Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2012 11:23 - Какво казва всъщност Херодот за траките?
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 83206 Коментари: 112 Гласове:
22

Последна промяна: 31.10.2012 11:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    „Траките след индийците са най-многобройните в света. Ако те бяха нещо общо и се управляваха само от един владетел, биха били непобедими и според мен най-могъщи от всички, които съществуват. Тъй като това обаче е невъзможно и със сигурност никога няма да бъде постигнато от тях, те са слаби. Във всяка отделна племенна област, те носят отделно име, но нравите и обичаите им са едни и същи. Изключение от това правило правят само гетите, травсите и племената, които живеят на север от крестоните”  (Hdt, V, 3)

image

    Трябва да се има предвид, че Херодот правилно е посочил, че нарича с термина „траки” огромен брой племена, всяко от които има свое собствено име, а така също дава верно сведение, че тези племена, наричани от гърците „траки” (така както по-късно те наричат всички негърци „варвари”) имат и отделни нрави и обичаи, често несъвпадащи. Не можем да не посочим и следното: по времето, когато Херодот пише тези редове, вече съществува Одриската държава, но независимо от нейното значениe на Балканите, Херодот явно е бил сигурен, че дори и одрисите не могат да обединят в обща държава племената, наричани от гърците със събирателното име „траки”...

image





Гласувай:
22


Вълнообразно


1. letopisec - Да, така е...Живяли са...и преди гърците...
31.10.2012 14:41
rouzy написа:
как са били наричани тогава "траките"?....защото в историята има сведение, че на балканите са живеели племена, преди гърците да дойдат. И според "Илиада" и много преди нея, на балканите са живяли различни по вид и етнос племена, но никой от античните автори не казва имената им.



пеласги, които мигрират в Мала Азия и според учените са филистимците, с техншя бог Баал, известен в Библията като съперник на еврейския Адонай/Яхве...
цитирай
2. letopisec - 1. rouzy
31.10.2012 14:43
как са били наричани тогава "траките"?
.............................................

ами самоназванията на т.н. траки не са тайна, вижте на картата...кикони...оттам явно и гръцката дума "кокона", и много други имена...Няма балакри, както подмолно лъже един всеизвестен и популярен блогър с име на тракъ
цитирай
3. анонимен - Траките по принцип са нещо като с...
31.10.2012 16:20
Траките по принцип са нещо като съвременните цигани - смели само когато са по-многобройни от противника и особено жестоки към жени, деца и старци. примери бол. много обичат грабежите и нямат никаква дисциплина.
Всъщност - слаби, женствени, годни само за роби, страхливи, най-подлия човешки род, негодни за военна служба...

В ярък контраст с тях са гърците и прабългарите
едри, силни и мъжствени хора обичащи свободата най-храбрите, но същевременно и най-праведните.

цитирай
4. merlin68 - Милчев,
31.10.2012 16:35
този ти постинг отлично те характеризира:) Милиционерска логика в съчетание с депутатска манипулативност, в резултат истината разбира се липсва:)
Първо, имаш някаква грешка в превода или по-скоро по твой обичай си вкарал някои свои мисли в устата на Херодот. След като Херодот нарича траките народ, то очевидно е, че намира много общо между отделните тракийски племена. В този смисъл "Ако те бяха нещо общо" е грешка в превода, или както вече казах по-вероятно твоя манипулацийка:) Правилно следва да се преведе така:
"и ако ги управляваше един човек и бяха единодушни". Разликата е голяма нали:)
Второ, дори в представения от теб манипулиран превод на Херодот се казва: "но нравите и обичаите им са едни и същи." Как тогава ти правиш извода, че: "имат и отделни нрави и обичаи, често несъвпадащи." Херодот точно упоменава кои тракийски племена имат по-различни обичаи, това са гети и други скитски (скитнически) племена. Съвсем естествено е те да имат по-различни обичай във връзка с различния бит който имат, въпреки това за Херодот е ясно, че те са от народа на траките.
Трето, Херодот не казва нищо за Одриската държава, а ти си възможно най-некомпетентния та да го допълваш.
И то какво остана от постинга ти - нищо:)
цитирай
5. анонимен - Спартакос Тракидис - 5. merlin68...
31.10.2012 16:58
Покъртителна трогваща картина е как някои хора на възраст с над 50 години, се превърнаха от пламмени и възторжени строители на светлото комунистическо бъдеще в тракедонисти! Преди разучаваха марксизма ленинизма и основите на комунизма в клубовете на ОФ. Каква голяма илюзия,всичко се срина.Ограбиха ви идеалите.Сега на дърти години,гладни като църковни мишки се хващате като удавници за сламка Озлобени и обезверени сте лесна плячка на всеки шарлатан. Трогателна гледка,как хора на възраст повтарят, като олигофрени всяка мантра произнесена от гуруто и сричкуват в хор у кръжока по тракедонизъм.


цитирай
6. letopisec - 5. merlin68
31.10.2012 17:12
направи "откритие": значи гетите са скити, така ли...скитащи...явно искаш да кажеш, че името скити идва от думата "скитащи", а не ти идва наум, че скитите, според същия Херодот, идват от района на Амурдая...И там ли са говорили тоя език, който ти си въобразяваш...
цитирай
7. d3bep - Не можем да не посочим и следното: по ...
31.10.2012 17:26
letopisec написа:
Не можем да не посочим и следното: по времето, когато Херодот пише тези редове, вече съществува Одриската държава, но независимо от нейното значениe на Балканите, Херодот явно е бил сигурен, че дори и одрисите не могат да обединят в обща държава племената, наричани от гърците със събирателното име „траки”...

Бате, то не е лошо преди да пишеш история и да четеш, за да не пишеш пълни глупости и щуротии.
Историята на Херодот се отнася предимно към времето преди, и отчасти времето на персийските войни.
Създаванео на одриското царство е СЛЕД персийските войни.
При Херодот има едно, съвсем случайно споменаване на думата одриси, които изобщо не са царство.

При това имаме всичк иоснования да вярваме, че :
- или описанията на Херо за траките са всъщност РАЗЛИЧНИ описания, компилирани и приписан ина един автор.
- или че компилаторът е самият той, физически напляскал различни ведения без дор ида ги преведе в особен ред.

Но като цяло твърдението ти за одрисите ме развесели.
А при различните обичай н е е лошо да земеш да ги споменеш, щото да не излезе че едните садят царевица ,а другите мамалига... Както всъщност излиза по некое време... Херодот споменава някакви полуфантастични обичаи на почти неизвестни тракийски племена, приятелю. Известно племе е само това на гетите, различното на които било... че имал ицар Замолксис.
цитирай
8. анонимен - Ако Библията е истина и началото на човечеството започва през 5000 година то,
31.10.2012 17:37
всичката историческа летопис преди тази дата е ФАЛШИФИКАТ. Нито траки, нито гърци, нито египтяни, шумери или вавилонци, нито един от посочените народи не е живял преди 7 000 години, защото е трудно за 2 000 да се народят хиляди потомци за да образуват един народ от 77 "тракийски" племена, освен ако едно племе е от 20 човека.
цитирай
9. apostapostoloff - Херодот пише освен тоеа, че траките
31.10.2012 17:43
са от албанско- тюркски произход и тъй като албанците са нидерландски етнос, съвременният българин е най- обикновен холандец. Точка. Толкоз!
цитирай
10. анонимен - Историк
31.10.2012 17:49
Взимайки под внимание,че след близо 23 години "демократичен" преход, над 90% от населението ни води скотски живот, напълно логично е че произлизаме от скотите!

цитирай
11. анонимен - Малии, некой си умник изкара всички тракийски племена общо 154 човека и даже ги смята за много!
31.10.2012 17:56
цитирай
12. анонимен - За единството на траки и елини!
31.10.2012 19:14
Да, траките не са единни, това е характерно и сега за нас. Ами гърците, за древните говоря, сегашните са много единни, което дава повод за размисъл-е ли са потомци на древните или са някакъв микс по-вероятно, те много ли са единни. Боже, опази. Обединявал ги е само юмрукът на Спарта или приказките на философите от Атина, които добре са умеели да замъглят съзнанието на простите рибари или лозари. Боже, опази, ще излезем рода!
цитирай
13. анонимен - Само логика, нищо повече - 14. анонимен - За единството на траки и елини!...Боже, опази, ще излезем рода!
31.10.2012 19:23
Български производители искат да станат гърци

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/10/30/bylgarski-proizvoditeli-iskat-da-stanat-gyrci.171755,4
цитирай
14. lidislidis - Споделям мнението Ви! В този блог има много стари кадри и агенти на ДС, които се гаврят с хората в блога по навик
31.10.2012 19:32
[quote=golden]ако наистина Библията говори за началото на човечеството с дата 5 000 година,това означава че преди тази дата не е имало жив човек на планетата,камо ли на Балканите или Мала азия или където и да е.

Не вярвам нито дума на спароток - Павел Серафимов, защото некога не споменава точния брой на племената с тракийски нрав.
Има един Павел Серафимов ( агент от ДС), който беше художник в БАН и илюстрираше исторически и пресъздаваше антични образи и картини за археологията, но по-късно или го уволниха или сам се е пенсионирал по-рано след като излязаха списъците с ДС -агенти в БАН. Сега трябва да е на около 70 години. Може би имената са просто съвпадение или автора спароток използва псевдоним. Но, така или иначе целият му блог е пълен с фалшификати. Дори една историчка близка позната на стария Серафимов призна, че историята все още подлежи на проучване,заради фалшификатите
намерени при разкопките в Перперикон и Варна. има известни статии на тази историчка в интернет - "история.бг" и в сайта Бойна слава, освен това тя е издала и около 25 исторически романа на тази тема.

Знам че, в миналото историята и политиката са вървяли ръка за ръка и... там където историята не е история става политика. Политическите пристрастия са толкова очевидни, че и слепия ще ги разбере - нашата история е създадена през 18 век, веднага след османското нашествие, като слабите правителства и исторически моменти въобще липсват а геноцита и фашизма са засегнати едва едва. В тази история която се учи в у-щата има повече лъжи, отколкото истини. Пак в един такъв стар летопис е отбелязано, че министър - председател Георги Димитров под натиска на Русия нарежда на писачите да променят историята на българите и вместо българи да пишат траки,за да избегне геноцида на фашистите срещу българските просветни дейци и народа български. И все в този дух има остатъци от антична летопис която се пази добре и ще се появи на бял свят когато българските политици са достойни за уважение и почит.
цитирай
15. lidislidis - До автора на поста
31.10.2012 19:34
Обичам да Ви чета, тъй като в постовете си боравите с логични факти и истини, а не с халюцинации.
Поздрави.
цитирай
16. d3bep - Обичам да Ви чета, тъй като в пост...
31.10.2012 20:54
lidislidis написа:
Обичам да Ви чета, тъй като в постовете си боравите с логични факти и истини, а не с халюцинации.
Поздрави.

Ти си се побъркала ма лельо...

Остави това че се възхищаван на Кирил, тва за мен малкия проблем.

Написа ми в блога безумно тъп пост , че аз съм ти пишел минуси в блога от злоба.
След което влезе и гласува с минуси по всичките ми възможни статии, от добрина.

Па аз твоя блог съм го мернал един път преди две седмици с една тъпа статия и много се чудех кво да правя и накрая гласувах за блога и изобщо не съм ти пипал статиите...
Ма тебе те гонят лудите явно.

Немам проблеми да ти върна жеста и то тъй, че да се оцфериш. ама ако обичаш, не ми се набивай вече пред очите!
цитирай
17. ivansimeonow - Павел твърди, че никога не е бил на държавна работа, абсурдно е да е на 70 години
31.10.2012 21:03
Извинявай Лидия, явно си развълнувана в момента на писане, но писанието ти, особено в последния абзац е много объркано. Не ми е ясно Георги Димитров- само един министър председател имаме с тези имена, с какво променя историята, като заменя българи с траки , живели преди векове , по отношение на фашисткия геноцид ?!
Кога политиците ще бъдат достойни за уважение и почит?! Сигурно когато се появи нов Стефан Стамболов, не само със същите имена , но и със същото родолюбие. Или както поверието приписва на Иван Шишман думите, че България ще се освободи, когато главнята от огнището се разлисти, тогава.
цитирай
18. ivansimeonow - На анонимен №15
31.10.2012 21:13
Ами излезте от анонимността, няма да ви изям. Не съм потомък на папуаси. Може писанието да прилича на мое, но не само аз мисля по този начин Ами кажете ми драги гърчеещ се български приятелю, кога Еладата е била единна и в кой фантастичен роман съществува Магна и ли сега Манья / Велика / Гърция?! След като е република, кой е нейният министър -председател, канцлер, президент или там какъвто ще да е. Въпрос без отговор
цитирай
19. d3bep - Има някакви проблеми това момиче, ...
31.10.2012 21:30
Има някакви проблеми това момиче, изобщо не заслужава коментари.
Мисъл и мислене отсъстват :) Има първосигнални действия и писания.
Сложъл съм й СЕГА един минус в статията, за която твърди че съм гласувал предният път, дано си го познае....
Дай Боже да се сети, че щом сега съм сложил минус, предният път просто е прекалила с пиенето или тревата.

Човешката простотия не познава граници. И ходи и пише по мой адрес наред.
Писах й отговор, изтрила го. Тъй ли ?
Ми питай Кирил Милчев, лицето с което ИЗОБЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН КВИ ГИ ПЛЕЩИ, колко минуса има от мене в блога си че с твоите простотии ще се занимавам.

Но щом сереш по мой адрес мила госпожице, и нямаш доблестта да се извиниш, а те боли от минуси.. ДОбре е че знам поне от какво те боли.
цитирай
20. d3bep - Ако ви дразни или ви яде lidislidis, ...
31.10.2012 21:34
Ако ви дразни или ви яде lidislidis, просто й слагайте по един минус профилактично, очевидно много я боли :)
Толкова, та чак почва да не вижда добре.
цитирай
21. анонимен - - 18. d3bep, 19. ivansimeonow,20. ivansimeonow
31.10.2012 21:51
Гнилата круша не пада по далеко от гнилия корен.


цитирай
22. kamosutrov - И аз ще се намеся с нещо
31.10.2012 23:15
Считате ли Херодот за достоверен източник на информация? Така да се каже, бая неща си е поизмислил. Като "баща на историята", много "копелета" е сътворил.
А тези, които Лидис дразни, знайте, че Лидис и Полигор си разменят акаунтите.
Нищо ново под слънцето.
цитирай
23. d3bep - Гнилата круша не пада по далеко от ...
31.10.2012 23:57
анонимен написа:
Гнилата круша не пада по далеко от гнилия корен.



Кириле, приятелю мой драг.
Не се мъчи.
Не си личи :)

цитирай
24. d3bep - Считате ли Херодот за достоверен ...
01.11.2012 00:09
kamosutrov написа:
Считате ли Херодот за достоверен източник на информация? Така да се каже, бая неща си е поизмислил.
А тези, които Лидис дразни, знайте, че Лидис и Полигор си разменят акаунтите.
Нищо ново под слънцето.



Засега нямам проблем с Полигор,ще следя.
Благодаря, обяснявам, че явно станахте неволни свидетели.
Въпросната Лидис написа просташки обиден пост в блога ми.
Тя го изтри,аз го пазя.
Причината: решила, че аз съм гласувал против последната й гениална хитлеристка статия, заради което ми смляла минусите :) Ха-ХА!

Сложила по един минус де що видяла статия пред мен, че ме нарича и простак и селянин, който нямал компетентност да вникне в гениалността й.

Писах й че греши, че изобщо не съм гласувал и не съм посещавал блога й дори, и че ако иска,мога да й покажа като все пак гласувам с минус за проблемната й статия, за да види че не съм гласувал аз.
Тя не отговори,не се извини,полудя и почна да пише простотии по мой адрес в блога си.
Аз й писах отговор там,тя го изтри.
Гласувах с минус и й написах часа на лично, да си го провери, за да види че е действала като първобитен човек.
Тя лудна тройно.
Респективно я предупредих, че изобщо не ме притеснява да я хапя където най - я боли, в минусите, щом така ще се разправяме...
Тя взе да публикува някакви мои полупреправени съобщения към нея. Със сОПтитри отдолу от нея, обяснение аз КОЯ съм и какво искам.
Гледам я сега че пищи до Инвестор и до Блумберг, а скоро и до Бил Гейтс.

