Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2013 16:15 - ЕЗИК СВЕЩЕН НА НАШИТЕ ДЕДИ...КОЙ СИ ТИ?
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 17301 Коментари: 27 Гласове:
12

Последна промяна: 05.08.2013 17:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
              Писменият език след ІХ в. е с падежи, като всички останали славянски езици, но още след ХІІ в. в писмените старобългарски документи се наблюдава засилен аналитизъм (безпадежност).

image


          През
ХІV в. Патриарх Евтимий вече открито пише за "болест" по словесата, имайки предвид, че се нарушава кирило-методиевата книжовна норма и той със своята Търновска школа, се опитва да върне писменият език на нивото отреди ХІІ в.

image


     Т
ози опит обаче е изкуствен и ако за Средновековието той е мотивиран със страх да не се отстъпи от азбучното наследство на равноапостолните Кирил и Методий, то дамаскинарската литература до Паисий (1762 г.), е донякъде образец на стремежа на цялото ни Българско Възраждане да се пише така, както се говори...

image

             Българската реч, знае го всеки филолог, е била безпадежна и глаголната система е друга...

       Костантин Костенечки пише "Сказание за буквите" през ХІV в. И като ученик на патриарх Евтимий също отбелязва, че отдавна се наблюдава, че в писмеността навлизат неща, различни от кирило-методиевата норма.

image
       
       Неща „богохулни“, „повреждащи“ словесността…

  В Сърбия, където пребивава, Константин Костенечки обаче не вижда проблеми, там си говорят славянски и с падежи...

image

           Още Константин Преславски през Х в. не слага знак на равенство между българи и славяни...

           Сиреч, през ІХ в. Борис се възползва от делото на Кирил, Методий и техните ученици в Моравия и приема за черковни нужди един писмен език, който е бил лексически близък до българския, но граматично различен от него...

image

        И днес българският език е граматически различен от всички останали славянски езици...

                Това предполага да се търси кой е този език, който е бил лексически близък със т.нар. славянски езици, но граматически различен от тях.

         Аз мисля, че може да се доверим на Леман Хаупт, че такъв език е бил кимерийския. Той е бил нещо средно между ирански и тракийски езици...

Все сведения о киммерийском языке являются весьма гипотетическими[2] . Есть версия об ираноязычии киммерийцев[3]. По Леманну-Гаупту, язык киммерийцев мог быть «потерянным звеном» между фракийским и иранским языком. Георг Хольцер[4] выдвинул гипотезу существования отдельной индоевропейской ветви, которую он отождествил с киммерийцами. 
ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D0%BC%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D1%8F%D0%B7%D1%8B%D0%BA

image




        При наличието на толкова много свидетелства, че произхода на древните българи е кимерийски, е изключително важно именно в нашата страна да се проучи въпросът за пост-кимерийците след VІ в. пр.н.е. Това би ни дало шанс да имаме научен авторитет в Европа, така както само преди няколко години Финландия стана най-неочаквано център за изучаване на асирийската цивилизация.

image

www.helsinki.fi/science/saa/saab.html

image

www.helsinki.fi/science/saa/

           Нашият научен шанс са кимерийците, истинските протобългари…

image

Раковски. Българска старина. 1865 г., с. 200

image


Началото на Зографската история

image




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. haralanov - Интересно...
06.08.2013 12:01
Интересно наистина.Аз съм също от онези,които твърдят,че в говоримият език могат да бъдат открити неща свързани и с произход.В интерес на истината езикът,като такъв търпи промени.Той не е застинала форма.
цитирай
2. rustocks - Милиционерче царско,
06.08.2013 13:22
на какъв език е писал и говорил Урфула?
Нали си виждал пръстена на Урфила?
На какъв език е надписа?
Кога е датран този пръстен?
Как се коментира визията му?

Ей, нема да се откажете да пращате генезиса на българите накъде на майната си на изток!
Стига с тези руски версии дето ги множите из нета.
цитирай
3. letopisec - 2. rustocks; след като Спароток писа за мен, че съм хомо, очаквам скоро да ме изкарате жид
06.08.2013 13:54
Епископ Вулфила (Ulphilas, Вульфила, ок. 311-383) бил просветител на германските племена вестготи, преводач на Библията на готски език.

По някои сведения Вулфила произхожал от гръцко семейство, преселило се в земите на готите; по други сведения Вулфила бил син на гот и пленена кападокийска гъркиня. Християнското възпитание и гръцко образование Вулфила получил в семейството си и в младежките си години се сближил с готския епископ Теофил. През 341 г. станал негов приемник.

Времето на служението му съвпаднало с арианските спорове и смутове сред готите. Около 348 г. Вулфила изпросил от император Констанций разрешение да се пресели с паството си в Мизия зад Дунава. В догматични спорове той, под влиянието на Евсевий Никомидийски, приел страната на една от арианските партии.

