Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2013 10:59 - Алцек и съдбата на неговите българи.
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 58421 Коментари: 99 Гласове:
13

Последна промяна: 04.10.2013 17:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
                В хрониката от VІІ в. на Фредегарий Схоластик има интересно сведение за българите. От него разбираме, че българите имат такова значение в Аварската държава, че след смъртта на аварския каган през 631 г., българите са имали право да издигнат своя кандидатура за ръководител на  държавата.

image

 
Как е създадена Аварската държава?

От византийският летописец от втората половина на  VІ в. Менандър научаваме, че 10 000 българи (кутригури) подлъгват 20 000 авари от армията на тюркския завоевател ябгу (= зам.каган) Истеми.

Към 560 г. тюрки за първи път превземат Предкавказието.  Веднага след това ябгу Истеми, чийто брат е каган, с част от войските си отива на изток, за да воюва с ефталитите в Согдиана. Именно по това време кутригутите-българи в Предкавказието подлъгват част от стануващите  там  авари-тюрки и ги завеждат чак  в Панония.

Аварският вожд-дезертьор се самообявява през 568 г. в Панония за каган. Доста дръзка постъпка, при условие, че самият Истеми е зам- каган.

Така  в Панония през 568 г. е създадена държавата Авария от 20 000 авари (тюрки) и 10 000 българи-кутригури (хуни, хони).

Менандър е съхранил думите на тюркският пълководец  ябгу Истеми, че ще се върне, защото "ВАРХОНИТЕ" (т.е. `авари и хони`, така наричат дезертьорите самите тюрки, според Менандър), не били с криле, за да литнат, заканвал се Истеми... Неговият наследник Турксанаф яростно кълне пред едно византийско посолство, че войските му даже няма да се бия с вархоните, а само конските копита ще ги смажат. И за да демонстрира  още повече яростта си Турксанаф пренася в жертва двама хуни, пред очите на византийците, и се хвали, че утигурите му се подчинили, но хуните (чети: БЪЛГАРИТЕ-КУТРИГУРИ) избягали на запад с аварите, и ги нарича общо: „ВАР-ХОНИ“.

imageТюрки

          Когато авари-тюрки и хуни-българи избягват в Панония през 568 г., тя е в ръцете на гепидите, които имат разправии с лангобардите. Авторът на съчинението от края на VІІ в. (или нач. на VІІІ в.) Ravennas Anonymus (ІV,14) отбелязва: „ …там се намират две много обширни земи, които се наричат Дакия Първа и Втора. Последната се нарича и Гепидия. Там отскоро живеят хуни, които се наричат и авари."

           Фредегарий Схоластик пък пише, че аварите се наричали и хуни. „ІV, 72.  През тази година (631/632 – бел.м.) в Панония, в царството на аварите, наричани още хуни, възникнали ожесточени разпри, тъй като един от аварите и един от българите спорели за властта, кому от двамата се пада да я наследи. И така, като събрали хората си, двамата почват да воюват помежду си. Най-сетне аварите надвили българите. А като били победени, девет хиляди българи, заедно с жените и децата си, изгонени от Панония, отишли при Дагоберт и го помолили да им позволи да останат в земята на франките. Дагоберт заповядал на баварците да ги приемат да презимуват, докато се посъветва с франките какво трябва да се направи по-нататък. И като били разпределени по домовете на баварците, за да презимуват, по съвета на франките Дагоберт заповядал на баварците в една нощ всеки един от тях да избие в своя дом българите заедно с жените и децата им. Това било изпълнено незабавно от баварците. И никой от тези българи не останал жив, освен Алциок. Той със седемстотин мъже, заедно с жените и децата им, се спасил във Венетската марка“. Тоест, отива в околностите на  Венеция, град основан от енетите, граждани на Аквилея, прокудени оттам след разрушаването на гр. Аквилея през 452 г. от войските на Атила. За съдбата на Алцек и неговите българи знаем и от хрониката от VІІІ в. на Павел Дякон.

image

Равена

             Град Пезаро, заедно с Равена и още три града, е формирал прочутият в Средновековието „Равенски Пентаполис”. От хрониката от ІХ в. на  Теофан знаем, че  там се бил заселил един от петте сина на Кубрат с хората му.  Според историците, това е Алцек, за който пише през VІІІ в. Павел Дякон в своята „Лангобардска история”. Българите на Алцек се заселили в Италия. Дякон пише само, че по неизвестни причини се отделили от своите и дошли. Той твърди, че лангобардския крал Гримоалд (662-671) ги поселил в Кампания, около дн. гр. Неапол. До Беневент.

image

   
            Гръкоезичните историци от ІХ в. Теофан и Никифор не споменават името на владетеля на българите Алцек, но твърдят, че Кубратов син отишъл в Равенския Пентаполис.

        Всъщност, особено противоречие между данните на Фредегарий Схоластик, Павел Дякон и Теофан/Никифор, няма. Напротив, от интегрирането им даже научаваме маршрута на заселване.

                 Българите явно са били  във византийският екзархат Равенски Пентаполис (Теофан),  били са и във Венетската марка (Фредегарий)  в Италия, но те се заселват окончателно, след като се обръщат към лангобардският крал Гримоалд (662-671), който – според Павел Дякон – ги изпратил при своя син Ромуалд и той им дал пусти територии около дн. гр. Неапол. В Кампания.

И до днес топонимите в тази италианска област са свързани с българите от VІІ в. на Алцек. Според Павел Дякон, те през VІІІ в. говорили все още на своя език, въпреки, че употребявали и латински.

imageДагоберт І

           Да уточним още нещо: защо Дагоберт се допитва до франките как да постъпи с българите в Бавария и откъде идва тази жажда за мъст сред франките, които принуждават Дагоберт да иска смъртта им от баварците?

     Според латинския летопис от 871 г. „Покръстването на баварците и карантийците” Само воювал към 620/622 г. с аварите, но създал своя държава западно от Авария, на териториите на областта Каринтия и Щирия, в дн. Южна Австрия. Тази държава на Само просъществувала пълни 35 години  (с.129, по Асемани). Шамбат (Само) воювал на запад с крал Дагоберт, „който водил война срещу Само от три страни”, пише в летописа от 871 г. (с.126, по Асемани).

image

        Имайки предвид текста от 871 г. „Покръстването на баварците и карантийците“, ни става ясно, че вероятно 9-те хиляди българи – мъже, жени и деца, действително са искали само да презимуват сред баварците и напролет да се насочат към дн. Южна Австрия, за да се присъединят към държавата на Само/Шамбат. Очевидно тази държава на Само е българска, иначе не е ясно защо християнин като Дагоберт, който е толкова религиозен, че строи Базиликата Сен Дени при Бенедиктинския манастир северно от Париж, ще послуша войниците си да избие мирните българи в Бавария. Причината е явно, че Дагоберт „водил война срещу Само от три страни”, както пише в летописа от 871 г. (с.126, по Асемани) и е виждал в българските семейства в Бавария, българи като Само (?)…

image
Австрия

                        Събитието в Бавария става през 631/632 г., а българите на Алцек се заселват в областта ок. Неапол след 662 г., според  хрониката от VІІІ в. на П. Дякон.

image

                      Очевидно е, че хрониката на Фредегарий, която е от VІІ в. вече знае за Алцек, но сочи не Неаполската марка, а Венетската марка. При Теофан и Никифор пък има даже допълнение, че става дума за Кубратов син и се сочи Равенския Пентаполис. Име Алцек не се споменава от Теофан и Никифор.

                     Кубрат, ако е роден през 600 г., около 632 г. е на 32 г. и едва ли Алцек от хрониката на Фредегарий е негов син, но Алцек от хрониката на П. Дякон, би могъл да е син на Кубрат, както пишат в хрониките си Теофан и Никифор през ІХ в.  Освен това, ако Кубратов син ще се заселва в Италия, е неясно къде е бил преди това и защо да е бил в Авария, при положение, че баща му Кубрат командва от Мала Скития до Кавказ държавата Велика България?

                  С други думи, имало е Алцек и той наистина заселва българи в Италия. На колко вълни, как и къде, е спорно. Ясно е само, че според Павел Дякон, българи през VІІІ в. има в областта Кампания около Неапол, и както пише, говорели все още на своя език, освен, че ползвали и латински…Те очевидно са разказали и легенда за българина Алцек, който не успял да стане каган на Авария.

                 Какъв е бил Алцек на Кубрат, е трудно да се каже, но едно е исторически факт, съхранен в „Бревиария“ на Никифор. През 635 г. Кубрат напада аварите и жестоко воюва с тях. Той не разширява Велика България в Панония, аварската държава е превзета окончателно чак от Карл Велики през  796 г.

                Военните действия на Кубрат срещу аварите имат само един смисъл: отишъл е Кубрат през 635 г., за да отмъсти за Алцек, изгонен с 9 000 българи през 632 г.

image

John, Bishop of Nikiu: Chronicle. London (1916)., СХХ.,47.:
"And when the inhabitants of Byzantium heard this news, they said: ‘This project is concerned with Kubratos, chief of the Huns, the nephew of Organa, who was baptized in the city of Constantinople, and received into the Christian community in his childhood and had grown up in the imperial palace.’ 48, And between him and the elder Heraclius great affection and peace had prevailed, and after Heraclius’s death he had shown his affection to his sons and his wife Martina because of the kindness
(Heraclius) had shown him."
            

             Както се казва, Кубрат забавя, но не забравя…След 3 г. Алцек и българите са възмездени…

image

 

Допълнение: Българи и авари заедно създават Аварската държава в Панония през 568 г. и владетелите на българския династичен род Дуло, са били зам. кагани (ябгу). Оттогава този тюркски титул, под формата „юбиги кан“, присъства в българската титулатура до християнското покръстване от Борис І през 864.

В паметни надписи през първата половина на IX в. българският владетел Омуртаг, а след него и синът му Маламир, използват титлата KANAΣYBIΓI (известни са KANAΣYBHΓH и още няколко начина за изписване), в превод – „кан ювиги”, „кан сюбиги”, „канас убиги” и др. В надпис върху надгробна ара, намерен край с. Маломирово, Ямболско, описващ войната на Крум с Византия, е използвана титлата ΑΡΧΟΗ ΥΒΗΓΗ за обозначаване на българския владетел. Ясно се очертава гръцката титла архонт пред българската убиги.
 

През 619 г. българския династичен род Дуло, в лицето на Орган, посещава Константинопол и се среща с византийския император Ираклий. Дуло се ориентира към провизантийска политика и изоставя каганския аварски двор, независимо, че доста българи остават в Авария и те не само участват през 626 г. в аварско-византийската битка, но през 631 г. дори издигат своя кандидатура за каган.

След срещата с Ираклий в Константинопол през 619 г., Орган оставя Кубрат във византийската столица и така гарантира, че наистина е готов на нова, провизантийска политика. През 620 г. Само/Шамбат, който според „Барадж тарих“ е брат на Кубрат, напада - явно по заръка на Орган - аварите и така дава глътка въздух на Ираклий, притиснат от изток от перси, а от запад от авари. Последната битка между авари и византийци е през 626 г.

Шамбат/Само прави държава в областите Каринтия и Щирия в дн. Южна Австрия. Той е първият владетел, който е създал преди това крепост на мястото на по-късния град Киев. Багрянородни през Х в. пише, че Киев преди се е казвал „Самбатос“. Напълно е вероятно именно братът на Кубрат да е легендарния Киев  от славянските легенди, още повече, че в областите Каринтия и Щирия, заедно със Само, се установяват много славяни-дулеби. В руската легенда Киев има братя Хорив и Щек. Всъщност, това са видоизменени имена на местностите Каринтия (Хорив) и Щирия (Щек) в дн. Южна Австрия, където 35 г. е съществувала държавата на Само/Шамбат. Само води войни „от три страни“ с Дагоберт, както пише в летописа от 871 г. „Покръстването на баварците и карантийците“. Очевидно е, че от …четвъртата страна…е притеснявал аварите и те вече не са можели да се съсредоточат изцяло в набези над Византия. Това дава възможност Ираклий да обърне всичките си войски на изток и през 627 г. да превземе Персия. През 629 г. Орган, съучастник в плановете на Ираклий, обявява възстановяването на България в Предкавказието и Приазовието, и прогонва тюрките на изток. Гръцките летописи, наричат държавата на Кубрат и Орган: „Велика България“…

image
Нестор разказва за Кий. 

Паметникът на братът на Кубрат, основал Киев...

image




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. letopisec - коментар във ФБ
04.10.2013 12:06
Ilcho Petrov Аварите убиват подло бащата на Кубрат - Албури, който брат му Орган го предупреждава да не ходи при аварите, защото е сънувал "лош сън", но Албури не го е послушал и е бил убит.
цитирай
2. letopisec - Затова ли династичния род Дуло напуска аварския кагански двор?
04.10.2013 12:08
letopisec написа:
Ilcho Petrov Аварите убиват подло бащата на Кубрат - Албури, който брат му Орган го предупреждава да не ходи при аварите, защото е сънувал "лош сън", но Албури не го е послушал и е бил убит.


Kiril Milchev Това ли е причината династичния род Дуло да напусне каганския двор и през 619 г. да иде в Константинопол на среща с Ираклий? Никифор пише за "господаря на хунския народ", че е покръстен в КСонстантинопол, от брата на император Ираклий...
цитирай
3. letopisec - коментар от ФБ
04.10.2013 14:29
Кинка Гелева:Трябва да напишете сценарий, ще излезе хубав филм и много хора като мен ще разберат много по лесно за какво става въпрос, това ще е best seller, това е много труд г-н Милчев, благодаря за всичко което чета!!!!
цитирай
4. shtaparov - Виждаме сигурно свидетелство от ...
04.10.2013 15:40
Виждаме сигурно свидетелство от древните писмени извори,че Аварите (Иверите/Иберите,Баварите) са Хунско сиреч Българско племе. Което означава,че по същество те не са тюрки,макар да са имали известни допирни точки с тюрките.
цитирай
5. shtaparov - А Българската титла не е тюркска, ...
04.10.2013 15:52
А Българската титла не е тюркска,нито е "юбиги кан"- в оригиналните документи навсякъде си пише,че тя е или Княз,или Каназ-у-Биги (Къняз у Бога). Че "Биги"= Бога личи от един украински диалект,в който и до днес вместо "Бога" казват "Биги"! А че Каназ= Къняз личи от "Именника на Българските князе",в чиито по-стари преписи титлата е записана не като "КНЯЗ",а именно като КЪНЯЗ. Което на гръцки не е можело да се изпише другояче освен като Каназ или Канас. Имаме я записана дори в западно-Български диалект,като Канез (Кнез).
цитирай
6. mar866 - ...
04.10.2013 15:54
Това, което аз знам (като живуща в Италия) е:

Петият син на Кубрат и брат на Аспарух, хан Алцек е дошъл в Италия и тук конницата му се е стопила сред местното население. След смъртта на Кубрат и разделянето на петимата братя, Алцек минава покрай "онгъла" на Аспарух, при устието на Дунава, престоява няколко дни и продължава по маршрута - Сердика (София), Белград, Дубровник, Равена, Флоренция, Неапол, Кампобасо.

Води със себе си 50 000 конници, жените, децата и старците не се броят. Първият му лагер е при Равена, но местните феодали не го искат и той продължава надолу. Спира някъде след Флоренция (втори лагер) около сегашното селище Болгери, до град Педуджа. При всеки лагер, част от хората му се заселвали и оставали там. Последният му лагер е Кампобасо, там има и село Бояно, където се прави най-истинската моцарела в Италия:)


цитирай
7. danailvdimitrov - ако тази версия е запазена в Италия и до днес....
04.10.2013 16:29
mar866 написа:
Това, което аз знам (като живуща в Италия) е:

Петият син на Кубрат и брат на Аспарух, хан Алцек е дошъл в Италия и тук конницата му се е стопила сред местното население. След смъртта на Кубрат и разделянето на петимата братя, Алцек минава покрай "онгъла" на Аспарух, при устието на Дунава, престоява няколко дни и продължава по маршрута - Сердика (София), Белград, Дубровник, Равена, Флоренция, Неапол, Кампобасо.

Води със себе си 50 000 конници, жените, децата и старците не се броят. Първият му лагер е при Равена, но местните феодали не го искат и той продължава надолу. Спира някъде след Флоренция (втори лагер) около сегашното селище Болгери, до град Педуджа. При всеки лагер, част от хората му се заселвали и оставали там. Последният му лагер е Кампобасо, там има и село Бояно, където се прави най-истинската моцарела в Италия:)



Напълно е възможно това да е Алцек от хротниката на Павел Дякон (син на Кубрат,брат на Аспарух).

Очевидно Алцек от Бавария е друг и по-ранен владетел.Братът на Аспарух няма проблем да носи неговото име. Както самият Аспарух е познат и още като Атилкесе(младия Атил).
цитирай
8. get - - Щапаров, приятелю ! - вече разбрах, че Милчев е безнадежден случай, но на теб да ...
04.10.2013 16:31
shtaparov написа:
А Българската титла не е тюркска,нито е "юбиги кан"- в оригиналните документи навсякъде си пише,че тя е или Княз,или Каназ-у-Биги (Къняз у Бога). Че "Биги"= Бога личи от един украински диалект,в който и до днес вместо "Бога" казват "Биги"! А че Каназ= Къняз личи от "Именника на Българските князе",в чиито по-стари преписи титлата е записана не като "КНЯЗ",а именно като КЪНЯЗ. Което на гръцки не е можело да се изпише другояче освен като Каназ или Канас. Имаме я записана дори в западно-Български диалект,като Канез (Кнез).

... да го кажа становището си ?
- Ягбу=княз, някаква монголо-китайска титулатура ?!
- Относно Кан "субиги" - това е изратена форма на латинската ПРАВНА фраза "субиогантум" - по силата на Закона(правото) ... защото в някои от надписите фразата продължава "И от Бог" ?

Второ ! - това което представлява интелектуален проблем най-вече в оценъчен аспект ?
- Изписваните в писмените исторически източници Турки - Какво са ? - ако изходим от механистично-фонологично като подход ... това ни дава Турци ?
- Продължавам още с обяснянията си, като ? - поставям въпроса НАИМЕНОВАНИЕТО В източниците на Угрите-Маджари с термина Торки - Какви ги прави ?
- Тоест можем ли механистично да пренасяме понятия от писменни източници и от историята и да приемаме, че са синонимни: тЮрк=тОрк=тУрк=тУрчин ?
- Какво се разбира под термина Туранид - произходащ от географска област или антропологичен тип, за човек ?
- Финландският град ТОРку - турчин или "тЮркски" е смисъла ?

- С това се бърках от средата на миналата година - за мен отговора е много прост ! - само ще ви подскажа Как го разреших ?
- Разгледах времевият диапазон, кога се срещат тези същите термини ... направиха ЕТНОСНА СТРАТИФИКАЦИЯ ... съотнесено географски ... и-и-и ... отговора лъсна от само себе си !!

- Така че, Кировото упорство да нарича аварите-тЮрки ... ме кара само да се СМЕЯ :))) ! - това по причина дори, че не чете внимателно, така любимите му "летописци" :)) - Буха-ха-ха !!
цитирай
9. letopisec - Благодаря Ви за ценният коментар. Наскоро четох за засилен интерес в Италия по тази тема...
04.10.2013 16:37
mar866 написа:
Това, което аз знам (като живуща в Италия) е:

Петият син на Кубрат и брат на Аспарух, хан Алцек е дошъл в Италия и тук конницата му се е стопила сред местното население. След смъртта на Кубрат и разделянето на петимата братя, Алцек минава покрай "онгъла" на Аспарух, при устието на Дунава, престоява няколко дни и продължава по маршрута - Сердика (София), Белград, Дубровник, Равена, Флоренция, Неапол, Кампобасо.

Води със себе си 50 000 конници, жените, децата и старците не се броят. Първият му лагер е при Равена, но местните феодали не го искат и той продължава надолу. Спира някъде след Флоренция (втори лагер) около сегашното селище Болгери, до град Педуджа. При всеки лагер, част от хората му се заселвали и оставали там. Последният му лагер е Кампобасо, там има и село Бояно, където се прави най-истинската моцарела в Италия:)



цитирай
10. letopisec - Да напълно е вероятно..."Атилкезе" е топоним, земята между Днестър и Днепър...
04.10.2013 16:39
danailvdimitrov написа:
mar866 написа:
Това, което аз знам (като живуща в Италия) е:

Петият син на Кубрат и брат на Аспарух, хан Алцек е дошъл в Италия и тук конницата му се е стопила сред местното население. След смъртта на Кубрат и разделянето на петимата братя, Алцек минава покрай "онгъла" на Аспарух, при устието на Дунава, престоява няколко дни и продължава по маршрута - Сердика (София), Белград, Дубровник, Равена, Флоренция, Неапол, Кампобасо.

Води със себе си 50 000 конници, жените, децата и старците не се броят. Първият му лагер е при Равена, но местните феодали не го искат и той продължава надолу. Спира някъде след Флоренция (втори лагер) около сегашното селище Болгери, до град Педуджа. При всеки лагер, част от хората му се заселвали и оставали там. Последният му лагер е Кампобасо, там има и село Бояно, където се прави най-истинската моцарела в Италия:)



Напълно е възможно това да е Алцек от хротниката на Павел Дякон (син на Кубрат,брат на Аспарух).

Очевидно Алцек от Бавария е друг и по-ранен владетел.Братът на Аспарух няма проблем да носи неговото име. Както самият Аспарух е познат и още като Атилкесе(младия Атил).

цитирай
11. letopisec - „Името авари в китайските източ...
04.10.2013 16:42
„Името авари в китайските източници не се среща; среща ли се в Орхонските надписи, си остава спорно; беше изказано мнение, че така трябва да бъде обяснено загадъчното народно название пар-пурум и апар-апурум, присъстващо в надписите само на едно място, където се говори за миналото. При своя последен превод Томпсън разглежда думите апар и апурум като названия на два отделни народа, и при всеки от тях поставя въпросителен знак. Думата авари в разни форми се среща във византийските, западноевропейските и руските източници (в руските летописи като обри); византийците различават истинските авари, загинали, по техните думи, на изток, от народа, приел името авари и под това име появил се в Европа; но, както изглежда, тук имаме или един и същ народ, или, във всеки случай, народи, близкородствени помежду си. (В.В.Бартольд. Тюрки. Алматы., 1998, с.17, 18).
цитирай
12. mar866 - Напълно е възможно това да е Алцек ...
04.10.2013 17:08
danailvdimitrov написа:

Напълно е възможно това да е Алцек от хротниката на Павел Дякон (син на Кубрат,брат на Аспарух).

