Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2013 22:37 - Автономна държава Тракия поиска Премянов. Вигенин съгласен.
Автор: letopisec Категория: Политика   
Прочетен: 38394 Коментари: 46 Гласове:
8

Последна промяна: 11.11.2013 22:57


    Да бъдат премахнати границите на географската област Тракия и тя да бъде обособена като административен район в Европейския съюз, който се простира на територията на три държави - България, Гърция и Турция.

image

     Това представи като идея председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов.

image

   Той смята, че това може да стане формално след влизането на Турция в ЕС, но за интеграцията може да се работи и чрез предприсъединителните фондове, които ЕС отпуска на Турция, като трите държави използват европейските средства за осъществяването на различни проекти от общ интерес в региона. 

   Ние избираме не омразата и конфронтацията, а решаване на общите ни проблеми чрез интеграция, добави Премянов. /БЛИЦ
......................................................................

www.blitz.bg/news/article/232183

image

Заветът на Сталин: Разделете българите на македонци, татари и траки!

Комунистите ще правят Автономна държава Тракия на Балканите. Тракедонизма не е фикция...

 На 6 ноември Съюзът на Тракийските Дружества в България проведе в една от залите на Европейския Парламент в Брюксел конференция на тема: "Помним миналото, създаваме бъдеще с Еврорегион Тракия".
image

     В делегацията, водена от Председателя на съюза Красимир Премянов, бяха включени 20 председатели на тракийски дружества от страната, членове на ЦР и Върховния комитет, както и учени от Тракийския научен институт начело с Директора член.кор. на БАН В. Проданов.
image  

    Визитата на тракийци бе осъществена по покана на евродепутата Ивайло Калфин и с активната помощ на Маруся Любчева. Тя започна с посещение на едно от заседанията наГрупата на социалистите и демократите в ЕПТракийци бяха специално поздравени от водещия заседанието и посрещната с ръкопляскания от евродепутатите. 


image

   За самата конференция дойдоха много млади хора, работещи в Европейския Парламент, както и гости, сред които външния министър Кристиян Вигенин, посланиците ни в НАТО, ЕС и Кралство Белгия. В залата  бяха всичките ни евродепутати от групата на социалистите и демократите, както и Антония Първанова от Алианса на либералите и демократите в Европа. Конференцията откри Маруся Любчева, която обяви, че целта й е да свържем историята с бъдещето и затова е изцяло посветена на Тракия.
    Според Ивайло Калфин, ръководител на Делегацията на българските социалисти, целта на посещението на тракийци е да се постави отново пред европейските институции проблемът за обезщетенията "Той е постоянен и системен, и затова посещението на СТДБ е толкова важно. Ние ще го поставяме по цивилизован, но твърд начин:, обеща евродепутатът.
    Директорът на ТНИ, член.кор. В. Проданов, представи книгата на акад. Георги Марков "България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911-1913". Самият автор припомни думите на Джеймс Баучер за "голямото българско чудо, когато нацията победи империята". Проф. Светлозар Елдъров представи "библията на тракийци" - книгата на Любомир Милетич "Разорението на тракийските българи 1913 г.".
  От своя страна председателят на СТДБ Красимир Премянов представи идеята за Тракия без граници - Еврорегион Тракия.
  Да бъдат премахнати границите на географската област Тракия и тя да бъде обособена като административен район в Европейския съюз, който се простира на територията на три държави - България, Гърция и Турция.
   Това представи като идея председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов.

    След конференцията, председателят на СТДБ, заедно с Маруся Любчева и Васил Проданов, проведе срещи в Главна дирекция "Разширяване". Там тримата са представили нерешените ни въпроси с Турция. Те са запознали събеседниците си с историята на тракийци и са акцентирали на факта, че СТДБ се развива по европейски стандарти.
    На 7 ноември бе проведена и среща с Ханес Свобода, председател на Групата на социалистите и демократите в ЕП. Оказало се, че г-н Свобода е добре запознат с въпросите на тракийци покрай инициативите на Маруся Любчева и Евгени Кирилов. Той смята, че те трябва да се решават на полето на патриотизма, но не и в тясното пространство на национализма и конфронтацията.

източник http://stdbg.org/pin_stdb-krasimir-premyanov-delegacia-v-bruksel_640.htm




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. aboychev - ПОТОМЪКЪТ НА САДИСТА ПРЕМЯНАТА
08.11.2013 09:25
ОТ СТРАНДЖАНСКИЯ КРАЙ, НА КОГОТО КОМУНИСТИТЕ ОРГАНИЗИРАХА
ЕЖЕГОДНИ СЪБОРИ В МЕСТНОСТТА,
КЪДЕТО СЪЩИЯТ ПАРТИЗАНИН САДИСТ - ФУНКЦИОНЕР НА БКП, СЛЕД КАТО ХВАЩА ЕДНО ВОЙНИЧЕ И ГО ЗАВЪРЗВА КЪМ ЕДНО ДЪРВО,
ОЩЕ ДОКАТО Е ЖИВО И ЗДРАВО МУ РАЗПАРЯ С НОЖА СИ КОРЕМЪТ,
БРЪКВА ВЪТРЕ,
ИЗДЪРПВА МУ ЧЕРВАТА И МУ ГИ НАТИКВА В СОБСТВЕНАТА МУ УСТА.
КАТО ГО ОСТАВЯ ТАКА ДА УМРЕ,
А ЗАСТАВЯ ОСТАНАЛИТЕ МУ ДРУГАРИ ДА СТОЯТ И ДА ГЛЕДАТ КАК УМИРА.
ЕДИНСТВЕНАТА "ВИНА" НА ТОВА МОМЧЕ Е БИЛА,
ЧЕ ЗАЕДНО С ОЩЕ 5 КАТО НЕГО И ДАВАЛО ДЕНОНОЩЕН ПРОСТОВИ НАРЯД
ЗА ОБЗОРНА ОХРАНА НА МОРСКАТА НИ ГРАНИЦА ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА
ТОВА Е ДЕЛОТО НА КОМУНИСТА АКТИВЕН БОРЕЦ ПРОТИВ ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА ОТ СТРАНДЖАНСКО БУРГАСКИЯ КРАЙ ПРЕМЯНАТА.
ПОТОМЦИТЕ НА ТАКИВА ИДИОТИ
ДНЕС УПРАВЛЯВАТ ТРАКИЙСКИТЕ И МАКЕДОНСКИТЕ ДРУЖЕСТВА,
ИДИОТИ КОИТО ИСКАТ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ИЗКОРМЯТ БЪЛГАРИЯ.

цитирай
2. letopisec - Тракедонизмът не е случайно нещо и ...
08.11.2013 09:27
Тракедонизмът не е случайно нещо и тепърва ще се дешифрират неговите послания и цели, които както явно ще се окаже, са свързани с руският Евроазийски проект. Дебатът е отворен и идеите ще допълнят вече добилото общественост понятие „тракедонизъм“!
Тракедонизмът е нещо, което има явни и скрити форми.
От една страна то е нет-течение в осмислянето на ранно-българската история от най-древни времена до 680 г., когато Аспарух създава държава на Балканите.
Тракедонизмът не е тракофилство, той отрича възможността траките да са траки и им вменява, че са нещо друго.
Още през ХІХ в. има апологети, че траките са същите, които от VІ в. от н.е. знаем от изворите като славяни (склавини). Тракедонизмът днес е модерен опит да наложи тази пан-славянска идея и проповядва, че тракийски и български, са един и същ език, дори „удревляването“ (руска дума) върви до крито-минойската писменост, известна като „Линеар А“. Последната, както знаем не е разчетена, но разни хора твърдят, че я разчитат по камъни от Стара планина…
Така стигаме до една от „скритите форми“ на тракедонизма. Той иска да внуши, че славяни и славянски език няма, вменявайки, че това е български, т.е. тракийски език…По принцип, българският език се разглежда от езиковедите като част от славянските езици, но българският е по-особен, няма падежи и има особена глаголна система, дори преизказно наклонение…Да се вмени, че няма славяни и че всички известни днес езици като славянски, са български език, е безумие от научна гледна точка.
Тоест, целта на тракедонизма в този сектор, не е научна.
Но тогава какво цели?
Целта е да се играе на тънката струя на българофилството и тази струна да произведе фалшиво звучене… “Тънката струя“ на българофилството е натрапваното с години от СССР славянофилство в НРБ. Да се отрича, че изобщо няма славяни и славянски език, и да се натрапва днес, че това е тракийски, е…нали разбирате…хитър ход да се сложи знак на равенство между славянски и тракийски езици. Всички големи изследователи на траките обръщат внимание на влиянието между тракийски и славянски, но нито един от тях даже и не си е представял да ги отъждестви. Но днес това се прави с лека ръка…
И така, тракедонизмът е тракедонизъм, понеже заема от една страна автохтонната теория на македонизма, а от друга вменява, че отрицанието на отрицанието е диалектика, все едно Хегел не го е казал…
Защо тракедонизмът е българофобство?
Замислен като ренесанс на модерният трако-славизъм, тракедонизмът е недоносено дете. Генните му инженери като др. Премянов, са пропуснали, че ако на българите е импутиран единият крак с македонизма, те трябва да са малоумни, за да си дадат и другия .
Автохтонната теория, пищно декорирана с тракийски находки, е все пак нещо, което нашата историография имаше и досега…Траките стават български поданици след 680 г. и ние определено може да се гордеем, че са наши предци. Дори проф. Ив. Дуйчев пръв издигна още преди време тезата, че сме повече траки, отколкото българи…
Но тракедонизмът не иска това. Той не иска да разграничава траки от българи, а да ги отъждествява. Това му е необходимо, за да изпълни поръчка № 1 и тя не е от Скопие: а именно траки, славяни и българи, да са едно и също…
За съжаление, тази хитра геополитическа цел, се изпълнява със средства на македониският антички автохтонен апарат.
Сиреч, ние българите трябва да приемем, че сме траки и бидейки си автохтони, нямаме история в късната античност след І в. от н.е., откакто сме превзети от Рим…
Добре, ще попита някой, а как така станахме с име „българи“?
Един от стратезите на тракедонизмът, г-н Павел Серафимов-Спароток, разработва една теза, според която в армията на Ал. Македонски имало „хора на пълководеца Балакр“, това го пише Ариан. Г-н Серафимов иска да ни внуши, че тези военни на пълководеца, понеже Ариан не пише за друго, са по неговото име цял народ „балакри“…
цитирай
3. letopisec - Напълно съм съгласен с Вас, че тракедонизмът и македонизмът са в ръцете на едни и същи антибългари.
08.11.2013 09:29
aboychev написа:
ОТ СТРАНДЖАНСКИЯ КРАЙНА КОЙТО КОМУНИСТИТЕ ОРГАНИЗИРАХА ЕЖЕГОДНИ СЪБОРИ В МЕСТНОСТТА КЪДЕТО СЪЩИЯТ САДИСТ ФУНКЦИОНЕР НА БКП ФВАЩА ЕДНО ВОЙНИЧЕ, ЗАВЪРЗВА ГО КЪМ ЕДНО ДЪРВО И ДОКАТО Е ЖИВО И ЗДЛАВО РАЗПАРЯ КОРЕМЪТ МУ И МУ НАТИКВА В УСТАТА СОБСТВЕНИТЕ МУ ЧЕРВА.
ТОВА Е ДЕЛОТО НА КОМУНИСТА АКТИВЕН БОРЕЦ ПРОТИВ ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА ОТ СТРАНДЖАНСКО БУРГАСКИЯ КРАЙ ПРЕМЯНАТА.
ПОТОМЦИТЕ НА ТАКИВА ИДИОТИ ДНЕС УПРАВЛЯВАТ НРАКИЙСКИТЕ И МАКЕДОНСКИТЕ ДРУЖЕСТВА, ИДИОТИ КОИТО ИСКАТ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ИЗКОРМЯТ БЪЛГАРИЯ.


