Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2013 12:01 - От кой регион произхожда името "хуни"?
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 25601 Коментари: 65 Гласове:
7

Последна промяна: 13.03.2013 14:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     Произходът на думата "хуни" трябва да се търси в региона на ез. Ван, където е била границата на Асирия и Урарту/Боян. Във "Вавилонската хроника" от ок. 608 г., известна в научните среди като "хрониката на Геда", се упоменава вече името на хуните...Забелязваме и доста други имена, като "шубрак" и "хубаво", чийто произход е там...

image
image

image



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. letopisec - "В древността огромен брой ...
06.03.2013 12:09
"В древността огромен брой хуни, които тогава наричали кимерийци, живеели по тези местности, за които стана дума, и един цар стоял начело на тях." Прокопий Кесарийски, летописец от VІ в., в книгата си Войната с готите, кн.ІV.5
цитирай
2. letopisec - В Монографията "Светът на ...
06.03.2013 12:10
В Монографията "Светът на хуните" на проф. Ото Менхен-Хелфен, изд. 1973 г. в Калифорнийския университет.: Най-важният извод за нас е: хуните не са от Средна Азия и произхождат от българите. Упоменатите от Птоломей през ІІ в. хуни не са тюрки...
цитирай
3. letopisec - Книгата на Томпсън за хуните от 1948 ...
06.03.2013 12:13
Книгата на Томпсън за хуните от 1948 г. Още оттогава на запад се приема научното становище, че европейските хуни нямат нищо общо с монглоидите хсионг-ну от Ордос и Жълтата река...
цитирай
4. aristotelis - . . . . . . . . . Братя горди пра-пра-...
06.03.2013 12:59
.........Братя горди пра-пра-пра-турак-вулгари. Престанете да си избивате комплексите! Напълно ви разбирам,не е леко за вас да преработите миналото си! 2 века под гръцко владичество(Ренесанса за България), 5 века мръсно османско робство. Ашладисване на вашите женки. Освобождение благодарение на братушките.Балканска,Междусъюзническа война,първата светона война.Втората световна война,лизахте до края гъзовете и ботушите на чичко Адолф и фашистите,като се надявахте че ще ви подари за лакейството Северна Беломорска Гръцка Тракия!После изведнъж,като фурнаджийски лопати си припомнихте за любовта към СССР и станахте всички ,активни борци против фашизма и капитализма и така...цели 45 години!От 22 години демокрация, правите свирки на класовия враг,хамериканските кравари!Цвета на нацията напусна България,търсейки препитание,жените и сестрите ви проституират в Гърция и Европа.За 20 години демокрация ви стопиха с 3 милиона от етноса, Планът "Ран Ът" е приложен с пълна сила, драги послушни опитни мишлета!Това се нарича ГЕНОЦИД! Циганизирането и радикално мюсюлманизиране на България се провежда с пълна пара!Страх ви е да погледнете трагичнострашното близко бъдеще което ви очаква, благодарение на новите си покровители!Сигурно сте виждали уплашения поглед на зайчето,преди да го погълне змията!
цитирай
5. aristotelis - ..на територията на днешна Североизточна България се заселват и прабългарите, народ от тюркски произход.
06.03.2013 13:12
Република България, Министерство на външните работи
http://www.mfa.bg/embassies/greecegk/bg/635/index.html
Генерално консулство на Република България в Солун, Гърция
Адрес: ул. Н. Ману N12, ул. Е. Абот N1
Пощенски код: 54643 Солун
Телефон:+30 2310 829210;+30 2310 869 495
Тел. за спешни случаи:+30 6973 550133
Факс: +30 2310 854 004
E-Mail: Consulate.Thessaloniki@mfa.bg

През втората половина на VІІ в. на територията на днешна Североизточна България се заселват и прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г. Начело на държавата застава водачът на прабългарите хан Аспарух, а за столица е обявена Плиска.Под управлението на хан Тервел (700-718 г.) България се разширява териториално и се превръща в голяма политическа сила. При хан Крум (803-814 г.) България граничи на запад с империята на Карл Велики, а на изток българските войски достигат стените на столицата на Византия Константинопол.
През 864 г., по време на управлението на княз Борис Първи Михаил (852-889 г.), българите приемат християнството като официална религия. С това се премахват етническите различия между прабългари и славяни и започва изграждането на единна българска народност.В края на ІХ в. братята Кирил (Константин Философ) и Методий създават и разпространяват славянската азбука. Техните ученици Климент и Наум идват в България, където са радушно приети и намират добри условия за работа. Те развиват богата образователна и литературна дейност. От България славянската писменост се разпространява и в други славянски страни, като Сърбия и Русия. Охрид и Плиска, а по-късно и новата столица Велики Преслав стават центрове на българската, а като цяло и на славянската култура.
цитирай
6. letopisec - Древно-гръцката митология не е ...
06.03.2013 14:00
Древно-гръцката митология не е оригинална и голяма част от нея има хуритско влияние.
bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8

Най-трудно с тази теза се съгласяват специалистите по класическа филология, но след обширният труд на А. Лески Geschichte der Griechischen Literatur (2 изд., Munchen, 1957), в който е разгледано хуритското влияние върху „Теогония” на Хезиод, това положение е общоприето в науката.
цитирай
7. aristotelis - Само Ганя се срамува от българския ...
06.03.2013 14:15
Само Ганя се срамува от българския си произход и се прави на тракиец.
Само Ганя нарича турското робство присъствие,върховничество.
Само Ганя твърди че Васил Левски и Христо Ботев били всъщност терористи и така трябвало да се пренапишат новите учебници по история за подрастващото поколение.
Само Ганя се опитва да пренаписва вече написаната история.
цитирай
8. aristotelis - Микимауседонски клоуни, 40% от ...
06.03.2013 14:18
Микимауседонски клоуни, 40% от лексиката на Омир се ползва и днес на новогръцки!

Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Значение на изучаването на старогръцки език
Гръцкият език има 2500 години история. Той е в основата на европейската цивилизация, като норма. Изчислено е че по-всичките европейски езици има около 54.000 гръцки думи. А на речника на Уебстър на англйиски език има 45.000 гръцки думи. Влиянието на старогръцкия върху старобългарския и среднобългарския език е много силно. Има 3 периода в развитието на езика: 1) старогръцки език 2) средногръцки език (византийски език) 3) новогръцки език. На база на старогръцкия може да се реконструира как са се развили другите езици, за които няма толкова знания към момента. Основни характеристики на гръцкия език:
1. езиково единство, което се е запазило от отделянето на езика като самостоятелен до сега (~ 3000 години); много малко езици по света го имат.
2. непрекъсната традиция (устна и писмена)
3. едновременно използване на езикови форми, създадени в различни периоди: 40% от лексиката на Омир се ползва и днес на новогръцки.
4. изключително гъвкав.
5. огромни словообразувателни възможности, по-големи дори от тези на немския език.
цитирай
9. aristotelis - Когато говориш за гърците ще се прекланяш, на колене, защото вие още сте диви макаци от казахстан, за това имате 12.000 курви и още повече цигани в европа!
06.03.2013 14:21
ТАКИВА ГЛУПОСТИ И ПРОСТОТЙИ МОЖЕТЕ ДА ГИ РАЗПРОСТРАНИТЕ ПРИ МИКИМАУСЕДОНЦИТЕ КОИТО СПЕШНО СЕ НУЖДАЯТ ОТ ИСТОРИЯ, А НЕ НА МЕНЕ ДЕТО ЗА 1 ЦЯЛА ГОДИНА СЪМ ПРЕВЕЖДАЛ ОТ СТАРОГРЪЦКИ НА НОВОГРЪЦКИ ЕЗИК ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ НА ПОБЪЛГАРЕН ГРЪЦКИ ЕЗИК "ОРФИЧЕСКИТЕ ХИМНИ" КОЙТО СА БИЛИ НАПИСАНИ ПРЕЗ 6-ТИ ВЕК ПРЕДИ ХРИСТА НА СТАРОГРЪЦКИ ЕЗИК, КОГАТО ВАС ПРАБЪЛГАРИТЕ И СЛАВЯНИ ВИ НЯМАЛО НА СВЕТА ДОРИ КАТО СПЕРМАТОЗОЙДИ ИЛИ АКО ВИ ИМАЛО НЯКЪДЕ ПО КАЗАХСТАНСКИТЕ СТЕПИ СТЕ СЕ ЛЮЛЕЛИ НА КЛОНА ХВАНАТИ С ОПАШКАТА КАТО ДИВИТЕ МАЙМУНИ-МАКАЦИ И ЛАЕЛИ КАТО КУЧЕТА И МЯУКАЛИ КАТО КОТКИТЕ БЕЗ ПИСМЕНОСТ И АЗБУКА ЧАК ДО 9-ТИ ВЕК СЛЕД ХРИСТА!
цитирай
10. aristotelis - ПРОФ. БОГДАН БОГДАНОВ "СТАРОГРЪЦКА МИТОЛОГИЯ"
06.03.2013 14:26
Една от най-красивите поредици, разказваща за произхода на света и връзката на човека с него, е ми­тологията на древните гърци. Старогръц­ката митология е безспорен принос на Античността за цялостното развитие на човешката култура и цивилизация.Митовете, отразили културните цен­ности на критско-микенската епоха, се съотнасят към т.нар. първичен етап от развитието на старогръцката мито­логия. Той продължава до XII в. пр. Хр. От Х до V в. пр. Хр. се създават митовете, определили същинската художествена стойност на старогръцката митоло­гия, позната като културно наследст­во от Античността и до днес. Това е всъщност новият, вторичен етап от развитието на старогръцката мито­логия. Сюжети, образи и мотиви от пър­вичните митове се обогатяват и изпол­зват в контекста на новата културно-историческа епоха.
Старогръцката митология от пър­вичния етап отхвърля идеята за после­дователното движение на времето ка­то хронология от събития, не приема времето като символ на промяната и развитието. В тези първични митове времето е вечно и сакрално, с абсолютно непроменящи се стойности. То е в не­изменен покой, не може да има циклична повторяемост и вътрешен ритъм на движение. Поради своята статичност времето не създава представа за пос­ледователно протичащи събития, очер­таващи движението на човешкия живот от минало към бъдеще.
Старогръцките митове от вторич­ния етап, създадени в периода Х-V в. пр. Хр., имат нова художествена предста­ва за време. То е дълготрайно настояще. Идеята за бъдеще време и бъдеща епо­ха не се отхвърля. времето, през което отделните вождове и царе управляват племето, определя етапите от същес­твуването на колектива. Броят на подвизите на прославил се с героизма си воин формира представа за неговото ге­роично време. Митовете от по-късния, вторичен етап определят миналото ка­то свещено, велико време, а настояще­то - като обикновено време за живеене. Древногръцкият мит започва да разгра­ничава идеализираното минало на пред­ците от човешкото настояще и все още неизвестното, пълно със загадки бъде­ще.
Разказът за човека и света в древно-гръцката митология получава конкретен смисъл единствено в контекста на културноисторическата епоха, Която отразява.
цитирай
11. apostapostoloff - Хуните, не ще и дума, са
06.03.2013 14:53
траки. А може и да са македонци.
цитирай
12. aristotelis - ...като дар в нозете на статуята на богинята Атина в Партенона от „Александър, син на Филип и син на Гърция“.
06.03.2013 15:14
11. apostapostoloff - Хуните, не ще и дума, са траки. А може и да са македонци.

