Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2013 18:30 - Шестнадесет тезиса на тракийската теза
Автор: saportok Категория: История   
Прочетен: 36388 Коментари: 92 Гласове:
54

Последна промяна: 07.01.2013 17:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Наскоро господин saadi и няколко други колеги обърнаха внимание,че тракийската теза нямала теза и формулировка.
Понеже тракийската теза е научна теза,тя има спешна нужда от своите закономерности.Защото какво е то теза без теза,закони без принципи и твърдения без доказателства?
Траколозите на блог.бг обаче са заети в разкопки и изследователска дейност,четене на древни езици и сравняване на кръглото на дамаджаните(които не бива да се наричат амфори,защото това е гръцка дума,ползвайте турската).Тяхната Важна Научна Дейност(ВНД) ги забавя да се справят с евтините административни трикове,които науката изисква от тях.
Затова реших с тази бумажка административна дейност да се заема аз.Аз ще направя това,която нявга сторил Мартин Лутер,забивайки своите прочути 95 тезиса на вратата на официалната църква.За да имате наистина научна теза,аз ще формулирам нейните научни закони.Време е за научна реформация.
Където аз ще играя ролята на Мартин Лутер,и ако не Кинг,то поне Мартин Лутер Запъртък.
Обсъждане на тезисите на тракийската теза от Мартин Лутер Запъртък:
========================
1.Закон за Кръговрата на траките в природата.
Този закон гласи:Траките са автохтонни българи по целият свят.Има два вида тракийско движение по този закон:Траки,отиващи от Тракия да цивилизоват далечни земи,и траки,връщащи се от далечните земи в родната Тракия,леко променени от хилядолетията.
Доказано е още,че:
-Траките са отишли в Китай и оттам са се върнали тюрки,алтайци и памирци;
-Траките са отишли в Италия и оттам са се върнали римляни;
-Траките са отишли на Крит и оттам са се върнали гърци;
-Траките са отишли на Нил и оттам са се върнали египтяни;
-Траките са отишли в Израел и оттам са се върнали палестинци и финикийци;
-Траките са отишли в Мала Азия и оттам са се върнали хети;
-Траките са отишли на Волга и оттам са се върнали българи;
-Двамата с господин penchoan доказахме:Той-че траките са дошли от Луната преди 11500 години,а аз,че са се върнали там преди 2400 годни.
Следствия:а)траките са световно автохтонен народ;б)траките са единственият автохтонен народ;в)другитенароди могат да бъдат автохтонни само ако се признаят за българи.

========================
2.Закон за тракийската предоминанта.
Този закон гласи:Ако по целия свят или в голяма част от него има нещо общо-например кръгъл отвор на дамаджана,дори и това да се среща само веднъж в Тракия,то произхожда от Тракия.
Този закон е пряко свързан със следващия:

========================
3.Закон за всетракийската относителност.
Този закон гласи:Ако в Тракия и някъде из останалият свят се намери един и същи предмет,който получи възможни датировки:2000 или 5000 години,то:
-За останалият свят предметът получава 1850 години възраст или по-малко,в зависимост колко далеч е мястото от Тракия;
-За Тракия той получава неоспорима възраст от 2+5=7000 години.

========================
4.Закон за запазване на тракийския признак.
Този закон гласи:Тракийският признак в никакъв случай не се губи,когато преминава от един народ към друг.
Аксиома:Ако някой народ има орнаменти,шевици или кръгове,подобни на тракийските,не следва да се отчита степен на развитие,подробности по работата или дори датировка.Този орнамент е безспорно пряк внос от Тракия и пряко копие.Когато този народ предаде орнамента на трети народ,той го прави с ясното съзнание,че предава нещо изключително,нещо тракийско,нещо,което е в основата на цивилизацията му.

========================
5.Закон за големия тракийски езиков Взрив.
Този закон гласи:В Началото е бил българотракийският език,който се е взривил във всички останали езици.
Доказателствата на закона са видими и днес,защото всички древни езици имат думички,близки с българския.
Аксиома:Следите на тракобългарския праезик ги няма,литература и надписи няма и е неправилно да се търсят,защото той се е взривил за да образува другите езици.Всички други езици са следите му и това стига.

