Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2014 10:30 - Планетата земя е болна.
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 14298 Коментари: 23 Гласове:
9

Последна промяна: 23.06.2014 11:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

Катаклизмите.

 

 

Измина много време от 1992 г. Изчаках да се навършат необходимите 22 години, за да споделя сведенията, които получих от извънземен разум.

 Понеже това е част от биографията ми, а не съм го чел по книги и сайтове, си позволявам да го разкажа.

 Историята е следната. Преди да започна работа през 1992 г. в карловската общинска администрация, издавах литературен вестник “Водопад” и често дори сам го продавах. Тогава в Карлово имаше доста поети, с които се познавахме още преди 1989 г. Онова време бе “златно”, понеже крояхме планове за “самиздат”, но комунистическата власт не допускаше да има “неформални групи”, пък били те и чисто естетически. Ето защо аз събирах стихове от моите приятели Христо, Върбан, Иван, Красимир, Павлина и т.н., които складирах, в очакване за по-добро време. То дойде след 10 ноември 1989 г. и аз започнах да ги публикувам във в. Водопад”. Издадох 6 броя, което си бе постижение за провинцията.

Един пролетен ден на 1992 г. при мен, докато продавах вестника на пазара, дойде една жена. Казваше се Мария, родът й бе от с. Войнягово. Тя ми каза, че приятелката й Марияна от Сопот може да получава информация от извънземен разум. Това ме заинтригува. Уговорихме си среща в едно кафене. Там дойде и Ралица Христова.

Онова, което видях бе невероятно. Знаех от пресата, че в България са се появили много екстрасенси, но не знаех причината за това. Марияна бе доста скромно момиче и не търгуваше с дарбата си. Тя приемаше извънземната информация като чертаеше несиметрични спирали с химикал върху бял лист. По-късно бе уточнено от нашите “нови приятели”, че този метод на приемане на информация се нарича “силотоков”.

image

За разлика от много други екстрасенси, които се представят за гадатели и лечители, Марияна все още не знаеше защо има тази дарба. Мария обаче имаше изключителна интуиция, ето защо бе решила, че непременно трябва да ме запознае с Марияна. Ралица пък излъчваше тъга, доброта и душевност, които бяха сякаш видима материя. Тя наскоро бе загубила по трагичен повод близки хора.

Влязох с Мария в кафенето. Запознах се с Марияна (Ралица дойде по-късно) и сякаш в миг невидимата бариера между нас падна. Марияна установи силотокова връзка и й отговориха, че в живота няма нищо случайно, както обикновено си мислят човеците.

От този момент насетне бе вече ясно, че Марияна трябва да ми препредаде информация, която аз да запиша. Много се зарадвахме, особено Мария, която намери още един повод да се увери в интуицията си. Марияна пък възприе това като отговор за някакво смислено начинание и цел на дарбата си. Двете направиха мил жест към мен.

Сега си мисля, че смелото ни втурване тогава в “мистичното”, не би било толкова вълнуващо, ако още в началото не бяхме изявили готовност да напишем книга. Това наше желание бе посрещнато с голямо “да”, от “отвъд”! Проблемът бе, че още на следващите срещи си уяснихме, че “полето” което контактува с нас, няма никакво намерение да ни дава някаква готова информация, а очаква да станем част от обща “творческа игра”. То ни предупреди ясно, че не е “пророческо поле”, не гадае, не лекува, а е поле на “творческа енергия”. Бяхме доста стреснати, защото оценихме, че искреността, която ни се дава, върви успоредно със строгостта. От нас се очакваше да знаем какво искаме да питаме, понеже не сме в някаква телевизионна паранормална “реторична игра”, а в “творческо измерение”, което трябва да осъзнаем като парадигма на някаква собствена и наша “душевна тайна”. Това ще рече, че всеки даден ни “отговор”, е необходимо допълнително да бъде изтълкуван от нас поне в няколко пласта и това няма да остане “скрито” за тях, понеже от следващите ни въпроси, веднага ще декодират доколко схващаме за какво иде реч.

image

Естествено ние нищо не схващахме. Когато въпросите ни се разсейваха към несвързани теми, отвъд негодуваха, защото веднага ни “улавяха”, че не изграждаме “смисъл”, летим по повърхността и не сме подготвили значими въпроси.

