русалки. За омилостивяване на боговете, те извършвали жертвоприношения. Силно разпространени били фетишизмът и култът към мъртвите (вярата в задгробния живот). Основен погребален ритуал е трупоизгарянето и полагането на праха и обгорелите кости в керамичен съд, заедно с храна и най – различни предмети, за да му служат в отвъдния свят. Погребенията били придружени и с особени ритуали : тризна – военно състезание и страва – устройване на угощение над гроба на умрелия.


Начало на славянските нападения срещу византийските земи на Балканите (края на V и началото на VI в.).

В началото на V в. славяните започнали периодични нападения върху територията на Византийската империя. Успоредно със тях нападат и други племена – българи и авари. Главно подлагат на ограбване и опустошаване земите в южната част на Балканския полуостров. Опасността от масовите нападения заставила император Анастасий през 512г. да изгради стена за защита на Константинопол, която се простирала от Деркос на Черно море до гр. Силимврия на Мраморно море с обща дължина от 420 стадия ( 126 км, широка 3,30м, висока 5м.) на около 65км от Константинопол за защита от нападенията на мизи (българи) скити (славяни) и други варварски племена. През 517г. било осъществено съвместно нападение на българи и славяни. Те достигат до Епир, Тесалия и Термопилите и заграбват плячка и пленници, които са избити поради недостатъчния откуп.
Славянските набези особено се засилили по времето на император Юстиниан I ( 527 - 565 ), който предприел широка строителна дейност по границите на империята. Византийците като се надявали да спрат честите нападения се опитали да привлекат славяни на служба във войската.През 531г. за стратег на Тракия бил назначен славянинът Хилвуд, чиято задача била да брани дунавския лимес от неспирните нападения на българи, анти и славини. Но през 534г. Хилвуд се прехвърлил на север от Дунава с малък отряд, за да опустошава местожилищата на славините, но те го пресрещнали изненадващо, разбили целия му отряд, а самият той също бил убит.
Силно средство за защита била византийската дипломация. През 540г. тя предизвиква междуособна война сред отделните славянски племена, която дала временен отдих на империята. 549 и 550г нападенията били възстановени. Особено важно било последното, когатославяните достигнали гр. Солун и презимували в земите на империята.
Последните десетилетия на 6в бележат появата на едно нова политическа сила в Панония – Аварския хаганат. Целта на аварския хаган Баян била установяване на хегемония над варварския свят и укрепване на неговата позиция. Той покорил славяните и българите в Панония и се опитал да подчини и славяните в Дакия, но походът му срещу тях бил неуспешен. Византийският хронист Менандър известява за пратеник на хаганата до дакийския вожд Добрита ( Давритас ) с искане той да му се подчини и да плаща ежегоден данък. Исканията били отхвърлени, а пратениците били убити. Това дало повод още на следната година за поход на аварите срещу славяните. Селищата на славяните били опустошени, а те самите се оттеглили и укрили. Със своя опустошителен поход аварите вместо да спрат походите на славяните, предизвикали масовото им заселване на юг от Дунава. Така било сложено началото на най – съществената етническа промяна на Балканите.

Масово заселване на славяните на Балканския полуостров (VI – VII в.).