========================
6.Закон за запазването на тракийската езикова константа.
Този закон гласи:Тракийските названия,имена и думи са непреходни в хилядолетията.Те могат да се променят само към други тракийски названия.
В случай,че има съмнения названията да са турски,гръцки,латински или други и това не може да бъде отхвърлено,те се приемат за турски,гръцки,латински или други модификации на древно,първопричинно тракийско название.В случай,че не може да се докаже какви са,те биват тракийски,защото тракийският език не е запазен и това е начинът да го възстановим-всеки езиков остатък,който не знаем откъде е,очевидно е изхвърлен от Взрива(виж закон 5).

========================
7.Закон за тракийската езикова ентропия
Този закон гласи:Буквите в тракийския език извършват сложни преходи в хилядолетията,неразбираеми за незапознат и непосветен.
Например на тракийски език думите"член"и"срам"са едно и също нещо.Това се извършва чрез преходите ч-с;л-р;е-а и н-м.Ето как член стана срам.За етимологическата връзка между член и срам сами се досещате.

========================
8.Закон за възстановяване на тракийския език.
Този закон гласи:Понеже тракийският език принципно не съществува,той може да бъде възстановяван от всеки език(виж закони 5 и 6).Достатъчно е да се заяви,че дума А в език А нищо не означава,и думата веднага бива тракийска по произход.
Общоприложим,универсален закон.

========================
9.Закон за тракийските преводи и легализацията им.
Този закон гласи:Ако една древна дума е подобна на българска,то тя е еднаква(виж закон 11).Ако думата е съвременна българска,то тя е древна тракийска.Следователно:При наличието на съвременна българска дума покрай древна китайска е очевидно,че древната китайска произхожда от съвременната българска посредством траките.
Не подлежи на обжалване.
========================
10. Закон за комбинирания езиковедски подход.
Този закон гласи:
Блог-тракологът-преводач,е длъжен да прилага по желание ентропийни,константни и подобностни закони при преводите си(Закони 6,7 и 11).Редът и начинът на приложение са по избор на преводача.Ако срещу него стои опонент,използващ същите закони за друг език,свободният траколог е длъжен ако опонентът е използвал някой от законите,да изиска едновременно използване и на другите два за същото нещо,както и да изиска да се отхвърли с негативно доказателство(Закон 12) тезата на траколога.
Не подлежи на обжалване.

========================

11.Закон за досещането за подобните еднаквости.
Този закон гласи:Между различните народи,групи и хилядолетия има някакви подобия.Тези подобия като нищо са еднаквости,а докато ги има в Тракия,са тракийски.Важното обаче е изследователят сам да се сети.
Механизмът,по който работи този закон изисква личното участие на блог траколог.Той дипломатично загатва подобието на А с В и после само осветява пътя на лицето,което трябва да се досети и да стигне до правилния извод и до първоизточника-Тракия.Този закон произвежда и завършени тракоизследователи за нуждите на форумното изкуство.

========================
12.Закон за негативното тракийско доказателство.
Този закон гласи:Когато блог.бг траколог твърди нещо за траките,той не е нужно да го доказва.Нужно е опонентът му да докаже,че това твърдение не е вярно,и ако не успее,значи твърдението е вярно.
Аксиома:Ако господин ХХХ твърди,че траките са общували по телепатия,опонентът е длъжен да докаже,че за траките е невъзможно да общуват по телепатия,и ако не успее,господин ХХХ е прав и теорията става официална научна.Ако господин ХХХ публикува 10000 тракийски думи,той не е длъжен да ги доказва подробно,защото четимостта му ще падне.Опонентите е необходимо да ги отхвърлят една по една,ако не успят-става официален речник.
Аксиома 2:Всеки народ по земята,който е пропуснал по научен път да докаже,че е нетракийски,бива тракийски до второ нареждане.Същото важи за всеки език и археологически артефакт,който официално не е показал нетракийската си същност.Само отхвърлените по научен път като нетракийски от тях не биват тракийски(което подлежи на преразглеждане).
Аксиома 3:Ако свободен траколог обяви нещо(било то дума,артефакт или друго)за тракийско и това бъде оборено,това не е достатъчно.Важно е веднага да бъде доказано по-добре нещо друго,иначе нещото си остава тракийско.Например да се критикуват тракийски преводи на линеар А е недопустимо,ако лично не сте разчел линеар А по по-добър начин.

