Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2013 15:28 - Българин ли е Одоакър?
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 25665 Коментари: 24 Гласове:
12

Последна промяна: 19.07.2013 13:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        В своята HISTORIA LANGOBARDORUM  Павел Дякон (Паул Варнефрид), лангобардски историк от VІІІ в., отбелязва, че първият лангобардски крал бил Агелмунд и него „неочаквано през ноща го нападнали българи” (кн.І,16), убили го, а дъщеря му взели в плен.

 image

         За да си съставим понятие кога се е случило това, е необходимо да изясним, следвайки разказа на Павел Дякон, че вторият вожд на лонгобардите се казвал Ламисио. „Трети на власт дошъл Лет. След като управлявал около 40 години, оставил за наследник своя син Алдихок, който бил четвърти наследник на трона. Когато този умрял, пети крал станал Годехок” (кн.І,18).

            Годехок е съвременник на Одоакър (кн.І,19), според Павел Дякон...

image

         И така, на основание на данните на Павел Дякон, ни става ясно, ако сме коректни в пресмятането на годините на лангобардските крале, че сведението за атаката на българите, които убили първия лангобардски цар Агелмунд и отвлякли дъщеря му, визира краят на ІV в. и съвпада с хунската хегемония над Европа. По това време лангобардите са между Елба и средни Дунав.

image

 

         Кой е Одоакър?

image

 

         Това е синът на хунският генерал Едеко, дясната ръка на Атила. Майката на Одоакър е от германското племе скири, но баща му е българин, какъвто е и Атила...Разбира се, някои може да оспорва, че и Атила не е българин. Но след като всички сериозни западни учени, като Бъри, Макуарт, Рънсиман, Вернадски, Артамонов, Мюсе и т.н. твърдят, че ЕРНАК, ТРЕТИЯТ СИН НА АТИЛА И ИРНИК ОТ ИМЕННИКЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ, СА ЕДНА И СЪЩА ЛИЧНОСТ, това щом Ирник е от българският род Дуло, баща му от КОЙ РОД Е?

              Одоакър е признат като „римски наместник” на западната империя от източния император Зенон (476-491) и е известен като първия варварин римски император.

         Бащите на Ромул и Одоакър, т.е. Орест и Едеко са хунски висши сановници и сътрапезници на Атила до 453 г., техните синове последователно стават римски императори...

     През 447 г. Атила побеждава Византия. В ранните месеци на 448 г. хунският генерал Едеко, бащата на бъдещия западно-римски император Одоакър (Томпсън, 1948), е в Константинопол за да получи сумата от 6000 фунта злато и да оформи договора по примирието. Войските на Атила са изтеглени вече на север от Ниш, явно това е била част от първоначалната уговорка между патриция Анатолий и Атила през 447 г., когато Византия моли за мир.

     Едеко е в Константинопол, заедно с Орест,  роден като римски гражданин и висш хунски сановник.
      Последният е административен и юридически съветник на Атила и е пред сключване на брак с дъщерята на западно-римският комит и управител на област в провинция Норик Ромул.

 

      По ирония на съдбата синът на Орест, чието име е Ромул Августул, ще остане в историята като последният римлянин западно-римски император и ще управлява Рим от 30 октомври 475 г. до 4 ноември 476 г.,

image

когато Одоакър, сина на българина Едеко, ще победи при гр. Павия в Италия Орест и ще се възкачи на императорския трон на мястото на Ромул Августул. Одоакър ще бъде наречен от поколенията първият чужденец император на Рим.

         През 448 г. Орест и Едеко са едни от най-доверените хора на Атила. Негови сътрапезници.

 




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. leonleonovpom - Тематиката ти е интересна и ще гл...
18.07.2013 16:20
Тематиката ти е интересна и ще гласувам за
Обаче има неточности. Одоакър никога не се е титуловал император. Да, дърпал е конците, можел е ако поиска да стане, но не е.

Император-варварин! Ако се изходи от същността на варварин- неримлянин, Одоакър не може да е първият такъв.Има поне двадесет преди него, като повечето войнишки императории, назад Максимин Трак, родоначалника на династията на Северите Септимий Север, Надриан, Траян , ,които са испанци...
Все пак всички свободни мъже на империята с конституцията на Каракалаот 212 г. сл.Хр. стават римляни. Следователно посочените преди Септимий Север и той самият са такива -императори-варвари, сиреч от такъв произход
цитирай
2. leonleonovpom - С детронирането на Ромул импера...
18.07.2013 16:37
С детронирането на Ромул императорчето, Римската империя преустановява съществуването си в годината, която си посочил 476. Одоакър признава върховенството но Източно римския император!
цитирай
3. letopisec - Не разбирам какво точно искате да ми кажете...
18.07.2013 16:48
leonleonovpom написа:
Тематиката ти е интересна и ще гласувам за
Обаче има неточности. Одоакър никога не се е титуловал император. Да, дърпал е конците, можел е ако поиска да стане, но не е.

