Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2014 19:56 - Никола Тесла черпил познания от Акаша
Автор: whitelight1 Категория: Други   
Прочетен: 3105 Коментари: 0 Гласове:
58


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Великият учен Никола Тесла бил съученик с посветен индийски йога

Как Никола Тесла е бил повлиян от знанието за Акаша?
В Махаяна будизма се описва една космология не по-различна от новата физика на нашите дни. „Мрежата от бижута на Индра” е метафора, използвана за описание на едно много старо ведическо учение, което илюстрира начина, по който тъканта на Вселената е изплетена като едно цяло. Индра, кралят на боговете, възражда Слънцето и задвижва ветровете и водите. Представете си паяжина, която се простира във всички измерения. Паяжината се състои от капки роса и всяка една капка съдържа в себе си отражението на останалите водни капки. И така нататък до Безкрайността. „Мрежата на Индра” може да бъде описана като холографска Вселена, в която и най-малкият поток от светлина съдържа пълния модел на цялото.

image

Акашовите хроники съдържат знанието на света

Сърбо-американският учен Никола Тесла често е сочен като „изобретателят на 20-и век”. Той е един от двигателите на експеримента „Филаделфия„, при който се осъществява първата научна телепортация.

Никола Тесла е откривателят на електричеството с променлив ток, а много други негови творения днес са част от нашето ежедневие. Поради интереса му към древните ведически традиции, Никола Тесла е бил в уникалната позиция да вникне в науката чрез двата модела – източен и западен. Както всички велики учени, Никола Тесла се вглежда дълбоко в мистериите на външния свят, но също така се вглеждал и дълбоко в себе си. Също като древните йоги, Никола Тесла използвал термина „Акаша”, за да опише етерното поле, което се простира през всички неща. Тесла е учил заедно със Свами Вивекананда – йога, който донесъл древните учения на Индия на Запада. Във ведическите учения Акаша е самото пространство – това, което другите елементи изпълват, и което съществува едновременно с вибрациите. Двете неща са неразделни. Акаша е Ин, а прана е Ян.

image

Никола Тесла имал възможност да направи сечение на източното и западното познание

Черпил ли е Никола Тесла познания от Акаша? Вероятно да.
Една днешна представа, която би ни помогнала да осмислим акаша, или първичната субстанция, е идеята за фракталите. Едва през 80-те години на 20-и век напредъкът на компютрите ни позволи да описваме математическите модели в природата и да им даваме образ. Терминът „фрактал” е въведен през 1980 г. от математика Беноа Манделброт, изучаващ някои прости уравнения, които щом бъдат повторени, произвеждат безкрайно множество от изменящи се геометрични форми, в рамките на ограничена среда. Те са ограничени – но в същото време – безкрайни. Фракталът е проста геометрична форма, която може да се дели на части, всяка от която е приблизително умалено копие на целия модел – свойство, наречено „самоподобие”. Фракталите на математика били наречени „Отпечатъкът на Бог”. Фракталите са променили представите за Вселената и за това как тя функционира.
Творческите ни сили са нашата най-висша природа. Със създаването на нещата се появява времето, което създава илюзия за плътност. Творецът и произведението са неразделни, а светът е вибрация.

Когато съзнананието остане напълно неподвижно, илюзията бива разбрана, защото самото съзнание е това, което управлява илюзията.

(Записки от филма „Вътрешни светове, външни светове“).
www.youtube.com/watch

http://www.chudesa.net/%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%81%D0%BB%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BF%D0%B8%D0%BB-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%B0/




Гласувай:
58



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: whitelight1
Категория: Други
Прочетен: 295469
Постинги: 86
Коментари: 113
Гласове: 1980
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031