Един ден докато „общувахме“ с тях ми хрумна да направя един експеримент. Намислих въпрос, но преди да го задам чрез Марияна, се опитах да имитирам стила на отговорите им и сам да отговоря. Щом записах получилото се от мен самия (без контакт), Марияна зададе въпроса и сравнихме отговорите. Бях изумен, семантиката бе почти идентична.

Тогава се събрахме на “съвещание” и аз казах:

- Вижте какво, ние говорим със себе си, но е очевидно, че тепърва някой ни учи как…

image

- Какво как? – попита Мария.

Тогава Марияна каза, че идва информация за Кирил и започна да контактува:

- Ралица цветето е живот за живот за живите. Мислите са живот за живота на действителността на живия свят. Вашият език е човешка нагласа за изразяване. Ти си човек с душевен инстинкт за ликологичен произход (попитахме що е това и ни се отговори по-понятно: “поле на инструкторски способности в професията”) и чисто душевен тонус ти дава да градиш написаното от теб по начин, по който ще разберат хората, че освен в света на реалността, има и друг, трети за тях непознат свят, в който “ветераните” на Твен поднасят информацията за живота, който има смисъл за хората, както и водата има смисъл на необходимост за тях. Какво е човека? Полезен източник на вода, храна и животоносимост на тази планета, но човека по същество е друго Аз, на “човека-робот”, който живее изцяло в душевността и праща само частично душевната си способност на проницател към бъдеще.

image

Веднага попитахме:

- Кой е Твен?

- Твен е Висшият талитаритарен мозък на аминокиселинните явления.

Постепенно от разговорите изведохме една основна максима: „Умът трябва да бъде преработен!”

Чудехме се защо, но в един от отговорите сякаш намерихме логично обяснение. Доста дълго време, бих казал честно “почти през цялото време”, задавахме разнопосочни въпроси и така темите се прекъсваха, без да бъдат  усвоени в дълбочина. Понякога се връщахме към нещо, което ни бе хрумнало, че можем още да питаме. От друга страна, онези “отвъд”, въпреки нашата разсеяност и невежество, все пак успяваха, използвайки други въпроси, да дадат информация по предишни, които ние бяхме подминали набързо. Явно са знаели, че ще дойде време в което ще ровим по много пъти върху изписаното на няколко хвърчащи (втора употреба) тетрадки. Макар и днес да оценявам нехайната небрежност, с която съм водил записките, нямам друг отговор, освен че не бях подготвен и не оценявах, че важните неща в живота не се случват по предварителен сценарий.

Защо умът трябва да бъде преработен? Не бях задал този въпрос, но намерих косвен отговор чрез друга тема.

- Висшият мозък – четем там – е поведение на логика и честотата на информация идва (при вас) на определени импулси, които често не се улавят нормално, защото космическата енергия е по различен начин усвоена от всеки индивид или поле на информация.

Ала коя бе причината за това?

Въпросът, които “нашите приятели”  поставяха за необходимост от “преработване на умът”, го виждаха не от позицията на земни жители, а на такива, които гледат на нас от космоса. Тоест, първото което виждаха бе планетата Земя.

Според тях планетата Земя е болна, много болна. И ние нямаме “правилна преценка” за значимостта на това космическо събитие. Те ни предупреждават, че “да бъдете хора е към своя край”, ако не се осъзнаете.

- От преди 30 г. (записът е от 1992 г. – б.моя) датира появата на пояс около Земята, вследствие ядрени опити и злоупотреба с озоновия слой. Този пояс се нарича “талитаритарен пояс” на осиновени частици на озоновия слой със земен произход. Поясът означава, че смисловото му обятие към земното кълбо, е пояс на нови елементи на разграждане на атмосферата, в която (не се чете) загубва смисъла на (не се чете) слой към земята и поражда чужди частици от космоса, които се натрупват по начина на облакова наслойка. Това е накратко, но повече вас не ви интересува (пак ще повторя, че основната “мисия” към нас, бе във връзка с “творческата енергия”, а всичко останало, което получихме като информация, бе между другото, от любопитството ни – б.моя). Бих допълнил, че естеството на така наслоените чужди частици в облакова наслойка е нещо неповеденческо за атмосферата. Тя се обременява от ненужни елементи към тонажа й и прекалено се насочва към безтегловност. Конструкцията на и около Земята е родена не за да бъде унищожавана от хората, а за да я направят те малък рай на телесното съществуване на човека. Има прозрение, което вие сами ще понесете на собствен гръб и ще полекувате в момента на това просветление, защото човек е приказен сън на самия Твен.