========================
13.Закон за ненужността на закони в тракийската теза.
Този закон гласи:Когато учен формулира крайно твърдение,той губи свободата си.
Пради тази причина свободните траколози на блог.бг избягват да формулират окончателни твърдения и да се затварят в подли научни граници и подвеждащи формулировки.

========================
14.Закон за защита от научната подлост.
Този закон гласи:Всеки блог.бг траколог следва да бъде защитаван от подлите учени,които искат да спрат научния прогрес на свободната тракология.Ако един блог.бг траколог срещне опонент,то той е в правото си да го обяви за прикрит Учен(БАНяджия) и да призове другите блог.бг траколози в своя закрила,за да убият натрапника с камъни.
Правилници за приложението му:
-Всеки,който си позволява критикува блог.бг траколог,е подъл учен.Той служи на официалната парадигма.Идва от Китай,Алтай,Марс и други места и може да си ходи в юртата;
-Всеки,който критикува блог.бг траколог,мрази всички траки и иска да засипе могилите им с помия.Няма как да е българин,освен ако е предател.
Поведение:Засегнатият е длъжен да не му отговаря по същество.Другите посетители в блога са длъжни да го подритват,заплашват и ругаят,съгласно Закона.Добре е да разберат пола му,сексуалните му наклонности,партийната принадлежност,миналото и други важни научни неща,разкриващи подлостта му.
Не подлежи на обжалване.

========================
15.Закон за истинната научност.
Този закон гласи:Атестацията на истинските учени преминава през кръга на свободните траколози в блог.бг.Никой не става истински учен,преди да е преминал оттам.Ако Вие имате научна степен и решите да минете през кръга за атестация,научната степен ще Ви пречи да се промушите през игленото ухо на ситото и вероятно ще трябва да я оставите отвън.
Селекцията е много строга.Например:
-Истински учен бива Чудинов,който е правил рецензии на преводите на sparotok.Чудинов има дълбок научен принос,защото е превел също така:
Карта за прогнозата на времето,в която формите на облаците изписвали на небето послание на кирилица,самите облаци и техните послания,посланията на текстурата на естествени камъни,посланията на пушека от горящите сгради на Световния Търговски Център и други научни преводи.
-Истински учен не бива Златарски,защото в неговите преводи от античността няма истинска кирилица и славянски език.
Ситото на науката е дебело и не всеки преминава!

========================
16.Закон за дифузията на тракийската теза
Този закон гласи:Тракийската теза трябва да бъде последователно разпространявана.Ако един траколог падне,или загине,или пък дезактивира някой акаунт,другите веднага трябва да копират тезите му.Всеки,копирал тракийската теза,е просветител.
========================

-С този набор сериозни теореми тракийската Теза вече е готова да се отправи по пътя си към звездите.Това вече е безспорна научна теория!Нейното кредо е готово.
Вече всички знаете кои закони трябва да се спазват.Науката е готова за своята Реформация,а баняджиите тръпнат в ужас и стискат своите молби за пенсиониране в пазвите си!
Напред,науката е слънце!






Гласувай:
63


Вълнообразно


1. zlotokuche - И защо толкова много труд? Цели 15 ...
06.01.2013 18:45
И защо толкова много труд?
Цели 15 тези?
Формулирай го с две изречения.

В началото беше тъмнина.
И рече Бог - пращам ви траките.
Траките са в основата на света.
Всичко е траки.
цитирай
2. alexalexalex - аз и затова съм сиукс ::)
06.01.2013 18:45
колкото повече чета , толкова повече не се вписвам :)
цитирай
3. zlotokuche - Чудинов не е ли също трак? Аз така ...
06.01.2013 18:46
Чудинов не е ли също трак?
Аз така чух.
цитирай
4. tit - Систематизирането превръща знанията в наука,
06.01.2013 18:47
но изкуството - в скука!:)
А един колега твърди, че науката е систематизираната част от незнанието...
Сега трябва да умувам тезисите система ли са, или лема...на теоремата!:)
цитирай
5. saportok - И защо толкова много труд? Цели 15 ...
06.01.2013 18:48
zlotokuche написа:
И защо толкова много труд?
Цели 15 тези?
Формулирай го с две изречения.

В началото беше тъмнина.
И рече Бог - пращам ви траките.
Траките са в основата на света.
Всичко е траки.

