Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2015 10:10 - Альоша ли ще е емблемата през 2019 г. на ЕВРОПЕЙСКАТА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА?
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 17646 Коментари: 39 Гласове:
10

Последна промяна: 27.04.2015 10:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Редно ли е съветски  картечар с автомат „Шпагин“  да е символ на ЕВРОПЕЙСКАТА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА?

image

Посветените знаят, че на мястото на Альоша в Пловдив е трябвало до се въздигне величествен паметник на Сталин. И ако това беше станало, вече никой нямаше да помни, че там е имало съветски монумент. Но Альоша с автомат в ръка и днес гледа строго и се готви в нова премяна да е символ на Европа, понеже Пловдив трябва да е ЕВРОПЕЙСКАТА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА  през 2019 г.

Альоша не е паметник на русофили? Не, русофилския паметник на Александър ІІ е скътан надолу по тепето в нозете на Альоша.

Альоша - това е паметник-агресор, грозна гледка, картечар-убиец...Това е паметник на Народния съд, на насилствения референдум от 1946 г. и Европа не би трябвало да допусне ПЛОВДИВ КАТО ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА през 2019 г., ако кмета и общинския съвет не демонтират съветският Франкенщайн !!!

image

Всъщност Альоша заслужено трябва да потегли към музея на соца, създаден наскоро, за да можем да показваме на нашите внуци историята. Альоша е част от миналото, от историята, но не е национална гордост, за да се пъчи над Пловдив и да символизира ЕВРОПЕЙСКАТА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА.

Паметникът на съветския окупационен картечар над Пловдив не е част от обществения дебат днес, той е част от миналото и заслужава да намери покой в исторически резерват, какъвто е един музей на социалистическото изкуство.

Понеже явно кмета на град Пловдив Иван Тотев ще ми се сърди, че го критикувам за Альоша, а пък и много хора казват, че да се критикува от страни е лесно, давам пример. Виждате ли този паметник в центъра на гр. Карлово, тази жена държеше в ръката си шпагин, а не цветя. Но още през 1992 г. кмета Войняговски и аз, като н-к Култура към общината, махнахме оръжието и сложихме цветя...Комунягите плакаха пред Жан Виденов, но ние сме карловци, няма шикалкавения...ЗНАЧИ МОЖЕЛО, А? Изчегъртахме и тъпите комунистически надписи...

Центъра на Карлово
image

Альоша не е обществена личност, той е символ на един режим, който трябва да остане в историята, т.е. затова общинския съвет в Пловдив трябва да гласува да бъде преместен в музея на соца.

Ако обаче Альоша не е вече в миналото и историята, значи и днес е част от обществените нагласи и за съжаление ние виждаме точно това. Объркани хора, които не искат да пуснат Ленин в гроба и Альоша в музея, понеже фантастично си мечтаят времето на злия комунизъм да се върне.

Господин кмете от ГЕРБ Иван Тотев, Альоша е замислен като паметник на Сталин, най-големия убиец на всички времена, активирайте общинския съвет и го махнете, за да не провалите Пловдив като ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА през 2019 г.

image




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. letopisec - коментар във ФБ
24.04.2015 10:44
Огнян Николов Альоша е резил за Пловдив...
цитирай
2. letopisec - коментар във ФБ
24.04.2015 10:51
Георги Кръстев

Думата паметник е с корен думата памет.Тоест всеки паметник се явява носител на информация за случило се събитие което е ценно и следва да остане в паметта на нацията и през следващите векове.Факт е, че така наричаната "червена армия освободителка" се явява окупаторка, и за три години окупира България и настоява и получава от нашата държава около 139 милиарда лева за това.Тоест тук би следвало, ако държим да остане следа в паметта на бъдещите поколения, да има някъде нещо като "паметник" на който да е изнесена именно тази информация.Примерно:
"През 1944 година съветската червена армия нападна и окупира България. В последствие тя остана тук за период от три години и настоя и получи от българската хазна 139 милиарда лева.Тази втора окупация на България от руски войски позволи на БКП да узурпира властта и за 63 години да съсипе държавата."
Но всички сега съществуващи възхваляващи окупацията на България паметници показват единствено и само какви дебили и българофоби са били тогавашните ръководители на БКП и са срам и позор за българската нация - да възхваляваш своя окупатор.Всички те до един следва да бъдат отстранени.
цитирай
3. aboychev - ПОДКРЕПЯМ
24.04.2015 10:54
С ДВЕ РЪЦЕ
цитирай
4. letopisec - коментар във ФБ
24.04.2015 11:03
Начко Плочев Факта, че този паметник скверни родният ми град до ден днешен е доказателство, че все още ни управляват агенти на Кремъл Не Русофили, а агенти на Кремъл! Ако ни управляваха просто русофили, щяха да изложат на почит малкия паметник на Александър II (цар Освободител) , който е сгушен зад Альоша!
А ако ни управляваха българи родолюбци - горе щеше да стои я Левски, я Аспарух, я Крум...
цитирай
5. letopisec - Пловдив го заслужава!
24.04.2015 11:04
3. aboychev - ПОДКРЕПЯМ
10:54
aboychev написа:
С ДВЕ РЪЦЕ

