Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2016 10:41 - Траките не са славяни!
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 16866 Коментари: 20 Гласове:
7

Последна промяна: 21.07.2016 10:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
        Александрийският географ Птолeмей през ІІ в. от н.е. познава племената „венед”, именувайки по няхното име „Венедска планина”, която граничи с аланите.

„Гора Алан (Алаун) 62o30" -55o

           Гора Карпат, как сказано 46o -48o30"

           Венедские горы 47o30" -55o

     Рипейские горы, середина коих 63o -57o30"” (превод Латишев)

       Но Птолемей не знае и не познава никакви славяни (склавини) през ІІ в. Век по-рано, т.е.    през І в. от н.е., Плиний Старши и Тацит дават сведения за сарматски (Сарматия е топоним, почти съвпадащ със топонима Скития на Херодот) народ „венед”, които извършват талигарски преходи до Карпатите.

image

        Тези „венед“ граничат на запад, около р. Висла,  с топонима Германия и често „колибарите венед“ навлизали в Карпатските планини.

      Тацит и Плиний Старши също не знаят за никакви склавини/славяни.

          През VІ в. от н.е. готският историк Йордан разказва  една легенда, според която още Херманарих, чиито основни земи през ІV в. са до р. Дон, бил воювал с венет (venet) и ги победил. Венед били „страхливи“.

          Същият Йордан през VІ в. ни дава ценното сведение, че венед са славяни и че антите са също близки до славяни и венед.

Това ще рече, че произхода на склавини/славяни е свързан с венед и както правилно посочват учените склавини/славяни са просто друго наименование на онези венед, които са преселени от хуно-българите на запад от Висла. Българите заселват склавини/славяни чак в Щирия, дн. долна Австрия.

image

Има данни, че именно Кубрат заселва венед на земите в Далмация, а по времето на аваро-българската държава в Панония (568-799) огромни славянски маси са поселени на запад в земите на Померания и около р. Морава…Всички славяни, подобно воювалите с Херманарих венед, са били „страхливи“, но постепенно – благодарение на силните българи – те са образовани във военното дело…

Това е истината за славянския произход, не вярвайте на пропагандни трикове опитващи се в духа на македонизма и тракедонизма да ви внушават, че траките станали славяни (?). Гордите траки, особено гетите, които след 680 г. стават част от българската държава на кан Аспарух, никога не са били „страхливи“…

Не бива да позволявате да ви лъжат, че „адриатическите енети“, за които пише още Херодот през V в., имат нещо общо със „сарматските венед“.

          Адреатическите енети, които според Херодот са троянци, заселват големи части от Италия в древността. Техен е бил и град Аквилея, който през 452 г. българо-хуните на Атила Велики превземат. Тогава тези енети мигрират  и създават гр. Венеция. Днес е трудно да си представим, че град като Венеция не би съществувал, ако не беше превзета Аквилея от Атила. Аквилея, според разказите, бил непревземаем град през 452 г. Много пъти хуно-българите се опитвали да го катапултират, но стените не мърдали. Вече се готвели да вдигнат обсадата, когато Атила забелязал, че птиците, които били накацали на един участък по стената, страхливо излетели. Атила разбрал, че те усетили, че стената всеки момент ще падне. Той дал заповед и катапултите удряли само на едно определено място върху стената на Аквилея, там откъдето излетели птиците. Стената наистина рухнала и хуно-българите превзели града…

image




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Правилно!
21.07.2016 12:27
Траките не са славяни, но славяните са траки!
цитирай
2. apostapostoloff - И холандците не са
21.07.2016 15:21
славяни.
цитирай
3. andorey - Траките не са славяни, но славяните ...
21.07.2016 16:22
leonleonovpom2 написа:
Траките не са славяни, но славяните са траки!
Точно така.
цитирай
4. scythe - :D:D:D
21.07.2016 20:09
letopisec, намеквал съм ти да не употребяваш термина "славяни".
Видя ли как разлая трако-македонистките помиари ..., хехехехе ?
Първо инжилерчето заскимтя, а после и андрейчо, който с едно щракване на пръстите телепортира тюрко-монголите от западен Китай в Панония.
Античките идиоти са първосигнални ... хахахаха
цитирай
5. leonleonovpom2 - Ха, ха, ха!
21.07.2016 21:15
За авторът, даващ си напътствия Чрез клонинги, нямащи и един постинг, за разлика от другите, които обаче пък си личат, че е той!
Знаеш ли, че това" ингженерче" е постигнало реално много повече, отколското си мислиш ,че ти правиш нещо!