От уважение към 250-те постинга по темата,господин zlotokuche.Толкова работа се нуждае и от формулировка.Да можех,щях да ги допълня до 95 но за други не се сещам.
Но ако има досетливи,да заповядат.
цитирай
6. saportok - колкото повече чета, толкова по...
06.01.2013 19:09
alexalexalex написа:
колкото повече чета , толкова повече не се вписвам :)

Не сте учен?Не бойте се,господин alexalexalex,за всекиго има място под Слънчо!
цитирай
7. zlotokuche - Ясно ми е, че тотално отвърляш те...
06.01.2013 19:11
Ясно ми е, че тотално отвърляш теориите на Серафимов.
Предлагам когато той напусне в няколко постинга да представиш научната гледна точка по въпроса за траките.
Виждам, че си историк и щее ми е любопитно, тъй като обожавам историята, да прочета след антиспаротощината обективната научна гледна точка.
Ще чакам с интерес.
цитирай
8. saportok - Моля, пишете на глаголица и спаз...
06.01.2013 19:27
Моля,пишете на глаголица и спазвайте културен тон!
цитирай
9. saportok - Чудинов не е ли също трак? Аз така ...
06.01.2013 19:43
zlotokuche написа:
Чудинов не е ли също трак?
Аз така чух.

Мисля,че той се самоопредели на скит,господин zlotokuche.
След което определи траките на скити.А господин sparotok определи скитите на траки.
И се скараха.
цитирай
10. saportok - но изкуството - в скука!:) А един ...
06.01.2013 19:52
tit написа:
но изкуството - в скука!:)
А един колега твърди, че науката е систематизираната част от незнанието...
Сега трябва да умувам тезисите система ли са, или лема...на теоремата!:)

Аз заради това се отказах от изкуството.
Стига да имате научен хъс,предислоцирайте и после заедно с Вас ще прекласифицираме всичко!
цитирай
11. saportok - Ясно ми е, че тотално отвърляш те...
06.01.2013 20:12
zlotokuche написа:
Ясно ми е, че тотално отвърляш теориите на Серафимов.
Предлагам когато той напусне в няколко постинга да представиш научната гледна точка по въпроса за траките.
Виждам, че си историк и щее ми е любопитно, тъй като обожавам историята, да прочета след антиспаротощината обективната научна гледна точка.
Ще чакам с интерес.

Обективната гледна точка,господин zlotokuche,не може да се формулира по начина,по който ви учи sparotok.Няма готовност за такива окончателни заключения като неговите.Ще ми трябват около 2500 постинга над неговите 250,за да Ви предам обективна гледна точка.
Освен това изобщо не е сигурно че sparotok ще си отива и че аз ще оставам след него :)
цитирай
12. joysii - Запи, прелест! Наш Трак Спаро ще ...
06.01.2013 20:15
Запи,прелест!
Наш Трак Спаро ще си отхапе езика от злоба.
Едно не разбирам, защо не идва да споделя мнение? Та нали това са материали свързани с така любимата му тема - траките...
Да не ги е нещо поразлюбил напоследък?
Или просто не му стига акълът за коментар и дискусия.Пък като се сетя само как призовава хората към дискутиране в неговите постингииииии....
Ето на,темата е отворена. Време е за сериозни научни блогбегейски умувания.
цитирай
13. gocho52 - Ама...
06.01.2013 20:29
Днес по Телевизора казаха,
че сердите били келти.
Значи "Селтик" е Наш!
Ураааа!!!...
цитирай
14. zlotokuche - Но той съобщи че след 2 постинга си взема довиждане. Мислиш ли, че блъфира?
06.01.2013 20:43
saportok написа:
zlotokuche написа:
Ясно ми е, че тотално отвърляш теориите на Серафимов.
Предлагам когато той напусне в няколко постинга да представиш научната гледна точка по въпроса за траките.
Виждам, че си историк и щее ми е любопитно, тъй като обожавам историята, да прочета след антиспаротощината обективната научна гледна точка.
Ще чакам с интерес.