цитирай
6. letopisec - коментар във ФБ
24.04.2015 11:10
Tatyana Kresteva Каква история виждате в този паметник? И кой е по-голям в случая за историята : войник, който не е загивал в България и за България или Васил Левски, чийто паметник е смотан там някъде в краката на този измислен паметник? Защо най-сетне не проумеете истината, доказана с документи - това са окупатори точно 2 пъти в историята на България! Така пише в историческите документи! Подписани и подпечатани - Окупатори!
цитирай
7. letopisec - коментар във ФБ
24.04.2015 11:12
Georgi Slavkov Цял свят знае що е то СССР и социализъм, само бедните наши тъпаци, освен в сърцата си, искат да пазят и физически, неговите "исторически" метастази. Сигурен съм, че тези, които "не разрешават" този символ на мракобесието да бъде премахнат, до един искат връщането на комунизма. Ако може - и младостта им.
цитирай
8. letopisec - коментар във ФБ
24.04.2015 11:21
Anna Yanatchkova Идат местни избори и мислещите хора ще преценят за коя партия да гласуват.Един от основните фактори ще бъде подкрепата на съветските символи на окупацията и налагането на сталинизма, които доведоха България до катастрофа.
цитирай
9. letopisec - коментар във ФБ
24.04.2015 11:25
Ivan Rabadzhiyski · Приятел на Georgi Slavkov
Обиколил съм половината Щати, такива паметници не съм видял. Не съм видял паметник, на който хората да ходят на поклонение. Това е мода, пренесена от Русия- руска мистика и влечение по култове. В България не трябва да съществува паметник на обществено място, за когото част от българите да не са съгласни! Независимо какъв. Подобни паметници трябва да се пренесат на място, което не е обществено-или в частна, или в някаква групова собственост, но не и там, където ходят всички българи. На обществени места- само паметници, за които всички българи са съгласни и никой не оспорва съществуването им!
цитирай
10. letopisec - Приемете съвета ми, г-н кмете...
24.04.2015 12:32
Приятели от ГЕРБ,постарайте се да победите злото. Не вярвайте на старата максима, че по-добре е да не си цапаш ръцете със злото, а да го оглавиш. Това ще ви коства много!
цитирай
11. podvodni - Глей ся, да се бутне паветника на ...
24.04.2015 13:41
Глей ся, да се бутне паветника на Альоша и след това на негово място да се постави нещо друго, е усилие което ще струва бая пари. Май ще трябва да се взема нов дълг от 7-8 милиарда евро. Че и повече може да отсече.
Поради това, далеч по-разумно е да се постави паметник на някой виден европеец който има директен принос за Бългаярия.
Един памтник на Уйнстън Чърчил държащ в ръката салфетка, протегната към Альоша би дал цялостен завършек на тази композиция.
Символично е ярка признателност за онзи миг в Ялта когато се е решило бъдещето на България!
цитирай
12. letopisec - Коментар от ФБ
24.04.2015 14:06
Борис Тодоров Поменник!
Това е Альошката.
Колкото и да ми е неприятно - подкрепям Кирил Милчев!
В момента · Харесвам · 1