В книгата си "Александър Македонски" Пол Картлидж обяснява, че древните македони са претендирали, че са наследници на легендарния Македон, а също така на царствената династия на Аргеадите. Тези Аргеади претендирали, че били преки потомци на Темений, който според легендите някога в много далечното минало се преместил от южния Аргос (в Пелопонес) на север към Македония. А тъй като родословието на Темений го свързвало с рода на Херкулес, се получавало, че македонците произлизат от самия полубог и митичен герой Херкулес. Планината Олимп, обитавана от гръцките богове, се намирала на територията на древна Македония, с което аргументите на македоните придобивали стократно по-голяма убедителност. Самият Александър Велики също се смятал за грък и в това трудно може да има съмнение. Картлидж обяснява как той изповядвал привързаност към всичко гръцко и бил заобиколен от гръцки придворни – от своя дворцов шамбелан Евмений до официалния си историк Калистен, от адмирала си Неарх (негов приятел от детинство) до придворния си скулптор Лизип. Самият той се обявява за новия Ахил, а най-интимния си приятел Хефестион вижда в ролята на нов Патрокъл. Той представял своя военен поход в Персия като панелинска акция и бил достатъчно умен да върне в Атина статуите от Суза, които персите задигнали през 480 г. Също така изпратил триста брони, за да бъдат принесени като дар в нозете на статуята на богинята Атина в Партенона от „Александър, син на Филип и син на Гърция“. По време на походите си той редовно позволявал да се отбелязват всички гръцки празници и тържества; разпространил из цяла Азия преклонението пред гръцките богове, като не на последно място било основаването на значителен брой гръцки градове във възловите точки на империята. С други думи Македония е била едно гръцко кралство а имената на македонците са гръкоезични и всичките древни македонски монети са гръцки, с гръцки букви и гръцки фрази!
цитирай
13. aristotelis - Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци.
06.03.2013 15:16
Д-р Божидар ДИМИТРОВ
Няма научен институт в света, който да не приема, че античните македонци са гърци. Това личи не само от имената на царете (гръцки), не само от самоопределянето им като гърци, но и от факта, че Филип и Александър Македонски работят за една гръцка политическа идея - обединението на стотиците гръцки градове държави в единна империя. Тази империя трябва да постигне две важни политически цели. Да спре войните между гръцките градове държави и да се противопостави на Персийската империя, чиито агресивни действия през VI-IV в. пр.Хр. застрашават гръцката независимост. И Филип, и Александър успяват в действията си, подкрепяни от не малка част от гръцкото общество. Царствата, които възникват на територията на Александровата империя след смъртта му и над които застават “македонски” пълководци като Антиох, Птолемей и Лизимах, се наричат елинистически (т.е. гръцки) царства, а периода на съществуването им (края на IV-I в. пр.Хр.) - елинистически. Там цъфти гръцката образованост и култура, най-високата в света в тази епоха, постигнала интересна симбиоза с персийската и египетската цивилизация. В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува. Династията на Александър е претендирала, че произлиза от Херакъл, че е дошла в Македония от южния гръцки град Аргос и че е елинска, поради което е получила право да участва в допускащите само елински атлети Олимпийски игри, а това е станало във времето на Александър I Филелин, тоест около 150 години преди раждането на Александър III Велики. Филип II, бащата на Александър III Македонски, е печелил поне три състезания в Олимпийските игри. Идиотските македонистки исторически тези днес получават отпор не само от учените по цял свят, но и в самата Македония - нещо, което не се бе случвало 65 години. Експрезидентът Бранко Цървенковски онзи ден каза, че “античният македонизъм е обречен на тежко историческо поражение”. А експремиерът Любчо Георгиевски иронично забеляза, че следващата стъпка на управляващите ще бъде да открият “антични югославяни”.
цитирай
14. aristotelis - ....се отразило твърде неблагоприятно върху съдбата на тракийския етнос който до много голяма степен се елинизирал.
06.03.2013 15:20
11. apostapostoloff - Хуните, не ще и дума, са траки. А може и да са македонци.

....се отразило твърде неблагоприятно върху съдбата на тракийския етнос който до много голяма степен се елинизирал.
Димитър Ангелов
ТРАКИТЕ ДО ПАДАНЕТО ИМ ПОД РИМСКА ВЛАСТ
Наред с липсата на здрава и трайна държава друго неблагоприятно обстоятелство, което пречело на траките да се обединят в една по-устойчива етническа общност, било и това, че те не притежавали собствена азбука и писменост. Впоследствие, както добре е известно, сред тракийските племена се разпространили и се наложили гръцката азбука и език. Не малка роля за разпространението на гръцката азбука изиграла и завоевателната политика на Филип II и Александър Велики, която била свързана изобщо с разширяване на териториалната база на елинската материална и духовна култура. Едновременно с възприемането на гръцката азбука сред тракийските племена започнал да печели почва и гръцкият език, особено в онези райони, където досегът между гърци и траки бил по-непосредствен (по черноморското и беломорското крайбрежие) и в областта южно от Стара планина. След образуването на Одриската държава гръцкият език станал официален и държавен. С него си служели одриските владетели при издаване на закони и договори при поставяне на надписи върху монети и пр. Популярността на гръцкия език като официцален и държавен нараснала още повече през елинистическата епоха (III—I в. пр. н. е.), непосредствено преди завладяването на Балканския полуостров от римляните. Силно разпространение добил гръцкият език и в религиозния култ (надписи върху оброчни плочки, върху надгробни паметници и пр.). Обстоятелството, че през доримския период тракийският език не могъл да се наложи като писмен, а вместо него тази роля изпълнявал гръцкият, се отразило твърде неблагоприятно върху съдбата на тракийския етнос който до много голяма степен се елинизирал. Доколкото съществувала образована прослойка (главно сред богатите и знатни среди в градовете), тя се възпитавала в елински традиции поради силното влияние на гръцката писменост и култура.
цитирай
15. aristotelis - В Александрия се появява и най-г...
06.03.2013 15:21
В Александрия се появява и най-голямата библиотека в света - 600 000 тома. На гръцки език - не на македонски, какъвто и тогава, и днес не съществува.
цитирай
16. letopisec - Не, кимерийци са...Вече всички знаят...
06.03.2013 15:24
apostapostoloff написа:
траки. А може и да са македонци.

цитирай
17. aristotelis - Образовай се letopisec! Бакалавърска програма Тюркология
06.03.2013 15:34
Софийски университет "Св. Климент Охридски"

Бакалавърска програма Тюркология

Специалност тюркология дава основни знания по езика в неговото историческо развитие и съвременно състояние. Студентите се запознават с тюркските и алтайските езици, които са родствени на турския, и добиват представа за мястото му в системата на езиковото родство. Студентите получават знания и по много важните за България проблеми за ролята на прабългарския субстрат във формирането на българския език, както и за същността и значението на турските диалекти.
Завършилите могат да работят като преводачи, журналисти, редактори, говорители в радиото и телевизията, екскурзоводи, сътрудници в различни държавни учреждения, фирми, туристически обекти, обществени организации, библиотеки, музеи, книгоиздателства и други културни институти. Специалността осигурява и педагогическа правоспособност. Бакалаврите тюрколози могат да продължат образованието си в магистърските степени на различни факултети.
цитирай
18. letopisec - Ама, г-не, аз нямам нищо против тюркологията...Просто се занимавам с друго...Четете, четете!
06.03.2013 17:41
aristotelis написа:
Софийски университет "Св. Климент Охридски"

Бакалавърска програма Тюркология

Специалност тюркология дава основни знания по езика в неговото историческо развитие и съвременно състояние. Студентите се запознават с тюркските и алтайските езици, които са родствени на турския, и добиват представа за мястото му в системата на езиковото родство. Студентите получават знания и по много важните за България проблеми за ролята на прабългарския субстрат във формирането на българския език, както и за същността и значението на турските диалекти.
Завършилите могат да работят като преводачи, журналисти, редактори, говорители в радиото и телевизията, екскурзоводи, сътрудници в различни държавни учреждения, фирми, туристически обекти, обществени организации, библиотеки, музеи, книгоиздателства и други културни институти. Специалността осигурява и педагогическа правоспособност. Бакалаврите тюрколози могат да продължат образованието си в магистърските степени на различни факултети.