По свидетелство на църковния историк Сократ, Вулфила създал и готските писмена и, като превел божественото Писание на готски език, "разположил варварите да се учат от божественото слово" (Църковна история, IV, 33). Впрочем, достоверността на това съобщение се оспорва от някои изследователи.

Съхранени са няколко фрагмента от готския превот, в т.ч. знаменития "Сребърен кодекс", чийто текст е написан със сребърни и златни букви на пурпурен пергамент.
http://www.pravoslavieto.com/history/04/311_wilfila/index.htm
цитирай
4. letopisec - 1. haralanov
06.08.2013 13:59
Благодаря Ви, прав сте...Вие несъмнено знаете, че официозната доктрина за развитието на българския език е, че има три етапа: старобългарски, средно-български и съвременен....Но, според акад. Вл. Георгиев, това не е така. Георгиев в поредица от статии пише, че има само два етапа: старобългарски, познат ни по съхранените източници и още един етап, характерен с прехода от синтетизъм към аналитизъм...Това несъмнено подсказва, че аналитизмът е бил присъщ на българският разговорен език, за разлика от славянските езици, които и днес са с падежи...
цитирай
5. letopisec - от ФБ
06.08.2013 14:03
Dragomir Uzunov
С теорията ви за кимерийския произход на българите съм съгласен , както и че са говорили различен от славянския език. Безспорно траки , кимери и скити са били близки народи и са говорили сходни езици, различни от т.н. славянски , но все пак с общи думи поради индоевропейският им корен.
цитирай
6. sandlih - С този "Сребърен кодекс&q...
06.08.2013 15:57
С този "Сребърен кодекс", според някои много скрупольозни изследователи, работата не е много чиста. За повече подробности е добре да се видят и техните изследвания. Иначе германците, пей дават само и само да им се признаят корените от: тях тервингите и гройтунгите. Ако се поразровите по тази тема и особено по артефактите в районите, където се твърди, че са обитавани дълги години от тях, като се започне от Балтийско море и се стигне до територията на юг от Дунав, включително и в Нове, преди установяването на хегемонията на хуните на север от Черно море, ще се установи една много неясна за тях картина, в която прозират много повече факти за българските или примерно за скитските племена, от т.н. седем скитски племена по двата бряга от среден Дунав до устието му. Римските императори от преди Р.Х. и в първите векове след това, до идването на хуните, вдигат колони за сърмати, други се подвизават като гетски победители, но нито един не споменава за битки водени с готи. За тях се говори доста по-късно. В своята история на Готите „За произхода и деянията на Гетите“ („De origine actibitusque Getarum“) Йордан няколкократно подчертава, че "сегашните Gothi са някогашните Getae, респ. Скити". Само той да е!? Същото твърдят и Амвросий (*340 - †397), Клавдий Клавдиан (* ок.375 - † след 404), Филосторг (5-ти в.), Павел Орозий (5-ти в.). „Седемте скитски племена“ от Панония до Черно море, за които говори Херодот (* 484 пр.н.е. - † 425 пр.н.е.) св. Йероним нарича „седем гетски или готски племена“, които живеели на север, понеже учените хора наричали гетите готи („Et certe Gothos omnes retro erudii, magis Getas ... appellare .... Hae itaque septem gentes... aquiliones partem habitant“). Самите готски царе са се считали наследници и са се вдъхновявали от подвизите на тракийските царе, герои от Троянската война на тракийските народи през 13-ти в. пр.н.е., възпети от тракийските народни певци. За готи започва да се говори след като Каракала убива брат си Гета и всеки споменал за гети!
цитирай
7. letopisec - 6. sandlih
06.08.2013 16:11
Благодаря Ви...Как става така, че Амиан Марцелин през ІV в. не знае остроготи и визиготи и пише за греутунги и тервинги, а Йордан през средата на VІ в. пише за остроготи и визиготи, но не знае за греутунги и тервинги???...Има ли знак на равенство между двете?
цитирай
8. sandlih - Т. н. "Сребърен кодекст&q...
06.08.2013 16:30
Т.н. "Сребърен кодекст" съдържа само част от Новия завет. Филострогий свидетелства, че Учителят на гетите Урфил/Улфил е превел Стария Завет. А и името му Вулфила (наричан така от германците - вълчето) не е християнско!
цитирай
9. aristotelis - Слава и безсмъртие во веки веков на делото на първопросветителите и апостолите на почти всички славяни Кирил и Методий и техните ученици!
06.08.2013 20:26
Като се започне от началото на VIII в. (от надписите към релефа на Мадарския конник, печатите на хан Тервел и др.), дълго време в канцеларията на Българското ханство широко употребявани са гръцката азбука и писменост.
Повече от 100 са издадените от покойния проф. В. Бешевлиев "Първобългарски надписи на гръцки език"; три от тях са на прабългарски език, но с гръцки букви.
Три фрагментарни надписа на латински език от периода 866-870 г. (времето на пребиваването на латинското духовенство в България) документират употребата на "римските букви". Наложилата се в езическа България традиция на употреба на гръцкия език и писменост може да бъде характеризирана като мост за прехода й от варварство към цивилизация, основа за преминаване от лапидарна към книжовна писмена култура. Усвояването и широката употреба на гръцкото унциално (главно) писмо осмислили на българска почва бъдната славянска графическа система, която била близка по начертание както до "римските", така и до "гръцките" букви. Слава и безсмъртие во веки веков на делото на първопросветителите и апостолите на почти всички славяни Кирил и Методий и техните ученици!
цитирай
10. get - - Милчев ... Кирчо "Баснописецо" ... кви си ги заусуквал отново, витиевато ?
06.08.2013 21:54
- Какво пише в житията за Кирил Философ - ОТИШЪЛ ДА ПРОПОВЯДВА в МОРАВИЯ ?! - Моравската държава си е точно там, където и сега(!) у Чехско - КЪДЕТО ГОВОРЯТезик с ПАДЕЖНИ ФОРМИ ?!
- Ако прочетеш внимателно, относно Какво се пише за "РАЗЧИТАНЕТО" на Кодекс аргентум - Там се твърди за Евангелие(я) - Не СТАР ЗАВЕТ, както твърдят, че е ПРЕВЕЛ по-старите извори, за Курил или Урфил !?
- Много обичаш да използваш, като контрапункт в аргументите си АРИАНСТВО - Това "арианството" - Не е ли "християнство" ? - щот при теб, излиза ... че арианите едва ли не са юдейска или мюсюлманска секта ?!
- Пишеш за българският, като АНАЛИТИЧЕН - в тази връзка да ти е известно понятието(визиращо конкретен процес от 2-ри ВС) за кодификация наречено Балкански ЕЗИКОВ СЪЮЗ ?
- Приписваш на поразия от руски автори в НАПЪНИТЕ СИ ДА ДОКАЖЕШ ТЪЖДЕСТВЕНОСТ - между етносна и езикова ОБЩНОСТ на кимерийци с БЪЛГАРИ - Така е (!) - Но ? - не си прочел че АВТОРИТЕТИТЕ(руснаци) утвърждават че едва ли не(!) КИМЕРИЙЦИТЕ са говорили на палеоКАВКАЗКИ език ?! - Което ти БЕЗКРИТИЧНО повтаряш с твърденията(повторенията си) че езикът и генезиса на "кимерийци" е от хурито-урартски произход !! - Ама ... чети бе !!! - и мисли преди да повтаряш безкритично "руско-угърските" ПСЕВДО ТЕОРИИ за "Произход на славяните" ?!