Обективната гледна точка,господин zlotokuche,не може да се формулира по начина,по който ви учи sparotok.Няма готовност за такива окончателни заключения като неговите.Ще ми трябват около 2500 постинга над неговите 250,за да Ви предам обективна гледна точка.
Освен това изобщо не е сигурно че sparotok ще си отива и че аз ще оставам след него :)

цитирай
15. theeconomist - То още Александър Фол е открил,
06.01.2013 20:48
че и Пеко Таков е наследник на траки. Бил е Траков, но си махнал "р" то, по политически причини.
цитирай
16. dinkov - Динков
06.01.2013 20:52
saportok - прощавай, но защо пишеш тези глупости. Може би имаш личен конфликт със sparotok (не съм му адвокат), но мисля,че е по-добре да решите проблемите си по друг начин. Ако напишеш постинг, от който нещо ще науча с удоволствие ще го прочета. Макар, че признавам на някой от постингите ти съм се смял от сърце :)))
Ицко
цитирай
17. saportok - Запи, прелест! Наш Трак Спаро ще ...
06.01.2013 20:55
joysii написа:
Запи,прелест!
Наш Трак Спаро ще си отхапе езика от злоба.
Едно не разбирам, защо не идва да споделя мнение? Та нали това са материали свързани с така любимата му тема - траките...
Да не ги е нещо поразлюбил напоследък?
Или просто не му стига акълът за коментар и дискусия.Пък като се сетя само как призовава хората към дискутиране в неговите постингииииии....
Ето на,темата е отворена. Време е за сериозни научни блогбегейски умувания.

Не пиша за да го накарам да злобее,скъпа ми joysii.
Това е обективното състояние на научния му апарат.Тук му го прожектирам.
Ако иска да го обори,да заповяда,при мен не е като при него,няма модерация.
цитирай
18. tit - Съм за изкуството, уважаеми saportok!:)
06.01.2013 21:40
saportok написа:
tit написа:
но изкуството - в скука!:)
А един колега твърди, че науката е систематизираната част от незнанието...
Сега трябва да умувам тезисите система ли са, или лема...на теоремата!:)

Аз заради това се отказах от изкуството.
Стига да имате научен хъс,предислоцирайте и после заедно с Вас ще прекласифицираме всичко!

И макар да твърдите, че сте се отказали от него, видимо все още и Вас Ви влече!:))
цитирай
19. dolsineq - По–добре идете с Джойси в истори...
06.01.2013 21:47
По–добре идете с Джойси в историческият музей във Варна, там ще имате възможност на живо да получите реална представа за древната ни история, ще видите и как бикът се е превърнал в крава, вследствие на тракийската ти теза...:–))))))
цитирай
20. saportok - Днес по Телевизора казаха, че се...
06.01.2013 21:55
gocho52 написа:
Днес по Телевизора казаха,
че сердите били келти.
Значи "Селтик" е таш!
Ураааа!!!...

Не разбирам,господин gocho52.Селтик е таш,или Селтик е наш?
цитирай
21. saportok - че и Пеко Таков е наследник на траки. ...
06.01.2013 22:13
theeconomist написа:
че и Пеко Таков е наследник на траки. Бил е Траков, но си махнал "р" то, по политически причини.

Това е то,скъпи ми господин theeconomist,проклятието на политическата цензура.
цитирай
22. saportok - Улей Божей! Прибери си версиите...
06.01.2013 22:39
gaet написа:
Улей Божей! Прибери си версиите!

Мммм.Вие да не сте някой серафим-лихвар,скъпи ми господин gaet?
цитирай
23. blackpredator - ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ:
06.01.2013 23:06
Блог.бг е офшорна зона.
В нея горните закони са само пожелание.
Там действа шериата. В частност адета.
Битовото право, където моллите са историците...

Д'еба еничарите...
цитирай
24. saportok - Но той съобщи. . . Приказката за л...
06.01.2013 23:13
zlotokuche написа:
Но той съобщи...

Приказката за лъжливото овчарче,скъпи ми господин zlotokuche,беше много актуална по нашия край.
Ще видим,каквото стане.Времето ще покаже.Този път-наистина.
цитирай
25. saportok - saportok - прощавай, но защо пишеш ...
06.01.2013 23:41
dinkov написа:
saportok - прощавай, но защо пишеш тези глупости. Може би имаш личен конфликт със sparotok (не съм му адвокат), но мисля,че е по-добре да решите проблемите си по друг начин. Ако напишеш постинг, от който нещо ще науча с удоволствие ще го прочета. Макар, че признавам на някой от постингите ти съм се смял от сърце :)))
Ицко

Имам актуален въпрос към Вас,скъпи ми господин dinkov:
-Вие прочетохте някъде в постинга името на господин sparotok,или просто го разпознахте сред методиката?
Бъдете здрав и винаги откровен.
цитирай
26. gladius - В общи линии - да. Това са методите.
07.01.2013 00:04
Ще поживеем, ще видим дали ще си отиде Спароток. Но си забравил, че има още един закон - законът за разпространение на учението на гуруто.
цитирай
27. alexalexalex - тезис 16
07.01.2013 00:22
племето е длъжно да копира вожда. за да е живо делото Му , даже и да го няма в блога :)

потникът като Торинска плащеница :)
цитирай
28. saportok - Каква е тази тракийска теза? За ...
07.01.2013 00:25
gemm написа:
Каква е тази тракийска теза?