цитирай
19. aristotelis - Чрез тюркологията ще научите Български език господине, защото прабългарския език има пряка връзка с Тюрския!
06.03.2013 18:15
Студентите получават знания и по много важните за България проблеми за ролята на прабългарския субстрат във формирането на българския език, както и за същността и значението на турските диалекти.
цитирай
20. shtaparov - Добра идея, която се приближава ...
06.03.2013 19:44
Добра идея,която се приближава твърде много до истината за Хуните! Те наистина са живели в този регион,но според "Анализа" тези Хуни (Хони) произхождат от Хиони (Пеони),които цар Дионис преселва на изток от Балканите при един от своите походи. Връзката им с посочените земи е безспорна,като се вземат предвид техните преки потомци Пуните (Фините,Финиките),наричани още Ханаани (Хуняни),които са живели в непосредствена близост.
цитирай
21. shtaparov - Студентите получават знания и по ...
06.03.2013 19:46
aristotelis написа:
Студентите получават знания и по много важните за България проблеми за ролята на прабългарския субстрат във формирането на българския език, както и за същността и значението на турските диалекти.

Не "пра"-Българския господине (или ако искаш да ти викам кир!-кирлив или не!),а твоят родов език има пряка връзка с тюркския!
цитирай
22. aristotelis - shtaparov, Твоето място е в гроб...
06.03.2013 20:01
shtaparov, Твоето място е в гробищата!
цитирай
23. get - - Ей отровен от фанариотщина пуяк ! - я се ...
06.03.2013 22:00
aristotelis написа:
shtaparov, Твоето място е в гробищата!


- Гвардейците ни, носят калпаци - за разлика от вашите, с фесове !
- Половината от настоящото ви население произхожда от Мала азия, тракиоти обърнати от елинската пропаганда в "цисти" гърци ... другата от Кемала в тюрки !

- Пък на какъв език говорите, става ясно от биографията на бащата на гръцкото възраждане - Елефтериос Вулгарис ? - за който и неговите последователи, „гръцка“ е не само историята и културата на Атина от ІV век пр. Хр., но също и на предшествалите я 2–3 хилядолетия, и на Средновековието в границите на византийската империя, вкл. нашите земи и много други чужди земи с тяхното негръцко население. С други думи, на всички „варвари, възприели и усвоили културата си от цивилизованите гърци“. Седем десетилетия след прогласяването на тази идея от Вулгарис и две десетилетия след смъртта му в науката възниква голям спор, породен от известния немски историк и филолог Якоб Фалмерайер - който първи си позволява да е обекивен, казвайки че, между гърците от 4-ти век ВС и тези от 19-ти няма нищо общо.
- Той пръв в подкрепа на своята правота посочва, над 600 думи, които НЕ СА ГРЪЦКИ а се опутребяват в гръцкият.
- По-късно от други учени(като Фасмер, Вентрис ... Чадуик) този списък нараства на над 2 000 бр. По тази причина, след ПСВ започва масова подмяна на топонимите в Гърция !
- Един пример само - планината в която се води, че се родил Хермес, се е наричала Зелини, в момента е Килини-Силини. Съседната и е със все още "гръчкото" име Холмос ?
- Преди време бе писал глупости, относно че, българите сме носили гръчки имена - Ами като носим такива - кажи ми според справочници, гръцките имена Zelene- Zelaina … variant of Selena (Greek name) of "the MOON") - Що означават на гръцки ?
- ами Зеноб/в/ия, а Зое, а отде иде името на Беотия и богинята им Ликозура(по Павзаний).
- Я се прибирай в интелектуланата си кочинка !(превеждал бил орфически химни - явно "автентични" от 8 ВС (?) :(( !
цитирай
24. aristotelis - get, Твоето място е в гробищата!
06.03.2013 23:08
2 videos които се излъчват в целия свят: Ученици и преподаватели от Испания благодарят на Гърция за всичко което е дала на света!
Ученици и преподаватели от Испания благодарят на Гърция!
GRACIAS GRECIA - Video Febr 2013
"Gracias, Grecia" Nuestra herencia ("Thank you Greece" Our heritage),
Reportaje emitido y realizado por la televisión autonómica "7 Región de Murcia" el 11 - 02 - 2013. Entrevista a Arístides Minguez y Pedro Pruneda
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Rc9RnwPXoJ0
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YiRSvCMMPoI
цитирай
25. aristotelis - get, "Ако пак си навреш средния пръст в гъза като тракоман, окончателно ще си изградиш пропадналия си пъпчив имидж" пред ЛГБТ обществото!
06.03.2013 23:12
"Ако пак си навреш средния пръст в гъза като тракоман, окончателно ще си изградиш пропадналия си пъпчив имидж" пред ЛГБТ обществото!
Тракоман: ИРОНИЧНО назоваване на БЪЛГАРИТЕ – един от най-древните автохтонни европейски народи, от страна на дегенерати с неясно национално съзнание под влияние на злоупотреба с алкохол, наркотици и юдео-комунистически варваризъм. "Аз майка си ще наеба по-скоро, но тракоман няма да стана!" – изявление на уногондурски аспаруховски дегенерат след дрогиране и алкохолен 48-часов алкохолен запой!

Човек обсебен от траките и неверни теории че българите произхождат от тях. Свързват се с изгонения от България за национално предателство историк Ганчо Ценов, и множество по късни личности със съмнителна репутация.
Жаргона е известен предимно в интернет и сред студентите по История. деривати: Тракомания, тракомани,
тракоманщина. "Их, тези тракомани - не ги оставихте да си живуркат...Ще видите вие - като се намери трако-лемурииското писмо - ще ви питам тогава....."

Антипод на татароман, монголомн, аспарухоман и всякакъви подобни лизачи и аналноподатливи дендрокефали волгари, правещи пагански секс с коне, кучета и змии.
Тези Аспарухомани пак вдигнаха на коня опашката и олабват...
Аспарух Татарович Монголски Рязан, 03 Aug 2011 в 20:15:32 ч.

Иронично назоваване на БЪЛГАРИТЕ – един от най-древните автохтонни европейски народи, от страна на дегенерати с неясно национално съзнание под влияние на злоупотреба с алкохол наркотици и юдео-комунистически варваризъм.
"Аз майка си ще наеба по-скоро, но тракоман няма да стана!" – изявление на уногондурски аспаруховски дегенерат след дрогиране и алкохолен 48-часов алкохолен запой
цитирай
26. aristotelis - Тракомания: "оргия от орално-канибалски и анално-садистични прозрения"
06.03.2013 23:15
Тракоман
Тракоман е подчовек, който се въодушевява от ежедневно обновяващи се днк-анализи, извлечени от генетичния материал, добит в тоалетните на МБАЛСМ "Пирогов", които показват връзката на днешното население на Факултето, ту с Орфей, ту с Александър Македонски, ту с Жозе Барозу.Човек който води интернет битка срещу онези, помнещи родовата памет и изтъкващи арийският (ирански) произход на българите. Българите почитащи старите български богове като Хърс, Барин, Барс, Сива, Артиш, Нардуган или други също са обект на нападки. Тракоманите обичат да правят сексуално-алкохолни оргии на сборища за тракомани тип триградските поляни - осрани от боклуци и торбички оставени от тракомани. Тракоманите мечтаят за тамплиерски чеп на Перперикон, за вампирски кол в Созопол, за окосменото тяло на Бендида и зърната на първия педераст според римският историк Овидий - ОРФЕЙ. Важно е да се казва че сме траки, да се плюе Кубрат и Аспарух, да се отрича всичко българско, да се казва че кутригурите и оногурите са лоши, а бесите и бесните им последователи са много велики.
цитирай
27. aristotelis - Тракоман "Ако случайно, ...
06.03.2013 23:16
Тракоман
"Ако случайно, подведени от порнографско любопитство, попаднете в някой автохтонистки форум или блог, ще се натъкнете на брутален историко-филологически сленг, който може да съсипе вярата ви в здравия разум. Кратка разходка из такъв виртуален сексшоп с езикови играчки за предизвикване на болка и разнообразни унижения може да даде решителен тласък на вашето историческо депрограмиране, ако по някаква причина сте заседнали в някаква последователна теория. Бедата е, че този инфернален кипеж от „научни” безумия, тази идиотска умствена сяра контролира позициите на дилетантската „съвест”. Авторите пишат и треперят пред страшния съд на електронната Жакерия. Готова е да ги линчува. При слабо отклонение от тракийския умствен канон получават мълниеносно квалификацията „комуноид” или "предател". Подсвирване за сбор на кучетата. Следва дълбинна „аналитична” оргия от орално-канибалски и анално-садистични прозрения, които трябва да ви довършат или да ви доведат до шок и орфическо просветление. Порнографският линч е патриотична инициация. Това, което „родолюбивото” електронно население практикува тук под кодовото име „да си върнем истинската - разбирай величавата - история”, е конспиративистко-уфологична метаморфоза в имбецилен вариант.
цитирай
28. aristotelis - get, Твоето място е в гробищата!
06.03.2013 23:21
Тъй като ние сме същества от три части – тяло, душа и дух – мастурбацията ни засяга физически, емоционално и духовно. Преди да навлезем в отрицателните последици от мастурбацията, позволете ми да ви уверя, че това е реално и съм го изпитал в собствения си живот.
цитирай
29. letopisec - Уважаеми, читатели
07.03.2013 09:50
ако съществуваше опция бих блокирал аристотелис, понеже той не е грък и целта му е да злепоставя гръцкото...
цитирай
30. get - - Не се коси Милчев(!) - колкото повече, пише полуидиота-фанариот ... става по-добре ... !
07.03.2013 11:29
... тъй като по този начин се разкрива съдържанието на това, което се нарича "фанариотство" !
- За това същото, владиката Методий Кусев, през 20-те години на мин. век обяснява - "за тях(фанариотите) всички, които изповядват православието са гърци ... ". Тоест това е ДОКТРИНА, която не почива на етонсен, а на културно-религиозен признак. По същият този признак още през 18-ти век, в Славонско-херсонската епархия(заемала съвременни, Крим- одеска област), оглавявана от Елефтириос Вулгарис(идейният враг на отец Паисий) се налага дискриманационна не само културна но и икономическа политика, която довежда НЕгръко езично население(в голямата част българи) да се "елинизира".
Поради това и най-вече Екатерининият "Гръцки проект", тази зараза се разнася и по Османската империя, като в частност, в родният ми град Варна, голяма част от християнското население езиково се асимилира ! - това са така наречените, "киприоти"(!).
- Що за чудо е това "фанариоти" - Това са духовните следовници на т.нар."елинисти" ! - Къде ги има най-много - в Александрия !
- Тук ще отворя скоба, като поясня че Александрия не е основана от Александър а си съществува близо хиляда години от преди него, известна е като Рикатос.
- Втори факт, който не е известен на заслепеният от ксенофобия фанариот - Александрийската библиотека съществува по силата !! ... че след завземането на Египет от персите( 6-ти ВС), там се премества ЕГИПЕТСКАТА БИБЛИОТЕКА(фараонска), от разрушената при войната столица Хелиополис !
- Трети факт - по време на Птоломеите, това е градът с най-много "елинско" население - но ако иска да разбере, какво се крие зад това - Нека прочете книгата на Кейт Магуайър "Еврейската диаспора по време на "еленизма".
- Какво още е характерно за този период(?): Налагането на "койнето-елинизма" от птоломеите(казано е от М.Хоренаци), като международен език; Създаване на "Александрийската схола" - основател евреина Аристобул; Библиотеката (!) е възникнала на база старата "Египетска", плюс отнетата Пергамска, плюс юдейска култова литература !