- Не случайно употребявам за ГОЛЯМО Русите - етно-маркера Руско-угърски ?! - Щот те са в пъти по-близко родствени на угрите-самоеди, отколкото хипотетичните "хуни"(според сАветските теории).

- А относно "хуните" дето според твоя Гелфанд - "Не били" такива - Тях ги споменават трима автори ОЩЕ ОТ ВТОРИ ВЕК, че са до КАРПАТИТЕ ?!
- Чети Дионисий Пиериегет - не избирателно ! - Защото и той (живелият през ТРЕТИ ВЕК) ги споменава в неговото Землеописание "Periegeses" - Не само Тацит(живял първи век) ?!

- Кога ми(си) отговориш на тези елементарни питания - Ще ти просветне ... Защо Българският е АНАЛИТИЧЕН а не СИНКРИТИЧЕН език ?!
- Ма престани моля те - с тези безкритични цитирания от "самоедски" аФтУри ?!!

цитирай
11. letopisec - 10. get
07.08.2013 09:17
Гет, ти си един от тези, които съзнателно ме злепоставят и лъжат по мой адрес. Хващал съм те няколко пъти, прави ти удоволствие, спец си по контрадезинформацията. Плащат ти, няма лошо, щом си дорасъл до експерт. Първо, никъде не твърдя, че кимерийският е кавказки или хурито-урартски, той е индоевропейски. Аз обръщам внимание на хурито-урартските елементи в него, което е показателно за пребиваването на кимерийците на север от Урарту още преди VІІІ в. пр.н.е....Второ, чета не само руски, но английски и български автори...чета всичко научно и избягвам псевдо-науката, на която ти си се посветил тук, не знам по какви причини...Трето, смехотворната Ви кагебейска теория, че славяни няма и че това са траки, е направо световна изгъзица...
цитирай
12. aristotelis - getovski, Наложилата се в езическа ...
07.08.2013 10:30
getovski, Наложилата се в езическа България традиция на употреба на гръцкия език и писменост може да бъде характеризирана като мост за прехода й от варварство към цивилизация!
цитирай
13. get - @ 11. letopisec - 10. get ... - Старите хора, казват ! - Е разгеле( тоест, "ето че стана !")!
07.08.2013 10:39
- Човече, нямам нищо против теб ... а против безкритичното ти и на едро обобщаване на взаимно изключващи се факти ?!