Император-варварин! Ако се изходи от същността на варварин- неримлянин, Одоакър не може да е първият такъв.Има поне двадесет преди него, като повечето войнишки императории, назад Максимин Трак, родоначалника на династията на Северите Септимий Север, Надриан, Траян , ,които са испанци...
Все пак всички свободни мъже на империята с конституцията на Каракалаот 212 г. сл.Хр. стават римляни. Следователно посочените преди Септимий Север и той самият са такива -императори-варвари, сиреч от такъв произход


Всички императори до Одоакър, независимо дали са варвари, траки или испанци като Теодосий Велики, са римски граждани...Одоакър, очевидно, че не е...Хуните не са нримски граждани, а първият хунски генерал на Атила Едеко, още по-малко...Одоакър бе "приватизиран" от немската история, независимо, че данните, че баща му Едеко е дясната ръка на Атила, са всеизвестни...Може би майка му е от германите скири, както се пише, но това не го прави само немец...
цитирай
4. leonleonovpom - Извинявай, може и да съм дребнав в ...
18.07.2013 17:13
Извинявай, може и да съм дребнав в случая. Имам предвид произхода на посочените, който не е римски, а варварски. Това неудобство премахва Каракала с конституцията от 212 г.
Написаното за Одоакър е интересно, само вмъквам, че той предава пълномощията на западната Империя на Източния император, с което тя прекратява съществуването си. Първоначално оставя Ромул да си играе под надзор, но скоро за по-сигурно го убива
Както и да е, това са дребни подробности, материалът ти е интересен!
цитирай
5. shtaparov - Ако изворите наистина поддържат, ...
18.07.2013 17:15
Ако изворите наистина поддържат,че бащите на Ромул и Одовакар са Хунски сановници,значи те наистина са Българи. Понеже Хуните- това са Царските Скити,а Скитите са Българи.
цитирай
6. aristotelis - Одоакър или Одоакер е римски офицер (вероятно от германски произход) и след премахването на Ромул Августул през 476 г. крал на Италия.
18.07.2013 17:21
Одоакър или Одоакер (Одоакер, Odoacer, Odovacer, Odoacar, Odovacar, лат. Odovacrius; * ок. 433, † вер. 15 март 493 в Равена) е римски офицер (вероятно от германски произход) и след премахването на Ромул Августул през 476 г. крал на Италия (lat: Rex Italiae).
Одоакър е син на Едекон (Edekon, Edika), който е на служба, в най-близкия кръг на хунския крал Атила и жена му от племето на скирите. Одоакър расте в двора на Атила. Той е арианин и вероятно е неграмотен.
Одоакър служи в охраната на западноримския император Антемий (Anthemius).
След като генерал Флавий Орест през 475 г. изгонва последният легитимен император на Западната Римска империя Юлий Непот и издига своя син Ромул Августул за император, варварските помощни войски (федерати) с водач Одоакър се разбунтуват и искат земя в Италия, което Орест отказва.
Понеже почти няма регулярни западноримски войски и варварските федерати на Одоакър всъщност са единствената военна сила в Италия, мнозинството на наемниците избира на 22 август 476 г. Одоакър за крал.
Одоакър убива края на август 476 г. Орест, малко след това и неговия брат. Смъква Ромул като му обещава годишна парична издръжка. Одоакър съобщава в Константинопол, че западът няма нужда от свой Август и се подчинява на източно римския император. Веднага се обявява сам за крал на Италия и след смъртта на Юлий Непот, източно римският император Зенон го признава като независим управител на Италия под източно римска защита.
Одоакър раздава земя или части от данъчните доходи на навлезлите германи (преди всичко херули, скири и тюринги), оставя обаче римската правна и данъчна система, римското управление и сената непокътнати (интакт). Той сече монети.
През 477 г. Одоакър взема под наем от вандалите Сицилия. През 481 г. завоюва Далмация, през 488 г. разрушава царството на ругите в Норик. Неговият брат Хунулф преселва романското население от северните граници.
От 488 г. Одоакър има стълкновения с настъпващите от Балканите остготи, които са подпомагани от Източен Рим, където не харесват завоюването на Далмация от Одоакър.Одоакър скъсва контактите си с Константинопол и издига през 490 г. своя син от Зунигилда Тела за антиимператор („Цезар“).
След неуспехи през 489 г. при Изонцо, след това при Верона и на 11 август 490 г. на Ада) и дълга обсада в Равена, сключва след Гарвановата битка през 493 г. на 27 февруари 493 г. примирие с остготския крал Теодорих Велики, най-вече заради заплахата от глад. Няколко дена по-късно Одоакър е убит в двореца му в Равена за отмъщение лично от Теодорих. Синът му Тела се спасява в Галия, убит е още същата година, при опит да се върне в Италия.
цитирай
7. letopisec - 6. aristotelis
18.07.2013 17:31
Ама той е Ромул Августул расте в двора на Атила, понеже баща му Орест е хунски сановник на Атила, но се знае много добре, че Орест е роден римлянин, а жена му е дъщеря на комитата на Норик Ромул, същият дето се среща с Приск през 448 г. в града на Атила, понеже ръководи посолство на Валентиниан ІІІ до Атила...Що се отнася до Одоакър, да...майка му е от племето на скирите, но баща му е най-довереното лице на Атила, първит му пълководец...Едеко е през 448 г- в Константинопол и Хрисафий, префект на Теодосий ІІ се опитва да го подкупи, като му обещава много пари, за да убие Атила. Но Едеко разкрива заговора...-Всичко това е описано от Приск...Едеко, независимо какво е името му, е очевидно ...българин..Името му е формирано от `еде, яде` и суфикска "к"....Едек...и днес имаме българска дума "ядец", където "ц" е палатизирано "к"
цитирай
8. aristotelis - Odovacrius; * 433 г., † 15 март 493 г. в Равена......през втората половина на VII в. на Балканския полуостров, са прабългарите.
18.07.2013 20:21
Образуване на българската народност
Димитър Ангелов