Попитахме:

- Има ли гений, който не е бил подпомогнат от вас?

image

Получи се неловко мълчание. Все пак последва “контакт”:

- Не, върху тези неща не се позволява информация, защото човек има права и стерилна прогноза за видение на това, което е. Не мога да ви дам по-точна и по-ясна информация.

Мария, чисто по женски, попита дали се страхува?

- Не давам! – бе отговора. – Не се страхувам, но поведението на всеки човек се определя не по външен вид, а по умствените му способности. Има неща, които опират на независещи от мен фактори, затова ти, ако убиеш ще бъдеш съден и ще изкупиш вината си. И аз, ако издам определени наложени със закон тайни, ще бъда унищожен от самия себе си.

Тогава го попитах:

- Чрез нашите въпроси, черпиш ли енергия?

Получихме доста интересен отговор:

- Да, естествено. Има пътища, по които ти често минаваш, но не виждаш, че там стои определено човека, с който може би си бил някога и брат. Така и вашите въпроси минават през Марияна, но обрата на информация идва от самите вас.

image

Като се замисля сега, целта им бе да ни подскажат, че не печелим нищо, ако искаме да знаем нещо от бъдещето (ние все натам теглехме), понеже – както те се изразиха – “Утре е никога, ако човек знае какво ще се случи”.

А след това казаха: “Простосмъртната ваша душа иска не тленност, а истина чрез която да продължи по някакъв начин своето дълго съществуване. Но не на земния човек е ясно, че всичко е толкова сложно, че смисъла е и в другите дела на неистовия ореол на съдбата.”

 

Чак днес се замислям какво имаха предвид, като казаха: „Ралица цветето е живот за живот за живите“. През всичкото време си мислех, за Ралица Христова, а днес потърсих сведение за цветето Ралица. Ето какво открих в интернет: Ралицата започва да цъфти в края на юни и цъфти в продължение на месец. Ако махате прецъфтелите цветове, стимулирате растението и ралицата може да цъфне повторно в началото на есента.

Втори шанс ли? Ако махате прецъфтелите цветове?

image

 

 

 

 

 

Човешкият мозък

 

 

Прерових тетрадките си. На едно място се казва:

- Двеста хиляди пътища водят към нас. Всеки трети жител на земята трябва да стане съпричастен. Мозъкът има две полукълба, които са в борба за добро или за зло, затова честен е пътя, който ще изберете сами.

Попитах:

- Каква е измеримостта на една атомна централа към космическата енергия?

Отговори ми се:

- 1 : 1000!

image

Замислих се. Ако допуснем, че мисълта е космическа енергия, тогава излиза, че ние все още не сме открили най-мощният енергиен източник.

Трябваше да намеря нещо в записките, което да ми подскаже отговор. На едно място бях попитал “какво е мозъка на човека”. Ето отговора:

- „Мозъкът е плътско образование, което се намира в горната част на главата или наричан още пътепоказател на двигателната система и триизмерната логика на човека да обогатява себе си като личност и начин на съществуване. Триизмерността на този мозък има няколко функции, като първата от тях е да ги локализира като дейност на човешките органи за дейността им на човешко съществуване в овала на тялото или по-точно като главен двигателен апарат за движение на кръвта до отделните части на тялото. Втората негова функция е да преработва получена информация от пространствен характер на базата на така наречените от вас радиовълни или по-точно локализиране на материалното с пространствените явления. Третото измерение минава под формата на мисъл, идея или усъвършенстване на дадеността на човека да идеализира съществуването на определени явленчески стимули и прогнози…“

Това общо взето е познато и на съвременните учени, но моя интерес бе насочен към последния пасаж на отговора:

“За мисълта на логиката има понятието триизмерност в гънките на човешкия мозък. Той е всъщност една полуматериална компютърна материя или нещо поведено за информация от отвъдното и земното. Не се изразих точно. Това е логично, защото третата половина на мозъка на Марияна е поведение на точност, която сега почти изгубва сила на такава”.

Преди да се опитам да дам някакво тълкувание на “реченото”, трябва да спомена, че когато прочетохме на Марияна отговора, за да си състави и тя мнение, Марияна по чисто човешки начин, леко се засегна, понеже именно тя бе “проводник” на тази информация. Как тогава не губи сила на точност, когато се говори за двете половини на мозъка, а когато става дума за “третата половина на мозъка на Марияна”, губи сила на точност?