П.П.
- Пък относно БЛАГОДАРНОСТТА(за опазване на културното наследство) изказана от от испанските "мориски" от Мурсия - на семитските си братовчеди от Гърция - няма да коментирам, защото там фанариотчето "совсем обосрался" както кказват руснаците (да ме прощавате за израза !)
- Обяснявам още(относно Мурсия-мориски). Мурсия е създаден по време на Кордобският(арабски, тоест семитски халифат). Голямата част от съвременното население е от такъв произход. Голямата част от съвременните фанариоти-гърци са от подобен(семито-хамитски произход) - странно е че за пред "европата", те се явяват оригиналните наследници на най-старото население, предтеча и създател на съвременната европейска цивилизация и менталност ?! - Какво да се прави - ирония на съдбата (!) - това по причина че, унищожителите на една по-стара цивилизация, ги изкарват нейните ... продължители/съхранители ?!(а нас последните останали автентични наследници - нейни рушители ?) !
цитирай
31. aristotelis - .....и е характерен преди всичко за тюрките най-общо, но най-вече и особено за българите оногури и волжските българи,
07.03.2013 11:58
каде и да шеташ не се срами, не се плаши българин да си!
Военна академия "Г. С. Раковски": ЗЛАТНОТО СЪКРОВИЩЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ХАНОВЕ ОТ АТИЛА ДО СИМЕОН
По съдовете на Съкровището има три вида надписи - гръкоезичен, гръкографичен прабългарски и рунически прабългарски, а по стените и дъната им са изгравирани най-разнообразни изключително красиви изображения на хора и животни, обединени в сцени и сюжети и около които са преплетени растителни и геометрични орнаменти или мотиви, които по произход са класически гръцки, византийски, скитски или сасанидоперсийски с по-дълбоки корени и основа в ахеменидското изкуство от VІ в. пр.н.е. и асирийското изкуство от VІІІ в. пр.н.е.
Сред всичко това, особено силно се откроява и именно по тази причина, изключителен интерес представлява Триумфиращият княз или Конникът от Изтока от кана № 2, под което наименование австрийците организират през 1996 год. дори и национална художествена изложба.
Този конник е в сасанидска в основата си тежка метална ризница и шлем и е с доста особени черти на лицето, когото специалистите антрополози определят като тураноид - междинно-смесен антропологичен тип от европеид и монголоид, който възниква към началото на Новата ера на границата на Азия и Европа и е характерен преди всичко за тюрките най-общо, но най-вече и особено за българите оногури и волжските българи, както и за унгарците от края на ІХ-началото на Хв.
цитирай
32. aristotelis - Г-н Милчев, тази дълбока компле...
07.03.2013 12:01
Г-н Милчев, тази дълбока комплексарщина за малоценност ще ви изяде главите!
цитирай
33. letopisec - ИСТИНАТА И САМО ИСТИНАТА...ТОВА Е КОЕТО НИ Е ВОДИЛО НАПРЕД
07.03.2013 14:44
aristotelis написа:
Г-н Милчев, тази дълбока комплексарщина за малоценност ще ви изяде главите!

цитирай
34. get - Г-н Милчев, тази дълбока компле...
08.03.2013 13:11
aristotelis написа:
Г-н Милчев, тази дълбока комплексарщина за малоценност ще ви изяде главите!


- Казало "кукото" на "пипето" ! - тоест под първото визирам, отровеното от расизъм и мегаломания фанариотче !!
- Първи факт, в подкрепа на аргумента ми - С прихождането на ЧУЖДОПЛЕМЕННОТО ГРЪЦКО население възниква, понятието-определение ЕТНОС - превежда се просто: "от нас" още и като нас ! - Защо възниква това КСЕНОФОБСКО понятие - по простата причана, че при ЕДНОРОДСТВЕНО ПО ПРОИЗХОДА си население, НЯМА КАК да кажеш на сънародника си - Ти не си ми РОД (?), тоест Ти си РАЗЛИЧЕН !
- Наричам фанариотите мегаломани(страдащи от маниакални състояния за величие) по причини:
а/ твърдението им, че гръчкият хем бил европейски, хем автентичен език, и от пораждането на културата(частност и език) за тези географски ширини ! - е щом е бил автентичен този език от памтивека - Защо четем тогава:
1/"Гръцкото племе отначало е едно и винаги е говорело един и същ език. Гърците се превръщат от незначително племе във влиятелен народ, защото са асимилирали много други хора. Преди гърците да се обединят с пеласгите, пеласгите са "варвари"." - Херодот - І-58;
2/ " По-рано пеласгите владеят това, което по-късно се нарича Елада." - Херодот - VIII-44
3/ - Пеласгийския език не е в никакъв случай гръцки. Той е "варварски". Атиняните са по произход пеласги, които са сменили езика си, когато са били асимилирани от гърците." Херодот - I-57

- Относно "копи-пейста" 31. aristotelis - .....и е характерен преди всичко за тюрките най-общо, но най-вече и особено за българите оногури и волжските българи, ЗЛАТНОТО СЪКРОВИЩЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ХАНОВЕ ОТ АТИЛА ДО СИМЕОН
- За да ми го изтъква, като факт потвърждаващ, че ние сме пришълци след нашата ера в земите - това говори, за БОЛНИ ФАНТАЗНИ състояния, като на написалият текста, така и на този, който се позовава желаейки да потвърди "достоверността" на ксенофобските си основания ! - Защото, е писано от човек с липса на познания по въпроса - поради това и абсурдната еклектичност при инетепретиране на стилове и антропология под вида "туранид". Защото за мен и конника и този когото той влачи за пеrчема са неотличими !
цитирай
35. bojil - Тъй като ние сме...
08.03.2013 17:05
aristotelis написа:
Тъй като ние сме същества от три части – тяло, душа и дух – мастурбацията ни засяга физически, емоционално и духовно. Преди да навлезем в отрицателните последици от мастурбацията, позволете ми да ви уверя, че това е реално и съм го изпитал в собствения си живот.

Простотелис,ти си просто един ненормалник! Поредния от рода ти! Така ще говориш на твоите близки,а не на хората от моя народ! Каквото ни мислиш- да ти се връща тъпкано,с лихвите!
цитирай
36. aristotelis - get, bojil, Къде и да одиш, къде и да ...
09.03.2013 10:35
get , bojil , Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
цитирай
37. get - - Безпредметно е да говоря с вас "Аristotelis" - това е просто кауза пердута ?
10.03.2013 12:08
aristotelis написа:
get , bojil , Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.


Без да съзнаваш си прав !
- За разлика от фанариота, българина е човеколюбец !
Не му е присъща дивата ксенофобия и мегаломания довела, до въоръжената "пропаганда" с лозунга:"Вулгарос нами мини" ( "Българин да не остане"), частен пример, да вземем костурският митрополит Каравангелис, който пише:
" Селото беше с над 600 къщи...Бяха от най-лошите българи в моята епархия. Когато Вардас реши да проведе наказанието им, аз му изпратих имената на нашите агенти да не ги пипа.
В навечерието на 30 март 1905 г. той се скри в отсрещната гора на селото с 300 мъже.
Рано-рано влязоха в селото... Убиваха и запалваха къщите им. Този ден бяха убити 79 българи. 60 души бяха избити в черквата им, където имаше сватба. Заклани бяха булката, зетят, попът и други. Наши не пострадаха, защото аз бях дал на Вардас списъка им и те се бяха скрили..."
- Вероятно не следва да се забрави(?) и едно друго "геройство" на Каравангелис, че собственоръчно е изготвил списък с над 2 000 българи, в това число всички учители и свещеници в епархията, които следва да "бъдат премахнати". Заплащал е от една до седем турски лири за отрязана глава на убит българин от списъка.