Създаването на българската народност е продължителен и сложен процес, в който се преплитат много събития и действуват разнообразни фактори. В общи линии този етногеничен процес със своите две страни — консолидационна и асимилационна — завършва към края на IX и началото на X в. Тогава може да се говори вече за наличието на един оформен народ със свой език, със специфична материална и духовна култура, с ясно изразено народностно самосъзнание и със здраво установено и единно народностно име. По същество това е славянски народ, близък и сроден на другите южнославянски народи на Балканския полуостров — сръбски и хърватски, и заедно с това отличаващ се от тях със свои собствени черти и особености. Основно териториално ядро на изградената българска народност са областите Мизия, Тракия и Македония, които са образували през IX—X в. ядката на българската държава. Както при създаването на редица други народности, така и при създаването на българската народност са взели участие няколко различни етнически групи (компоненти). Най-старата етническа група в днешните български земи, са били, както вече видяхме, траките. Тракийското население е живяло в продължение на хилядолетия на юг и на север от Стара планина, главно в източната половина на Балканския полуостров, като негов основен субстрат Траките не са могли обаче да се сплотят в единна народност, тъй като за това са липсвали два много съществени фактора: трайна и обща за всички тракийски племена държава и собствена писменост. При това положение траките стават лесна плячка на завоевателните удари на Римската империя и са били изложени на асимилационни процеси, които разрушават етническата им самобитност и устойчивост. Това се отнася особено до населението в градовете, което се поддава по-лесно на елинизация и рома-низация и загубва в значителна степен етническото си самосъзнание.
Следващата етническа група, която се появява през втората половина на VII в. на Балканския полуостров, са прабългарите. За разлика от славянските племена, които идват тук като многобройна и компактна маса, установилите се на юг от Дунава прабългари начело с Аспарух и Кубер са били далеч по-малочислени.
цитирай
9. aristotelis - Хронологиите ти са слабото място, Бъркаш вратовръзките с гащите. Моля те не ме размивай.
18.07.2013 20:25
Odovacrius; * 433 г., † 15 март 493 г. в Равена......Следващата етническа група, която се появява през втората половина на VII в. на Балканския полуостров, са прабългарите. За разлика от славянските племена, които идват тук като многобройна и компактна маса, установилите се на юг от Дунава прабългари начело с Аспарух и Кубер са били далеч по-малочислени.
цитирай
10. letopisec - "многочислени", БЪЛГАРОФОБЕ АРИСТО
19.07.2013 09:02
aristotelis написа:
Odovacrius; * 433 г., † 15 март 493 г. в Равена......Следващата етническа група, която се появява през втората половина на VII в. на Балканския полуостров, са прабългарите. За разлика от славянските племена, които идват тук като многобройна и компактна маса, установилите се на юг от Дунава прабългари начело с Аспарух и Кубер са били далеч по-малочислени.


БЪЛГАРОФОБИ Е ИМАЛО И ПРЕДИ И СЕГА. ТЯХНАТА ОСНОВНА ЦЕЛ Е БИЛА ДА УКРИВАТ ФАКТИТЕ.....ЕТО ЧАСТ ОТ МАНАСИЕВАТА ХРОНИКА, С ПРИПИСКА НА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕВОДАЧ...ВСЕ ПАК ЧОВЕК ОТ СРЕДНОВЕКОВИЕТО ПО-ДОБРЕ Е ЗНАЕЛ ЗА МНОГОЧИСЛЕНИТЕ БЪЛГАРИ ПРЕЦАКАЛИ ВИЗАНТИЯ, ОТКОЛКОТО МОДЕРНИТЕ БЪЛГАРОФОБИ...
цитирай
11. letopisec - През ХІV в. български преводач се ...
19.07.2013 09:42
През ХІV в. български преводач се заема с невероятната по онова време задача да преведе стихотворната хроника на Константин Манаси от ХІІ в., като спази размера и даде адекватни български думи на гръцките. Това, според специалистите, бележи "етап в развитието на книжовния език" (с. 31, Иван Буюклиев). Освен това, българския преводач е бил и историк, той въвежда допълнителни 19 сведения в хрониката, които липсват при Манасий, и които засягат българската история. Всичките 19 добавки, направени от българския преводач в Манасиевата хроника, за да се отличават от преводния текст, са изписани от него с ...червено мастило (тук в курсив).
Ето един пример: „При Константин Брадати стана шестият вселенски събор. При този цар Константин българите преминаха през Дунава и отнеха на гърците тази земя, в която живеят и досега, след като ги разбиха. Тази земя преди това се наричаше Мизия. Тъй като бяха многочислени, те изпълниха и тая и оная страна на Дунава, чак до Драч и по-далече, защото власи, и сърби, и прочия, всички са едно” (Хрониката на Константин Манаси., С. 1992, с. 143,144).
цитирай
12. aristotelis - letopisec - През ХІV в. български преводач се ...
19.07.2013 13:11
Приказки от хиляда и една нощ, признак на дълбока комплексарщина за малоценост, много жалко! А после се чудим защо ОВЛАДЯХМЕ ЕВРОПА С КУРВИ, ЦИГАНИ, КРАДЦИ И НАРКОТРАФИКАНТИ!
цитирай
13. letopisec - Върхове и спадове. Преди бяхме ОВЛАДЯЛИ Кавала, Солун и т.н.
19.07.2013 15:24
aristotelis написа:
Приказки от хиляда и една нощ, признак на дълбока комплексарщина за малоценост, много жалко! А после се чудим защо ОВЛАДЯХМЕ ЕВРОПА С КУРВИ, ЦИГАНИ, КРАДЦИ И НАРКОТРАФИКАНТИ!