Огнян Николов и аз го подкрепям!
В момента · Харесвам
цитирай
13. leonleonovpom2 - Ами прав е Подводни
24.04.2015 14:54
На времето зор видяха с Мавзолея/ сградата поне би могла да се използва/ Освен зор, станаха и за смях с професионализма си
Как ще стане демонтажът на паметника и монтажът, примерно на Европа на мястото?!
Колко пари ще струва и колко човека ще станат жертва на това?!
Да, богатия си прави сметки, бедният ги плаща, така си е от памтивека
Та Милчев, моите уважения, но една сметка за масрафа не е зле да се направи от човек който разбира
Ако ЕС, затова, че ще бъде монтирана статуя на Обединена Европа, поеме разходите, считам ,че не е лошо...
цитирай
14. vmir - Подкрепям безрезервно!
24.04.2015 15:03
Заплахите са инкриминирани по целия цивилизован свят и у нас, следователно, мястото на паметници със заплашителни внушения е единствено в музеите. Там да им се кланят феновете на терора, а не на обществени места!
цитирай
15. letopisec - Благодаря ти, че и ти си съгласен по принцип с демонтажа на Альоша...
24.04.2015 15:07
leonleonovpom2 написа:
На времето зор видяха с Мавзолея/ сградата поне би могла да се използва/ Освен зор, станаха и за смях с професионализма си
Как ще стане демонтажът на паметника и монтажът, примерно на Европа на мястото?!
Колко пари ще струва и колко човека ще станат жертва на това?!
Да, богатия си прави сметки, бедният ги плаща, така си е от памтивека
Та Милчев, моите уважения, но една сметка за масрафа не е зле да се направи от човек който разбира
Ако ЕС, затова, че ще бъде монтирана статуя на Обединена Европа, поеме разходите, считам ,че не е лошо...

цитирай
16. aboychev - РАЗХОДИТЕ ТРЯБВА ДА СА
24.04.2015 15:23
ЗА СМЕТКА НА ОКУПАТОРИ И ТЕХНИТЕ ПРАВОПРИЕМНИЦИ
АКО НАПРАВЯТ СМЕТКАТА ТАКА КАКТО Я ПРАВЕХА ЗА ЮЖЕН ПОТОК
МИСЛЯ ЧЕ
ВРЪЩАНЕТО ОБРАТНО НА НЕФТОХИМ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГИ ПОКРИЕ ГОРЕ ДОЛУ
ТАКА ЧЕ СЪБАРЯМЕ АЛЬСША И СИ ВЗЕМАМЕ НЕФТОХИМ ОБРАТНО
ДАВАМЕ НА РУСИЯ И ПУТИН И БОНУС
СЪБАРЯМЕ ИМ БЕЗПЛАТНО И
ПАМЕТНИЦИТЕ В
БУРГАС,
ВАРНА,
СОФИЯ И
ПЛЕВЕН
цитирай
17. podvodni - Вторачили сте се в миналото, раз...
24.04.2015 16:17
Вторачили сте се в миналото, разчитайки че като истриете неговият символ ще промените настоящето и ще се насочите към светлото бъдеще.
Хи-хи-хи, наивници! Бъдещето винаги ще бъде светлото, а настоящето ще е същото като миналото.
Альоша е символ на една епоха която трябва да се помни за да не се повтаря.
Днес не е важно какво е било. Било каквото било, да видим какво ни се готви за в бъдеще.
А уверявам ви, че това което ни се предлага, не е никак светло и розово, а далеч по-гадно от Алюша.
Защото символите на бъдещето нви се предлагат, и най-странното е, че ги приемаме доброволно и съзнателно.
За какво говоря ли?
Ето за това :

http://www.moreto.net/novini.php?n=109313

Защото горното е същото като това (долното) което донесе яки страдания в Украйна :

http://mediacafe.bg/novini/analizi/Arkhangel-Mikhail-zastho-cheren---ili-edin-prevod-za-ukrainskata-simvolika-5018
цитирай
18. letopisec - Много правилно. Затова, за да помним, ще ходи в музей и ще се плаща вход. Така се помни най-добре...Иначе блееш и не го виждаш на върлото...
24.04.2015 16:29
podvodni написа:
Вторачили сте се в миналото, разчитайки че като истриете неговият символ ще промените настоящето и ще се насочите към светлото бъдеще.
Хи-хи-хи, наивници! Бъдещето винаги ще бъде светлото, а настоящето ще е същото като миналото.
Альоша е символ на една епоха която трябва да се помни за да не се повтаря.
Днес не е важно какво е било. Било каквото било, да видим какво ни се готви за в бъдеще.
А уверявам ви, че това което ни се предлага, не е никак светло и розово, а далеч по-гадно от Алюша.
Защото символите на бъдещето нви се предлагат, и най-странното е, че ги приемаме доброволно и съзнателно.
За какво говоря ли?
Ето за това :

http://www.moreto.net/novini.php?n=109313

Защото горното е същото като това (долното) което донесе яки страдания в Украйна :

http://mediacafe.bg/novini/analizi/Arkhangel-Mikhail-zastho-cheren---ili-edin-prevod-za-ukrainskata-simvolika-5018