цитирай
4. aristotelis - George Santayana: ''Those who cannot remember the past are condemned to repeat it''!
08.11.2013 09:32
Ако става дума за гръцката тракия единствената съдба която очаква Красимир Премянов е съдбата на Васил Чекаларов....."Отрязаната глава на Васил Чекаларов е отнесена от войниците в Лерин и набучена на кол е разнасяна из улиците.....След това гръцки капитан удря с главата Илия Димушев и го заставя да я носи начело на процесията".
цитирай
5. letopisec - КОРЕНИТЕ НА ТРАКЕДОНИЗМА: «В ...
08.11.2013 09:32
КОРЕНИТЕ НА ТРАКЕДОНИЗМА:
«В газете "Советская Россия" от 29 апреля 1984 года была опубликована статья О. Плахотной "Праславяне на Крите?" - о наивной и совершенно фантастической гипотезе Г.С. Гриневича. "Племя (народ) русичей, - говорится в статье, - вынуждено было оставить свою прежнюю Родину - Русиюнию (Русь-Рысь)... Новую Родину русичи обрели на Крите". Автору следовало хотя бы знать, что праславяне - это предки всех славян (и западных, и южных, и восточных), а не только русских. И вопрос, который был поставлен в статье - "Где находилась Русь четыре тысячи лет назад?", - звучит не менее нелепо, чем вопрос о том, где четыре тысячи лет назад находились Франция или Болгария. Кстати, подобный же вопрос, поставленный одним нашим писателем, привел его к выводу о том, что "русичей" в догомеровскую эпоху следует искать не на Крите, а под Троей. В частности, Ахилла этот писатель объявил "русским князем из-под Керчи". А в XIX веке писали, что другой герой древнегреческого эпоса - Менелай - вообще изъяснялся только по-русски. На него якобы греки под Троей были разгневаны, так как из-за его неверной жены Елены он были вынуждены десять лет осаждать Трою - вдали от родного дома. Обращаясь к тому или иному греческому воину (по-русски) Менелай будто бы просил его: " Ты мя не лай" (= не ругай меня). Отсюда - и его имя (!)………………………….ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА ИДЕИТЕ НА ГРИНЕВИЧ Е НЕБЕЗИЗВЕСТНИЯТ ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ-СПАРОТОК, КОЙТО ТВЪРДИ СЪЩОТО: МИНОЙЦИТЕ ОТ КРИТ СА ГОВОРИЛИ СЛАВЯНСКИ……МАФИЯ.
цитирай
6. letopisec - Благодаря Ви, че наричате града именно Лерин...Това говори много за вас!
08.11.2013 09:59
aristotelis написа:
Ако става дума за гръцката тракия единствената съдба която очаква Красимир Премянов е съдбата на Васил Чекаларов....."Отрязаната глава на Васил Чекаларов е отнесена от войниците в Лерин и набучена на кол е разнасяна из улиците.....След това гръцки капитан удря с главата Илия Димушев и го заставя да я носи начело на процесията".

цитирай
7. aristotelis - Спароток спешно се нуждае от ветеринарен лекар, той е маймуна-аутист!
08.11.2013 10:02
letopisec………………………….ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА ИДЕИТЕ НА ГРИНЕВИЧ Е НЕБЕЗИЗВЕСТНИЯТ ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ-СПАРОТОК, КОЙТО ТВЪРДИ СЪЩОТО: МИНОЙЦИТЕ ОТ КРИТ СА ГОВОРИЛИ СЛАВЯНСКИ……МАФИЯ.
цитирай
8. germantiger - ...
08.11.2013 10:26
1. aboychev - ПОТОМЪКЪТ НА САДИСТА ПРЕМЯНАТА
09:25
ОТ СТРАНДЖАНСКИЯ КРАЙ, НА КОГОТО КОМУНИСТИТЕ ОРГАНИЗИРАХА
ЕЖЕГОДНИ СЪБОРИ В МЕСТНОСТТА,
КЪДЕТО СЪЩИЯТ ПАРТИЗАНИН САДИСТ - ФУНКЦИОНЕР НА БКП, СЛЕД КАТО ХВАЩА ЕДНО ВОЙНИЧЕ И ГО ЗАВЪРЗВА КЪМ ЕДНО ДЪРВО,
ОЩЕ ДОКАТО Е ЖИВО И ЗДРАВО МУ РАЗПАРЯ С НОЖА СИ КОРЕМЪТ,
БРЪКВА ВЪТРЕ,
ИЗДЪРПВА МУ ЧЕРВАТА И МУ ГИ НАТИКВА В СОБСТВЕНАТА МУ УСТА.
КАТО ГО ОСТАВЯ ТАКА ДА УМРЕ,
А ЗАСТАВЯ ОСТАНАЛИТЕ МУ ДРУГАРИ ДА СТОЯТ И ДА ГЛЕДАТ КАК УМИРА.
ЕДИНСТВЕНАТА "ВИНА" НА ТОВА МОМЧЕ Е БИЛА,
ЧЕ ЗАЕДНО С ОЩЕ 5 КАТО НЕГО И ДАВАЛО ДЕНОНОЩЕН ПРОСТОВИ НАРЯД
ЗА ОБЗОРНА ОХРАНА НА МОРСКАТА НИ ГРАНИЦА ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА
ТОВА Е ДЕЛОТО НА КОМУНИСТА АКТИВЕН БОРЕЦ ПРОТИВ ФАШИЗМА И КАПИТАЛИЗМА ОТ СТРАНДЖАНСКО БУРГАСКИЯ КРАЙ ПРЕМЯНАТА.
ПОТОМЦИТЕ НА ТАКИВА ИДИОТИ
ДНЕС УПРАВЛЯВАТ ТРАКИЙСКИТЕ И МАКЕДОНСКИТЕ ДРУЖЕСТВА,
ИДИОТИ КОИТО ИСКАТ ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН ДА ИЗКОРМЯТ БЪЛГАРИЯ.

Да от мен

letopisec
Заветът на Сталин: Разделете българите на македонци, татари и траки!

И пак Да от мен
цитирай
9. letopisec - ИМА ЛИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР В РЕПУБЛИКА ...
08.11.2013 10:50
ИМА ЛИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ???
цитирай
10. letopisec - Дайте ми джиесема на някои от админите на блог.бг
08.11.2013 14:26
Някой може ли да попита админите на блог.бг, защо материала ми не се допуска на първа страница, при положение, че има до момента 622 прочита...И изобщо къде е материала ми на страниците на блог.бг-политика???? Изчезна също така статията ми "Кимерийските бойни кучета", която доскоро беше на първа страница на блог.бг.-история????
цитирай
11. letopisec - Съюз на Тракийските дружества в България
08.11.2013 14:32
ВЪРХОВЕН КОМИТЕТ:

Красимир Андреев Премянов - Председател

Яни Ставрев Янев - Зам. председател

Михаил Николаев Вълов - Зам. председател

Стефан Димитров Груев - Главен секретар
цитирай
12. aristotelis - В Лерин хората като видят някой в лошо настроение викат: „груб, киселяк и намръстен като Вулгарос"!
08.11.2013 15:00
letopisec написа:
aristotelis написа:
Ако става дума за гръцката тракия единствената съдба която очаква Красимир Премянов е съдбата на Васил Чекаларов....."Отрязаната глава на Васил Чекаларов е отнесена от войниците в Лерин и набучена на кол е разнасяна из улиците.....След това гръцки капитан удря с главата Илия Димушев и го заставя да я носи начело на процесията".


