Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2014 11:33 - Ото Ран: богомилите имат таен език.
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 8607 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 29.09.2014 13:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

При  изследванията ми върху българската апокрифна литература от Средновековието, се натъкнах на eдна интересна хипотеза, изказана за първи път от изследователя на богомилското учение д-р М. Панчов на 17 декември 1906 г. на сказка, изнесена пред софийското дружество “Славянска беседа”.

image

Д-р Панчов изтъква, че ако в Европа има “реформаторски учения”, чиято най-значима и крайна експликация са “хусистите” (ХV в.) и “протестантите” (ХVІ в.), е необходимо да се отчете, че  “реформаторската европейска култура”  има своята изходна точка при “първите реформатори в Европа – българските богомили”.

“Личи връзката на богомилството с по-сетнешните реформаторски учения в Европа, чиито създатели, по този начин, се явяват ученици на първите реформатори в Европа – българските богомили” (За богомилите., В: Библиотека на Славянска Беседа, т. ІІ, кн. 3, с. 101, С. 1907).

Ще рече, според разбирането на д-р Панчов – така, както аз го дешифрирам – е възможна “обратна рецепция”. С други думи, възможно е историята на европейската реформация (в лицето на хусисти и протестанти), да спомогне отново да се препрочете “богомилския дискурс”.

Защо е необходимо това?

Все още представите ни за богомилството, които са изградени от контра-религиозната полемика на догматиката към ереста, са основни източници за разбиране на богомилството. Сиреч, изследователите на богомилството, все още са в плен на “контра-религиозната” полемика между догма и ерес. Фокусирането в “полемиката” на чисто теологични въпроси, се явява обаче потискане на изследването дали в богомилството има зародиш на естетически модел.

Съгласно идеята на д-р Панчов Европейската Реформацията (VІ-ХVІ в.в.) би могла да ни даде “речник”, чрез който да потърсим какво различава богомилската ерес, от останалите средновековни ереси, а именно, че това е не просто една от многото средновековни ереси (подобно арианство, несторианство, павликянство и т.н.), а е “първа реформация” в Европа, още от Х в.

Ала тук идва и проблема. Ако това е така, тогава – предвид факта, че протестантската реформация създава нов “културен речник” – питането е: кой е “културния речник” на богомилската реформация?

image

През 1937 г. младия немец Ото Ран публикува книгата си “Кръстоносният поход срещу Граала”. Ран е омаян от катарството и крепостта Монсегюр, не по-малко от авторите на “Светата кръв и свещеният Граал” С. 2005.

image

Йожен Ару и Пеладан прегръщат двете основни тези, осветени от Ото Ран:

- „всички трубадури са били катари, всички катари са били трубадури”

- „куртоазната реторика е била тайния език на ереста” (Дени дьо Ружмон. Любовта и Западът, с. 342. )

image

Ото Ран умира мистериозно в Алпите.

 

За съжаление, предположението на Ран за таен превод на еретичните понятия на катарите чрез естетическата реторика на трубадурската поезия и оттук - формирането на първоначалата на европейската средновековна поетика -, никога не е било изследвано задълбочено, независимо от опитите в книгата „Любовта и Западът“ на Дени дьо Ружмон, любимец на Андре Жид…

image





Гласувай:
11


Вълнообразно


1. letopisec - Трубадурската поезия от ХІІ в. се ...
29.09.2014 12:28
Трубадурската поезия от ХІІ в. се заражда в Прованс (Франция). Образността й е алегорична. Дени дьо Ружмон в книгата си “Любовта и западът” твърди, че именно богомилската религия (катарството) е в основата на това ново и непознато дотогава в Европа естетическо самосъзнание.