цитирай
19. letopisec - Съгласен съм...
24.04.2015 16:29
aboychev написа:
ЗА СМЕТКА НА ОКУПАТОРИ И ТЕХНИТЕ ПРАВОПРИЕМНИЦИ
АКО НАПРАВЯТ СМЕТКАТА ТАКА КАКТО Я ПРАВЕХА ЗА ЮЖЕН ПОТОК
МИСЛЯ ЧЕ
ВРЪЩАНЕТО ОБРАТНО НА НЕФТОХИМ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГИ ПОКРИЕ ГОРЕ ДОЛУ
ТАКА ЧЕ СЪБАРЯМЕ АЛЬСША И СИ ВЗЕМАМЕ НЕФТОХИМ ОБРАТНО
ДАВАМЕ НА РУСИЯ И ПУТИН И БОНУС
СЪБАРЯМЕ ИМ БЕЗПЛАТНО И
ПАМЕТНИЦИТЕ В
БУРГАС,
ВАРНА,
СОФИЯ И
ПЛЕВЕН

цитирай
20. letopisec - Разбира се, не може да ни сугестира шпагин и да го свързваме асоциативно с Путин. Това е психотормоз и дискриминация над Пловдив...
24.04.2015 16:31
vmir написа:
Заплахите са инкриминирани по целия цивилизован свят и у нас, следователно, мястото на паметници със заплашителни внушения е единствено в музеите. Там да им се кланят феновете на терора, а не на обществени места!

цитирай
21. podvodni - Нали си чат, че този коментар Не Е за ...
24.04.2015 17:38
Нали си чат, че този коментар Не Е за теб?
цитирай
22. leonleonovpom2 - Много дълга тема е!
24.04.2015 17:47
Няма да правя постинг, все пак не е моя идея
Но!
Първо трябва да се допитат гражданите на Пловдив, второ - да се пресметне цената и трето, откъде ще дойдат парите.
Ако на постамента се монтира Европа, замяната ще е еквивалентна Европа е вечна, поне докато не бъде унищожена
А сега малко история. Във връзка с работата ми в края на 80-те години често бях в Пловдив и в Асеновград Гостувах на приятел веднаж, който развълнуван видимо ми каза ,че ще ми покаже нещо, за мнение
Той беше невероятен човек, без китки на ръцете, но рисуваше прекрасно, като придържаше молива с две ръце
Донесе монета и ми я подхвърли От Римско време Погледнах реверса, монета на Филипопол и за мое учудване - Альошата на нея Така и казах Попитах го, да не е фалшива?
Той се подсмиваше, без коментар Огледах я внимателно Беше оригинална, статуята на същото място, с малко по различна ориентация, на римски бог или император Това не можахме да уточним, поради малките и размери Той каза ,че това цени най много от Филипополските монети И имаше право
Така, че мястото е използвано и в древността
Откровено казано, не съм привърженик на унищожаване на паметници Те са запазената история на времето В Неапол пазят паметник на един от най- омразните императори-Тиберий, убиец на Германик и много други, педофил, не отишъл на погребението на майка си....
Ние с лека ръка унищожаваме
Много дълга тема Спирам!
Редно е допитване до гражданите на Пловдив и сметка Ако все пак се стигне до подмяна, вместо някоя еднодневка, добре би било да е Европа
цитирай
23. letopisec - и за 13. leonleonovpom2, коментар от фб
25.04.2015 09:16
Начко Плочев Г-н Върбанов, ако общината реши да събаря Альоша и разреши, ще седна на главната в Пловдив и ще събера дарения за бутнае на паметника. Няма да ощетяваме държавата я. Сигурен съм, че ще събера сумата за по-малко от ден
Колкото до борбата срещу "фашизма".. тук фашизъм е нямало. А съветските войници са били съюзници на Хитлер до 1941г.
А теорията, че ако "фашизма" беше победил... Само ще изброя придобивките за България ако това беше станало:
1.Македония - българска
2.Беломорска тракия - българска
3.Всъщност - цяла Гърция - българска
4.Сърбия - българска