цитирай
14. aristotelis - ЖЕСТОКО НАЕБАНИ, ЗАЕБАНИ И ПРЕЕБАНИ, С МНОГО КРЪВ И УНИЖЕНИЯ.
19.07.2013 16:15
ТАЗИ ИСТЕРИЯ ЗА ИЗЛАЗ НА БЯЛО МОРЕ БЪЛГАРИТЕ СА Я ПЛАТИЛИ МНОГО СКЪПО, КАТО НА ТРИ ВОЙНИ СА БИЛИ ЖЕСТОКО НАЕБАНИ, ЗАЕБАНИ И ПРЕЕБАНИ, С МНОГО КРЪВ И УНИЖЕНИЯ. А КАКТО Е ВИКАЛ НА ЕДНО ПРЕДАВАНЕ "РОДОЛЮБИЕ" СОЦИОЛОГА АНДРЕЙ РАЙЧЕВ, ПОРАДИ ТАЗИ ИСТЕРИЯ И ОГРОМНИТЕ МАТЕРИАЛНИ И ЧОВЕШКИ ЗАГУБИ В МОМЕНТА БЪЛГАРИЯ БРОЙ БЪЛГАРИ , ЦИГАНИ И ТУРЦИ! А ГЪРЦИТЕ СА ВИ ИЗКАРАЛИ СПРАВЕДЛИВО ЧЕРВАТА ПРЕЗ УСТАТА ЗАЩОТО ЗЕМИТЕ ДЕТО СА БИЛИ РОДЕНИ ДИМОКРИТОС, АРИСТОТЕЛИС, МЕГАС АЛЕКСАНДРОС, ФИЛИППОС И СЕ РАЗВИЛ ЕЛИНИЗМА СА ГРЪЦКИ И САМО ГРЪЦКИ А ВАРВАРИТЕ ПРАБЪЛГАРИТЕ И СЛАВЯНИ ДЕТО СА ПРИСТИГНАЛИ НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ ПРЕЗ 6-ТИ И 7-МИ ВЕК СЛЕД ХРИСТА ТРЯБВАЛО ДА ЗНАЯТ ДО КЪДЕ ИМ СЕ ПРОСТИРАЛА ТЕРИТОРИАЛНО ЧЕРГАТА! ВИЕ БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА СТЕ ДЪЛБОКО БЛАГОДАРНИ КЪМ ГЪРЦИТЕ ЗАЩОТО БЕЗ ЕЛИНИЗМА НЯМАШЕ ДА ИМА "БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ" А КАТО ВЛЕЗЕШ В МУЗЕЙТЕ В БЪЛГАРИЯ ВЪРХУ ВСИЧКИТЕ ПАМЕТНИЦИ Е НАПИСАНО НА ГРЪЦКИ ЕЗИК И САМО НА ГРЪЦКИ! А ДОКАТО ВИЕ КАТО ПОСЕТИТЕЛИ НА МУЗЕЙТЕ БЛЕЕТЕ КАТО ХАЙВАНИ БЕЗ ДА РАЗБИРАТЕ КАКВО ПИШЕ, ГЪРЦИТЕ РАЗБИРАТ ЗАЩОТО СИ Е ГРЪЦКО, ТЯХНО НАСЛЕДСТВО А ВИЕ ИМАТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО САМО ДА ГО ПАЗИТЕ БЕЗ ДА СЕ КОМПЛЕКСИРАТЕ И ДА СТАВАТЕ СМЕХОТВОРНИ И ДА СЕ ПРЕВРЪЩАТЕ В КЛОЙНИ НА ИСТОРИЯТА ПОДОБНО НА МИКИМУСЕДОНЦИТЕ!
цитирай
15. aristotelis - Гнилата круша не пада по-далеч от корена .
19.07.2013 16:18
Академик Проф. Васил Гюзелев....."Славяните и прабългарите идват в балканските провинции на Византия както всички други “варварски” народи преди тях – със силата на меча. В края на V и началото VI в.те започват да нахлуват южно от р. Дунав, грабят каквото могат и се изтеглят".

1500 years after:

Началото на XXI в. бившите балканските провинции на Византия в Европа без граници т.н. “варварски” народи, нахлуват без визи на запад и се отдават на плячка банкомати,кражби,наркотици,проституция,фалшифициране на банкноти и опити за изопачаване на истинската история.
====================================================
Гнилата круша не пада по-далеч от корена .
цитирай
16. letopisec - от ФБ, група "Потомци"...ПО ТЕМАТА
19.07.2013 16:43
Vladimir Popov Последният римски император е Непот /убит през 480 г. в Далмация. Ромул се води узурпатор, ето защо по поръчка на Зенон военачалникът Одоакър го напада и отстранява. А когато и Одоакър става неудобен за империята, тя насъсква готите на Теодорих срещу него. Изводът, че Одоакър е българин, е несъстоятелен и не почива на никакви сериозни изворово данни.
преди 4 часа чрез мобилния · Харесвам · 1

Kiril Milchev Това не е верно, изворовите данни са налице. Разбира се, някои може да оспорва, че и Атила не е българин. Но след като всички сериозни западни учени, като Бъри, Макуарт, Рънсиман, Вернадски, Артамонов, Мюсе и т.н. твърдят, ЕРНАК, ТРЕТИЯТ СИН НА АТИЛА И ИРНИК ОТ ИМЕННИКЪТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ, СА ЕДНА И СЪЩА ЛИЧНОСТ, това щом Ирник е от българският род Дуло, баща му от КОЙ РОД Е?
преди 3 часа · Редактирано · Харесвам