В края на VI в.нашествията във Византийската империя продължили като започнало и масово заселване на юг от р. Дунав. Първата обсада на Солун била осъществена съвместно с аварите и е през 584г. През 597г. отново е атакуван, но този път със стенобойни машини. Третият път Солун бил обсаден от 5000 славяни през 609г. За първи път Солун бил атакуван по суша и по море през 620г. През 622г била реализирана съвместна 33-дневна обсада от славини и авари със стенобойни машини и кула. През 602г. била изпратена византийска армия по Дунава за действия срещу славяните, но армията вдига бунт срещу император Маврикий и се насочва към Константинопол. Така отбраната на дунавския лимес рухва и започва масовото заселване на славяните на Балканите. Славяните предприели последна атака през 645г и тя продължила две години (до 647г.). Всичките обсади, общо шест на брой, завършили с неуспех.
Още една неуспешна обсада на Константинопол била проведена от авари, българи и славяни през 626г. Тази обсада била най – значима. (само благодарение на византийския флот, тя е неуспешна...!)
В продължение близо на един век славяните заели почти целия Балкански полуостров, като се оформили различни племена в зависимост от областите на населяване. Една част от тях, наречена българска група, се заселили в областите Мизия, Тракия и Македония., други в Северна и Средна Гърция. В северозападната част на Пелопонеския полуостров се установила сърбохърватската племенна група. Основната разлика между тях била в езика – някои звукове се произнасяли различно. По – късно същите тези незначителни разлики се задълбочили. В земите северно от Хемус се заселили седемте славянски племена, а източно от тях – северите. В Средна и Южна Македония – сагудати, драгувити и др. В Западните Родопи живеели смоляните, а на Пелопонес – езерци и милинги. Тесалия я обитавали велегизитите, в Епир – ваюнитите, по течението на р.Тимок – тимочани, а на запад от тях – абодритите. По долината на р. Морава – моравяните, по р. Струма – струмонците. Полуостров Атон населявали ринхините, а край Охридското и Преспанското езеро - берзити.
По – сериозен опит за съпротива срещу новите заселници бил предприет от Констант II. Той подчинил през 658г. славянските племена по Беломорието и преселил част от тях в МалаАзия. Някои племена попаднали под политическата власт на империята, а други (на север от Хемус) запазили своята независимост. Станало ясно обаче, че славяните не могат да бъдат изтласкани от поселенията си.
Последици от славянското заселване в балканските владения на
цитирай
38. aboychev - НЕ СИ ИГРАЙТЕ С ГЛАСНИТЕ
13.11.2015 09:17
ЗА ДА УДОВОЛЕТВОРЯВАТЕ МЕЧТИТЕ НА СУЕТАТА СИ
ТЕ В ПИСМЕНАТА ОТ НЕГО ВРЕМЕ НЯМАТ ИНФОРМАЦИОННА
СТОЙНОСТ
ГРЪЦКАТА ПИСМЕНОСТ
Е ПИСМЕНОСТ НА СЪЩЕСТВА С НЕРАЗВИТ ЛАРИНГС
КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПРОИЗНАСЯТ МНОГО ГОЛЯМ БРОЙ ЗВУЦИ И СЪЧЕТАНИЯ ОТ ЗВУЦИ КОИТО НИЕ МОЖЕМ БЛГ АРИИТЕ МОЖЕМ
РАСОВАТА ТЕОРИЯ БЕШЕ ЗАБРАНЕНА
ЗАЩОТО НА ТАЯ ОСНОВА И РЕД ДРУГИ КОНСТАТАЦИИ БЕШЕ СТИГНАЛА ТВЪРДЕ ДАЛЕЧ,
НО ТЯ И ДНЕС СЕ ПОЛЗВА ОТ ОПРЕДЕЛЕНИ СРЕДИ
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ С ОБРАТЕН ЗНАК
НЕСПОСОБНОСТТА НА ГЪРЦИТЕ ДА ПРОИЗНАСЯТ - ИЗГОВАРЯТ - ИЗСМИСЛЯТ ЦЯЛ СВЯТ ОТ ОПРЕДЕЛЕНИ ЗВУЦИ
НЕМИНУЕМО ВОДИ ДО АПРИОРНО ГРЕШНИ ЗАКЛЮЧЕНИЕ
БАЗИРАНИ НА ЗАПИСАНОТО ОТ ТЯХ
ПРОБЛЕМЪТ С БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА Е ЧЕ ПРИ ПРЕДАВАНЕ НА БОГАТСТВОТО ОТ ЗВУЦИ НА БЛГ АРИЙСКИЯ ЛАРИНГС - ЕЗИК - СМИСЪЛ - МИСЪЛ
СА СЪЗДАДЕНИ ТВЪРДЕ ГОЛЯМ БРОЙ БУКВЕНИ ЗНАЦИ
ТЕ СА РЕДУЦИРАНИ НЯКОЛКО ПЪТИ С РАЗЛИЧНИ ЕЗИКОВИ РЕФОРМИ В
РАЗЛИЧНИТЕ ЧАСТИ НА БЪЛГАРСКОТО КУЛТУРНО (ИСТОРИЧЕСКИ И ЕЗИКОВО СПОСТРАНСТВО)
В СКЛАВОНИИТЕ ТОВА СТАВА ДОРИ С ПРЕМИНАВАНЕТО КЪМ АЗБУКА С ПРЕОБЛАДАВОЩО ЛАТИНСКИ ЗНАЦИ
В ФЕДЕРАТСКИТЕ ЗОНИ (ИРИ) СЪС МАКСИМАЛНО УЕДНАКВЯВАНЕ НА КИРИЛИЧНИТЕ ЗНАЦИ С ГРЪЦКАТА АЗБУКА,
НО НАВСЯКЪДЕ С ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗНАЦИ ИЗОБРАЗЯЩАЩИ СПЕЦИФИЧНО ПО
БОГАТИЯ ЗВУКОВ АРИЯЛ НА БЪЛГ АРИИТЕ.
ЕДНА И СЪЩА Е ПРИЧИНАТА НА БЪЛКАНИТЕ, НА ПИРИНЕИТЕ, ВЪВ ФРАНЦИЯ И ОКОЛО БАЛТИЙСКО МОРЕ
ЗА НАЛИЧИЕТО НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ БУКВИ
ОСВЕН ЛАТИНСКИТЕ В АЗБУКИТЕ ИМ
СЪЩИТЕ СА И ТУК КЪДЕТО МАСКИМАЛНО ОПАЗИХМЕ КИРИЛИЧНИТЕ ЗНАЦИ
И ПОДДЪРЖАМЕ ТЯХНАТА СПЕЦИФИЧНОСТ И БОГАТСТВО
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТОВА НИ ИЗИГРА ЛОША ШЕГА
ПОРАДИ НЕГРАМОТНИТЕ УЧЕНИ
ОБУЧЕНИ ДА ПРАВЯТ СРАВНЕНИЕ МЕЖДУ ОТКРИТОТО ЗА БЪЛГАРИТЕ ЗНАНИЕ
И БЕДНИТЕ ОТКЪМ РЕСУРСИ ЗА ОПИСАНИЕТО МУ ГРЪКО-ЕЛИНИ
ПРИЕМАНЕТО ЗА ОСНОВАНИЕ ЗА НАУЧНИ ИЗВОДИ
НА ТЕКСТОВЕТЕ
НА НАЙ-БЕДНИЯ В ЗВУКОВО-СЛОВЕСТНО ОТНОШЕНИЕ,
А ОТ ТАМ И В МИСЛОВНО-МНОГООБРАЗНО ОТНОШЕНИЕ НАРОД
НЕМИНУЕМО ВОДИ
У ИНДИВИДИ С ЛАРИГНС КАТО ТОЗИ НА АРИСТОТЕЛИС
ДО ИЗБЛИЦИ НА
СРРРАВЯНСКА ИИИАААРОС