А как щеше да изглежда Лерин като български град, да си призная ли? Като кравешки гъз, с циганските панелни колиби, кур*и, цигани, рухналост и изостаналост. А не случайно в днешно време хората в Лерин и Воден викат следното: "Пази господ, където стъпи български крак дори цветята увисват" а тази приказка е силно разпространена в Кавала......Просто славата ни в Гърция не подлежи на коментар! Имам приятел в Александруполис който си е чист Българин, роден е там а всичките му роднини живеят в България, е, веднъж му казах че има И българска кръв и така ми се разсърдил че за 2 години прекъснахме всяка връзка докато му се извиних накрая.....за да ми каже: "Културата и манталитета ми от петите до главата са гръцки, яно ли ти е? Не ме бъркай с..................Много обидни думи, направо ме е срам да ги спомена!
цитирай
13. bls - Благодаря Ви, че наричате града именно Лерин...
08.11.2013 15:35
aristotelis написа:
letopisec написа:
aristotelis написа:
Ако става дума за гръцката тракия единствената съдба която очаква Красимир Премянов е съдбата на Васил Чекаларов....."Отрязаната глава на Васил Чекаларов е отнесена от войниците в Лерин и набучена на кол е разнасяна из улиците.....След това гръцки капитан удря с главата Илия Димушев и го заставя да я носи начело на процесията".


А как щеше да изглежда Лерин като български град, да си призная ли? Като кравешки гъз, с циганските панелни колиби, кур*и, цигани, рухналост и изостаналост. А не случайно в днешно време хората в Лерин и Воден викат следното: "Пази господ, където стъпи български крак дори цветята увисват" а тази приказка е силно разпространена в Кавала......Просто славата ни в Гърция не подлежи на коментар! Имам приятел в Александруполис който си е чист Българин, роден е там а всичките му роднини живеят в България, е, веднъж му казах че има И българска кръв и така ми се разсърдил че за 2 години прекъснахме всяка връзка докато му се извиних накрая.....за да ми каже: "Културата и манталитета ми от петите до главата са гръцки, яно ли ти е? Не ме бъркай с..................Много обидни думи, направо ме е срам да ги спомена!


Благодаря Ви, че наричате града именно Лерин...Това показва, че сте българин.
цитирай
14. get - - Милчев, ти си завършен подлец, БЛАГОДАРЕЙКИ на лекето-гръкоман !!
09.11.2013 16:38
- Кир Милчев - само безгръбначно същество, може да толерира и акламира изказвания С КОИТО СЕ ПОРУГАВА ПАМЕТТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ГЕРОИ !!!
- За твое сведение един от тях е Васил Чекаларов ... убит от войските на тези, които народът ни С ПРАВО е нарекъл - "съюзници-разбойници" !!

- Позор !! - за такива, като теб "кир Михалаковци" !

- Кир-е, ти с нищо не си по-добър от наследника на садиста-революционер Андрей Премянов ... Лайното, което изсрахте вие, от НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ Симеон ВТОРИ(във Варна), под вида прабългарско селище "Фанагория" с юртите и прабългарските овчи кожи ... още стои и още му плащаме издръжката ... ДО КОГА ?!!
- Защо не пишеш за това ... а ми се правиш на кретен, пишейки за още по-големите кретени от рАССия ?!

ДО ГЕРМАНТИГЪР ! - Забележка ? - истинската история за убитият от А. Премянов !!
- Първо не е в Странджа, а в Коджа балкана(Стара планина) - Където взвод трудоваци ремонтират пътя Варна-Бургас !
- Премянов напада канцеларията на командващият ги подпоручик с цел да вземе парите от касата ! Офицера се е противопоставил, в резултат ? - намират го прикован с нож, за входната врата. Червата от разпраният му корем, натикани в устата !
- Съответно касата взломена, парите липсват ! ... толкова относно тази ... партизанска-садистка "акция" !
- След "9 септември", "героят"партизанин Андрей(бащата, на първият секретар на комсомола окръг Варна - Красимир Пр-ов) последно бе директор в СО "Воден транспорт"(Мин-во на транспорта), на предприятието, носещо името УПМКАП, тоест занимаващо с поддръжката на Морската акватория и пристанищата.

- Препечатвам дописката на Аристид Михалакопулос(поручик от пехотата) излязла в гръцките вестници през м.юли 1913 год.
„Страшният Чекаларов, който в продължение на дванадесет години плашеше Корещата(Костурско – б.м.) … насилствено побългаряваше населението, вече не е между живите.
На 9 юлий 1913 г. „след едно дълго сражение от ранни зори до 3 часа след обед е „убит в местноста „Лакото” заедно с още двама, единият от с.Ракита, кайлярско и другият със счупена глава до неузнаваемост”, за когото заловените живи четници не можаха да докажат кой е, но сигурно е, че опасният Чекаларов не съществува. От всичко личи, че тоя опасен бандит (Чекаларов е бил такъв „за хилавите потомци на Одисей” – б.м.) е бил с две тежки рани от по-рано, и ето в най-големият разгар на сражението, още няколко куршума улучват Чекаларов в гърдите. Залегнал в импровизираната от него позиция(един случаен ендек) той извади памук и се мъчеше да запуши смъртоносните си рани. Той вече чувствуваше, че умира. Той напрегна последни сили, издигна се изправен над хендека и стреляше със своя голям маузеров пищол, върху всеки войник, който се приближаваше до хендека.
Той стреляше макар и премалел. Неговите куршуми не го лъжеха. Лежат пред него левенти юнаци наши войници.
Изкомандва се „напред” и последва залп.
Чекаларов се заклати и падна.
Пеш-шест войници и андарти се спуснаха към падналото тело с тържествуващ вик.
Той се размърда неочаквано. Отначало се издигна окървавената му глава, покрита с буйна „красиво къдрава коса, по после се издигна и телото и като се улови за близкото до него дърво се изправи. Така Чекаларов, наистина беше много страшен. Притеклите се спряха за момент.
Но за миг той потрепера, поклати се, падна и не мръдна вече.
Когато притеклият се шеф на андартите капитан Х … го удари по увисналият врат със своя голям нож … Вероятно това беше последното съзнание на главата, и тази опасна глава се сбогува със своето тяло. Надали вече чувстваше нещо, когато андартите, старите негови врагове, тъпчеха туй, което немаше нищо общо със страшния Чекаларов. Капитанъ Х… с два още удара отсече главата от мъртвото тело. Алена кръв бликна от главата на страшния човек и обагри зелената трева” !

Само ще допълня !!
- Мръсниците – дори виждайки го смъртно ранен и безпомощен … не могли да усмирят животинската си омраза, срещу този български герой … та дори и след смърта му трябваше да се гаврят и чрез поругаването със смъртните му останки да доказват своето „ВЕЛИЧИЕ” ?!!

- СКОТОВЕТЕ СА СИ СКОТОВЕ – Било под вида на Андрей Премянов, който издевателства над безпомощният подпоручик … било под вида на АНДАРТА капетан Х…, който дори и пред вида на героичната саможертва на Чекаларов, не може да овладее животинският си страх – та обезобразява падналият си противник играейки хоро върху него или … режейки главата му !!

- Плачи Българио, за своите свидни чеда ! - Жертви на, коминтерновските и гръцко-шовинистични УРОДИ !!
цитирай
15. bls - 14. get -
09.11.2013 18:53
Лекето аристотелис, не е грък, безгръбначно животно от кохортата на Премянов. Той се изпусна, че е българин, при това е от Вашите гадове, които имат за цел да провокират....Това сте вие, Премяновски свини и Спаротокови говеда.....Ще ви изметем!
цитирай
16. letopisec - Приятелю Бeлов, не си заслужава да се ядосваш от тракедониските номера :-))))
09.11.2013 19:01
bls написа:
Лекето аристотелис, не е грък, безгръбначно животно от кохортата на Премянов. Той се изпусна, че е българин, при това е от Вашите гадове, които имат за цел да провокират....Това сте вие, Премяновски свини и Спаротокови говеда.....Ще ви изметем!

цитирай
17. letopisec - Несъмнено Премянов е в антибълг...
09.11.2013 19:04
Несъмнено Премянов е в антибългарската група на Спароток, с това съобщение сондира почвата, щото тракедонистите си мислеха, че българите са нихилисти, но се изненадаха горчиво от отпора, който видяха. Добре им издърпахме ухото на предателите тракедонисти!
цитирай
18. letopisec - Ама те тракедонисчетата са нищо за ...
09.11.2013 19:05
Ама те тракедонисчетата са нищо за омитане, борбата в основата си е срещу пан-тюркската теория и фалшивото твърдение, че произходът на българите е тюркски. Но днес стана страшно, защото Премянов потвърди опасенията ми, че тракедонистите и тюркистите работят заедно срещу българската история. Фоменко директно пише, че трак и тюрк е едно и също, а Серафимов в новата си книга лъже, че Дионис завел траки в Китай, които както следва логично, са се върнали като турки
цитирай
19. get - - Леснопишко, ако искаш си направи не два ... а двадесет и два акаунта ... ?
09.11.2013 19:30
... но зад всеки един ще прозираш Ти - с посредственоста и безгръбначният си приспозобизъм !!

- Примери за ПИСАНЕ НА ИСТОРИЯ по "кир Михалашки" ? :))
letopisec написа:
Заветът на Сталин: Разделете българите на македонци, татари и траки!