Очевидно Алцек от Бавария е друг и по-ранен владетел.Братът на Аспарух няма проблем да носи неговото име. Както самият Аспарух е познат и още като Атилкесе(младия Атил).


Най-вероятно е така, съдейки по наличието на "български" наименования по този маршрут.

- в двора на най-стария университет в Болоня, има малка черква "Санта Мария дей Булгари". Преди реконструкцията на Болоня, в началото на миналия век, в центъра е имало голям площад наречен "Ла корте дей Булгари" (дворът на българите)

- в Неапол има една малка уличка "Виколо дей Булгари", а в близост до Неапол - възвишение Булгария. Фамилни "италиански" имена с корен "Булгари" и Булгар" има в Равена и околностите и най-вече в Кампобасо.

Ходила съм в Бояно, там има музей, с истински шевици, нашенски, черги с типични котленски и чипровски мотиви, дори на една от общините (всяка община си има герб) гербът изобразява стилизирана крепостна стена, а над нея се развява конска опашка на копие. Нещо необичайно за италиански гербове, които обикновено са крепостна кула, корона, лъв или щит с мечове и т.н.
цитирай
13. get - :)) 11. letopisec - „Името авари в ...
04.10.2013 20:07
:)) 11. letopisec - „Името авари в китайските източници не се среща; среща ли се в Орхонските надписи ... Думата авари в разни форми се среща във византийските, западноевропейските и руските източници (в руските летописи като обри); византийците различават истинските авари, загинали, по техните думи, на изток, от народа, приел името авари и под това име появил се в Европа; но, както изглежда, тук имаме или един и същ народ, или, във всеки случай, народи, близкородствени помежду си. (В.В.Бартольд. Тюрки. Алматы., 1998, с.17, 18). - хЪ-хЪ-хЪ :)) !
- Милчев, Милчев !!
" В началото на четвъртата година от царуването на Юстин (569 или 570 г.г.) дошли пратеници от турките във Византион. (...) След това той запитал пратениците за държавното управление.(...) Освен това те дбавили, че са покорили ефталитите и дори ги накарали да плащат данък. (...) В градове или села живееха ефталитите - запитал императора. Цялата им държава ли покорихте ?
- Това племе живее в градове, господарю. (...) Кажете ни сега, колко авари се освободиха от власта и дали има още при вас ?
- Останали са, царю, ония, които са още привързани към нас а избягаха мисля, около двадесет хиляди".

- Милчев това го казва Менандър (Защитник-бодигард :)
- Милчев, НЯМА КАК - в тюрко-орхонските текстове ... Знаеш ли къде е това ? - да са упоменати АВАРИ, тъй като това е в МОНГОЛИ и ЗАПАДЕН СИБИР - Където е протогенезиса на тЮрките !! - аварите и ефталит(които явно са близко и родствено и географски) живеят зад едни-и-и големи планини, проходими само за добре екипиран и опитен човек !!

- Ето тук на картата от гуглето: https://maps.google.bg/maps?ie=UTF-8&q=Orkhon+Valley+Cultural+Landscape&fb=1&gl=bg&hq=Orkhon+Valley+Cultural+Landscape&hnear=Orkhon+Valley+Cultural+Landscape&cid=0,0,359414127795867286&ei=8fBOUvbAO4aWtQaj2ICICw&ved=0CJMBEPwSMAs
- се вижда къде е долината на р.Орхон ... а на горе в лЕво е река Енисей - поради това НАЙ-СТАРИЯТ тЮркче , го наричат "орхоно-енисейски" ?!
цитирай
14. letopisec - Започна да пишеш и лъжи в пряка реч...Интересно докъде ще стигнеш?
04.10.2013 21:20
get написа:
:)) 11. letopisec - „Името авари в китайските източници не се среща; среща ли се в Орхонските надписи ... Думата авари в разни форми се среща във византийските, западноевропейските и руските източници (в руските летописи като обри); византийците различават истинските авари, загинали, по техните думи, на изток, от народа, приел името авари и под това име появил се в Европа; но, както изглежда, тук имаме или един и същ народ, или, във всеки случай, народи, близкородствени помежду си. (В.В.Бартольд. Тюрки. Алматы., 1998, с.17, 18). - хЪ-хЪ-хЪ :)) !
- Милчев, Милчев !!
" В началото на четвъртата година от царуването на Юстин (569 или 570 г.г.) дошли пратеници от турките във Византион. (...) След това той запитал пратениците за държавното управление.(...) Освен това те дбавили, че са покорили ефталитите и дори ги накарали да плащат данък. (...) В градове или села живееха ефталитите - запитал императора. Цялата им държава ли покорихте ?
- Това племе живее в градове, господарю. (...) Кажете ни сега, колко авари се освободиха от власта и дали има още при вас ?
- Останали са, царю, ония, които са още привързани към нас а избягаха мисля, около двадесет хиляди".

- Милчев това го казва Менандър (Защитник-бодигард :)
- Милчев, НЯМА КАК - в тюрко-орхонските текстове ... Знаеш ли къде е това ? - да са упоменати АВАРИ, тъй като това е в МОНГОЛИ и ЗАПАДЕН СИБИР - Където е протогенезиса на тЮрките !! - аварите и ефталит(които явно са близко и родствено и географски) живеят зад едни-и-и големи планини, проходими само за добре екипиран и опитен човек !!

- Ето тук на картата от гуглето: https://maps.google.bg/maps?ie=UTF-8&q=Orkhon+Valley+Cultural+Landscape&fb=1&gl=bg&hq=Orkhon+Valley+Cultural+Landscape&hnear=Orkhon+Valley+Cultural+Landscape&cid=0,0,359414127795867286&ei=8fBOUvbAO4aWtQaj2ICICw&ved=0CJMBEPwSMAs
- се вижда къде е долината на р.Орхон ... а на горе в лЕво е река Енисей - поради това НАЙ-СТАРИЯТ тЮркче , го наричат "орхоно-енисейски" ?!

цитирай
15. get - - Кир-е-е :)) - Кой лъже - ти с тези си съчинения по картинка ... ?
04.10.2013 22:44
"Допълнение: Българи и авари заедно създават Аварската държава в Панония през 568 г. и владетелите на българския династичен род Дуло, са били зам. кагани (ябгу). Оттогава този тюркски титул, под формата „юбиги кан“, присъства в българската титулатура до християнското покръстване от Борис І през 864."
... Къде го има ДОКУМЕНТИРАНО, ТА И ОБЯСНЯНЕНО - за българи с титла ЯГБУ ?!

- АВАРИТЕ - никогаш, не са документирани в НИКАКЪВ ИЗТОЧНИК - да са живели извън СРЕДНА АЗИЯ ?
- Отделно, ЗАСТАВАМ ЗАД ИСТИННОСТА НА ДУМИТЕ СИ(!):
" В началото на четвъртата година от царуването на Юстин (569 или 570 г.г.) дошли пратеници от турките във Византион. (...) След това той запитал пратениците за държавното управление.(...) Освен това те дбавили, че са покорили ефталитите и дори ги накарали да плащат данък. (...) В градове или села живееха ефталитите - запитал императора. Цялата им държава ли покорихте ?
- Това племе живее в градове, господарю. (...) Кажете ни сега, колко авари се освободиха от власта и дали има още при вас ?
- Останали са, царю, ония, които са още привързани към нас а избягаха мисля, около двадесет хиляди".

- ЦИТАТА Е ? - по GIBI, t. II; 241 (1958) писано от Менандър Протектор !!

- КАН ?
1. Идващо от PIE *k(w)en- глава, главен
2. даващо, келтското CЕАN – владетел, вожд;
3. римското, consul - предводител(лат.)
4. кано-хано - близкоизтично от войникия(финикия) - смислово превеждащо се ПРЕДВОДИТЕЛ;
5. За този четем (?) - Aurelian (Lucius Domitius Aurelianus Augustus, РОДЕН в СЕРДИКА) носещ "триумфИ" OPTIMUS: Германски; Готский; Партянский; Карпийский; Дакийски; Британски; Сарматски; Палмирски - СЕ БИл с ГОТският вожд "Канна"бад"(!!) (по Евтропий, XIII. 1) ... и победил !

- Стигат ли ти упоменаванията за КАН(н)А ... или да продължа със кана-зауци АВАРСКОто ?
- Или с лични имена, в които участва тази форма ! - вероятно ДАВАЩА нещо подобно на "готското" >> "hayranaz" , за което казват, че е най-старата форма на изписване на служебна титулатура от, което произлиза по-късната ХЕРЦОГ ?! - ЗНАЧЕНИЕ: КАРАЩ-ПРЕДВОЖДАЩ ?!

- Такива ми ти работи, ЛЪЖЕписецо !! :((
цитирай
16. vostroto - Милчев, ти ако си тюрк, прав ти път, ...
04.10.2013 22:56
Милчев, ти ако си тюрк, прав ти път, манипулатор. Или просто пак не си си пил хапчетата.
цитирай
17. shtaparov - А "Ябгу" и "Юби...
05.10.2013 02:59
А "Ябгу" и "Юбиги" наистина имат единен произход,но той определено не е тюркски а именно Български: Ю-Биги значи Ю-Бога (У Бога,Во Бога),а буквален превод в тюркския език на тяхното "Ябгу" няма. За сметка на това тази титулна "добавка" я е имало при Кушаните (Кучаните,Кучи-Българ),които я ползвали далеч преди появата на тюрките под формата "Явуга",но кой знае защо нашите историци ги е страх да изрекат и една дума за това!
цитирай
18. letopisec - 15. get ,16. vostroto ,17. shtaparov
05.10.2013 05:29
Фракияне клятвы не знают. Эту поговорку припоминает Менандр в первой книге: «В этой земле,— говорит он,— один посланник, получив удар копьем в грудь, умер. Отсюда у ионян и эолян пословица „Фракияне клятвы не знают“»
цитирай
19. letopisec - Менандър различава авари, турки и ефталити! Името на Истеми при М. е Силзивул:
05.10.2013 05:32
Отрывок 10

Ехс. de sent Mai 354, 355.

Человек, обиженный правителем, большей частью имеет неудовольствие на государство.
Владетель турков Силзивул 20, узнав о побеге аваров, которые ушли по нанесении вреда туркам, со свойственной варварам дерзостью сказал: «Авары не птицы, чтобы, летая по воздуху, избегнуть им мечей туркских; они не рыбы, чтобы нырнуть в воду и исчезнуть в глубине морской пучины; они блуждают на поверхности земли. Когда покончу войну с эфталитами, нападу на аваров, и они не избегнут моих сил». Говорят, после этих-то хвастливых слов Силзивул устремился против эфталитов.
цитирай
20. letopisec - Гет, от къде са избягали аварите от тюрките, че им се заканва Истеми? От неговата армия, нали?
05.10.2013 05:35
letopisec написа:
Отрывок 10

Ехс. de sent Mai 354, 355.

Человек, обиженный правителем, большей частью имеет неудовольствие на государство.
Владетель турков Силзивул 20, узнав о побеге аваров, которые ушли по нанесении вреда туркам, со свойственной варварам дерзостью сказал: «Авары не птицы, чтобы, летая по воздуху, избегнуть им мечей туркских; они не рыбы, чтобы нырнуть в воду и исчезнуть в глубине морской пучины; они блуждают на поверхности земли. Когда покончу войну с эфталитами, нападу на аваров, и они не избегнут моих сил». Говорят, после этих-то хвастливых слов Силзивул устремился против эфталитов.

цитирай
21. letopisec - Я, казвах ли Ви, че турките са траки...И че Дионис е завел траки в Китай, върнали се турки!!! Затова работи Спароток и хората му
05.10.2013 05:42
Отрывок 19

(568 г. по Р. X.)

Ехс. De leg. Rom. 151, 152.

Турки, в древности называвшиеся саками, отправили к Юстину посольство с мирными предложениями.
цитирай
22. letopisec - Забележително е, че в първите го...
05.10.2013 05:53
Забележително е, че в първите години след 568 г. в Панония аварския каган води военна политика, изцяло зависима от географските познания на хуните-кутригури в администрацията му.
Аварският водач напада Тюрингия и се насочва към региона на гр. Мец, където франкски крал е Зигиберт. Водят се битки на р. Рейн с променлив успех, според Павел Дякон. Първо победили франките, но при следващата атака победили аварите.

Внимателното вглеждане върху маршрута на аварите, които почти веднага след 568 г. атакуват франките, изумително напомня, дори в детайли, маршрута на Атила към гр. Мец от 451 г.

Всичко това ни дава право да заключим, че до 611 г., когато аварите нападат лангобардите, тяхната военна политика е изцяло зависима от кутригурите-българи, т.е. от пост-атиловите хуни.

Аварският вожд е в непозната територия в Панония, докато кутригурите познават тази земя, която те към 469 г. са напуснали, след смъртта на Елак и Денгиз, двамата сина на Атила.

Още през 568 г. (или 569 г.) аварско посолство отива до Константинопол и изтъква пред племенникът на Юстиниан (Юстин ІІ) странен довод, с който иска данъци от византийците.
Юстиниан І умира през 565 г. и оттогава до 569 г., според аварското посолство, не били давани данъци на утигурите и кутригурите. Посолството на аварският вожд до Юстин ІІ (565-578) иска тези пари накуп, за всичките години оттогава, понеже „в настоящето време тези народи са под властта на Боян” (Менандър, фр.28).

Това показва доколко кутригурите имат влияние в първоначалната политика на каган Боян в европейска Панония.
цитирай
23. letopisec - Държавата на авари и българи в Па...
05.10.2013 05:59
Държавата на авари и българи в Панония през VІ и VІІ век.

http://bghistory-letopisec.blogspot.com/2012/06/v-v.html
цитирай
24. marknatan - смешнопишко, още по смено става при ...
05.10.2013 06:49
смешнопишко,

още по смешно става при тебе:

"Всъщност, особено противоречие между данните на Фредегарий Схоластик, Павел Дякон и Теофан/Никифор, няма. Напротив, от интегрирането им даже научаваме маршрута на заселване."

Ти забравяш собствените си аргументации и цитати:

" По времето, когато Константин беше на запад (стъпва в Италия през 662 г.-бел.К.М.), Кроват, владетеля на България и котрагите, починал...” (с.138)

Само идиот може да реши, че синовете на някой си Хорбат (Кробат), хунски принц, който починал след, като на запад властвувал Констанций т.е. след 662 г след като се разделили поели кой накъдето му видят очите и единия се озовал в най-отдалечената точка от Пракубанкса Болгария * и се озовал не само в най-отдалечената област Италия ами 60 г преди Хорбата да се капичнел, а на другия Аспарух му требвали 30 години да млати до Дунава за да основе Държавата в 681 г !

Като при всички психопатаи пространствено временната концепция липсва за с-ка на развита логорея.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* - "На източните брегове на Боспор Кимерийски, зад гр. Фанагория, освен евреи, живеят много народи. Зад това езеро нагоре, където е р. Куфис, в която ловят българската риба ксист, се намира древната Велика България и живеят съплеменните на българите котраги."

Значи Евреите, като Аварите и Аланите са Прабългари ...

Или само Хуните са Прабългари защото Хелфен е доказал това !?
цитирай
25. marknatan - : Патриарх Никифор пише дословно ...
05.10.2013 07:03
:
Патриарх Никифор пише дословно :

А. " По същото време господарят на УНОГУНДУРИТЕ, Кубрат, племеник на Органа, възстанал срещу хагана на аварите. ... Отправил пратеници при Ираклий и сключил с него мир, който те запазили до края на живота си, защото той му изпратил подаръци о го зачел с достойството Патриций"

В следващото съобщение обче неукия Патриарх топнал перото и забравил за кой славен Патриций УНОГУНДУРЕЦ християнин е писал в предивния си параграф при аварите и ни уведомява за некъф около Кубан :

Б . " някой си Хорбат на тези племена, когато оставил петима сина "

Някой си Кубрат

Смевнопишки абе теа да не са ти Киро и Мето и ти сега да не може да си избереш, като психопата боцман Главния Герой на Повествованието, кое то е Служебното понятие в изречението

Кой ти е тука поне главния герой на повествованието за гетски лизачи и фси серафимки

Ти забравяш собствените си аргументации и цитати:
" По времето, когато Константин беше на запад (стъпва в Италия през 662 г.-бел.К.М.), Кроват, владетеля на България и котрагите, починал...” (с.138)

Само идиот може да реши, че синовете на някой си Хорбат, хунски принц, който починал след, като на запад починал Констанций т.е. след 662 г след като се разделили поели кой накъдето му видят очите и единия се озовал в най-отдалечената точка от Пракубанкса Болгария * и се озовал не само в най-отдалечената област Италия ами 60 г преди Хорбата да се капичнел, а на другия Аспарух му требвали 30 години да млати до Дунава за да основе Държавата в 681 г !

Като при всички психопатаи пространствено временната концепция липсва за с-ка на развита логорея.
цитирай
26. bls - 25. marknatan
05.10.2013 08:24
Гледай сега, опита Кубрат и Кубрат да са различни лица, е стар антибългарски трик. По същата логика, Ернак, третият син на Атила, не беше Ирник от Именникът...Заберган от летописа на Агатий, не беше Заберган от писмото на Теодора, жената на Юстиниан І. Докога така неплодно ще се тупа чергата на българската история? Защо???
цитирай
27. aboychev - 619г. държава Византия не съществува
05.10.2013 10:30
такава държава е измислена около 1000 години по-късно
цитирай
28. marknatan - може би е трик третия Хробат от който произлизали Хроватите
05.10.2013 11:07
bls написа:
Гледай сега, опита Кубрат и Кубрат да са различни лица, е стар антибългарски трик. По същата логика, Ернак, третият син на Атила, не беше Ирник от Именникът...Заберган от летописа на Агатий, не беше Заберган от писмото на Теодора, жената на Юстиниан І. Докога така неплодно ще се тупа чергата на българската история? Защо???


може би е трик третия Хробат от който произлизали Хроватите, т.е. те да са Прабългарите
много хорбати много нещо във византийската хистори
с
амо чe когато един Патриарх е записал за християнина Хорбат направен патриций нема как със БАН яджисйата наука да правите Хистори и мимауски трикове

Трик е Хробат който избягал да утешава Мартина в Константинопол

га му требва на сме[нопишо да е избегал и при аварите ли беше баварите ли там с психопата боцко ще се разберете койе римския грани`ар и кий кърския ебач да е избегал и на запад i на изток

смешнопишко като на целата баншджийкс алайнометшщина това им е хистоирито дето в профсъюзите им минава за Истинската история сред приятели и съмишленици разбрали Идеята


Везд Ист Анар няма приятели а само Историяески интереси

и не се интересува от трикове

А се бори за чиста и свята единна история от днеска европска а утре и световна

смешнопивко като психопата боцко керамопулос повтаря кво бил казал хелфен и като сайко си мисли че изследва хисторито

цитирам го " според Ото Мeнхен-Хелфън етнонимът „българи” е тясно свързан с произходът на хуните "


от зачера " Последната ( готската хроника на Касиодор б.а.) е на латински и е „опит да се създаде за германския народ такова благородно минало, каквото е имал Рим” (Ото Менфен-Хелфен).


смевнопишко е жалък с тъпните си ето ги тука в едно по негов цитат

letopisec " Сироезичният автор, известен като Псевдо-Захарий Ритор, описва през 555 г. 13 народа по земите на север от Кавказ, между които и българите. По-голямата част от изброените (ауангур, аугар, сабир, бургар, кутаргар, хазар, дирмар, сирургур, баграсик, базгун, кулас, абдел и ефталит) са пост-атилови хуни. Интересното е, че този автор не познава племе с етноним „хуни”...
Касиодор, който до 530 г. пише готска хроника, повтаря казаното към 507 г. в панагерика на епископ Енодий, и отъждествява името „хуни” само с етнонимът „българи”.

"

От сведението на Захари Ритор "забравя" Българите които строили Градове и които са дефинирани че имат и собствен език и дриска за мингяните които били хуни а хелфен казал яе българите били хуните
Завчера доказа яи те били прабългари защото хазарите излизали летно време на теферич Без аланите те имали градове но не излизали на теферич до 13 век когато Мунтанер ги описва като любители на теферича
за кви трикове и трикета говориш
сведението за Касиодор въпреки че му бе разпран задника пак си го повтаря и завчера тоже
Касиодор различава хуни от Българи.Касиодор пише му го циторах :

"Толуин победи между другите народи и хуните и като спечели в първите сражения слава, унищожи страшните по целият свят българи"

Няма индентичност и отъждествяване на хуни с българи, напротив.


И всиякото тва са коментари при смешнопишко от бпреди година две

Като психопата боцко, следва Правилния Принцип

И ако не беше психопата а излследовател на Хунската история нямаше да одриска съобщенто за псименоста на хуните направена от гръзките пископи които хуни били българите ма си глътнали граматиката и киро и мето им я изопбретили на път за ватикана от крум от дето намерили хунското писмо

това са лекета и идиоти

или и ти не ги четеш тея работи

как хунщолога ще защитава хунщологията като той я осира

ники трикове
цитирай
29. get - - КИР-е-е :)) - ти освен да се самоцитираш ... някога ще се научиш ли да вникваш и в чужди доводи ?! :((
05.10.2013 11:33
letopisec написа:
Гет, от къде са избягали аварите от тюрките, че им се заканва Истеми? От неговата армия, нали?
letopisec написа:

Отрывок 10
Ехс. de sent Mai 354, 355.
Человек, обиженный правителем, большей частью имеет неудовольствие на государство.
Владетель турков Силзивул 20, узнав о побеге аваров, которые ушли по нанесении вреда туркам, со свойственной варварам дерзостью сказал: «Авары не птицы, чтобы, летая по воздуху, избегнуть им мечей туркских;(...) нападу на аваров, и они не избегнут моих сил».