- Казваш че, съм те клеветял ! - но фактите казват друго ?
ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА КАЗАНОТО ОТ МЕН ?!! (Разменени между мен и теб, постове относно твърдението ти, че КИМЕРИ - Говорят на хурито-урартски език !) ?
- От темата: "Защо Аспарух създаде България тук, а не в Луизитания например" - на блогъра-Автор: leonleonovpom ??!

18.07 17:23
77. letopisec - 75. get - @ 74. letopisec
ЦИТАТ: "Гет изтрещя...Липсата на диференциално мислене се свежда до това ... Хуритите, които са в зоната на източна мала Азия и на изток до ез. Урмия, какво общо имат със семитите? Хуритският бил неиндоевропейски, ами да...
(ВАЖНО !)
Хурито-урартските останки в българския език ясно подсказват, че българският е кимерийски, понеже кимерийският език е имал влияние с хурито-урартския ..."(КРАЙ НА ЦИТАТА !) ?

На това ти отговарям, тъй като явно не си наясно - Какво е хурити с държавата им Митани ... и Урарту държава ?!
ЦИТАТ-get (!)
1) Митани, държавата на ХУРИТИ : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0f/Hurrian-language-rus.PNG?uselang=ru
2) УРАРТУ - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/60/13-Urartu-9-6mta.gif

- Защо е тази непримиримост от моя страна ? - тя не е насочена срещу теб ЧОВЕКА Милчев - А срещу БЕЗКРИТИЧНОТО ти прИписване (на)от Иванчик - Който налага тезата, за родственост(езикова и от там етносна) на КИМЕРИЙЦИте с ХУРИТО-УРАРТЦИ !!? - Това знаеш ли го за Иванчик ?! - Или в бързането си да преписваш от руско-самоедските аФтУри ... не ти е стигнало времето да го прочетеш ?
- В допълнение ... подобни са и научните тежнения при ЛЮБИМИТЕ те Артамонов и "Мечкова" ?!

ЗАКЛЮЧЕНИЕ: - Ако следваш безкритично "теориите" на "угрите" ? - Ще изкараш КИМЕРИЙЦИТЕ, че говорят на палеоКАВКАЗКИ език ?!

- Трето ! - "славяните" са част от народите говорещи Лингуа ИЛИРИкум(!) (още наричан и "виндиш" от "венди") народи простряли се от Балтийско до Адриатическо море ??!
цитирай
14. get - - Фанариотис-идиотис с претенциозен нейм "Аristotelis"
07.08.2013 11:16
aristotelis написа:
getovski, Наложилата се в езическа България традиция на употреба на гръцкия език и писменост може да бъде характеризирана като мост за прехода й от варварство към цивилизация!


- Първо НЕ разбираш в какъв смисъл се е употребявал термина ЕЗИЧЕСТВО ?
- Второ - ако трябва да ползвам(в смисъл който вкарват за "езичество" - гръцките папищаци-попове ?) - то гърците са били в ПЪТИ по-големи езичници(сквернословци !) от нас българите !
- Трето - не ми отговори на въпроса: Vardousia(планински масив) ->> Kamena Vourla(проход) - Що дирят до гроба на Леонид(цар спартански) ... топоними със "славянска" семантика ?!!
- Четвърто: Как зовете на НОВгръчки КЪЩА("спити"; мн.ч."спитя" ?) ! - Защо в СТАРгръцки същата се е наричала ДОМИ ? - Абсолютно ИДЕНТИЧНО на старобългарското ДОМ и "домус"(лат.) !

- НОВИТЕ "гърци" сте резултат на историко-социален, културен и езиков ЕКСПЕРИМЕНТ ! - това сте вие за мен !!