Нима това не е националният ни идеал ?
цитирай
24. letopisec - коментари от ФБ
25.04.2015 09:33
Iliana Terzieva Дотогава до 2019 трябва да бъде СВАЛЕН от Бунарджика!
Крайно време е да се задейства демонтирането!
цитирай
25. letopisec - коментари от ФБ
25.04.2015 09:34
Слав Иванов КОЛКО ГАЛЬОВНО: "АЛЬОША!!!" ПФУ, МАМА ВИ МРЪСНА И СЪВЕТСКИ КРЪВОЛОЦИ!
цитирай
26. letopisec - коментари от ФБ
25.04.2015 09:34
Борис Тодоров Слагам бас, че Иванчо Мамин дума няма да обели, докато Воло не се произнесе!
Па и само той ли е виновен - досега колко кметове имаше Пловдив от СДС?
цитирай
27. letopisec - коментари от ФБ
25.04.2015 09:36
Огнян Николов Във всички бивши соц страни,които са в ЕС,най напред избутаха съветските паметници,с което дадоха старт на истинските реформи.само това у нас не се случи,останахме си руска колония
цитирай
28. vencivaleri1951 - Бутаме
25.04.2015 09:53
мавзолей, заводи, паметници, ТКЗСТа .Санираме и довършваме започнатото от други/ домове, магистрали, метро/ Замразяваме, затапваме централи газо и нефтопроводи ...
Няма ли нещо сами да построим и да престанем да рушим това което /за зло или добро/ са построили тези преди нас.
Хайде сега да вземем кредит и за бутане на паметници, че всичко друго ни е наред. Искам да успокоя автора. Както е тръгнало то демографията ще свърши своето. Като "Факултето" се разшири до Университето смятай работата за свършена. ПСА ще отиде за скрап. Столипиново също ще превземе Банарджика
"Ты только жди"
цитирай
29. vencivaleri1951 - И къде по точно-Прага, Берлин, Пеща Варшава?
25.04.2015 10:00
letopisec написа:
Огнян Николов Във всички бивши соц страни,които са в ЕС,най напред избутаха съветските паметници,с което дадоха старт на истинските реформи.само това у нас не се случи,останахме си руска колония


В Талин преместиха един паметник от площад във военния мемориал и стана сериозен скандал. Загубиха до голяма степен уйкендната дестинация от Ленинградска област и заториха кепенци половината туроператорски фирми и хотели.
цитирай
30. letopisec - Аз съм русофил....
25.04.2015 12:14
vencivaleri1951 написа:
мавзолей, заводи, паметници, ТКЗСТа .Санираме и довършваме започнатото от други/ домове, магистрали, метро/ Замразяваме, затапваме централи газо и нефтопроводи ...
Няма ли нещо сами да построим и да престанем да рушим това което /за зло или добро/ са построили тези преди нас.
Хайде сега да вземем кредит и за бутане на паметници, че всичко друго ни е наред. Искам да успокоя автора. Както е тръгнало то демографията ще свърши своето. Като "Факултето" се разшири до Университето смятай работата за свършена. ПСА ще отиде за скрап. Столипиново също ще превземе Банарджика
"Ты только жди"


Аз съм русофил и не мога да се съглася един убиец-картечар да представя Русия, при условие, че паметника на Александър 2 е сврян в една низинка при тепето...Под ботуша на убиеца сугестиращ населението с автомат шпагин...Искрено се надявам Еврокомисията да не обърне внимание на писмото ми, но аз съм длъжен да я уведомя и да попитам биха ли приели еврогражданите това монументче с автомат да олицетворява през 2019 г. ЕВРОПЕЙСКАТА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА.
цитирай
31. letopisec - коментари от ФБ
25.04.2015 12:22
Dimitar Mitev Мястото на историческите артефакти е в музея.
цитирай
32. leonleonovpom2 - Не обичам крайностите!
25.04.2015 18:15
Да си кажат думата Пловдивчани!
От Фейсбук всеки може да показва мускули
Но това е история на определен период
Каква е гаранцията ,че този безкраен преход няма също да бъде заплют и отречен И направеното от него - във връзка с Альошата -също!
Да помислим и за това!
цитирай
33. vencivvg - Демонтаж !
27.04.2015 10:33
Нужно е масово демонтиране на подобни съветски паметници - Альоша в Пловдив, Монумента на Окупационната Червена Армия (МОЧА) в София, а и в други градове. Не е нормално, най-големите, най-високите паметници в София и Пловдив да са паметници на чужда враждебна, окупационна армия. Защо все още седят? Може би за да плашат с вдигнатите заплашително автомати ? Хайде най-после кметовете на София и Пловдив вземат да решат този проблем. Срамота е - идва чужденец в София, пътува по Цариградксо шосе и първия паметник който вижда е грозния МОЧА.
цитирай
34. letopisec - Напълно съм съгласен с написаното...
27.04.2015 12:16
vencivvg написа:
Нужно е масово демонтиране на подобни съветски паметници - Альоша в Пловдив, Монумента на Окупационната Червена Армия (МОЧА) в София, а и в други градове. Не е нормално, най-големите, най-високите паметници в София и Пловдив да са паметници на чужда враждебна, окупационна армия. Защо все още седят? Може би за да плашат с вдигнатите заплашително автомати ? Хайде най-после кметовете на София и Пловдив вземат да решат този проблем. Срамота е - идва чужденец в София, пътува по Цариградксо шосе и първия паметник който вижда е грозния МОЧА.