Да пищи, не ме интересува изобщо, и да гласува, също не ме интересува, аз казах каквото казах, диалогът ни приключи, докато не видя извинение от нейна страна за долнопробните свинщини, и то извинение, коеот да ме удовлетворява, защото тя вместо да спре, виждайки че е с насрано дупе и греши, задълбава все повече. Аз няма да комуникирам с нея изобщо, не мисля че има достатъчно акъл за целта(пък и вече пробвах безуспешно), само ще я настъпвам където я боли, за да се сеща.
Ще видим и Полигор. Моите постове са стари, плюсове и минуси изобщо не ме базарят но за разлика от Лидис мисля преди да действам, ще измислим кой какъв е и закъде е...
СЛедващият пост да си го пише до Барак Обама, тя нека сере по хората и ги прави на маймуни и лъже нагло, пък после Инвестор ще слезе от небесата да я защити.
Дали аз лъжа, или държа на думата си :) Ще видим.

-----------------

По въпроса за Херодот аз горе ти писах.. Има редица странности в писаниците му за траките...
Най - общо казано писал някакви работи там за тракийски племена и месности при дариевото нахлуване примерно...
После се връща на описание на същата земя в друга глава...
Тез траки ги няма вече там като племена.. Цъфват някакви нови...?
За мен е под въпрос дали авторът е един и същ. Компилаторът може и да е един :)
цитирай
25. d3bep - kamosutrov,
01.11.2012 00:41
Хм..Сега разгледах постинга ти за Полигор...
СЪществува ли вероятност той или друг да е регистрирал менте акаунт и това висококултурно нордическо лелче просто да не е разбрало разликата?
При мен такава вероятност няма, аз през линка в статистиката и този в постинга й влизам в нейният блог.... Нейните простотии са си нейни.

Наскоро един друг чукендер беше регистрирал d3vep и пишеше простотии от мой адрес.
ЧУдя се ако някоя маймуна е регистрирала d3вep с българско В... Разлиакта е почти неуловима но за компютъра има такава...
Думам ти стрино, сещай се снахо... Макар че на снахата не знам дали интелектуалното ниво й позволява да проверява.

Ако е така ,смятай до къде е изпаднал този сайт... Некой утре и убийство може да поръча.
цитирай
26. анонимен - - Лъжеписко ... ти утрепА рибата бе брате ?!
01.11.2012 01:26
letopisec написа:
направи "откритие": значи гетите са скити, така ли...скитащи...явно искаш да кажеш, че името скити идва от думата "скитащи", а не ти идва наум, че скитите, според същия Херодот, идват от района на Амурдая...И там ли са говорили тоя език, който ти си въобразяваш...

- Ами прочети при Приск ... къде са ситуирани така наречените "царски скити" ??
- Скитството идва точно от начина им на стопански живот ... който води до преселване в търсене на паша за животните, които са отглеждали в големи количества ... това се нарича "трансхуманно земеделие/животновъдство" ? - по този признак и гетите попадат в категорията "скити" ?!
- При реките със съвременни имена Аму и Сър-даря са живели скити, които Иранците наричат Сака-скити/суни, като това е по-скоро екзоним ?! Защото същите се наричат МасаГета/аи. Което ако си направиш труда да прпочетеш освен руски а и ирански учени !! - ще разбереш, че означава Големи/Велики-Гети !
- Вероятно не си забравил, че гето-дакската столица към Първи век носи името СармазиГетуза - относно Гетуза няма да коментирам "гетското" ... по отношение на Сармази има две теори:
а/ сармази - царство на мизи;
б/ сармази - да иде от сармати ... но на тези последните, произхода им предполагаш знаеш откъде е ?!
- Сам ли ще се сетиш или аз да ти припомня, кой от римскити историци прави връзката между тези масагети и хуните ??
цитирай
27. анонимен - Историята, която не се позовава на ...
01.11.2012 02:08
Историята, която не се позовава на Шастрите посочва, че най-голямата империя съществувала в Човешката История е Кхаганатът на Дженгис Кхан- монгол, който подчинява тюркските племена(тураните), китайците(сино-азиатците) и стига до Корея на изток, Индия, Ирак/Турция на юг, Румъния/Полша на запад и разбира се-Сибир на север. А защо се мъдри тризъбецът на Шива, като негов "флаг"?.


http://krishna-prabhupada-bulgaria.blogspot.com/2011/04/gene-d-matlock.html?m=1

цитирай
28. d3bep - 28,
01.11.2012 06:46
Летописеца не е чел Херодот, попаднал е на цитата по Интернет. Да не говорим да си има представа от точен превод на произведението. Коментарите са излишни.
Херодот нарича Дунава "скитска река" заедно с всичките й притоци, а после описва на мястото тракийски племена.
цитирай
29. letopisec - 8. d3bep
01.11.2012 09:17
"Херодот писал за тези събития в Тракия няколко десетилетия по-късно (след похода на Дарий І през Тракия в Скития), когато Одриското царство съществувало. Херодот обаче не е отдавал нужното внимание на съществуването на тази държава" - проф. Данов, Траки, С., 1982, с.55..................Драги дзер, що не кажете, че и професорите не разбират от Херодот и траки, и че само Вие сте капацитета...
цитирай
30. kamosutrov - Отдавна, близо година, една групичка си разменят достъпите до профилите си
01.11.2012 09:20
d3bep написа:
Хм..Сега разгледах постинга ти за Полигор...
СЪществува ли вероятност той или друг да е регистрирал менте акаунт и това висококултурно нордическо лелче просто да не е разбрало разликата?
При мен такава вероятност няма, аз през линка в статистиката и този в постинга й влизам в нейният блог.... Нейните простотии са си нейни.

Наскоро един друг чукендер беше регистрирал d3vep и пишеше простотии от мой адрес.
ЧУдя се ако някоя маймуна е регистрирала d3вep с българско В... Разлиакта е почти неуловима но за компютъра има такава...
Думам ти стрино, сещай се снахо... Макар че на снахата не знам дали интелектуалното ниво й позволява да проверява.

Ако е така ,смятай до къде е изпаднал този сайт... Некой утре и убийство може да поръча.

Например, Рустам доста често пишеше от профила на Панто. Правят дубликати на профили. Абе, шизофренична детска градина. Прости самотници, които мечтаят за 24 часа популярност.
цитирай
31. letopisec - Много Ви благодаря,
01.11.2012 09:24
lidislidis написа:
Обичам да Ви чета, тъй като в постовете си боравите с логични факти и истини, а не с халюцинации.
Поздрави.


честно казано реших да нап иша този пост след като наскоро четох Вашия, много ми хареса, но поради лични обстоятелства, свързани със смъртта на близък човек, нямах възможност да коментирам. Даже първоначално смятах да пусна цитата на Херодот, като коментар при Вас....Използвам тук да отговоря и на онзи, дето обръща внимание, че още Омир споменава траките. Да, така е..но забележителното е, че Омир упоменава траки и мизи, като два отделни етноса....Вл. Георгиев също смята, че мизите не са траки....а онези, които са останали на Балканите след 12 в. пр.н.е., наистина се тракизират...
цитирай
32. merlin68 - Милчев,
01.11.2012 09:26
не ми е известно къде Херодот споменава, че скитите произхождат от "Амурдая", предполагам, че имаш предвид Амударя (каквото е правилното название на реката). Иначе добре си схванал мисълта ми, че названието скити идва от глагола скитам. В този смисъл скит=номад. Херодот ни дава ценно сведение, че скитското племе гети е родствено на траките. Иначе използването на понятието скити от старите автори като общо название на водещите номадски начин на живот племена създава доста обърквания днес - кои скити (номади) към коя народност и дори раса принадлежат! Затова и сведението на Херодот, че гетите са от тракийската народност е особено ценно. И да, ако и когато гетите са обитавали района на Амударя, то те несъмнено са говорели същия език (оня който си мисля:). За да отличат едните скити от другите (европейци от азиатци) старите автори въвеждат понятията Европейска Скития и Азиатска Скития (европейска и азиатска Сарматия). Просто е, имаме област Германия - населена от германски племена, област Тракия - населена от тракийски племена, Европейска Скития - скитащи се европейци:). Към коя народностна група ще да са принадлежали скитащите се европейци е въпроса? Херодот ни казва - скитите Гети са траки. Позовавайки се на безспорният факт, че днес на територията на почти цяла Източна Европа която в миналото се нарича Тракия и Европейска Скития, се говорят езици от една група, то спокойно можем да заявим, че европейските скити са предимно траки, наречени днес славяни.
И лично аз приемам за вярна следната теория:
“Раке” – реч;
“тъ” – тези (тия) хора
“тъ-раке” – тези с речта, тези с езика, които са с еднаква реч, които са с един език. При елизията (отпадането) на “ъ” от “тъ” остава “траки”.
съ – (предлог) – заедно
слово – дума, реч, език,
(съ)словяне – тези които говорят един език. Славяни.
Това обяснява "историческата" мистерия с изчезването на най-многобройният народ в Европа в небитието и появата на нов най-многоброен народ пак от там:)
цитирай
33. letopisec - Може да се адвокатства...
01.11.2012 09:27
19. ivansimeonow - Павел твърди, че никога не е бил на държавна работа, абсурдно е да е на 70 години ..................................Благодаря баща-на-Стефан, че поехте защитата на Павел....Явно Ви е упълномощил...
цитирай
34. letopisec - Това някаква инструкция към групата тракедонисти ли е?
01.11.2012 09:29
d3bep написа:
Ако ви дразни или ви яде lidislidis, просто й слагайте по един минус профилактично, очевидно много я боли :)
Толкова, та чак почва да не вижда добре.

цитирай
35. letopisec - Да не си мислиш, че пиша като аноним? Боже, пази...
01.11.2012 09:30
d3bep написа:
анонимен написа:
Гнилата круша не пада по далеко от гнилия корен.



Кириле, приятелю мой драг.
Не се мъчи.
Не си личи :)


цитирай
36. letopisec - Да се сочи Приск за сведения за скити, означава да не се знае елементарното - що е топос?
01.11.2012 09:32
анонимен написа:
letopisec написа:
направи "откритие": значи гетите са скити, така ли...скитащи...явно искаш да кажеш, че името скити идва от думата "скитащи", а не ти идва наум, че скитите, според същия Херодот, идват от района на Амурдая...И там ли са говорили тоя език, който ти си въобразяваш...

- Ами прочети при Приск ... къде са ситуирани така наречените "царски скити" ??
- Скитството идва точно от начина им на стопански живот ... който води до преселване в търсене на паша за животните, които са отглеждали в големи количества ... това се нарича "трансхуманно земеделие/животновъдство" ? - по този признак и гетите попадат в категорията "скити" ?!
- При реките със съвременни имена Аму и Сър-даря са живели скити, които Иранците наричат Сака-скити/суни, като това е по-скоро екзоним ?! Защото същите се наричат МасаГета/аи. Което ако си направиш труда да прпочетеш освен руски а и ирански учени !! - ще разбереш, че означава Големи/Велики-Гети !
- Вероятно не си забравил, че гето-дакската столица към Първи век носи името СармазиГетуза - относно Гетуза няма да коментирам "гетското" ... по отношение на Сармази има две теори:
а/ сармази - царство на мизи;
б/ сармази - да иде от сармати ... но на тези последните, произхода им предполагаш знаеш откъде е ?!
- Сам ли ще се сетиш или аз да ти припомня, кой от римскити историци прави връзката между тези масагети и хуните ??

цитирай
37. letopisec - Драги, Мерлин...Аз не отричам, че има някаква връзка между траки и славяни....Какво общо има това с българите?
01.11.2012 09:36
merlin68 написа:
не ми е известно къде Херодот споменава, че скитите произхождат от "Амурдая", предполагам, че имаш предвид Амударя (каквото е правилното название на реката). Иначе добре си схванал мисълта ми, че названието скити идва от глагола скитам. В този смисъл скит=номад. Херодот ни дава ценно сведение, че скитското племе гети е родствено на траките. Иначе използването на понятието скити от старите автори като общо название на водещите номадски начин на живот племена създава доста обърквания днес - кои скити (номади) към коя народност и дори раса принадлежат! Затова и сведението на Херодот, че гетите са от тракийската народност е особено ценно. И да, ако и когато гетите са обитавали района на Амударя, то те несъмнено са говорели същия език (оня който си мисля:). За да отличат едните скити от другите (европейци от азиатци) старите автори въвеждат понятията Европейска Скития и Азиатска Скития (европейска и азиатска Сарматия). Просто е, имаме област Германия - населена от германски племена, област Тракия - населена от тракийски племена, Европейска Скития - скитащи се европейци:). Към коя народностна група ще да са принадлежали скитащите се европейци е въпроса? Херодот ни казва - скитите Гети са траки. Позовавайки се на безспорният факт, че днес на територията на почти цяла Източна Европа която в миналото се нарича Тракия и Европейска Скития, се говорят езици от една група, то спокойно можем да заявим, че европейските скити са предимно траки, наречени днес славяни.
И лично аз приемам за вярна следната теория:
“Раке” – реч;
“тъ” – тези (тия) хора
“тъ-раке” – тези с речта, тези с езика, които са с еднаква реч, които са с един език. При елизията (отпадането) на “ъ” от “тъ” остава “траки”.
съ – (предлог) – заедно
слово – дума, реч, език,
(съ)словяне – тези които говорят един език. Славяни.
Това обяснява "историческата" мистерия с изчезването на най-многобройният народ в Европа в небитието и появата на нов най-многоброен народ пак от там:)

цитирай
38. анонимен - Може и много да са били ама полза от ...
01.11.2012 09:38
Може и много да са били ама полза от тях - никаква! Ако се вярва на историята за хилядолетната им история, 100 могили и 10 съкровища са си едно голямо нищо!!! И името им е гръцко.
цитирай
39. merlin68 - Драги Милчев,
01.11.2012 10:14
радвам се, че не отричаш връзката траки и славяни, странно е обаче, че питаш какво общо те имат с българите:) Ами ти Милчев къде живееш? На какъв език писателстваш? Като си отговориш на тези въпроси и ако все още не ти е ясно какво е общото между траки, славяни и българи, то тогава се върни към старата си работа, упс, забравих, то милиция вече няма:)
цитирай
40. анонимен - Мдаааа, гръцко било?... М? И още от времето, когато гърците не са и мечтали да минат на север от средиземно море..., че и гърци не били....
01.11.2012 10:26
анонимен написа:
Може и много да са били ама полза от тях - никаква! Ако се вярва на историята за хилядолетната им история, 100 могили и 10 съкровища са си едно голямо нищо!!! И името им е гръцко.

Що се 'абите та пишете глупости?
цитирай
41. анонимен - Ти си летописец с гръцки маниер. Но ...
01.11.2012 10:59
Ти си летописец с гръцки маниер. Но манипулациите ти няма да проработят.
цитирай
42. lidislidis - Още един път благодаря на автора на този постинг и се възхищавам на интелекта му!
01.11.2012 11:01
Относно групата на катана , дзеп другите любители на исторически измислици, на интриги и скандали в блога , които и в момента лъжливо твърдят и разпространяват лъжи срещу блогването ми бих казала Аз не съм ви българската история за да ме оплювате и с лъжи да се стремите да оборите истината. Да не забравяме, че всяка ваша лъжа излиза на яве. Твърдите, че съм преправяла коментари, че разменям никове, което е долно ваше занимание и винаги може да се установи от модерацията на блога, дали аз съм преправяла, или вие по навик лъжете и петните...Скочихте с интриги и лъжи, с обиди и заплахи срещу мен след написването ми на 2 исторически постинги . Защо? За какви сте се провазгласили , че друг не може да има мнение подкрепено от исторически факти за тези тракийски периоди? Кое ви плаши и дава основание да интригантствате, както винаги ...Всеки има право на културно обособено мнение в блога и дискусия по даден въпрос. Жалко, че у вас я няма тази култура на общуване в нета. Претиндирате за изследователи на тракизма, а същевременно показвате лъжи, грубост, обиди към другомислещите.Заплахи дори... Съветвам групата на катана да престане да се излага елементарно с оплюване хората в блога , тъй като не всички сме на нивото на групата да си служим с обидни квалификации, интриги и лъжи...историческите изследвания не се базират на интригите и лъжите на които сме свидетели в блог бг ежедневно правени от вас.
Благодаря!
цитирай
43. анонимен - прегледай се бабче, хлопа ти дъската
01.11.2012 11:16
[quote=golden]ако наистина Библията говори за началото на човечеството с дата 5 000 година,това означава че преди тази дата не е имало жив човек на планетата,камо ли на Балканите или Мала азия или където и да е.