- Айде ! - пае макриа !!
цитирай
15. aristotelis - getovski...От появяването на Кирил и Методий върху българската историческа сцена, България престава да бъде варварска азиатска държава!
07.08.2013 12:05
getovski...От появяването на Кирил и Методий върху българската историческа сцена, България престава да бъде варварска азиатска държава!
Кирил Христов (1875 – 1944) е български поет, писател и преводач....откъст от книгата на поета Кирил Христов - "Бурни години. 1913-1916"
цитирай
16. letopisec - 13. get -
07.08.2013 12:08
Гет, ти наистина ме подценяваш...Вашата "група", която ти ме предупреди, че е много голяма, казвайки ми "не знаеш срещу какво си тръгнал", е дълбоко объркана от оргиналността на моята хипотеза за произхода на българите. Ето защо съзнателно ми приписвате плагиатство. Никъде Иванчик не е говорил за близост на кимерийски език с хуритски, никъде...Нещо повече, няма учен, който да е поставял така остро, като мен, въпросът с пост-кимерийците...Всички, особено вашите приятели "тюркистите", смятат, че там е слабото ми място и теорията ми няма да пробие, но вие просто не знаете какво съм ви подготвил за изненада...Грешно е да се лъже, Гет...Не лъжи, поне ти, че съм плагиат, ами вразуми гамените около теб, че аз съм склонен да приема, че кимерийците преди VІІІ в. пр.н.е., са имали тракийски произход...Просто автохтонната теза, заради която е целият ви вой, е несъстоятелна и за това не съм виновен аз, а генните ви инженери, дето не знаят как да изродят едно бебе, без да го умъртвят...
цитирай
17. aristotelis - getovski. . . . . . . . . . ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ...
07.08.2013 12:09
getovski..........ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СИ КОСЪМ ОТ ГЪЗА НА ГЪРЦИТЕ!
цитирай
18. get - - Народа ни го е казал точно, за парадокси от долният вид: Едно си баба знае - него си го бае ! :((
07.08.2013 12:37
aristotelis написа:
getovski...От появяването на Кирил и Методий върху българската историческа сцена, България престава да бъде варварска азиатска държава!
Кирил Христов (1875 – 1944) е български поет, писател и преводач... "Бурни години. 1913-1916"


- Този познавателно-учебен ПАРАДОКС е известен и описан в приложната(когнитивна) психология, под понятието - Когнитивен дисонанс (?):
" Когнитивният дисонанс е състояние, характерно със сблъсък в съзнанието на индивида между неговите знания, убеждение, нагласи И новопостъпила от околната среда информация, която им ПРОТИВОРЕЧИ. Теорията за когнитивния дисонанс е изградена върху допускането, че човек е мотивиран да поддържа съгласуваност или консонанс между двойки релевантни когниции, като понятието когниция се отнася до всяко познание или убеждение за себе си, за поведението или средата. Когнициите X и Y се считат за дисонантни "ако не-X следва Y"
Понятието се въвежда през 1956 г. от Леон Фестингър, като така обяснява динамиката на феномено-парадоксалното в личните убеждения като начин за отстраняване на смислово конфликтни ситуации."

- Казано накратко ! - кога човек се срещне с нов-факт РЕАЛНОСТ, усеща слабост в ГЛАВАТА (мисловният ТИ апарат - Е ДАЛ състояние "заето" !) и от това почва да гледа(ш) "умно", както ТЕЛЕ театрален афиш !?

- Стана ли ти ясно АристоТЕЛЕ - В какво се състои проблема при теб ? - просто ти липсва елементарното качество, от втората част на "Homo sapiens" ... sapiens, означава ... РАЗУМЕН, човек с Мисъл - Такива, при теб липсват ?
- Ако няма откъде да "копи-пействаш" - Си с глава изпразнена от всякакво съдържание !?

- Ако можеш да опровергаеш мнението ми за теб(че симулираш мислене) ! - това ще стане, като отговориш на простите впросчета за "спитя" и двата "славянски" топонима - които се намират в сърцето на Гърция, Термопилите ?! ... а от ОФИЦИАЛНАТА История(каква "славянска" дума ?) ! - са ни научили, че ТАМ БЪЛГАРИ Е НЯМАЛО ?!

- Айде, пае макриа !
цитирай
19. get - @ 16. letopisec - 13. get
07.08.2013 13:09
- Милчев, отново потъна в специфичните си историко-образни "химери" и отказваш да разбереш !! - Какво ти обяснявам ?
- Пред очите ми е хабилитационният труд на Иванчик ?! - в същият чета обосновките му, че хуритски и урартски ЕЗИЦИ са от групата на аглунативните ... от там, той извежда РОДСТВОТО им с ПРЕД-ЕВРОПЕЙСКИТЕ ... ПАЛЕОкавказки !!?