Отговорът към нея бе:

- Като мислиш, че си логика за мисълта, защо унищожи себе си.

За да разберем за какво става дума, е необходимо да си припомним какво “отвъд” разбират под “унищожение на себе си”.

Това е израз, чрез който се уяснява нарушението на определени граници, както става ясно от въпроса на Мария в първи параграф, дали “той” се страхува.

Ще рече, Марияна, още във времето, когато е приела да бъде “проводник”, е нарушила определени граници на човешката конвенционалност. Тя ни каза, че наистина е имала право на избор, но толкова силно е желаела да получи контакт, че сама е приела да е “проводник”.

image

Следователно, именно т.нар. “трета половина” на мозъка, определение, което е най-загадъчното в посланието, е отчуждена от Марияна като “логика” и работеше като “проводник”.

Ала, ако е така, тогава описаната като “полуматериална компютърна материя” е факт в човешкия мозък и именно там е загадката как поведена информация от отвъдното се трансформира в земното като нов вид логика.

Ако всички дадем тази мистериозна “трета половина” като “проводници”, тогава сме обречени (ще “унищожим себе си”), тъй като целта на “третата половина”, е да бъде разработена като логика.

Ако обаче, тя освен “логика”, може да е и “проводник”, се оказва че човешката логика има космичен източник и тя все още не е развила мисълта до нивото на тази енергия.

Общият източник на човешкия разум е Висшия вселенски разум. Човек не е “робот”, за да бъде вкаран в парадигмата на “проводник” (= тоталното информационно общество), а е необходимо сам да издигне мисълта си до логика, чрез която ще е в квант-екториален съюз с Висшия разум.

Това е подадена ръка за “мисловно партньорство”, а не за подчинение на нашия разум от средствата за масова информация или от космоса.

 Използването на т.нар. “трета половина” в мозъка като “проводник”, е допуснато от Висшия разум единствено, защото човек се дави.

Това е сламка за помощ, но човек сам трябва да преодолее мисловните си ограничения. За това той има даденост в мозъка (“трета половина”), която все още не знае как да използва пълноценно. Ще рече, сам е ограничил логиката си в двете половини на мозъка, чрез които е “заседнал” в отсамното и все още не знае, че е “жител“ и на отвъдното, чрез третата мозъчна половина, в парадигмата на която мисълта е енергия хиляда пъти по-силна, от тази която може да произведе една атомна централа.

image

арттвените са на image Mariana Aleksandrova



Гласувай:
9


Вълнообразно


1. estirbg - Скъпи приятелю,
20.06.2014 12:43
дали осъзнаваш, че си бил жертва на най-коварния гений на земята и небесата - самия Луцифер!
В последни времена живеем и грабителят на човешки души се е активизирал неимоверно - има знанията и уменията да се претворява във "Висш разум", "извънземни", духове на умрели личности, плачещи икони и още какво ли не. Нека ти припомня някои животоспасяващи истини от Словото, към което така рядко (или никак!) не посягаме:
цитирай
2. estirbg - ИСТИНАТА - В ОТДЕЛЕН КОМЕНТАР:
20.06.2014 12:45
"Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън (който прави жертвоприношение като изгаря сина си или дъщеря си в огън), никой чародей (който прави черни и бели магии), астролог (който предсказва съдбата и бъдещето на хората по разположението на небесните тела; който прави хороскопи, месечни прогнози чрез биоритми; който изследва, вярва и разпространява зодиака, почита звезди и др.небесни тела и явления; ), гадател (ясновидец; който познава миналото и предсказва бъдещето като гледа на кафе, чай, карти, ръка, черти на лицето, на стъклена топка, пирамида и др.), или омаятел (който омайва като внушава мисли и състояния чрез магии, хипноза, музика и танци, алкохол, опиати и др.), никой баяч (който бае за здраве; прави заклинания; лее куршуми), запитвач на зли духове (медиум, спиритист, контактьор или използва автоматичното писане,), врач, или запитвач на мъртвите (който вика душите на починалите и се съветва с тях)”. Второзаконие 18:9-11:
Към такива мерзости могат да се добавят още и всякакви ориенталски и азиатски култове и философии, окултни науки, вуду религия, автоматично писане (ченълинг!), откриване на вода или злато с мисъл или метални пръчки; носене на муски, амулети, талисмани; левитация, телекинеза,  полтъргайст, контакт с НЛО, лечение с екстрасенски умения и други подобни.
Отношението на Господ към изучаващите и упражняващите тези дейности е много категорично Втор.18:12-14: „Защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.Съвършен да бъдеш пред Господа твоя Бог. Защото тия народи, които ще завладееш, слушат астролозите и чародеите; но на тебе Господ твоят Бог не е позволил това.”
Защо един любящ и дълготърпелив Бог така ясно изразява омразата  си (също и в Левит 17:7;19:28;31 и др.)? Когато търсим помощ не от Бог, а от друг свръхестествен източник, ние правим този източник свой бог, кумир, на когото се облягаме за опора или знание.