Не вярвам нито дума на спароток - Павел Серафимов, защото некога не споменава точния брой на племената с тракийски нрав.
Има един Павел Серафимов ( агент от ДС), който беше художник в БАН и илюстрираше исторически и пресъздаваше антични образи и картини за археологията, но по-късно или го уволниха или сам се е пенсионирал по-рано след като излязаха списъците с ДС -агенти в БАН. Сега трябва да е на около 70 години. Може би имената са просто съвпадение или автора спароток използва псевдоним. Но, така или иначе целият му блог е пълен с фалшификати. Дори една историчка близка позната на стария Серафимов призна, че историята все още подлежи на проучване,заради фалшификатите
намерени при разкопките в Перперикон и Варна. има известни статии на тази историчка в интернет - "история.бг" и в сайта Бойна слава, освен това тя е издала и около 25 исторически романа на тази тема.

Знам че, в миналото историята и политиката са вървяли ръка за ръка и... там където историята не е история става политика. Политическите пристрастия са толкова очевидни, че и слепия ще ги разбере - нашата история е създадена през 18 век, веднага след османското нашествие, като слабите правителства и исторически моменти въобще липсват а геноцита и фашизма са засегнати едва едва. В тази история която се учи в у-щата има повече лъжи, отколкото истини. [/quo

ТРЕБЕ ДА СЕ ПРЕГЛЕДАШ БЕ БАБЧЕ, НЕ СИ ДОБРЕ ЩОМ РЪСИШ ТАКВИЗ ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА. АКО ПЪК СИ СЪС ВСИЧКИЯ СИ ИЗВЪРШВАШ КЛЕВЕТА, ТОВА ДЕЯНИЕ Е ПОДСЪДНО ДАЖЕ В БЪЛГАРИЯ.
цитирай
44. letopisec - 45. анонимен
01.11.2012 11:27
Защо сте анонимен, моля Ви, адвокатствайте като г-н Иван Симеонов и кажете истината, може би и Вие сте упълномощен от Павел Серафимов...Ако това не е така и г-н Серафимов не е агент на ДС, с удоволствие ще подкрепя истината от името на личност, но не и анонмни увъртания...
цитирай
45. get - - Милчев, това да не е твоя клонинг ?? @42
01.11.2012 11:45
анонимен написа:
Може и много да са били ама полза от тях - никаква! Ако се вярва на историята за хилядолетната им история, 100 могили и 10 съкровища са си едно голямо нищо!!! И името им е гръцко.

- Само на територията на съвременна българия имаме погребални съоръжения "тракийски могили" от порядъка на 50 000. Такива имаме още на територията на сев.Гърция ... които ги свъзрзват с едно измислено понятие и арх. култура "минийци"-ска", тоест "гръцка" ? Такива погребални традиции имаме от времето на Микенци ... но според "безапелационно" наложеното становище в историята те са гърци ?!
- СМУЩАВАЩОТО е, че горе долу, като датировка от времето на класическият "елинизъм" тази погребална практика СЕ ПРЕУСТАНОВЯВА - С други думи тя е НЕприсъща на елините-гърци (!) а продължава у народи известни, като траки и скити ?!
- Само по западен и северен бряг на Черно море (до Кимерийското обиталище) се наброяват 18 000 погребални съоръжения идентични на тракийските "могили", които руската историография е приела да ги причислява като "скиФски" ?!
- Около 10 000 имаме в Прикубанието ... това е в Предкавказието ?!
- Майкопската култура - която руските историци са я монополизирали ... чрез извеждането и като, УНИКАЛНА, тоест "единствено и само на себе си подобна" - и която се датира около 10 в. пр.н.е. - За нея нещо да изкоментираш ?
- А относно гробницата на фригийският-цар Мидас (8 в. пр.хр.) - http://paintrock.net/turkey/pages/king_midas'_tomb.htm ... Нещо да кажеш ?!
- Нещо да кажеш относно връзката на Фриги и Мизи, каквато се прави в историческите записи от времето на Саргон Втори ?!
- Виж на този адрес: http://travel2ukraine.blogspot.com/2011/08/ancient-monuments-of-crimea.html#!/2011/08/ancient-monuments-of-crimea.html - фотоси от 6-ти до 8-ми, относно това погребално съоръжение се твърди, че е на Митридат Евпатор ?!? ... Още по-ранното е че ПЕТ ВЕКА ПО-КЪСНО Омуртаг, ВЪЗСТАНОВЯВА надгробни могили ... Кой се моли и плаче на чужд гроб бе - Приятелю ??!
цитирай
46. merlin68 - lidislidis,
01.11.2012 12:24
относно групата на катана, дзвер и прочие ще ти кажа следното: Такава група няма, ти имаш параноя миличка:) Лично аз имам много сериозни противоречия с катана, преди известно време и с дзвер. Не знам къде и как си се спречкала с тях и с другите които наричаш група антиlidislidis:) Във всеки случай въпреки противоречията ми с катана и дзвер, няма как да не се съглася с отношението което имат към теб:) Ще потвърдя това което дзвер е писал по-горе, ти наистина триеш коментари поголовно след което влизаш в постингите на опонента си и слагаш минуси без да четеш. Та не говори за култура на общуване в нета защото ти липсва:)
цитирай
47. get - - Въх !! - какво не ти харЕса топоса у Приск Милчев ?!
01.11.2012 13:15
letopisec написа:

Да се сочи Приск за сведения за скити, означава да не се знае елементарното - що е топос?

- За мен: Това са специфични данни/исторически сведения проявяващи се в конкретни исторически времеви интервали (хронос) и пространствено обусловена среда (топос).

- Като си толкова добре ... в историческата хронология и фактологическата топо-стратиграфия, Що ще кажеш относно тези данни от Евнапий(347 - 420) относно "неговите" скити ?
"Скитите загинали в по-голямата си част напълно след поражението и разгромяването им от хуните. Пленяваните били погубвани заедно със жените и децата и при жестокото им избиване нямало никаква пощада. А събралото се и хукнало да бяга множество се стекло на брой почти 200 000 души, крайно развълнувани от войната. Като застанали до бреговете, те вдигали отдалеч ръце с ридания и викове и ги протягали умолително. Те се молели да им се позволи да преминат (реката-Истър-Дунав б.м.), оплаквали се от нещастието и заявявали, че ако преминат, ще увеличат съюзниците (на ромеите)." и пак от там "Императорът, като ги приел, раздал им добитък и земя. Той предполагал, че така ще има храбра и стоманена преграда срещу нахлуванията на хуните в тая област."
- Така че, готите-гети ли са ... или "скандавляни", както ги характеризира Йордан"ес (500 - 560) в неговата "Гетика" ?
- Какво ще кажеш за сведението при Приск относно: "Нападение на хуните в земите на империята" ... " ... ромеите изпроводили при тях пратеници и ги обвинявали, че са завзели крепостта и са пренебрегнали договора. Скитите отговорили, че не те първи започнали враждебни действия, но че били извършили това за самоотбрана, тъй като епископът на Маргос бил преминал в тяхна земя, издирил ГРОБНИЦИТЕ на техните царе и ОГРАБИЛ ПОСТАВЕНИТЕ ТАМ СЪКРОВИЩА ." ?!
- Да четем и Прокопий VI в. (?) History of the Wars Book III - "Масагетите, които днес назовават Хуни ... "
- Също Evagrius Scholasticus "Ecclesiastical History". Book 3. Ch. II - ИНТЕРЕСЕН пасаж "... и в Тракия, от набези на хуните, известни по-рано с името Massagetae, който преминават през Истер без да срещнат съпротива …".
- Много гет ... или гот ... ил скит - А, Милчев ... при тези извори-автори ??!

П.П. Айде още малко ... за да не бъркаш Туран с тЮркути ... и от там дда направиш връзката между по-ранните Масагети, което означава Велики-ГолемиГети ... които са СКИТИ, тоест ЕВРОПЕЙСКО ... езичен народ ... с протогенезис-център Бреговете на Черно море+Балкани ?!!
- "На езика пахлави думата MASSA означава great/ВЕЛИК.
In Avesta massa is also used in the sense of greatness." - В Аевастата, MASSA се използва за да изразим Величествен-Велик-Голям".
- Можеш да апострофираш - Защо ползвам, като отправна точка пахлави или Авеста ... Ами защото, ако вземем в предвид и Бехистунският надпис ... в него са оказани скитите/Сака с определението за този народ "суни", като същите се позиционират едно към едно в Средна азия около Аму и Сър-даря ?!
- При своята миграция те достигат чак до северна Индия, където основават държави ?! ... Но основното етносно ядро остава в ареала на Прикаспие-Арал и упоменатите реки ?!
- Забележи че само-етноназванието на тези "скити" е Гети ... като то варира до Goths а на "готски" език е звучало, като "гутанс".
Далеч на изток в индия ги свързват с Джатите(тоест преход на Г в Ж). ... Но относно Гето-Гото-Гута-Джатите ... четем й "The word "JAT" в Webster's Encyclopedic Dictionary се дифинира/определя като "a member of an Indo-European people of the Punjab and Uttar Pradesh (India)" ... а според Hewitt думата "Gut" means "bull". Furthermore, the Persian-English Dictionary defines "Gut/Guta" as "Great or Grand". According to Professor Leake , the old Gothic word Jaet means a giant ("by which no more is meant than a stout man, great warrior or hero"). In the Punjabi language, the word "Gut or Gutan" also means long hair". This could very well be derived from the fact that they or their forefathers i.e. (Scythians, nomadic Indo-European people who settled in Scythia, south-east Europe and Central Asia) used to keep their hair long. The long hair and beards of the scythians can easily be verified by examining objects found by various archaeologists over the years.
- Нарочно ти поствам тези обстоятелствени цитати ... за да може съзнанието ти да осмисли разпространението на ЕВРЕПЕЙСКОТО - балканско-причерноморско-протонаселение ... което се е разселило още в древността (поне Трето хил. пр.хр.)от протоцентъра си чак до далечна Индия ?!
- Тъй като произхожда от един протоцентър ... респективно говори на един и същ език ... прото ?! Естествено е с течение на времето този език при различните географско отдалечени да се разграничава но коренът му е един ЕВРЕПЕЙСКИ ... ИНДОТО идва от после, кога тази мигрантско-културна вълна стига до Сев.Индия ?!
цитирай
48. d3bep - Лидислидис да не се хаби да пише, тя е ...
01.11.2012 13:54
Лидислидис да не се хаби да пише, тя е същество, което за мен не съществува.
Съществуват само минуси.
Когато си премахне мизериите по мой адрес и публично и достойно се извини в блога си, може да просъществува при мене, дотогава... Ще се забавлявам.

Кириле,
Естествено че само ти пишеш анонимно миличък.
Има само две лица в блог беге които не схванаха ,че аз и баща ми сме различни лица. Че дори и не сме точн она една теория и аз изобщо не се срамя да противореча, когато не съм съгласен.
Едното си ти.
Другият маймуняк е Маркнатан.
Обаче постовете на маркнатан обичайно бълват от псувни, ругатни и поне на десет места името на боцмана...
А ТОЧНО ТИ преди време се опита даже да посееш интрижка между мене и баща ми, каот даже знаеше че мие баща...
Смях...
Евтин депутат... Колко струва едно място в парламента?

Та за мене ти си единственият шанс за този безумен пост отгоре с крушите и корените, още повече че тоя лаф си го употребявал по друг повод. Отгоре на това блогът е твой...

Така че :) Поздрави, пожелавам ти исторически успех с новата ти групичка, кояот предлагам по съвместителство да включи Маркнатан и новото попълнение - госпожицата с празната глава :)
Хахаха : 0Винаги си бил цвете ама поне си знаеш чергата ,ей с това винаги ще ме кефиш...
цитирай
49. d3bep - "Херодот писал за тези съб...
01.11.2012 13:56
letopisec написа:
"Херодот писал за тези събития в Тракия няколко десетилетия по-късно (след похода на Дарий І през Тракия в Скития), когато Одриското царство съществувало. Херодот обаче не е отдавал нужното внимание на съществуването на тази държава" - проф. Данов, Траки, С., 1982, с.55..................Драги дзер, що не кажете, че и професорите не разбират от Херодот и траки, и че само Вие сте капацитета...

Пред новите ти приятели тея доводи минават ли?
Бате, ти си неподправен исторически клоун.
Написаното тук безспорно поакзва това, коерот ти казах аз:

ЗА ХЕРОДОТ ОДРИСИТЕ НЕ СА ДЪРЖАВА.
Фактът, че според тебе по негово време са, показва сам отова, което ти казах и по - горе : пълен хелоуински пъпеш си относно фактите за тракологията,
Всичко оттам нататъка е свободна интерпретация на автора.
Излишно е да обяснявам пак, че не си чел Херодот, излишно е и пак да те помоля да го прочетеш, а не да ми търсиш цитати по две ключови думи от гуглата...
За пред себе си обаче пак ще отбележа, че Кирил Милчев е добре да прочете Херодот за да коментира Херодот, вместо да търси чужди коментари, от които да подава безразборно изрязан ицитати.
Излагаш се, ама много се излагаш, пълен смях.
цитирай
50. анонимен - kleotemida - Не знам какъв летописец си, но от прочетеното до тук си по-скоро леСНописец и инсинуациописец. Или най-общо казано едно нищожество!
01.11.2012 13:56
letopisec написа:
Защо сте анонимен, моля Ви, адвокатствайте като г-н Иван Симеонов и кажете истината, може би и Вие сте упълномощен от Павел Серафимов...Ако това не е така и г-н Серафимов не е агент на ДС, с удоволствие ще подкрепя истината от името на личност, но не и анонмни увъртания...

Странно е защо такива като теб, когато не можете да оборите някого с факти, си съчинявате събития и преимуществено клевети.
В правния мир, отворко, има "Невинен до доказване на противното."
Хайде като си такъв тарикат и не си служиш с манипулации и клевети, докажи, че Серафимов е агент на ДС. Или ти стиска само до манипулиране в блогчето, но ако ти се изтресе някой адвокат на главата, друга песен ще запееш, щото НК хич не се шегува с такива като теб.
Аман от гнусотии!
цитирай
51. letopisec - 49. get
01.11.2012 13:57
42 не ми е клонинг, аз не съм аноним...тебе, гет така и не те знаем кой си, говори се, че си ченге...не знам............."Скитите" на Евнапий са готите на другите втори...уточнение дадено и черно на бяло от Прокопий ...дали готите са скити? че нали бяха траки, гети?....Та, гет....като ще изреждаш, изреди и останалите....почни с Гог и Магог и кажи кой е този любим библейски образ, кой народ е....
цитирай
52. letopisec - 50. d3bep
01.11.2012 14:00
Не се бой, групата на истината е
голяма и не е анонимна...Все пак, няма да споря, но не бих се занимавал лично, нито с теб, нито с баща ти...Да сте живи и здрави...
цитирай
53. d3bep - Не се бой, групата на истината е ...
01.11.2012 14:20
letopisec написа:
Не се бой, групата на истината е
голяма и не е анонимна...Все пак, няма да споря, но не бих се занимавал лично, нито с теб, нито с баща ти...Да сте живи и здрави...

Групата на истината... УАУ!
А ти си гласът й, вервам...
Сектите в България декларираха увеличение с една....
Поредният носител на истина...
цитирай
54. d3bep - Падре Кириле, А на нас малко нещо от ...
01.11.2012 14:24
Падре Кириле,
А на нас малко нещо от Истината ще ни кажете ли?
Че ние само фалшиви работи четем и нема кой истината да ни каже и очите да ни отвори...
цитирай
55. letopisec - Всеки да си знае възможностите, дзвер Стефанаки...Виж Бербо...
01.11.2012 14:38
Бербатов: Искам да играя до 40 години
цитирай
56. d3bep - Бербатов: Искам да играя до 40 го...
01.11.2012 14:47
letopisec написа:
Бербатов: Искам да играя до 40 години

Не разбирам притчата, Падре :)

Но... ако и ти до 40 плътно си играл футбол, определено мога да кажа, че прекалих с класификациите и прощъпулникът ти в историята и историческите разсъждения не е чак толкова лош :)
Дерзай.
цитирай
57. get - - Що се правиш на утрепан ... бе "новобранец" ??
01.11.2012 14:57
- Та в постовете си съм ти казвал, че съм от първият випуск на СМУ "Ф. Дзержински" ... доколкото имам информация от и за самият теб ... ти да си го завършил осем до десет години след мен ?! - Не, крия че съм работил като криминалист и после преподавател в системата на МВР !! - Ако ти се опасяваш, че образованието е дискредитиращ те факт ? - Аз, Не ! - Защото е казано в евангелията "По делата им ще ги(ме) познаете" - Аз дела-постъпки от които да се срамувам не съм извършвал !! - Ако някой смята денонощната работа на криминалният полицай по разкриване на грабеж, изнасилване или др. престъпление ... за нещо недостойно в биографията му - зз не смятам така !!
letopisec написа:
42 не ми е клонинг, аз не съм аноним...тебе, гет така и не те знаем кой си, говори се, че си ченге...не знам............."Скитите" на Евнапий са готите на другите втори...уточнение дадено и черно на бяло от Прокопий ...дали готите са скити? че нали бяха траки, гети?....Та, гет....като ще изреждаш, изреди и останалите....почни с Гог и Магог и кажи кой е този любим библейски образ, кой народ е....