- Само един конкретен пример (?) за силогичен конфликт(неологизъм) при опита ти да изведеш от епонима БИАН ... европейското БАЯН(БОЯН) ?!
- То не е от семейството на КАВКАЗКИТЕ езици а си е едно към едно ПРОТОевропейското название, за индивид(животно-мъжко) от семейство "mammillaе"(бозайници) - Наричащо се на латински (в таксономията) "Bou(s) primigenius" - същото го имаме запазено като дума в СТАРО-БЪЛГАРСКИ(който наричат Старо-церковно славянский ?!) буй+вол ... даващо в съвременният български думата "би+вол" ?!
- Същата дума е вътрешно синонимна на епонима Тирас - патронаЦАРЯТосновател на "народа": тИрак(с/ц)и !
- от там е производна гръцката (уж) служебно-аристократична титла ТИРан ? ... пропускам ... голяма част от обяснения и обосновки ... но това означава Бик/Таурус ... вече в религиозно символният му аспект още от ПРОТО-ЕВРОПЕЙСКИЯТ божествен ПАНТЕОН ! - Според който животното се явява и Бог-Консорт на Богинята майка ... известна ни с имена Кубаб(в)а-Ки(си)бела-Хеба-Хебат ... и др.подобни !

- Лингвистите казват, че ПРОТОевропейският датира от най-малко ТРИ ХИЛЯДИ пр.Христа - На база сравнително религиознание ... Аз твърдя, че е от поне ОСЕМ ХИЛЯДИ ГОДИНИ преди Христа ?!

- Когато не е имало ни тюрки, ни славяни ... ни угро-фини по тези географски ширини, които двамата с теб(наследници на това прастаро население) ОБИТАВАМЕ в момента !!

- Дано съм бил пределно ясен, в краткото си историческо резюме ?
ЗАБЕЛЕЖКА:
- Относно, придаване ЕКСКЛУЗИВНОСТ на Траки/тракизъм ... За това е виновен Института по трако"логия" - създаден в угода на сАветската "скитомания" ?!
- Траки и скити са преди всичко ЕВРОПЕЙЦИ а после останалото !
цитирай
20. letopisec - 19. get
07.08.2013 15:46
Това, че хуритско-урартската езикова група има своя произход от палеокавказките езици, няма нищо общо с кимерийците, които са нещо различно от народа бийан/урарту, ама ти явно съвсем не го знаеш това....///Може би в твоите представи на Кавказ няма индоевропейски езици??? Жалко за напъните ти по ностратическо езикознание...Hurro-Urartian as an Eastern Caucasian Language???/////Как така скитите са европейци??? Те стават европейци, а произходът им е от Централна Азия. Който твърди обратното, да ходи да се занимава с палеоботаника или палеозоология....////Колко жалко, че не можеш да кажеш нищо читаво, Гет, белким поне да се получи разговор..../////
цитирай
21. get - @ 20. letopisec - 19. get - Или не можеш да ме разбереш ... или не искаш да ПРИЗНАЕШ ГРЕШКАТА си ?
07.08.2013 17:53
- Цитат по University of California, Berkeley за Caucasian Languages(Кавказките езици) (?):

А. Kartvelian or South Caucasian, a family Georgian and its three sister languages.

Б. Northwest Caucasian or Abkhaz-Adyghe (or Abkhaz-Circassian)

В. Northeast Caucasian or Nakh-Daghestanian, a much-diversified family about 6000 years of age, with some 30 daughter languages spoken in the central and eastern Caucasus. It probably dispersed in the southeastern foothills of the Caucasus, near the Caspian Sea and in present-day Azerbaijan.

- Към тези езици, Иванчик пресъединява и тези от държавата МИТАНИ на Хуритите - Виж къде Е ? - На това ако казваш западна Мала азия - то явно Аз не знам География
?
Ето ти и картата на МИТАНИ - Това е северна и част от център на МЕЖДУРЕЧИЕТО - МезоПотамос(както са го нарекли гърците) Сега му викаме МЕСО-ПОТАМИЯ ? + Близък изток(предна азия !) ?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0f/Hurrian-language-rus.PNG?uselang=ru

- А относно СКИТИТЕ КОИТО БИЛИ В ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ ? - Вземи прочети Херодот(6 ВС), който ги ситуира с начало на териториите им НА СЕВЕР-СЕВЕР ИЗТОК от устието на Дунав ?
- Това в античните атласи е НА ЛЯВО ОТ р.ДОН ... тоест в Европа ?!
- Според Полибий, Страбон до Меркатор река ДОН (Танаис, лат. Tanais) се явява границата-ДЕЛИТЕЛ между Европа и Азия ?

- Ето карта възстановка, според Херодотовото описание: http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2011/8/4/1312463173450/Herodotus-map-007.jpg (взел съм от в-к Гуардиан )

- Ти бъъзикаш ли се ? - това с "палеоботаника" и зоология !?