- И пак казвам, този ми пост не е предназначен за блогъра-расист "Аristotelis" - не можещ явно да осмисли, че духовен предтеча на фанариотизма е религиозният ционизъм с присъщото за "Шулхан арух" човеконенавистничество към останалите хора, които те наричат гои(скотове) и "доказват" чрез това, че другите са подчовеци(любима и често употребявана думичка от нашият "герой") !
- Странното в цялата история е(?) че и при Третият райх, срещаме отново такива едни понятия, "унтерменши" и расови "теории"(та човек направо изпада във фрустрация, опитвайки се, да си отговори - откъде и от кой ли ? - нацистките идеолози са заели своите теории за "Супер мена"(ницшеанският "юбер менш"-свръх човек" !) ?
цитирай
38. aristotelis - get, Твоето място е в гробищата!
10.03.2013 12:45
Тракоман
"Ако случайно, подведени от порнографско любопитство, попаднете в някой автохтонистки форум или блог, ще се натъкнете на брутален историко-филологически сленг, който може да съсипе вярата ви в здравия разум. Кратка разходка из такъв виртуален сексшоп с езикови играчки за предизвикване на болка и разнообразни унижения може да даде решителен тласък на вашето историческо депрограмиране, ако по някаква причина сте заседнали в някаква последователна теория. Бедата е, че този инфернален кипеж от „научни” безумия, тази идиотска умствена сяра контролира позициите на дилетантската „съвест”. Авторите пишат и треперят пред страшния съд на електронната Жакерия. Готова е да ги линчува. При слабо отклонение от тракийския умствен канон получават мълниеносно квалификацията „комуноид” или "предател". Подсвирване за сбор на кучетата. Следва дълбинна „аналитична” оргия от орално-канибалски и анално-садистични прозрения, които трябва да ви довършат или да ви доведат до шок и орфическо просветление. Порнографският линч е патриотична инициация. Това, което „родолюбивото” електронно население практикува тук под кодовото име „да си върнем истинската - разбирай величавата - история”, е конспиративистко-уфологична метаморфоза в имбецилен вариант.
цитирай
39. aristotelis - get, Твоето място е в гробищата!
10.03.2013 12:49
ЗЛАТНОТО СЪКРОВИЩЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ХАНОВЕ ОТ АТИЛА ДО СИМЕОН
http://rdsc.md.government.bg/BG/Activities/Publication/Dobrev.php
...контактите и влиянието на иранските и тюркските езици върху българския език, прабългарското езикознание и етнолингвистика....

get....Военна академия "Г. С. Раковски": ЗЛАТНОТО СЪКРОВИЩЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ХАНОВЕ ОТ АТИЛА ДО СИМЕОН
Проф. д-р Иван Добрев завършва турска филология в Софийския университет, разработва и защитава докторска дисертация през 1982 г., хабилитира се през 1990 г., а научното звание “професор” му се присъжда през 2002 г.
Преди това авторът работи като преподавател по съвременен турски език във Военното училище във Велико Търново и научен сътрудник в Ориенталския отдел на Народната Библиотека, а понастоящем е преподавател по съвременен турски език във ВА “Г. С. Раковски” и лектор по балканистична тюркология и турска приложна лингвистика в Центъра за източни езици и култури на СУ “св. Климент Охридски”.

Проф. Ив. Добрев изнася голям брой научни доклади и съобщения пред вътрешни и международни научни конгреси, симпозиуми и конференции; публикува в наши и чуждестранни научни издания редица изследвания от областта на общата теория на езика, лингвосемиотиката и семантиката, морфологията и синтаксиса на съвременния турски език, етимологията, българската ономастика от източен произход, контактите и влиянието на иранските и тюркските езици върху българския език, прабългарското езикознание и етнолингвистика, дидактиката и методиката на турския език във военноспециална аудитория, стенографията, където създава и ползува собствено-оригинална стенографска система за българския език.
Негов е първият у нас научен превод на Свещения Коран на български език.
цитирай
40. aristotelis - тип от европеид и монголоид, характерен преди всичко за тюрките най-общо, но най-вече и особено за българите оногури и волжските българи,
10.03.2013 12:51
Военна академия "Г. С. Раковски": ЗЛАТНОТО СЪКРОВИЩЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ХАНОВЕ ОТ АТИЛА ДО СИМЕОН
По съдовете на Съкровището има три вида надписи - гръкоезичен, гръкографичен прабългарски и рунически прабългарски, а по стените и дъната им са изгравирани най-разнообразни изключително красиви изображения на хора и животни, обединени в сцени и сюжети и около които са преплетени растителни и геометрични орнаменти или мотиви, които по произход са класически гръцки, византийски, скитски или сасанидоперсийски с по-дълбоки корени и основа в ахеменидското изкуство от VІ в. пр.н.е. и асирийското изкуство от VІІІ в. пр.н.е.
Сред всичко това, особено силно се откроява и именно по тази причина, изключителен интерес представлява Триумфиращият княз или Конникът от Изтока от кана № 2, под което наименование австрийците организират през 1996 год. дори и национална художествена изложба.
Този конник е в сасанидска в основата си тежка метална ризница и шлем и е с доста особени черти на лицето, когото специалистите антрополози определят като тураноид - междинно-смесен антропологичен тип от европеид и монголоид, който възниква към началото на Новата ера на границата на Азия и Европа и е характерен преди всичко за тюрките най-общо, но най-вече и особено за българите оногури и волжските българи, както и за унгарците от края на ІХ-началото на Хв.
цитирай
41. get - - Кретенясалий от ксенофобия и расизъм блогъре ... независимо дали пишеш, като аноним или не ?!
10.03.2013 15:12
- Шизофреността на проблема не възниква поради мен - а от начина по който вие подхождате към него ? - а тъй като вие по рождение, сте се родили (определено) нормален, то явно в последствие сте станали кретен, с шизоидни изблици ... та отново ви повтарям - Причината за проблема ви не съм аз или някой подобен по мислене, на мен - Проблема се крие в самият вас и изкуствеността на теориите в които вярвате ?!

- Истината е проста ! - ЕВРОПЕЙЦИТЕ към които гърците нямат отношение, са се наричали с много имена(тук в югоизточна Европа). Това че, вие сте възприели да узурпирате и монополизирате тяхната култура, като от това целите да изведете етносният си произход - това Не е наш а (в частност) ваш проблем !
- В тази връзка не изпитвайте комплекси за малоценност поради по-тъмният цвят на кожата или левантийският си произход - за мен това не са критерии, които определят човешкото у човека ? - но да си говоря с вас за морал и най-вече произтичащата от първото, етика-етичност смятам за обречена кауза ! - така че, по-кротко, защото въпреки расовите ви и културни отличия от нас европейците - аз ви приемам първо, като хора и второ ... според поведението ... за достойни или недостойни, такива !! - дотук с поведението си клоните повече към второто определение, от изречение(уравнението) ми ?! - каталава паликаре ?

от Барба ти Гет !
цитирай
42. voulgaros - ГЪРЦИТЕ СА МНОГО МНОГО МНОГО ПО С...
10.03.2013 17:12
ГЪРЦИТЕ СА МНОГО МНОГО МНОГО ПО СВЕТЛИ И ПО БЕЛИ ОТ ВАС ВУЛГАРИТЕ..
АЗ КАТО ЧАСТ ОТ ГЪРЦИТЕ --СЪМ МНОГО ПО БЯЛ ОТ ВСИЧКИТЕ ВУЛГАРИ В ВУЛГАРИСТАН.

А ТИ ГЕТ-- СИ ДЪРТА ЧЕРНА ЦИГАНСКА КУЧКА.

КАЗАХ ЗА АРИСТОТЕЛ--ЧЕ НЕ Е ГРЪК----ОБИЖДАИ СИ ВАС ВУЛГАРИТЕ--ТОИ Е ЧАСТ ОТ ВАС. --КАКВО МИ ОБИЖДАШ ГЪРЦИТЕ ??
цитирай
43. aristotelis - татаромонголомакадонец get, К...
10.03.2013 18:26
татаромонголомакадонец get, Когато говориш за гърците ще се прекланяш, на колене, защото вие още сте диви макаци от казахстан, за това имате 12.000 курви и още повече цигани в европа!

Гърция е навсякъде! А вие сте жалки мишоци!
Магна Греция (латински Magna Graecia — Велика Гърция“, от гръцки, Мегали Елас) е името на част от древна Южна Италия (Апулия, Калабрия, Кампания, Сицилия) която е колонизирана от древногръцки заселници през VIII век пр. Хр. С тази колонизация гръцката култура е разпространена в Италия, като скоро се развива нова цивилизация, която по-късно си взаимодейства с местните италийски и латински цивилизации. Много нови градове се развиват и замогват, като например Капуа, Неапол, Сибарис. Други важни градове в Магна Греция са Таранто, Локри, Регион, Кротоне и Турии. През ранното средновековие гръцкото влияние остава силно, тъй като районът е част от Византийската империя или под силно Византийско влияние до края на XI век. И днес населението в тези райони пази елински характеристики в културата. Местните диалекти (най-разпространени в Калабрия и Саленто) се наричат "грекана", "грико", "катоиталиотика" или "Калабрийски" и могат да бъде разбрани (до голяма степен) от други гръцкоговорещи.Фолклорът на това население е различен от италийския и определено се свързва с гръцкия - характерната песен с танц "тарантела" се смята за остатък от древногръцките екстатични Дионисови чествания.
цитирай
44. aristotelis - Дивите маймуни-макаци от казах...
10.03.2013 18:27
Дивите маймуни-макаци от казахстан без писменост и азбука до 9-ти век след христа са излезли на лов за история! Позор и срам!
Димитър Ангелов
ТРАКИТЕ ДО ПАДАНЕТО ИМ ПОД РИМСКА ВЛАСТ
Наред с липсата на здрава и трайна държава друго неблагоприятно обстоятелство, което пречело на траките да се обединят в една по-устойчива етническа общност, било и това, че те не притежавали собствена азбука и писменост. Впоследствие, както добре е известно, сред тракийските племена се разпространила и се наложила гръцката азбука. Не малка роля за разпространението на гръцката азбука изиграла и завоевателната политика на Филип II и Александър Велики, която била свързана изобщо с разширяване на териториалната база на елинската материална и духовна култура. Едновременно с възприемането на гръцката азбука сред тракийските племена започнал да печели почва и гръцкият език, особено в онези райони, където досегът между гърци и траки бил по-непосредствен (по черноморското и беломорското крайбрежие) и в областта южно от Стара планина. След образуването на Одриската държава гръцкият език станал официален и държавен. С него си служели одриските владетели при издаване на закони и договори при поставяне на надписи върху монети и пр. Популярността на гръцкия език като официцален и държавен нараснала още повече през елинистическата епоха (III—I в. пр. н. е.), непосредствено преди завладяването на Балканския полуостров от римляните. Силно разпространение добил гръцкият език и в религиозния култ (надписи върху оброчни плочки, върху надгробни паметници и пр.). Обстоятелството, че през доримския период тракийският език не могъл да се наложи като писмен, а вместо него тази роля изпълнявал гръцкият, се отразило твърде неблагоприятно върху съдбата на тракийския етнос който до много голяма степен се елинизирал. Доколкото съществувала образована прослойка (главно сред богатите и знатни среди в градовете), тя се възпитавала в елински традиции поради силното влияние на гръцката писменост и култура.
цитирай
45. aristotelis - get, ДЪРТА ЧЕРНА ЦИГАНСКА КУЧКА, Твоето място е в гробищата!
10.03.2013 18:32
get, ДЪРТА ЧЕРНА ЦИГАНСКА КУЧКА, Твоето място е в гробищата!
цитирай
46. get - - Само нероденият от жена не умира !
10.03.2013 22:13
voulgaros написа:
ГЪРЦИТЕ СА МНОГО МНОГО МНОГО ПО СВЕТЛИ И ПО БЕЛИ ОТ ВАС ВУЛГАРИТЕ..
[quote=aristotelis]get, ДЪРТА ЧЕРНА ЦИГАНСКА КУЧКА, Твоето място е в гробищата!