Всеки може да попадне в този капан - ето още предпазна информация:

http://estirbg.blog.bg/technology/2010/12/04/smyrtonosnata-pregrydka-na-spiritizma-okultizma-i-astrologii.645448

http://estirbg.blog.bg/technology/2010/12/11/chuite-shte-bydem-fatalno-izmameni-chrez-quot-chudesata-quot.649111
цитирай
3. estirbg - Планетата не е болна
20.06.2014 13:02
ние сме тези, които сме болни в душевен недъг, защото сме се отдалечили и загубили Пътя към Истината и Живота.
Няма друг път, освен този, който ни е дал Самият Христос и всяка дива "алтернативна" пътека ни води към смърт. Тази семпла истина трябва да проумее всеки!
цитирай
4. letopisec - Благодаря Ви, Йосиф Каяфа...
20.06.2014 13:14
estirbg написа:
"Да не се намира между тебе някой, който да прекара сина си или дъщеря си през огън (който прави жертвоприношение като изгаря сина си или дъщеря си в огън), никой чародей (който прави черни и бели магии), астролог (който предсказва съдбата и бъдещето на хората по разположението на небесните тела; който прави хороскопи, месечни прогнози чрез биоритми; който изследва, вярва и разпространява зодиака, почита звезди и др.небесни тела и явления; ), гадател (ясновидец; който познава миналото и предсказва бъдещето като гледа на кафе, чай, карти, ръка, черти на лицето, на стъклена топка, пирамида и др.), или омаятел (който омайва като внушава мисли и състояния чрез магии, хипноза, музика и танци, алкохол, опиати и др.), никой баяч (който бае за здраве; прави заклинания; лее куршуми), запитвач на зли духове (медиум, спиритист, контактьор или използва автоматичното писане,), врач, или запитвач на мъртвите (който вика душите на починалите и се съветва с тях)”. Второзаконие 18:9-11:
Към такива мерзости могат да се добавят още и всякакви ориенталски и азиатски култове и философии, окултни науки, вуду религия, автоматично писане (ченълинг!), откриване на вода или злато с мисъл или метални пръчки; носене на муски, амулети, талисмани; левитация, телекинеза,  полтъргайст, контакт с НЛО, лечение с екстрасенски умения и други подобни.
Отношението на Господ към изучаващите и упражняващите тези дейности е много категорично Втор.18:12-14: „Защото всеки, който прави тия дела, е омразен на Господа, и поради тия мерзости Господ твоят Бог изгонва тия народи от пред тебе.Съвършен да бъдеш пред Господа твоя Бог. Защото тия народи, които ще завладееш, слушат астролозите и чародеите; но на тебе Господ твоят Бог не е позволил това.”
Защо един любящ и дълготърпелив Бог така ясно изразява омразата  си (също и в Левит 17:7;19:28;31 и др.)? Когато търсим помощ не от Бог, а от друг свръхестествен източник, ние правим този източник свой бог, кумир, на когото се облягаме за опора или знание.

Всеки може да попадне в този капан - ето още предпазна информация:

http://estirbg.blog.bg/technology/2010/12/04/smyrtonosnata-pregrydka-na-spiritizma-okultizma-i-astrologii.645448

http://estirbg.blog.bg/technology/2010/12/11/chuite-shte-bydem-fatalno-izmameni-chrez-quot-chudesata-quot.649111

цитирай
5. letopisec - Да, така е...Ние и Иисус, сме Едно...А планетата земя е дело на Сътворението и е част от нас...
20.06.2014 13:18
estirbg написа:
ние сме тези, които сме болни в душевен недъг, защото сме се отдалечили и загубили Пътя към Истината и Живота.
Няма друг път, освен този, който ни е дал Самият Христос и всяка дива "алтернативна" пътека ни води към смърт. Тази семпла истина трябва да проумее всеки!

