Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2021 09:57 - Янукович: Евромайданът в Украйна се управляваше от щаб в посолството на САЩ
Автор: radostinalassa Категория: Бизнес   
Прочетен: 687 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 «Превратът в Украйна беше неизбежен, а неговият ход бе планиран по-рано, заяви екс-президентът на страната Виктор Янукович.   Никой не може да се чувства спокойно «Ние знаем кой стреля в хората на Майдана. И това е проблемът. Темата е много опасна, това е темата за войната. Днес никой не може да се чувства спокойно».

+

image

Превратът в Украйна беше неизбежен, а неговият ход бе планиран по-рано, заяви екс-президентът на страната Виктор Янукович.

Никой не можеше да се чувства спокойно

«Ние знаехме кой стреля по хората на Майдана. И това е проблемът. Темата е много опасна, това е темата за войната. Тогава никой не може да се чувства спокойно», — това заяви Янукович във филма на Оливър Стоун «Украйна в огън».

Спомняйки си за 2013 г. Янукович сподели, че «това е бил много сложен период за Украйна».

Киев е разчитал «преди всичко на Международния валутен фонд», но МВФ е предлагал неприемливи варианти за решение». В частност, МВФ е съветвал значително да се повишат тарифите за населението, преди всичко за енергоносителите и газта, което би означавало сериозен ръст на разходите, а доходите на украинците си оставали както преди.

«Не се съгласихме с това. Предложихме други варианти за решение на въпросите и получихме официален отказ от МВФ през ноември 2013 година. Оставаше Русия.

Русия ни каза, че е готова да работи с нас като партньори, ако отчитаме руските интереси…Ние видяхме, че споразумението, което бе подготвено от Европа за Украйна, изисква големи икономически разходи…., а Европа не предлагаше компенсации, при това руският пазар за Украйна частично се съкращаваше. Нашите преговори с Европа не се увенчаха с успех, затова ние предложихме да се направи пауза», — продължи екс-президентът на Украйна.

«Бях готов за диалог»

«Още от самото начало имаше разбиране, че това са мирни акции и по време на мирни акции може да се води диалог. Бях готов за това», — заяви Янукович.

Когато мирният протест вече започнал да се превръща във въоръжен, Янукович отбелязва, че той «е бил против срещу митингуващите да се употребява сила», неговата реакция е била «мигновена»: «трябва да се разследва кой е дал заповед да се разгонват протестиращите и да се употребява сила срещу тях».

Той добавя: «твърдите противоправни действия започнаха още през декември 2013 година». Според него, в събитията започнали да участват неонацистки организации, млади хора, въоръжени с метални прътове…Те използвали «скъпоструваща техника», която използвали срещу «правоохранителните органи, милицията, защитаващи правителствените сгради и сградата на администрацията на президента».

«Как президентът можеше да излезе пред такава неуправляема тълпа, с кого да говори? Технологиите, които се прилагаха в този период, бяха по-рано планирани», — уверен е Янукович

Гости от САЩ

Стоун се интересува, имало ли е доказателства, че в случилото се в Украйна са били замесени САЩ, на което Янукович дава положителен отговор: «Много чести гости бяха представители на САЩ: конгресмени, госпожа Нюланд».

«Когато завземат правителствени сгради, учреждения, кажете, допустимо ли е това в която и да е друга страна. Например, представете си, че посланикът на Украйна се приближава към митингуващите във Фергюсън и раздава там бисквитки и обвинява полицията на САЩ. Считам, че това е недопустимо за нито една европейска страна. А защо в Украйна стана факт?»,  попита Янукович.

Той сподели, че «посланикът на САЩ в Украйна постоянно е приемал представители на майдана в посолството».

«Ние знаехме това, проследихме го. Създаваше се впечатление, че в посолството на САЩ има щаб, който управлява този процес. На 20-21 февруари вече бе ясно, че започва въоръжен преврат. Сценарият на завземането на властта и преврата беше неизбежен», — заяви Янукович.

«Моля се на бога хората в Украйна да се обединят, за да няма такава ненавист, която има днес. Много искам в Украйна да има мир», — добави той.

Петя Паликрушева, Българска редакция на News Front



Тагове:   демокрация,   носят,   янки,


Гласувай:
5



1. bojinkata - Янукович е просто един страхливец! ...
21.02.2021 10:28
Янукович е просто един страхливец! Като е знаел всичко и властта е била в ръцете му, какво направи - избяга с бая парички!
цитирай
2. radostinalassa - 1. bojinkata
21.02.2021 10:53
Да, той си е укроевреин.
цитирай
3. iw69 - Единственото
21.02.2021 12:19
спасение е навреме да се затвори американското посолство и да се изгонят дипломатите им.
цитирай
4. krumbelosvet - В навечерието на 10-ти януари 1997-ма,
25.02.2021 09:33
в хотела до Народното Събрание бяха заловени трима американски граждани, с радиостанция настроена на полицейска вълна. По същото време Хубавото Наде каза пред медиите "ние знаем какво прави полицията"...
И още по-лошо.
Не помня точно кога по Виденово време, в Добруджа беше заловен чужд гражданин, който сверява на терен ВОЕННИ ТОПОГРАФСКИ КАРТИ. Това се прави пред военни деиствия на същия терен. Значи е имало и югославски вариант на развитие...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13135503
Постинги: 11561
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години