Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2014 11:50 - Послание от Сириус. Пише ли за Атлантида в Библията?
Автор: letopisec Категория: Други   
Прочетен: 5512 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

“Словото Божие”, което е при Мария от Каравелово, е послание в две части.

Първата част е от Сириус, а втората от Иисус Христос.
letopisec.blog.bg/drugi/2014/07/03/iisus-v-rozovata-dolina.1278020

Моите многогодишни търсения винаги са били свързани със словата на Иисус там. Едва през март 2006 г., след като си купих книгата на Робърт Темпъл “Загадката Сириус”  осъзнах, че почти не съм обръщал внимание на първата част на Посланието, което е от Сириус, когото Мария нарича “духовен учител”.

image

www.ancientastro.hit.bg/sirius/

Сириус е съзвездие, което Темпъл свързва с началото на живот на човешката цивилизация, донесен на планетата Земя от това съзвездие.

image

До този момент бях слушал посланието на Сириус в “Словото Божие”, като “приказка”, в която  общообразователно се разказват събитията от началото на сътворяването на човека, потопа и свършва с раждането на Иисус Христос.

В този разказ на Сириус сякаш няма нищо ново, той преразказва вече познати библейски истини. Именно това е причината, която кара слушателя да не му отделя особено внимание и да бърза към втората част, където говори Иисус Христос.

Аз промених своята нагласа и през април 2006 г. се заслушах, за да открия някаква разлика между разказа на Моисей и разказа на Сириус.

 Сириус говори за периода от Адам до Ной като време, което обхваща цяла човешка цивилизация.

Времето на Адам винаги е било свързвано от човешкото съзнание, като неуспешно начало на съвременната човешка цивилизация. Ала какво става, ако това “адамово време” е “спомен” от неуспешен край на предходната човешка цивилизация?

 Тогава Атландита (ако приемем, че това е името на тази цивилизация), е загинала именно защото “познанието” я е довело до гибелен край.

За да извърши Бог потоп, с който да сложи край на човешка цивилизация, очевидно причината е била много сериозна и е засягала не само етични въпроси (както ни казва „Петокнижието“), но определено е засягала космичното бъдеще на планетата Земя. Само това обяснява предприетото от Бог (потопа).

В този смисъл  адамовата история“ в шумерските епоси и в Библията  ни предупреждава как една човешка цивилизация, в чиито ръце “познанието” застрашава планетата Земя, е погубена в името на съхраняването на космическия ред.

Тази логика обяснява защо следващата цивилизация, т.е. нашата, е представена в битието от човешки същества, които носят кармата на смъртта от предишната.

В нашето съзнание “Адам” е абсолютното начало, а онова, което се нарича във всички религии “божи съд”, е абсолютен край, когато кармата на “смъртта” ще бъде изкупена и определени човешки същества ще бъдат върнати в битийното състояние на вечността.

Съхраняването чрез фигурата на Адам на спомена за “вечния човек”, е неотменно свързано със “смъртта”, която е явление, добило битийна роля, благодарение на погрешно използваното човешко познание.

 Смъртта е карма от предишната цивилизация, която днешната изкупва.

 Това е сложен космологичен процес, в чието “очистване” участва и Божия Син, чиято роля на победа върху “смъртта” става ясна от факта, че “мъртвите възкръсват” с Христовото възкресение, т.е. душите човешки са върнати в космическото значение на “царство Божие”, а това в акта на спасението, е извеждането им от старото адамово битие към ново христово битие.

Ако “вечността” е антропологично явление, това показва как наказаната стара адамова вечност, е вече без кармата на “смъртта” и е нова христова вечност. Възкръсналото тяло на Иисус Христос донася новата вечна телесна материя, която е същностно различна от адамовата (на оная цивилизация) вечна телесна материя. Христос слага край на културата на жертвоприношенията, а в космичен план, това означава, че слага край новата човешка цивилизация да е “жертва” (да носи карма) на старата адамово-атлантическа цивилизация.

 

Човешките души след Христос са изведени от кармичното битие и обновени (чрез космическия влог, царство божие) към една особена лична задача: те поемат ролята на отговорни за човешкото същество, т.е. освободени са от кармичните пречки на старият вечен човек и са натоварени да съ-участват в сътворението на новия вечен човек. „Вторият Адам“.

Душата е механизъм на сътворението на вечен човек у всяка една личност, която – за съжаление – смята, че сътворението отдавна е свършило със създаването на плътска антропологична форма на човек. Ала, както човек не знае как е сътворена плътта му (единствената информация е, че тя е пръст), така човек не знае как в момента се сътворява в неговото плътско тяло, едно друго, душевно тяло.