цитирай
6. estirbg - Виж, приятелю,
20.06.2014 13:49
ще преглътна обидата с позорното име, с което се обръщаш към мен.
Не ти, Бог ще отсъди делото на всеки от нас. Има една крилата фраза,:

Лука 6:41
И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не забелязваш гредата в твоето око?

Вместо незаслужено да ми лепваш етикета на един от убийците на Исус, дали не е по-добре да направиш ревизия на собствения си дух? Вземи Библията и чети - тя е огледалото, което ни показва къде сме мръсни и къде чисти.
Не, не се заяждам, само кротко те съветвам :-)



цитирай
7. letopisec - Приятелю, извинявай, ако съм те сравнил с онзи, за когото буквата и четенето бяха преди духа...
20.06.2014 14:09
estirbg написа:
ще преглътна обидата с позорното име, с което се обръщаш към мен.
Не ти, Бог ще отсъди делото на всеки от нас. Има една крилата фраза,:

Лука 6:41
И защо гледаш съчицата в окото на брата си, а не забелязваш гредата в твоето око?

Вместо незаслужено да ми лепваш етикета на един от убийците на Исус, дали не е по-добре да направиш ревизия на собствения си дух? Вземи Библията и чети - тя е огледалото, което ни показва къде сме мръсни и къде чисти.
Не, не се заяждам, само кротко те съветвам :-)




цитирай
8. estirbg - Чий дух, приятелю, духа на истината или духа на заблудата? Защото
20.06.2014 14:54
Ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата.
1 Йоаново 4:6

Що се отнася до четенето - как ще коментираш думите на Исус:

Лука 10:26
"А Той му рече: Какво е писано в закона, как ЧЕТЕШ?"

Самият Исус казва, че трябва да четем, защото е предвидил, че ще бъдем мамени от "духовни учители" - "варосани гробници".
И ако ти бе прочел Библията, ей така, за обща култура, не би се обръщал към мен в мъжки род, защото Естир е червената нишка в Най-мъдрата книга, името на библейската древна царица, спасила народа си от гибел...


цитирай
9. letopisec - Добре че бяхте Вие, драга Естир, та Ездра да се върне и да оглави книжниците и фарисеите в Йерусалим...
20.06.2014 15:14
estirbg написа:
Ние сме от Бога; който познава Бога, нас слуша; който не е от Бога, не ни слуша. По това разпознаваме духа на истината и духа на заблудата.
1 Йоаново 4:6

Що се отнася до четенето - как ще коментираш думите на Исус:

Лука 10:26
"А Той му рече: Какво е писано в закона, как ЧЕТЕШ?"

Самият Исус казва, че трябва да четем, защото е предвидил, че ще бъдем мамени от "духовни учители" - "варосани гробници".
И ако ти бе прочел Библията, ей така, за обща култура, не би ми говорил в мъжки род, защото Естир е червената нишка в Най-мъдрата книга, името на библейската древна царица, спасила народа си от гибел...




Голямата, вътрешна борба между пророците от Авраам до Иисус Христос е в това, кой държи “ключа” на овластяването на “пророческия дух”. С други думи, кой държи “урим и тумим”. Това е една дума и тя би могла да бъде преведена чрез думата “вдъхновение”, но значението на “урим и тумим” включва конкретен феномен на “даване” и “приемане” на Господня власт.
................................................................