цитирай
39. aristotelis - Николай Овчаров: В Бурятия и Монголия видяхме запазени древните танци и ритуали, които са изпълнявани от нашите предци
13.11.2015 09:20
aboychev написа:
ДА ОТЪЖДЕСТВЯВАМ
ТОВА КОЕТО НИКОГА ТЕ Е СЪЩЕСТВУВАЛО
С ТОВА КОЕТО НИКОГА ТЕ Е ИЗЧЕЗВАЛО
ЕСТЕСТВЕНО
МЕЖДУ
НЕСЪЩЕСТВУВАЛОТО И ПРОДЪЛЖАВАЩОТО ДА СЪЩЕСТВУВА
НЕ МОЖЕ ДА ИМА НЕЩО ОБЩО
КОЛКОТО ДО РУНИТЕ
ЕДИН ЖИВЕЕЩ В САЩ БЪЛГАРИН ИМА
ОПРЕДЕЛЕНИ УСПЕХИ В ТАЗИ ПОСОКА
И ТОВА ПРЕДИЗВИКВА
СВЕТОВНА
СРРРАААВЯНСКА ЯРОСТ


Николай Овчаров: В Бурятия и Монголия видяхме запазени древните танци и ритуали, които са изпълнявани от нашите предци
http://www-news/opinion/0000/00/00/17511/

По повод завръщането на българска експедиция от Бурятия и Монголия, Агенция „Фокус” разговаря с археолога проф. Николай Овчаров.

Фокус: Проф. Овчаров, какви са впечатленията ви от експедицията, която проведохте в Монголия и Бурятия?
цитирай
40. aristotelis - aboychev - ГРЪЦКАТА ПИСМЕНОСТ Е ПИСМЕНОСТ НА СЪЩЕСТВА С НЕРАЗВИТ ЛАРИНГС
13.11.2015 09:40
Научен ръководител: проф. д-р А. Нейкова - Автор: Франсоа Шаму: Гръцката цивилизация през архаичната и класическата епоха