- А относно ограниченоста ... съзнателна или не при развиването на темите в блогът ти, която съм ти посочвал ?! - прочети допълненията, които направих специално за теб в поста си под №49.

- Ще завърша връщайки се към началото на това с което започнах - Не се срамувам нито от образованието, нито от кариерата, която избрах !! - Изправял съм се срещу предизвикателствата на живота и в кариерата ... и не съм търсел да се скрия, кат мижитурка, зад чужд гръб или лъжа ?!
- Примитивните оплюватели ... вероятно ще се възползват да иронизират, че съм служел на друга ... чужда идеология или държава ?! - на което ще им кажа - О, свещена простотия ?! - Защото държавата се прави от човеците, които я обитават и това, което е в главите им ... Простотия е да се делим по политически признак !!
- За мен АКО МОЖЕ ДА ИМА ДЕЛЕНИЕ при хората, то това е на ПОЧТЕНИ и НЕПОЧТЕНИ !! - другото е от Лукавия !?
цитирай
58. voulgaros - Г-Н МИЛЧЕВ. . . . . . БЯХ ПИСАЛ НА АГЕНТ ...
01.11.2012 15:35
Г-Н МИЛЧЕВ......БЯХ ПИСАЛ НА АГЕНТ СЕРАФИМОВ ПРЕДИ СЕДМИЦА В ТЕМАТА МУ ЗА ''КАК СА ИЗГЛЕЖДАЛИ ТРАКИТЕ''

БАШБАКАНА НЕ ГО ПУСНА....НЕ МУ Е УДОБНО И СЕ ПАНИКЬОСА.

ЕТО ТОВА:

СЕРАФИМОВ, ЗАЩО ДАТЧАНИТЕ И ШВЕДИТЕ НЕ СА ЕДНО И СЪЩО ???
ТА ВСИЧКО МЕЖДУ ТЯХ Е ПОЧТИ АНАЛОГИЧНО И ЕДНАКВО??? А НЕ СА ЕДНО И СЪЩО....
ТРАКИ И ВУЛГАРИ---ДОРИ И ДА ИМАТ 99,9 % АНАЛОГИА--КОЕТО НЕ Е ТАКА И НИКОИ НЕ Е ПИСАЛ КОНКРЕТНО ЧЕ ''ДОШЛИТЕ ВУЛГАРИ СА ТРАКИ ????''...
ТА ПАВЕЛ,-- ДОРИ И ДА СА ЕДНАКВИ ВЪВ ВСИЧКОТО--В ЖИВОТА СИ-----ТЕ НЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ НАРОДИ ???--ТОВА ЗА ПРИМЕРЧЕТО С ШВЕДИТЕ И ДАТЧАНИТЕ,КОЕТО ТИ НАПИСАХ.
ПАВЕЛ...ОТГОВОРИ---КАКТО ПРИЛЯГА НА ТАКЪВ КАПАЦИТЕТ И АВТОРИТЕТ КАТО ТЕБ !! :))
цитирай
59. letopisec - 49. get
01.11.2012 15:44
Каква е тази фантастика, Гете...Ти се изкара като свръх-човек, щото си поел име "гет" искара всичко по света "гети"...Да дойде мерлин да ти рекне, че скити са скитащи, а сака, явно сака-ти....Херодот ти пише, че идват от изток, ти ги определяш автохтонно на запад и ги пращаш на изток тия пусти гети\маса/скити...Бре дай да махнем паметника в онова село, дето бе първия випуск и да издигнем паметник Гету, че то Херодот ряпа да яде, ти си бащата на историята....Чак ме развесели, какви кули от пясък правиш...ами ако дойди цунами...
цитирай
60. get - - Хм, на утрепан ли се правиш ?! - ил още ти е рано да проумееш ... за що иде реч ??
01.11.2012 16:35
... говоря ти съвсем елементарни неща за ЗОРАТА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО от района който е коло Черно море, Балкани и Мала азия ?! ... Тук е протоцентъра на цивилизацията на съвременна Европа - Която се е породила много по-рано от появата на семитите-юдеи със старозаветните им басни и хамитите-гърци, с тяхната ученост, което се явявало предобраз на Европейската цивилизация ?!
- Това което се опитваш да изтъкнеш иронично като довод за сакатите-саки и скитащи-скити ... вътрешно-дълбоко произлиза от една протокултура и един праМАТЕРИН език - Европейски !!
- От този протоезик произлизат две други големи семейства славянски и германски ... романската група са пост ... повлияни от латинският език ?! - Гръцкият си стои сам в ъгъла ... без наследник ... кат катър без поколение ?!!
letopisec написа:
Каква е тази фантастика, Гете...Ти се изкара като свръх-човек, щото си поел име "гет" искара всичко по света "гети"...Да дойде мерлин да ти рекне, че скити са скитащи, а сака, явно сака-ти....Херодот ти пише, че идват от изток, ти ги определяш автохтонно на запад и ги пращаш на изток тия пусти гети\маса/скити...Бре дай да махнем паметника в онова село, дето бе първия випуск и да издигнем паметник Гету, че то Херодот ряпа да яде, ти си бащата на историята....Чак ме развесели, какви кули от пясък правиш...ами ако дойди цунами...

- Тъй като си по евтините библейски сказания ... следвай модела на "вавилонската кула" в разсъжденята си ?!
- Под давлението на руските/съветски историци ... прикачиха на варненската култура ... евфемизма Неродилата се цивилизация ?!! - Що така, щот не им утърваше на пан имперските модели на разсъждения ?! ... Какво имам в предвид - Ако излезе на повърхността близоста на населението обитавало от юг Дунав/Истъра с това от Север ? - Тогава ще трябва да махнем наложена изкуствено и устройваща ги разделителна, както географски така и като историческа "логика" линия ?! - Тоест ... отива им на кино теорията, че Великата рус ... взема началото си от Киевска Рус ?! - пък Киевската рус си е изконно "скифска".
- Междувпрочем такива тежнения/опити има още от времето на Иван Страшни-Грозни на руски ?! - Още от тогава чрез внушенията на Кой ли(?) се прави не само разграничението по подобен признак, на траки и скити ?! - тоест Окраинците са антагонистични на траките ?! - В този дух се преиначават и исторически данни, като пример Поставянето на началото в Киевска Рус - От кого става това ?! - та дори по тази причина е съществуващата празнота от близо 50 години в най-ранната църковна история на Киивска рус ?!
- Пак поради тази имперско-историческа надменност, ако отвориш сайта на Руското православие ще прочетеш, че първият митрополит московски Киприян ... бил роден в Търново, Но по произход бил ... вероятно сърбин ?!
- То и ти в момента, като ми цитираш само от руски автори ... на нещо подобно ми докарваш ... искаш да изкараш на старите българи ... някаква уникалност или суперетносност - чрез което да ги противопоставиш на другите близко езични и културно родствени им народи ?!

- Но казано е в Книгата ... По делата им ще ги познаете !!

- Вероятно не си прочел увода на Мовсес Хоренаци ... в който той казва, че гърците са превели по-старите и чужди произведения в прослава на Гърците и тяхната ученост.
От кога начева този процес на възхвала на елинизмото, тоест Гръцката "ученост" ? - от времето на Филаделфа-Братолюбеца Птоломей от Александрията.
- От времето на когото датира първият вариант на Старият завет, тоест Септуагинтата. От него време се датира и Библиотеката и Схолата по екзегетика ... и както той реално е фараон на Египет ... се прогласява и за цар на Елините ?! ... та от там се отпочва на практика и Елинизмото ?!
- Кой прави превод на Септуагинтата ... ами от името е видно - седемдесете тълмачи-евреи ?!
- Кой е първият основател на Екзегическото училище - семита-елинист Аристобул ?
- По времето на Христос, "директор" му е апостол Варава ... който го напуснал за да отиде да разнася християнството сред индийците ?! - що там, щот семката-коренът им е от там ?!
- По рано директор е Филон "елиниста"... Оня който набеждава Флак, та Цицерон се прочува, като адвокат и оратор, покрай процеса, който се гледа в Рим !! - Защо Филон пише доноси ... щот "елинистичната"(?) диаспора започва да прави мизерии и гори храмове и книги ... та останалите не"елини" взели та ги ступали ?! - У-у-х, този антисемитизъм !!!! ... във връзка с което ми идва на ум една народна приказка ? - Дет ида майко, все ме бият ?!! - що ли е така ??
цитирай
61. d3bep - Каква е тази фантастика, Гете. . . Ти ...
01.11.2012 16:55
letopisec написа:
Каква е тази фантастика, Гете...Ти се изкара като свръх-човек, щото си поел име "гет" искара всичко по света "гети"...Да дойде мерлин да ти рекне, че скити са скитащи, а сака, явно сака-ти....Херодот ти пише, че идват от изток, ти ги определяш автохтонно на запад и ги пращаш на изток тия пусти гети\маса/скити...Бре дай да махнем паметника в онова село, дето бе първия випуск и да издигнем паметник Гету, че то Херодот ряпа да яде, ти си бащата на историята....Чак ме развесели, какви кули от пясък правиш...ами ако дойди цунами...

Хуните цунами ли са?
Или са още по - голяма аисторична глупост от гетите?
Щото гетите можеш поне да им развъртиш така 10-тина века история, а ако добавиш и мизире... може и 30-тина да наближат.

Докато твойта каруцарска паплач, непознала желязото и архитектурата, Гигантска в празните приакзки на безумните ти цитати, тотална НУЛА в археологията и с признат МОНГОЛСКИ ГЕНОТИП в западната наука, е краткосрочната измислица на една къса епоха на прехода. На базата на 1-2 единични изречения на 3-4 признати от науката за псевдоавтори искаш да изведем генеалогията на българската държава от хуните...

ПОЧЕМУ тебе да изберем, Кириле?
А ,сетих се. Щото Маркнатан и Лидис са с тебе, тва едно на ръка.
И второто, щото ти си ИСТИНАТА, а всички други теории и народности за тебе са ИЗМАМА.
цитирай
62. letopisec - 62. get
01.11.2012 17:18
има много неща, с които мога да се съглася с теб, но определено ми трябва стилистически редактор, който да схваща многослойността и нееднозначността на това, което казваш...Това е дарба да тръгнеш от общата прародина в Карпатския басейн и не казвайки нищо за нея да идеш чак при Филон и Александрия....
цитирай
63. ivansimeonow - За Летописец -№ 35
01.11.2012 17:19
Не забелязах навреме коментара, който ме визираше. Не , че е много важен, но да тполучиш от някого пълномощно е сериозна и отговорна работа и не може да се подмине току- така. Не съм получавал пълномощно от никого, дори и от сина ми. 99% от хората тук са с висок коефициент на интелигентност, могат да се справят сами, защо ще упълномощават някой, който дори не са го виждали. Смешно.
Коментарът на Лидис беще много емоционален и объркан, аз просто споделих наблюденията си, какво пълномощно.Все пак не е редно да се злепоставя колега, който при това си е извоювал име по такъв начин. Бих защитил всеки , но при такова тълкуване ще се замисля. Знаете кои дават пълномощни и за какво
Не ми приписвайте моля ви се подобно нещо!
цитирай
64. get - - Толкова ли сложно обяснявам ?! - говоря ти във всичките си постове за ОБЩНОСТ и то поне ...
01.11.2012 17:49
letopisec написа:
има много неща, с които мога да се съглася с теб, но определено ми трябва стилистически редактор, който да схваща многослойността и нееднозначността на това, което казваш...Това е дарба да тръгнеш от общата прародина в Карпатския басейн и не казвайки нищо за нея да идеш чак при Филон и Александрия....

... от ВТОРО ХИЛЯДОЛЕТИЕ ако не и от по-рано на култура и НАРОДи, които се появяват компактно на един приблизително еднакъв АРЕАЛ ?! - вследствие на на по-висока култура на бита ... Те се увеличават демографски ЗНАЧИМ прираст !! - от там следва МИГРАЦИОНЕН процес от първоначален АРЕАЛ !! - една посоките им на движение е от Причерноморие покрай Каспия Арал до Средна Азия река Оксус - което попада и с древното наименование на географско-историческият район древен Туран ?! - Като казвам Туран, това название иде от зоо-теоним символ на Тура-Бика, "Богът-гръмовержец" тоест основен символ на Бога им ?! - това е присъщо на староЕВРОПЕЙСКИТЕ народи-езици, които пак повтарям са се породили Източно средиземноморие, Балкани и като цяло Причерноморие ?!
- Ако забеляза в поста ми №49 ти посочвам, според проф според Hewitt думата "Gut" means "bull". Превеждам !! - "Gut" means "bull". Гут/Гот ОЗНАЧАВА и "Бик".
- Според теб как се превеждат топоними и етноними, като Таврия и Тауро-скити ?!
- Отделно за тази палеобалканска и средиземноморска култури Тур-Тир-Тавро-Бик и т.н. е специфична символика за Бог.
- Пак поради този символ е по-късната ... тоест имаме такава една омраза и отрицание при по-късната юдейско-семитска религия ... срещу този Бог - на който те преписват Демонични черти в Лицето на Баал-БелзеБул ... като за последното пояснявам, явно е съставно от второто смислово значение на Баал, тоест Бел/Бял и символът му на бик ... който в азиатско-индийските народи е известен, като Зебу, с латинско наименование Bos primigenius indicus, тоест "Индийско гърбато говедо".

- Карпатската "прародина" са късни исторически "панславянски" басни !! - моля те, не ме карай да се разочаровам !!
цитирай
65. letopisec - 66. get
01.11.2012 19:53
Притеснявам се, че така нареждате нещата, сякаш са ритуал и така убедено си вярвате, без грам критически рационализъм, все едно не става дума за история и наука, а за религия и проповед...Всъщност, драги Гет, и да реабилитирате Баал, в очите на кого ще го реабилитирате? Та ние живеем в историята и традициите, така както са се случили, а Вие се държите така, сякаш ги създавате...
цитирай
66. d3bep - Притеснявам се, че така нареждате ...
01.11.2012 20:10
letopisec написа:
Притеснявам се, че така нареждате нещата, сякаш са ритуал и така убедено си вярвате, без грам критически рационализъм, все едно не става дума за история и наука, а за религия и проповед...Всъщност, драги Гет, и да реабилитирате Баал, в очите на кого ще го реабилитирате? Та ние живеем в историята и традициите, така както са се случили, а Вие се държите така, сякаш ги създавате...

Имаш странни схеми на разсъждение, Кириле... Аз ти викам Падре, май ше те помоля да запазя обръщението.
Все едно ние с тебе сме некакви кардинали и се чудим сега на папата да предложим ли да реабилитира ил ида не реабилитира Баал.

Баал не е забранен от закона в никоя държава.
Ние се занимаваме с история, историческа възстановка.
Нашият въпрос е по - скор ов този период имало ли е култ към Баал и колко голям.
А не "да го реабилитираме или да не го реабилитираме и пред кого".
Ти да не си влязъл в някой клир?

Ти сега като си влязъл да се бориш за хуните, да не реабилитираш некое хунско капище?
Молетиса, нидей, нема и пред кого.
цитирай
67. get - - Явно липсва чуваемост ... тоест просто ЖЕЛАНИЕ от твоя страна ?!
01.11.2012 21:10
letopisec написа:
Притеснявам се, че така нареждате нещата, сякаш са ритуал и така убедено си вярвате, без грам критически рационализъм, все едно не става дума за история и наука, а за религия и проповед...Всъщност, драги Гет, и да реабилитирате Баал, в очите на кого ще го реабилитирате? Та ние живеем в историята и традициите, така както са се случили, а Вие се държите така, сякаш ги създавате...

- Никой, по-скоро нищо, не искам да реабелитирам ?! - просто ти предавам малко или много коректно, фактологията наречена история ?!

- Ако ползваш само Херодот като автентичен източник ... не знам доколко ще е обективна информацията ... и коректни изводите ти ?!