Иисус не раздаде ли две риби и пет хляба на многохилядно множество? Защо наричате божественото магия, драга? И кой Ви е овластил да съдите кой какво и доколко е чел и знае?
цитирай
10. letopisec - Mariana Aleksandrova Господи!!! ...
20.06.2014 15:55
Mariana Aleksandrova Господи!!! Кириле, прочитайки всичко това мисълта ми се обърна на 180 градуса....да, да, да....всичко е истина, всичко си спомних, бях забравила много от всички тези безкрайно ценни писания, Благодаря ти, приятелю, че си запазил ''старите тетрадки'' , както го каза...толкова време мина от тогава, едва сега осъзнавам, колко ценна информация съм давала, без да го осъзнавам, аз дори не вярвах на това, което казвам, знаеш...Били са нужни години и събития, днес знам, че всичко което е било казано между нас се е случило и ще се случва..., днес вярвам!...А защо ти си решил да отвориш тези ''стари тетрадки'' точно сега, незнам, преди няколко дни съвсем целенасочено се лутах да намеря гроба на Мария....и го открих без затруднение сред белия лабиринт, без да знам накъде да вървя. Няма, няма случайни неща и те се случват тогава, когато ние дори не подозираме. Благодаря ти и поклон пред дарбата ти на творец и будител в областта в която работиш Благодаря ти, приятелю...! и нещо от мен : ''Душата ми жадува за прераждане, тя търси място в звездното пространство, плътта умира, давайки живот на търсещото вечността съзнание", помиш го , нали.....
цитирай
11. estirbg - Виж, приятелю,
20.06.2014 16:02
ако беше прочел оставените от мен линкове в по-горните коментари, не би задавал абсурдни и смешни въпроси.
Даже ако беше прочел внимателно втори коментар, би забелязал, че Творецът ни предпазва от фалшиви чудеса, знамения и лъжливи пророци.
Дори школниците знаят, че има разлика между Божествените чудеса (двете риби, виното и други Христови изяви) и чудесата на магьосниците, врачките, баячките или екстрасенсите - дайте да не бъркаме Божиите дела с делата на фалшификатора Луцифер.
Не на едно място ни предупреждават в Словото, че тези магии се

"дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса
10 и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.
11 И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа,
12 та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата."2 Солунци 2

Аз не съдя никого -

Йоан 12:48
Който Ме отхвърля, и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден."
Има ден, когато светиите ще съдят дори и ангели.
В момента насочвам вниманието ти към възможността да спасиш живота си - а тя е само в Исус и Неговото чисто неподправено автентично слово.
цитирай
12. letopisec - Благодаря, аз вярвам в Иисус Христос. В Живият Иисус, онзи Който каза:
20.06.2014 16:14
estirbg написа:
ако беше прочел оставените от мен линкове в по-горните коментари, не би задавал абсурдни и смешни въпроси.
Даже ако беше прочел внимателно втори коментар, би забелязал, че Творецът ни предпазва от фалшиви чудеса, знамения и лъжливи пророци.
Дори школниците знаят, че има разлика между Божествените чудеса (двете риби, виното и други Христови изяви) и чудесата на магьосниците, врачките, баячките или екстрасенсите - дайте да не бъркаме Божиите дела с делата на фалшификатора Луцифер.
Не на едно място ни предупреждават в Словото, че тези магии се

"дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса
10 и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.
11 И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа,
12 та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата."2 Солунци 2

Аз не съдя никого -

Йоан 12:48
Който Ме отхвърля, и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден."
Има ден, когато светиите ще съдят дори и ангели.
В момента насочвам вниманието ти към възможността да спасиш живота си - а тя е само в Исус и Неговото чисто неподправено автентично слово.


Не съди, за да не бъдеш съден...

Йоан 12:48
"Който Ме отхвърля, и не приема думите Ми, има кой да го съди; словото, което говорих, то ще го съди в последния ден."

Я Естир, разкажете, що за ерес разпространявате, че светии ще съдят божиите ангели? Вие да не мислите, че Бог е един безмълвен бог, който не знае как да общува с хората. Но за съжаление само католицизмът на запад има сетива и разбира посланията на Бог, било чрез малки деца, било чрез друго. Кой Ви каза, че извънземния разум е луциферовски? Та Вие сте затънали в невежеството, което ще прати на кладата онзи, който Ви каже, че земята е кръгла??? Слепотата в очите Ви, Естир, е предупреждение към Вас да се смирите...
цитирай
13. letopisec - estirbg
20.06.2014 16:44
Естир, аз Ви разбарам и Ви съчувствам. Вие страдате от синдрома на Лев Толстой. Толстой е бил много и страстно религиозен човек, който е вярвал, че Бог ще общува с него, подобно общуването на Бог с други хора. Но това не се случило. Сърцето на Толстой се ожесточило и той станал русоист и проповедник на една особена етика. Това не е лошо, но не бива да ожесточавате сърцето си пред духовността, която цени бог. Има феномени в живота, които не може да се обозначават еднозначно. Например, Ванга? Не мислите ли?
цитирай
14. estirbg - Ерест? Ти би ли осъдил Словото и значи ли, че като не го познаваш добре, трябва да го дефинираш като ерест?
20.06.2014 16:55
1 Коринтяни 6:3
Не знаете ли, че ние ще съдим ангели? а колко повече житейски работи