Не съм поставил минус, но връщам минуси!
цитирай
6. scythe - :D:D:D
21.07.2016 22:42
Какво си постигнал бе комунистическо лайно рядко, което на лопата не стои ..., капе и пръска ..., постинги, плюсове, минуси в blog ..., нещастник ... хахахаха
Тук съм за да се забавлявам, не съм графоман, понятно идиот бургаски из сарафово ..., ну насмешил мои ботинки.
И не ме сравнявай с letopisec-а, премахни си опциите на страницата и ще видиш разликата ..., хахахаха
P.S. Va te faire enculer, vieux pede degenere ... :D:D:D
цитирай
7. indiram - Здравей, Летописец!
22.07.2016 00:52
... (копирам избрани от мен моменти) -
„Гора Алан (Алаун) 62o30' -55o
Гора Карпат, как сказано 46o -48o30'
Венедские горы 47o30' -55o
Рипейские горы, середина коих 63o -57o30'” (превод Латишев)

- Кои страни-държави днес са по тия координати?

През VІ в. от н.е. готският историк Йордан разказва една легенда, според която още Херманарих, чиито основни земи през ІV в. са до р. Дон, бил воювал с венет (venet) и ги победил. Венед били „страхливи“.

- Венед или венет?

Българите заселват склавини/славяни чак в Щирия, дн. долна Австрия.

- Щирия - долна Австрия!

Адреатическите енети, които според Херодот са троянци, заселват големи части от Италия в древността. Техен е бил и град Аквилея, който през 452 г. българо-хуните на Атила Велики превземат.

- Енети?! ... А, Троя е Илион?!?..

Поздравления за материала!
Поздрави!
цитирай
8. iliyanv - Карловският муджахидин с кавказко-мангалско самосъзнание
22.07.2016 11:49
се яви отново бодър, отпочинал и жаден да сподели умственото си затъмнение с блоговата публика.

Теофилакт Симоката „История”, ГИБИ, т. II, стр. 292 и нататък

...Славяни опустошават Тракия
„... Войната между ромеи и перси се разнасяла и закипяла. А гетите, сиреч пълчищата от склавини, силно опустошавали Тракия.”

„...Когато пристигнал в Марцианопол (Девня) заповядал хиляда души да избързат напред. ... Те попаднали на 600 склавини, които носели със себе си голяма плячка, взета от ромеите, защото след като оплячкосали Залдапа, Акве и Скопие, тези склави отново ограбили нещастните жители и натоварили плячката върху голям брой коли. Варварите, щом видели, че ромеите се приближават, започнали да избиват пленниците. Ромеите се приближили до гетите (това е по-старото име на варварите)”
цитирай
9. shtaparov - Траките не са славяни разбира се- ...
23.07.2016 12:11
Траките не са славяни разбира се- "славяните" и Траките са Скити (Марсови племена). Траките са толкова славяни,колкото шопите са мияци или берсилите- оногури. Роденият в Бургас не може да е софиянец по рождение,както скопянинът не може да е пловдивчанин.
цитирай
10. merlin68 - iliyanv, поздравявам те за точната ...
24.07.2016 18:29
iliyanv, поздравявам те за точната диагноза която си поставил на автора:)))

Ще си позволя да копирам един цитат от Милчев, който добре онагледява умственото му затъмнение:
"Птоломей през ІІ в. уточнава, че всъщност Каспийско море е залив на северният, Сарматски океан. Дори за да е по-точен, по името на народа, който е живял на западното Прикаспие, именува Каспийско море - „Венедски залив на Океана”."

цитирай
11. merlin68 - Правилно! Траките не са славяни, но ...
24.07.2016 18:33
leonleonovpom2 написа:
Правилно! Траките не са славяни, но славяните са траки!