- Ми нали руснаците са наложили в Историята СТАНОВИЩЕТО СИ, че протоогнището на ЕВРОПЕЙСКИТИ НАРОДИ е т.нар. "Култура Андроново" ? -
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0c/Andronovo_culture.png - И-и-и от там, като тръгнали да се разселват та едва ли не Целият свят (без Америките и Австралия) :)) !!

- Айде, не се сърди ... а коригирай грешките си ... и няма повече, да те критикувам ?!
цитирай
22. aristotelis - get. . . . . . . Около 140 000 българи ...
08.08.2013 15:26
get.......Около 140 000 българи имат психични проблеми!
цитирай
23. bezistena - БОЖЕСТВЕНАТА СЕМАНТИКА РЕШАВА ВСИЧКИ СПОРОВЕ!
08.08.2013 17:23
Ще разшифроваме само няколко възлови документи,за да намерите ОБШТИЯ ЗНАМЕНАТЕЛ=Богиня Мат и Изуш Дуло и общия сакрален семантичен фундамент на всички понятия,термини и Българските сакралии,за да не се скитате повече в ТЪМНИНА И НЕВИДЕНИЕ без БОГИНЯ МАТ ДИАНА
КИМЕРИ=Кая Мария,КИМЕРИОС=Кая Мария и Иса
САРМАТИ=Иса Матара=Сар Мат
ОСТРОГОТИ=Иса Трака и Диана
ВИСИГОТИ=Богиня Диана и Иса
ТЕРВИНГИ=Диана Барг
ХУРИТИ=Трахи
МИТАНИ=Мама Диана,Мат
ВИНДИ=Богиня Диана,ВИНДИШ=Богиня Диана и Ешуа
БАЛТИ=Бог Дуло
МОРАВИЯ=Богиня мария
СЛАВЯНИ= СЛАВ(ЗМЕЙ)=Сливен=Иса Ел Бог-Тракийско племе,дестинирано на територията на Светилищата на Иса и Диана(кодирани като СИНИТЕ КАМЪНИ)на КАРАНДИЛА=Канара на Дуло-скалните светилища за обучение на потомците от рода Дуло,осигуряващо тяхната охрана,защита и администриране
Езика не е ЗАСТИНАЛА ФОРМА(Исуз Дуло и Богиня Мария)
Българския език е БЕЗПАДЕЖЕН=Бог Изуж и Богиня Диана-зашифровка,указваща, че БГ езика е кодиран жречески език
АНАЛИТИЧЕН ЕЗИК=ЕЗИК наДиана и Ешуа Дуло
СИНКРЕТИЧЕН ЕЗИК=ЕЗИКна Исуш Трака и Диана
ЕЗИК ОТ ПАЛЕОКАВКАЗ=ЕЗИК на ПАЛК БОК ИЗА=ЕЗИК на Балк Бог Иса
ПАДЕЖНИ ФОРМИ=Бог Ежуа и Богиня Диана Мария!

-НА КОЛЕНЕ ПРЕД БЪЛГАРСКИТЕ БОГОВЕ И ГЕНИЯТ НА ТЕХНИТЕ ПОТОМЦИ И СВЕТИИ-БЪЛГАРИТЕ!ИЗУМЯВАЙТЕ СЕ И СЕ ВЪЗХИЩАВАЙТЕ В ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕД МАТЕМАТИЧЕСКАТА ТОЧНОСТ И ПРЕЦИЗНОСТ И НЕВЪОБРАЗИМОТО ФОНЕТИЧНО РАЗНООБРАЗИЕ,С КОИТО СА СЪСТАВЯНИ ДУМИТЕ И ИЗРАЗИТЕ НА „Божията проектантска дъска“!
ПАРАДОКС=Диана и Иса Барк
ДИСОНАНС=Диана и Исус-дискомфортно състояние без Исус и Диана
ДИСКОМФОРТ=Иса и Бокиня Диана Матара
САПИЕНС=Бог Исус-Божествена свръхакадемична формулировка за Твореца на човека
ПАЕ МАКРИЯ=ПАКА МАРИА=Бокиня Мария-без да знаем значението на израза
БЕЗ ДА ЗНАЕМ=Изуз и Богиня Мад

АМВРОЗИЙ=Богиня Мария и Иза
КЛАВДИЙ=Диана Балк
СОКРАТ=Трака Иса
АРИСТОТЕЛ=Сар Диана Дуло,АРИСТОТЕЛИС=Сар Иса Дуло и Диана
ФИЛОСТОРГ=Диана и Иса Болгария-вижте с какво нетърпение и радост ни рапортуват тия Духове,че не са Гърци,а чисти Български Божии потомци!