- ЦИТАТИТЕ !!
- Моя от GIBI, t. II; 241 ... ТВОЯТ:по руско-езичен Отрывок 10; Ехс. de sent Mai 354, 355. - НИКЪДЕ НЕ СЕ УПОМЕНАВА за ИСТЕМИ ?!! - в единият случай "ГЛАВНИЯТ ГЕРОЙ" го ЗОВАТ ?- Туркснаф ... вторият ... Силзивул ?!
- Най-вероятно СТАВА ВЪПРОС за човека носещ име Бумын (който в 552 г.) принял титул кагана под именем Иль-ХАН ?

- КИР-е-е, вземи да четеш ДОКРАЙ (!) това което пише и обичаш да цитираш при така любимите ти летописци :))

- ЛЪЖЕписко ! - Обясних ти къде са проживявали ПРОТО-тюрките при реките Орхон и Енесий ! - От направеното като справка по писменни източници и географско-гео-атмо-физически проучвания ... Първоначалният път на турките(ако изобщо са турки а не УГРИ-прот"омаджари и РОСС ... то е ЕДНО И СЪЩО !) - Допустимо е КАГАНАТСКАТА (от оригинални тЮрки) армия да е минала НАД държавата на ЕФТАЛИТ+АВАР(родствени и проживяващи ?) в Средна азия.
- Това става през 557 год. ! - Отделно в информацията по въпроса се казва ЧЕ ? - тя стига до р.Волга http://media.web.britannica.com/eb-media/43/89943-004-1F95E197.gif - Виждаш ли къде е Volga river ? ... та в коментарите по въпроса се казва ИСТЕМИ Е СТИГНАЛ ДО река ВОЛГА, която НЕ е ФОРСИРАЛ ! - Завил обратно и ЗАЕДНО съ САСАНИДИТЕ унищожли ЕФТАЛИТ ?!
- Кир-е ! - ако е вярно това !! - Истеми с армия, НЕ е достигал ПРЕДКАВКАЗИЕТО ?!! - Не е оставял АВАРИ, които да ги МАМЯТ БЪЛГАРИте-хуни ... та после с тях, да БЯГАТ в Панония ?! - Ако е било, ТО Е ПО-КЪСНО - следва пр-е ! :)
цитирай
30. marknatan - такава държава е измислена около ...
05.10.2013 11:36
aboychev написа:
такава държава е измислена около 1000 години по-късно


абе би се гъза бе олигофрен

А държавата "Гърция" съществувала ли е ?

"Когато уреждаха там управлението, Гърция прояви враждебносст поради намесата на федерата Мундо,като привличаше за защитата си Своите Българи ( VULGARES),с които заплашва при военни сблъсквания,като с преден укрепен пост"

Щото Византия категорично цар Iw Александър я е познавал :
http://img109.imageshack.us/img109/588/jddu.jpg
http://img534.imageshack.us/img534/7535/wr9z.jpg

един от счетитата от форума на съмнително български но определено мургави делиорманци намери в ГИБИ
че съвремеменния бг преводач е превел гръзката дума xt/тета/wn gen xtovos,, като земя, повърхност, за разлика от приетото за земя, почва гр, хума
докато средновековния българин е записал "страна" виж фотото

Вместо да се сети че това не било Страна защото била измислена от Волф в 17 век

Обикновено психопатите спорят Земя Страна ли е или почва /гр хума/ за зеленчуци

надмина и ветеринарно боцканите отверствия

дали и какво е държавата според нечии разбирания след като гръцкото писание в модерния му превод ГИБИ съвременния бг преводая е превел гръзката дума χθονός,, като земя, повърхност, за разлика от приетото за земя, почва гр, хума , докато средновековния българин е записал "страна", да продължава, да се сърди, на средновековния българин и да му доказва, какво е страна и какво е искал да каже със "страна" бразда ли или бахча

ти като прочетеш че Персия нападнала Рим какво ще ми докажеш че Персия е нападнала град Рим ли защото Рим е град а не държава

Влизаш в протоворечие с вече е доказаното от психопата Боцман че римляните не строили градове

Значи Тракийците са построиили града Рим както и града Бизантион А такива Държави няма защото са Тракийски градове
цитирай
31. get - 30. marknatan - А бе юдеоотис ... вероятно същото, като "идиотис" ! - Що обиждаш човека ?!!
05.10.2013 12:32
aboychev написа:
написа:
такава държава е измислена около 1000 години по-късно


marknatan написа:
абе би се гъза бе олигофрен

А държавата "Гърция" съществувала ли е ?


- Цитирам ти ТОВА КОЕТО Е ПИСАНО по ВЪПРОСА от ГРЪКОЕЗИЧНИ за ВИЗАНТИЯ !!
"ГЪРЦИТЕ СА НАРИЧАЛИ САМО ГРАДА. ПОЛИТОКРАТИАТА= ДЪРЖАВАТА СА НАРИЧАЛИ ''РОМАИКЕ АВТОКРАТОРИА'' ИЛИ ''ВАССИЛИА ТОН РОМЕОН''
РАЗБИРА СЕ, ОРИГИНАЛНИТЕ ''РИМЛЯНИ'' - СА ЛАТИНИТЕ-РОМАНУМ" ... това е цитат от блогър с ГРЪЦКО САМОСЪЗНАНИЕ !!

- Още един път ПОВТАРЯМ - Защото при самовлюбените, трудно им достига до съзнанието ИСТИНАТА и чуждото мнение !!?
- Византион-Византия е града и съответно Той като САМОУПРАВЛЯВАЩА СЕ градска-АДМИНИСТРАТИВНА ЕДИНИЦА !! - Това е основното КАТО ИЗПИСВАНЕ и СМИСЪЛ в ИЗТОЧНИЦИТЕ ?!
- Дори и "елините", койне-ЕЗИЧНО население на ИРИ (!) - В писанията ? - Не са си позволявали да СЪ"ОЛИЦЕТВОРЯВАТ, ЕДНОТО С ДРУГОТО ! - тоест град Византион(Цариград) с Източна римска империя(''РОМАИКЕ АВТОКРАТОРИА'') ?!!
цитирай
32. voulgaros - БРАВО МАРК. . . . . . ПОСЛЕДНОТО ИЗ...
05.10.2013 12:38
БРАВО МАРК......ПОСЛЕДНОТО ИЗРЕЧЕНИЕ Е ЯКО.

АПЪК ТРАКИЙЦИТЕ СА ВСЪЩНОСТ ТУРЦИТЕ=ТЮРКИТЕ. И РОМЕ-РОМА И ВИЗАНТИОН СА ОСНОВАНИ ОТ ТУРЦИТЕ=ТРАКИТЕ.

СПАРАТОК=СЕРАФИМОФ И СЛУГИТЕ МУ РАБОТЯТ ИМЕННО ПО ТАЗИ ЛИНИЯ.
БРАВО Г-Н МИЛЧЕВ, И ВИЕ СТЕ ГИ УСЕТИЛ ТЕЗИ ДРЕВНИ ТУРЦИ = ТРАКЕДОНЦИ.
БУХАХА.
цитирай
33. marknatan - Кой с нормален разум ще прочете, че ...
05.10.2013 19:05
Кой с нормален разум ще прочете, че " бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете, хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи "
и ще ходи да дриска из нета и ще се изживява, като хисторик ?

Психопата гетски лизач, разбрал, че "- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"

Както го бил доказал психопата боцман !
"прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е " и бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи

" Съзирате ли в какво намират аналогии гетските и техните лизачи между боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?"
ПСИХОПАТА ГЕТ ИЗУЧАВАЛ ХИСТОРИТИ И ПАНИМАЕЛ ИДЕИ НА ДЕТЕВ ОТ 1970 Г ЧЕ НОЕВАТА ЧИНИЯ Е ТРАКИЙСКА ,ДОКАТО НЕ ПРОЗРЯЛ ТАЗИ ГОДИНА, kak ПСИХОПАТА ПЛАГИАТОР БОЦМАН ДОКАЗАЛ:

"- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"

гушни съафтура олигфофрен штапарски и спомени ж интервюто смешнопищко като разбрал Мисълта на шпсихопата боцко ха ха ха

" бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи "

майка ви деба нещастна, кой нормален ще прочете, че бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи "
и ще ходи да се путкрепя из нета и да Путсказва кво било Държава

Само го държа ли на психопата боцко или го облиза ха ха ха

престъпната проститутка путсказва на смевнопишко и алхимиците

" Съзирате ли в какво намират аналогии гетските и техните лизачи между боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?"


цитирай
34. marknatan - абе би се гъза бе олигофрен А ...
05.10.2013 19:41
абе би се гъза бе олигофрен

града Византия ха ха ха

http://img109.imageshack.us/img109/588/jddu.jpg

http://img534.imageshack.us/img534/7535/wr9z.jpg


а Града Гърция съществувал ли е ?

"Когато уреждаха там управлението, Гърция прояви враждебносст поради намесата на федерата Мундо,като привличаше за защитата си Своите Българи ( VULGARES),с които заплашва при военни сблъсквания,като с преден укрепен пост"

Щото Византия категорично цар Iw Александър я е познавал :

http://img109.imageshack.us/img109/588/jddu.jpg

http://img534.imageshack.us/img534/7535/wr9z.jpg

един от счетитата от форума на съмнително български но определено мургави делиорманци намери в ГИБИ
че съвремеменния бг преводач е превел гръзката дума xt/тета/wn gen xtovos,, като земя, повърхност, за разлика от приетото за земя, почва гр, хума
докато средновековния българин е записал "страна" виж фотото

Вместо да се сети че това не било Страна защото била измислена от Волф в 17 век

Обикновено психопатите спорят Земя Страна ли е или почва /гр хума/ за зеленчуци

надмина и ветеринарно боцканите отверствия

дали и какво е държавата според нечии разбирания след като гръцкото писание в модерния му превод ГИБИ съвременния бг преводая е превел гръзката дума χθονός,, като земя, повърхност, за разлика от приетото за земя, почва гр, хума , докато средновековния българин е записал "страна", да продължава, да се сърди, на средновековния българин и да му доказва, какво е страна и какво е искал да каже със "страна" бразда ли или бахча

ти като прочетеш че Персия нападнала Рим какво ще ми докажеш че Персия е нападнала град Рим ли защото Рим е град а не държава

Влизаш в протоворечие с вече е доказаното от психопата Боцман че римляните не строили градове

Значи Тракийците са построиили града Рим както и града Бизантион А такива Държави няма защото са Тракийски градове
цитирай
35. get - @ 33. marknatan - "Кой с нормален разум ..." - Та кой спори, че си НОРМАЛЕН, та и с разум при това ?!!
05.10.2013 20:04
- Но ти с глупостите си ще кацнеш на тИЕзата на леснопишкото май ?
ЦИТАТ от професор не от луд фен на историята !
"Всеки опит за намеса във вековния спор за произхода на прабългарите неминуемо заплашва своя автор да повтори отдавна известни факти и становища."
- Продължавам с ЦИТАТИТЕ по същият:
1. Съществува неголяма, но авторитетна група археолози, които споделят по въпроса за етногенеза на прабългарите становище, различно от наложеното в официалните издания.
2. Това становище привидно влиза в противоречие с ОФИЦИАЛНО ПРИЕТОТО, което от своя страна се основава на оригинални писмени източници.
3. И така, ВЪПРОСЪТ Е(!): ТЮРКИ ли са праБЪЛГАРИТЕ ? Тюркоезично ли е било населението, което Аспарух довежда на Долния Дунав> Всички съвременни автори отговарят на това утвърдително(!)
4. Като неоспоримо доказателство се сочат езиковите остатъци в Именника на българските владетели, във византийските писмени източници и в бълггарските каменни надписи.
5. Прибавят се и редица централноазиатски по произход елементи в материалната култура на Първото българско царство като дванадесетгодишният животински календар, култът към Тангра и др., които имат своите категорични аналогии в културата на тюркския каганат.
6. Тюркските езикови остатъци и елементи от материалната култура представят изключително езика и културата на прабългарската военноадминистративна и родова върхушка. Тази информация се отнася до хана, ханското семейство и хранените хора, но не и до обикновеното прабългарско население.
- НО-О-ооо !
- НАЛИЦЕ СА твърде показателни ФАКТИ, които дават основание да се ревизира тезата за тюркския произход !
1. Изкуствена деформация на черепа НЕ характерна за тюрките, а за старото население на източноевропейските степи – сарматите.
2. Данните за древнотюркските езикови остатъци в българския език, се изчерпват с думите кумир и капище.(В унгарския език, където са над 300 думи от древнотюркски произход се приписват на праБЪЛГАРИТЕ ?)
3. От 30 000 у В. Златарски прабългарите се изчисляват напоследък на около 300 000.
4. Трупополаганията белег за прабългарска етническа принадлежност, съставляват в Североизточна България и Добруджа до около една трета от всички гробове.
5. Не малобройността на прабългарите е причина за липсата на древнотюркски езикови останки в българския език. Изводът може да е неочакван, но изглежда напълно есетствен: прабългарите в своето мнозинство не са говорели тюркски език.(и в малцинството си - също/ - б.м.)
6. В. Бешевлиев успя да изолира три различни по произход етнически състазки: тюркска, иранска и угро-финска (Буха-ха ! - б.м.:)
7. Някои съветски, а след тях и български археолози смятат, към тюркската прабългарска група са се влели останки от старото иранско (алано-сарматско) и угрофинско население в Източна Европа, където прабългарите се появяват от просторите на Централна Азия. (б.м. - много ми докарва тИЕзата на Милчев ?).
8. Руническите надписи - в Източна Европа са съществували две рунически системи, които са част от общо шестте рунически писмености, разпространени през ранното средновековие от Монголия до Унгария. Не е изключена възможността руническо писмо да са използвали не само тюрките, но и други етнически групи. Пример надписи от старобългарски манастири при Мурфатлар и Равна.
9. Северното Причерноморие и на Долния Дунав, т.е. там, откъдето тръгват прабългарите на Аспарух, и там, където се заселват, е съществувал значителен масив от индоиранско население. Присъствието е удостоверено в няколко археологически култури със съвпадения между отделни белези на тези култури и елементи на прабългарската култура от времето на Първото българско царство, които едва ли са случайни.
10. Гробният инвентар се състои от глинени съдове, накити, битови предмети, оръжие, снаряжение. Всички изброени белези на САРМАТСКИЯТ погребален ОБРЕД имат буквални аналогии в прабългарския.
11. Сарматите участват в създаването на културата Черняхов - Сънтана де Муреш
12. Това е културата на готскияГЕТСКИ племенен съюз. В нейните най-характерни паметници се откриват белезите на две основни етнически групи, обитаващи общи селища и използващи общи некрополи.
13. Тези етноопределящи белези се откриват и в езическите некРополи от времето на Първото българско царство(?). ... Тук спирам и ПРИПОМНЯМ - император Траян(Gaius Messius Quintus Traianus Decius ( 249–251 г.) ... се е бил с Кого ? - С гетите и сарматите, на които столицата се казваше, Как ? - САРМАзиГЕТуза ?!
цитирай
36. marknatan - майка ви деба нещастнапрестъпни ...
05.10.2013 20:32
майка ви деба нещастна

престъпни психопати в малоумието си осрали българското за доказ че са тракийци

Как па се през гръцки или квото било писано от гърци си доказвате тезите Аааа това било Тракийския ха ха ха

Психопата боцман доказал Ромската Теза за по напреко през гръцкото бургарии на Керамопулос а престъпника гетски лизач рабрал кво искал да каже "- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт", защото " "прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е " и бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи


кво били казали западняците че понятието ВИЗАНТИЯ не съществувала преди те да го измислят служебно в 17 век

Нещастна маймуна

полиса Византия ли е написано

на български или РОМАИКЕ АВТОКРАТОРИА

престъпен психопат

"прочита на Византиская страна звучи буквално като РОМАИКЕ АВТОКРАТОРИА":
ПОЛИТОКРАТИАТА ВИЗАНТИЯ ли е написано на български бе маймуни нещастни

кво били превели в ГИБИ ха ха ха



кво били казали западняците че понятието ВИЗАНТИЯ не съществувала преди те да го измислят служебно в 17 век

Нещастна маймуна
Офцата серафимка и тя нема други докази освен на гадните гърци, които били тракийците защото били най многобройния индуски народ ха ха ха
майка ви деба нещастна Психопата пасков осира българското в ФБ то , престъпниците олигофрените и гетските лизачи в блога
полиса Византия ли е написано на български или РОМАИКЕ АВТОКРАТОРИА престъпен психопат


кво били казали западняците че ВИЗАНТИЯ не съществувала като СТРАНА защото била ГРАД

и кво било държава в нечия маймунска глава

психопата боцко им доказа че според съвременните разбирания за държава с етнос, народ, племе, род в хисторити не се обозначавали етнос, народ, племе, род а били били ромски военни означения

престъпни психопати в малоумието си осрали българското за доказ че са тракийци

"прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е " и бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи

престъпен слабоумен психопат

" Съзирате ли в какво намират аналогии гетските и техните лизачи между боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?"

и Византия била ГРАД

майка то деба психопат
цитирай
37. get - 36. marknatan - към лудият исторически фен, франк-масона Сатанил - Отговор :)) !
05.10.2013 22:09
- Нещо да ми кажеш - защо са прикачили на Галерий(Gaius Galerius Valerius Maximianus) ? - прозвището "ГОВЕДАРЯ"(Арментарий-лат.) ? - защото е "дак" ли, роден в Сердика ? - или защото на ШОПИТЕ(сапеи) и досега им викат "ТОРлаци" ?! - ЗА НЕЗНАЕЩИТЕ пояснявам, "торлак" е другото наименование на "говедар" !! - тоест епитета не е обида - а названието на етнографски район, етно-група хора !!
- Искаш ли, от латински да ти дам превода, на тази сложно съставна дума за торлак-говедар ?!
- Защо така са ги нарекли ? - защото това е бил основният им стопански начин на живот ?!

- Името по отношение на което спорим е с произход от тракийски, за назоваване на "селище"-ves(z)i" - Това не е дума от гръцки език ... защото те го преиначават по тяхному на "B(v)isontis" в превод "Бизон-бик" ... но иначе ни обясняват, че топонима произлизал от името на основателя някакъв грък "Б/Визас" - Хъм :)) !
- Още по времето на Страбон - същият казва, че селището със сбъркано от гърци име и наречен "Византи(он)" се ползвал със специален статут в Римската империя, тъй като сборовете от навлата(митните сборове, от корабоплаване) възлизали колкото ... целият останал данъчен сбор, който се събирал държавата !
- Но той тогава не е бил ДЪРЖАВА - въпреки икономическата ми значимост ! - Защо ? - ами, по простата причина ЧЕ ? - не столицата е тази, която прави Имперята ... а фигурата на ИМПЕРАТОРА овластен по силата на "империума" ?!!
- С други думи, където е императора ... там е властта ... там е и "империума" !

- Във връзка с което обяснявам, се връщам отново към императора"воловар" Galerius ? - Който според летописа на Лактанций, искал, да промени наименованието на империята ... та от Римска да нарича Дакийска, понеже това е най-великият народ, а името "римски" и "римлянин" трябвало да бъдат забранени :)) а София ... Пардон(!) Сердика да стане столица на империята - за малко да успее ... но смъртта сложила край на начинанието му ? -естествена ли е смърта му - никъде не пише ?! :((

от боил Get :))
цитирай
38. marknatan - " Съзирате ли в какво намират ...
06.10.2013 04:44
" Съзирате ли в какво намират аналогии гетските и техните лизачи между боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?"

престъпни психопати в малоумието си осрали българското за доказ че са тракийци с гръцки записи

майка ви деба нещастна и психарите
кво било държава на гръцки и как нарияали държавата гръците
още малко болния му мозък и да открие гръцката концепция за градовете държави на биците войни с големи мадури ха ха ха и Ромската
" " Съзирате ли в какво намират аналогии гетските и техните лизачи между боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?"

които не били държави защото психопата боцман доказал, че според съвременното разбиране за държава с етност, племе, народ, род не се обознаяавали държави , а ко друго, както е доказал психопата плагиатор Ромски Служебни Понятия от Ромската Военна структура


психопатично слабоумно леке

знаее психопата гетски лизач, къде е Цариград през времето на цар Александър и на кво българите са викали Цариград, кво било Византион, и кво била държавата според гърците
и как в 17 век западняците измислили понятието Византия

ПСИХОПАТ

ЗАФЪРЛИЛ ПАРТИЕН БИЛЕТ

кво било държава в нечия маймунска глава
и как
психопата боцко им доказа че според съвременните разбирания за държава с етнос, народ, племе, род в хисторити не се обозначавали етнос, народ, племе, род а били били ромски военни означения

престъпни психопати в малоумието си осрали българското за доказ че са тракийци


какво били доказали гърците и кво били доказали западняците за бг хисториято

ПСИХОПАТА ГЕТ ИЗУЧАВАЛ ХИСТОРИТИ И ПАНИМАЕЛ ИДЕИ НА ДЕТЕВ ОТ 1970 Г ЧЕ НОЕВАТА ЧИНИЯ Е ТРАКИЙСКА ,ДОКАТО НЕ ПРОЗРЯЛ ТАЗИ ГОДИНА, kak ПСИХОПАТА ПЛАГИАТОР БОЦМАН ДОКАЗАЛ:
"- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт", защото " "прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е " и бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходитe"
цитирай
39. get - @ 38. marknatan - Отговор на буквално четящият луд фен на Историята ?!
06.10.2013 11:55
ОТНОСНО това за което постоянно ме задяваш ? "боиЛи, БОУили, ТАУРОскити(ТираГети) - Обяснявам !
- На гръцки(съвременен) титлата(прозвище) на Galerius "арментарий" се предава "VOGIAROUS" ?!
- Същата титла, се е изписвала при Константин Порфирородни, "boilades" ... в Първо б-ко царство е била:"boila" ("noble"синонимна на "comes", от която казват, че произхождало "baron"), bolyare, which is attested in Bulgar inscriptions (виж: Bulgarian Etymological Dictionary, Volume I, Bulgarian Academy of Sciences publishing house, 1971, p.71);
- илирийците произнасят думата:Bojari
- новите "роми" ... волохите: boier;
- боу(в)арите: boyer
- мокшаните (великоруси): баяр
- словаци и чехи: biatec ?!! - Да продължавам ... ? - или това е достатъчно ?!