Да, точно така е!
Ще си позволя да копирам част от един коментар на veselinvalev:

“Раке” – реч;
“тъ” (стара форма за показателно местоимение) – този (тоя) мъж,
“то” - това (туй) дете
“та” - тази (тая) жена,
“тъ” – тези (тия) хора
“тъ-раке” – тези с речта, тези с езика, които са с еднаква реч, които са с един език.
При елизията (отпадането) на “ъ” от “тъ” остава “траки”.
А пък показателните местоимения “тъ”, “то”, “та”, при развоя на българския език към аналитизма (изгубване на падежната система) отиват в краесловие, сливат се с думата и образуват членната и форма – човек(ът) (метатеза), жена(та), дете (то), хора(та), жени(те) и с По същия начин е образувана и думата “славяни”.
съ – (предлог) – заедно
слово – дума, реч, език,
(съ)словяне – тези които говорят един език. Славяни."

Ще допълня, че думата която и днес използваме "съсловие" е образувана точно по тази езикова логика.
цитирай
12. atil - Най-после прочетох една статия на ...
25.07.2016 21:55
Най-после прочетох една статия на Милчев, която не ме подразни. Макар самото му писане да ме дразни, като стил, но тук всичко изложено горе е 100% истина.
Венетите са източни арийци от Източна Европа. "Венет" е прякор и е един същ с "фин" - има едно и също значение. - Излезлите навън, напусналите или изпъдените... На фините оригиналното име е - кари.
Старата дума "саклан" се подразбира като славян, но склавите - роби нямат нищо общо с общото название на тези племена. Някой си видял, че част от тези племена робуват на аварите за известно време и им изтълкувал името като роби... Това е несериозно - да се приписва като общо име и тълкуване на тази древна европейска племенна общност! Те не са роби а точно обратното - знаят ги като най-свободолюбивите та свободолюбието им преминавало в анархия.
Славят Бога, т.е. славят и се кланят само на Бога. В случая Слънцето - Янкул.
Арийци-огнепоклонници. Страхливи са защото не са обучени военно и войната не им е занаят. не са и организирани. Земеделския бит не е като скотовъдния и не развива същите качества и умения.
Та славяните определено не са траки, нито пък траките и българите са станали славяни. Славяноезичен още не означава - славян. Защото славянските народи и до днес имат друг бит и култура. Например. Т.е нашите славяни и траки станали българи.
Затова имаме български народ и държава - България. А не Словения или Тракия.
цитирай
13. scythe - :D:D:D
25.07.2016 23:02
Ето го и Атилчо-Дебилчо ..., къзълбашкият циганин от Сеново (аплодисменти от публиката ... :D:D:D)
Преди години беше авар, после ти омръзна и стана куманин, но след като БОГ Нурутдинов ти отвори
очите в 1997 стана булгарин ... хахахаха. Как е Баръш ..., расте ли му пишката ... :D:D:D
P.S. Мюсулманите и евреите са най-големите оптимисти, още преди да видят какво ще стане и им ги режат ... хехехехе
цитирай
14. atil - Ето го и Атилчо-Дебилчо. . ., къз...
26.07.2016 13:29
scythe написа:
Ето го и Атилчо-Дебилчо ..., къзълбашкият циганин от Сеново (аплодисменти от публиката ... :D:D:D)
Преди години беше авар, после ти омръзна и стана куманин, но след като БОГ Нурутдинов ти отвори
очите в 1997 стана булгарин ... хахахаха. Как е Баръш ..., расте ли му пишката ... :D:D:D
P.S. Мюсулманите и евреите са най-големите оптимисти, още преди да видят какво ще стане и им ги режат ... хехехехе

На такъв кретенски и боклукчийски коментар се отговаря само така:
" ДА ТИ СЕРЕ АТИЛЧО В МРЪСНАТА АНТИБЪЛГАРСКА УСТА!"
За сведение на идиотите и на нормалните хора потеклото на Атилчо е тук, макар че не то е най-важното а сведенията които изкарвам
:http://blog/theme.php?theme=144036

цитирай
15. scythe - :D:D:D
27.07.2016 00:08
Шо се нервиш, бе дебил ... хахахаха !!!??? Общоизвесно е, че руснаците са ти разпрали задника и сега сереш на поразия ..., навсякъде :):):) Разбира се, че потеклото на Атилчо е тук, ама на Баръш расте ли му пишката или е станал педераст !!!???
цитирай
16. merlin68 - Шо се нервиш, бе дебил. . . хахахаха ...
27.07.2016 19:08
scythe написа:
Шо се нервиш, бе дебил ... хахахаха !!!??? Общоизвесно е, че руснаците са ти разпрали задника и сега сереш на поразия ..., навсякъде :):):) Разбира се, че потеклото на Атилчо е тук, ама на Баръш расте ли му пишката или е станал педераст !!!???