- Исторически ФАКТ, цитат по изказването на "Дядото"(тоест тесният социалист Димитър Благоев) от 10 декември 1917 г. от трибуната на * XVII ОНС (?):
"Българското племе - една шепа, но добре организирано, дойде на Балканския полуостров и намери едно племе мирно, още недоразвито в своята обществена организация, още когато то се намираше в последната степен на варварството, когато току-що се формируваше като съюзи на племена, за да мине по-нататък в периода на цивизацията в нация.
И тази по-организирана част и главно стояща на едно долно варварско стъпало, грабителска, жестока, която не познаваше никакво отвращение към каквито и да било средства, се нахвърли към тези племена да ги завладее. Но тези племена при всичко, че бяха неорганизирани, водиха дълго своята борба против това българско племе.(...) Такава история ние не признаваме, ние гледаме какво е в действителност. Фактът, господа народни представители, е този, че е ИМАЛО голяма БОРБА МЕЖДУ БЪЛГАРИТЕ И СЛАВЯНСКИТЕ ПЛЕМЕНА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ. И този процес, за който ни говори господин Сакъзов и който поддържат и други, този процес не е за обединението на българското племе, а ЗА ЗАВЛАДЯВАНЕ НА СЛАВЯНСКИТЕ ПЛЕМЕНА НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ.
И затова ние виждаме изтикване на славянските племена от Балканския полуостров, като се преселват масово във Византия и Мала Азия, и от друга страна, отиват на юг към Македония и в Македония именно се запазва дълго време славянското племе."
"Ами вие сте родом от Загоричане", опитва се да го затапи демократът Георги Данаилов. Димитър Благоев го смразява с поглед и изстрелва: "Аз съм родом от Загоричане, обаче АЗ НЕ СЪМ БЪЛГАРИН, АЗ СЪМ СЛАВЯНИН. И като такъв, ако искате да знаете, ако искате да знаете, аз съм за Македония като славянска страна, която да има свое собствено управление."
"Какво търсиш в България тогава?", пита някой от десницата
Славянинът се прави на глух, защото е избран като български гражданин в българското Народното събрание.
"Как се наричат в Загоричане българите?", скача от мястото си либералът Христо Попов, който също е родом от Македония. "Ако ги питате, те се наричат християни", отвръща Благоев. "Те се наричат бугаре", поправя го Попов.
"Аз не искам да влизам в тази сфера - прави лек маньовър Благоев, - но искам да ви изтъкна какви опасни от ваша гледна точка, от буржоазна гледна точка, теории се развиват в нашата история относително процеса за обединението на българското племе..."
"Борбите за независимостта на българската църква се развиха най-много във вашето село и затова го изгориха", прекъсва го пак досадникът Попов." - край на Цитата !!

- Та питам г-на Милчева, през 1917 год. - Къде беше Йосиф Джугашвили (известен по-късно, като "Сталин" ... а още по-късно, като "Баща на народите") ... Милчев - Сталин ли сложи в устата на Димитър Благоев думите "Аз съм Славянин - аз не съм Българин !" през 1917 год.

- Милчев, кога ще разкарате "прабългарското лайно", което не само "краси" Варненски парк ... но аз и целокупният български народ трябва да му плащаме масрафа ??!
- Кир-е, колко ти плащат ... та РАЗЦЕПВАШ в писанията си (с Исторически претенции) БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЛИЩЕ !!! - Което е от Балкани, та до сев.Кавказ ?!

- Давай сега по същество ... точ в точ :)) - ми отговаряй на поставените конкретни въпроси ... без да ми бягаш с разни, нищо не казващи, псевдо-исторически формулировки !! :((:((
цитирай
20. letopisec - Гет, знам, че си в една кохорта на Г. Димитров, Благоев, Премянов, Спароток и ти...Тъжно ми е за вас!!!
09.11.2013 19:42
Тя "модата", че сме траки се появи наскоро и следва същата външна намеса в историческата доктрина на нашата страна, каквато ни бе налагана с идеята, че сме славяни. Днес, траките говорели славянски език, според диверсионната теория на Спароток, модифицирана в Москва...
цитирай
21. get - - Смешнописец - наместо да ме причисляваш, към някакви измислени славянофили ...
09.11.2013 20:47
... Защо не отговаряш по СЪЩЕСТВО НА ПОСТАВЕНИТЕ ТИ ВЪПРОСИ ?!
- Защото пишеш по теми ... без да си се запознал със ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯТ МИНИМУМ първични данни-факти по въпроса ?!
- Искаш ли, аз ди отговоря ? - Защо Благоев, се пише "славянин" !! - на това можеш лесно да си отговориш, ако прочетеш с РАЗБИРАНЕ(опит да вникнеш в смисъла !) на безпрекословният ЗА ТЕБ авторитет В. Златарски ?!
- Е ама ПРЕДИ Златарски БеГе аФторитет по хунският въпрос - по същото пише и Иностранцев К. А. ?! - тоест Златарски ПЛАГИАТСТВА голяма част от по-рано написаното от Иностранцев, като деликатно избягва да коментира задължителният компонент за ХУНИТЕ тяхната ЕТНОСНОСТ ?!
- При ориентира(научен) от който ПРЕПИСВА Златарски ... ЕТНОСНИЯТ ПРИЗНАК на хуните е ТЮРКСКИ !! - Ето и потвърждението:
"Наиболее вероятным кажется нам мнение, что Хунну были Турки. С небольшим через 400 лет возникает на месте Хуннуской империи новое, бесспорно турецкое государство."(...) "... есть отдельная отрасль Дома Хунну, по прозванию Ашина."

- ЗЛАТАРСКИ - възприема "само" първата част от ТЕОРИЯТА на Иностранцев - а според нея:
"Усилившийся род или племя распространяет свою власть на другие роды и племена, причем эти последние принимают, по установившемуся обычаю, имя победителя. Эта империя получила у Китайцев название империи Хунну."
- Ти, като ревностен ПРЕПИСВАЧ от Златарски(за теб необорим Авторитет :)) - ми развиваш в доста от своите постове ОТКРИТИЕТО СИ :)) - че ХУНИ ... Как беше ? :)) - Било "политоним" - тоест наименование, почиващо на ПОЛИТИЧЕСКО ОБЕДИНЕНИЕ ОТ РАЗНОПЛЕМЕННИ НАРОДИ - Ама какви ? - НЕ ОБЯСНЯВАШ !?

- Не ти стига това ... а започна ОТНОВО БЕЗОГЛЕДНО да ПРЕПИСВАШ от руско-татарски източници със сомнителнаЯ даставерност !

- Също продължи с други писания - но вече от "специалисти-РОССки" асиролози - И според това, което си написал до момента ... разлика между кимерийци и ПРОТОарменци ... Я има - ама Йок !! :((

- Не ти стига това ... а РАЗКЪСА запазилата се до най-късно ЕТНОСНА ВРЪЗКА !
цитирай
22. letopisec - По времето на Златарски руската ...
09.11.2013 21:02
По времето на Златарски руската хунология е изцяло в ръцете на една малка книжка на Иностранцев от 1900 г., в която е лансирано едно старо просвещенско мнение от ХVІІІ в., че европейските хуни са идентични със средноазиатските монглоиди Hsiong-nu, за които китайските историци дават сведения до І в. от н.е., когато тези „хсионг-ну” („хунну” на руски, пишат ги и „сюну”) от Жълтата река и Ордос са претопени от „хсионг-пи”(„сянбийци” на руски).



Хсионг-ну на китайски вази


Златарски се доверява на хипотезата на Иностранцев и прави това не защото разглежда критично неговата теория, а просто защото всичко, което знае за произхода на хуните, е от книжката на Иностранцев:

„Идентичността на китайските хун-ну с европейските хуни напоследък се приема от всички почти ориенталисти за несъмнена. Обаче по въпроса за етническия произход на хун-ну и хуните засега съществуват четири теории: монголска, турска (или тюркска), финска и славянска, от които, докато последната е съвсем изоставена като несъстоятелна, първите три по доказателствата и изводите на своите представители все още стоят на становището си. Но и при все това повечето изследователи-ориенталисти усвояват турската теория и градят своите изводи не толкова върху отделни факти, върху тълкуване на собствени имена, колкото върху общи съображения досежно историческия вървеж на събитията и групировката на племената. Затова тая теория е най-вече разпространена и може да се каже, че тя си е спечелила вече общо признание в историческата наука. За същността и значението, както и за доказателствата на всяка от споменатите теории вж. К. А. Иностранцев, Хун-ну и Гунны, Живая старина, Х (1900), стр. 353—386 и 525—564 и посочената там литература.”

Ето за това изследване става въпрос - Иностранцев К.А. Хун-ну и Гунны (библиографический обзор теорий о происхождении народа Хун-ну китайских летописей, о происхождении европейских гуннов и о взаимных отношениях этих двух народов); (начало) С.353-386.

Въпросът обаче не е в това, че Златарски се доверява на хунската хипотеза на Иностранцев, а във факта, че всъщност в Европа хунологията не е разработена като сериозна научна дисциплина въобще.

Ето защо не можем да съдим Златарски.


14.11.1866 - 15.12.1935

Това, което е предположил Иностранцев и което се е опитал да формира като концепсия през 1900 г., не е негово хрумване. Още от времето на Едуард Гибон (1737-1794) в европейската медиавистика се пише своеволно за такава връзка на Hsiong-nu и Huns, без да се разглежда критично проблема и без да се проучи по същество. Вследствие на което в модерните исторически книги масово съществуват безсъдържателни шаблони като „велико преселение на народите”, „хунските пълчища” и т.н.

Констатацията, че в Европа хунологията не се разработва като сериозна и обективна хуманитарна научна дисциплина, а за хуните се пишат общи фрази и за тях се повтарят едни и същи схеми още от времето на Гибон, е дадена през 1973 г. в монографията на американския професор Ото Менхен-Хелфен „Светът на хуните”, издадена посмъртно (Хелфен умира през 1969 г.) от издателството на Калифорнийския университет.


http://books.google.bg/books?id=CrUdgzSICxcC&printsec=frontcover&hl=bg#v=onepage&q&f=false

Пробивът в хунологията като наука за европейските хуни (да не се бъркат със средно-азиатските Hsiong-nu, които се изучават от сюнологията), бе направен от американски професор.

Относно произходът на европейските хуни, Хелфен отрича още от 1945 г. руската хипотеза на Иностранцев, заради което е атакуван през 1960 г. от Л.Н.Гумильов, който за да го опровергае разработи една модификация на хипотезата на Иностранцев, според която само един конен отряд Hsiong-nu (хунну) бил дошъл на Волга през ІІ в. от н.е. и те си взели местни жени и създали народа „гуны” (Huns) до ІV в.