- Това не е завършена теория ... най-малкото претендирам за окончателност в изводите и хипотезите ми ! - Но ... ако тръгна от твоите позиции и методология за оценка на съществуваща фактология ... най-малкото ще изкарам така любимите ти хуни ... втора ръка монголи от Централна азия или по-точно централен Сибир ?!

- Към този период III - II-ро хилядолетие пр.н.е. можем да изведем два основни суперетносни масива ЕВРОПЕЙЦИ и АФРАЗИЙЦИ(второто, като понятие за мен е некоректно, по-точното е австразийци, за улеснение чети индийци ?) ! ... ползвам понятия от лингвистика, ще прощаваш(!) но това отговаря и на техните специфични, културни и езикови различия ?!
- Както казах в този ранен период, фино-угорските народи са в приуралието и зад него в Сибир. По на изток са азиатците, тоест народи от група сино-тибетците !!
- Отбелязах че в източно средиземноморие, и ареал на причерноморие ... имаме почти взривно културно развитие, което води и до рязък демографски прираст .... от което следва миграция от протоцентър - навън ?! - Това е присъщо за Бронзовата епоха ?!
След нейният колапс ... имаме обратен процес ... миграция но на вече метисизирано население м/у мигранти европейци и местни австразийци. Като културен и ... резултат се появяват ... ?
цитирай
68. ivansimeonow - Поздравления на Мерлин за коментар №34
01.11.2012 21:20
Това за мен е безспорно най-добрият коментар, кратък и ясен - за движението на най- многобройният европейски народ- траките и за заформилия се скачен съд траки- славяни, така че този най-многоброен народ си е налице и днес
Поздравления!
цитирай
69. анонимен - Може би, все пак терминът трябва де се чете "Тракийци"?
01.11.2012 21:41
Ако народите, които са населявали Тракия са "тракийци" първичното понятие е топоним. Самият факт, че Херодот говори за множество народи, които са от един корен, но с разлики, които ги правят доста нееднородни показва, че общото им име идва не от еднаквия им произход, а от основната територия, където живеят или от която са излезли. Тази мътилка с името "траки" не е лесна за преминаване, но е вече време да се стигне до една позиция, защото е много важна част от осъзнаването ни като народ. "Траки" или "Тракийци"?
цитирай
70. анонимен - Г-н Милчев ! Тия, напушени ли са?...
01.11.2012 21:52
Г-н Милчев ! Тия, напушени ли са?
Баща и син с ясно изразени негроидни черти, тръгнали да гадаят произхода на местното население - гърци,българи и македонци. Алоооу... сомалийски гемиджии.

цитирай
71. анонимен - Не подценявайте интелектуалното ниво на 99,9 процента от Българския Народ.На всички вече им се повдига до повръщане от вашата тракийска помия.
01.11.2012 22:02
Кеворк Кеворкян


Писал съм много пъти за тия боклуци, за тия вандали, или направо казано – животни.И мислех, че вече няма да имам желание, защото тези текстове, освен че ме изтощават емоционално, но ме карат да се чувствам и унизен. Писах, когато един се провикна – „Смърт на българите!“, това се случи по време на бунтовете в столичната „Красна поляна“ - това си бяха формени бунтове, но властите си направиха оглушки, интернационалното сърце на тогавашния премиер нямаше как да реагира иначе.


Писах и тогава, когато поругаха гробищата в Звъничево, това се случи през май тази година – изгаврили се бяха с покойници, скъпи някому. На едно надгробие животните бяха надянали черни очила- това не бяха шегички, а преднамерена разправа, с добре обмислен мизансцен.
Специално и нарочно се бяха снимали и край гроба на един човек, кръстен навремето от родителите си Сталин. Това силно ме озадачи – и започнах да си мисля, дали тия животни не са го направили нарочно, дали не ни даваха някакъв специален знак. А сега вече съм съвсем сигурен, че е точно така. Това беше знак, че на българите им се полага един цигански Сталин.
Онзи ден писах и за новите варвари от Добрич, които пък вече минаха всякаква мярка, като обругаха със сексуални жестове училищни портрети на Левски, Симеон Велики и
Княз Борис Първи, Покръстителят.
И този подбор никак не е случаен.


За мен вече е вън от съмнение, че тия животни искат да се почувстваме – всички ние! – като боклуци, като хора, за които историята нищо не означава.


Дори сега, когато казвам това, се чувствам омерзен и унизен от тия идиоти, от тия получовеци.
Сетне нещата се развиха още по-лошо.
Показа се по телевизията учителката на диваците от Добрич – и почти ги оправда. Те търсели, горките, по-скоро някаква „известност“, иначе не били лоши момчета, представяте ли си.
Ами как така, бре, клета жено, защо тогава не правят орална или друга любов с портрети на американския президент или на турския премиер – ами точно с Левски?
Сетне пък цъфна някаква психоложка, и тя подкара същото: децата – същите тия животни – търсели известност, нищо друго, та да бъдат добри – българските тикви – да ги разберат, да се опитат да проникнат в сложните им души.
И тъй нататък.
Както са я подкарали, остава още малко да ги изкарат жертва на дивите българи.
Телевизиите пък набързо забравиха историята, тя по начало не им беше интересна, това си личеше. Макар че, ако питате мен, тя е доста по-важна от атентата в Сарафово – защото онова бе по-скоро отговор на несъобразностите, които си позволява една никаква държава, и то покрай фукните на външния си министър, който няма да се спре, докато не направи някоя голяма беля.
Този атентат в Добрич е далеч по-мръснишки: той проверява до каква степен сме се отдалечили вече от себе си, доколко нехаем за себе си.
Добре, бе, наивници, наистина ли мислите, че тримата идиоти от Добрич търсят само известност?
Вижте само, чии портрети обругават: на Апостола на Свободата, на Симеон Велики, покрай който живее все още мита за силна България, и на Борис Покръстителя. Защо не нечии други портрети, а точно тия? Можеха да станат не по-малко известни, ако правеха сексуални жестове и срещу Станишев, примерно.
Сметката е направена обаче добре: българската рая ще мълчи и дори няма да шукне. Ще си кротува, както винаги. Подстрекателите на ония животни са били убедени в това, и познаха. Веднага ще се явят и дежурните адвокати, както се случва след всяка гавра с българското. Така стана и сега – замрънкаха разни учителки, психоложки и не знам какви си други мушички.
А пък бащата на един от добричките кретени дори наруга репортерите: щял да коли наред, ако посегнели на сина му! И това трябваше да се преглътне.
Щом допускаме това – значи наистина за нищо не ставаме.
Пак успешно издържахме теста за знаменитото българско овчедушие. Браво.
Когато тръгнаха разправиите около зимните ни курорти, доста хора се хвърлиха на „Орлов мост“ – понеже дръвчетата са по-важни от българската чест, така излиза. Сега – нищо, ония си затраяха, какво им трябва да се обиждат заради някакъв Княз Борис Първи, когото някакъв мангал е поставил пред чатала си.
Във Фейсбук имало нещичко – но и то трая от ден до пладне.
Някой пък отговорил на ония животни, но пак по нашенски оперетъчно: направил фотомонтаж, и пред члена на един от добричките насилници сложил портрет на Азис! Това също е идиотизъм.
Нашата смелост и гордост вече са такива: те удрят право в целта, като се гаврят с Левски, ние отвръщаме – като се лигавим с Азис! Представяте ли си, с какви стандарти са пълни вече главите ни: Левски срещу Азис!
Ами, като ще правите нещо, направете го със замах, а не толкова безпомощно и беззъбо, та пак да ви се подиграват зад гърба: „Вижте ги българските цървули, сами сравняват Левски с Азис, какво искате от такива хора!“
Прави са, това излиза.
Тези хора не си играят на дребни игрички. Те ни проверяват непрекъснато. Това не са мангалите от някой катун – това са добре облечени млади хора, също и добре научени, къде да се целят и в какво да ударят. Това не са кошаревските свидетели на Карбовски, които са готови да изрекат всяка лъжа само за три лева.
От тях няма да разбереш лесно, кой ги шишка, кой ги тика напред, кой иска докрай да провери търпението ни.


А българското търпение е безкрайно, светът ще свърши, но не и то.
Ами медиите?


Ако бяха направили същата животинска оргия – но не с портрета на Левски, а на някакъв кекав футболист от „Левски“, щеше да стане чудо, щяха да подивеят: „Ами как ще унижават нашия голмайстор, как така“, и пр.
По една телевизия загубиха няколко минути да се разправят за някакъв нещастен провинциален чиновник, който пуснал ръка на своя служителка, ако изобщо историята е достоверна.
И полицията веднага бе на линия, направили всичко, както трябва, както повелява законът.
Ето го големият проблем: човечецът, който пуска ръка на някаква разгащена мадама.
Но когато някой не само пуска ръка, а направо насилва историята и паметта ни, всички стават кротки като овце – каквито са всъщност.
Всички политици се ослушват, понеже идват избори – а пък, като гледам как се заканва бащата на един от насилниците, ония си знаят цената, особено по време на избори. Наближава времето за пазарлъци около въпросната цена – два лева отгоре, или два лева надолу за всеки глас. Кой ще му обръща внимание на някакъв Левски при този пазарлък, а и той вече отдавна няма никаква цена, поне за политиците ни е така.


Вялите протести ги оглавиха Волен и Каракачанов, това е от тяхната партитура. Но останалите партии, които уж все искат да яхнат патриотичната идея, си направиха оглушки. Бойко би имал голям успех, ако лично набие канчетата на тия негодници, но и той си затрая.


Междувременно, те и подстрекателите им са наясно, че нищо не ги заплашва. Ден след животинската им гавра с българските светини, приключи досъдебното производство срещу осквернителите на гробищата в Звъничево.
Решението: „Децата“ не били виновни, и те искали да станат известни. Някой тарикат- адвокат им е дал и аргументите: били се хванали на бас с други цигански ангели, че ще се осмелят на отидат на гробищата и да се снимат там с някакви гробове.
И кой е този плиткоумен прокурор, който е повярвал на тази лъжа? Велчев трябва да го направи прокурор на десетилетието.
Те не са събирали храброст да отидат на гробищата – те са проверявали вашата храброст, и са събирали кураж да се изплюят върху Българската Чест.
И вече я имат тази храброст – и то в изобилие. Само чакайте, какви още по-големи мерзости и поругателства ще видите скоро.
Преди броени дни стана ясно, че най-големият социалист в Европа – Станишев, е готов да произведе и Мишо Шамара в нещо като Христо Ботев. И той го направи.
Следващият рапър обаче, който напише дори сричка и половина срещу френския му ортак Оланд, примерно, няма да може изобщо да разчита на европейския адвокат на антибългарските безчинства Станишев.
Шамара вече го пратиха в Страсбург – сега трябва да пратят там и циганските морди от Добрич, за да ги покажат като жертва на българското насилие.
Ако някакви психоложки или даскалици разтягат адвокатски локуми за мангалите, които „търсели известност“, представяте ли си, какви локуми пък разтягат българските правозащитници, които за 22 години, от 1989 година, не казаха и дума в защита на обикновените българи, нито веднъж не си оцапаха ръцете с тази недостойна за тях работа. И какви ли са ги задрънкали сега за клетите циганета от Добрич!
Добре, вече омърсиха и Левски. Какво следва – това е въпросът.
Убиха проф. Калоянов в София – нищо не последва.
Викаха по време на бунтовете в „Красна поляна“ „Смърт на българите!“ – пак нищо не последва.


Безчинстват безспир – циганското иго е направо непоносимо в стотици населени места.


Тия дни показах във „Всяка неделя“ баба Славка от Ихтиманско, една от жертвите на системния геноцид, който циганите извършват над българите. Дори Цветанов се беше заканил да я води във Висшия съдебен съвет, за да им стане ясно там, какво означава мудно и бездушно правосъдие.
Седем дни след баба Славка, умна и смела българка – цяло чудо е, как са оцелели умът и смелостта й през последните години - показах и кмета на Поибрене. Него обаче го бяха осъдили на бърза ръка на 18 месеца затвор условно, понеже продал импотентния вече селски бик Йото и купил друг на негово място – но без обществена поръчка. И хайде, 18 месеца затвор!
Баба Славка е обирана от цигански банди безброй пъти, тя просто се инати да живее, така ми се стори – и нищо.
А заради трансфера на бика Йото – 18 месеца затвора!
Това е уникална държава, няма обяснение защо литературата на абсурда не се родила именно тук.
А по чия „обществена поръчка“ диваците от Добрич насилват светите имена на историята ни?
По чия обществена поръчка веднага започват да ги оправдават?


По чия обществена поръчка медиите мълчат позорно?
Искам да ги видя тези гадове, искам ги в студиото си – искам заедно да проучим този животински вид, докато не са направили нещо още по-скверно.


Но няма как да се случи това – ще ги крият до последно, ще ги обгрижват клетите изнасилвачи. Или в най-добрия случай ще ги дадат на някое телевизионно мекотело, което да ги поглези и олигави в студиото.
Това не са дребни кокошкари, това са истински бандюги, а онези зад тях – още повече.
До къде ще стигнат обаче – това е въпросът.
Някоя заран, и то скоро, София ще осъмне с антибългарски лозунги – но и с това ще свикнем, ще ги приемем като част от кампанията на ЧЕЗ за украсяване на столицата.
Фейсбук вече системно ще бъде атакуван с снимки – като тези от Добрич, то сега се започва.
Някои се подразниха, или по-скоро уплашиха, че прогнозирах скорошната поява на един цигански Родни Кинг – негърът, който преди двайсетина години полицаите убиха за неподчинение – и това запали едни от най-големите бунтове в новата американска история. Лос Анжелис се превърна в бойно поле, опустошенията бяха страшни, загубите огромни, а расовите комплекси, които се появиха, все още са непреодолими.


Ще ни направят подобна провокация , да си знаете.


Всички се втренчиха в средния пръст, който Онзи Киро размахваше пред съда в Асеновград, понеже още си мислеше, че е недосегаем. Но това е едно нищожно пръстче в сравнение с огромния чеп, който циганите от доста време ни тикат под носа. Случилото се в Добрич е същото.
И да успокоя нежните души на някои космополити. Познавам циганското племе като малцина. Расъл съм във великия български град Сливен, където имаше две цигански махали. Познавам манталитета на тези хора от годините, когато те бяха сръчни, старателни и работливи хорица. После Ерата на Великата Кражба – Прехода ги превърна в мизерници, те станаха първите й жертви. Обаче това в никакъв случай не оправдава насилниците от Добрич.
Когато ненужно състрадаваме и амнистираме, или най-вече набързо забравяме истории като тази в Добрич, ние просто отиваме една стъпка по-напред в забравата на самите себе си. Нищо друго.

Кеворк Кеворкян

В. Уикенд
цитирай
72. ivansimeonow - Ако ние имаме ясно изразени негр...
01.11.2012 22:14
Ако ние имаме ясно изразени негроидни черти/ съмнявам се, че си наясно с тях/ то ти анонимен №72 излизаш от анонимността си- ставаш явен папуас Ти пък защо коментираш местното население?! Хайде при събратята ти!
цитирай
73. get - - С голяма доза предпазливост от моя страна ... позволете ми държа на епонима Траки ?!
01.11.2012 23:38
анонимен написа:
Ако народите, които са населявали Тракия са "тракийци" първичното понятие е топоним. Самият факт, че Херодот говори за множество народи, които са от един корен, но с разлики, които ги правят доста нееднородни показва, че общото им име идва не от еднаквия им произход, а от основната територия, където живеят или от която са излезли. Тази мътилка с името "траки" не е лесна за преминаване, но е вече време да се стигне до една позиция, защото е много важна част от осъзнаването ни като народ. "Траки" или "Тракийци"?