Остави човека на мира, да страдаш от синдром на изгубената идентичност е достатъчно наказание:)
С Милчев се допълват идеално, като ключ с ключалка.
цитирай
17. scythe - до merlin68
28.07.2016 01:18
Не ми давай съвети маймуно ... :D:D:D
цитирай
18. shtaparov - Най-после прочетох една статия на ...
30.07.2016 19:04
atil написа:
Най-после прочетох една статия на Милчев, която не ме подразни. Макар самото му писане да ме дразни, като стил, но тук всичко изложено горе е 100% истина.
Венетите са източни арийци от Източна Европа. "Венет" е прякор и е един същ с "фин" - има едно и също значение. - Излезлите навън, напусналите или изпъдените... На фините оригиналното име е - кари.
Старата дума "саклан" се подразбира като славян, но склавите - роби нямат нищо общо с общото название на тези племена. Някой си видял, че част от тези племена робуват на аварите за известно време и им изтълкувал името като роби... Това е несериозно - да се приписва като общо име и тълкуване на тази древна европейска племенна общност! Те не са роби а точно обратното - знаят ги като най-свободолюбивите та свободолюбието им преминавало в анархия.
Славят Бога, т.е. славят и се кланят само на Бога. В случая Слънцето - Янкул.
Арийци-огнепоклонници. Страхливи са защото не са обучени военно и войната не им е занаят. не са и организирани. Земеделския бит не е като скотовъдния и не развива същите качества и умения.
Та славяните определено не са траки, нито пък траките и българите са станали славяни. Славяноезичен още не означава - славян. Защото славянските народи и до днес имат друг бит и култура. Например. Т.е нашите славяни и траки станали българи.
Затова имаме български народ и държава - България. А не Словения или Тракия.

Венетите са Венеди т.е. Ванади (Вананди,Ванандови Българи),чието друго име е Венеци (Венценосните) или с две думи- Царските Скити (Хуните). А "славяните" и Траките никога не са ставали Българи: те са родени като такива.
цитирай
19. aristotelis - Костадин Костадинов: От Усури до Мисури всички са кутригури
09.10.2016 19:04
Ако следим внимателно всички генетични „открития“ за нашия произход, скоро трябва да прекръстим тази книга на „История тракобългарская“. На войнстващата простащина, на фалшификацията на историята, на подмяната на историческото ни наследство и самосъзнание трябва да се дава отпор. В противен случай не демографската катастрофа ще причини изчезването на нашия народ. Преди да изчезнем физически ще сме претопени ментално в нещо, която няма да има нищо общо нито с българите, нито с българската култура.

Ние българите говорим славянски език, имаме славянска култура и славянско самосъзнание. Как се преодолява това? Много лесно. Първо, цялата ни култура се обявява за тракийска. Всички общи черти с другите славянски народи се обявяват за българско (разбирай тракийско) влияние над славяните. Славянското ни самосъзнание се обявява за резултат от късно руско влияние (през 19 век), а славянският характер на българският език директно се отрича и толкоз. Като цяло се отрича и съществуването на славяните въобще – тях са ги измислили отново руснаците (Екатерина Велика през 18 век), иначе те никога не са съществували. На целият този бъркоч му се придава наукоподобна форма, чиято едничка цел е да разколебае и разклати националното самосъзнание на българите, като всичко това се прави, забележете, от високо „патриотични“ подбуди.
На този фон не буди учудване факта, че „История славянобългарская“ на Паисий Хилендарски отпадна от малките класове и беше пренасочена към големите. Като им дойде времето да я учат, вече може името и да е сменено на „История тракобългарская“. Всъщност твърденията, че всъщност оригиналното име било „История славнобългарска“, и че заглавието било фалшифицирано (от сещате се кого, точно така, руснаците), вече изглеждат като приятна детска закачка.

Когато влязох в университета преди 19 години на мода беше „доказването“ на прабългарския характер на българския народ. В един момент почти беше „доказано“, че човечеството е произлязло от прабългарите. Тогава се шегувахме, че от Усури до Мисури всички са кутригури. Сега прабългарите вече не са хит, на дневен ред са траките. Траките са създали човешката цивилизация, те са открили буквите, включително и кирилицата, обаче в един момент решават да се прекръстят на българи. Защо, не е ясно, вероятно от скромност.