Когато човек чете произведението на Гумильов остава с лошия привкус, че за него е по-важно да съхрани теорията на Иностранцев, отколкото да е обективен. Явно Л.Н.Гумильов е гледал на приемствеността между хунну и гуны като на защита на собствената си концепсия за евразийството и предвид на разцвета на евразийството в Русия в края на ХХ в. и в началото на ХХІ в., трудно може да допуснем, че противоположните научните доводи (археологът С. Миняев отрича сюну, т.е. хунну, да са мигрирали на Волга, дори и като един конен отряд) ще преборят конюктурните в руската историческа наука днес.

На запад хипотезата за приемственост на далечнитеHsiong-nu с европейските Huns вече не се поддържа, предвид на критичният анализ и на фундаменталните разработки от 1945 г. на Хелфън и още през 1948 г. Томпсън в монографията си за хуните отхвърля, че европейските хуни имат нещо общо с хсионг-ну от Ордос и Жълтата река в Китай.

В общи линии обаче един български учен, който е изправен пред задачата да потърси отговор за произходът на българите, днес е в не по-малко деликатно положение, от това на Златарски през 1918 г...

Каква е връзката между българи и хуни, това е посланието на Златарски, което трябва да бъде върнато на „дневен ред” при историческите анализи за ранните българите и да бъде критически преосмислено в посока на един обективен хуно-български синтез.
цитирай
23. f873 - Я светнете мен невежия.
09.11.2013 22:25
Защо цяла Русия вярва в предсказанията на Ванга и тя е символ с чийто думи се съобразяват не само техни държавници а Нашите отричат едва ли не че е съществувала. Защо питам, защо отдавна спряхме да градим история а се уповаваме на предците.

Мигар не знаете че поредната стъпка на Турция с идеята за атомна централа на около 6км от Резово е крачка към Бургас?! Повече бряг на Черно море.
За пример:
имаш ранчо между 4-ри булеварда но около теб комшийте те обграждат, и се оказва че нямаш излаз до най-близката уличка - какво правиш?????

_________________________

А за последвщите амбиции към североизточна България????
.......

Никой ли не вижда че искат да ни лишат от достъп до Черно море? ... А после?!
цитирай
24. letopisec - Прав сте, не трябва да сме безродници, като Премянов, Спароток и тракедонистите!
09.11.2013 22:56
f873 написа:
Защо цяла Русия вярва в предсказанията на Ванга и тя е символ с чийто думи се съобразяват не само техни държавници а Нашите отричат едва ли не че е съществувала. Защо питам, защо отдавна спряхме да градим история а се уповаваме на предците.

Мигар не знаете че поредната стъпка на Турция с идеята за атомна централа на около 6км от Резово е крачка към Бургас?! Повече бряг на Черно море.
За пример:
имаш ранчо между 4-ри булеварда но около теб комшийте те обграждат, и се оказва че нямаш излаз до най-близката уличка - какво правиш?????

_________________________

А за последвщите амбиции към североизточна България????
.......

Никой ли не вижда че искат да ни лишат от достъп до Черно море? ... А после?!

цитирай
25. get - - Милчев, ти че, не си чел Иностранциев - Ясно ! - но по отношение на Златарски ...
09.11.2013 23:13
... ако си го чел (?) - оставам с впечатление, че не си го разбрал ?!!
ЦИТАТ ПО ЗЛАТАРСКИ ?!
"За първоначалната история на хунските народи, докато те са живели в Средна Азия по съседство с Китайската империя, ни съобщават само китайските летописи. Поради вътрешни смутове и несполуки в сблъскванията си с Китай хуните се разделили на северни и южни.
Северните хуни воювали с китайците и с поддалите се тям(съюзници-б.м.) южни хуни до края на I в. (ок. 93 г.) сл. Хр., когато държавата им се разпаднала и те били принудени от тунгузците Сян-би (Sien-pi) да потеглят към запад.
Отначало те заседнали твърдо в степната страна Юе-бан (Jue-pan) (между Тарбагатай и средни Тяншан) и основали там нова държава, за която обаче китайците не дават почти никакви известия.
В първата четвърт на II в. сл. Хр. хун-ну предприемали още често пъти нападения чак в провинцията Шен-си (en-si). Още при китайския император Hiaohon-ti (ок. 151 г. сл. Хр.) те правели нахлувания на Хами (Hami), но оттогава вече не се споменават в китайските летописи защото те били принудени от Сян-би повторно да се запътят по-нататък на запад през Кан-гюй (северно от Средна и Долна Сър Даря) и Киркизките степи към р. Урал.
В първата половина на II в. географът Марин Тирски знае хуните(кои ?) вече на европейските граници и Птолемей (при импер. Марк Аврелий, 161—180) нарича р. Урал вече с турското му име , у Менандър тур. Jajyq."
А С ТЕЗИ ИЗРЕЧЕНИЯ ЗАПОЧВА Историята мУ ?! - Цитат:
"Първоначалната история НА БЪЛГАРИТЕ несъмнено трябва да ТЪРСИМ в историята на ония СРЕДНО-АЗИАТСКИ ТУРСКИ НАРОДИ(!), които са известни под общо име хун-ну (Hiong-nu, Hiung-nu) в китайските летописи и хуни ..."

- Какво повече да си говорим ??! - за Хелфъновци или Томсъновци ! :((
- Та нали, първият от двамата "ОПРОВЕРГАВА" записа на Птолемей от ВТОРИ ВЕК за хуните при Бористен !

- Но, ПРЕ-ПОТРЕТЯМ(защото явно бавно "сгряваш" :) ? - Златарски & Ко - Те са (!) ... Които въведоха ТЮРКИЗМА(като теория), относно ПРОИЗХОД на нас БЪЛГАРИТЕ !!
цитирай
26. letopisec - 25. get
09.11.2013 23:33
Това е лъжа, приятелю. Твоите хора в Москва въведоха теорията, че българите по произход са каганатски тюрки и даже безродниците тук измислиха газирана напитка "Алтай". По времето на Златарски битува една тюрко-финска теория, която отпада и през 30-те години в Русия, Н.Я.Марр и учените, които той ръководи в СССР, разработват идеята за яфетически произход на българите на юг на Кавказ...През 1950 г. Сталин посмъртно низвергва Мар в статия във В. Правда, и оттогава, за да бъдат отхвърлени идеите на Мар за българите, съветската наука вменява, че те са...каганатски тюрки, т.е. от ония тюрки, дето дошли чак в VІ в. на запад от Волга...Златарски има грешки и несъмнено е жалко, че той няма последователи. Все пак е блестящ учен, за разлика от смешника Ганчо Ценов и от лекето на Чудинов, твоя приятел Спароток...Сполай ти...
цитирай
27. get - @ 26. letopisec - Н.Я.Марр и учените, които той ръководи в СССР, разработват идеята ...
10.11.2013 00:41
... за яфетически произход на българите на юг на Кавказ ... "

- Милчев, отново правиш голословни твърдения(позовавания) от които е видно, че не си наясно със СЪЩНОСТНОТО(?) по отношение на това, което твърдиш че познаваш !

- Теорията на Марр - съдържа ТРИ КОМПОНЕНТА - от които на теб ЯВНО Е ИЗВЕСТЕН САМО ЕДИНИЯТ(?) - юдео-библеисткият "Яфетически" - тоест, народите са произлезли от наследниците на Ной след Великият потоп ?!! - вземи я прочети и после ще говорим ?!!

- Второ: ОТНОСНО - съществуващи теории за ЕТНОСЕН прозход на ХУНИТЕ - Теориите са цифром и словом ШЕСТ, като тази на Иностранцев - заела от другите(шест), но можем да я изведем(обособим) Като СЕДМА !?

- Накратко имаме ?
1. Хуните, като политически съюз - според Дегин от XVIII век;
2. Монголски произход на хуните - по Палас, Иакинф,Нойман и Хуорс ;
3. Фински произход на хуните (1-ва теория)(централно и сев.европейски) - по Абел Ремюз, фините Кастрен и Коскинен, Палман, и етнографа Риттих ;
4. Отново финска, но и с изразен угорски(източен - средно азиатски) (2-ра теория) - французина-арменист Сен-Мартен ;
5. Славянски произход на хуните - Ю.Венелин, проф. Д.И.Иловайски и Валтман ;
6. тюркски произход на хуните - проф. Ф.Е.Корш, В.Ф. Милер и турколога Ар.Вамбери(последният подпомагал Т. Херцел в мисията му при турският султан, с цел купуване Палестина за евреите) .

- И пак ПОВТАРЯМ ! - Златарски & Ко - Те са (!) ... Които въведоха ТЮРКИЗМА(като теория), относно ПРОИЗХОД на нас БЪЛГАРИТЕ !!

п.п.
Ако прочетеш пък рОССките востоведи в лицето на асиро и арменолози - Какво пишат за генезис на арменците(плюс) език ! - Тогава, ако си здравомислещ човек ... ще престанеш с упорството за ... Трайно присъствие на кимерийци, на юг от Кавказ ? :((
цитирай
28. letopisec - 27. get
10.11.2013 07:32
Преди малко ме пращаше да чета Благоев, а сега ме съветваш да се уча що са кимерийците от арменолози, може би имаш предвид Дяконов, който в частта на своята книга за Мидия, касаеща кимерийци сам призна, че е допуснал грешки. Но защо ли се учудвам, че не знаеш нищо за кимерийците, та ти четеш с възторг само твоя кумир Спароток, който в статията си за кимерийците, демонстрира явно невежество и дори не упоменава асирийките източници за кимерийците, а си блее старата песен: скити подгонили кимерийци, както казва Херодот....Това от мен, Гет Уикипедийски.
цитирай
29. get - - Хаха-ха !! - Кир-е, не те пращам никъде ... посочвам ти съществени моменти от Историята НА НАС ...
10.11.2013 09:15
... българите - и кой с какво и доколко е допринесъл за написване или объркването й ?!!

letopisec написа:

Преди малко ме пращаше да чета Благоев, а сега ме съветваш да се уча що са кимерийците от арменолози, може би имаш предвид Дяконов, който в частта на своята книга за Мидия, касаеща кимерийци сам призна, че е допуснал грешки. Но защо ли се учудвам, че не знаеш нищо за кимерийците, та ти четеш с възторг само твоя кумир Спароток, който в статията си за кимерийците, демонстрира явно невежество и дори не упоменава асирийките източници за кимерийците, а си блее старата песен: скити подгонили кимерийци, както казва Херодот....Това от мен, Гет Уикипедийски.