цитирай
24. bezistena - Да не пропуснем и податките на из...
08.08.2013 17:24
Да не пропуснем и податките на изследователя ГЕТ:
АБХАЗ=Бох Иза
АЗЕРБАЙДЖАН=Зар Богиня Диана и Ежуа
МОРЕ КАСПИЯ=Мария и Бок Иса
МЕЖДУРЕЧИЕ=Ежуш и Диана Мария-христоматиен класически пример за обучение и просвещаване на начинаещите жречета в Първи клас
МЕСОПОТАМОС=Исус и Богиня Диана Мама-пак от същия учебник за начинаещи
НАТШИНАЕШТ=Дете на Ешуш
СКИТИ=Жреци Иса и Диана
ОТНОСНО=Диана и Иса
СИТУАЦИЯ=Исус И Диана
ЦЕНТРАЛНА АЗИЯ на=на Цар Иса Дуло
ХЕРОДОТ=Диана Трах
СТРАБОН=Бард Иса
МЕРКАТОР=Мария Трака
река ТАНАИС=Диана и Иса
ДОН=Диана
СТАНОВИЩЕ=Исущи Богиня Диана
ПРОТООГНИЩЕ=Диана и Ешуа Барг=Барг Тати Ешуа=Богиня Шар Диана
НЕ СЕ СЪРДИ=Иса Сар и Диана

Истината за ЕВТИМИЙ(Богиня Мат)не може вече да бъде скривана:60 години вече османските орди,(извикани за наемници от византийците-изродени Исусови династични разклонения,и ръководени от тях за унищожение на Святия Български народ и държава)затриват град след град,а византийския шпионин и родопредател Евтимий преследва и изгаря на кладите Свещената Българска книжнина,(информираща,че сме Божият народ,противна на гръцките фалшификации)-ведно със святи Исусови потомци и посветени,Духовният елит на Божия народ!Върха на злодеянието му е предаването на Търново в ръцето на византийско(фанариоти)турските поробители.Евреин бил предал Търново!
ДА ЗНАЕТЕ НЯКОЙ ДРУГ ПО-НЕДОЛЮБВАН И НЕЗАЧИТАН ОТ НАРОДА БГ СВЕТЕЦ!

А гръцката писменост е 100%Българска Жреческа секретна писменост,имплантирана в Гърците(смес от древно тракийското племе ДАНАИ=ЮДЕИ,и изродения династичен елит от Дуло)за забременяване на езика и целият им свят и живот с Българските Богове и изграждане на съвременния БГ цивилизационен продукт!
И всяка нова дума и израз на хулителите(благославяме ги да познаят Любовта на Боговете ни!)-като например ВИЕ СТЕ ПСИХО=Богиня Диана и Бох Исус,и която и да е МРЪСНА ДУМА=Иса и Мад Мария,или псувня и тема,ще доказват все по категорично това!
За това наше благодеяние трябва да ни благодарят покаяни постоянно!
Ние им прощаваме!





цитирай
25. letopisec - Изследовател??? Шегуваш ли се?
09.08.2013 22:57
24. bezistena - Да не пропуснем и податките на из...
08.08 17:24
Да не пропуснем и податките на изследователя ГЕТ:
цитирай
26. get - - ДоФтУре ... ако си СТАНАЛ такъв по история - жална и майка на науката !!
10.08.2013 00:26
letopisec написа:
24. bezistena - Да не пропуснем и податките на из...
08.08 17:24
Да не пропуснем и податките на изследователя ГЕТ:


- Поради такива, като теб в центъра на гр.Стрелча (където загубих четири години от живота си в СМУ) Стои паметника на хан Аспарух ... върху който пише ! "Дарен от .... във връзка с ОБЩИТЕ ни исторически корени с Монголия" !!

http://pa1.bg/oblast-pazardjik/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B0%D0%BD-%D0%B0%D1%81/

- Питах те конкретни неща - ти ми се осукваш, като циганка-джебчийка, хванали я да бърка в чужд джоб !!?
- Пак ТЕ ПИТАМ ! - Кимерийците на КАКЪВ ЕЗИК са ГОВОРИЛИ ?! - Ще ти изкарам цитати от твои писания в които ти казваш едва ли не ... че езика им е бил Хурито-урартски, тоест СПОРЕД "теориите" на ИВАНЧИК - ТОВА СА ПАЛЕОКАВКАЗЦИ !
- От което ИЗЛИЗА вятър и мъгла ОТ всичките ТВОИ ДОКАЗИ, ВРЪЗКИ и изводи относно някакви хипотетични езикови и етносни омесвания на същите с Грузинци или дагестанци ?!
- Поне да бе казал с арменци(връзки) ... че поне техният език е индо-европейски ?!

- Разбра ли ме "ДРАГИ" - nu gesmit’ ch’emt’vis megobars ?!
цитирай
27. letopisec - 26. get
10.08.2013 07:28
Добре, Гет...Изследовател си...Споко само...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11485435
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