 Ние не успяваме да разчетем в „грехопадението на Адам и Ева“ в Библията трагедията, до която може да ни заведе неправилната употреба на плода на познанието. Съдбата на Атлантида! Дори и не допускаме, че няма логика една едва начеваща цивилизация (нашата) да бъде жестоко наказана със “смъртта”, заради някакъв митичен акт на откъсване на ябълката от дървото на познанието от Адам.

Всъщност старата история на Атлантида е вкодирана чрез легендата за Адам в Библията, за да осъзнаем как действително ще бъдем наказани, ако повторим този модел на употреба на познанието.

Човешката цивилизация върви по стъпките на стария цивилизационен модел (Атлантида) и няма енергийна мисловност да се отклони от тази гибелна парадигма.

Иисус в Посланието до Мария говори с болка, че човек все още не е развил достатъчно способността си да тълкува и за разлика от останалите космически форми на живот (според Сириус почти на всички планети има форми на живот), не се одухотворява достатъчно от своя Създател…

image





Гласувай:
7


Вълнообразно


1. letopisec - Асоциирането на Сириус с божест...
11.07.2014 11:53
Асоциирането на Сириус с божественото и дори разглеждането й като дом на „Великите учители“ на човечеството не е запечатано само в митологиите на няколко примитивни цивилизации. Това е широко разпространено вярване, което е оцеляло до наши дни (и дори се е засилило). Ще разгледаме значимостта на Сириус от древни времена, ще анализираме очевидното й присъствие в тайните общества и ще изследваме тези езотерични концепции и как те са били модифицирани в съвременната култура.

Сириус и древните цивилизации
В Древен Египет, Сириус е била считана за най-важната звезда на небосклона. Всъщност, тя е била астрономическия център на цялата египетска религиозна система. Сириус е била почитана като Сотис и е била свързвана с Изида, богинята-майка в египетската митология. Изида е женския аспект на божественото триединство, заедно с Озирис и техния син Хор. Древните египтяни са отдавали толкова голямо значение на Сириус, че повечето от техните божества били асоциирани по един или друг начин с нея. Анубис, богът на смъртта с глава на куче, е имал очевидна връзка с Кучешката звезда, а Тот-Хермес, великият учител на човечеството, също е бил езотерично отнасян към Сириус.
Системата на египетския календар е базирана на хелиактичния изгрев на Сириус, който настъпвал точно преди годишния разлив на Нил през лятото. Движението на звездата по небосклона също било наблюдавано и почитано от древните гърци, шумери, вавилонци и безброй други цивилизации. Следователно, звездата се смятала за свещена, а нейното появяване на небето било чествано с празненства. Кучешката звезда известявала настъпването на горещите и сухи дни на юли и август, откъдето са известни като „летните кучешки дни“.
цитирай
2. letopisec - Една от най-рядко населените об...
11.07.2014 12:37
Една от най-рядко населените области на Мали в Западна Африка се обитава от племенната общност Догон. Няколко десетки хиляди догони живеят в изолирани селища сред планинските склонове Бандиагара на юг от северните разливи на река Нигер. Битът и културата на този древен народ не са от най-примитивните, но са далеч от средния житейски стандарт на съвремието, затова учените са смаяни от феноменалните познания на африканците в областта на астрономията и космологията

Догоните имат обхватни знания за съзвездието Голямо куче, препредавани от поколение на поколение. За звездата Сириус например. Тя е само 21 пъти по-ярка от нашето Слънце и има много по-могъщи звезди от нея, но от Земята изглежда най-блестяща сред видимите небесни светила, защото е на разстояние само 8,6 светлинни години. “Близо” до Сириус се намира колабиралата звезда Сириус-Б, открита от западните астрономи през 1844 г., но фотографирана за първи път едва през 1970 г.


Трудното идентифициране на Сириус-Б е свързано с факта, че плътната звезда почти не излъчва светлина и е “засенчвана” от Сириус, който е 10 000 пъти по-ярък. Странното е, че догоните имат подробни данни за орбитите, плътността и пр. на тези звезди много преди фиксирането им от съвременните астрономи

През 1950 г. Жермен Дитерлен и Марсел Гриол запознават света с изключителните познания на хората от Бандиагара. Прекарали няколко години сред племето и завоювали доверието на вождовете и шаманите, френските антрополози са хипнотизирани от дълбочината на философията и религията на догоните.

За догоните началото на живота е свързано със звездата Сириус-Б, която те наричат По Толо, т.е. звезда семе.
цитирай
3. letopisec - Коментар от ФБ
11.07.2014 14:20
Lubimo Minkov Ако погледнете на библейските текстове като на пътеводител в духовността на човека, ще осъзнаете смисълът не само на местата но и на действията необходими за един природосъобразен начин на живот.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11485383
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