- МилчевУ, явно му е трудно да признава своите собствени пристрастия ... та наместо да посочи грешника Златарски, ВИНОВНИК за извеждане произхода на нас Българите от Централна азия с ... Което ни ПРАВИ ТЮРКИ ?! - Предпочиташ да ползваш, безпочвени личностни нападки наместо аргументи, с цел дискредитиране скромната ми личност на просто ченге :(( !

ОТНОВО ПРЕПИСВАМ (?!?) ... Двете изречения в КОИТО СЕ СЪДЪРЖА СЪЩЕСТВЕНОТО в теоритичните разработки на Златарски ОТНОСНО НАС БЪЛГАРИТЕ и ПРОИЗХОДА НИ !?

1. "Първоначалната история на БЪЛГАРИТЕ, несъмнено трябва да търсим в ИСТОРИЯТА на ония средно-азиатски ТУРСКИ НАРОДИ, които са известни под общо име хун-ну ..." (ПЪК ПОСЛЕ КАЗВА ? - Б.М.)
2. И тъй към средата на II в. хунските народи, движейки се на запад под напора на тунгузите, стигнали до границата между Европа и Азия.
Тук, източно от р. Урал, те останали за дълго време. Не по-късно от първата четвърт на IV в. хуните покорили аланите между Волга, Дон и Кавказ и стигнали до Азовско море.

- КИР-е питам те ... Как я правиш връзката(географско-темпорална) МЕЖДУ Златаровите ХУНИ (Които са ?) "средно-азиатски ТУРСКИ НАРОДИ" ... и в средата на II в. СТИГНАЛИ ИЗТОЧНО от УРАЛ, със така любимите ти ... КИМЕРИЙЦИ - Които се упоменават през 7-6 в.в. пр.н.е. на Зап.черноморие а после в Мала азия ... Как и къде я виждаш връзката им с ... хуните (на Златарски:) ??! :))

п.п.
Както виждаш максимално съм опростил формулировките в условието на Задачата(историческа) - та дано ме разбереш и ми дадеш внятен(смислен) отговор, ОТНОСНО: Кимери -> Хуни = Българи (?:)
цитирай
30. aboychev - -. . . ДО ГЕРМАНТИГЪР ! - Забележка ? - ...
10.11.2013 09:40
[quote=get]-...
ДО ГЕРМАНТИГЪР ! - Забележка ? - истинската история за убитият от А. Премянов !!
- Първо не е в Странджа, а в Коджа балкана(Стара планина) - Където взвод трудоваци ремонтират пътя Варна-Бургас !
- Премянов напада канцеларията на командващият ги подпоручик с цел да вземе парите от касата ! Офицера се е противопоставил, в резултат ? - намират го прикован с нож, за входната врата. Червата от разпраният му корем, натикани в устата !...

ТОВА Е ДРУГ СЛУЧАЙ ПРИ КОЙТО ТАКА НИРИЧАНИЯТ ОТ ВАС "РЕВОЛЮЦИОНЕР"
ОСТАВЯ РЕВОЛЮЦИОННИЯТ СИ ПОДПИС, С КОЙТО ВЕЧЕ СЕ ПРОЧУЛ В СТРАНЖДА, КАТО ГО Е ИЗВЪРШИЛ ПУБЛИЧНО ПРЕД ОСТАНАЛИТЕ ВОЙНИЧЕТА
ПРОСТО ИЗКОРМЯНЕТО НА ЖИВИ ЧОВЕЦИ Е БИЛО "СПЕЦИАЛИТЕТА" НА КОМИНТЕРНАДЖИЯТА БОРЕЦ ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ - ПРЕМЯНАТА.
ТАКА ЧЕ ДЕЕЦА НА ДВИЖЕНИЕТО "НОВА ПЛАТФОРМА" (ИЛИ КАК БЕШЕ) В БСП
ЗАЩО ДА НЕ ПРЕДЛОЖИ ДА СЕ ИЗКОРМИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗА РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ
"БАЩИЧКО" БИХА КАЗАЛИ С УМИЛЕНИЕ НА ЕЖЕГОДНИТЕ СЪБОРИ НА ЯЗОВИР КОПРИНКА
цитирай
31. letopisec - 29. get
10.11.2013 09:50
Гет, аз навсякъде пиша за грешките на Златарски, но....Ние, които сме учени, а не политици, заради една грешка не унищожаваме всичко, както комунистите-тракедонисти. Златарски ни е оставил важното завещание, че утигури и кутригури са българи, а те се в източниците доста преди "историческите тюрки" да се появят в средата на VІ в. Кое е грешното при Златарски? Заетото от Иностранцев. Кое е гадното при Сиротенко, Гумильов и всички ония съветски гадове, които решиха след 50-те на ХХ в. да ни изкарат тюрки от Алтай? Че те отричат утигури и кутригури да са българи, понеже това не се вързва с теорията им, че българите са каганатски тюрки от средата на VІ в. Разбираш ли разликата, схващаш ли нещо или се държиш като "просто ченге"????
цитирай
32. get - @ 31. letopisec "Ние, които сме учени, а не политици, заради една грешка не унищожаваме всичко ... "
10.11.2013 12:31
- Не съм с претенции за учен или политик - аз съм си един обикновен българин - като такъв търся истината, движен единствено от това, което възрожденците ни наричаха "на ползу роду" !!

- По тези причини ПОСОЧВАМ, ПАНславянските ИЗЦЕПКИ на СОЦИАЛИСТА - Д. Благоев, които няко все още развяват, като знаме - Демек, необременената от комунизма - същност на социалистическото "учение" !!
- И преди "болшевизирането" на родните ни социалисти ... червеният цвят на байрака под който вървят е ... символ на една уродлива и античовешка идеология - Имаща за цел подчинение да докара една ОЩЕ ПО-НЕСПРАВЕДЛИВА СОЦИАЛНА СИСТЕМА - Това е "социализЪма" !!

- Но не това е същностното, съотнесено към коментарите ни ... А ?
- Факта е интересен ?!! - че още преди "победата на социализма в Една отделно взета страна"(според тезисите на Улянов-Ленин) - имаме ДЕМОНСТРАЦИЯ на СОЦИАЛИСТ, който от Трибуната на Народното събрание ... ЗАБЕЛЕЖИ ? - още през (1917 год ?!) - вече говори за етносна двукомпонентност при генезиса на нас Българите, като Народ ??!
- Това става не в резултат на писанките под вида на автори, като Гомильов и Сиротенко ... Които ЗАБЕЛЕЖИ (!) са много по-късни, тоест СЛЕД ТОВА ... а това става, вследствие на НАЛОЖЕНАТА в България Историческа "школа" на "Златарски & Ко" ?! - Това е още от времето на РАССия(царската) - не на СССР ?!!

- Смешно ми е като РЕАБИЛИТИРАШ "Златарски и компания" ... Защото били писали за утигури и кутигури - А преди това, тоест преди 4-ти век от наша ера - къде сме ние ?! - според теб ЮЖНО зад Кавказ, под вида на кимери ?! - Да те действително са мигрирали на юг в Мала азия ... Но за мен - това е част от историко-познавателният въпрос досежно ГЕНЕЗИСА НА НАС БЪЛГАРИТЕ !!

- Докато Не направим това - Да отговорим, имаме ли връзка с местните Близко източни и Припонтийски народи ... шовинстко-фанариотски лекета от най-различен вид - Ще монополизират ГОЛЯМА ЧАСТ от Историята, която се явява НЕОТДЕЛИМА, от тази и на нас Българите !!!
цитирай
33. letopisec - 32. get
10.11.2013 18:11
Първо, не виждам защо трябва да реабилитирам учен, като Златарски, който няма нужда от реабилитиране. Той е международно признат, както се казва и "по света и у нас". Аз просто съм вцепенен от сектанската ограниченост на вас, тракедонистите, които явно не сте наясно, че не аз, а вие се опитвате да реабилитирате един отречен отвсякъде учен, като Г. Ценов. Ай, успех, реабилитирайте го, но....и извън тракедониската секта ...Поздрав на Гет, умилно ощастливен от дебютната книга на Спароток :-))))
цитирай
34. get - @ 33. letopisec " ... не виждам защо трябва да реабилитирам учен, като Златарски ... " - Хаха-ха !!
10.11.2013 19:50
- Кир-е, къде прочете в постовете ми, че на теб възлагам, ОТГОВОРНАТА ЗАДАЧА :)) с Реабилитацията на Златарски ? - май отново взе да ми слагаш в устата думи, които не съм изричал ?
- Щом ти харесва, като Щраус да си завираш главата в ... на Златарски - Молим :)) - няма да ти нарушавам душевният комфорт, я :)) !

- Просто се обосновах(с оглед поставените от теб питания ?) ОТКЪДЕ ИДВА внушеното за НАС БЪЛГАРИТЕ, че сме ТЮРКИ по ПОИЗХОД ?! - От Златарски батювото, от него се започва всичко това !! :((

- Хайде, прочети постовете ми №№25 и 29, че ми стана вече досадно, да ги повтарям ! :)) Защото ?
- Той е човека наложил още със "Студии по българска история" (от 1903) тЮркският ни етносен произход ... под вида на дошли от Централна азия хун-ну - Бухах-ха !! - това го повтаря в 1914 г. в произведението: "История на българите от появата им в Европа до основаването на българското царство на Балканския полуостров" и ПОТРЕТЯ в "История на българската държава през Средните векове. Т.1 Първо българско царство." от 1918 год. !