Що се отнася до извънземните, още не съм си довършила статията и пак повтарям, ако беше внимателно чел Библията, сам щеше да разбереш истината за тях. Но ето ти информация за "чуждото" присъствие, което ни дава Библията:

http://estirbg.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/09/06/satana-demaskiran-chast.601556

Това е първото стъпало на истината, второто - измамата на древните астронавти, третото - съвременните "извънземни" и четвъртото - предстоящата измама. Това трябва да разоблича.
Що се отнася до Римокатолическата църква - прочетете следващите постинги " Сатана демаскиран" II и III част.
Уверявам те, ще останеш поразен от лукавството на Луцифер, защото врагът е най-незабележим в сянката на кръста...
Като прочетеш тези материали, пак ще си говорим...сега се налага да изляза, по-късно ще се върна отново...







цитирай
15. estirbg - Тогава на Исус каква диагноза ще му определиш, тъй като Той ревностно е държал на Словото?
20.06.2014 16:59
Защо посочваш Ванга като светица - тя е врачка - във втори коментар е пояснено какво трябва да бъде отношението ни към нея - после ще говорим, ако са нужни още разяснения - сега излизам...
цитирай
16. letopisec - Иисус е дружал с митничари, със самаряни...Все презрени хора, според вехтозаветниците, Естир...
20.06.2014 17:14
Тогава на Исус каква диагноза ще му определите, тъй като Той ревностно е дуржал на Словото?
estirbg написа:
Ванга е врачка - за нея после ще говорим, сега излизам...


Иисус е Словото, Вие изглежда бъркате написаното в книга с Божието Слово?
цитирай
17. letopisec - 14. estirbg 1 Коринтяни 6:3 Не знаете ли, че ние ще съдим ангели?
20.06.2014 17:26
Кой ще съди архантел Михаил, убиеца Юстиниан І ли?
цитирай
18. estirbg - Не се опитвай да ми поставяш нескопосани капани
20.06.2014 18:21
Исус е Словото и остана верен на Истината в Себе Си до смърт, до последната йота...

"18 Защото истина ви казвам: Докле премине небето и земята, ни една йота, ни една точка от закона няма да премине, докато всичко не се сбъдне" Матей 5

А от въпроса ти в позиция 17 разбирам, че нямаш идея кой е архангел Михаил...
В цитираните стихове от Коринтяни не иде реч, че ще съдим верните на Бога ангели, а разбунтувалите се, начело с Луцифер, тези, които са изгонени от чистите безгрешни небеса...но вместо да разказвам и за да разбереш как небесният архаичен конфликт се е пренесъл на земята - наистина е нужно да започнеш от началото на блога ми - "Сатана демаскиран" I, II, III част...
освен, ако не се самооценяваш като по-мъдър от Словото...
цитирай
19. анонимен - Четвърти километър. :)
20.06.2014 22:09
Четвърти километър. :)
цитирай
20. estirbg - "Не влизай в спор с Естир - губиш си времето."
20.06.2014 23:50
Не, анонимнико, по-скоро "Не влизай в спор и не оспорвай Словото - ти губиш ...Вечността!"
цитирай
21. fascindoo - не Четвърти километър,
21.06.2014 00:45
а Синагогата (зад Халите)!!!
цитирай
22. letopisec - 18. estirbg
21.06.2014 06:20
Разбирам, че не сте православна християнка и то не само по начина, по който изписвате името на Словото (Исус, а не Иисус). Буквализмът е характерен за евангелисти и др. деноминации, които нашата толерантна държава не дискриминира и имате право да продължите да сеете кой ще стигне до Вечността.
цитирай
23. estirbg - Кое е по-лошо, приятелю?
21.06.2014 12:07
Да си православен с изопачено осквернено Слово или летописец без Словото.
Как мислиш - кой е по-праведен - тоя, който пропуща една буква, но не изпуска Словото или тоя, който не пропуска буквата, но изпуска Словото?
Що се отнася до моята деноминация, само кратичко ще заявя, че

"ние сме Христово благоухание за тия, които се спасяват, и за ония, които погиват.
16 На едните сме смъртоносно ухание, което докарва смърт, а на другите животворно ухание, което докарва живот. И за това дело кой е способен?
17 Ние сме, защото не сме като мнозина, които изопачават Божието слово, но говорим искрено в Христа, като от Бога, пред Бога." 2 Коринтяни 2 - 15:17
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11484585
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