Никой друг човешки език не предлага за проучване толкова богата литература, и то в продължение на толкова дълъг период, близо 3500 години. Съвременният свят дължи безкрайно много на гръцкия народ. Категориите на мисълта, с които все още си служим, са определени за пръв път от него. Ние му дължим нашите най-важни интелектуални оръдия, а също и основните начала на нашия морал. Римската империя се е подхранвала от гръцката цивилизация, приела е нейното наследство и го е предала на средновековна Европа, която посредством латинската традиция е съчетала много от него с основните черти на тържествуващото християнство. По-късно, през XV век, обществата на модерна Европа получиха отново непосредствен достъп до гръцките източници. Откривайки наново методите на мислене и възкресявайки за нов живот формите на изкуството, създадени и развити от древна Гърция, те отбелязаха изключително бързо и бляскаво развитие. Разбира се, съвременната наука и техника оставиха далеч зад себе си постиженията на учените и инженерите от Античността. Но в линията на прогреса между тях и нас няма прекъсване и ние винаги сме се чувствували наследници на гърците в много сфери на нашата култура.
Ето защо остава така жив интересът на нашите съвременници към народа и културата, на които се чувствуваме толкова задължени. Този интерес може да бъде удовлетворен всестранно, защото източниците ни за опознаване на антична Гърция са изключително богати и разнообразни. Гръцкият език е представен с литературни текстове без каквото и да било прекъсване от VIII век пр. н. е.(3) до наши дни. Неотдавнашното разчитане на микенските плочки дори позволява (наистина с помощта на чисто административни документи, чието тълкуване е твърде трудно) да се върнем назад поне до XV век пр. н. е. Никой друг човешки език не предлага за проучване толкова богата литература, и то в продължение на толкова дълъг период, близо 3500 години. Наред с тези писмени източници археологията ни дава за Гърция извънредно богата и в общи черти много добре класифицирана документация. Паметниците, които археологията изучава след тяхното откриване, не само представляват интерес като извор на сведения за културата, на която са свидетели, но твърде често имат и естетическа стойност, към която ние сме отзивчиви и днес независимо от отдалечеността на времето. И накрая — а това също е благоприятно и не най-маловажно обстоятелство — страната, където са живели древните гърци, където те са изработили своята концепция за света и своята естетика, ни е леснодостъпна. В наши дни няма нищо пo-лесно от едно пътуване в Гърция и поне за известно време още ние имаме предимството с малко усилия да откриваме на гръцка земя в техния автентичен облик, пощадени в съществените си черти от еднообразието на съвременния живот, същите онези пейзажи, които са гледали Омир, Софокъл и Платон.
цитирай
41. aristotelis - Гръцките училища стават притегателни центрове за образование на младите българи и ревностни разпространители на елинистичните идеи
13.11.2015 09:44
Доц. Надка Николова Шуменски Университет Надка Николова е родена в гр. Шумен на 17 март 1955 г. Преподава в ШУ "Епископ Константин Преславски". Доктор по филология (1996). Научните й интереси са в областите: езикова култура, история на новобългарския книжовен език, теория на книжовните езици, социолингвистика, съвременна, историческа и съпоставителна лексикология, лексикография, сравнително славянско езикознание. Автор е на "Българската анатомична терминология през Възраждането (1824-1878)" (2003), "Езикова култура" (1996; 2002), както и на много статии в научния печат.

”Гръцкият е езикът, казва Р. Попович в предговора към Христоитията си от 1837 г., на който тогава всички образовани българи “хоратуват, и на всяк ден четат и пишат, и без него не можат (Родолюбивий 1992: 76). Гръцкият език е бил езикът на образованието и културната комуникация за цяло поколение възрожденски интелектуалци. За тях гръцкия език е бил културно есперанто, общият литературен и научен език на народите от Югоизточна Европа, подобен по значение на латинския език за западните страни. Както казва проф. Ив. Шишманов, те са го владеели по-добре и по-свободно от матерния си език (Шишманов 1903: 430). В “Книговище за прочитане” от 1874 г. Богоров споделя: “Още и до днес между нас има такива учени, на които, дотрябва ли нещо да напишат български, те го сключат изпървом на гръцки, а сетне го превеждат на български” (Богоров 1874/75: 2). Гръцкият език се оказва в ролята на посредник в културната адаптация на българското общество към съвременната буржоазна цивилизация през първата половина на века. Броят на селищата във вътрешността на България обаче, в които гръцкият е доминиращ в училищните програми, е внушителен. През 1830 год. се открива и първият гръцки университет в Атина, който става особен притегателен център за жадните за образование млади българи.Гръцките училища стават притегателни центрове за образование на младите българи и ревностни разпространители на елинистичните идеи. Не случайно възпитаници на гръцки училища са най-изтъкнатите дейци на Българското възраждане: д-р Н. Пиколо, д-р П. Берон, д-р Ив. Селимински, В. Априлов, Г. С. Раковски, С. Доброплодни, д-р Ив. Богоров, Д. Душанов, Г. Кръстевич, П. Бобеков, К. Фотинов, Ст. Чомаков, Ив. Добровски, Ив. Момчилов, Н. и Д. Михайловски, Р. Попович, Д. Миладинов, Гр. Пърличев, Ат. Богориди, Ст. Богориди и мнозина други.От друга страна обаче, липсата на светско българско училище “остава незащитен проход за проникване на гръцкото влияние” (Радкова 1986: 30). Петър Берон не само че използва гръцкия въобще като писмен език (напр. писмото му до котленци за уреждане на учебно дело в града е написано на гръцки), но и разговаря на гръцки език на философски и въобще научни теми. В спомените си за д-р Берон М. Балабанов споделя: “мене ми се струва като че да съм още при него и да го слушам да ми разправя убедително ту на български, по котленски, ту на гръцки, по филибешки, за своите открития по небесната физика” (Балабанов 1899-1900: 11). Така главен посредник между българите и идеите на модерния свят за дълго време остава Гърция. На гръцки пишат художествени, научни и педагогически произведения, защото не са знаели писмен български език, мнозина от тях: Ат. Богориди (внук на Софроний Врачански), Александър П. Куртович (Зоирос паша от Пловдив), Никола Пиколо, Гр. Пърличев, братя Сим. и Мих. Христови от Стара Загора, Ив. Симеонов и Ант. Цанков, съставители на гръцки христоматии, и мн. др. (Стоянов 1978: 107).
цитирай
42. aristotelis - Нещастен и жалък aboychev - ГРЪЦКАТА ПИСМЕНОСТ Е ПИСМЕНОСТ НА СЪЩЕСТВА С НЕРАЗВИТ ЛАРИНГС
13.11.2015 09:47
Софийски университет "Св. Климент Охридски" : Значение на изучаването на старогръцки език