Още през 1946 г. забележителният изследовател на сравнителното литературознание между изтока и запада Виктор Жирмунский(Сравнительное литературоведение. Восток и Запад, 1979) отбелязва, че арабската поезия не е повлияла на възникването на трубадурската. „Поезията на трубадурите се е зародила в Прованс, който няма непосредствени културни връзки с испанските араби и самият арабски език не е известен там...(с. 34)“.
Дени дьо Ружмон посочва, че “естетическия разцвет” в Прованс от ХІІ в. е причинен от онова, което идва от България (с.76). “За точния произход на ереста можем да се позовем на неоманихейските секти в Мала Азия и богомилските църкви в Далмация и България” (с.76).
цитирай
2. letopisec - Не са малко френските автори...
29.09.2014 12:31
Не са малко френските автори, които напоследък се опитват да прокарат идеята, че френското катарство не произхожда от българското богомилство. Историята сочи, че произхода на френското катарство е в българските богомили и всички опити това да бъде забравено, са всуе...
цитирай
3. bezistena - КАТАРИ=ТАРАКИ=ТРАКИ
29.09.2014 17:07
Поздравления,Приятелю!
Разбира се,че Катарите са чисти и святи Български Богомили,които са преследваната и геноцидирана по цял свят,включително и в бившата Българска имперска провинция ФРАНКОРУМ,жреческа каста от духовния клан на Исусово-Марииният династичен род Дуло!
Истината за катарите като 100% чисти посветени Български жреци вече излезна от бутилката на фалшивата анти-Българска световна историческа наука и никой повече не може да я натика обратно с никакви средства!
Катарите не само са чисти Българи,но са и от сътворенческото енергийно,духовно,културно,цивилизационно ...сърце на България и на света-Тракия,което те самите са документирали надлежно в наименованието си с помощта на Свещения шифър,с който ние ви просвещаваме в блога си,чрез елементарната анаграмна херметизация на топонима:
ТРАКИЯ=КАТЯРИ=КАТАРИ
КАТАРИ=ТАРАКИ=ТРАКИЯ=ТРАКИ-автентичен и безапелационен документ!
Също толкова категорично достоверни и убедителни са всички цитирани в статията имена и топоними:
д-р ПАНЧОВ=ПАНТШОВ=Богиня Диана и Бог Ешуа-генетичен потомък на Исус и Мария Магдалена,комуто е възложено от Тях да построи това стъпало на просвещение
РЕФОРМАЦИЯ=Цар Богиня Мария-Царица Богиня Мария Магдалена
ЕРЕТИК=Трак,Тракийци
ЕРЕТИЦИ=ЕРЕТИТСИ=Иса Друида=Исус от Дардания
Целият скалист пирамидален хълм край изконното Българско селище БУГАРАШ,който се вижда на фотоса,е древноБългарско изкуствено построено скално светилище, пирамидален тип,централен команден пункт за изконната Българска имперска провинция ФРАНКОРУМ,като и двете имена сочат еднозначно кои са Кръстниците йм:
БУГАРАШ=Бурга Ешуа=Исус Българина
БУГАРАШ=ШУГАБАР=СИГИБЕР-принц Сигибер,синът на последният Меровингов крал на Франция-ДАКОБЕР,който е КОБРАД,или по-точно Кан(Жрец) Кубрат,убит от византийски заговорници с преврат през 679 година

ПРИНЦ СИГИБЕР=ПРИНЦ ИСБЕРИГ=принц Исперих или после Кан(Жрец) Аспарух

КЛОВИС МЕРОВИНГ=Иса Балга и Мария Богиня-легендарните основатели на франкския кралски род!
ФРАНКИ=БАРКИ=Българи
ФРАНКОРУМ=Барк Мария=Българката Мария=Българи на Мария
БУГАРАШ=АШБАРУГ=АСПАРУХ

Та това е Кан Аспарух,дето византийската антиБългарска инквизиция и историческа фалшификаторска пасмина заедно с отцепредателя Васил Златарски и цялата тогавашна и сегашна антиБългарска историческа школа и наука съвместно с Руско-Съветската,представиха че е див,грозен,безкултурен,смърдящ кривокрак въшлясъл монголо-тюрк с дръпнати очи,дошъл от далечните диви азиатски степи и баири с тълпата диваци-чаргари!
А той с всичките блестящи Божествено-имперски и жречески регалии и характеристики на превъзвишен и високопосветен феноменен жрец Божи потомък с ослепителна и сияйна хубост и красота,спасил се от килърите на Баща му Крал- Дакобер=Кан Кубрат по време на преврата през 679 година,вдигнал цяла поробена Европа,състояща се 100% от Траки,на Свещен поход към България и освободил я през 681 година от династичните му роднини-превратаджиите Византийци,без дори и "пушка да пукне",за тогава казано "без стрела да хвръкне"!
Върнал се в Бащината и Дядовата си Родина-България,Святият Български Първожрец с ослепителното си войнство от центъра на Европа,демек от запад,а нас ни пращаха мерзавците от Българо-руската-византийската фалшификаторска историческа наука и школа,вече век и половина на изток в Азия за зелен хайвер и да гоним Мехаля,да търсим обезумели и в несвяст корените по пущинаците на Азия,дето нашите Деди-цивилизатори само семето си свято са сеели жертвено за другите племена,култивирайки ги и цивилизовайки ги предимно генетично,но тръгващи винаги ог Свещената Тракия-Метрополията на Свещената Българска световна империя!
цитирай
4. bezistena - СВЯТИЯТ ГРААЛ=Дете на Иса Българина-святите династични деца на Исус и Мария
29.09.2014 17:50
В най-търсения и за добро,и за натворяване върху му на зло,сакрален обект(субект!) СВЯТИЯ ГРААЛ,посветените Български жреци-Катари,са скрили информацията за същността на предмета на интерес на тайните общества и повод за всички европейски и световни конфликти и войни:а именно Свещеното династично потомство и родословие на Българските Богове Исус и Мария Магдалена:

СВЯТИЯ ГРААЛ=Диана и Иса Балгария-първородната династична потомствена линия на Исус и Мария

СВЯТИЯ ГРААЛ=Дуло на Иса Барга=Дуло на Исус Българина-
династичния род Дуло на Исус Българският Бог

СВЯТИЯТ ГРААЛ=Дете на Иса България-святите деца на Исус и Мария Магдалена,златната първородна царска династична верига на Боговете Исус и Мария Магдалена,от която е и дълго подготвяният през сто поколения Син Божи,Човешкият Син,който е дълго очакваният Спасител на човечеството,вървящо стремглаво към погибел

МОНТСЕГЮР,или МОНТСЕКЮР е крепоста,построена от Българските жреци-Траки=Катари,за защита на мегалитното изкуствено великанско централна скално светилищно съоръжение.
Името,което са му дали строителите му-Българите,фалшифицирани като "Римляни",на херметичния Български жречески език,дефиниран манипулативно като "ЛАТИНСКИ ЕЗИК",отново е абсалютно безапелационният документ за Българския му произход и собственост:

КРЕПОСТ MONTIS SECURI=КРЕПОСТ на Кан(Жрец) на Исус и Диана Мария-крепост на Жреците на Исус и Мария Магдалена,херметизирана конспиративно като Богиня Диана,Богиня Артемида(Диана Матара),Богиня Деметра(Диана Матара),Богиня Минерва(Богиня Мария)... и т.н. като всички езически древно-гръцки и римски богини,които обаче са всички единствено Българската Богиня Майка Мария Магдалена с Нейните безброй превъплащения и метаморфози и имена!

MONTIS SECURI е още и Кая на Исус и Диана Мария,където КАЯ е Скала,Свещена скала,Скално Светилище-и от него и КАН-Жрец на скално светилище.

След тия разкрития лесно бихте си обяснили скрития смисъл и етимология на топнимите на главните Катарски=Тракийски центрове в тази изконна Българска провинция:

ОКСИТАНИЯ=КАН НА ИСА И ДИАНА=Кан(Жрец) на Исус и Диана,Мария Магдалена-с което се обяснява и необяснимото до сега огромно култово преклонение и до сега в тази част на Франция на Мария Магдалена като светица!
ТУЛУЗА,или ТУЛУЗ,или ДУЛОСА=Дуло Иса-център на Исусовите династи от Дуло


ДЕНИ ДЬО РУЖМОН=Диана от Мария и Ежуа=Ежуа и Диана Мадара
АНДРЕ ЖИД=Ежуа Друида=Исус от Дардания

Писателят Ото(Диана) е убит от инквизицията-заговорниците срещу Българите,заради разкритията му по скритата Българска история-най-цензурираната истина и история в света през последните пет века!

Та отговора на централния въпрос на темата:
"Кой е тайният език на Катарите=Траките=Богомилите?",е във въпроса:
ТАЕН ЕЗИК=Език на Диана
ТАЕН ЕЗИК на=на Кан на Иза и Диана=на Жреците на Исус и Мария Магдалена
цитирай
5. arhivar - 3. bezistena - КАТАРИ=ТАРАКИ=ТРАКИ
30.09.2014 05:46
тарикати-траки....тарикат е турска дума с тракийски произход от Китай, откъдето произхождат траките-турки, според Спароток, твоя жрец
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11520567
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