- Относно ! - объркването което е в главата ти за Византия ? - Е ли е синонимно на Държавата Рим ? - Пояснявам !!
- След 235 г. (тоест след КРИЗАТА ОТ ТРЕТИ ВЕК в РИМСКАТА ИМПЕРИЯ ?) - Идва ерата на ВОЕННИТЕ ИМПЕРАТОРИ ?!
- До преди тях - ПРЕРОГАТИВИТЕ по отдаване на ИМПЕРИУМА(висшата власт !) са били ВЪВ ВИСШИЯТ ДЪРЖАВЕН ОРГАН на Рим СЕНАТА !
- След 235-та АРМИЯТА СТАВА ХЕГЕМОНА - фактическият носител НА ВЛАСТТА !
- Тя започва да избира императорите на Рим ?!
- Недей да се бъркаш с "Константиновият дар"(нямало е такова нЯщо) !
- Те така, "върху щита" СА ИЗДИГАЛИ императорите:
- Прогласяването на Петър Делян за ЦАР-Цесарж-Цезар ... на държавата България ! http://www.segabg.com/pic/6847/490359-l.jpg
- Не САМО В хрониката на Йоан Скилица изобразен този акт на ОВЛАСТЯВАНЕТО - IMPERIUM ?!! - http://nauka.bg/forum/uploads/monthly_06_2009/post-4727-1244786125_thumb.jpg - червените калпаци носят ВИСШИ ВОЕННИ(БОИЛИ-comes-baron (!) членове на съвета при императора ?!

- Относно, Що е ВИЗАНТИЯ и Ели ТЯ - Копие на Рим, като държава - Не !
- При Рим имаме СИЛНО ЦЕНТРАЛИЗИРАНА ДЪРЖАВНА ВЛАСТ !! - от което държавата е с признаци на УНИТАРНА !!?
- При Константин Велики и след това, ''РОМАИКЕ АВТОКРАТОРИА'' или ''ВАССИЛИА ТОН РОМЕОН'' ? - е ?- ФЕДЕРАЦИЯ !!
ОПРЕДЕЛЕНИЕ: ФЕДЕРАЦИЯ - Федерация е държава с организация, съставена от самоуправляващи се звена, обединени от централно правителство.
Целта на една такава форма на управление е да бъде дадена относително ГОЛЯМА НЕЗАВИСИМОСТ на звената(съставящите я федеративни единици !)
- Но в същото време има единодействие в области от стратегическо значение.

- За мен ВИЗАНТИЯ е държавно образувание, от ВТОРИ ВИД - тоест федеративна държава от времето на Константин Велики(и преди него) ... та до Василий II !?

или както ни обяснява Йордан Хаджиконстантинов(1818 - 1882 г.) (?):
"Чадо болгарское !
Во тия времена (...) (в) восточното правителство най-знаменитити чловеци били болгаре: како цар Юстиниан (527-565). Теофил* каже се именувал Управди, отец му по трако-фригийски САВАТИОС, на отчески язик ИСТОК.
Мати его — Любица, сестра его — Беглица, инаку Вигиланция.
Между цариградски патриарси VIII столетие именува се некой Никита, родом болгарин. Пише во „История византийчкой”, (...)(и още се казва - доп.мое !)
- И сам цар Василий Македон бил е болгарин (867-886) !
Обаче Ти, чадо БОЛГАРСКОЕ, стой и УЧИ и ЧУВАЙ(грижи се) первото име болгарско-старо-церковно-славянско. Понеже е чудно и удивително и на малко време ще се увери всекой учен народ, ЧЕ Е(!) СТАРОБОЛГАРСКЙАТ, церковно-старославянский язик." !!


от ТОРлакА-*GwETd
цитирай
40. hovrat - Става въпрос за две личности - Ал...
06.10.2013 21:40
Става въпрос за две личности - Алциок и Алцек (Алцеко). Първият бяга от Аварския каганат през 631 и неговите българи са изклани от Дагоберт. Вторият е синът на Кубрат, заселил се в Италия с 50 000 българи около 30 години по-късно. Интересно е, че изселването на Алциок съвпада с отхвърлянето на аварската зависимост от Кубрат и създаването на Стара Велика България. Явно и двете събития са част от един и същ голям българо-аварски конфликт.
цитирай
41. get - - Милчев - Ква стана сега ? - получих "аберации" Кой Алцек Кой е ? :))
07.10.2013 00:02
hovrat написа:
Става въпрос за две личности - Алциок и Алцек (Алцеко). Първият бяга от Аварския каганат през 631 и неговите българи са изклани от Дагоберт. Вторият е синът на Кубрат, заселил се в Италия с 50 000 българи около 30 години по-късно. Интересно е, че изселването на Алциок съвпада с отхвърлянето на аварската зависимост от Кубрат и създаването на Стара Велика България. Явно и двете събития са част от един и същ голям българо-аварски конфликт.


- То стана нещо, като приказката за "компоти" и "компютри"те :)) !

- Уважаеми "Нovrat" ! - не приемайте това, като ирония към вас ... напълно разбирам, какво искате да кажете и правотата Ви !
- Съжалявам, че ме изпреварихте и ме лишихте от "удоволствието" ... аз да поставя, тези питания с което да продължим беседата си(дружествена:)) с г-на Милчева !

- Та тръгвайки от казаното от г-н "Нovrat" - да попитам г-н МилчевЪ, като какво е мнението му ?! - по тази персонална "бифуркация"(раздвоение- б.м.) на героя: дет нито огън, нит нож, нит вода го ловяла ... та спасявайки се СЪЩИЯТ, след клането на баварците ... пристига с 50 000 войска в помощ на Лангобардите - та с това те изринали "арабската напаст", която към момента се е била настанила в южната част на Апенините ?!
- Хъ-хъ-хъ ! - сигурно аварите-тЮрки, ще да са били под командата на Алцек (кога стигнал Равена) ... Амъ и това не става ... Щот Туркснаф говори за ... 20 000 бегълци авари от Средна азия(тоест каганато-тУрското) царство-ханство !

- Милчев, "an"gard" ! - Ти си на ход ?!! :))
цитирай
42. marknatan - ПСИХОПАТА ГЕТ ИЗУЧАВАЛ ХИСТОРИТO И ...
07.10.2013 01:40
ПСИХОПАТА ГЕТ ИЗУЧАВАЛ ХИСТОРИТO И ПАНИМАЕЛ ИДЕИ НА ДЕТЕВ ОТ 1970 Г

: ЧЕ НОЕВАТА ЧИНИЯ Е ТРАКИЙСКА , ДОКАТО НЕ ПРОЗРЯЛ ТАЗИ ГОДИНА, kak ПСИХОПАТА ПЛАГИАТОР БОЦМАН ДОКАЗАЛ:

"- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт",

защото " "прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е " и бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходитe"

със смешнопишкко си говорят за Хистори

Биците воини с големи мадури от време оно се срещат в изречението с нутрудинките в сегашно време

Исторически сблъсък

цитирай
43. marknatan - Става въпрос за две личности - Ал...
07.10.2013 05:29
hovrat написа:
Става въпрос за две личности - Алциок и Алцек (Алцеко). Първият бяга от Аварския каганат през 631 и неговите българи са изклани от Дагоберт. Вторият е синът на Кубрат, заселил се в Италия с 50 000 българи около 30 години по-късно. Интересно е, че изселването на Алциок съвпада с отхвърлянето на аварската зависимост от Кубрат и създаването на Стара Велика България. Явно и двете събития са част от един и същ голям българо-аварски конфликт.



хорват,

и на тебе ти бега пространствено временната концепция и филоложките такива според които само едно псе не са казва Шаро

Невъзможно е дука Алцеко ( хорбата на българите) наречен гасталдо ( водая на стадото се в гъз Хорабт, гасталдо, дук б.а.) да се озовал в Беневенто към 662 г което-е най отдалечената точка от Кубан, а брат му със камилите се добрал до Дунава едва ж 681 г , където нечустия му народ бил забелязан за пръв път в хисторито .и да е син на некъф Хорбат хунски принц главатар на много племена в т ч единственото упомената с котрагите това на некви евреи

цитирай
44. letopisec - Защо и как се подрива възможността ...
07.10.2013 10:26
Защо и как се подрива възможността да се създаде правилна картина на ранната българска история и действително ли всеки опит да се пише за прабългарите е обречен на неуспех? Да, докато не се проумее, че българската история до 680 г. е свързана с историческия феномен "европейски хуни". Когато се проумее, че европейските хуни не са от Средна Азия и не са хсионг-ну, веднага става ясно, че още Прокопий е казал кои са: демек хуните произхождат от кимерийците. Следва пак да се проумее, че народ "хуни" няма, видно от всички късно-антични автори, но има име "хуни". сега следва да проумеем произхода на името "хуни" и ни се уясняват много неща...На пръв път сме, но не сме безгрешни. Важното е пътят. А...и да престанем с лъжите: Ернак-Ирник, не са едно...това е лъжа...Кубрат-Хорват, Заберган-Заберган, Алцек-Алциок....Хойде стига. По-сериозно...
цитирай
45. get - - Кир-е ! - излез от тъмата на собствените си фантазии ... тоест от това, което желаеш ... ?
07.10.2013 11:02
... Да е ! - Историята на нас Българите ?!

- Стига си разигравал ... етносно-триториалната карта и вадиш - прЕко унаследяване, от конкретно наименование ... за народ ?!
- Народът не е ИМЕ ?
- Народът се съизмерява с ТРИ КОНСТАНТИ(малко силно казано Константа ... но, айде да е величина ?) !
- КУЛТУРА: материална, духовна, етнографска: традиции, обичаи, облекло, песни ... приказки и ... т.н. ?!!
- яНзыйк;
- Антропологичен облик !

- За това можем да съберем, инфо в писания(изворознание и тексткритика) и материални находки(археология), наука ЕТНОГРАФИЯ, устно народно творчество ... ?

- При теб ТОВА ВСИЧКО ЛИПСВА ? - Имао само едно БЕЗКРИТИЧНО ЦИТИРАНЕ НА ОТКЪСИ от Извори и натаманяване на ИМЕНА ?!!

- Кире ... Кир-е-е ?!! - като се захвана, да пишеш поста си за ЮНАК Алцек-Алциок ? - Защо не си направи труда да направиш Библиографска справка ДОСЕЖНО ИЗТОЧНИЦИ в които се споменава тоз ПРАбългарски ХЕРо ?! - На мен са ми известни ПОНЕ ПЕТ ? - А на теб ?
- Второ: материалните източници(архео-логия = старо-знание) и в нея има писано по въпроса ?
- Имаме останал Й ? ... дори минимален но установен запас от ДУМИ на тези хора ... от този период ! - отделно, традиции и обичаи ?!

- Хай сега ! - дай да си говорим по този "простичък" начин ... за тези няколко групи ... интересуващи ни въпроси ... които пък може да ни помогнат в изясняването на "картинката" и историческата истина, като цяло ?!

- Ако не сторим тва ? - ставаме досущ франкмасони ... зидароМАЗАЧИ като единият МаркСатан :))) !
цитирай
46. letopisec - Не може да се твърди, че дифиницията ...
07.10.2013 11:42
Не може да се твърди, че дифиницията за народ е достатъчна, ако знаем: култура, език и етнически облик. По тая логика, отречена още отдавна, народ са арийците, има и индоевропейски народ...Не, няма индоевропейски народ, въпреки, че има индоевропейски език. Няма и народ траки, те - макар и обединени от трите ти принципа - никога не са създали нищо единно в исторически план...Тоест, не са народ....Народ е историческа категория, случваща се във времето на общи исторически събития...Траките може да се предци на много народи, но това не прави тия народи ЕДИН НАРОД...Така както говорещите индоевропейски език, не са ЕДИН НАРОД....Редукцията в езика е диахрония, а не общественото понятие "история"...В този смисъл, фантазиите са налице, щом човек изостани научните понятия и категории, и започни да започне да си играе с думичките...
цитирай
47. marknatan - що не си надзираваш фцата серафи...
07.10.2013 11:48
що не си надзираваш фцата серафимка, която гласи завръшането си на черен овен в блога и оставиш Историята за Ората вместо да ближеш гетския лизач разбрал, че "- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт", които обаче живеели на теферич летоска , като хазарите, значи са праболгарите с големи мадури от "прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е " и бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходитe" ВАРДЯНИ ха ха ха



Термини като европейските хуни прабългарите и други проститутствания с феномени и подобни заигравки и изпълванмето им със оаквателна доказателна течност по приемера на помощната на науката праболгаристика научната боцманистика и нейните дялове офцесерафимстването и ветеринарната пасковщина не са и няма да бъдат История, колкото и инфантилите патриотично да си се обединяват зад родоюбивите социално профсъюзни фб групи обсъждащи с пламката подобни логореични изблици

Отделни народи от т нар хуни са станали Българи но други мнозинството са станали Германци и съветския изследовател Хелфен е надушил това НЕ случайни са шжрестерските му овиквания за германците готи и за българите хуни

Използването на въведения от западната проституция термин "феномен" за "научно" обяснението на историческите процеси, взет на въоръжение от ромунешката историчарска школа на флородобукурешките академици е включване на "задна" от първа бавна- путсказванията на гетски лизачи и чистетне на боцманска дришня на трета бавна с нутрудиновски амбриаж

При достигането си в зоната осветена от империята, т.е. при излзиането им на светло, мнозина от тези "чергари" са достатъчно омесени и както напослеък дори западноевропската проституция отбеляза те са типични междурасови мелези и нямат нищо общо т нар готи да речем, когато става дума за "готите" Остроготите при които единственото което ги определя за готи е спазването на една царствена линия тази на Амалите което е съмнително доколко е верно по описанията на Йорданес и днес се признава, и се доказа че те не са готи а междурасово омесени типове които ншат нищо общо с готите освен "амалстването"

Таке,че тези т нар хуни, изрчияно отбелязани, като скитски народи, т.е. чергари, включващо и руси и черни и с дръпнато очета и кьосета и брадати т.е. племена от различна етносна основа но общ наччин на чергарски живот обусловен от обитаваната от тях територия които от своя страна са и също представляват добре омесена междурасова смес формирана извън полезренеито на гърците в Каракитай дошла дори със собствен език и етимологията на названието им хуни няма отношение към произхода им като може да се предположи че означавта точно това мелезите, сместа за тези описани като азиатци хиндуси различавани категорично от т нар готи и алани като противовес ан простотиите как си живеели незабелязано в северното причерноморие като тракийци от време оно

Както се доказа на страниците на Везд Ист Анархизъм т,нар. българи не са едно хомогенно цяло нито в религиозно нито в културно или етносно отношение и генезиса им бе изчерпателно и напълно обосновано от секъф вкл и на тъпите ъгъл доказан

От логореите на срадива до припадък и мкво бил разбрал геткия лизая от Мисълта на психопата боцко полза само за смешкописците и ифантилните склерози анхиало пещерняшки тип анонимумаймуняците

Цитирай си директно Хелфенолога както ти го дадох по-горе и бегай облизвай наукообразно по посока часовниковата стрелка за по аргументирано боцмански гъз за психосимпатизанти да спорите кво е държава и че ВИЗАНТИЯ е ГРАД , как етнос народ род не било ознаячавало държава в древноста значи с етнос род народ са се обозначавали росмките служебни понштия живеещи на теферичч

"прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е " и бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи


" Съзирате ли в какво намират аналогии гетските и техните лизачи между боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?"

и Византия била ГРАД
какво били доказали гърците и кво били доказали западняците за бг хисториято

ПСИХОПАТА ГЕТ ИЗУЧАВАЛ ХИСТОРИТИ И ПАНИМАЕЛ ИДЕИ НА ДЕТЕВ ОТ 1970 Г ЧЕ НОЕВАТА ЧИНИЯ Е ТРАКИЙСКА ,ДОКАТО НЕ ПРОЗРЯЛ ТАЗИ ГОДИНА, kak ПСИХОПАТА ПЛАГИАТОР БОЦМАН ДОКАЗАЛ:

"- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт", защото " "прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е " и бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходитe

Да осерете българското за да доказвате че сте хуни по гръцки сведения или тураки по тракийските записи на дедо херо
цитирай
48. get - - На МаркСатан(ил) - не отговарям ! - Защото съм установил ... той си живее в зоната на "здрача" ... ?
07.10.2013 13:26
... историкообразно-налуден ?!!

- Кир-е ! - не ти говоря за ГЛОТО и Яфето, стадиални и ред подобни ... умотворения, от лингвистика ?!

- Но-о ! - ако ти нямаш научно-познавателен, от там етио-философски методологичен базис в търсенията си, в Историята като фактология ... Това ражда не НАУКА(!) ... А Мистика ?!

- Поради горното ! - цитарам пасажа от сведението, от Дукленската хроника, относно:
“Докато заемал престола императорът на Константинопол дълго време воювал с тези народи, но не успял да ги надвие по никакъв начин (...)
Така тези народи, сиреч готи, славяни и българи, много се сближили едни с други, най-вече за това, че те всички били езичници и че ЕЗИКЪТ им бил ОБЩ.” ! - определено НЯМА КАК да предизвика някаква перцептивно-логическа ВРЪЗКА в съзнанието ти ?!

- Какво се опитва да ни обясни попа от Дукля(с летописа си през 12-ти век !) ?
- За езикова БЛИЗОСТ(сходство) и взаимо-РАЗБИРАЕМОСТ по силата на БЛИЗКИ ЕЗИЦИ между три групи(етносни-народ !) хора !!?
- В този ръкопис ОТДЕЛНО ? - се предава много по-близко етносно сходство между славяни-готи, КОЕТО СЛЕДВА И ДА БЪДЕ така ! ? - Защото още от (!) ... през първи век Тацит, Страбон и Птолемей ги отнасят към една ПО-ГОЛЯМА НАРОДНОСТНА група ВЕНЕТИ ?! - от тази по-голяма ГРУПА имаме подгрупата на "славяни"те !
- Тези същите към по-старият времеви период начало на милениума ... са разположени(посока:юг-север) от Адриатика, до Балтика (този КОРИДОР от близко-родствено народи) още е прието да се нарича "Път на кехлибара" ?! - поради устонивилият се още от това време, стопански-културен обмен ... между народи от Адриатика(енети-венети) до Балтика (оуенеди-венеди) !
- Това са народите създатели(представители) на културите "Ла Тене" в Цезалпийска Галия(азначаващо Пред-ПЛА(алп)НИНСКА) идентична на зад-АЛП-ПЛАнинска "Халщадска" култура ! - от тези култури-народи ГАЛО-ВЕНЕДСКИ, клон е КЕЛТСКИят(галски) !

- КИР-е !- да не си станал поддръжник на истори-окултно-расисткият подход "Blut-und-Boden", "Земя и кръв" ??!
цитирай
49. letopisec - През І в. кой бил писал за славяни?
07.10.2013 13:35
Ето това е мистика, т.е. нещо присъстващо само в твоята глава: славяни-готи
.....................................................................

- В този ръкопис ОТДЕЛНО ? - се предава много по-близко етносно сходство между славяни-готи, КОЕТО СЛЕДВА И ДА БЪДЕ така ! ? - Защото още от (!) ... през първи век Тацит, Страбон и Птолемей ги отнасят към една ПО-ГОЛЯМА НАРОДНОСТНА група ВЕНЕТИ ?! - от тази по-голяма ГРУПА имаме подгрупата на "славяни"те !
цитирай
50. letopisec - ИСТОРИЯТА Е НАУКА, А НЕ ПРОБЛЕМ НА МЕНТАЛНОСТТА ИЛИ ПОЛИТИКА
07.10.2013 13:36
get написа:
... историкообразно-налуден ?!!

- Кир-е ! - не ти говоря за ГЛОТО и Яфето, стадиални и ред подобни ... умотворения, от лингвистика ?!

- Но-о ! - ако ти нямаш научно-познавателен, от там етио-философски методологичен базис в търсенията си, в Историята като фактология ... Това ражда не НАУКА(!) ... А Мистика ?!

- Поради горното ! - цитарам пасажа от сведението, от Дукленската хроника, относно:
“Докато заемал престола императорът на Константинопол дълго време воювал с тези народи, но не успял да ги надвие по никакъв начин (...)
Така тези народи, сиреч готи, славяни и българи, много се сближили едни с други, най-вече за това, че те всички били езичници и че ЕЗИКЪТ им бил ОБЩ.” ! - определено НЯМА КАК да предизвика някаква перцептивно-логическа ВРЪЗКА в съзнанието ти ?!

- Какво се опитва да ни обясни попа от Дукля(с летописа си през 12-ти век !) ?
- За езикова БЛИЗОСТ(сходство) и взаимо-РАЗБИРАЕМОСТ по силата на БЛИЗКИ ЕЗИЦИ между три групи(етносни-народ !) хора !!?
- В този ръкопис ОТДЕЛНО ? - се предава много по-близко етносно сходство между славяни-готи, КОЕТО СЛЕДВА И ДА БЪДЕ така ! ? - Защото още от (!) ... през първи век Тацит, Страбон и Птолемей ги отнасят към една ПО-ГОЛЯМА НАРОДНОСТНА група ВЕНЕТИ ?! - от тази по-голяма ГРУПА имаме подгрупата на "славяни"те !
- Тези същите към по-старият времеви период начало на милениума ... са разположени(посока:юг-север) от Адриатика, до Балтика (този КОРИДОР от близко-родствено народи) още е прието да се нарича "Път на кехлибара" ?! - поради устонивилият се още от това време, стопански-културен обмен ... между народи от Адриатика(енети-венети) до Балтика (оуенеди-венеди) !
- Това са народите създатели(представители) на културите "Ла Тене" в Цезалпийска Галия(азначаващо Пред-ПЛА(алп)НИНСКА) идентична на зад-АЛП-ПЛАнинска "Халщадска" култура ! - от тези култури-народи ГАЛО-ВЕНЕДСКИ, клон е КЕЛТСКИят(галски) !