- Истината е в друго, че за периода от време, отреден ни да бъдем на "Тази" земя, следва да се докажем като, Човеци !
- Но като гледам КУЛТУРАТА на ЕЛИНИЗМА която се проявява до момента ... ? - трудно ми е да Ви обиждам с ... като ви наричам "хомо сапиенс(разумен) :((
- Относно овчарчето с мислене на такова - Човек се претегля, не по цвета на кожата - А по ум и дела !
цитирай
47. letopisec - Екзистенциални спорове водите...
11.03.2013 11:10
get написа:
voulgaros написа:
ГЪРЦИТЕ СА МНОГО МНОГО МНОГО ПО СВЕТЛИ И ПО БЕЛИ ОТ ВАС ВУЛГАРИТЕ..
[quote=aristotelis]get, ДЪРТА ЧЕРНА ЦИГАНСКА КУЧКА, Твоето място е в гробищата!


- Истината е в друго, че за периода от време, отреден ни да бъдем на "Тази" земя, следва да се докажем като, Човеци !
- Но като гледам КУЛТУРАТА на ЕЛИНИЗМА която се проявява до момента ... ? - трудно ми е да Ви обиждам с ... като ви наричам "хомо сапиенс(разумен) :((
- Относно овчарчето с мислене на такова - Човек се претегля, не по цвета на кожата - А по ум и дела !

цитирай
48. letopisec - Ето стана ясно, че сте шаманист...Какви проклятия...Остава да изкарате вътрешностите на кучето и да гадаем
11.03.2013 11:11
aristotelis написа:
get, ДЪРТА ЧЕРНА ЦИГАНСКА КУЧКА, Твоето място е в гробищата!

цитирай
49. letopisec - Вие не само обичате тюркологията, но все си падате по марксистки учени...
11.03.2013 11:12
aristotelis написа:
Дивите маймуни-макаци от казахстан без писменост и азбука до 9-ти век след христа са излезли на лов за история! Позор и срам!
Димитър Ангелов
ТРАКИТЕ ДО ПАДАНЕТО ИМ ПОД РИМСКА ВЛАСТ
Наред с липсата на здрава и трайна държава друго неблагоприятно обстоятелство, което пречело на траките да се обединят в една по-устойчива етническа общност, било и това, че те не притежавали собствена азбука и писменост. Впоследствие, както добре е известно, сред тракийските племена се разпространила и се наложила гръцката азбука. Не малка роля за разпространението на гръцката азбука изиграла и завоевателната политика на Филип II и Александър Велики, която била свързана изобщо с разширяване на териториалната база на елинската материална и духовна култура. Едновременно с възприемането на гръцката азбука сред тракийските племена започнал да печели почва и гръцкият език, особено в онези райони, където досегът между гърци и траки бил по-непосредствен (по черноморското и беломорското крайбрежие) и в областта южно от Стара планина. След образуването на Одриската държава гръцкият език станал официален и държавен. С него си служели одриските владетели при издаване на закони и договори при поставяне на надписи върху монети и пр. Популярността на гръцкия език като официцален и държавен нараснала още повече през елинистическата епоха (III—I в. пр. н. е.), непосредствено преди завладяването на Балканския полуостров от римляните. Силно разпространение добил гръцкият език и в религиозния култ (надписи върху оброчни плочки, върху надгробни паметници и пр.). Обстоятелството, че през доримския период тракийският език не могъл да се наложи като писмен, а вместо него тази роля изпълнявал гръцкият, се отразило твърде неблагоприятно върху съдбата на тракийския етнос който до много голяма степен се елинизирал. Доколкото съществувала образована прослойка (главно сред богатите и знатни среди в градовете), тя се възпитавала в елински традиции поради силното влияние на гръцката писменост и култура.

цитирай
50. letopisec - Да са бели, колко да са по-бели...Едно слънце ни пече на Халкидики...
11.03.2013 11:13
voulgaros написа:
ГЪРЦИТЕ СА МНОГО МНОГО МНОГО ПО СВЕТЛИ И ПО БЕЛИ ОТ ВАС ВУЛГАРИТЕ..
АЗ КАТО ЧАСТ ОТ ГЪРЦИТЕ --СЪМ МНОГО ПО БЯЛ ОТ ВСИЧКИТЕ ВУЛГАРИ В ВУЛГАРИСТАН.

А ТИ ГЕТ-- СИ ДЪРТА ЧЕРНА ЦИГАНСКА КУЧКА.

КАЗАХ ЗА АРИСТОТЕЛ--ЧЕ НЕ Е ГРЪК----ОБИЖДАИ СИ ВАС ВУЛГАРИТЕ--ТОИ Е ЧАСТ ОТ ВАС. --КАКВО МИ ОБИЖДАШ ГЪРЦИТЕ ??

цитирай
51. letopisec - Да, още си играем на чичо доктор и на пациент...Психотерапия вербализирана...Ценно...
11.03.2013 11:36
bojil написа:
aristotelis написа:
Тъй като ние сме същества от три части – тяло, душа и дух – мастурбацията ни засяга физически, емоционално и духовно. Преди да навлезем в отрицателните последици от мастурбацията, позволете ми да ви уверя, че това е реално и съм го изпитал в собствения си живот.

Простотелис,ти си просто един ненормалник! Поредния от рода ти! Така ще говориш на твоите близки,а не на хората от моя народ! Каквото ни мислиш- да ти се връща тъпкано,с лихвите!

цитирай
52. letopisec - Щтапара е специалист по вси езики и има албум "Анализата"...Там чертае и гадае...Аутизъм ли е това или вдетиняване на възрастните , не знам???
11.03.2013 11:38
shtaparov написа:
aristotelis написа:
Студентите получават знания и по много важните за България проблеми за ролята на прабългарския субстрат във формирането на българския език, както и за същността и значението на турските диалекти.

Не "пра"-Българския господине (или ако искаш да ти викам кир!-кирлив или не!),а твоят родов език има пряка връзка с тюркския!

цитирай
53. letopisec - 42. get - каталава паликаре ?
11.03.2013 13:03
Гет, ти само гръцки ли знаеш или и латински?
цитирай
54. get - - Всичко далеч от "морето" е провиниция ! - казва Хемингуей
11.03.2013 19:20
letopisec написа:
Гет, ти само гръцки ли знаеш или и латински?


- Дори и в столицата, с нейните библиотеки, университети и всички други научно-културни институти - не може да ни се даде в тази степен и яркостта на знанията, от първа ръка, която получават обитателите на морският град .

- Второ :)) ! - по натюрел ти докарваш на "старозаветник" - та ще ти отговоря простичко - махни ги тези басни за Вавилонската кула и объркването на езиците, плюс Ной-Потоп-Генезис на народите (!) - за мен нещата са в степени по-прости !
- Ако мога да почна изложинието си, един като "гностик"(?) ще кажа - В началото бе СЛОВОТО !
- А "словото" се говореше от два големи етносно-езикови масива "европейци" и "индийци" !(това деление е условно, тъй като пропускам други раси и езици, които нямат връзка към това хипотетично "Начало" и "Генезис-а" на народите имащи отношение към вълнуващият ни въпрос !).
- Виждам по-горе критикуваш Щапаров - но той принципно е прав(ако изхождаме от историческата обективност за тези ширини и процеси в тях) ... Защото ! - пак повтарям имаме ДВА ОСНОВНИ езикови и етносни масива ЕВРОПЕЙЦИ И ИНДИЙЦИ !

- Семито-хамитският, който се опитват да го изкарат много ... много стар, по принцип показва релации с дравидските(индийски) езици.
- Съвременният турски е плод на реформа(от 30-те години на мин. век) на "османо-турски", който в първичният му вид е бил до 70% фарси-семитски.
- изкуственият език "иврит" е реконструкция от 80-те години на 19-ти век, който пък стъпва на арамейски(северозападен семитски) който е смес на европейски с ... (?) !
- гръчцкият носи признаци: най-стар пласт европейски, по-нов северно-африкански(египетски, чети семитски)

- В този дух мога да продължавам, твърде много ... и да си поставям на глас въпроси, които ме озадачават, като например ... Миграционна теория: Гърците са "европейско" население, което идва от север - но говори димотики, език изобретен в сев. Африка ?