Vladimir Popov Стига именникът да не е изфабрикуван. Иначе въпросът дали Атила е българин засега е в сферата на алтернативната история и сериозните учени не се наемат да дават категорични становища. Но тук идеше реч за последният 'император', който всъщност не е никакъв император. Последният император на западната половина на империята е Непот. Колкото до Одоакър неговият етнически произход си е загадка. Йордан го пише от племето на ругите, така че да се тълкува едностранчиво, че е българин е доста спекулативно.
преди 3 часа чрез мобилния · Харесвам · 1

Kiril Milchev Въпросът, че Одоакър не е герман е решен още през 1948 г. в книгата за хуните на Томпсън, където ясно е посочено, че името на баща му е това на хунския генерал Едеко, описан от Приск Панийски...
преди 2 часа · Харесвам

Kiril Milchev Що се отнася до Именникът на българските владетели, въпросът Ви за фалшификат е изключително лаишки...От именника има няколко преписа...
преди 2 часа · Харесвам · 1

Kiril Milchev http://kirilmilchev.blogspot.com/2013/03/blog-post_25.html

Кирил Милчев: Защо Ернак, третият син на Атила и Ирник от "Именникът на българските князе", са...
kirilmilchev.blogspot.com
преди 2 часа · Харесвам · Махане на предварителния изглед

Vladimir Popov Одоакър античните източници го пишат и че е херул, и че е гот, така че, както казах - версии всякакви, съвременни интерпретации - също. Освен това трябва да вземаме предвид именника и като вид легитимация пред света, който си има собствена митология /визирам първите му легендарно дълголетни владетели/. Проблемът с легитимацията в античния и ранносредновековния свят е доста специфичен. Както римляните /например/ изкарват себе си за потомци на троянците, с което заявяват културно-историческата си принадлежност към елинистическия свят, така и редица средновековни владетели се пишат за римски патриции, за да бъдат техните претенции към властта исторически оправдани. Ние понеже сме по на Изток, тук степното влияние е по-голямо, затова и да заявиш принадлежността си към силното племе на хуните преди 1400 години е било признак на гордост и авторитет. Така че трябва да подхождаме малко по-критично и да се пазиме от едностранчиви интерпретации. Тъй като с подобна логика на разсъждение можем да изкараме Атила и Одоакър руснаци /на Изток такива изследователи - бол/. Доводите им и доказателствата са абсолютно същите. Само че това не е исторически анализ, а най-обикновено нагаждане, защото ти първо си поставяш цел, а след това подбираш методология и съответните източниците които ти импонират /или ги тълкуваш така, че да придобият определен вид/. Което е псевдонаучен подход в стил Ганчо Ценов.
преди около час чрез мобилния · Харесвам

Vladimir Popov Под ,препис на именника' имате предвид средновековен такъв ли? Ще се радвам ако го имате качен някъде;)
преди около час чрез мобилния · Харесвам

Kiril Milchev Напълно съм съгласен за "псевдонаучния подход в стил Ганчо Ценов", който е толкова специфичен, че няма как да се сбърка дори днес сред апологетите му. Това първо. Разбира се, нито един "античен източник" не е писал за Одоакър, но това го слагаме в графата "бързина при отговор". За съжаление, връзката на хуни и българи е толкова ясно засвидетелствувана в късно-античните извори, че недоглеждането й в българската наука, е повече от странно. Всъщност, няма нищо странно, просто дори и след 1945 г., когато на запад е общоприето становището, че европейските хуни нямат нищо общо със средно-азиатските хсионг-ну, в нашата страна стриктно се папагалства руската позиция за единородство между хсионг-ну и европейските хуни...Друг пример, Прокопий във всички свои книги пише за утигурите и кутригурите, които е всепризнато, че са българи...В края на живота си, в анти-юстиниановият трактат "Тайната история", той ги нарича само с общото "хуни"...За съжаление, факултативната историческа наука в нашата страна страда от липсата на философско-херменевтично образование и гради статуквото си на старата позитивистична и плоска методология...Но и на това идва края...
преди около час · Редактирано · Харесвам

Vladimir Popov Според Йордан, Одоакър е genere Rogus, според комит Марцеллин е rex Gothorum, в Anonymi Valesiani произходът му не е упоменат с изключение на името на баща му. Оттам оставам с впечатлението, че произхожда от балканите. Но никъде нито намек за българско или хунско потекло. А с оглед на славното хунско могъщество, ако той имаше такова потекло, то определено щеше да бъде упоменато.
преди 59 минути · Редактирано · Харесвам

Vladimir Popov за европейските хуни съм съгласен, че имат малко общо с китайските /даже споделям мнението на Гумилев за метисацията между номади с фино-угри/.
преди 57 минути · Харесвам

Kiril Milchev Ха-ха, статийката на Гумильов за метастацията е най-смешното нещо, което съм чел.....Личи си, че и Вие не знаете кой е Ото Менхен-Хелфен.....http://kirilmilchev.blogspot.com/2013/03/blog-post_1362.html

Кирил Милчев: Крахът на теорията на Л.Н.Гумильов за произхода на хуните от Средна Азия!
kirilmilchev.blogspot.com
преди 37 минути · Харесвам · Махане на предварителния изглед

Kiril Milchev Що се отнася до Одоакър, както обърна внимание още през 1948 г. в книгата си за хуните Томпсън, баща му Едекон е същият Едеко, описан от Приск...Не знам защо трябва да се повтарям, очевидно нямате желание дори да си зададете въпроса "Българин ли е Одоакър?"...Аз все пак задавам един възможен въпрос, който може и да има различни отговори, но не и еднозначни повтаряния на какво бил казал Йордан. Ами според Йордан и хуните произхождат от вещици, суеверен е човека...Йордан е Бил слабограмотен, неговият латински е ужасен и както е известно заема по-голямата част от данните си от високо-образования Касиодор...
преди 33 минути · Харесвам