цитирай
35. zzz65 - нима това е най важна тема за стра...
27.04.2015 13:55
нима това е най важна тема за страната ни? когато управлението е лошо ... някой и пре4и ..историята ни е такава и с бутане на паметници едва и ще я променим ,или вярвате 4е с бутане на паметника ще накараме младите да не ме4таят за един по добър строй ???
цитирай
36. vencivvg - Темата е важна
27.04.2015 15:23
Ако постоянно се питаме "Това ли е най-важната тема" проблемът никога няма да бъде решен. Не може една държава да действа само по един проблем "най-важния", а всички други проблеми да останат нерешени. Темата с паметниците е важна - трябва да се действа. Не е задължително да е "бутане" - може да е преместване - например в музей на комунистическото изкуство. Комунистите да ходят там и да си се наслаждават на подобни паметници.
цитирай
37. zzz65 - а колко ще струва това ;преместв...
27.04.2015 16:12
а колко ще струва това ;преместване;?нима като преместим паметника ще убедим обществото 4е комунизма е лош ??осмиването на комунизма може да бъде и самия альоша с въпроса . альоша с автомата от какво ни е пазел???
цитирай
38. zaw12929 - Да се сложи едно магаре за емблема на България ще е най подходящо
27.04.2015 23:02
Само на крастави магарета приличаме- все се чешем... за щяло и нещяло


02.03.2008 07:53 - МАГАРЕ СЕ ТЪРКАЛЯ В ПЕПЕЛ- СПРИ ГО !!!!!!!!!!!

Прочетен: 229503 Коментари: 301
цитирай
39. zaw12929 - Альоша говорит :
27.04.2015 23:15
Работаю я монтажником. Подключаю юзеров к Интернет по выделенке.
И вот. Ползу я на коленях по чердаку вдоль кабеля, потолок низкий, темно, по уши в птичьем помете, кругом только кошки дохлые валяются. Вдруг, навстречу мне выползает бомж ужасно грязный и вонючий. Говорит:
- Мужик, ты че тут делаешь?
- Интернет проверяю. - автоматически отвечаю я.
- А коаксиал тестил?
- Да тестил!
- А линк на хабе горит?
- Горит.
- А мастдай у юзера какой?
- 95-й, вроде не глючит.
- А сетевуха трикомовская?
...И тут я понял, что ждет меня в будущем... в Болгарии а...



Пишу програмку, переворачивающую Norton Commander, всё как обычно, но кверх
ногами. Подходит, значит, препод и выдаёт такое:
- Слушайте, девушка, а может вы дискету другой стороной вставили?
Гогот стоял такой, что до конца пары мы нашего раскрасневшегося от стыда
препода не видели...


Во время лекции заходит в аудиторию студентка:
-Можно?
Профессор:
-А почему Вы опаздываете?
Студентка:
-Вы знаете я вчера легла около двух и поэтому проспала?
Профессор:
-Ну, ладно, проходите и в следующий раз ложитесь около одного....

На приеме у врача:
- Доктор, мне такие кошмары снятся… Представьте: гуляет моя теща с крокодилом по улице. Зубы огромные кривые, изо рта так пахнет, что вообще ужас, кожа зеленая сморщенная страшная, лапищи здоровые с когтями...
- Да, действительно, кошмар...
- Да подождите, я еще про крокодила не рассказал!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11485539
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