Според това, което имаме данни по въпроса:
- Тирас е обожествен-герой-прародител ?!
- Няма да се впускам в многословни и сложни лингвистични обосновки и извеждания, но ще отбележа, че има сериозни податки за тъждественост на думите Тир-Тур ... което се явява символ и на основният им бог ?! - производни на това Тир са топоними, като кореновата на античен град Тираспол и Тир средиземноморски град ?! - Отделно Тур е синоним и на Таурус-Таврос-Табор-Тавор-Тавър-Турун-Торо ... отделно това се свързва, ако забелязвате с естествени или изкуствени Извисености - Планини две: Таурус в М. азия и Тавор в бл.изток. Турът още и като дума ПЕР, в бг. език "перя" - отделно е синоним за Високо-Издигнато от там идва и смисловото значение за кула Тауър/Торет/Тир последното в смисъл укрепление ... това кореспондира с Перг"ам и с Бург/Бургос и арабското ал"Бурж, отделно с градска цитадела ... като Перг"ам е документирано в Троя и едноименен град ?!
- Синонимна дума за Тур още е й Боу идеща от PIE gwo/gwe ?! - от това протоназвание за едър домашен добитък "гове"до" идва и тракийската дума за същият произнасяна с колебания, като б/волинтос. Тази дума е запазена и в старобългарски, като буйвол и в съвременният руски ... съвременна форма в бг. език е "бивол".
- Езиковедите казват за кимришкото име Гуендолин че има смисъла "благородна", а коренът му бил от това PIE gwo/gwe ? ... а дали, не е от такъв произход името на г"Венетските народи ?!
цитирай
74. letopisec - 75. get
02.11.2012 09:11
Драги Гет, да не би диахронните проучвания в езикознанието да са история? Много добре знаете, като човек впулил се в глотогенезата, че езика няма връзка с общественото историческо развитие...
цитирай
75. get - - Драги летописец ... не ви ги говоря тези неща, само от позиция на езикознанието ... а и от ...
02.11.2012 10:04
... а и от позиция на културология, история, археология, сравнително религиознание, символика в изобразително изкуство и др. съпределни клонове на знанието ??!
letopisec написа:
Драги Гет, да не би диахронните проучвания в езикознанието да са история? ... човек впулил се в глотогенезата, че езика няма връзка с общественото историческо развитие...

- Като за начало ... вземете погледнете символиката от Чатал хьюк - http://andorey.blog.bg/photos/137363/original/turove_4atalhuuk.jpg
- това от варненско златно съкровище - http://kids.bgtreasures.net/file_store/gold_varna1.jpg
- Гърците са ни остовили ... за троянците още едно име теувкри ? - По времето на хетите се споменава името(вероятно ?) на Троя - Но ? като Таруиса и/или Вилуса ?!?
- Като следва да поясня, че на база оценка на археологически находки се прави извода за: през ранен неолит от западна Анатолия тръгват няколко вълни на мигранти носители на зеемеделски култури ?! Очевидно е сходството на дворците от ранният слой намерени в района на Белуджистан(съвр. зап. Турция) -http://beycesultan.org/galeri-2011.html ... с по-късните такива при минойската цивилизация ?! ... Кносос - http://www.oriste.com/wp/wp-content/uploads/2008/05/knossos-palace-air.jpg
- Само ще се попитам на глас ... след тази нагледна демонстрация - Дали моите изводи почиват само на "диахронните проучвания в езикознанието" ?!
- Апропо ? - на келтски "taur" означава планина-възвишение ... върти ми се в главата въпросът - Защо след, като таур=възвишение на келтски, те са използвали първоначално за укрепените си поселения думата "opidum" а после я подменят с "burg" ?

- Не пиша тези неща за иронизирам, Не ! - а за да покажа общността на това, което казвам и разбирам под еврепейски език и култура - неговата вътрешна взаимообусловеност и свързаност ... и как тази култура ... плюс език се е развивал през вековете ... Плюс, че българският народ с езика и обичаите си носи много повече ЕВРОПЕЙСКО отколкото централно азиатско излъчване !
цитирай
76. d3bep - Не, не почиват сам она езикознан...
02.11.2012 10:37
Не, не почиват сам она езикознанието твоите изводи, ама твърде много драматизираш някаква етногенеза. По правилно е да се предположи, че различни етноси се преливат един в друг, че в рамките на хилядолетията има културно взаимодействие, отколкото че е налице някакъв свръхразвит и суперкултурен етнос, който е оставил ИЗОСТАВАЩИ ЗА ВРЕМЕТО СИ СЛЕДИ, т.е. по - ниска култура от изследваните такива, но пък "ги е образовал всите" и им е "дал културата".
Твоят проблем не е едностранчивостта на фактите, а начинът , по който ги обвързваш и начинът, по който ги тълкуваш.

Хванал си например някаква адск ивторостепенна теория:
"Миньойските дворци и Белуджистан".
Първо, сбъркал си. Дворците от Бейчесултан са в Мала Азия. Белуджистан е в Пакистан, очевидно набързо си прочел имената по линковете и си ги приравнил....
Второ: Това е отдавна изказано предположение.
Има някои неща, които обединяват Бейчесултан и миньойските дворци, безспорно, ама не са толкова много.
Интересно ми е, ти какво намираш. Звучиш все едно миньойските дворци са копие на анатолийските.
Би ли описал несъменните прилики, как ги виждаш?
Че имат стаи ли? Или нещо повече?

Къв е планът, разположението, архитектурата, ифраструктурата и украста на миньойските и бейчесултанските дворци, че да завършим със знак за пълно равенство или за отлично подобие?

И кво е тълкуваниеот на тея неща според тебе?

Поздрави!
цитирай
77. letopisec - 77. get
02.11.2012 10:53
Напълно съм съгласен с европеидния произход на българите, но е зашеметяващо - моята кимерийско-хунска теория ряпа да яде като хронос - как така свързвате палеонтологията и минойската култура с езика на днешните българи. Удивително, зашеметяващо. Такъв размах е рядко срещан...И защо все повтаряте тая гръцка дума "Европа, европейци", дай да възкресим нещо от минойския език...Да кажем, че от Таур сме Туранци, тъкмо ще обедините вси теории в една, както обединихте всьо и вся...
цитирай
78. letopisec - 78. d3bep
02.11.2012 10:59
Е, точно Гет не си пада по етногенезите, той просто е нещо като Айнщайн, откривател, но за съжаление е избрал лоша науча дисциплина....Историческата наука не е точна наука, като математиката и физиката...
цитирай
79. get - . . . Хванал си например някаква адск ...
02.11.2012 14:18
d3bep написа:
... Хванал си например някаква адск ивторостепенна теория:
"Миньойските дворци и Белуджистан".

- Добре, с поправката Бейч"е-султан още произнасящо се БейджеСултан - това зачерква ли тотално взаимовръзките, които правя ?!
- Това е още известно, като археологическа култура Фикир тепе(по наименование на истамбулски квартал в европейската му част) ... тази култура е разпространене на територията на Тракия и в Мала азия до Коня ? ... - Жилищата при културата Фикир тепе се делят на два основни типа кръгли и квадратни ?
- Специфичната керамика "питоси", които се срещат и в Крит ... Кносос ?!
- Открити са изображения на "Богинята майка" ?!
- Някои от изследователите й, я свързват с културата Винча ? - като последната се приема за естествен последващ продължител на първата ?! - тази връзка се е поддържала от сръбският учен М. Васич ?! - при същата за пръв път се появяват постройки тип "мегарон" - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/ru/2/21/%D0%9C%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BD.svg - тоест предобраза на архаичният "гръцки" храм ?! ... мегарон-а термина е измислен много след появата на постройката, от Витрувий !?!
- Конструкцията при домовете "винча" ... са върху повдигнат насип, дървена опорна конструкция ... плет обмазан с глина, правоъгълна форма ... но най-интересното ?... то междувпрочем сградите от култура Хаманджия-Варна са подобни ... тези от Дуракулак ?!
- Над входа на жилищата често се среща скулптиран символ ... "Бича глава" ?!
letopisec написа:
... как така свързвате палеонтологията и минойската култура с езика на днешните българи.

- От реликтови отГЛОси в по-късните "гръЧки" легенди и митове ... които са пък преразказ на по-стари и местни на население, което гърците наричат (м/п)БЕЛазгическо ?! ... като изписвам гръчкото произношение на твърдото Б-(мп)... малко отклонение .... накарайте някой арабин да ви каже Пет часа ? - той ще ви го произнесе приблизително, като "М/бет"- схващате ли какъв е произхода на този звук/произношение при гърците ?! :)) !
- критският Минос-Мин-Менес последният митичен основател от поне 12 в. пр.хр. на Месем/нБрия ?!
- негърКа Дедал ... които лингвистите и специалистите по история на изкуството извеждат от две думи ДаеДалос ... и извеждат смислово ... Този, който довършва ... към момента все още грубите като пластика антропоморфните дървени стълбове-куроси в нещо подобно на вече ясно изразено човешко подобие ... куроси/короси ?!
- гръцката аФродита ... не означава пено-родена - А ? ... името и идва от з"Аура-Светло, съвременно Зора и Родена, което второто се е запазило в името на нимфата-Родити ... от о.Родос ... Примерно !!?
цитирай
80. get - - В първият момент не можах да схвана сарказма ... но предизвикваш ме да ти поставя ...
02.11.2012 14:59
... едно Питанийе ?!:)) - Кога ми отговориш правилно, ще ти кажа отговора ... на долният ти въпрос ?!
letopisec написа:
Да кажем, че от Таур сме Туранци, тъкмо ще обедините вси теории в една, както обединихте всьо и вся...

- Семантично близки ли са етнографските наименования на две различни групи от населението, които назад във времето са били един народ ?!
- Тоест кратко казано синонимни ли са "торлак" и "валах" ?? ... от там иде и наименованието ни на нас Българите-Волохи още и Балкари-Булгари и ... т.н. :))) ?!

- дЗвер имам молба, би ли постнал връзката към хералдическият сайт с пряпорците на валашките б/войВоди ? - Моля !!
цитирай
81. letopisec - 81. get
02.11.2012 16:16
ама прекрасна е тази начетеност, може да водите даже предаване по телевизията...но какво следва от всичко това и какво общо има с древната българска история..Разбрах че има общо с Баал и филистимци-пеласги...много може да научи човек от теб, като нешънъл джеографик си
цитирай
82. d3bep - Гете, писах нещо ама системата го ...
02.11.2012 16:49
Гете, писах нещо ама системата го изтри. Запецна и ми се загуби поста.
Накратко, не всяко злато е миньойско.
Питосите са просто древни цистерни. Идеята, че говорят за "миньойско присъствие" е доста пресилена.
Същата работа и с "мегароните", то всеки храм и дворец ще излезе че е имал мегарон, вкл. асирийските а следва да се постави въпросът от къв зор мегароните имат колони и не се ли превръщат тогава в по - вероятни хипостили с евтин покрив тогава.
Във всеки случай сред "мегароните" има много ясен анатолийски тип, който се запазва до много късно и поставя под съмнение необходимостта да е внесен от Крит.
Бейчесултан има ясни паралели и с Троя.

Аз те разбирам какви ги приказваш, за разлика от летописеца(нему не е удачно), но като цяло системата в науката е точно обратната.
Смята се, че миньойците са имали 1-2 аванпоста в Анатолия.
И по някое време са се прехвърлили. Вече в доста късен период.

До този момент все още в Тракия няма нищо "тракийско". Нито в Анатолия.
След тоя период започват да се проявват "реминисценциите".

А ти твърдиш, че едва ли не миньойците са цивилизовани от Анатолия, където се подвизават тракийци.
Първо, миньойските богове са подчертано семитски и на тях пряката им връзка си е ханаан.
Второ, в периода няма все още тракийска култура, камо ли нещо, което да е било "занесено в Крит".
цитирай
83. d3bep - За знамената с биковете ли питаш? Те ...
02.11.2012 16:50
За знамената с биковете ли питаш? Те бяха на Петър Георгиев от "Убий Сабазии" доколкото си спомням.
цитирай
84. get - - Отговора за мен е прост ... ?
02.11.2012 19:23
letopisec написа:
ама прекрасна е тази начетеност, може да водите даже предаване по телевизията...но какво следва от всичко това и какво общо има с древната българска история..Разбрах че има общо с Баал и филистимци-пеласги...много може да научи човек от теб, като нешънъл джеографик си

- Позволих си накратко да маркирам взаимовръзки и паралели още от древността преди да се появят ... семити и хамити ? ПРЕДИСТОРИЧНОТО ВРЕМЕ на митове и легенди - Вторите "хвитите" за мен, е с голяма вероятност да са предци на гърците ... или по-скоро те са наследници мигриграло от северен бряг на Африка население, което е със силно изразени хамитски празнаци ! После е колонизирало(омесило се е с местно-автохтонно ... по старо население) в източно средиземноморие архипелазите ... и вече по-късно появяващо се материкова Европа, тоест южни балкани ... където в по-късен етап стават известни, като елини-гърци ?! - Но това е в много късен етап .
Преди появата на тези "метиси" семити и гърци имаме по-старо и за мен родствено население с общ или поне близък език ? Следи от тези хора и живота им можем да намерим по-скоро, като материални и визуални доказателства ... донякъде и в митове и легенди ... но преразказани а не автентични ?!
- Говоря за времена, при които започваме да имаме пораждане на земеделие, животновъдство и занаяти . Усложнен социален живот по силата на създаване на трайни поселища ! Първите наченки на това което ще наречем религии ... и т.н. ?!
d3bep написа:
За знамената с биковете ли питаш?

- Именно за знамената с "биците" и "лисицата" за които казват, че са на българите. Запазили са се до късно средновековие по земите на влашко по обясними причини ... !! - влашките ВойВоди по принцип са потомци на българската аристокрация ... номинално свободни поради историческите прищевки !
- Летописко нали си филолог ... според теб войвода титлата отде ли иде ... какъв смисъл се крие в нея ??!
цитирай
85. voulgaros - ГЕТСКИ ЛИЗАЧО, Нали ти казах да п...
02.11.2012 20:42
ГЕТСКИ ЛИЗАЧО,
Нали ти казах да питаш испанците отде имат думата ел торо, торида и тореадор..

ТУРАН = ТАУРОС=ТАВРИА--ИМА ЛИ НЕЩО ОБЩО..ИР+АН>ТУР+АН

ТУРКУТ=СИЛЕН,ЗДРАВ..ТЮРК=СИЛЕН -----ТОВА Е НА ДНЕШЕН ТУРСКИ... АМИ Я ТОВА: ТУР=БИК.. бик на турски е шигир. НА ГРЪЦКИ ТАУРОС=БИК
НА АНГЛИИСКИ BULL=БИК--ЧИКАГО БУЛЛС...СЕГА ДА НЕ ИЗЛЕЗЕ ЧЕ ВИЕ Б/ВУЛГАРИТЕ СТЕ БИКОВЕ....АМА И ТУРЦИТЕ СА БИКОВЕ също--те дори името им е много близко до значението за БИК.



Гет==глупава пенсия
цитирай
86. анонимен - Тракомунидис - Името на кентаврите по-вероятно е свързано с гръцкото tauros за "бик". И е изцяло легендарно название.
02.11.2012 21:15
Името на кентаврите по-вероятно е свързано с гръцкото tauros за "бик". И е изцяло легендарно название.

Колкото до опитомяването на коня, то най-вероятно е станало доста преди четвъртото хилядолетие пр. Хр. и доста по-източно от Причерноморието...

Кентаврите всъщност не будят "ужас" у гръцките автори, а са описвани като любопитна старина на народните вярвания. Кентавърът Хирон е симпатичен за гръцките автори. Кентавърът Нес е трагичен. Кентаврите от кентавромахията са отначало забавни, а впоследствие - диви, но не непобедими. Тези неща са схематично описани у Аполодор и по-приятно - у Хезиод. Това: "повече от ясно е..." е типично представяне на желаното за истина - похват за представяне на дадена теза като факт.
цитирай
87. letopisec - Ех тоя Стефан, бре...дзверски изпълни заканата си
03.11.2012 04:06
d3bep написа:
Ако ви дразни или ви яде lidislidis, просто й слагайте по един минус профилактично, очевидно много я боли :)
Толкова, та чак почва да не вижда добре.


http://lidislidis.blog.bg/izkustvo/2012/10/31/do-vsichki-blogyri-v-bloga-i-do-investor.1015639
цитирай
88. get - - На първият, voulgaros - който за мен е Марк Сатанаилис и вторият аноним - Кво да ви отговоря ?
03.11.2012 10:05
- Отговорите се натрапват от само себе си ?!! - ама националистичнита и достигнала да религиозен фундаментализъм пропаганда ... ви прави слепи като новородени котета :)) !
- Що е кен/кан + тауро + махия , Ъ !? - превеждате го като някаква епична война ?! - Ма защо война/макха на гръцки е фонетично едно към едно звучащо с късно дравидско Маха, от което е и името на епоса Махабхарата ?! - Тоест дословно война между братята ... но още много близко до името на тракийското име за оръжие Махайра ... Що ни ве дойде на ум, че войната е да помъчиш - съвременно българско Мъка ?!
- Същото, като гръцкото пирос/фуего/фаер/фоер-последно англосаксонско ... това е обстоятелствено пояснение за качество на Агни-Огъня ... който ПАРИ-Изгаря ?!
- Същата работа е и с понятието Ка/еН+Таурос - е двусъставно ... казано на днешен разбираем български Водач+Конник - Защото Тирана-Тюрана/ е предводител на триба ил"Фила в най-старата социално-устройствена форма на античността, която после се изражда в демоНкрация :)) ?!
- Явно не си чел внимателно Херодот, който обяснява че, при тираните атиняни не били така изнежени и били равностойни бойци на всички останали ... но като дошла демокрацията ... станали на жени ?!