Vladimir Popov всеки си има право на собствено мнение и интерпретации /а даже и нагаждации/. Само да напомня, че името не е белег за етническа принадлежност, иначе щяхме да пишем всички съвременни Спартак-овци за преки потомци на тракийците. Както казах - да се пишеш за хун някога било престижно.
преди 27 минути · Харесвам

Vladimir Popov Радвам се, че за разлика от слабограмотния Йордан /който фактически описва произхода на хуните като метисация, макар и със митологичен оттенък/, сега имаме силнограмонти интелигенти, които при добро желание /а и време/, могат да изкарат за българин всеки жител на тази планета. Ще ми се и аз да бях имал подобно самочувствие и смелост, особено когато охарактеризирам древните автори, които между другото били и преки свидетели на интересуващите ни събития /за разлика от нас/.
преди 25 минути · Харесвам

Kiril Milchev Всъщност, единствено Гумильов иска да види в сведението за произхода на хуните при Йордан, потвърждение на собствената си хипотеза за метастацията. Виждам, че разбирате от римска история, аз честно казано не бих се правил на високообразован по тема, по която съм чел една статия, пък била тя и на Гумильов. Що се отнася до това, че трябва да си знаем мястото и да не правим проучвания, които могат да изкарат личности като Атила и Одоакър българи, какво да Ви кажа...Всеки със способностите си...Дори и да няма еднозначни отговори, един въпрос е вече много, и то при наличието на изворови данни...
преди 16 минути · Харесвам
цитирай
17. aristotelis - Втората световна война и последвалата я вече ИСТИНСКА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА забиват този вибратор още по дълбоко в родния български гъз.
19.07.2013 16:48
Един реален поглед към Българската история!