Гръцкият език има 3500 години история. Той е в основата на европейската цивилизация, като норма. Изчислено е че по-всичките европейски езици има около 54.000 гръцки думи. А на речника на Уебстър на англйиски език има 45.000 гръцки думи. Влиянието на старогръцкия върху старобългарския и среднобългарския език е много силно. Има 3 периода в развитието на езика:

1) старогръцки език

2) средногръцки език (византийски език)

3) новогръцки език.

На база на старогръцкия може да се реконструира как са се развили другите езици, за които няма толкова знания към момента.

Основни характеристики на гръцкия език:

1. езиково единство, което се е запазило от отделянето на езика като самостоятелен до сега (~ 3500 години); много малко езици по света го имат.

2. непрекъсната традиция (устна и писмена)

3. едновременно използване на езикови форми, създадени в различни периоди: 40% от лексиката на Омир се ползва и днес на новогръцки.

4. изключително гъвкав.

5. огромни словообразувателни възможности, по-големи дори от тези на немския език.
цитирай
43. aboychev - ЗА ВИЛИКО ЦИТАТСТВАЩИЯ
13.11.2015 11:08
СРРРАААВЯНИН АРИСТОТЕЛИС
ЩЕ ДОБАВЯ
ТРАСИЙСКИТЕ ПЛЕМЕНА КОИТО ИМЕННО ПО ХЕРОДОТ СА НАЙ-МНОГОБРОЙНИТЕ
И НАСЕЛЯВАТ ЗЕМИТЕ ОТ РОДОПА ДО УРАЛ (И ПОДАЛЕЧЕ)
ПО ВРЕМЕТО НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ СА ИМАЛИ РАЗЛИЧНО ТРЕТИРАНЕ ОТ РИМСКАТА (ПРАВНА СИСТЕМА)
(СЕВЕРО)ЗАПАДНИТЕ - СА СКЛАВИНИ И СКЛАВИНИИ,- вене(Т)ди, ГЕ(о)ТИ И ДР
ИЗТОЧНА - НЕПОКОРЕНИ - КИМЕРИ-ГИМЕРИ-БЪЛГАРИ
ЮЖНА - ФЕДЕРАТИ - Б(в)ИЗИ, МИЗИ И ДРУГИ.
-
ПОРАДИ ЕДИНОРОДСТВОТО НА ТЕЗИ ТРИ ГРУПИ И ОТНОШЕНИЕТО КЪМ
ФЕДЕРАТИТЕ КАТО ПРИОБЩЕНИ,
НО НЕ ДОСТАТЪЧНО ПОДЧИНЕНИ,
ТРАКИТЕ ОТ СкЛАВИНИИТЕ В ЕДНО С ФЕДЕРАТИТЕ
СА НАРИЧАНИ И ОПИСВАНИ КАТО СКЛАВИ,
СЧИТА НИ СА И ЗА ИЛИТЕРАТИ.
-
ЗВУКОВОТО БОГАТСТВО НА ЕЗИКЪТ СКЛАВИТЕ И ФЕДЕРАТИТЕ, КОИТО Е ИДЕНТИЧЕН С ТОЗИ НА КЕМЕРИЙСКИТЕ БЪЛГАРИ
Е НЕДОСТЪПНО
ЗА ГРЪКО-ЕЛИНСКИЯ ПРИМИТИВ
СЪС СЪОТВЕТНО