- КИР-е !- да не си станал поддръжник на истори-окултно-расисткият подход "Blut-und-Boden", "Земя и кръв" ??!

цитирай
51. marknatan - "прочита на comitae ( гран...
07.10.2013 14:11
"прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е " и бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи


" Съзирате ли в какво намират аналогии гетските и техните лизачи между боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?"

и Византия била ГРАД
какво били доказали гърците и кво били доказали западняците за бг хисториято

ПСИХОПАТА ГЕТ ИЗУЧАВАЛ ХИСТОРИТИ И ПАНИМАЕЛ ИДЕИ НА ДЕТЕВ ОТ 1970 Г ЧЕ НОЕВАТА ЧИНИЯ Е ТРАКИЙСКА ,ДОКАТО НЕ ПРОЗРЯЛ ТАЗИ ГОДИНА, kak ПСИХОПАТА ПЛАГИАТОР БОЦМАН ДОКАЗАЛ:

"- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт", защото " "прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е " и бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходитe

Да осерете българското за да доказвате че сте хуни по гръцки сведения или тураки по тракийските записи на дедо херо


Как панекой от видните психопати наукооснователи не използва Българските съобшения написани за Българи от Българи

ами всияки сте ги осрали и противоречат на "научните" тези за праболгарций, хуни, тураки, "комити стражари в долини" на теферич и в палатки, от БАН яджиите през смахнатите фси серафимки и боцманите психоптаи да не говорим за ветеринарно пламналите от родолюбие резани карабинки захранвани директно от москва или делиормански мургави братоци за българска наиу
Психопата плагиатор боцкания чалгаджия или фста серафимка мили смешкопишки или некоя от лайнометските гаубици ли използва и обосновава Българските съобщения /?

дебилни

Те търсле в некой манастир да се намерела Историята на Апостолите на Славяните с която да докажели, че досега квото са осрали треба правилно da са го осрали и zатовеа требва да продължват да го осират защото можело неко0й ден да намерат в некой манастир тибетки Историята на Апостолите Ватикансуи Изпратени при Славяните

Как па българите не питаха папата кво да правят със славянските книги на Апостолите на Славяните или за Тракийската литература на фсите серафимки ами питаха за сарацинските книги

смевнопишко, кои са бългтарите от кавказа

вунунд бунд т е българи или булгарите от палатките от 13 те мингянски племена или болгарите с градовете, които обаче имали собствен език, т.е. не са от 13 те мингянски племена са праболгарите , но били от хуните зашото живеели летос на теферич ?


мама Ви деба нередовна и психарите от праболгарсистите та през боцканите психопатаи до ветеринарното слабоумие доказали Истинската История на Дунайская Болгария защото БАНяджиите били в грешка с координатите на Праболгария Каспияан Разград Шумен и Праболгарската столица Плиска дето паднала у 959 то лето под Византийско робство, и а има нема неповече от 150 г праболгарци пребивавали там ама сегаа дето копнат бг лайнометите и праболгарски артефакти излизат да заринат Евразия, яе и а износ на славянските институти в америка ха ха ха

се у Делиормана праболгарций седеха и Тракийски колесници делкаха
докато гръцки майстори персийки ритони лееха износ за скития ха ха ха

и тук таме по некой хински калдрон за доказ че са кимерийци
цитирай
52. hovrat - Става въпрос за две личности - Ал...
07.10.2013 14:45
marknatan написа:
hovrat написа:
Става въпрос за две личности - Алциок и Алцек (Алцеко). Първият бяга от Аварския каганат през 631 и неговите българи са изклани от Дагоберт. Вторият е синът на Кубрат, заселил се в Италия с 50 000 българи около 30 години по-късно. Интересно е, че изселването на Алциок съвпада с отхвърлянето на аварската зависимост от Кубрат и създаването на Стара Велика България. Явно и двете събития са част от един и същ голям българо-аварски конфликт.



хорват,

и на тебе ти бега пространствено временната концепция и филоложките такива според които само едно псе не са казва Шаро

Невъзможно е дука Алцеко ( хорбата на българите) наречен гасталдо ( водая на стадото се в гъз Хорабт, гасталдо, дук б.а.) да се озовал в Беневенто към 662 г което-е най отдалечената точка от Кубан, а брат му със камилите се добрал до Дунава едва ж 681 г , където нечустия му народ бил забелязан за пръв път в хисторито .и да е син на некъф Хорбат хунски принц главатар на много племена в т ч единственото упомената с котрагите това на некви евреи
Аспарух не се добрал до Дунава 681, просто тогава е завладял Мизия, иначе си е стоял в делтата и е владеел околните територии почти две десетилетия.
Изворите са категорични, става въпрос за две съвсем различни преселения в Италия.
И вземете го научете този български език и си построявайте изреченията що годе нормално, защото 90% от коментарите тук са тотално нечетивни.
цитирай
53. get - @ 49. 50. letopisec
07.10.2013 15:08
- Кир-е :))

- Едно време в учебниците в увода се започваше с:
а) предмет на науката
б) метод(и) научни
в) средства ... и отграничението и от други сродни такива ?

- Така че, самоцитата ти :)) ИСТОРИЯТА Е НАУКА, А НЕ ПРОБЛЕМ НА МЕНТАЛНОСТТА ИЛИ ПОЛИТИКА - Къмто науката История, като такава ! - да го отнеса ? :))

- склавяните(са) BEFULCI(те) от Хрониката на Фредегарий:
"„На 40-та година от
управлението на Хлотар (623 г.) някакъв човек на име Само, франк родом от Санс, заедно с други търговци отишъл при СЛАВЯНИТЕ известни като ВЕНДИ. СЛАВЯНИТЕ вече вдигнали въстание срещу аварите, наричани още хуни (хони) и техния владетел – кагана. ВЕНДИТЕ били дълго време поданици на хуните, които ги използвали като "befulci"(!).
Когато хуните воювали с други народи, те (аварите) заставали в строй в своя лагер, готови за бой, а ВЕНДИТЕ били в първите редици и се сражавали. Ако ВЕНДИТЕ побеждавали, тогава хуните (аварите) атакували напред, за трофеи и плячка, но ако ВЕНДИТЕ(!) започвали да отстъпват, то хуните ги пресрещали отзад и ги вкарвали наново в боя."

- Имаме ТРИ ТЕРМИНА относно един и СЪЩ ОБЕКТ (народ) ! - Изписван: А)славяни ; Б)BEFULCI и В)ВЕНДИ !!?

- Давам ти възможност ... до Три пъти, да познаеш - Кой, кой Е ?!? :))

ПОЯСНЕНИЯ(като за Леснописец !:))
- Лингвистите ... едното от предположенията им е, че смисъла на BEFULCI (!) идвало оТ ? - buffaloes (byvolu) биволи :)) !!

- Ето я едната от етнообразуваща ни компонента:
http://www.youtube.com/watch?v=rlhpi-WllkQ
- И това същото !
http://www.youtube.com/watch?v=Wn_f0odpg30

- А това е СПЕЦИАЛЕН ПОЗДРАВ за анархиста в Историята :)) http://www.youtube.com/watch?v=PGRt7Fq86_4

от тира-гета, също и тавро-скита(сармат) Г(ву)ЕТ :)) !
цитирай
54. letopisec - 53. get
07.10.2013 20:13
Теофан пише: „В това време, когато на изток се възцари дълбок мир, от война се вълнуваше Европа (чети: Балканите). Ето защо император Маврикий прехвърли войски от изток в Тракия” (л.м.6082).

През 592 г. „каганът поискал да му бъде увеличен данъка, но императора не уважи думата на варварина” (Теофан, л.м.6084).

С прехвърляне на войски от изток в Тракия, Маврикий станал по-уверен в силата на римското оръжия. Той дори лично инспектирал областите в Тракия, „за да види следите на варварските опустошения” (л.м.6083) още през пролетта на 591 г. Теофан пише, че „полковете стъпили в Тракия, отиде заедно с тях и Маврикий” (л.м.6083). Тогава в Тракия му довели и тримата гуслари-славяни, за които стана дума, които той като разпитал, пратил по живо да живеят в Хараклея, на Мраморно море.

Ето тези славяни, които живеели на север до морето и които аварите събирали за да воюват, обучавайки ги, разказали на Маврикий, че те северните славяни не познават как се правят оръжия от желязо....
цитирай
55. letopisec - Аварският каган бил събирал сла...
07.10.2013 21:21
Аварският каган бил събирал славяни за войници, изпращайки свои доверени хора чак до океана (Балтийско море). Това научава лично Маврикий в Тракия през 591 г., когато му довеждат трима гуслари-славяни, които му признават, че техните старейшини не ги пускали, защото римската земя била много далеч. Но, нямали избор. Маврикий разпитва що за воини са славяните, гусларите признават, че те не носят военни доспехи, не знаели как се лее желязо. Все пак Маврикий внимателно огледал тримата славяни и се възхитил на ръста им.
цитирай
56. get - @ 54. letopisec - 53. get - Кир-е, по арогантност може и да надминеш МаркСатан(?) ... ноо-о ... ?
07.10.2013 21:40
... от двама ви ! - той е повече историка - ти ще останеш летописец-а :(( !

- Милчев, нали аз ти цитирах ... сведението от Теофан за "славяните", и в неговият контекст те питах ! - Къде живеят ТЕЗИ славяни ? ... ти си замълча - Защото ! - казвал съм и пак ще повторя ... не четеш внимателно и докрай авторите(изворите) от които даваш примери-обосновките си ?!

- та отново ще ти поставя ВЪПРОСА !! - Според Теофан това Море(ерго славяни) КЪДЕ СЕ НАМИРА(т) ? - не случайно поставям ВЪПРОСА ! - там има нещо доста смущаващо ??!

ВТОРО: Относно Алцек - Алциок ?!!
- Касае се за две отделни личности ! - от различен ВРЕМЕВИ ИНТЕРВАЛ и в ИСТОРИЧЕСКИ КОНТЕКСТ !!
- Това ще ти стане ясно като прочетеш и ОСМИСЛИШ(най-вече)(?!):
1. Павел Дякон „История на лангобардите“ писана между787 и 796 г.;
2. „Салернитанската хроника“, която се датира около 974 г. от абатът на Монте Касино – Рагоалд ;
3. „Хрониката от Монте Касино“, съставена между 867 и 920 г., от анонимни автори.
4. Теофан Изповедник;
5. патриарх Никифор ... към същите можем да присъединим и ...
6. Йоан Скилица ?

В заключение ! - все още ЧАКАМ ОТГОВОР на въпроса си(!):
- Имаме ТРИ ТЕРМИНА употребени относно един и СЪЩ ОБЕКТ (народ) ! - Изписван: А) СЛАВЯНИ; Б) BEFULCI и В) ВЕНДИ !!? - три народа ли имаме ... или един с ТРИ ИМЕНА ?!! :((
- Конкретно тези хора ПРОЖИВЯВАЛИ В ПЕРИОДА, когато разглеждаме Алцек-Алциок(въпроса) - Къде живеят ? - какви са ?! ... и още други неща, с които сега няма да те натоварвам !

- Така че ... колега ! - кога се подготвите по въпроса ... елате пак ?!
цитирай
57. letopisec - 56. get
07.10.2013 23:02
Гет, казвал съм ти нееднократно. Ти бъркаш сарматските венед с адриатическите енети, оттам тръгва същественото ти объркване. Верно, че и адриатическите енети, стават известни като венети и тяхна е Венетската марка, а не това, което имаш предвид, търсейки единство на сарматските венед и славяни...Такава връзка няма и дори Йордан плахо намеква, че те са близки: венед, славяни и анти...но не ги отъждествява. При това Йордан отчетливо пише за "страхливите венед", които Херманарих още победил...Има литература, запознай се. Иначе, изпадаш в неловки ситуации...Но, от теб може да се очаква, че Херманарих е воювал със славяни??? Ти си прав, аз не съм енциклопедия, но съм все пак специализиран в определени теми, докато ти със замах пишеш от Буда до Будапешта...
цитирай
58. get - 57. letopisec - ... бъркаш сарматските венед с адриатическите енети ..." "Буда до Будапешта..."
07.10.2013 23:47
- Милчев - не знам кой какво бърка ... и не това ми е въпроса ... Тоест въпросите ми са два ?
I. ВЪПРОС:
1. Прочел ли си докрай съобщението при Теофан - как завършва ?!! - ЦИТАТ:
„На другият ден, от римляните били заловени трима СЛАВЯНИ, без каквито да е железни доспехи, само с гуслите им.
Царят ги разпитал, откъде са и къъде живеят.
Те отговорили, че са по род СЛАВЯНИ, а живеят НА КРАЯ ДО >>ЗАПАДНИЯТ ОКЕАН<<”
II. ВЪПРОС:
2. Фредегарий - конкретно ни пише за ?!! - ТРИ ТЕРМИНА употребени относно един и СЪЩ ОБЕКТ (народ) ! - Изписван: А) СЛАВЯНИ; Б) BEFULCI и В) ВЕНДИ !!? - три народа ли имаме ... или един с ТРИ ИМЕНА ?!! :((

- МЯСТОТО, където ЖИВЕЯТ СЛАВЯНИТЕ упоменати от Фредегарий ... не е нито на СЕВЕРНИЯТ нито на ЗАПАДНИЯТ ОКЕАН - То е в ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА !! - Къде ?

- Бъди така добър да ми(си) отговориш на БАЗА ТОВА КОЕТО СЪМ ЦИТИРАЛ !!

КОМЕНТАРИ:
- Инак ще се петлаем ... в още и още ... цитати ! - стигайки до Страбон(който пише за генезис на венети-келти, от малоазиатски пафлагонци и траки) ... и ... Тацит, който пък пише за венетите(балтийски) от ПЪРВИ ВЕК, че са ПО-БЛИЗКО ДО САРМАТИТЕ !!(което се отрича от германската наука - Която БезАпелативно е наложила становището, че те са РАЗЛИЧНИ от "славянските" ВЕНЕДИ(от 6-и век) дошли на мястото на Тацитови подобни ... но с изписване "оунедои" ?!

Защото ! - Не е ли ПО ТЯХНО МУ ?! - то цялата им последваща конструкция(историко-теоритична !) за "ГЕНЕЗИС на ГОТИте" отива с гръм и трясък ПО ДЯВОЛИТЕ !!

- Натрупа се много информация ... та се опасявам, съвсем обърках и без това обърканото ти мислене и стратифициране ... хроно и топологично на тези хора(енети-венети-венеди ...) ?!
цитирай
59. marknatan - Става въпрос за две личности - Ал...
08.10.2013 00:10
хорват,

и на тебе ти куца и человеската логига и нормалност в добавка на лиспата на пространствено временната концепция налична у ората

Можело и да се е крил в некой Манастир Ариански и понеже християните мразели арианите те ги наричат нечестив народ което е точно християнска термоинологоия , що да не може ?



Та за тая гюонсураюина като метод в Хисторито представяно за История OT ПСИХОПАТИ става дума

Вежливото запитване на гюонсурат за за кой препис на Теофан, Никофор говори или кой непознат източник цитира не е за гюонсурати, колкото и да са вежливи Каписк , гюонсурат

Това не е хистори а възстановките продукт на болен мозък и умсвтено осакатен индивид загубил человечески лик

Само маймуна юе си представя логореята за фактология и т там кво било

Можело и да се е крил в некой Манастир Ариански и понеже християните мразели арианите те ги наричат нечестив народ което е точно християнска термоинологоия , що да не може ?

Добрият стар Теофан е описал и генезиса на т. нар. Българи, чиито закони бяха разкрити от везд Ист Анарх , единствеата Българска историческа школа, поакзала генезиса на т.нар, Българи такъв, какъвто е, въпреки повсеместното двеста годишно осиране от бг слабоумнит лайномети на новата дегнерирала порода балкански родопци


http://imageshack.us/photo/my-images/580/kznr.jpg/

" Обаче ОТКАК богоомразния Български народ премина реката Истър, ТОГАВА и самият император се принуди поради нашествията на СКИТИТЕ и НА САМИТЕ БЪЛГАРИ да сведе Тракия до тема. ...

Тогава стана известно и тяхното име, понеже преди това ги наричали
ОНОГУНДУРИ. (5) "

(5) ПРАБЪЛГАРИТЕ са известни и под това име ОНОГУНДУРИ !?

Фца, блее за Българизиране на Балканите от Аспарух, като той отседнал с КОТРАГИТЕ на север от Дунава


http://www.kroraina.com/knigi/gibi/3/gal/3_261.html

" През същата тази година народът на Вулгарите нападнал Тракия.

Необходимо е да се каже и за миналото на уногуддурите-българи и котраги."

добрият стар Теофан


Кой напада непознатата намираща се в междуречието според фците серафимки Тракия, нечестивото племе или познатите на автора Българи ?

http://www.kroraina.com/knigi/gibi/3/gal/3_263.html

"А императорът Константин /с пълен член/, като се научил, че МРЪСЕН И НЕЧИСТ НАРОД СЕ Е НАСТАНИЛ НЕОЧАКВАНО ОТВЪД ДУНАВА “

къде е Тракия бе маймунi , в която започна Теофан,че е нападнта от българите

ОТВЪД ДУНАВА ЛИ Е


къде И КОГА е посочен нечестивията народ и как, като Българи ли

ами ако само котрагите са били смелчаците АРИАНИ ?

като е псоочен нечестив народ само боцкан психопат ще го вземе за доакз че тоша са българите защото българите са бойци а не се бият народите абойците на народите
А НЕ СА АРИАНИ НЕЧЕСТИВЦИ И ША СЕ ОДРИСКВА

ГЮОНСУРАТИ ПСИХЯСАЛИ
цитирай
60. letopisec - 58. get
08.10.2013 09:34
Гет, ти не разбра ли, че пан-славянските напъни не ме интересуват. Аз се интересувам от ранната българска история. В случая, ти вече забрави откъде тръгна разговорът. Алцек дето отишъл с неговите българи във Венетската марка...Ей тук, ти си мислеше - преди да те просветля - че той отишъл при ваште ора "славяните-венед" (?), а той отишъл в...окръг Венеция, в Италия...Не е ходил на север...
цитирай
61. get - 60. letopisec - 58. get - Ако нездраво раздутото ти Его (!) не те правеше самовлюбен и от ...
08.10.2013 11:07
... там арогантен ... То ? - Щеше да имаш уши ... та да чуеш ! ... доводите(фактите) в/у които заострям вниманието ти !!?
- От което щеше да разбереш ?!
1. Бъркаш, смесвайки сведенията, за "славянското" въстание и упоменатият в тази връзка Алциок с ... другият "герой" Алцек ?
(да си бе направил труда да прочетеш Първи том, на В.Златарски ... от този твой аФторитет, поне щеше да ти стане ясно ?!) !
2. В сведенията за събитието има ЯСНО УКАЗАНИЕ (!) ... Алциок не намира убежище при лангобардите ... и (бенВЕНЕТо, Апенини/лангобардско), А в ... ? - във ВИНЕДската марка, намираща се в днешна КАРИНТИЯ ?!!!
3. Самият Фредегар посочва още, че(?) "... там оцелелите българи били приети от местния КНЯЗ на ВЕНЕДите – "Валук"(*), и Алциок, със своите хора, останал дълги години при ВЕНЕДите."
- Този пасаж присъства също, в по-късния извор "Gesta Dagoberti", но приключва с избиването на българите в Бавария ... без да се споменава и дума, за Алциок и оцелелите от клането и тяхното преселение в КАРИНТИЯ(по-късна Карантания още по-късно "Галиция", задКарпатие, тоест зап.Украйна(русинско) !).

"Валук"(*) - относно, това дали е име или етноназвание ... има коментари при специлистите (!) двусмислено - Тъй като, може да се тълкува Й, като етносно(екзонимно) наименование на етноса, на княза("воло(х/к)") ?!

В заключение(!) - Престани да правиш внушения на публиката си(не на мен !) от вида:

А. "...10 000 българи (кутригури) подлъгват 20 000 авари от армията на тюркския завоевател ябгу (= зам.каган) Истеми.Ч
Б. авари-ТЮРКИ(!)
В. - Да правилно, съждение ! - "С други думи, имало е Алцек и той наистина заселва българи в Италия." - но смесвайки го със "славянският" бунт, го приравняваш с ТРИДЕСЕТ ГОДИШНИ ПО-СТАРИ събития и ДРУГА ИСТОРИЧЕСКА ЛИЧНОСТ ... Алциок, с неговите българи избити в Бавария ?! - не като елементи ... а Като ЦЯЛОСТЕН ИЗВОД(поради омесване на лица и събития) Теорията ти е НЕКОРЕКТНА ?!!
Г. Което Е ВИДНО ОТ ТОЗИ ТИ КОМЕНТАР-ЗАКЛЮЧЕНИЕ (!):
"Военните действия на Кубрат срещу аварите имат само един смисъл: отишъл е Кубрат през 635 г., за да отмъсти за Алцек, изгонен с 9 000 българи през 632 г." - ПОЯСНЯВАМ ... изгоненият с 9 000 българи се нарича АЛЦИОК ... за разлика от ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ по-късният Алцек ?!! :(( - Оплел си се Милчев ... сам в собственото си НЕЗНАНИЕ и ръсиш "Истини" - Като се мислиш, че си от "първа инстанция" по въпроса ?!! :((

И В КРАЯ НА КРАИЩАТА ... получих(!:)) "смислен"(?) отговор, от ТЕБ ПОЗНАВАЧА(на тази историческа епоха (!) на въпросите си (?):
1. ТРИте ТЕРМИНА употребени относно един и СЪЩ ОБЕКТ (народ) ! - Изписван: А) СЛАВЯНИ; Б) BEFULCI и В) ВЕНДИ !!? - три народа ли имаме ... или един с ТРИ ИМЕНА ?!!
2. Вярно ли е ... написаното в Хрониката на Теофан Че ?! - СЛАВЯНИ(те), а живеят НА КРАЯ ДО >>ЗАПАДНИЯТ ОКЕАН<<”.