Александър Стоянов

Българите винаги обичат да се изкарват онеправдани, прецакани, а не рядко и преебани. Преебани най вече от историята и от своите съседи. Характерна за българското национално мислене е идеята, че винаги трябва да има някой виновен и, че този някой определено не сме ние. И така вече 132г. българският народ сипе хули, псувни и проклятия към всички свои съседи и към света като цяло, за техния масонски заговор да се ликвидира славният български народ.
Историята ни е изпъстрена със заблуди за несъкрушимата българска армия и за излъганите надежди на цял един народ. Разбира се, ние никога не сме виновни. Храбреци и герои, които са излъгани от подлите и безчестни съседи, а дори и да се опитаме да критикуваме собствените си недостатъци, писатели и историци рисуват образа на един наивен, як балканджия, който наритва всички задници, но накрая се оказва надхитрен и измамен.
Какво излиза – сърби, гърци, румънци и турци са виновни, че са защитавали националните си интереси (които са пълно противоположни на нашите) и са ни прекарали! Безсрамници! Боклуци! Как не ги е срам!?! От къде на къде ще извличат полза за себе си, вместо да ни оставят да оберем всичко което искаме и да ги прекараме!?!?! Ами онези двулични копелдаци руснаците? Хем ни освобождават, хем след това искат пак да ни заробят, а когато не им се връзваме, ни преебават и започват да подкрепят сърбите! Те са виновни! Трябваше да ни спасят! Трябваше да преебат цялата си световна политика, за да измъкнат малката ни държава от блатото на собствената й глупост! Длъжни бяха! Длъжни! Нали? Дали?
Истината е че никой никога не е бил длъжен на България. В политиката, в истинската политика, няма дългове! Има само оползотворени шансове и пропуснати възможности. Трябва да успееш на всяка цена, най-често, като забиваш ножове в гърбовете на братята си и чукаш жените на враговете! Това не е мач между Левски и ЦСКА където единия печели, а другия е морален победител. В историята и в политиката, а и в живота въобще, няма морални победители, защото няма морал. Печелят тези, които умеят да превръщат възможностите в успехи. За съжаление, след освобождението си, българите никога не са имали тази чудодейна способност. Ние сме може би единствената държава в света, която за последните 100 години не е реализирала нито една възможност като хората и въпреки това все още съществува. И ако това не е повод да се гордеем! Слепи сме да видим че историята ни дава шансове отново и отново, за да се опитаме! Шансове, които много други държави и народи не са получавали. Коя е тази държава, кой е този народ, който губи последователно в рамките на по-малко от 50 години една локална и 2 световни войни, а след това излиза с повече територия от тях, отколкото е имал преди това? Мисля, че няма други такива. Но ето ние стенем и страдаме. Национална катастрофа! И не една, а цели две! И може би националните ни катастрофи наистина са две, но те не са през 1913 и 1919, а по-скоро през 1944 и след 1989г. Но никой няма да посочи последните две години, понеже за тях и особено за това, което се случва след втората сме си виновни самите ние. А това не е изгодно за един народ на светци и невинни, които всякога са били брутално изнасилвани от някой чужд, външен враг.
И нека не се чудим че идеята за външния враг е толкова популярна и до днес. Това е така, защото тя не ни е „насадена” от комунизма (който сега всички сочим с пръст и обвиняваме за всичко), а присъства от Освобождението, ако не и от по-рано! Защото дълбоко в душата на българина е залегнал принципът, че „другите са ни виновни”. И ето че Балканските войни и Първата Световна война ни дават идеалния повод да си изплакнем ръцете в кристалната вода и да кажем- „ние сме пас, спечелихме всички битки, но вие все пак ни преебахте с помощта на Великите сили”. И така злите турци, гърци, сърби и румънци са ни виновни….Чудя се, сега, докато пиша тези редове, дали сме ги мразили защото са ни надхитрили или защото сме им завиждали, че те са се рашилили с доста а ние – със съвсем малко…. до колкото познавам българите, най-вероятно е и заради двете неща….
Но истината е малко по различна…истината е, че тези псевдонационални катастрофи са просто едно нескопосано управдание за тиняка, в който живеем в момента. Те са жалък опит на българина, да оправдае собствената си политическа неграмотност и дипломатическа импотентност. Истината е, че този народ винаги е бил, е и ще бъде анално обругаван най-вече от своите. Защото преди 132, преди 100, преди 90, преди 50, преди 30, преди 20 години, та чак до сега, некадърното политическо управление в България е било, е и вероятно ще бъде единствената причина за политическото, икономическото и дипломатическото фиаско на България. Защото нека не се лъжем, ние сме една държава-неудачник. И за това сме си виновни само ние! Никой друг! Защото и други са били прецаквани, и други са били ограбвани, и други са били преебавани…но само ние българите вече почти 100 живеем по инерция в състояние на постоянно безтегловно, анално проникване и нямаме нито волята, нито желанието да направим нещо по въпроса. Раните понесени от „националните катастрофи” съвсем не са нелечими. Големият Съюзнически вибратор, който ни е бил набит брутално през 1919, е набит и на Германия и на СССР, с доста по сериозна сила и на доста по-голяма дълбочина. До 1933г., обаче, те и двете са протегнали ръка и са го извадили. България също е можела да го стисне, да скръцне със зъби и да го извади от отзад. Нямало е никой да ни спре…но ние не сме го направили. Били сме заети да търсим виновни и да се чудим как сме били толкова преебани. За съжаление, Втората световна война и последвалата я вече ИСТИНСКА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА забиват този вибратор още по дълбоко в родния български гъз. Най-верният питомец на СССР дори и не помисля да извади вибратора. На Партията Столетница и на нейните членове, им се е харесвало да гледат как Големия Червен Брат натиска и натиска вибратора, а България се гърчи ли гърчи. Така минали 45 години и българите окончателно привикнали с този вибратор. Светът също свикна да ни гледа нагъзени и покорни, чакащи поредната порция анален секс. И докато ние се възприемаме като олигавена, разкрачена проститутка, светът също ще ни възприема така. За това България никога няма да се оправи, докато сама не извади вибратора. Защото в света на пропуснатите и реализираните възможности, когато един е паднал по корем със забит в гъза вибратор, другите няма да му го извадят и да му помогнат да стане….НЕ! ТЕ ЩЕ ГО НАБИВАТ ОЩЕ ПО-НАВЪТРЕ!!!!
цитирай
18. bezistena - Поздравления за задълбоченото и ...
19.07.2013 18:56
Поздравления за задълбоченото и фактологическо обследване,което е високо ниво за последващо изследване в тематичната посока!
цитирай
19. bezistena - Приятелю, наложи в прекрасната си ...
19.07.2013 20:02
Приятелю,наложи в прекрасната си изследователска родолюбива трибуна задължителен филтър на етическа чистота и културно толерантно форумно отношение(който филтър не е цензура на фактология и аргументи,противни или оборващи тезите ти)за да не позволиш оскверняването на свещената материя на форума и отблъскване на чистите му посетители.
Бъди благословен!
цитирай
20. letopisec - Да, много точно. Не ми се искаше да го правя, но явно ще се наложи занапред, все пак всичко си има граници.
20.07.2013 08:27
bezistena написа:
Приятелю,наложи в прекрасната си изследователска родолюбива трибуна задължителен филтър на етическа чистота и културно толерантно форумно отношение(който филтър не е цензура на фактология и аргументи,противни или оборващи тезите ти)за да не позволиш оскверняването на свещената материя на форума и отблъскване на чистите му посетители.
Бъди благословен!

цитирай
21. bezistena - Ще въведем всички имена от статията ...
21.07.2013 15:51
Ще въведем всички имена от статията в нашата разшифровъчна програма,която безпристрастно ще документира етническия произход на субектите в споменатите събития,генеалогичното им развитие и най-важното;на кои Богове експериментален и цивилизационен продукт са-фундаментален въпрос,който е стоял на първо место за всички човеци и народи в близкото минало и който е скрит с тотална цензура и геноцид върху Българите по целия свят през последните 3-4 века!
На който език се разкрият етно-генезисите и Боговете-на народа,който говори този език ще бъдат!
Статията е разработена върху историческия труд HISTORIA LANGOBARDORUM на Paulus Diaconus.Разшифровката на името на теолога,историка и поета,който се занимава с историята на Българите указва категорично рода,етноса и Божественият му произход:
PAULUS DIACONUS=Исус и Диана Балк=Син на Иса и Диана Балк-автентичен документ, указващ,че приносителят му е Българин(БАЛК) и е генетичен династичен потомък на Исус и Мария Магдалена
Разшифровката на наименованието на труда му сочи,че съдържа кодирана информация за родословното дърво на Исус и Мария в тази провинция на Свещената Българска Божия империя:HISTORIA LANGOBARDORUM=Иса Траха и Мария Диана Булгария
КОДИРАНА ИНФОРМАТСИЯ за=за Трака Иса и Богиня Диана Мария
Разсекретяването на етнонима(ЕТНОНИМ=Диана Мама=Мат)ЛАНГОБАРДИ указва,че това е тракийско племе или по-точно(ПО-ТОЧНО=Богиня Диана и Ечуа)БЪЛГАРИ на ДИАНА= ЛОНГОБАРДИ-едно от стотиците тракийски племена,образуващи цяла Европа и закодирано с това име!Столицата е ЛОМБАРДИЯ=Богиня Мария Дуло,и херцогства Беневент=Бог и Богиня Диана,Сполето=Иса Бог Дуло, Капуа=Бок...Последният крал на Лангобардия е ДЕЗИДЕРИЙ,в чието име и гени откриваме потомък на Иза Друида
ПАВЕЛ ДЯКОН(Богиня Диана Балка)се образова в двора на крал РАТЧИС=Диана и Чар Иса и МАНАСТИРА(Иса и Диана Мария)МОНТЕКАСИНО=Мат и Кая(жрец) Иса
Първи крал на Лангобардия е АУДИОН=Диана,по името на върховния Бог на германите ОДИН=Диана.(ДЖЕРМАНИ=Ежуа и Диана Мария)