- По отношение на въпроса Иран-Туран явно си стигнал само до обясненията, които дава арабизираният мюсюлман Фирдоуси за историята на Древните Иран-Туран ... ама за тези епохи, за които той пише тЮрки в географската област с име Туран НИКАКВИ ГИ Е НЯМАЛО !!! ... за Иран още по-малко.
- Така че, Милчев ще те упрекне че бъркаш "топос"а :))) !!!

- А относно това ИРАН>ТУРАН ... по-старото е ЕРан, пък тракийските аристократи са се молели, извеждали произхода и благородството си от еРа/Ерм/Хермес/Карсесиос поради тази причина-вярване са и давали клетва в негово Име ??! - Ама има още доста да прочетеш и осмислиш за да разбереш, това що ти казвам ?!!
- Ер=Пер=Бел=Тур ... в смисъла на келтското му таур/издигнат/възвишение/височество ... странното е че името Тавор в близък изток е име на възвишение-планина, на върхът на която се е чествал гръмотевичният бог Бел ... което в "славянската" религия е Перун-Перкун ??! ... на това е станало преди МЕТИСИЗАЦИЯТА тоест преди да се появят семитите ?!
цитирай
89. voulgaros - На мен мие чудно едно--защо турс...
03.11.2012 11:33
На мен мие чудно едно--защо турската дума за бик=шигир......е толкова еднаква с прабългарската дума за бик=ШЕГОР !!! там е вол==ама вола е опитомен=одомашен кротък бик.Това го видях в календара на пра-вулгарите.


КАЖЕТЕ ТРАКО-ТЮРКИ = БУЛГ АРИ, ТАТ АРИ, ХАЗ АРИ, АВ АРИ, ТОХ АРИ, УИГ УРИ--КОТРИГ УРИ,ХУНО ГУНД УРИ. ФИНО УГРИ,УНГАРЦИ И ВСЕ ТАКИВА АРИ И УРИ...
цитирай
90. d3bep - Ако ви дразни или ви яде lidislidis, ...
03.11.2012 13:46
letopisec написа:
d3bep написа:
Ако ви дразни или ви яде lidislidis, просто й слагайте по един минус профилактично, очевидно много я боли :)
Толкова, та чак почва да не вижда добре.


http://lidislidis.blog.bg/izkustvo/2012/10/31/do-vsichki-blogyri-v-bloga-i-do-investor.1015639

Съюзът ти с тая ненормална жена е подходящ, аз отдавна очаквам с другият заверен психар - Маркнатан - да се гункате тримата. :)
ТОй има в блога на Лидис постове, че я обичал, така че нищо ново под слънцето.
Препоръчвам ти ги, аз ти казах че натам си се насочил.

Мен би ме било срам ако същество като нея ми похвали постовете, предпочитам минусите, които бие подред :)
Случаят с нея стана по - тежък.
Простотиите й спрямо мен ги забелязаха други хора:
http://miuenski.blog.bg/izkustvo/2012/11/02/do-vsichki-blogyri-v-bloga-i-do-investor.1016129
Резултатът й е оттам, а на мен ми писаха доста хора, просот потвърждавайки това, коеот ми стана ясно: че не е добре.

Тя изобщо не е добре и това не е първият и пост. Ето тук например е блогвала чак в районното в пловдив и службите му против този, който сочат сега за неин човек : Полигор:
http://lidislidis.blog.bg/izkustvo/2012/03/11/do-investor-bg-kopie-mvr-rb-otdel-kompiutyrni-prestypleniia-.918614
И т.н.
http://lidislidis.blog.bg/izkustvo/2012/05/06/do-investor.950298
http://lidislidis.blog.bg/izkustvo/2012/05/07/kak-shte-postypite-ako-poluchite-zaplaha-za-smyrt-ot-blogyr-.950868
http://lidislidis.blog.bg/izkustvo/2012/04/07/alo-investorite-moderatorite-blogyrite.936054

Твойта нова фенка не е с акъла си.
Единствената ти неподправена фенка...




Доста хора ми писаха й писма по нейният върпос, ак оизобщо е върпос...

В крайна сметка лично аз изпитвам жалост към това същество. След като се започзнах със случая.
И честно казано личн оаз се чудя дали да се занимавам.
От луд извинениое едва ли може да се очаква...
Пък аз да си губя времето да й пера минуси и да карам за това и приятелите си.. Тъпа история... Нит на нея ще помогне, нито на мене...
цитирай
91. get - - Ти най-напред оправи гръЧката етногенеза ... пък после страдай за чуждата ?! :))
03.11.2012 16:07
voulgaros написа:
На мен мие чудно едно--защо турската дума за бик=шигир......е толкова еднаква с прабългарската дума за бик=ШЕГОР !!! там е вол==ама вола е опитомен=одомашен кротък бик.Това го видях в календара на пра-вулгарите.


КАЖЕТЕ ТРАКО-ТЮРКИ = БУЛГ АРИ, ТАТ АРИ, ХАЗ АРИ, АВ АРИ, ТОХ АРИ, УИГ УРИ--КОТРИГ УРИ,ХУНО ГУНД УРИ. ФИНО УГРИ,УНГАРЦИ И ВСЕ ТАКИВА АРИ И УРИ...

- За трако-тюрките и шегор ... плюс "пра"българският календар ... питай Летописеца ... той там е наясно с вунд-гури ... чанти-кури ... бачкатури и всякакви други кури :)) !
- За еН-ти път ти обяснявам ... срамота че си каракачанин тоест наследник на скотовъдци ... Бикът-Боу/Гвоу-ведото става на Вол, кога му отрежеш достойнството ?! - за това казват, че истинският мъж е този който е с "топки" ... другото е "вол"ове ... достойни само да ги запрягат и ръчкат с остена - Хехе ! - нещо такова е станало и с фелики-те Елини, които в началото си, са били вероятно близко родствени на нас БоуГарите ... ма после съм и бръкнали-У !! ... промили мозъците(най-правите елини от АФРИКАНСКАТА-Александрийската схола) и са ги направили безгласни-тревопасни ВОЛОВЕ ?! ... тоест бледен спомен на бившата им слава, като Бойовци ... отдето иде и коренът на Беотия !! ... наричана в по-стари времена Войотия ... а не това което ми докарва на видиотия(ване), тоест както са ви приучили да произнасяте ... вИОтия ?!
цитирай
92. анонимен - Тракомунидис - 93. get
03.11.2012 18:49
Колкото до българите, те определено не са "палеобалкански" народ, както и траките не са. Траките са част от първата вълна на индоевропейското заселване на полуострова може би ок. 2000 г. пр. Хр. заедно с ахейските гърци.

Българите ще се появят по тези места за първи път чак в V в. сл. Хр. като част от Хунския съюз, а ще създадат Дунавска България в самия край на VІІ в., както добре знаем.
Каквото и да правим, няма как Аспарух да се окаже тракийски вожд, роден в Пулпудева, Бесапара или Севтополис ;)

А преди българите доста индоевропейски нашественици са овършали Балканите - келти (ок. 279 г. пр. Хр.), римляни (след 146 г. пр. Хр.), германи (в ІІІ-V в. сл. Хр.) и славяни (в VІ-VІІ в. сл. Хр.).

Та българите са такива едни "палеобалканци", каквито "палеобританци" са съвременните англичани ;)

цитирай
93. d3bep - Ква е таз вълна, на тиз, ахейските ...
03.11.2012 22:02
Ква е таз вълна, на тиз, ахейските гърци.
Можем ли по нещо сигурн ода я разберем, освен по разкази на чели и чували за нея?
Кво са изобщо туй, АХЕЙЦИТЕ.
Тва племето при Троя ли е, всичките "гърци" ли се падат, или са ониз племена, деот се падат на обратната страна на земното кълбо спрямо Троя, в смисъл даже немат пристанище ,в което ако се удавят вятъра или течението по случайност да ги изфъргат на Троя...

Вероятно нелегендарното разсейване на "траките" (откъде? Придошли добре, ама може да са придошли от съседната врата, може да са дошли и от космоса? Откъде?) - ти го ползваш за парашут на заселване на несъществуващи фантасмагорични племена.
цитирай
94. анонимен - GREEK POWER !!! Iron Mike Zambidis vs негроиди и талибан тракопотурнаци !
03.11.2012 22:10
1 GREEK = 6 TURKS ( KICKBOXING )
http://www.youtube.com/watch?v=pPY7zraRI1w&feature=related

Iron Mike Zambidis
http://www.youtube.com/watch?v=eUcinq1xxes&feature=related
цитирай
95. get - @ 94. анонимен - Първо да уточним терминологията и правилността на употребата и ?!
03.11.2012 22:11
- Питам ! - Що е това индоевропеец ?!... И ще продължа(в духа на едно произведение на Дядото-Благоев) ... има ли това почва, като категория в науката История ? - вероятно вие зъсапвате становище от вида ?? - За общ генезис на индийци+европейци ?

- Втори вариант в контескста на горното съждение ! - Да разбирам ли че вкарвате идеята за произход на европейците в Индия, от която те са дошли/мигрирали в Европа ?

- Ахейците дошли през II-ро хилядолетие пр.хр. на Балкани ? - и те ли от Индия ??!

- Самовлюбеността и самочувствието ни - вижте ни, ние сме завършили История ... дайте да му покажем на дилетанта ... невежеството :)) - това трябва ли, да събужда у мен благоговение пред казаното от вас, като пред някой библейски пророк ?! - Спокойно ! - не ви се сърдя, даже напълно ви разбирам ... в младоста си и аз вероятно съм се държал така ... от позицията на академичното си многознайство ?!
- Вероятно, ако сте чели Фауст ... не сте обърнали достатъчно внимание, какво казва на младият му ученик Мефистофел ... за книжната ученост и че ... "единствено зелено е, дървото на живота" ?!

- Относно понятието "българи" не можах да разбера, каква идея вкарвате ... единствено и само ордицата на Аспарух ли са българи ?! - на времето в одобрените от МОН и преписани от БАН научни данни пишеше ... дошъл с десет хиляди воини на острова Пюки или в Онгъла и попилял елитната армия на Константина Погоната ?! ... Тогава такава "бе истината" :))) ! ... сега чувам корифеят Б. Димитро им е преумножил числото - Хахаха ?! - само не съм чувал от "тогаз" до "сега" да сме открили някакви нови автентични данни/извори осветляващи по новому въпроса ?! ... доктринерщината и схоластика, или казано простичко - папагалщината продължава ?!

- Хайде със здраве "anonimus"е :))) под №94 :)) !!
цитирай
96. анонимен - GREEK POWER !!! Iron Mike Zambidis vs негроиди и талибан тракопотурнаци !
03.11.2012 22:32
Compilation Best Knockouts -- IrOn MiKe ZaMPiDiS
http://www.youtube.com/watch?v=LJ8qbTNJbvE
цитирай
97. анонимен - do get
03.11.2012 22:57
4eteiki te se zamislih ot kade idva tova preklonenie na indiicite pred sve6tenata KRAVA :) getski,golem si brate,mnogo si golem. boje kolko si golem GOLEMECOOOOOOOOO. ma4kai poturnacite dokato sviat im se zavie,te tva zaslujavat ama ne sam siguren dali te razbirat. pozdravi ot madrid.
цитирай
98. анонимен - GREEK POWER !!! Iron Mike Zambidis vs негроиди и талибан тракопотурнаци !
03.11.2012 23:38
Mike Zambidis vs Gurkan Ozkan (Knockout Special)
http://www.youtube.com/watch?v=iBS5oUcwBE0&NR=1&list=UUjfLAjqwNapRACtewgubA2A&feature=endscreen
цитирай
99. get - - Брей-й-й ! - сега с пехливанлък ли ще се мерим ??? :)))
04.11.2012 11:17
анонимен написа:
Compilation Best Knockouts -- IrOn MiKe ZaMPiDiS
http://www.youtube.com/watch?v=LJ8qbTNJbvE


- Паликаре, дотук мисля си говорехме за учеността ... и че гърЧите сте в "основата" й ?
- Та ще си/ти поставя един риторичен въпрос ... Що Първият ви граматик, се нарича Дионисий ТРАКИЕЦ ?! - Защо ли ръководството, което той ви създава за да можете да разбирате по-старата реч и Омир ... вие многоезичните "елинисти", тоест говорещите "кине"(известно й, като Койне) ... се нарича грамОта(от ГРАМОТНОСТ) ... което вие ТИПИЧНО по ФАНАРИОТСКИ изкилиферчвате на ГРАМаТА ??

- Защо после после правите интриги срещу този тракиец(както и срещу учителя му, АрийСтар Самотракийски) ... с Какво ви е(са ви) пречели ... та ги принуждавате да емигрират ?!!!

- Отново казвам, ако в началото ... може би вероятно ние сме били идентични с тези жители, които са поселявали източно средиземноморските архипелази и материкова Гърция ... но след идването на северноафриканските и-и-и ... първоначално хрисими-натрапници ХАМИТИ ... започва раздалечаването в езика и културите ни - Като това окончателно става, по времето на Птоломеите ... най-вече от времето на този с Прозвище Братолюбив ?! ... и налагането на кинето, като езикова норма за общуване на хората от източно средиземноморие ... тоест след налагането на това, което наричат сега "гръцки език", като "лингва франка" ... международен език ... тоест своеобразно есперанто !!

- От тогава окончателно са ви промили мозъците, та сте станали нагърчета ... загубили сте всякаква памет за старата си себеидентичност ... от Таури-Бикове са ви обърнали на почитатели на Кравата-Молок(хи)-Малакха-Млекари-Кравари :)) !! ... айде да не употребявам цинизъма свързан с простонародното название за "женски полов орган" ил"женчо ?!!

- Приятелю, дет се правиш на мАж ?! - дай да оставим перенето-ерченето ?! - просто погледни фолклора ни ... и ще видиш, колко общо имаме в него ?!
- Примерно с един мно-о-ого стар танц, който сте приели за ваш, гръцки ... наричате го Pyrrhic ... идещо от Перене ... зад тази дума, стои по-старата дума Ерчене. Както виждаш етимологично ЕР-Ерък е и синоним на Пер-Перя ... на името и на града от източни Родопи Пер-пер ?! - това е и синоним на първата част от античната "гръцка"та уж, дума за "лоция"(ръководство по корабоплаване) ПЕРИ/Ес+ПЛОУС ... тоест звучаща близко съвременен българското да Пре(з)+Плавам !!
- Но връщам се отново към танца, който наричате Pyrrhic(за повече инфо виж, в Анабазис от Ксенофонт - Кой го е играл ?) ... за който ако се зачетеш (!) се казва, че символизирал двубой между двама бойци(интересно е, че се е играел и от жени ... МАКЕДОНКИ, с пародийна окраска ?) ?! ... такъв има описан и в по-късно по време, но кога не се играе вече в материкова Гърция ... а само в Западна България-Македония(като съвременният им танц със саби) ?! - но този танц се е запазил и в други фолклорни региони ... известен като РъЧе-ница ?! - то и самото наименование говори фонетично е близко ... и говори за това, че играчите са еРЧът един на друг (тоест типичен за бг. език преход от К в Ч буква) ?!!
- Специфичен и интересен е триделният му такт(?) ... но засега няма да ти обяснявам скрито-окултната символика-смисъл на този триделен такт ??
- Хайде поздрав от мен, с една "шопска"-сапейска "ЕРЧЕница" - http://www.youtube.com/watch?v=CruYPGrK9DY&feature=related ... станало в по-късното ръченица :))) !!
цитирай
100. анонимен - GREEK POWER !!! Iron Mike Zambidis vs негроиди и талибан тракопотурнаци ! - 101. get
04.11.2012 14:22
Michalis Zambidis vs Headhunter (2005)
http://www.youtube.com/watch?v=OhRfVkAUWsM
цитирай
101. get - - Хм ? - каква е тази самоомраза и желание да биеш роднините си ?? - Паликаре ?!!
04.11.2012 16:19
анонимен написа:
Iron Mike Zambidis vs негроиди и талибан тракопотурнаци ! - 101. get
Michalis Zambidis vs Headhunter (2005)
http://www.youtube.com/watch?v=OhRfVkAUWsM

- Есхил, "Молителките" стих 320, 10. - Данаидката: "О царю на белазгите(Аргос - б.м.), бедите са множество са по света ..."
стих 270 - "Отговорът ми е прост и кратък. Ний сме аргоски, от кравешки(ят) род
- В стих 280 Аргоският/белазски цар се чуди ? " Не може да е вярно, о вие мои гостенки не ми се вярва ! - че вие в действителност сте родом от Аргос ?
По (външнен - б.м.) вид на либийки ми приличате ?!" ... "На индийки още ми напомняте ... на скитнички - от границите ЕТИОПСКИ ... тези, които върху камили яздят ?"
- Така са изглеждали мигрантките Ви баби ... в очите на белазският цар на Аргос ??! - по думите на елина Есхил ?!!