- Кир-е, имаш претенции за ИСТОРИК-ПРОФЕСИОНАЛ ! - ако някой простодушен твой читател, ти се предовери ... това може да има последствия ПАГУБНИ за наивника(!), като тези ... от така рекламираните(от теб) КОРИФЕИ ... Златарски & Ко - в Историята на нас българите !! :((

от ТОРлак-ВОЛОхк-GwEdT*

Забележка: не всичкото "GwEdT"(?), в историческото си развитие е изпадало в унизителните условия ... да го наричат "СкЛАВ"-Servus ... това по-скоро се отнася за сЕр(в/б)ите-илирийци:((сърби) !?!

П.П.
- Тъй като, това което написах относно сЕрБите/серВи ... тоест прото"славяни" - тъй като е изпълнено и с национално-емоционален заряд(някой може да го приеме лично ?) !
- Допълвам ТВЪРДЯНОТО ОТ МЕН с тези две КАРТИ ?
- Поради това относно сорби-серби-сърби ... не случайно КАРТОГРАФИТЕ от късно средновековие а и в ново време ... по силата на традиции(и поради вътрешно присъщите им коментирани от историята качества !) ТРАДИЦИОННО ИЗПИСВАТ името на държавата, като "SeRVia" - тоест "служанка" на български !!
- В това, което обяснявам ? - можеш да се УВЕРИШ от картата на Franz Johann Josef von Reilly издадена през 1789 г. Виена ?!! - http://alte-landkarten.de/stock/alte%20landkarte/21050/Der%20Noerdliche%20Theil%20des%20Koenigreichs%20Albanien%20mit%20dem%20Distrikte%20Montenegro%20Nro%2021/Reilly.shtml
- Ето още една от 17-ти век !
https://www.monika-schmidt.com/landkarten/lk_gross/lt031210_gr_e.htm
цитирай
62. letopisec - 61. get
08.10.2013 13:54
Пълна, тотална деформация на историческите факти и топоними. Каринтия не е в Задкарпатието, а в южна Австрия. Има хроника "Покръстването на баварците и карантийците"...Освен това там пише, че Само е имал 35 години държава след 623 г именно в Каринтия и Щирия....Днешна южна Австрия.....Какъв Валух, какви славяни...къде си, изобщо....
цитирай
63. get - 62. letopisec - 61. get, Пълна, тотална деформация на историческите факти и топоними ... :))
08.10.2013 15:14
CARANTANIA - Carantania, also known as Carentania (Slovene: Karantanija, German: Karantanien ... ?
1. The name Carantania is of pre-Slavic origin. It has two possible etymologies. It may be formed from a toponymic base carant- which ultimately derives from pre-Indo-European root *karra meaning 'rock', or it may be of Celtic origin and derived from *karantos meaning 'friend, ally'.
2. Its Slavic name *kor(оn)tanъ was adopted from the Latin *carantanum. The toponym Carinthia (Slovene: Koroshka) ... смешното е, че не латинците са дали ... а те са заели от местното и по-старо проживяващо население думата :)) ! - но всеки си тълкува историята ... както му отърва, според политически и др. интереси !!
3. За въпросната Карантаниа ... която говоря, в по-късно време се намира в Горна-Австрия ?! - нямам по-точна карта ... но ето тази при нея част от държавата в горната си част ПРЕПОКРИва Карпатите(западни !) ? - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/41/Duchy_of_Carinthia-1000_AD.svg
4. Ето я по времето ... http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/HRR_10Jh.jpg ... ОСМИ - ДЕСЕТИ ВЕКОВЕ ! - тогава се е наричала Карантийска марка/ March of Carinthia (под "March" - се разбира погранична област, със специален статут и назначаван от централната власт, военен ръкэоводител Марк-граф !) !!
- Относно, това за което държиш !? - горе в дясно където граничи с другата "марка" Моравската ... да виждаш специфичният нагънат релеф ... Това са западни Карпати !!
5. В по-старо време е известна, като "Carniola" ... поселявана е от едно население с ... твърде многозначително име "Taurisci" (!) - определено, не иде реч за "туристи" ? :)) ... а за етноним в образуването на който влиза кореновата "Taur"-Бик-Див ... Бикарите ... случайно да ни докарва до ВОЛоВАРи ? - Като прозвището на Галерий( дака от Илирия ... т.е. Шопия(тур-ТУРлакия-S(h)ophia-Sapea ?!) ! ... дало в краен резултат ... от S(h)ophia ->> Sofia ?) - които също са известни с етно-прозвището си, ТОР/ТУРлаци ?!?

ГуЕТ
цитирай
64. letopisec - no comment
08.10.2013 18:12
ГуЕТ: т.е. Шопия(тур-ТУРлакия-S(h)ophia-Sapea ?!) ! ... дало в краен резултат ... от S(h)ophia ->> Sofia ?) - които също са известни с етно-прозвището си, ТОР/ТУРлаци ?!?
цитирай
65. get - - Кир-е-е ! - имаш още мно-ого да четеш ?
08.10.2013 20:03
letopisec написа:
ГуЕТ: т.е. Шопия(тур-ТУРлакия-S(h)ophia-Sapea ?!) ! ... дало в краен резултат ... от S(h)ophia ->> Sofia ?) - които също са известни с етно-прозвището си, ТОР/ТУРлаци ?!?

- Не бъркай двете прото-евро-инди ЛЕМИ (?):
1. PIE *geu- "hollow place," still others to PIE *gwen-, root of queen and Greek gyne "woman." - Та оттам и смислово Делвос(делва) ... като Делфи с пророчицата Питиа ... която ни отговаря ? ! ... със другата (!)
2. PIE *GwE ~GwO - даващи съответно: ГоуВЕдо и Крава(CoW) ! ... от там произлиза в доста европейски езици думата за ГоуВ(водя-въдя) !! - Същата КОРЕНОВА е залегнала в името на гВЕНети//Г(ву)ЕТИ//ГоуТИ !! - ако щеш вярвай но това е истина ! ... без или със COMMENTs !?
- Това същото население и култура(археологическа) се извежда в обособена група - известна ни като:урнови погребения; издигане на могилен(курганен - по сАветски :(( хълм ... Това е материалната култура на Кимерийците !!! - които са едни от първите упитомили коня: "Equus ferus caballus" - като първата дума:Equus (я има документирана в речника на балканци-траки) - втората част:caballus - я има запазена и до момента в нов български език под формата:кобила !!
- Изпреварвам, въпроса - А от къде идва КОН в българският ? - това е сарматска дума, документирана от/в Англия още от ВТОРО ВЕК от времето, когато сарматски военни контингенти са пазили "Адриановият вал" ?
- Както виждаш ? - отговарям чинно и почтенно ... което не е присъщо за теб ?!!
- Тъй като, до момента ти поставих два "елементарни" въпроса - На които отговор ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛ ?!!
I. ВЪПРОС:
1. Прочел ли си докрай съобщението при Теофан - как завършва ?!! - ЦИТАТ:
„На другият ден, от римляните били заловени трима СЛАВЯНИ, без каквито да е железни доспехи, само с гуслите им.
Царят ги разпитал, откъде са и къъде живеят.
Те отговорили, че са по род СЛАВЯНИ, а живеят НА КРАЯ ДО >>ЗАПАДНИЯТ ОКЕАН<<”
II. ВЪПРОС:
2. Фредегарий - конкретно ни пише за ?!! - ТРИ ТЕРМИНА употребени относно един и СЪЩ ОБЕКТ(народ) ! - Изписван: А) СЛАВЯНИ; Б) BEFULCI и В) ВЕНДИ !!? - три народа ли имаме ... или един с ТРИ ИМЕНА ?!! :((

- МЯСТОТО, където ЖИВЕЯТ СЛАВЯНИТЕ упоменати от Фредегарий ... не е нито на СЕВЕРНИЯТ нито на ЗАПАДНИЯТ ОКЕАН - То е в ЦЕНТРАЛНА ЕВРОПА !! - Къде ?
цитирай
66. letopisec - Виж, сега, Гет....Глотогенетизмът днес е смешен...Но ти не си...Ти си упорит...
08.10.2013 21:04
get написа:
[quote=letopisec]ГуЕТ: т.е. Шопия(тур-ТУРлакия-S(h)ophia-Sapea ?!) ! ... дало в краен резултат ... от S(h)ophia ->> Sofia ?) - които също са известни с етно-прозвището си, ТОР/ТУРлаци ?!?

- Не бъркай двете прото-евро-инди ЛЕМИ (?):
1. PIE *geu- "hollow place," still others to PIE *gwen-, root of queen and Greek gyne "woman." - Та оттам и смислово Делвос(делва) ... като Делфи с пророчицата Питиа ... която ни отговаря ? ! ... със другата (!)
2. PIE *GwE ~GwO - даващи съответно: ГоуВЕдо и Крава(CoW) ! ... от там произлиза в доста европейски езици думата за ГоуВ(водя-въдя) !! - Същата КОРЕНОВА е залегнала в името на гВЕНети//Г(ву)ЕТИ//ГоуТИ !! - ако щеш вярвай но това е истина ! ... без или със COMMENTs !?
- Това същото население и култура(археологическа) се извежда в обособена група - известна ни като:урнови погребения; издигане на могилен(курганен - по сАветски :(( хълм ... Това е материалната култура на Кимерийците !!! - които са едни от първите упитомили коня: "Equus ferus caballus" - като първата дума:Equus (я има документирана в речника на балканци-траки) - втората част:caballus - я има запазена и до момента в нов български език под формата:кобила !!
- Изпреварвам, въпроса - А от къде идва КОН в българският ? - това е сарматска дума, документирана от/в Англия още от ВТОРО ВЕК от времето, когато сарматски военни контингенти са пазили "Адриановият вал" ?
- Както виждаш ? - отговарям чинно и почтенно ... което не е присъщо за теб ?!!
- Тъй като, до момента ти поставих два "елементарни" въпроса - На които отговор ВСЕ ОЩЕ НЕ СЪМ ПОЛУЧИЛ ?!!
I. ВЪПРОС:
1. Прочел ли си докрай съобщението при Теофан - как завършва ?!! - ЦИТАТ:
„На другият ден, от римляните били заловени трима СЛАВЯНИ, без каквито да е железни доспехи, само с гуслите им.
Царят ги разпитал, откъде са и къъде живеят.
Те отговорили, че са по род СЛАВЯНИ, а живеят НА КРАЯ ДО >>ЗАПАДНИЯТ ОКЕАН<<”
II. ВЪПРОС:
2. Фредегарий - конкретно ни пише за ?!! - ТРИ ТЕРМИНА употребени относно един и
цитирай
67. get - @ 66. letopisec - Виж, сега, Гет....Глотогенетизмът днес е смешен...Но ти не си...
08.10.2013 23:22
- Милчев ! - едно време, когато ме интересуваше дадено направление в човешкото познание ... Примерно философията - знаеш ли какви отговори ми се даваха(?), не само от преподавателите (а и в учебниците) - Идеалистическо-упадъчно БУРЖОАЗНО учение, точка(.) !
- Ама какво е в същността си ... Отговор: упадъчно + буржоазно :(( !

- Кир-е, по същият начин ми звучиш с твоята мантра ОТНОСНО "глотогенезата" ? - След, като толкова я повтаряш - в контекста че, си ме ОПРОВЕРГАЛ в твърденията ми ? - дай да чуем ... обясни ни я тази пуста "глотогенеза" ?
- Тази "глотогенеза" според която, въпроса ми относно написаното в Дуклянската хроника:
"Така тези народи, сиреч готи, славяни и българи, много се сближили едни с други, най-вече за това, че те всички били езичници и че ЕЗИКЪТ им бил ОБЩ.” !
- Я правело пълен "нонсенс"(логически и научен абсурд !) - дай да я чуем ГЛОТОГЕНЕЗАта ??!

- Милчев ! - един от признаците за ОБЕКТИВНОСТ на даден изследовател Е ? - неговата самокритичност !! - да признава грешките си ... или непознаването на дадени области от познанието !!
- Това при теб липсва ! - как да го тълкувам ... както е примерно, твоето "клинчене"(избягването), да ми дадеш КОНКРЕТЕН ОТГОВОР на двата поставени, на база писмени източници въпроса ? ... ВЕЧЕ ТРЕТИ ДЕН ?

- Това е пример, за научна коректност или ... ?!
цитирай
68. letopisec - 67. get
09.10.2013 07:23
Виж сега, наистина исках да ти спестя някои неща, но щом си готов да ги чуеш....Това, което ти и Щапаров правите, и го наричате "Анализ", не е никакво "направление на човешката мисъл", то дори не е и глотогенеза, а си е направо логопедично упражнение...Разбираш ли, има разлика при дамгосванията на дадени западни философски учения като "буржоазни" от недоразвития марксизъм-ленинизъм, спрямо опита да се самотстранявате от научни категории и понятия, чрез психологизирането им...Понеже, ако за вас редуването на звукове е откритие в областта на историята, за езиковедите това е шарлатанство, понеже езиковата материя не е история на общественото развитие, и това е преодоляно окончателно в езикознанието след структурализмът на де Сосюр в началото на ХХ в. Какво искаш да ти кажа точно за Дуклянския летопис, писан след 10 в.? Аз както виждеш, не взимам цитати извън контекста и да правя заключения, а разглеждам нещата в контекста им...Защо те дразни извода ми, че нападението на Кубрат над аварите през 635 г. е необяснимо, ако не вземем предвид събитията с Алциок през 632 г.?
цитирай
69. get - Виж сега, . . . има разлика при дам...
09.10.2013 09:28
letopisec написа:
Виж сега, ... има разлика при дамгосванията на дадени западни философски учения като "буржоазни" от недоразвития марксизъм-ленинизъм, спрямо опита да се самотстранявате от научни категории и понятия, чрез психологизирането им...Понеже, ако за вас редуването на звукове е откритие в областта на историята, за езиковедите това е шарлатанство, понеже езиковата материя не е история на общественото развитие, и това е преодоляно окончателно в езикознанието след структурализмът на де Сосюр в началото на ХХ в. Какво искаш да ти кажа точно за Дуклянския летопис, писан след 10 в.? Аз както виждеш, не взимам цитати извън контекста и да правя заключения, а разглеждам нещата в контекста им...Защо те дразни извода ми, че нападението на Кубрат над аварите през 635 г. е необяснимо, ако не вземем предвид събитията с Алциок през 632 г.?


- Милчев, зад пресилената "НИ" наукообразност чрез/при опутреба "Понятие" и "Категория" - неизкушеният читател може да изгради неверни представи относно/за същите ?
I. КАТЕГОРИЯ(ж.р.):
1.
Научно понятие, ОТРАЗЯВАЩО най-общи свойства и взаимовръзки от реалната действ. и познанието(фил. опр-е).
2.
а) Родово понятие, означаващо разряд от явления, предмети или най-вече общност на х-защите ги признаци.
б) Понятие, изразяващо характерни свойства при възприемане на реалностите в някаква среда.
3. Група еднородни предмети, явления или лица, обединени поради общноста на техните пр-ци.(най-общото е Близка родовост !).
II. ПОНЯТИЕ - логически термин, обозначаващ съответна степен в развитието на интелектуалните способности на човек. Паметта възпрозвежда представният обект във вида, в който обекта е бил възприет от съзнанието; рефлективната дейност на ума, разлага обект на СУМА (от неговите) КАЧЕСТВА и ОТБЕЛЯЗВА ОБЩИТЕ за обекта КАЧЕСТВА, създавайки по този начин най-обща представа, която се означава с термин(дума).
Номиналистическото направление в логиката не разграничава общата представа от П-ТО заменяйки П-то с наименованието им(ДУМА!)

Но-О !? - в случай, че нашето познание е досежно САМО ЗА самите вещи, а не на нашите ИДЕИ ЗА ВЕЩИТЕ, то би следвало да отграничаваме П-та от конкретната дума(!), вече при това П-то се явява със СМИСЪЛ за НАУЧЕН ТЕРМИН, с ЦЕЛ да се ОБОЗНАЧИ РЕЗУЛТАТ(а) от МЕТОДИЧНОТО ИЗСЛЕДВАНЕ на ПРЕДМЕТА, на ПРОУЧВАНЕТО(ни !) и КОЕТО ИДВА ДА ИЗРАЗИ, ИСТИНСКАТА ПРИРОДА НА СЪЩИЯТ !!
В този смисъл следва да се каже, че ЦЕЛТА на НАУКАТА Е (?!) правилното определение на Понятието, КОЕТО СЕ ЯВЯВА нейният ПРЕДМЕТ НА ИЗСЛЕДВАНЕ !!

- оТ ТУК ПРОДЪЛЖАВАМ !! - с картинки, да обяснявам, Как можем да изградим НЕВЯРНА понятийна представа относно ПРЕДМЕТА, представляващ интерес за нашето проучване ?!
- Казваме примерно ? ... хуни(!):
- търсим на думата ХУНИ - аналози в ОБРАЗ ?!
- Ето ги !!
А. http://www.ernak-horde.com/Hun_image2.jpg - с обяснение "Хун от ордата на Ернак"
Б. Attila the Hun (Atli) изображение от Вики ! - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/46/Atli.jpg
В. Нахлуване на хуните в Италия - http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20100206174935/turania/hu/images/b/b5/Checa-HunCharge.jpg
Г. Германска литография от миналият век, за хуните: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2d/Hunnen.jpg/650px-Hunnen.jpg

letopisec написа:
структурализмът на де Сосюр в началото на ХХ в

- Този довод е твърде нескопосан, като опровержение !
- Това по причина ЧЕ ? - давайки ти PIE леми ... изхождам принципно от СТРУКТУРАЛИЗМА !
- Второ, това което след това ... като научна методология ... не е толкова "глотогенетика" ... а компаративистика ! - но явно за теб е трудно да разграничиш СЪЩНОСТНОто зад тези понятия ?!

- Дуклянската хроника е писана от СРЕДНОВЕКОВЕН АВТОР духовник - който е бил ИЗКУШЕН един от Вярата си в Бог ! - не от структурализъм ... или други методологично-научни "ереси" :))
- Така че, както КОМЕНТИРАШ (!) извори от Теофан ... не виждам причина (?) - поради която отказваш да коментираш писаното от Фредегарий и попа от Дукля за етносно и езикови признаци на НАСЕЛЕНИЕ - ПРЕДМЕТ на проучванията, проживяващо в Централна Европа ?!

- Така че, моля-препоръчвам !! - върни се пак на определението(от Брукхаус-Ефрон) за "Понятие" ... най-вече тая част ... след "Но-О"то ?!!
цитирай
70. letopisec - 69. get
09.10.2013 12:19
Благодаря за съветите, но аз що е понятие, езиковост и предмет на познанието уча от Хайдегер, същият този, когото ти бъркаш с Ясперс. Що се отнася до...(от Брукхаус-Ефрон) ...го оставям на теб...
цитирай
71. get - - Хайдегер - Е и ? - какво научи, от члена на НСДАП, от 1933 г. немски философ-екзистенциалист ?
09.10.2013 13:00
letopisec написа:
Благодаря за съветите, но аз що е понятие, езиковост и предмет на познанието уча от Хайдегер, същият този, когото ти бъркаш с Ясперс. Що се отнася до...(от Брукхаус-Ефрон) ...го оставям на теб...


- Относно сарказма ти ЗА ЛАПСУСА при БрОкхаус - хЪМ ? ... ВТОРО - поради моя, отправка към мисъл на Ясперс(също екзистенциалист) от идеите на който черпи и Хайдегер - докога ще го повтаряш ? :))

- Давай от свои позиции - Кажи какво си възприел от идеите на М. Хайдегер и ... предшествениците му ... както той възприема, примерно от Дилтай, Ницше или Маркс ? - видно от хайдегеровата сентенция(!):
"Тъй като, МАРКС, ОСМИСЛЯ отчуждението, а с това прониква в същностното, като историческо измерение, ПОРАДИ КОЕТО, МАРКСИСТКИЯТ ПОГЛЕД върху историята, ПРЕВЪЗХОЖДА другите исторически теории" !
- поради това ли, с такова настървение ми прокламираш СЪГЛАСИЕТО СИ с УЧИТЕЛЯТ ТИ ... Хайдегер :)) ?!!

- ВЕЧЕ МИНА И ЧЕТВЪРТИЯТ ДЕН - В чакане отговор, на конкретните ми питания ?:))

П.П.
- Цитираната хайдегерова мисъл е ? - от "Писмо за хуманизма" написана през 1946 год., уточнението е с цел ... избягване, присъщата дребнавост настъпила в спора ни !
цитирай
72. letopisec - 71. get
09.10.2013 14:56
Само в твоята глава съществуват определени смислови натоварвания, които ти пречат. № 1. няма индоевропейско езикознание, а славяно-тракийско №2 елинизъм не съществува №3 Хайдегер е марксист №4 няма българска история, това е история на готи, гети, скити, украинци №5 родствеността на езиците превръща и етносите в братя, сиреч към историята могат да се прилагат семейно-родови понятия и категории №6 ефталитите са авари № 7 Дуклянския летопис е казал нещо №8 Теофилакт Симоката е казал, че готите са славяни №9 звуковата близост на думите, е критерий от историческо естество №10 Украйна е ощетена от Русия, нищо че им дадоха Крим....:-))))))
цитирай
73. get - - Имах един даскал на времето, който в подобна ситуация казваше: Питай си Пенчо питанката ?!
09.10.2013 16:49
- Кво те питах - какво ми се отговори ... ще трябва да питам "говорителят" ти, за разяснения - какво точно искаше да ми кажеш ?!

- Знам, че философско-идеологическата база от който тръгват "болшевизма" и "национал социализма" е един и същ - Но ! - ако смяташ, че с това ми отговори ... с Какво е повлиял твоето мислене и методология Хайдегер - ще трябва да те разочаровам !!