Сега тръпна в очакване. Вероятно следващото изследване ще докаже, че ние сме първото нещо, което е произлязло след Големия взрив. И че американците са ни най-близки от всички народи, разбира се.

Ако спра с иронията, която дори и на мен ми дойде в повече, няма как да не отбележа следните няколко неща:

1. Ние българите сме действително наследници и на траките, но не сме траки. Има граница, отвъд която ставаме като македонските историчари, които обявиха Александър Македонски за техен сънародник, а Розетският камък за написан на битолски диалект.

2. Имаме достатъчно славна и велика история, за да я фалшифицираме.

3. Имаме огромно влияние над славянския свят, но то е точно заради славянският ни произход. Почти няма славянски народ, който в един момент от своята история да не е имал старобългарския език като свой официален.

4. Пропагандата срещу Русия е антибългарска. Руската култура е дъщерна на създадената от нас славяновизантийска цивилизация (изразът е на световноизвестния историограф Арнолд Тойнби), а българският език в неговата средновековна книжовна норма е официален в Русия до времето на Петър I. Плюенето срещу Русия, руснаците и руската култура е плюене срещу собственото ни историческо наследство.

5. Генетичните изследвания на произхода се зараждат като модерно явление в САЩ, където за местните хора, продукт на мешавица от най-различни народи и раси, това е единственият начин да разберат кои са и откъде идват. Такива изследвания в България, държава на повече от 14 века, и сред българите, народ на близо 2000 години, са безсмислени.

На войнстващата простащина, на фалшификацията на историята, на подмяната на историческото ни наследство и самосъзнание трябва да се дава отпор. В противен случай не демографската катастрофа ще причини изчезването на нашия народ. Преди да изчезнем физически ще сме претопени ментално в нещо, която няма да има нищо общо нито с българите, нито с българската култура.

За мен: Роден съм във Варна на 1 април 1979 г.
Завърших „Балканистика“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ през 2002 г. и „Право“, пак там, през 2011 г. На 2 август 2014 г., Илинден, със съмишленици от цяла България учредихме политическа организация, наречена „Възраждане“, на която съм председател. В момента съм общински съветник във Варна и директор на Регионален исторически музей – Добрич.
цитирай
20. goro6 - Точно, но не съвсем
07.04.2019 08:10
Напълно съм съгласен, че русомразието е антибългарщина. Осъзната или не, така е. Щапаров отвреме навреме се изявява като русофоб, но на него му е простено, защото е гений. Пишеш след като си прочел следното: "Траките никога не са ставали Българи: те са родени като такива."
"Траките са създали човешката цивилизация, те са открили буквите, включително и кирилицата, обаче в един момент решават да се прекръстят на българи. Защо, не е ясно, вероятно от скромност."
Учудвам се, че толкова ерудирани личности хабят енергия и се заяждат на дребно, за нещо, което би трябвало да е пределно ясно. Траки няма. Това е работен термин какъвто е и Византия. Няма народ наричащ себе си траки. Е някой някога нарекъл народа си Тираки, но дали народа му е уйдисал на акъла, нямам сведения. "Траките нито "решават да се прекръстят", нито се прекръстват. Чисто и просто са си българи. Инж. Дунчев твърди, че българите са елитната, жреческата, ръководната част от безбройния народ( повече от пясъка на морето). От тук следва, че при образуването на Българската държава не е било проблем, а изключителна чест и привилегия, да кръстят държавата си България и да се нарекат Българи. Голяма пречка за развитието на историята ни е упоритостта, с която всеки се е хванал за своята теза и посреща чуждото мнение "на нож". Милчев ни призовава да не вярваме на никой освен на него, но бих му повярвал ако обясни по подробно, как стават тези премествания на огромни маси от хора? Какво ядат, къде спят, колко време е необходимо за да ги преместят? И кой ни е внушил, че някой по цял ден мисли как да ни фалшифицира историята. Единствените фалшификатори на историята ни са гърците и те са имали достатъчно основания за това. Останалите чужди историци и владетели са чели и осланяли на гръцките твърдения. Етимологичните спорове за думата славяни са интересни, но на мен ми харесва една от съвременните трактовки. Славянски са всички народи, които в основата на езиците им стои древния български език.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11485701
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