цитирай
22. bezistena - Продължение на разсекретяването на произхода на Римската Империя и Одоакър
21.07.2013 18:55
Крал АУДИОН е от рода ГАУЗИ(Господ Иза),майка му е вдовица(ВДОВИЦА=Богиня Диана и БогИса-жените на избиваните потомци на Исус и Мария)на БИЗИН=Бог Иза, крал на ТЮРИНГИ=Траги=ТРАКИ.Сестра му е РАДЕГУНДА=Диана Трак,жени се за РОДЕЛИНДА=Рода Дуло=Ел(Змей) Друид,която е дъщеря на краля на ТЮРИНГИТЕ (Траките)-ХЕРМИНАФРИД=Богиня Мария Трака=Диана Мария Барх,и АМАЛАБЕРГА=Мария Балг=Мама Балгария
След като ЛАНГОБАРДИТЕ са Българи на Диана,разбираме,че съобщението в HISTORIA LANGOBARDORUM за убийство на краля им от Българи е по-късна фалшификация с цел манипулационно разграничаване на ЛАНГОБАРДИ ОТ БЪЛГАРИ
Втори ВОЖД(Бог Ежуа и Диана)наЛангобардите е ЛАМИСИО=Ламя Иса,трети-ЛЕТ=Дуло
За да няма повече съмнение,че Атила е Българин,Свещия код е категоричен,че АТИЛА е ДУЛО!Негова Дясна ръка(Иса Трак)е генерала ЕДЕКО(Диана Кая),който е бащана спорния ОДОАКЪР=Трак
Одоакър е РИМСКИ НАМЕСТНИК(наместник на Мария и Иса Кая) на западната империя от източния император ЗЕНОН=Иза
НАМЕСТНИК на=на Мат Кая и Иса
ИМПЕРИЯ=Богиня Мария
ЗАПАДНА ИМПЕРИЯ=Иза Бог и Диана Богиня Мария
ИЗТОЧНА ИМПЕРИЯ=Изуш и Богиня Диана Мария
НИШ=Ешуа
патриция АНАТОЛИЙ=патриций от Дуло
ПАТРИЦИЙ=Цар Диана Богиня-аристократичното съсловие в Рим от императорския сенат и обкръжение
АРИСТОКРАЦИЯ=Цар Иса Трак-потомците на Българския Бог Исус
СЪСЛОВИЕ=Исус Ел Бог
ОБКРЪЖЕНИЕ=Жар Бок=Ежуа Бърк
СЕНАТ=Иса и Диана
Ако италианци,гърци,германци,французи или който и да е друг народ имат някакво друго висше сакрално обяснение,или каквото и да е,на всички тия върховни термини и категории,както и на всички други ,които се сетят,халал да им Са Боговете и Световната Империя!Ама нямат,защото и термините(ТЕРМИН=Мария Диана),и Боговете,и Империята и всички цивилизации са Български!
САКРАЛНО ОБЯСНЕНИЕ=Исус Балкарина
ОБЯСНЕНИЕ=Бог Иса
ВЪРХОВНИ ТЕРМИНИ=Бърх Богиня Диана Мария
ОРЕСТ(Сар Диана)е висш сановник в администрацията на Атила:
САНОВНИК=Иса Бок
АДМИНИСТРАЦИЯ=Цар Иса и Диана Мат=Исуц и Диана Мария
Елате в bezistena.blog.bg за посвещение
цитирай
23. aristotelis - bezistenavski, Ако тялото ти беше пропорционално на мозъка щеше да се побереш в орехова черупка!
21.07.2013 20:14
Бихте ли внесли яснота по въпроса кога човек е за психиатър,кога за психолог и кога за психоаналитик (а каква всъщност е разликата между психолог и психоаналитик? И може ли човек сам да прецени към кой от трите специалиста да се обърне за помощ?

Благодаря Ви за отделеното време!
цитирай
24. aristotelis - bezistenavski, Аутистичните личности нямат долна и горна граница, те могат всичко и ...нищо.
21.07.2013 21:34
Аутизмът не е болест, а състояние. При децата с аутизъм едновременната преработка на постъпващата информация, се научава с много и различни терапии, което отнема много години, но когато детето достигне и фукнционира на високо ниво, то се научава да имитира поведението на хората като маймунка, което пък го изморява лесно и му коства много усилия, за да се впише в общесвтото. Импулсивността винаги остава характерна черта за аутистичната личност, импулсивността- също, трудно се оказва за човек с аутистичен мозък задържането на едно работно място, социалните контакти винаги са проблем в някаква степен, но пък за сложните неща аутистичните личности не се нуждаят от много обяснения- като интеграли, пречупване на светлината- като че ли сложните неща, които изискват задълбочено изучаване от мозък “в норма”, за аутистичниет личности са ясни като бял ден.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11484247
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