- Пак ти потретям - търси преди ЕЛИНИЗМА ?!
цитирай
55. letopisec - 55. get
12.03.2013 08:57
Гет, специално за теб преместих този пост в раздел "рецепти", все пак рецептите, които ти даваш са уникална манджа...Аз като един диалектик от школата на Сокрот, бих те попитал: индво-европейци ли сме или европо-индийци...
цитирай
56. aristotelis - ....антропологичен тип от европеид и монголоид, характерен преди всичко за тюрките най-общо, но най-вече и особено за българите оногури и волжските българи!
12.03.2013 09:38
Военна академия "Г. С. Раковски": ЗЛАТНОТО СЪКРОВИЩЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ХАНОВЕ ОТ АТИЛА ДО СИМЕОН
По съдовете на Съкровището има три вида надписи - гръкоезичен, гръкографичен прабългарски и рунически прабългарски, а по стените и дъната им са изгравирани най-разнообразни изключително красиви изображения на хора и животни, обединени в сцени и сюжети и около които са преплетени растителни и геометрични орнаменти или мотиви, които по произход са класически гръцки, византийски, скитски или сасанидоперсийски с по-дълбоки корени и основа в ахеменидското изкуство от VІ в. пр.н.е. и асирийското изкуство от VІІІ в. пр.н.е.
Сред всичко това, особено силно се откроява и именно по тази причина, изключителен интерес представлява Триумфиращият княз или Конникът от Изтока от кана № 2, под което наименование австрийците организират през 1996 год. дори и национална художествена изложба.
Този конник е в сасанидска в основата си тежка метална ризница и шлем и е с доста особени черти на лицето, когото специалистите антрополози определят като тураноид - междинно-смесен антропологичен тип от европеид и монголоид, който възниква към началото на Новата ера на границата на Азия и Европа и е характерен преди всичко за тюрките най-общо, но най-вече и особено за българите оногури и волжските българи, както и за унгарците от края на ІХ-началото на Хв.
цитирай
57. get - - Никакъв диалектик не си Милчев а схоласт !
12.03.2013 11:13
letopisec написа:
Гет, специално за теб преместих този пост в раздел "рецепти", все пак рецептите, които ти даваш са уникална манджа...Аз като един диалектик от школата на Сокрот, бих те попитал: индво-европейци ли сме или европо-индийци...


- Един цитат от аноничен географски трактат наричан от историците "Пълно описание на вселената и народите", датировка около първа четвърт на 4-ти век:
"16. Зад нея лежи Велика Индия, от която както е известно идва пшеницата ... тази "Велика Индия" се съолицетворява с:
а/ реалната Индия по Пигулевска
б/ с Нубия по A. Klotz (за мен по-вероятно е допускането на Klotz по причина че в следващият абзац ?)
"17. . С нея граничи Ексимия ... . Поради което, когато персите тръгнали на война срещу Малка Индия, тя се обърнала към тях за помощ." Пояснения ! - малка Индия(в трактата) е наречена територията на Арабски полуостров.
Град Ексимия, който се намирал в голяма Индия (?) на практика е град Аксум в Етиопия !
- Доколко правилни са изводите относно извода "голяма Индия"=Етиопия, става ясно от по-нататъшното повествование, в което описателят отново се "връща", но вече характеризирайки(описвайки-позиционирайки) Персия, като казва:
"19. Зад МАЛКА ИНДИЯ живеят персите, които съседстват с римляните ..."
- Но не е само, тук упоменаването на "етиопците-индийци"(!) - за тях пространно аполгетизира Страбон, че "не може да има "етиопци" на двата бряг на Индийският океан" - това на база омировата "Илиада" и "етиопският брат" на Приам, Мемнон(убит от Ахил).
- В тази връзка мога да ти цитирам факти от още три източника ! - но остава открит въпроса, семитите-етиопци Какви са (?) индийци или африканци ... или ... ?
- Отделно, отбележи факта, че за тях се коментира още при Омир и по-късни Псевдо-Аполодор, Квинт Смирнийски, Есхил и Софокъл("Етиопида") ? - По-добър откъс относно имаме запазен при Есхил в драмата му "Молителките", в който авторът ги оприличава на "бедуинки(яздещи камили) от границите Етиопски".
- Търси 2 000 г. пр.н.е. ? - защото етносното оомесване(а от там и езиково) започва при "харапска цивилизация" а тя датира от поне 2 500 г.
- Относно извежданията ти през урарту-хурити и техен език е ГРЕШКА предвид двукомпонетненстта им, като етнос и език !
- За мен този фактологично-исторически хаос е създаден тенденциозно ? - първо по причина извеждане древност съобразено с библеистиката на "едно" население(етнически нееднородно) по произход !
- Второ - като цел обслужване на разни Пан-АПЕТИТИ - в подкрепа на това, което обяснявам(!) ето един цитат(?):
Ataturk’s narrative asserted that “ ... the Turks were a white, Aryan people, originating in Central Asia… [who] migrated in waves to various parts of Asia and Africa, carrying the arts of civilization with them…. Sumerians and Hittites [an ancient Anatolian people]… were both Turkic peoples. Anatolia had thus been a Turkish land since antiquity.”(по книгата на Bernard Lewis "The Emergence of Modern Turkey") - това е доктрина ИСТОРИЧЕСКА създадена още през 40-те години на миналият век !
- Мога да ти посоча и поименно, кои изобретиха шумеро-хетско-фригийският произход в угода на Мустафа Кемал(хора от същият културно-религиозен произход, като Bernard Lewis )
- Но тава не е от сега, така етносно-ксенофобска-доминантна, като подход трактовка е придадена още през средните векове на политико-исторически доктрини в лицето на "византеещите" се мегало-"елини". Това същото даде материал на пишещите от късният ренесанс аавтори да изведат "гръцкият класицизъм"(под вида "неокласицизъм") и да го наложат, като образец за културно-цивилизационен модел(тоест своеобразна "културност" ?).
- Така че, не моята методология, по силата на която ти подсказвам да тръгваш НЕ ОТ ЧАСТНОТО а от ОБЩОТО когато ще извеждаш произхода е ПРАВИЛНА ! - иначе всичките ти(ни) изводи ще станат един "буламач" :(( - нали според една от етносните ни теории, това означава името "бУлгари" ? :((
цитирай
58. letopisec - 58. get
12.03.2013 11:25
Гет, проблема ти е че четеш историята за да търсиш само антигръцки пасажи, чак си смешен. Прочети Филострог, който заема от този анонимен трактат, всички знаят, че Аксум е Етиопия, град там......Къде прати етиопите в Индия...Ами ако искаш да ги пратиш там, ето ти още един коз за аматьори: етиопите са наричани кушани....хората на изток от Персия са също кушани...ай сега...събирай в лексикона "Анализата" на Щтапаров...събирай
цитирай
59. get - - В дълбока грешка си и както винаги, коментираш какво дуггите мислили или правели и Целите им ?
12.03.2013 12:54
letopisec написа:
Гет, проблема ти е че четеш историята за да търсиш само антигръцки пасажи, чак си смешен. ... всички знаят, че Аксум е Етиопия, град там......Къде прати етиопите в Индия...Ами ако искаш да ги пратиш там, ето ти още един коз за аматьори: етиопите са наричани кушани....хората на изток от Персия са също кушани...ай сега...събирай в лексикона "Анализата" на Щтапаров...събирай

- Нещо морфологията ти, относно "Кушан" и "Куш" куца ?
- Първо ! - името "кушани", не е от еднослоговата КУШ, като при етиопците "Кушити"(а от ТРИ словообразуващи "Хоу-Хан-Шу"- според китайски летописни източници) ... но обръщам ВНИМАНИЕ, това е от периода, 1-ви до 3-ти векове от н.е. ! - преди това на същото място имаме БАКТРИЯ, след Александровата инвазия - гръко(?)-бактрийски царства, а вече след това Хоу-Хан-Шу - възприето-произнасяне Кушан !!
- Не аз а Страбон ги праща в Индия(?), като коментира изводите на по-стари автори ! - че тези същите са поселявали бреговете на Индия и Африка !
- Не бъркай тъмнокожите жители от Етиопия "австразийци" и Нубия ... вторите са "мулати" - микс, негроид/европеид !

- Но не това ми е проблема, още по-малко ГЕНЕЗИС на ГЪРЦИТЕ ! - За мен представляват интерес, културно-миграционните процеси и повлиявания ! От това пък призтичат произход на езици, народи и цивилизация(култури) ?

- Ако това не се направи ... ще продължават шикалкавенията относно "Who is who" ! - че наред с шумерският съществували и семитски езици които ... били отмрели(?) ама задължително се подчертава, че съществували паралелно със шумерският !
- Пак тези същите, които ми правят уговорките за "отмрелите езици" ... ще си измислят "тринадесето" или някакво "Н-то" по ред племе, което от тюркско след "петдесет" години става "централно европейско" (визирам последните теории за "ашкеназите").
- Поради тези уговорки, разни национал-историци ще пишат, че тюрките били "арийци" и името на "тенгри" отговаряло на шумерското "дин-гир" ?! ... бедний ми Йорик !
цитирай
60. letopisec - - Поради тези уговорки, разни на...
12.03.2013 14:46
- Поради тези уговорки, разни национал-историци ще пишат, че тюрките били "арийци" и името на "тенгри" отговаряло на шумерското "дин-гир" ?! ... бедний ми Йорик !
.....................
Да, Гет.....Има такива, знам ги...Те пишат за шумеро-тюрки, а други пък пишат за трако-словени...Еднояйчни близнаци, ми е мисълта, че са тия теории...
цитирай
61. aristotelis - Дивите маймуни-макаци от казахстан без писменост и азбука до 9-ти век след христа са излезли на лов за история! Позор и срам!
12.03.2013 16:37
get ....антропологичен тип от европеид и монголоид, характерен преди всичко за тюрките най-общо, но най-вече и особено за българите оногури и волжските българи!
цитирай
62. get - - Бравос !
12.03.2013 20:52
aristotelis написа:
get ....антропологичен тип от европеид и монголоид, характерен преди всичко за тюрките най-общо, но най-вече и особено за българите оногури и волжските българи!

