Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2017 08:29 - 6 Мистериозни Обекта, Които Остават Необяснени
Автор: fallingskies76 Категория: Забавление   
Прочетен: 2908 Коментари: 0 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Историята на човечеството обхваща няколко хилядолетия и историците никога няма да узнаят всички нейни тайни. Артефактите намерени в археологически разкопки понякога поставят въпроси, които озадачават дори най-учените експерти. Но това само прави търсенето на истината още по-интересно.
Представяме ви няколко от най-забележителните исторически обекти, открити през годините, които историците и археолозите все още не могат да обяснят.

Гигантските каменни сфери на Коста Рика
Тези мистериозни каменни образувания са интригуващи не само заради тяхната перфектна сферична форма, но също така и за сметка на неизвестни около техния произход и предназначение.

image

Те са открити през 1930 г. от работниците почистащи джунглата от бананова плантация. Местните легенди предполагат, че тайнствените сфери съдържат скрито злато, но когато някои от тях са били взривени с динамит, те се оказали празни.

image

Никой не знае кой ги е направил и защо. Смята се, че те символизират небесни тела, наблюдавани от древна култура или служат като маркери между териториите на различни племена.

Батерията Багдад
През 1930, мистериозен артефакт е открит по време на археологически разкопки недалеч от Багдад. Така нареченият “Батерията Багдад” е в 13-см буркан, с ръждясал железен прът стърчащ от единия край. А меден цилиндър е намерен вътре в съда, а вътре в цилиндъра е имало и друг железен прът.
След като разгледали неговото изграждане, експерти стигнали до заключението, че това е една древна батерия, способена да произвежда електрически ток от 1 волт.

image

Според една теория, батерия може да се използва за галванично злато. Но експертите все още са не могат да дадат обеснение, защо нито една подобна батерия не е била установена в съседните региони.

Ръкописът Войнич
Ръкописът Войнич е може би най-загадъчна книга в света. Неговият автор е неизвестен, това е написано на неразгадаем език и нейните страници са пълни с необясними символи и странни илюстрации.

image

Това, което прави ръкописа толкова необичайен, е фактът, че той е написаа с помощта на напълно уникална азбука, която няма нищо общо с никоя известна писмена система. Този непроницаем скрипт и объркани криптографите  все още не е бил декодиран през целия 20-ти век и до днес.

image

Златни фигурки на инките
Тези златни фигурки на мистериозни животни, открити в Южна Америка веднага напомнят на летящи машини, което е трудно да се повярва. Точно това, което служи като вдъхновение за тях остава неизвестно.

image
 

През 1996 г. германските самолети конструкторите Алгунд Еебум и Петър Белтинг  сякаш потвърждават хипотезата, че фигурките са летателни апарати. Те изградили точни копия в увеличен размер с фактор 16 и оборудвани с двигатели и системи за радиоуправление.
 

image

Двата модела са не само в състояние да излетят успешно, но и да извършват маневри, дори с изключени двигатели.

Генетичен диск
Този забележителен артефакт изглежда изобразява обекти и процеси, които съвременните учени само са били в състояние да наблюдават чрез микроскопи. “Генетичния диск” се появява, за да покаже концепцията и развитието на човешки ембрион. Освен това, снимките изобразяват една наистина странна версия на човешката глава.
 

image

Дискът е изработен от изключително здрав материал, който никой не може да разбере как се произвежда. Освен това и теоретично би било невъзможно за един древен народ да го използва.
 

Механизмът на Антикитера
Механизмът на Антикитера е един от най-старите известни изчислителни механизмите, може би и първия аналогов компютър в историята, който е с много сложен дизайн.
След десетилетия на изследвания, историци определят, че механизмът е трябвало да покаже позицията на Слънцето и Луната и движението на планетите през небето, както и предсказване на слънчеви и лунни затъмнения и дори ключови събития на Земята, като древните Олимпийски игри.

image

Контролери все още съществуват, обаче дали древните цивилизации са били в състояние да произвежда такива сложни устройства в периода преди да се появи механизмът Антикитера. Някои експерти твърдят, че дизайнът му – колекция от бронзови зъбни колела – повлиява на подобни устройства за следващото хилядолетие.

image

http://ponichka.com/6-%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D0%BE/

 




Гласувай:
35



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fallingskies76
Категория: Забавление
Прочетен: 52849
Постинги: 12
Коментари: 45
Гласове: 204
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031