- Хехе-хех :)) ! - това "тракедонист" за обида ли да го приемам ... ми тракийците не съм ги измислил аз ... нито пък съм работил в Института по тракология ... изпълняващ научната полит-коректна роля, от вида :)) Траките по-малки братя на РОССките скиФи :)) !

- Аз съм по-скромен ? - твърдя само, че ПРОИЗХОДА НАШЕМУ на БОЛГАРСКОМУ НАРОДУ Е ЕВРОПСКИ (от Тукънцък:)!) - ИЗРАЗЯВАЩО СЕ географски в: Причерноморие и Източно средиземноморие !!
- С присъщата за това, езикова и културна ОБЩНОСТ с НАЙ-СТАРИТЕ народи, които говорят на отмрелите класически езици латински и старогръцки ... и ДРУГИ ?!
- По смисъла на това, което твърдя - Мога да се обоснова с ФАКТИ, както от български етнография и фолклор ... така и със езикови примери за ОБЩНОСТ, на БОЛГАРСКИЙ език с подобният мУ, ПРОТОевропейски ... и то, от времена, когато СкЛАВЯНИТЕ(беофулци) все още ги нямаше :)) !?
цитирай
35. aristotelis - getovski, Ако тялото ти беше пропорционално на мозъка щеше да се побереш в орехова черупка!
10.11.2013 20:52
Бихте ли внесли яснота по въпроса кога човек е за психиатър,кога за психолог и кога за психоаналитик а каква всъщност е разликата между психолог и психоаналитик? И може ли човек сам да прецени към кой от трите специалиста да се обърне за помощ?

Благодаря Ви за отделеното време!
цитирай
36. aristotelis - Въпреки че това становище сближава българите с татаро – монголите, повечето изследователи са на мнението, че българите принадлежат към тюркско – алтайската....
10.11.2013 20:54
Средновековие : Създаване и укрепване на

българската държава на Балканския полуостров

(681-803) Печат



Автор RValtcheva
История
Тук ще откриете теми за кандидат - студентски изпит по История за СУ Св. Климент Охридски, изработени през 2003 г. под ръководството на научен ръководител, учебници по история и други помощни материали.

http://valtcheva.com/index.php?Itemid=26&id=19&option=com_content&task=view


Българи. Съществуват много мнения за произхода на българите. Тезите са най – разнообразни и варират от памиро-фергански и ирански, и от северноиндийски и западнокитайски до славянски. Най – дълъг исторически живот и най – много привърженици на Средновековието има тезата за хунски произход на българите ( или въобще тясната им връзка с хунските племена ).
Въпреки че това становище сближава българите с татаро – монголите, повечето изследователи са на мнението, че българите принадлежат към тюркско – алтайската етническа група. Според нея първоначалните поселения на българите са земите на Западен Сибир, по долината на р. Иртиш.

Увод: В края на VI в. българските племена в Кавказ били покорени от могъщия Западнотюркски хаганат. През 30-те години на VII в. българите обаче, обединени под ръководството на хан Кубрат от рода Дуло, успели да се освободят. Така било създадено първото държавно обединение на българите -“Велика България”, за която пишат византийските историографи Теофан и патриарх Никифор. След смъртта на хан Кубрат (около 651г), синовете му ( Бат Баян, Котраг и Аспарух ) решили най-големият брат Бат Баян със своята част от ордата да остане в бащините земи и да задържи хазарите. Скоро обаче се появили противоречия и хазарите се възползвали от разединението на българското обединение и покорили владенията на Бат Баян. Вторият син Котраг заедно с една част прабългари се отправил към средното течение на реките Волга и Кама, а българите начело с третият брат – Аспарух потеглили на запад и заселили в местността Онглос ( Онгъл ) между реките Дунав, Прут и Днестър. Там хан Аспарух полага основите на Дунавска България. Настанявайки се близо до Византия, българите насочили главно интересите си към провинциите й на юг от р.Дунав. Сходството в намеренията и общите противници в лицето на Византия, Хазарския и Аварския хаганат превърнали славяните и българите в естествени съюзници. Така се стигнало до полагане на основите на нова държава на полуострова. Зачестилите нападения на арабите през 80 – те години на VII в. се явили като пречка за Византия и улеснило създаването на съюза. След неуспешен опит от страна на империята за изтласкване на българите от своите територии през 681г. бил подписан мирен договор, с който василевсът Константин IV Погонат се задължавал да изплаща данък на българите.
Годината на това споразумение се приема офицално за начало на новата българска държава. Това събитие е силно отразявано от византийските хронисти, тъй като в непосредствено съседство с Византия се появила нова сила, с която занапред императорите трябвало да се съобразяват.

Славяни. Произход. Славяните спадат към индоевропейската езикова и етническа общност. През I хил пр. Хр. Те населявали земите на север от Карпатите, Балтийско море и реките Днестър, Днепър и Одер. Сведения за тях има в “История” на Херодот. По расов тип и начин на живот римският историк Тацит ги нарича венеди и ги причислява към германците, защото били уседнали, строели жилища, били добре въоръжени, занимавали са се със земеделие и животновъдство. По време на Великото преселение на народите IV – VII в. славяните започнали да напускат заеманите от тях територии и се оформили три племенни групи : венеди – западна, анти – източна и славини - южна. До края на V в. славините населили териториите северно от р.Дунав (Панония и Дакия). Така те влезнали в непосредствен контакт с римско – византийската цивилизация, която оказала значително внимание върху тяхното развитие.
цитирай
37. aristotelis - От появяването на Кирил и Методий върху българската историческа сцена, България престава да бъде варварска азиатска държава
10.11.2013 20:55

Кирил Христов (1875 – 1944) е български поет, писател и преводач....откъст от книгата на поета Кирил Христов - "Бурни години. 1913-1916"

На старите българи и изобщо на славяните липсваше тъкмо онова, което липсваше на хуните и на редица други варварски народи (кумани, печенеги, татари и пр.), които вършеха завоевания в Европа, без да бъдат в състояние да образуват трайно господарство: липсваха им широките морални хоризонти на християнската идеалистическа философия. От появяването на Кирил и Методий върху българската историческа сцена, България престава да бъде варварска азиатска държава и само в няколко десетилетия, във времето на цар Симеона, постига едно такова държавно и културно развитие в кръга на идеите на християнството, което развитие я поставя наред с най-напредналите тогавашни държави. И ако нашата земя не беше на прага на Азия и на пътя на толкова варварски нашествия; ако нам историята не беше предопределила тежката участ да загинем, спирайки с телата си тия нашествия, които застрашаваха да унищожат европейската просвета, нашето държавно и културно развитие щеше да продължава дори и днес, и ние сега бихме представлявали един от най-големите върхове на световната цивилизация.
Ако българската книга и възприетото от славянството чрез България християнство послужиха едвам да ни спасят от изчезване като народ, у другите славянски, па и неславянски земи, те дадоха безценни плодове.
С изобретената от Кирила и Методия славянска азбука и с книжовните трудове на българските равноапостоли започва културната история и на Русия, и на Моравия, и на Сърбия, а е известно, че и румънците до неотдавна са си служили с нашата азбука и с нашия църковен език.
цитирай
38. dimat - Г-н Милчев,
10.11.2013 20:58
Понеже се величаете,като голям спец,може ли да ми обясните на ме,лаика,простичкия факт:
1)няма да говоря,колко добре се разбирам словесно,с македонците;
2)разбирам се ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРЕ със сърби и хървати,с които съм общувал;
3) и с руснаци и украинци се разбирам ДОСТА ДОБРЕ;
4)когато съм говорил с чехи,словаци и поляци,съм схващал в общи линии смисъла на разговора.

Кажи ми бе,"умник" такъв,на какво се дължи това според теб.

Имаме ли нещо общо като народи помежду си,независимо,това "общо",как се нарича: "траки",славяни",скити" кимерийци" и...не занам каво още?НО ЗА МЕН ЛАИКА,ФАКТЪТ СИ ОСТАВА И НИКАКВИ "ВЕЛИКИ СПЕЦИАЛИСТИ" КАТО ТЕБ,НЕ МОГАТ ДА ГО ОПРОВЕРГАЯТ!!!

Аман от набедени "специалисти"!
цитирай
39. aristotelis - getovski: ... ми тракийците не съм ги измислил аз ... нито пък съм работил в Института по тракология ...
10.11.2013 21:00
Институт по Тракология към Българска Академия на Науките
ИНТЕРАКТИВНАТА ЗОНА МЕЖДУ ГЪРЦИ И ТРАКИ
Валерия Фол-Калин Порожанов
Между Троянската война през ХІІІ и началото на VІІІ в. пр. Хр. елините окончателно усвояват пространството от остров Крит на юг до Северна Егеида и от остров Керкира на запад до малоазийския бряг на изток. Този процес може да се разглежда като вътрешна елинизация на тази обширна територия. По това време от писмените извори изчезват траките от островите Лемнос, Тасос, Наксос, Имброс и Самотраки, както и от континентална Гърция (Тесалия, Беотия, Атика, Фокида), които са изтласкани или елинизирани. Външната елинизация е продължение на вътрешната и укрепва елинството през VІІІ - VІ в. пр. Хр., когато се разгръща т. нар. Велика гръцка колонизация. Тя е културно-историческо опознаване и сближаване в нови междуетносни социо-културни и езикови отношения, извънредно плодотворни за трите тракийски крайбрежия на Черно, Мраморно и Северно Егейско море. През VІІІ - VІІ в. пр. Хр. елините идват по тракийските крайбрежия като апойкисти, т. е. като хора, отделили се от своя роден ойкос (дом), от своя град-майка, метрополията. Настрана от него те съграждат свое ново селище, апойкия. Апойкии възникват по тракийските крайбрежия на Егейско, Мраморно и Черно море. По егейския бряг елините се появяват към края на VІІІ, а по черноморския и мраморноморския - към края на VІІ в. пр. Хр. В центъра на "Тракия на моретата" стои Истанбул (ант. Бизантион - Константинопол), основан през VІІ в. пр. Хр от дорийски гърци апойкисти от Мегара. Първият голям град на север от Бизантион е Созопол (ант. Apollonia Pontica), основан в края на VІІ или през първата половина на VІ в. пр. Хр. от йонийски гърци преселници от Милет. През VІ в. пр. Хр. от дорийски гърци е основан Несебър (ант. Mesembria).
цитирай
40. get - - Ахтополски балък, с мозък колкото на чироз - Колко пъти да обяснявам, че си тъп ...
10.11.2013 21:50
... и не си ми интересен с твоите цитирания на чужди мисли !!?