- Милчев, на времето, кога се правеше на царския политик от НДСВ - Бе построено във Варна ... "прабългарското" селище - което е на ясла(бюджетна издръжка) от държавата - все още ?!

- Милчев, ти да не си изготовителят и вносителя на Идейният проект, на същото ?!
- http://www.youtube.com/watch?v=WUodIaI6j2E
- http://www.youtube.com/watch?v=dQUXViv0Ej4

- Хвала на таквийзи ... прабългаристи !!

В заключение ... лошото е че, няма достатъчно автентичност ... липсват ни хора със специфичен епикантус - тъй е, зле сме откъмто монголците :(((

- аз, багаин баила Токту-Гет - Казах, хане !! :)))
цитирай
74. marknatan - още малко болния маймунски мозък на ...
10.10.2013 06:16
още малко болния маймунски мозък на психопа6та гетки лизач, разбрал Мислата на психопата плагиатор боцко :
" " бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи "
да открие за пръв път на български
концепция за градовете държави на биците войни с големи мадури ха ха ха и Ромската
" " Съзирате ли в какво намират аналогии гетските и техните лизачи между боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?"

и кво било държави защото психопата боцман доказал, че според съвременното разбиране за държава с етност, племе, народ, род не се обознаяавали държави , а ко друго, както е доказал психопата плагиатор Ромски Служебни Понятия от Ромската Военна структура


психопатично слабоумно леке зафърлило партиен билет с Идеята, но проумяло, како искал да каже психопата боцко на българки с маймуняшките и "мисли"
" " бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци) гър-и (гър-ци): Само стражи "

знае престъпника психопат гетски лизач, къде е Цариград през времето на цар Александър и на кво българите са викали Цариград, кво било Византион, и кво била държавата според фсата серафимка

и как в 17 век западняците измислили понятието Византия втория признак за психопатия след разбирaнeто на Мислата на психопата боцко

престъпика геткси лизач удовлетворява и двете условия за психопата при достатъчно едно единствено да си разбрал какво иска да каже психопата боцко за пръв път на български :

" " бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи "


цитирай
75. get - - Н-Сатанаилчо, в прабългарското селище у Варна има свободна щатна бройка за Марко - искаш ли ...
10.10.2013 11:44
... да ти ходатайствам, да почнеш работа там ?! :))

- При теб също (като при Милчева) се забелязват терминологично-понятийни "блудства", което може да прерастне и в чисто познавателен проблем - Та ?

- Та, още малко разяснения относно - Що е това "Terminus" ? - Казва че това идва да каже името на божеството, под покровителството на което стоели по-граничните камъни ... Примерно, като "нулевият" такъв, "Lapis Niger" издигнат на "Forum Romanum" ?
- Тоест в превод - името на бога в съвременен български се превежда, като РАЗГРАНИЧИТЕЛ (крае-началие) ... край на едно ... начало на ... второ нЯщо ?!!

- Каменните-култови съоръжения ... по-скоро СМИСЪЛА вложен в тях - в по-късно време, се възприема в научната му употреба със ЗНАЧЕНИЕ(?):
ТЕРМИН - ТОВА Е ! - дума (или тяхното съчетание) изразяващо точно И НЕДВУСМИСЛЕНО понятието и неговото съотнасяне към други понятия в пределите на дадена специална сфера от човешкото ПОзнание(научна област), ТОСТЕ специализирани и специфични човешки знания !! ... От което идва и производната НЕЙ, НАУЧНА-понятийна ТЕРМИНОЛОГИЯ(Terminology) ?!!
- Във връзка с този термин(Terminology) - следва да сме наясно че(?) съществува:
А. терминология "Ad hoc" - тоест наложила се по сила на исторически процеси и културни традиции ... и-и ...
Б. при ОтграничениЕ ПОНЯТИЙНО ОТ (!) първоначално (значение) на думи, ВЕЧЕ в контекста на научната им ПОТРЕБА !!?

- От тук ? - примерите ми(коментарите) относно предмета на нашето проучване и спор - Е ли Византия ... понятие, което едно към се припокрива с понятието ДЪРЖАВА - дадох примери(понятийно-познавателни) от ПЪРВИ ВИД(тоест, "Ad hoc") с цитати на правно-политически термини/ЛОГОС от интересуващият ни времеви период, които са от вида: ''РОМАИКЕ АВТОКРАТОРИА'' или ''ВАССИЛИА ТОН РОМЕОН''

Б. Примера С употребата ВИЗАНТИЯ от Иеронимус Волф - вече е от ВТОРИ ВИД - Научен-"Исторически"(от ТОВА, специализиран(!) научен-термин) ?!

- Прощавай, но няма как ... по-просто да го изведа/доведа до знанието ти ?! :((
цитирай
76. marknatan - Кой с нормален разум ще прочете, че ...
10.10.2013 12:47
Кой с нормален разум ще прочете, че " бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете, хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи "
и ще ходи да дриска из нета и ще се изживява, като хисторик ?

Психопата гетски лизач, разбрал, че "- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"

Както го бил доказал психопата боцман !
"прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е " и бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи

" Съзирате ли в какво намират аналогии гетските и техните лизачи между боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?"
ПСИХОПАТА ГЕТ ИЗУЧАВАЛ ХИСТОРИТИ И ПАНИМАЕЛ ИДЕИ НА ДЕТЕВ ОТ 1970 Г ЧЕ НОЕВАТА ЧИНИЯ Е ТРАКИЙСКА ,ДОКАТО НЕ ПРОЗРЯЛ ТАЗИ ГОДИНА, kak ПСИХОПАТА ПЛАГИАТОР БОЦМАН ДОКАЗАЛ:

"- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"

гушни съафтура олигфофрен штапарски и спомени ж интервюто смешнопищко като разбрал Мисълта на шпсихопата боцко ха ха ха

" бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи "

майка ви деба нещастна, кой нормален ще прочете, че бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи "
и ще ходи да се путкрепя из нета и да Путсказва кво било Държава


психопатично слабоумно леке зафърлило партиен билет с Идеята, но проумяло, како искал да каже психопата боцко на българки с маймуняшките и "мисли"
" " бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци) гър-и (гър-ци): Само стражи "

знае престъпника психопат гетски лизач, къде е Цариград през времето на цар Александър и на кво българите са викали Цариград, кво било Византион, и кво била държавата според фсата серафимка

цитирай
77. marknatan - И без значение дали си добър ако п...
10.10.2013 12:58
И без значение дали си добър ако познаваш структурата и същността. като инжинер ,овчар,музикант,писател,танцорр,спортист,военен.общественик в съответното и поле на приложение ,като человечески продукт и дейност и да не изброяваме всичко създадено.то същата человеческа логика е валидна и за всяка друга област на человеците.Хората спазват человеческите принципи ,които са едни и същи независимо в коя област работиме,хората преди да търсщт каквато и да "научна" ,логика задължително изискват в каквото и да е било да има человеческата логика.

И ако липсва человеческата логика,както человечески продукт каквато и "доброта" или "патриотичност" " или задължителбо пък както е при всички психопати.по дифолт сектанти не излизащи от уродливостта на секттата си в която всчико сектанстско е АКСИОМАТИЧЕН ДОКАЗ И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБСЪЖДАНЕ и за това и РАЗНИТЕ МУ ПСИХОПАТИ СЕ ВРЪЩАТ КЪМ НЕНОРМАЛНОСТТА СИ ДА ДОАКЗВАТ КАК ПСИХОПАТА БОЦКО ГО БИЛ ДОКАЗАЛ ИЛИ ПСИХОПАТА СПАРАТОК ГО БИЛ ДОКАЗАЛ ,защото е ВАЖНО ЗА ПСИХОПАТИТЕ ТЕ ДА СО ГО ДОКАЗАЛИ като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ се намесва И Религиозността им по ДИФОЛТ НА ДОКАЗ„ЧЕ СИ ЕДИН ОТ ТЯХ и то на тяхната деноминация като доказ как те били разкрили на себеподобните скритта от тех от некои гадни человеци "истина"и други създаденеи от човека чрез представяне на "картина" изградена от уродливото им които .

Психопата гет активно участвува в едно престъпление ,кражба и я налага защото това е нелепата и уродлива представа на ПСИХАРИТЕ ЗА ИСТОРИЯТА.

Кой с нормален разум ще прочете, че " бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете, хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи "
и ще ходи да дриска из нета и ще се изживява, като хисторик ?

Психопата гетски лизач, разбрал, че "- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"

Както го бил доказал психопата боцман ! само, че по нашенски за да го разбере и смешкописец

"прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е
цитирай
78. get - @76. 77. marknatan
10.10.2013 14:26
- ТУРИ – етноним, синоним на САКИ, Туран – ТОПОНИМ с авестийски произход. Вл.Георгиев посочва трако-фригийското име Торкос /&#932;&#959;&#961;&#954;&#959;&#962;/, производно на протоиндоевропейското *storg – силен, мощен. /ВГ-БЕО стр.87/ В ирландски toir, torachd, tуir – преследвам,насочвам >>>НАТИРВАМ(архаичен български) староирландски tura – тълпа, въоръжена група, врагове. /EDGL/ Със санскритското turai, sura, sthira, осетинското stur – силни, герои, войни,(вТУРНА-ст/ЩУР (българско!) пущунското turyaalay - храбър, може да обясним назавнието тури, известно от Авестата, отнасящо се до РАННИТЕ САКИ обитавали СРЕДНА Азия /носители на андроновската археологична култура/ и водили непрекъснати войни с авестийските земеделски общества.
Тури е в основата на названието Туран, историческа област обхващаща Средна Азия и Таримската котловина.
- В угрофинските езици, в марийски tyre, фински, естонски terve, вепск t'erveh – силен, вероятно индоевропейска, иранска(САРМАТСКА !) заемка. /VS-ETD/ Това название /тури, Туран/ НЯМА НИЩО ОБЩО с много по-късно появилият се древноТЮРКски, ТЮРКутски етнос.

- За ВОЛО-ГЕЗ (предводителя на Б/ВЕСите) и ВОЛОГАСТ от Повест временых лет - Няма засега да правя... отправки и коментари ?!
- Но в Холмогорската хроника (17-ти век) се прави коментара, че Александър Македонски е прогонил ВОЛО(х/с)ИТЕ(волохите) от обичайните им местообитания ... приЧерноморие и приДунавие - където те проживявали към момента ?!
- Димитър Хоматиян - прави същият коментар - за завърналите се в бащините си земи ... по-ранни поселенци БЪЛГАРИ, които си ги възвърнали с военна сила ... и по правото на родственото-джентилско-суб"Йугантум (Колко ми докарва латинският термин превеждащ се:По силата на ТЕЖЕСТА-ИгО ... на по-късното изписване в титлата "Суб-Иги) при князете ... завърнали се от северните брегове на Дунава, където те Царували "петстотин години с остригани глави" - Да острижеш коса ... особено на жена ... това е равно на ОПОЗОРЯВАНЕ ! - А след като, върнали земята си - вече ходят с коси ?!!:)
цитирай
79. marknatan - Кой с нормален разум ще прочете, че ...
10.10.2013 15:06
Кой с нормален разум ще прочете, че " бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете, хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи "
и ще ходи да дриска из нета и ще се изживява, като хисторик ?

Психопата гетски лизач, разбрал, че "- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"

Както го бил доказал психопата боцман !
"прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като "комита е " и бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете,хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи

" Съзирате ли в какво намират аналогии гетските и техните лизачи между боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?"
ПСИХОПАТА ГЕТ ИЗУЧАВАЛ ХИСТОРИТИ И ПАНИМАЕЛ ИДЕИ НА ДЕТЕВ ОТ 1970 Г ЧЕ НОЕВАТА ЧИНИЯ Е ТРАКИЙСКА ,ДОКАТО НЕ ПРОЗРЯЛ ТАЗИ ГОДИНА, kak ПСИХОПАТА ПЛАГИАТОР БОЦМАН ДОКАЗАЛ:

"- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"
цитирай
80. get - Натанчо - защо те мързи сам да проучиш какво означава, това пусто ? - "comitae" ?
10.10.2013 15:49
- Същото един път е със значение от късно-античен латинско със значение: съратник, спътник + още хранен човек, сътрапезник !
- Ето ти го на английски:
1. VISCOUNT (n.) - late 14c., "deputy of a count or earl," from Anglo-French and Old French visconte, from Medieval Latin vicecomes (genitive vicecomitis), from Late Latin vice- "deputy" (see vice-) + Latin comes "member of an imperial court, nobleman" (see count (n.)). As a rank in British peerage, first recorded 1440, when John, Baron Beaumont, was made one by Henry VI.
2. с Връзка към: COUNT (n.)- title of nobility, c.1300, from Anglo-French counte (Old French conte), from Latin comitem (nominative comes) "companion, attendant," the Roman term for a provincial governor, from com- "with" (see COM)
3. Виж: "COM" - word-forming element usually meaning "with, together," from Latin com, archaic form of classical Latin CUM "together, together with, in combination," from PIE *KOM- "beside, near, by, with".

- Разбираш ли сега ? ... откъде идва наричания в български песни "дост стани ми - КУМ бъди ми !" ?
- или връзката по сватовство КУМ(ец) отде идва ?
- от подобен произход е и "комет"(не космическа) а КМЕТ - административна !!

- От постното по-горе изобрражение "ВДИГАНЕ ВЪРХУ ЩИТА" комците-комити-комитае ... са тези КОИТО С ЧЕРВЕНИТЕ КАЛПАЦИ издигат водача и СИМВОЛИЧНО ГО овластяват с "ИМПЕРИУМ"а !! - няма попове ... има комити-COMES(сътрапезници), участници не само в пировете а и във ВОЕННИЯТ СЪВЕТ при ИМПЕРАТОРА ... или поне кандидата за бъдещ такъв !!
цитирай
81. marknatan - на психопата гетскилизач съм му ...
10.10.2013 16:15
на психопата гетскилизач съм му предложил от 10.01.2011 :

"Плащам ти посещението при психиатър плюс денгубите ,само му занеси коментарите си от блога и ми изпрати диагнозата. Ако има разлика с моята ти превеждам една година пенсията
- Изборът си е на психопата ! "


ПСИХОПАТА ГЕТ ИЗУЧАВАЛ ХИСТОРИТИ И ПАНИМАЕЛ ИДЕИ НА ДЕТЕВ ОТ 1970 Г ЧЕ НОЕВАТА ЧИНИЯ Е ТРАКИЙСКА ,ДОКАТО НЕ ПРОЗРЯЛ ТАЗИ ГОДИНА, kak ПСИХОПАТА ПЛАГИАТОР БОЦМАН ДОКАЗАЛ:

"- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"

" Съзирате ли в какво намират аналогии гетските и техните лизачи между боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?"

Кой с нормален разум ще прочете, че " бъл-гар-и(българци) : Стражи на върховете, хълмовете или стражи на проходите и клисурите(клисурци).
гър-и (гър-ци): Само стражи "
и ще ходи да дриска из нета и ще се изживява, като хисторик ?

Психопата гетски лизач, разбрал, че "- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт"

Както го бил доказал психопата боцман !


"Плащам ти посещението при психиатър плюс денгубите ,само му занеси коментарите си от блога и ми изпрати диагнозата. Ако има разлика с моята ти превеждам една година пенсията
- Изборът си е на психопата ! "
цитирай
82. marknatan - инженер алхимиците и фсите сера...
10.10.2013 16:33
инженер алхимиците и фсите серафимки с ветеринарните недомислици и неделните им професори могат да се възползват от обявата ми да покажат използвано понятие в ромската "теза", което да отговаря на действителното си доказано историческо съдържание. По хилядарака на понятие. Психопата боцман вече опита и изгърмя. Български дукс било означавало български дукс в "теза !?" в която се търси и доказва името на българите ,търсещото се българи означавало българи и това доказвало какво са българите !?

Ако психопата плагиатор имаше мозък вместо слюнки,поне щеше да напише ,че български дукс означавало граничарски дукс , следвайки откраднатата му идея на Керамисопулос ,че българите са стражари

Византия не била съществувала до 17 век. Имало само ИРИ, което било нещо, като Византия, но не толкова Ристиенизирна. Ромските стражари от бул долина и гард охрана не били ристиени, а само стражари

мама ви деба нередовна разбрали кво искал да каже псоихопата боцман

" Aз нямам теза за бургариите, а за името българи, от бул долина и гард охрана"



цитирай
83. leonleonovpom - МИЛЧЕВ, ТОЛКОВА ЧЕТОХ, ЧЕ НАКРАЯ ...
10.10.2013 16:48
МИЛЧЕВ, ТОЛКОВА ЧЕТОХ, ЧЕ НАКРАЯ ПОПИХ И ГРЕШКИТЕ!
Взех и аз да пиши дифинирам, въпреки, че прекрасно знам, че е дефинирам- от дефине-определям - романската връзка на българите, тя е много далечна, горе долу от Омирово време, да не кажа от Еней/ той не е грък, нали така/
Взех да търся причината и я намерих-твой коментар пореден номер 46
цитирай
84. marknatan - престътника гетски лизач бил боец ...
10.10.2013 17:46
престътника гетски лизач бил боец на партията, следовател, който всяка година минавал психологически тест... докато не захвърлил партийния билет ХА ХА ХА

Кога е бил нормален гетския лизач, когато минавалк психологическите тестове защото Вярвал в Идеята, като боец на Партията защото за разлика от вулгарина боецът бил с достойство или, когато захвърлил Партийният билет ха ха ха защото разбрал мисълта на психопата боцман Българи от бул долина и гард охрана и се разкайвал за миналото си и бил разбрал колко бил ненромален яе вярвал в такава гнусна идея ИДЕЯ не като мисълта на психопата боцман чиста боцманска дришня


колко пъти психопата гетски лзиая плаче на швестерското рамо и си затръгва като фцата серафимка от блога

НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА ПРЕДАТЕЛИТЕ

ненормални лекета или не


колко дуви е вкарал в затвора боеца на Партрията с непогревимото си чувство з а Истина защото бил минавал психологическите тестове
доката не рабрал Мисълта на психопата боцман и зафърлил Идеята като ненормална

кога е бил редовен тоя психопат и кога индженер алхимика ва го уреди за интервю в ДУМА ха ха ха като разбрали мисълта и Правилния Принцип на психопата боцман

ха ха ха

цитирай
85. get - @Натанчо :)) - Зле Каишев - стегни се ! - Единствено това ми остаНА ДА КАЖА ПОРАДИ ПОВЕДЕНИЕТО ТИ на блоговият идиот ... със старозаветни имена ?!!
10.10.2013 19:58
- Каишев ! - Кога ми изкараш писмени източници с ИЗПИСВАНЕ(!): "Б/ВИЗАНТИОН АВТОКРАТОРИА" или Б/ВИЗАНТИОН ТОН РОМЕОН'' ???
- Ще приема за издържана ТЕЗАТА чЕ ? - ВИЗАНТИОН е СИНОНИМНО на ''РОМАИКЕ АВТОКРАТОРИА'' или ''ВАССИЛИА ТОН РОМЕОН'' ?! - до тогава твърдението ти е пълен Н-О-Н-С-Е-Н-С !!!

- Това са пУдсказки за г-на Милчева (?)
- 1. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/Marca_Vinedorum-en.PNG - VALUK's CARANTANIA, 7th century (от Atlas of Slovenia) !
- 2. Екстравагантна е ТЕЗАТА изказана от Ото Менхен-Хелфен, който смята, че Vulgares(АЛЦЕКОВИ БЪЛГАРИ !), описвани като противници и съюзници на лангобардите в различни епизоди от тяхната история, СА всъщност ГЕРМАНСКИ етнос, който няма нищо общо с българите от Източна и Югоизточна Европа.
Това напомня доста и на остарялата теория на С. Уваров, която свързва българския етноним с този на бургундите.
- 3. Интересен е В. Златарски с коментарите си при които поставя ясно разграничение между ПОВЕСТВОВАНИЯТА упоменаващи АЛЦЕК и АЛЦИОК ? - С оглод писанато от Фредегарий и (повече П. Дякон) : "„През тази година(631/632) в Панония, в царството на аварите, наричани още хуни, възникнали ожесточени разпри, тъй като един от аварите и един от българите спорели за властта, на кой от двамата се пада да я наследи. И така, като събрали хората си, двамата почнали да воюват помежду си. И най-сетне аварите надвили българите. А като били победени, девет хиляди българи, заедно с жените и децата си, изгонени от Панония, отишли при Дагоберт и го помолили да им позволи да останатв земята на франките. (...) И никой от тези българи не останал жив, освен Алциок. Той със СЕДЕМСТОТИН МЪЖЕ, ЗАЕДНО С ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА им, се спасил във Венетската марка.(ВИЖ т.1 ) ?
- 4. Алцек пристига в Италия(Лангобардия) през 666~668 години !
цитирай
86. leonleonovpom - В античността да се говори за нар...
10.10.2013 20:34
В античността да се говори за народност си е еретично.
Самите хора не са живеели с тази мисъл.
И дори да са я имали , не се е влагало това, днешно съдържание
Така, че тука има, тука няма, според желанието
Траките не били народ, защото нямали обща държава
Ами гърците. По днешните разбирания, ще призная,че са били, ако ми се даде точна карта с границите, квадратни километри площ и брой население-хиляди или милиони от последното преброяване, като в него се отчетат и илоти и роби
В противен случай не
Искам да знам кога е основана общата им държава.
Това за 50 годишния период признавам
Не признавам Александър за обединител
Това е равносилно АлександърІІ да се каже ,че е българин, за това ни е освободил
Толкова за предателите!
цитирай
87. get - @86. leonleonovpom
10.10.2013 21:54
- Четем от : "Anonymi Byzantini Vita Alexandri regis Macedonum"
- 1."Мъдрите елини, потомци на боговете, като изброиха звездите по небето и узнаха мярата на земята и морето, решиха, че всичко им е известно. Та според тях Нектенабо, последният фараон, царят на Египет, бе отлично образован в гадателското изкуство, магията и астрономията, тъй че знаеше всичко (...) Като прекоси Египет, Нектенабо достигна Гърция, отмина областите на Пелопонес и Тесалоника и дойде в Македония (...) седеше на определено място и предсказваше на минувачите начинанията на съдбата им. (...) Филип имаше за жена Олимпиада, но тя бе безплодна и не можеше да роди от него.(...) А орелът беше Нектенабо, той влезе в стаята, сноши се веднъж с Олимпиада и изчезна. (...) Щом настъпи часът на раждането, царицата изпрати да повикат Нектенабо. Той отвори книгата си по астрономия и видя планетите и съзвездията и че часът не беше добър да роди детето. Каза на жените и те вдигнаха високо краката на царицата, за да не падне детето. И когато Нектенабо видя, че нощта напредва и въртенето на небето и елементите на земята се усилват, нареди да пуснат царицата и тя роди детето. То излезе на бял свят, изплака и като проговори, рече: „Когато се изпълнят четиридесет години, пак ще се върна в тебе, земьо, майко моя!" И всеки видя и се изненада как детето проговори.
- 2. ГЛАВА СЕДМА: 3. И Александър потегли с тридесет хиляди младежи и се отправи да воюва срещу скитите (1) Войската на скитите нямаше чет(...)избра най-подходящото място, което беше труднодостъпно и непознато на скитите.(...) Когато скитите достигнаха мястото и навлязоха в теснината. Александър нареди да свирят тревога зад тях и македонците нададоха вик. А скитите се заблъскаха помежду си, отпред изскочиха срещу тях войниците от засадата, нападнаха ги и отзад, а те стояха и не очакваха вече нищо освен смъртта. Нададоха викове за милост и се притиснаха едни към други . Александър се смили над тях и веднага заповяда битката да се прекрати, нареди всички да бъдат оковани и отведени при неговата войска, докато реши какво да прави с тях.