ПРОЕКТИРАНЕ НА ТОЗИ ПРИМИТИВ
И ВЪРХУ МИСЛОВНОТО И СМИСЛОВО БОГАТСТВО.
-
В НАЧАЛОТО ВИНАГИ Е СЛОВОТО
А ТО Е ЗВУК
БЕДНИЯТ НА ЗВУК Е БЕДЕН НА СЛОВО,
БЕДЕН Е И НА МИСЪЛ.
-
ТЪРСЕНЕТО НА ПРОИЗХОДЪТ НА БЪЛГАРИТЕ
Е НАЙ-ГОЛЯМАТА МАНИПУЛАЦИЯ ОТ НАЧАЛОТО НА РЕНЕСАНСА ДО ДНЕС
КОЯТО Е УСПОРЕДИЦА С:
- ИЗМИСЛЯНЕТО НА СЛАВЯНИТЕ,
- ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ТРАКИТЕ И
- ПРИСТИГАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ
ТАЗИ "НАУЧНА" БЕЗСМИСЛИЦА
ПОДХРАНВАНА ОТ НАЧАЛОТО НА РЕНЕСАНСА
ДО ДНЕС
ОТ МОСКОВСКАТА "НАУЧНА" СХОЛАСТИКА
БЪЛВА НЕПРЕКЪСНАТО ТИТУЛОВАНИ С "НАУЧНИ" ЗВАНИЯ ПАПАГАЛИ.
-
ТЪРСЕНЕТО НА ЛОКАЛИЗАЦИЯ И ПРОИЗХОД НА НАС БЪЛГАРИТЕ
Е САМО ИЛЮСТРАЦИЯ НА ГЛУПОСТТА НА ФЪФЛЕЩИТЕ "ТЪРСАЧИ"
-
ПАРАДИГМАТА Е ПРЕДНАМЕРЕНО ОБЪРНАТА
-
ИСТИНСКАТА ПАРАДИГМА
НЕ Е ОТ КЪДЕ ПРОИЗЛИЗАТ БЪЛГАРИТЕ
А
КОИ, КОГА И КАК ПРОИЗЛИЗАТ ОТ БЪЛГАРИТЕ.
-
НИЕ НЕ СМЕ СЛАВИЯНСКИ НАРОД,
НО
ВСИЧКИ ЗАБРАВИЛИ
И/ИЛИ
ОТКАЗАЛИ СЕ ОТ ПРОИЗХОДА СИ ОТ НАС НАРОДИ
СА СкЛАВиЯНСКИ НАРОДИ.
ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ ДНЕС СА С СЪСТАВА НА "РУСКАТА" ФЕДЕРАЦИЯ
А КЪМ ОСТАНАЛИТЕ КРЕМЪЛ ПРЕДЯВЯВА ИМПЕРСКИ ПРЕТЕНЦИИ -
САМООБЯВИЛ СЕ ЗА ТРЕТА РИМСКА ИМПЕРИЯ И
С ПОСРЕДСТВЕНОСТТА И ФАВОРИЗИРАНЕТО НА ФЪФЛЕЩАТА ГРЪЦКА "ЦИВИЛИЗАЦИЯ".
-
НИЕ БЪЛГАРИТЕ НИТО СМЕ ДОШЛИ ОТ НЯКЪДЕ
НИТО СМЕ ПРОИЗЛЕЗЛИ ОТ НЯКОИ
НИЕ СМЕ ТЕЗИ КОИТО СА СЪЗДАТЕЛИТЕ
НА ЗВУКОВОТО БОГАТСТВО
ЕРГО БОГАТСТВОТО НА СЛОВОТО
БОГАТСТВОТО НА ЧОВЕШКОТО НАЧАЛО
БОГАТСТВОТО НА ЧОВЕШКИЯ УМ
БОГАТСТВОТО НА ЧОВЕШКИЯ ДУХ
БОГАТСТВОТО НА ЧОВЕШКИТЕ ДЕЛА.
-
ОТ НАС ПРОИЗХОЖДАТ И
НИЗШИТЕ ДУХОМ
НИЗШИТЕ СЛОВОМ
НИЗШИТЕ ЗВУКОМ
И СА ОТПАДНАЛИ ОТ НАС ЗАЩОТО СА НИЗШИ
И ЗАЩОТО СА НИЗШИ СА СТАНАЛИ СкЛАВиЯНИ
НО НИЕ
БЪЛГАРИТЕ СМЕ
ОТ ОТЦА - И ОТЦА
И ОТ иСтИНА - И иСтИНА
И ДУХЪТ НА СВЕТЪТ
ПАЗЕТЕ ЗНАНИЯТА СИ ОТ ОГРАНИЧЕНИТЕ ЛИТЕРАТИ
БЕДНИЯТ ЕЗИК
Е
БЕДЕН НА ЗНАНИЕ
БЕДЕН НА ИСТИНА
ТОЙ ПРИНИЗЯВА ВСЯКО ЗНАНИЕ
СИСТЕМНОТО ИЗУЧАВАНЕ НА БЕДНИТЕ ЕЗИЦИ
ВОДИ ДО СИСТЕМНО ОБЕДНЯВАНЕ НА ЗНАНИЕТО