- Въпреки че ни отне :)) три дни докато стигнем до "просветлението" - Туранид е антропологичен тип ! - сега остава да се запитаме - раса и етнос ... тъждествени ли са, в конкретния случай ?

- Относно - еклектиката с отношение към стилознание, от вида: " ... красиви изображения на хора и животни, обединени в сцени и сюжети и около които са преплетени растителни и геометрични орнаменти или мотиви, които по произход са класически гръцки, византийски, скитски или сасанидоперсийски с по-дълбоки корени и основа в ахеменидското изкуство от VІ в. пр.н.е. и асирийското изкуство от VІІІ в. пр.н.е." - Няма да питам(!) Ккаво съдържа в себе си, като символика и философия обратното изображение на каната с "хана" :)) - http://www.promacedonia.org/sv/096_6b.jpg
- защото вероятно ще е висш пилотаж ... за "нас"(?) познавачите на История на изкуството :)) ! - някъде при "тюркските" народи да се среща "голата дама"(?) ... и турани РАВНОЗНАЧНО ли е на тюрки ? - най-вероятно в главата ти е ... ??
цитирай
63. aristotelis - Фукара get, защо се излагаш като ...
12.03.2013 23:43
Фукара get, защо се излагаш като нещастен mikimausedonec? А Как ти се иска да си Грък, Умираш от желание!Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.
цитирай
64. get - Фукара get, защо се излагаш като ...
13.03.2013 11:11
aristotelis написа:
Фукара get, защо се излагаш като нещастен mikimausedonec? А Как ти се иска да си Грък, Умираш от желание!Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

- Не се плаши ! - защото най-малкото "умирам" от желание да бъда грък, в смисъла, който влагаш в това понятие !
- Защото ? - пояснявам още, поради факта(!)( забелязал съм колко бързо протичат мисловните процеси при теб) ! - та обяснявам относно, ставащото нарицателно понятие, покрай теб "грък" а то смислво кореспондира с:
- мегало-маниак;
- шовинист;
- расист;
- ксенофоб(мразещ "другите") ... от това, което съм прочел до момента, това е присъщо за малцинствени групи(в голяма част, расово отличаващи се от основното общество домакин-приемник) сред което те се настаняват и паразитират.
- В по-късно време, при тия същите, се забелязва религиозен ревизионизъм с последващ сепаратизъм(сектанство). От там пък произтича присъщият им, религиозно-етносен фундаментализъм и дегенерация на вътре-етносните социални релации и екстремизъм по отношение на "другите"(другоста) ! - със съжаление, ще трябва да назова откровено истината(!) ... това е присъщо за "агюптците" ... тоест придошлото през (и със съдействието на ?) Египет, по-тъмнокожо население на територията на източно средиземноморие и Балкани население !
- И тъй, като нахалството премина всякакви грници, ти обяснявам още !
- По принцип, между по древната преселническа вълна(около 12-ти до 8-ми векове пр.н.е.) и по-късната вълна от подобно население имаме една общност, при която се събира във фокус същностното за тях ?
- И при двете наглед различни мигрантски групи е идентичен корена им(генезиса) тъй като те по принцип произхождат от едно и също население и географска точка, а това е Индийският субконтинент !
- Хекатей от Абдера, гръцки историк от 4 век пр. Хр. "... египтяните били притеснени от бедствия и за да успокоят гнева на боговете си, те изгонили всички неегиптяни. . Част от тях, мигрирали в Гърция, другите се разположили из Сирия и цялото източно средиземноморие, включително библейски Израел.
За предводител на вторите се е водел Мойсей, човек известен със своите мъдрост и смелост" - цитат от C.W.Muller, Fragmenta Historicum Graecorum, 1883,
- Ако се заровим в историческата литература, ще ни стане известно, че това(известно ни като, Екзодус-Изход), става в периода около (най-рано)1 400 - 800 г. пр.н.е. !
- Време, известно ни с упадък на Крито-минойска и родствени й, Цикладска и Микенска цивилизации.
В историческата наука е възприето този период да се нарича, "тъмни векове" в "гръЧката" история !
- За този период имаме останали писменни източници(първият ПРЕНАПИСАН) имам предвид епоса за "Троянската война".
Вторият източник са "писмата от Амарна". Накратко от тях двата(и не само от тях) можем да си направим изводите, че през този период имаме военна инвазия на Египет в средиземноморският ареал, изселване на големи групи(от самият Египет) и-и-и ... поява на това, което в последствие става известно като "израелити" и "гърци" за които общностното е "семитизма" ! - тоест и израелити и гърци са родствени на тези, които в момента познаваме, като араби !
- А относно араби/Аарабски полуостров са ги/се е наричал "Малка Индия".
Освен тази "малка индия" имаме географско назоваване от античността на още два географски ареала с името Индия. Първата (оригиналната) на субконтинента Индустан и втора, на юг от Египет (частично припокриваща се гоеграфски със съвременната държава Етиопия) ! - хайде намя да ти обяснявам повече, за да не ме намразиш, повече отколкото можеш "да носиш" !?

П.П.
- А относно "туранизма", като антропологична субгрупа, към която се опитват да причислят и нас българите ... можеш да прочетеш данните на унгарската АН, относно изследванията им на аварски погребения(за аварите е известно, че прииждат доста по-късно в източна и централна Европа от българите ! )
- Та, в резултатите от изследваният се казва че: При по-ранните погребения (монголоидността със специфичният за нея очен "епикантус") е от 0,8 до 1.0 % - при по-късни погребения се забелязва той да нараства до 3% ! :)) ... обратно пропорционално примерно, на "чернокожието" на "гърците" в началото по-тъмни ... с течение на времето(вследствие на етносната асимилация, на местно население) :)) "изсветляват" ? ... Уф, правилно го е казал народът ни - С какъвто се събереш - такъв ставаш ! - започнах и аз до говоря, като расист :(( !

- И за да поправя, това впечатление продължавам да обяснявам - Възприетото като теория, че расовият признак "туранид" отговаря на етносното "тюрк" и се припокрива с географското "Туран" е неправилно, по причина че е създадено с цел да обслужва политически доктрини а не исторически истини-теория ! - това първо е изведено, като "теория"(от юдеина, британски агент Арминиус Вамбери) по времето, когато циониста Теодор Херцел води преговори с турският султан, с цел да КУПЯТ територията на съвременен(и по силата на Библейските митове) Израел, където да създадат национална държава !
- По горната причина, се създава теорията, че хазарите са тюрки ... от там българите, като близко родствени на хазарите ... и т.н. ?!!
- Но кам настоящият момент, тези същите ционисти, наследници на юдаистите (релегиозни опортюнисти) "обърнаха палачинката" на историческите си теории, като чрез т.нар. "Курганна теория" на М. Гимбутас, извеждат родственост на ашкеназите (които са доминираща етносна група в съвременен Израел !) с тази култура ... и от там, че те са европеиди с произход от югозточна и централна Европа ! :((
- Не може да се отрече, прагматизма и сръчността на "мошетата" при създаване на "теории"(!) ... за разлика от закостенялостта и тромавостта, на българската академична "мисъл" ! :((
- Но ти не се отчайвай - Чети ! - хеле, някой ден и ти вероятно, ще започнеш да разбираш от история :)) !
цитирай
65. shtaparov - Истината за етиопите
14.03.2013 17:24
letopisec написа:
Гет, проблема ти е че четеш историята за да търсиш само антигръцки пасажи, чак си смешен. Прочети Филострог, който заема от този анонимен трактат, всички знаят, че Аксум е Етиопия, град там......Къде прати етиопите в Индия...Ами ако искаш да ги пратиш там, ето ти още един коз за аматьори: етиопите са наричани кушани....хората на изток от Персия са също кушани...ай сега...събирай в лексикона "Анализата" на Щтапаров...събирай

Етиопите никога не са били "ети"-"опи (опси)" (Свети-очи),както опитват да ги издокарат гръцките стъкмисти,понеже народностното им име означава Игиюпи (Игюпти,Египти),и те са си именно такива,само че от друг сой! Това означава,че етиопската държава е основана преди около 3000 години от древни египтяни (90% от чиито фараони имат палеобалкански произход),а за населението нещата стоят малко по-различно. То е родствено и на индийците,и на египтяните едновременно- ако ме разбираш какво искам да кажа,и е било завладявано някога от Дионис- точно като Индия. Името "Кушани" ("Страната Куш") им е дадено пак от европейците разбира се,не от негрите или дравидите (пардон!...). Тенгри и Денгир (а не Дингир)~Дъгар (Образуващ дъгите) са наистина едно и също с Тандър,както Тандра е единосъщно с Индра,и това е едно от многото названия на бога Юпитер,което прадедите на тюрките са заимствали от нас,бидейки роби на Българите повече от половин хилядолетие. Оказва се,че при тюрките има доста (поне няколкостотин,ако не и повече) индоевропейски думи и названия,заимствани точно по този начин по време на Българското владичество в Далечния изток,наложено им насила от онзи Български цар-бог,който е придобил световна известност под името Дионис. Невероятно но факт,колко и да им е криво на туркоманите!
цитирай
66. totyu - Относно хуните
22.02.2014 19:53
В момента чета една интересна книга с разкази на китайският писател Го Мо Жо преведена е на български от руски и е от 1964 г. Там се описват истории за воините между поднебесната империя и хуните далеч преди така наречените ,,елени" по късно гърци да станат държава. Китай никога не е завладяван от елени , гърци или македонци и те просто не са същесвували за Китай. Но Сун дзъ, У дзъ и други велики военачалници са воювали с хуните при това стотици години преди да се създаде елада. Четете историята за да научите, че света е по голям от колкото си мислим. Както казва Го Мо Жо, ако не прекрачиш прага на къщата си няма да видиш колко е голям света.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11485033
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