- Кажи нещо от, себе си - като си толкова от"орен :((

- Ако взема да те препитвам, половината старо"гръцки" думи дето си ми ги изредил ... в старание да се покажеш многоучен, няма да им знаеш смисъла ?!!
- Какво означава "ойокос" бе "апойкисте" ... ами метрополис, от какви думи е съставена ?
- Откъде идва и какъв е смисъла на думите "Apollon", а на "Pontica" ?
- Наместо да четеш глупостите, на Верджито и Калин Порожанов от Института по трако(сегиз-тугиз) логика - вземи чети ПЪРВОИЗТОЧНИЦИ ?! - ако си направиш труда да се запознаеш с древните автори - Щеше да разбереш, какво пише Плутарх, за основателя на Mesemb(v)ria. И за произхода на Бизантион щеше да знаеш !

- Айде пае макриа - зейбек нещастен !
цитирай
41. letopisec - Остава да научите и есперанто :-) , пък и да се образовате малко...
11.11.2013 06:34
dimat написа:
Понеже се величаете,като голям спец,може ли да ми обясните на ме,лаика,простичкия факт:
1)няма да говоря,колко добре се разбирам словесно,с македонците;
2)разбирам се ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРЕ със сърби и хървати,с които съм общувал;
3) и с руснаци и украинци се разбирам ДОСТА ДОБРЕ;
4)когато съм говорил с чехи,словаци и поляци,съм схващал в общи линии смисъла на разговора.

Кажи ми бе,"умник" такъв,на какво се дължи това според теб.

Имаме ли нещо общо като народи помежду си,независимо,това "общо",как се нарича: "траки",славяни",скити" кимерийци" и...не занам каво още?НО ЗА МЕН ЛАИКА,ФАКТЪТ СИ ОСТАВА И НИКАКВИ "ВЕЛИКИ СПЕЦИАЛИСТИ" КАТО ТЕБ,НЕ МОГАТ ДА ГО ОПРОВЕРГАЯТ!!!

Аман от набедени "специалисти"!

цитирай
42. letopisec - АФЕРИМ
11.11.2013 14:46
На 6 ноември Съюзът на Тракийските Дружества в България проведе в една от залите на Европейския Парламент в Брюксел конференция на тема: "Помним миналото, създаваме бъдеще с Еврорегион Тракия".




В делегацията, водена от Председателя на съюза Красимир Премянов, бяха включени 20 председатели на тракийски дружества от страната, членове на ЦР и Върховния комитет, както и учени от Тракийския научен институт начело с Директора член.кор. на БАН В. Проданов.





Визитата на тракийци бе осъществена по покана на евродепутата Ивайло Калфин и с активната помощ на Маруся Любчева. Тя започна с посещение на едно от заседанията на Групата на социалистите и демократите в ЕП. Тракийци бяха специално поздравени от водещия заседанието и посрещната с ръкопляскания от евродепутатите.





За самата конференция дойдоха много млади хора, работещи в Европейския Парламент, както и гости, сред които външния министър Кристиян Вигенин, посланиците ни в НАТО, ЕС и Кралство Белгия. В залата бяха всичките ни евродепутати от групата на социалистите и демократите, както и Антония Първанова от Алианса на либералите и демократите в Европа. Конференцията откри Маруся Любчева, която обяви, че целта й е да свържем историята с бъдещето и затова е изцяло посветена на Тракия.

Според Ивайло Калфин, ръководител на Делегацията на българските социалисти, целта на посещението на тракийци е да се постави отново пред европейските институции проблемът за обезщетенията "Той е постоянен и системен, и затова посещението на СТДБ е толкова важно. Ние ще го поставяме по цивилизован, но твърд начин:, обеща евродепутатът.

Директорът на ТНИ, член.кор. В. Проданов, представи книгата на акад. Георги Марков "България в Балканския съюз срещу Османската империя 1911-1913". Самият автор припомни думите на Джеймс Баучер за "голямото българско чудо, когато нацията победи империята".
Проф. Светлозар Елдъров представи "библията на тракийци" - книгата на Любомир Милетич "Разорението на тракийските българи 1913 г.".

От своя страна председателят на СТДБ Красимир Премянов представи идеята за Тракия без граници - Еврорегион Тракия.

Да бъдат премахнати границите на географската област Тракия и тя да бъде обособена като административен район в Европейския съюз, който се простира на територията на три държави - България, Гърция и Турция.
Това представи като идея председателят на Съюза на тракийските дружества Красимир Премянов.

След конференцията, председателят на СТДБ, заедно с Маруся Любчева и Васил Проданов, проведе срещи в Главна дирекция "Разширяване". Там тримата са представили нерешените ни въпроси с Турция. Те са запознали събеседниците си с историята на тракийци и са акцентирали на факта, че СТДБ се развива по европейски стандарти.

На 7 ноември бе проведена и среща с Ханес Свобода, председател на Групата на социалистите и демократите в ЕП. Оказало се, че г-н Свобода е добре запознат с въпросите на тракийци покрай инициативите на Маруся Любчева и Евгени Кирилов. Той смята, че те трябва да се решават на полето на патриотизма, но не и в тясното пространство на национализма и конфронтацията.

източник http://stdbg.org/pin_stdb-krasimir-premyanov-delegacia-v-bruksel_640.htm
цитирай
43. bls - Май от страх blog. bg не го пусна твоя ...
12.11.2013 09:16
Май от страх blog.bg не го пусна твоя пост на първа страница на политика, а? Интереса на инвистор клати феса, хахаха...............
цитирай
44. kostadin - Понеже се величаете, като голям ...
13.11.2013 15:05
dimat написа:
Понеже се величаете,като голям спец,може ли да ми обясните на ме,лаика,простичкия факт:
1)няма да говоря,колко добре се разбирам словесно,с македонците;
2)разбирам се ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРЕ със сърби и хървати,с които съм общувал;
3) и с руснаци и украинци се разбирам ДОСТА ДОБРЕ;
4)когато съм говорил с чехи,словаци и поляци,съм схващал в общи линии смисъла на разговора.

Кажи ми бе,"умник" такъв,на какво се дължи това според теб.

Имаме ли нещо общо като народи помежду си,независимо,това "общо",как се нарича: "траки",славяни",скити" кимерийци" и...не занам каво още?НО ЗА МЕН ЛАИКА,ФАКТЪТ СИ ОСТАВА И НИКАКВИ "ВЕЛИКИ СПЕЦИАЛИСТИ" КАТО ТЕБ,НЕ МОГАТ ДА ГО ОПРОВЕРГАЯТ!!!

Аман от набедени "специалисти"!


Прав си ,имали са и гърците своето величие ,а сега им е ред да изпият докрай чашата на падението.
цитирай
45. dimat - aristotelis,
07.12.2013 19:23
долнопробно гръцко лайно!да ти напомня лиа "великите" гърци,какъв български *УЙ са изяли в битките при Дойран,заедно с "великите британци"!Какъв сте го яли бе ,изрод безподобен.Нападатели,7:1,срещу българите.Загуби,1:7, в полза на българите,на българския дух и българския ум.Къде сте били бе извратеняци?Ами,да ви напомня ли за "непробиваемата" линия Метакса,пробита от няколко хиляди български магарета?Даже е нямало нужда да воюват войници,срещу гръцките малоумници.Моят поклон пред безименните магарета,победили,"непобедимите" андарти,непобедими,когато срещу тях са деца и жени.Това сте вие,жалки потомци на Дановото коляно евреи.
цитирай
46. dimat - letopisec,41
07.12.2013 19:44
Ето,такава тъпотия може да изкаже,само малоумно едноклетъчно,наизустило чужди "умотворения".За какъв *УЙ ми е необходимо "да се "образовам" ,като се обзаведа с есперанто ,ЗА ДА ИЗКАЖА В Т.38,ТВЪРДЕНИЕ,КОЕТО ,ВИЕ НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА ОБОРВАТЕ(ЗАЩОТО НЕ МОЖЕТЕ),А МЕ ЗАНИМАВАТЕ С ИЗУЧАВАНЕ НА ЕСПЕРАНТО(НИ В КЛИН,НИ В РЪКАВ) ,ЧЕ И ДА СЕ ОБРАЗОВАМ.Типично посткомунистически маниер,за омаскаряване на опнента, със всякакви средства.

КАЗАНОТО В Т.38 СЪМ ГОТОВ ДА ПОТВЪРДЯ,КАТО ВИ ПРИЗОВАВАМ,НА ВАШИ РАЗНОСКИ ДА ДОВЕДЕТЕ В ПОСОЧЕНО ОТ ВАС МЯСТО ПО ЕДИН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ПОСОЧЕНИТЕ ОТ МЕН НАРОДИ!!!

ХАЙДЕ,НАЛИ СТЕ ВЕЛИК СПЕЦИАЛИСТ,КОЙТО,МОЖЕ БИ ,ВЛАДЕЕ,ДАЖЕ И ЕСПЕРАНТО.НАПРАВЕТЕ ГО И АЗ СЪМ ГОТОВ ДА СЕ ИЗПРАВЯ НАСРЕЩА ВИ,ЗА ДА ПОТВЪРДЯ КАЗАНОТО ОТ МЕН.АЗ,НЕУКИЯТ И НЕОБРАЗОВАНИЯТ ВИ ПРИЗОВАВАМ. ХАЙДЕ,ДА ВИ ВИДЯ,КАКВО "ДУПЕ" ИМАТЕ!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11485499
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