цитирай
44. aboychev - ДА СИ ТЪП Е ЛЕСНО
14.11.2015 13:54
Изчислено е че по-всичките европейски езици има около 54.000 гръцки думи
54.000 ДУМИ : 30 ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИКА = 1800 ДУМИ В ЕЗИК
КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ 2/ ОТ ТЯХ ПРЕМИНАВАТ ПРЕЗ ЛАТИНСКИЯ В РАЗЛИЧНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИЦИ И СА ВАРИАЦИИ НА ЕДНА И СЪЩА ДУМА
ПО СРЕДНО В ЕДИН ЕВРОПЕЙСКИ ЕЗИК
НЕ СЕ СРЕЩАТ ПОВЕЧЕ ОТ 600 ДУМИ С "ГРЪЦКИ ПРОИЗХОД
АКО ТЕ СА ДУМИ ОТ СТАРОГРЪЦКИ
ТО МНОГО Е ВЕРОЯТНО ДА СА ВСЪЩНОСТ ДУМИ ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД
ВЛЕЗЛИ В ГРЪЦКИЯ ЧРЕЗ ЕПОСА НА (Г)ОМИР
КОГАТО СРАВНИТЕ КОЛКО ДУМИ ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД ИМА САМО ВЪВ ФРЕНСКИЯ
ЩЕ УСТАНОВИТЕ ЧЕ ГРЪЦКИЯ Е ЖАЛЪК ВЪВ ВЛИЯНИЕТО СИ
цитирай
45. merlin68 - Милчев, имаш проблем в главата, за ...
14.11.2015 17:07
Милчев, имаш проблем в главата, за съжаление далеч не само ти. Германците какви са? Те така ли са се наричали? Траките така ли са се наричали? А словените или славяните, та така ли са се наричали? - Не тук става въпрос за племенни общности, а всяко от племената влизало в тях си е имало име. Племенните имена често са давани от вън, например от Рим, просто е - с тях се обозначава огромен брой сродни племена чийто имена е трудно да бъдат запомнени отделно. Всички те обаче притежават един, или много близки езици, едни и същи или силно подобни божества, както и култура. На база това племенно обобщаване в древноста се появяват "географските" понятия Германия, Тракия, Скития...
Това е толкова просто, че е ясно за всеки средно интелигентен човек който реши да се докосне до историята. Сложността в която такива като теб, а за съжаление и много титуловани историци обвиват проблема има единствената цел да угоди на нечия политическа доктрина.
А дали траки и скити, и славяните и словените са едно и също - бих казал, че за всеки човек притежаващ здрав разум и интерес към историята, това е абсолютен факт. Отхвърлянето му ни води към пълна нелогичност, граничеща с нездрав разум. Ако приемем, че сите тракийски и скитски племена са измрели някак си, то приемаме и това, че по абсолютно чудодеен начин вакума се е запълнил със същия огромен брой славяни/словени появили се мигновено от нищото.
Историята на такива като теб - слуги на чужди господари, има единствената цел да убеди Източноевропейците, че те са някаква неясна пасмина появила се в 6, а според някои и в 17 век - без корени, без предци, ббез своя история. Докато господарите ви гърци и германци спокойно си присвоявват цялата история на предците ни.
Сега такива кото теб слагат пренебрежителни прилагателни като тракедонизъм и македонизъм. А Германизма милчев??? А елинизма??? - Ти от кои по-точно си? Май си от еврогейското семейство на баба Меркел - само виж до къде ще я докарате!
цитирай
46. leonleonovpom2 - Поздрави, приятелю Мерлин!
16.11.2015 19:17
Напразно се хабиш ,да учиш някой, който не подлежи на обучение!
Зависим е от интереси Ако случайно интереси и обучение се пресекат, само тогава може да има резултат!
Но, едва ли!
цитирай
47. staler - боичев ти не си бил толкова задръ...
17.11.2015 22:27
боичев ти не си бил толкова задръстен,бе ,човек...милчев ,виж само кои ти се радва-аристотелиса,горд представител на великия древен народ с сто и осемдесет годишна автентична история.
цитирай
48. letopisec - радостна новина
18.11.2015 11:34
Настоящата статия изхвърли Спароточката от конференцията във Варна. 1:0 за нас, от истината за древните българи...
цитирай
49. letopisec - СПАРОТОК РАБОТИ ЗА НЕООСМАНИЗМА. ...
18.11.2015 11:35
СПАРОТОК РАБОТИ ЗА НЕООСМАНИЗМА.

автор: letopisec категория: История
прочетен: 2779 коментари: 31 гласове: 4
последна промяна: 16.09 14:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в BlogПостингът е бил сред най-популярни в Blog
След обстойни анализи и проучвания, твърдя най-отговорно, че нео-османската теория на Стоян Динков и тракедонизма на Павел Серафимов-Спароток, са две половини от една обща теория. И мога да го докажа...