4. Щом отидоха на отреденото им място, Александър заповяда на техните първенци да пристъпят към него. Те пристъпиха разтреперани, а той им рече: „Видяхте, че провидението ви предаде в ръцете на македонците и вие не можахте да се противопоставите на праха от краката ни. Мои роби ли сте, или не?" А те отвърнаха уплашени: „Твои роби сме, господарю, и ще ти робуваме довеки, ако ти е угодно." И те паднаха ничком и целунаха нозете му. А Александър, изпълнен с добро чувство към тях, нареди да ги освободят от оковите

(1) Всъщност първата самостоятелна война на Александър още като младеж е срещу тракийското племе меди.

- Относно КОЛКО ДЪРЖАВИ(!) са имали ТРАКИТЕ - ще коментирам в следващият пост ?!! - лошото е че, онези КОИТО СА СЛЕДВАЛИ МОДАТА(да се завиват в ЧАРШАФИ) ... като в страната на фараон Нектенабо - който СПОРЕД повествованието ... ПОМОГНАЛ Олимпиада да зачене - все де с подкуп, де с ласкателски език - са намирали топли места в дворовете на "тракийските династи" - Та после са ги навеждали към братоубийствени войни ?!!
Забележка (!) Животът на АЛЕКСАНДЪР, ЦАР НА МАКЕДОНЦИТЕ - можете да прочетете:http://www.promacedonia.org/aleks/index.html
цитирай
88. marknatan - Може ли престъпника гетски лизач ...
10.10.2013 22:04
Може ли престъпника гетски лизач боец на партията вярвал в Идеята, по чиито следствени дела са осъдени стотици граждани да разбер, че след като си е захвърлил партийният билет, защото разбрал колко била грешна Идеята, всичките дела по които е работил и са издадени присъди следва да се отменят, ако маймуняшката балканска губерния бе правова държава, каквато никога не е била за кирометофците и няма и да бъде

Точно толкова, колкото психгопта боцман и ил да дебилния психопати гюведжари около него може да разберат, че е психопат
цитирай
89. get - 88. marknatan: Може ли престъпника ... дори и на престъпника дават право на дума - Нали ?
10.10.2013 22:36
- Обвиненията към мен са две !?
- Като какъв и по силата на това, Какво съм работил в МВР ?
ОТГОВОР: Целият ми стаж , като работещ криминален инспектор(детектив-англ.) - Полето на дейност на който, по смисъла на Наказателен кодекс на р-ка България, Е ?
Глава втора:ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ЛИЧНОСТТА: Убийство; Телесна повреда; Изнасилване; блудство; Злепоставяне; Отвличане и противозаконно лишаване от свобода ; Принуда; Обида и клевета ...
Глава пета:ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ СОБСТВЕНОСТТА: Кражба; Грабеж; Присвоявания; Измама; Изнудване ...
ОБЩООПАСНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ;
Престъпления, извършени по общоопасен начин или с общоопасни средства - Палеж; наводнение;
- Престъпления по транспорта и съобщенията
- Престъпления против народното здраве и против околната среда
-
- Престъпления против паричната и кредитната система - дотолкова ! - справи се с останалите Глави и Раздели ... да се ориентираш ? - с какво се занимаваше Политическата и сродната и Стопански(икономическа) полиции ?!!

ВТОРО ОБВИНЕНИЕ: Хвърлили "партиен билет" - ОБЯСНЯВАМ ! - след излезлият през 1990 г. нормативна разпорерда(правен акт) - пред служителите бе поставена алтернативата ... оставаш член на Партията(единствена съобразно дотогава действащият чл.1 в Конституция на Народна (че и) Република България !
- На което ... получиха(вероятно резонният ми отговор) - Аз съм постъпил да служа в МВР - не на партия а на СУВЕРЕНА ...Народа на страната носеща името България !!

- В заключение да попитам - Ако смяташ, че преследването и предаването на Закона на криманалният тип ... убил невинна жертва ... е укоримо действие и антиморален акта ?? - Да прав, си - в "светлината" на една такава изкривена логика ... Излиза, че аз, като криминален полицай съм действал в разрез със Закона, тоест бил съм ПРЕСТЪПНИКА :(( !??
цитирай
90. marknatan - Кога престъпника гетски лизач р...
11.10.2013 03:32
Кога престъпника гетски лизач разбрал мисълта на психопата плагиатор боцман, - Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт", от бул долина и гард охрана= българи

" Съзирате ли в какво намират аналогии гетските и техните лизачи между боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?"

е било нормален , когато е служил като боец на Партията и вярвал в ИДЕЯТА или когта захвърлил Партийния билет , защото служел " не на партия а на СУВЕРЕНА ...Народа на страната носеща името България"

Е точно така де като беше с партийната книжка как служеше на НАРОДА СУВЕРЕНА като си БОЕЦ НА ПАРТИЯТА а требваше по твои думи да си захвърлил партийния билет?

Как си служел на СУВЕРЕНА , като си с ПАРТИЙНА КНИЖКА която си захвърлил за да служиш на СУВЕРЕНА, докато я имаше тя партийна книжка как служеше на СУВЕРЕНА, ПСИХОПАТ, като си с партийна кницка На кой служив бе психопата нещастен разбрал мисълта на психопата боцман кво били българите охрана на долини а гърците само охрана

ИДИОТ

ПРЕСТЪПНИК ПСИХОПАТ

Как ще разбере психопата боцман или ил да дебжилния или тоя престъпник, че са ПСИХОПАТИ

МИ ПО УСЛОВИЕ Е НЕВЪЗМОЖНО

майка ти деба нередовна колко пъти ти се каза, яе никой не очаква самопризнанието на един психопта и ако психопата престъпник не си признаел не бил престъпник

цитирай
91. marknatan - Кога престъпника гетски лизач р...
11.10.2013 03:35
Кога престъпника гетски лизач разбрал мисълта на психопата плагиатор боцман, - Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт", от бул долина и гард охрана= българи

" Съзирате ли в какво намират аналогии гетските и техните лизачи между боиЛи, БОУили, ТАУРОскити и Войнуците-бургари от Римската теза ?"

Кога престъпника гетски лизач разбрал мисълта на психопата плагиатор боцман е било нормален , когато е служил като боец на Партията и вярвал в ИДЕЯТА или когта захвърлил Партийния билет , защото служел " не на партия а на СУВЕРЕНА ...Народа на страната носеща името България"

Е точно така де като беше с партийната книжка как служеше на НАРОДА СУВЕРЕНА като си БОЕЦ НА ПАРТИЯТА а требваше по твои думи да си захвърлил партийния билет?

Как си служел на СУВЕРЕНА , като си с ПАРТИЙНА КНИЖКА която си захвърлил за да служиш на СУВЕРЕНА, докато я имаше тя партийна книжка как служеше на СУВЕРЕНА, ПСИХОПАТ, като си с партийна кницка На кой служив бе психопата нещастен разбрал мисълта на психопата боцман кво били българите охрана на долини а гърците само охрана

ИДИОТ

ПРЕСТЪПНИК ПСИХОПАТ

Как ще разбере психопата боцман или ил да дебжилния или тоя престъпник, че са ПСИХОПАТИ
цитирай
92. letopisec - Размисли...
11.10.2013 09:49
Страбон през І в. е считал, че упоменатите от Омир в "Одисеята" през VІІІ в. пр.н.е. кимерийци, са обитавали днешна Кампания (в Южна Италия) близо до ез. Авернус (Lago D’Averno). Елинската традиция е смятала, че там е бил входа към Хадес, отвъдния свят. Тъй като тези места са разположени близо до залива на Неапол, разположен точно там, където е описанието на Кратет (атински философ от I в. пр. Хр., създател на глобуса), Страбон е смятал, че е възможно Омир да е имал предвид точно този залив. Това свое мнение Страбон заимства от елинистичната традиция преди н.е., която разполага кимерийско селище там. Случайно или не, българите на Алцек през 662 г. от н.е. се заселват именно по тези места. Понеже в региона е пълно с топоними с името "българи", е възможно те да не произхождат от VІІ в., а от времето на кимерийците, чийто език е бил близък до скитския. "Бал" е означавало "военен отряд". Може би кимерийски военни отряди (бал) действително са се заселвали там, независимо, че учените смятат, че това е псевдо-легенда... Знае ли човек, щом българите сме генетично близки до италианците, както се говори напоследък...Все пак образа на кимерийци препускащи на коне, е съхранен на етруска ваза...
цитирай
93. letopisec - През VІ в., когато славяните и тю...
11.10.2013 11:37
През VІ в., когато славяните и тюрките живеят на табуни и в шатри, българите отдавна имат градове и държави. Руският кимеролог Асколд Иванчик издаде през 1993 г. в Швейцария първата си книга за кимерийците, с която преобърна научните представи за този велик "исторически народ", който както пише Прокопий Кесарийски, през VІ в. е `татко` на хуно-българите...Кимерийците нямат нищо общо нито с траки, нито с украинци...Кимерийската прародина е била на юг от Кавказ, там където пише за древни българи и арменския историк от V в. Мовсес Хоренаци...На Асколд Иванчик веднага беше поверено в Русия да ръководи основните научните звена за древната история и да не допуска паранаучни елементи там, като Фоменко, Клисьов, Чудинов и техните протежета от Македония и България, Аристотел Тентов от Скопския парламент и Павел Серафимов-Спароток...
цитирай
94. get - - Вот ето, Да-а !! - това обяснява, напълно !!! - защо г-на Милчева, играе ролята на "Исторически цензор", досущ ...
11.10.2013 12:22
letopisec написа:
През VІ в., когато славяните и тюрките живеят на табуни и в шатри, българите отдавна имат градове и държави. Руският кимеролог Асколд Иванчик издаде през 1993 г. в Швейцария първата си книга за кимерийците, с която преобърна научните представи за този велик "исторически народ", който както пише Прокопий Кесарийски, през VІ в. е `татко` на хуно-българите...Кимерийците нямат нищо общо нито с траки, нито с украинци...Кимерийската прародина е била на юг от Кавказ, там където пише за древни българи и арменския историк от V в. Мовсес Хоренаци...На Асколд Иванчик веднага беше поверено в Русия да ръководи основните научните звена за древната история и да не допуска паранаучни елементи там, като Фоменко, Клисьов, Чудинов и техните протежета от Македония и България, Аристотел Тентов от Скопския парламент и Павел Серафимов-Спароток...

... каКто Тодор Павлов(с малко име "академик" я е играел след "9-ти Септемврий" ?!) в нашата БЪЛГАРСКАТАта история(академична мисъл !) ??!

- Обяснявам за НЕИЗКУШЕНИТЕ читатели, в науката История ?!
- ВЕЛИКОмосковците, в същността си от угро-фински произход ... постоянно заемат такива исторически позиции ?!
- Навремето, това бе от позицията на "скиФската теория" - според която на нас българите, отделиха "завидната роля" (!) да бъдем - смес от тюрки-славяни и-и-и ... ма-а-лко "траки" ?!
- Сега в момента, с оглед новите исторически и най-вече археологични и антропологични открития ... се видя, че има КУЛТУРА много по-РАННА от скиФската ?!
- По силата на горното и НАЙ-ВЕЧЕ, че ?!! ... ВЕЛИКОмосковците, ЗА ТЯХ няма НИКАКВИ ИНДИКАЦИИ (до 11-ти век !!), ни в писменни източници, ни в материални обекти(археология !) ... и те, движени от шовинизма и чувството си за превъзходство ! - взеха та ... доразвиха (!) ... по-старата "скиФска" в ПО-новата "кимерийско-генезисна" теория !! - Защо ??
- Защото у Кимерийско е препълно с артефакти, които ги правЯТ едни от най-древните европейски народи ? - поради това и КИМЕРИЯ следва да стане(се обърне !) на РОСС - Разбирай ВеликоРОССия - А МилчевА, следи (!) някой да не се набърка с теории и писания ... Които са в противоречие с "правата линия" очертана от Руската ак-я на науките ?!

- Как е Милчев ? - добре ли плащат ... "старите-нови" господари от Север - Угро-финия, МоКШа(от там и МОКШани (едно от угърските племена, на чиято територия, княз Юрий Долгоруки(българин) изгражда седалището си (усадба) през 10-ти век !!) ... известна повече, като МОСКОвия !!!?

- Затова ли с такова настървение МОКШите доказват, че украинците са "баджанаци-пацанаци" - демек "печенеги" = угро-тюрки - Бу-хъ-хъ !!
цитирай
95. letopisec - 94. get
11.10.2013 14:17
Всъщност, първите "Рос" са владетелите на Урарту отпреди VІІ в. пр.н.е. Руса І, ІІ и т.н., упоменати, както знаеш и в Книга на Йосипон (Сефер Йосейфон) от Х в...!!.. Книгата на Йосипон излиза през Х в. и съдържа доста интересни неща, чийто спомен води към далечното минало. Така например през края на ХІХ и началото на ХХ в. много учени са изумени от сведението на Йосипон, че русите живеят при р. Кура...Река Кура е близо до ез. Ван...Гадаейки какво иска да каже Йосипон, нашите учени решили, че това не е р. Кура, а р. Киева...Обаче пустия му Йосипон, написал още, че реката се влива в морето Гурган, а така е наричано само Каспийско море...Учените се уморили да гадаят и забравили текста на Йосипон...Дошло време, открили урартските старини през втората половина на ХХ в. и не щеш ли, се оказало, че тоя Руса, дето живее при р. Кура, е всъщност името на урартски цар. При това урартите се самонаричали "БОЯНИ"...Оттук става ясно, че произхода на думата Рос е наистина "еизточен", а не нормански от Руга...В староеврейски "рош" е владетел, "княз"...Рух, Рекс...Просто е!
цитирай
96. letopisec - Глава първа: Криминализиране на етническата история....:-)))
11.10.2013 14:21
get написа:
- Обвиненията към мен са две !?
- Като какъв и по силата на това, Какво съм работил в МВР ?
ОТГОВОР: Целият ми стаж , като работещ криминален инспектор(детектив-англ.) - Полето на дейност на който, по смисъла на Наказателен кодекс на р-ка България, Е ?
Глава втора:ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ЛИЧНОСТТА: Убийство; Телесна повреда; Изнасилване; блудство; Злепоставяне; Отвличане и противозаконно лишаване от свобода ; Принуда; Обида и клевета ...
Глава пета:ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ СОБСТВЕНОСТТА: Кражба; Грабеж; Присвоявания; Измама; Изнудване ...
ОБЩООПАСНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ;
Престъпления, извършени по общоопасен начин или с общоопасни средства - Палеж; наводнение;
- Престъпления по транспорта и съобщенията
- Престъпления против народното здраве и против околната среда
-
- Престъпления против паричната и кредитната система - дотолкова ! - справи се с останалите Глави и Раздели ... да се ориентираш ? - с какво се занимаваше Политическата и сродната и Стопански(икономическа) полиции ?!!

ВТОРО ОБВИНЕНИЕ: Хвърлили "партиен билет" - ОБЯСНЯВАМ ! - след излезлият през 1990 г. нормативна разпорерда(правен акт) - пред служителите бе поставена алтернативата ... оставаш член на Партията(единствена съобразно дотогава действащият чл.1 в Конституция на Народна (че и) Република България !
- На което ... получиха(вероятно резонният ми отговор) - Аз съм постъпил да служа в МВР - не на партия а на СУВЕРЕНА ...Народа на страната носеща името България !!

- В заключение да попитам - Ако смяташ, че преследването и предаването на Закона на криманалният тип ... убил невинна жертва ... е укоримо действие и антиморален акта ?? - Да прав, си - в "светлината" на една такава изкривена логика ... Излиза, че аз, като криминален полицай съм действал в разрез със Закона, тоест бил съм ПРЕСТЪПНИКА :(( !??

цитирай
97. leonleonovpom - Гет, в днешна България/ правя ра...
11.10.2013 14:55
Гет , в днешна България/ правя разлика и то голяма от предишна България, която обичам и защитавам/ всичко е сбъркано и то точно обратно
По една единствена причина-пари и то много
Както беше казал онзи прозорлив англичанин за българина през 1990г , че за пари ПРОДАВА майка си и баща си!
Прав е за съжаление!
Влезеш ли в съда с престъпника, моментално ставаш виновен, а той зашитен, заема мястото ти
Ти нямаш права, но той има
Защото съдът е подкупен и трябва да му платиш, затова, че има права да съди и въпросните лица заемат място, независимо, че е платено
А престъпника има пари и то много.....
цитирай
98. get - 95. 96 letopisec - Прав си да се наричаш "НАСИЛНИК-а" с оглед ТРАКТОВКИТЕ ти на БЪЛГАРСКАТА история ?!!
11.10.2013 15:02
- Защото в латински "crimen" (genitive criminis) - отговаря на НАСИЛНИК-престъпник ?!

- Относно юдео-ешкеназките (РАЗБИРАЙ) ГОВОРЕЩИ немски(прусаци-вАрги-венди, "оунедои" при Тацит ... приели ЮДАИЗма ) - че ВИДИТЕ ЛИ (?) - произхода им е от ХАЗАР-аСКУДЗА - ПОСЛЕДНОТО, срещано и като етносно наименование на СКИТИ-САКА "скутаи"(скотовъдец !) - Знаеш ли колко се връзвам на едни такива "болтовни"(празни приказки !) ??!

- Относно Какво искам да ти кажа ??! - ви Това с Което, те поздравявам и ДЕМОНСТРРИРАМ - истинският произход на пацанаците-хуни ... които ни демонстрират, приложението(от втори вид ?!) на "хунски калдрон" в типична за тях ситуация - БОЙна, срещу римо-католическите ренегати(склави)поляни от Ржеч Посполита !!? - http://www.youtube.com/watch?v=rlhpi-WllkQ - виждаш ли охранените "по-вари" - върху Какви калдрони думкат ... давайки такт на настъпващият "таб/вор" ?!! - това са То "рус"ите ... не МОКШАНИТЕ-Московчани РОССи=угро-фини ?!
- Хуните са сармати-те, както ни казва ... Procopius (VI в.) writes in History of the Wars Book III: The Vandalic War: "the Massagetae whom they now call Huns" (XI. 37)(Масагетите, които днес назовават Хуни) !! - Осмисли !! - тази ЕТНОНИМНА ТРАНСФОРМАЦИЯ в името(хуни-масагети-сауромати !!) от този ВРЕМЕВИ ПЕРИОД ... пък след това почвай да ми обясняваш за по-старият хронологично, дяда си Цар Руси(или Иван от Москва ?!) ... от който идвало името на РОССите - крадци на украинско-руската история от началото на МИЛЕНИУМА та до 12-ти век, вече като МОСКОвити - дядо Ивановци (от лудият цар Иван Грозни(страшни - в прревод, б.м.) ?!!
цитирай
99. marknatan - хей смешнопишко, недей да ми триеш ...
12.10.2013 04:30
хей смешнопишко , недей да ми триеш коментари

поставил съм въпрос и съм го перифразирал не за да го триеш

коментирай и отговори дай си мнението на леке според умствените си възможности и нравсвеноите си критерии на леле като по коментите на психопата боцман в блога ти , но не трий

това че си от категорията престъпници психопати геткси лизачи, инж алхимици фси серафимки и традиционната ил да дебилна сган и боцкани олигофрени разбрала мисълта на психопата боцман ти дава права само да триеш коментарите на себеподобните ти видиотени отрепки

Кога престъпника гетски лизач разбрал мисълта на психопата плагиатор боцман е било нормален , когато е служил като боец на Партията и вярвал в ИДЕЯТА или когта захвърлил Партийния билет , защото служел " не на партия а на СУВЕРЕНА ...Народа на страната носеща името България"

Е точно така де като беше с партийната книжка как служеше на НАРОДА СУВЕРЕНА като си БОЕЦ НА ПАРТИЯТА а требваше по твои думи да си захвърлил партийния билет?

Как е служел психпата воин на Партията на СУВЕРЕНА , докато бил с ПАРТИЙНА КНИЖКА която си захвърлил за да служиш на СУВЕРЕНА, докато я имаше тя партийна книжка как служеше на престъпника психопата на СУВЕРЕНА,

ПСИХОПАТ, като си с партийна книжка На кой служиж бе психопата нещастен разбрал мисълта на психопата боцман кво били българите охрана на долини а гърците само охрана

коментирай и отговори дай си мнението на леке според умствените си възможности и нравсвеноите си критерии на леле като по коментите на психопата боцман в блога ти , но не трий

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11483973
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