- Така че, пак ша та попитам, ти негърче или гърче си чадо ?! - и що е тази страст у теб, та така дълбоко да мразиш роднините си от сев. Африка ?!
- Като не искаС да си европеец а си грък, то значи се мислиш за АФРИКАНОС ил сомалийски етиоп :))) от най-църните !! - виж ги как изглеждат сомалийците - http://www.clip4e.com/play_pogledyt_na_edin_somaliec_v_bylgariq_za_rodnata_mu_strana.htm
- или тук еритрейска "хамитка" - http://www.youtube.com/watch?v=K5Bvg2MRl1c - само дето не язди камила ... ама баба и сигурно е крава-малака-млекча, последното на индийски :))) !! - http://www.youtube.com/watch?v=-5peitdHWqI&feature=related
цитирай
102. анонимен - BRAVO ! - 102. анонимен - GREEK POWER !!!
04.11.2012 17:14
BRAVO MIKE ZAMBIDIS !
YOU MAKE US PROUD !!!
Мургавите трако - турак гейчета с ясно изразени ориентал негроидни черти нямат никакъв шанс.
цитирай
103. анонимен - до get
04.11.2012 17:42
Като цяло не обичам "куки" :) ,защото някак си професията им се отразява меко казано странно на поведението и мирогледа, а и от време на време пуша марихуана ... :) , така че... Както винаги си има изключения естествено. Имам обаче и доста приятели, които са полицаи, и са ОК. Ако повечето полицаи обаче мислеха или поне се опитваха да мислят така, както ти мислиш(не говоря конкретно за "проблема" история, а за подхода т.е. за начина по който се опитваш да я тълкуваш) може би щеше да има значително по-малко вицове за колегите ти, даже съм сигурен. Опитваш се чрез информация от различни области да навържеш пъзела и честно казано ако човек с що-годе някакви познания по история прочете 20-30 твои коментара(не само тези под тази статия, а по принцип на тема история), започва да разбира какво точно обясняваш. В началото обаче... :) ... ми беше малко сложно да ти проследя мисълта. Както и да е, ЕВАЛА за информираността и national geographic ряпа да ядат(letopisec май те бъзикаше за тях в някой коментар по-горе) Прочетох абсолютно всичко сто и колко коментара и твоите наистина ми изглеждат най-аргументирано. Може би професията ти в случая все пак играе някаква позитивна роля... Поздрави и на другите де :) имаше още няколко коментиращи, които говорят с факти, а не с псувни или смешки :)))
цитирай
104. marknatan - Вчера некъф грък бил доказал, че ...
05.11.2012 04:39
Вчера некъф грък бил доказал, че българите са бургариите , ромските стражари настанени в бурговете на лимеса, днес това го бил направил психопата боцман с доказа,че комита така звучело и на български, а всички знаели, че комитите си имали име , ромска гранична армия, както казал психопата боцман !

"Тази теза доста справедливо породи отговорът на Боцмана и неговата римска теза, зад която без да съм седял някога напълно, уважавам в принципа."

невменяемия олигофреничен чакалокамилчето дзвер и "научния" му принцип путкрепен от престъпника гетски лизач и анонимниямаймунякус представителя на ФОЛ и бг науката ха ха ха мама ви деба нередовна психопата боцман им показал принципа ха ха ха ха ха ха на добричките ристиени сапартъци Криво гледат право у гъзо им улиза пузнанието ха ха ха
цитирай
105. get - - Въх СатанНаиле ! - туй дет го думаш в Тората ли е записано ?!
05.11.2012 13:43
marknatan написа:
Вчера некъф грък бил доказал, че българите са бургариите , ромските стражари настанени в бурговете на лимеса, днес това го бил направил психопата боцман с доказа,че комита така звучело и на български, а всички знаели, че комитите си имали име , ромска гранична армия, както казал психопата боцман !

"Тази теза доста справедливо породи отговорът на Боцмана и неговата римска теза, зад която без да съм седял някога напълно, уважавам в принципа."

... и "научния" му принцип путкрепен от престъпника гетски лизач и анонимниямаймунякус представителя на ФОЛ и бг науката ха ха ха мама ви деба нередовна психопата боцман им показал принципа ха ха ха ха ха ха на добричките ристиени сапартъци Криво... ха ха ха

- Ил това това са тълкуванията по/на Гаоните дет са ги записали в Талмуда ?!

- като стана реч за Тора и Талмуд, та да те питам по едни въпроси дето много ме интригуват ? - Това Талмуд което на практика е Тълкувание на Тората ... да не иде от един глагол Тълмя-превеждам ??!
- Пък закона Торе/Тора що ми наподобява фонетично на ... ел"Торо-БикЪт по еспански ?

- Доказите ти по повдигнатите питаниЯ ... ще се приемат за достоверни, ако клетвено обещаеш, че не споделяш молитвата-обет, която се дава на Йом Кипур ?!

- Много странен ми е този език, дето се е говорил в Предна азия, казано йощ Близък изток ?! - Що така половината от думите на този западно-"семитски" език са за мен и другите словоЕзични, изненадващо разбираеми - Ъ ??

- Знаеш ли че, името на канаанско-финикийският бог Дадан/богиня Додона(уж гръЧка) се е запазил/превежда в една реликтова лексема, останала в слОвенский янзыЙк ... като МЛЯКО.
- А от там дали ще ти дойде на ум ?! - Кое правото, семитското назоваване на бог Бел-Ваал, като Молокх идещо да подскаже според семитско-равинското ... тълмене-тълкувание-талмудене, тоест според интерпретацията на мъдреците-гаони... че Бикът давал Мляко :)) ?! ... остава ми само да възкликна - Ау, колко го разбирам иврита ?!!:))
цитирай
106. letopisec - 107. get
05.11.2012 16:11
- Много странен ми е този език, дето се е говорил в Предна азия, казано йощ Близък изток ?! - Що така половината от думите на този западно-"семитски" език са за мен и другите словоЕзични, изненадващо разбираеми - Ъ ??

- Знаеш ли че, името на канаанско-финикийският бог Дадан/богиня Додона(уж гръЧка) се е запазил/превежда в една реликтова лексема, останала в слОвенский янзыЙк ... като МЛЯКО.
- А от там дали ще ти дойде на ум ?! - Кое правото, семитското назоваване на бог Бел-Ваал, като Молокх идещо да подскаже според семитско-равинското ... тълмене-тълкувание-талмудене, тоест според интерпретацията на мъдреците-гаони... че Бикът давал Мляко :)) ?! ... остава ми само да възкликна - Ау, колко го разбирам иврита ?!!:))
.............................................
Точно така, Гет! И аз имам още доказателства за СловеЧкия язык:
в XIX веке писали, что другой герой древнегреческого эпоса - Менелай - вообще изъяснялся только по-русски. На него якобы греки под Троей были разгневаны, так как из-за его неверной жены Елены он были вынуждены десять лет осаждать Трою - вдали от родного дома. Обращаясь к тому или иному греческому воину (по-русски) Менелай будто бы просил его: " Ты мя не лай" (= не ругай меня). Отсюда - и его имя (!).
цитирай
107. анонимен - Тракомунидис - 107. get
05.11.2012 17:08
Един път тракотурак заптие,завинаги потурнак заптие.

http://www.kitshow.net/int/SD_18_Zaptie.php
http://it.wikipedia.org/wiki/Zapti%C3%A9

цитирай
108. get - - Прав си Летописко ...
05.11.2012 17:52
letopisec написа:
- Много странен ми е този език, дето се е говорил в Предна азия, казано йощ Близък изток ?! - Що така половината от думите на този западно-"семитски" език са за мен и другите словоЕзични, изненадващо разбираеми - Ъ ??

- Знаеш ли че, името на канаанско-финикийският бог Дадан/богиня Додона(уж гръЧка) се е запазил/превежда в една реликтова лексема, останала в слОвенский янзыЙк ... като МЛЯКО.
- А от там дали ще ти дойде на ум ?! - Кое правото, семитското назоваване на бог Бел-Ваал, като Молокх идещо да подскаже според семитско-равинското ... тълмене-тълкувание-талмудене, тоест според интерпретацията на мъдреците-гаони... че Бикът давал Мляко :)) ?! ... остава ми само да възкликна - Ау, колко го разбирам иврита ?!!:))
.............................................
Точно така, Гет! И аз имам още доказателства за СловеЧкия язык:
в XIX веке писали, что другой герой древнегреческого эпоса - Менелай - вообще изъяснялся только по-русски. На него якобы греки под Троей были разгневаны, так как из-за его неверной жены Елены он были вынуждены десять лет осаждать Трою - вдали от родного дома. Обращаясь к тому или иному греческому воину (по-русски) Менелай будто бы просил его: " Ты мя не лай" (= не ругай меня). Отсюда - и его имя (!).

... наименованието на етруските ... вероятно поради пристрастнста ти към руските автори - Знаеш смятам ... че идело от "Ето руские" ?!
- Пък едни други с ПАНтурански апетити ... знаеш предполагам, че извеждат етимолигията на Омир от Юмер а на Агамемном от Ага Мюмюн ?!

- Но относно бога Дадан, аморитски ил канаански ... името и случката ги има упоменати в Стар завет ... наричан и Библия !! - не ме амбицирай ... Ще ти цитирам ?!!

- Такива ми ти работи "генацвале" Летописецо ... казано на урартско-адигски ?! - Като споменах урарту-адигея ... да те питам тези древни яНзыйци спадат ли към европейските ... как е по ностратическата теория ?! - щот по едно време бе започнал да вадиш произхода ни от Урарту май :)) ??
цитирай
109. анонимен - Педерунгела get, само за бик с го...
05.11.2012 17:52
Педерунгела get,само за бик с големи мадури бълнува.
цитирай
110. get - - СатанНатанаилчо, вече и като анонимен разпознавам стилът на изказът ти ... Та ?!
05.11.2012 18:51
анонимен написа:
Педерунгела get,само за бик с големи мадури бълнува.


- Що ще кажеш за написаното, за скитите от Геродот Халикарнийски "... скифы в погоне за киммерийцами сбились с пути и вторглись в Мидийскую землю. Ведь киммерийцы постоянно двигались вдоль побережья Понта, скифы же во время преследования держались слева от Кавказа, пока не вторглись в землю мидян. Так вот, они повернули в глубь страны. Это последнее сказание передают одинаково как эллины, так и варвары." по Херодот "История" кн.IV, 10-12

- Летописко, и теб ще да попитам - Одили ли са скиФи в Палестината ... и кога ще е било това ?!
цитирай
111. voulgaros - do 101----гетски ТЪПАКО-ЛИЗАЧО ...
07.11.2012 12:32
do 101----гетски ТЪПАКО-ЛИЗАЧО :

ДУМАТА ГРАММАТИКА-ОС--ЗНАЧИ БУКВАЛНО ''ТОЗИ КОИТО МОЖЕ ДА ЧЕТЕ И УМЕЕ ДА ПИШЕ''.

ИДВА ОТ ПОДЛОГА ГРАММА = БЕЛЕЖКА. НА ЛАТИНСКИ Е ''НОТА= БЕЛЕЖКА''

ДУМИТЕ ГРАММА, ГРАММАТА, ГРАММАТИКА-КЕ-ОС ---СА СХОДНИ И ЗВУКОВО И СМИСЛОВО.

ИМА ПОНЕ 6-ИМА РИТОРИ И ФИЛОСОФИ ОТ ГРЪЦКАТА ИМПЕРИЯ ===РОМАИКЕ АВТОКРАТИА=ВАСИЛИА ТОН РОМЕОН=РОМАНИА=АНАТОЛИКЕ РОМАИКЕ ВАСИЛИА=ВИЗАНТИА ---КОИТО НОСЯТ ТОВА ИМЕ ГРАММАТИК.

НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ КАТО ДЕЦА В ПЪРВИ КЛАС --ВАС ВУЛГАРИТЕ СА ВИ СНИМАЛИ СЕДНАЛИ ДО ЕДНА БЕЛЕЖЧИЦА--''АЗ СЪМ ВЕЧЕ ГРАМОТЕН''

ДОРИ И АЗ ИМАМ ТАКАВА СНИМКА !!!
цитирай
112. get - - Интелектуално недоразумение ... прочети ... ?!!
07.11.2012 14:51
какъв е/са по произход ПРЪРВИТЕ ви оГРАМОТИтели ?? - Произхода не е от Атика или Пелопонес ... а от земи поселявани от Траки ?!!!!! - Защо ? - ми то ясно е написано в сведенията оставени ни за Дионисй Тракиеца ?!! - За да можете да разбирате, по-ранните слова на Омир !!
voulgaros написа:
do 101----гетски ТЪПАКО-ЛИЗАЧО :

ДУМАТА ГРАММАТИКА-ОС--ЗНАЧИ БУКВАЛНО ''ТОЗИ КОИТО МОЖЕ ДА ЧЕТЕ И УМЕЕ ДА ПИШЕ''.

ИДВА ОТ ПОДЛОГА ГРАММА = БЕЛЕЖКА. НА ЛАТИНСКИ Е ''НОТА= БЕЛЕЖКА''

ДУМИТЕ ГРАММА, ГРАММАТА, ГРАММАТИКА-КЕ-ОС ---СА СХОДНИ И ЗВУКОВО И СМИСЛОВО.

ИМА ПОНЕ 6-ИМА РИТОРИ И ФИЛОСОФИ ОТ ГРЪЦКАТА ИМПЕРИЯ ===РОМАИКЕ АВТОКРАТИА=ВАСИЛИА ТОН РОМЕОН=РОМАНИА=АНАТОЛИКЕ РОМАИКЕ ВАСИЛИА=ВИЗАНТИА ---КОИТО НОСЯТ ТОВА ИМЕ ГРАММАТИК.

НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ КАТО ДЕЦА В ПЪРВИ КЛАС --ВАС ВУЛГАРИТЕ СА ВИ СНИМАЛИ СЕДНАЛИ ДО ЕДНА БЕЛЕЖЧИЦА--''АЗ СЪМ ВЕЧЕ ГРАМОТЕН''

ДОРИ И АЗ ИМАМ ТАКАВА СНИМКА !!!


- Защо ги прогонвате ... ПАК ОТБЕЛЕЖИ от Александрийската схола, която се намира в Африка - НЕ в ГЪРЦИЯ ?!

- ГРАММА-графос иде от грапя/ръбя-белег/ж/а ... така че последното ти съждение за "БЕЛЕЖКА" е правилно, но думата е всякаква друга по произход НО НЕ Е гръцка !!

- Така че, ако трябва да ти направя моментна снимка ... Ще трябва да те сложа до бележка "НЕграмОтен" !! ... или по-лошото, тъп ... което ти пречи да разбереш елементарната логика на доводите ми ??!!

- Резултатите от фанариотско-"елинските" многовековни промивки на мозъците ви ... явно са довели до трайни и непоправими резултати !!!
- Баста ! - писна ми от теб и първосигналното ти поведение-мислене !! - марш обратно в интелектуалната си кочинка ! :))
цитирай
113. aristotelis - Когато "get" мастурбира, именно реакцията на родителите представлява най-голям риск за тях!
12.11.2012 21:13
Внимавайте как реагирате. Когато "get"
мастурбира, именно реакцията на родителите представлява най-голям риск за тях. Репресирането на мастурбацията чрез опити за дисциплиниране и дори просто чрез родителско неодобрение може да доведе до вредни последствия върху самочувствието на детето, отношението му към собственото тяло и развитието на сексуалната му идентичност. Ако му насадите усещането, че прави нещо мръсно или лошо, то може да започне да свързва сексуалните преживявания и дори чувството на удоволствие с историческа порнография, вината и срама. Естествено, не е добра идея и да ръкопляскате или окуражавате излишно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11472394
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