КОЛКО ОТ 75-те МИЛИОНА ТУРЦИ В ДНЕШНА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЯ, СА С ТРАКИЙСКИ ПРОИЗХОД? ОТГОВАРЯЙ СПЕШНО, ДРАГИ СПАРОТОК, ЧЕ МИЛЧЕВ РАЗПРАВЯ, ЧЕ ТИ И СТОЯН ДИНКОВ РАБОТИТЕ СЪВМЕСТНО ЗА НЕООСМАНИЗМА. ВЕРНО ЛИ Е, ВОЖДЕ СПАРОТОК, КАЖИ НИ, ДА ВЯРВАМЕ ЛИ НА НАШИЯ САЙТ "ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ" , КЪДЕТО ПИШЕ, ЧЕ НЕ САМО НИЕ, БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТРАКИ, НО И ТУРЦИТЕ СА ТРАКИ? ОТГОВОРИ, ВОЖДЕ НА ТРАКЕДОНИЗМА?

ПРОИЗХОД НА ТУРЦИТЕ, СПОРЕД САЙТА "ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ"

bgistoria.jimdo/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5/
цитирай
50. merlin68 - Милчев, ти си представител на един ...
21.11.2015 09:10
Милчев, ти си представител на един тип хора чиято наглост е правопропорционална на бездарието и неграмотността им. Извинявай за откровеността, но то бива...бива...обаче другарю старшина ти направо се.....
Колко от 75 милиона турци днес са потомци на траките не знам, но безспорно не са малко. Много тракийски племена влизат в състава на ИРИ, а след това на Османската империя. Днешните турци са смес от поне 25 етноса, една част нахлули от изток в ИРИ, друга част заварени там. Това не означава, че турците са траки, а че една част от траките са тюркизирани.
Някои хора изпитват носталгия по социализма заради евтиния ток, парно... Аз Милчев изпитвам носталгия по това време, защото тогава старшините си бяха просто старшини, не завършваха филологии, не ставаха "писатели" и "историци" - да много е носталгично...
цитирай
51. letopisec - Истината не е наглост, другарю мърлин...
21.11.2015 18:16
merlin68 написа:
Милчев, ти си представител на един тип хора чиято наглост е правопропорционална на бездарието и неграмотността им. Извинявай за откровеността, но то бива...бива...обаче другарю старшина ти направо се.....
Колко от 75 милиона турци днес са потомци на траките не знам, но безспорно не са малко. Много тракийски племена влизат в състава на ИРИ, а след това на Османската империя. Днешните турци са смес от поне 25 етноса, една част нахлули от изток в ИРИ, друга част заварени там. Това не означава, че турците са траки, а че една част от траките са тюркизирани.
Някои хора изпитват носталгия по социализма заради евтиния ток, парно... Аз Милчев изпитвам носталгия по това време, защото тогава старшините си бяха просто старшини, не завършваха филологии, не ставаха "писатели" и "историци" - да много е носталгично...

цитирай
52. merlin68 - 51. letopisec - Истината не е наг...
22.11.2015 22:16
51. letopisec - Истината не е наглост, другарю мърлин...

Както обикновено не разбираш това което четеш - истината не е наглост, наглост е когато ти се отъждествяваш с нея.
Ти Милчев обвиняваше Спароток в панславизъм, сега в пантюркизъм, а утре може би в евроатлантизъм да го обвиниш - въобще Милчев, ти кога ще дойдеш... на себе си?
цитирай
53. letopisec - Ама Спароток се изясни вече на всички, ти затова ли тъжиш?
23.11.2015 19:45
merlin68 написа:
51. letopisec - Истината не е наглост, другарю мърлин...

Както обикновено не разбираш това което четеш - истината не е наглост, наглост е когато ти се отъждествяваш с нея.
Ти Милчев обвиняваше Спароток в панславизъм, сега в пантюркизъм, а утре може би в евроатлантизъм да го обвиниш - въобще Милчев, ти кога ще дойдеш... на себе си?

цитирай
54. khanotil - Letopisec
04.08.2017 10:25
Хахаха! Само че letopisec
Склави(Sclave/Sclavus,Sclaboy) значи поробен човек/пленик/безправен човек
Склави и Склавени макар да си приличат те не са едно и също.
И ако вземеш малко да прочетеш за Склавените ще видиш колко пъти древните автори казват СКЛАВЕНИ=ГОТИ=ГЕТИ. И че Склавените и (пра)Българите много се прообичали защото и двата народа били еретици и говорели на сроден език. Сиреч ако прием че (Пра)Българите са Тюрки или Иранци,то и Склавените са такива. И Словени е термин с който Черноризец Храбър означава новохристианизираните българи. Термина Славяни се появява през 15 век при Винко Прибоевич,но той го използва като синоним за Илири.Сегашния смисъл на думата Славяни е неизвестно кога е използван за пръв път,но през края на 18 век идва надписа на руска книга за Василий Македонец и от долу на книгата пише че написана на Славеноруски език.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11484585
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