За съжаление няма да имам толкова време,скъпи ми господин gemm.
цитирай
29. germantiger - Изключителен постинг, не само в оригиналността, а в разчетената същност на блогбгтраките!
07.01.2013 09:02
Съвършенна ирония, но за жалост "далеч" не само пародия!

Някои автохтонисти съзнателно или несъзнателно следват тези "маркери" фанатично!
цитирай
30. tikoev - Найсти закон. Ако представител на ...
07.01.2013 09:16
Найсти закон. Ако представител на един етнос вменява на друг етнос принадлежност към траките, то вменителят е Велик тракийски вменител.
цитирай
31. saportok - По–добре идете с Джойси в истори...
07.01.2013 09:22
dolsineq написа:
По–добре идете с Джойси в историческият музей във Варна, там ще имате възможност на живо да получите реална представа за древната ни история, ще видите и как бикът се е превърнал в крава, вследствие на тракийската ти теза...:–))))))

Можем да Ви заберем и Вас,скъпа ми госпожо dolsineq!Не ми е напълно ясно кой бик и кой е крава и какво ги различава.Но може би ще е по-разумно вместо да се бутаме в Музея,където ще е пълно със свободни траколози,правещи генетичен анализ най-старото тракийско злато на планетата,да отидем в мазето на двореца,където тихичко да си отворим бутилка с винце!
цитирай
32. saportok - но изкуството - в скука!:) А един ...
07.01.2013 09:46
tit написа:
saportok написа:
tit написа:
но изкуството - в скука!:)
А един колега твърди, че науката е систематизираната част от незнанието...
Сега трябва да умувам тезисите система ли са, или лема...на теоремата!:)

Аз заради това се отказах от изкуството.
Стига да имате научен хъс,предислоцирайте и после заедно с Вас ще прекласифицираме всичко!

И макар да твърдите, че сте се отказали от него, видимо все още и Вас Ви влече!:))

:) Изкуството придобива най-различни форми,скъпа ми госпожо tit!
цитирай
33. germantiger - ...
07.01.2013 09:50
Това всъщност е един СЕРИОЗЕН И ПРИНЦИПЕН ПОСТИНГ - и пиша това без "капка" ирония - наистина!

Тезисите - така поднесени и толкова истинни за поведението на блог.бг.траките - въобще не са майтап!
цитирай
34. zlotokuche - Напълно съм съгласен. И за пародията, и за фанатизма:)
07.01.2013 09:59
germantiger написа:
Съвършенна ирония, но за жалост "далеч" не само пародия!

Някои автохтонисти съзнателно или несъзнателно следват тези "маркери" фанатично!



Днес постингът ти ечист от плюнките на един досадник, сещаш се за кой говоря;)
цитирай
35. kamosutrov - Както вече казах при троен Алекс, аз вече спирам дискусиите с вашата секта.
07.01.2013 10:06
Не защото ме е страх или не съм подготвен. А защото зад антиспаратоковата ви истерия се крие една елементарна русофилия. А русофил от аргументи не вдява.
Особено показателен е последния диспут /ама и аз..."диспут"/ при троен Алекс.
Нещото, което е домакин на този блог си го каза в прав текст. За него противник не е Чудинов и славянската теза. Негов противник е Спароток и тракийската теза.
Ами то си е ясно отдавна, но най-сетне си го каза в прав текст.
А, да отбележа, Че този път и Полиферхундалния Лешоджойс се е отчел с нещо антибългарско. Този път като Кошмар.
цитирай
36. saportok - Благодаря, научих много нови и п...
07.01.2013 10:15
lycian написа:
Благодаря,научих много нови и полезни неща за траките!

Много се радвам за което,скъпи ми господин lycian!Важното е да носим светлина в мрака!Не всички го могат!
цитирай
37. zlotokuche - Ето го бе, веднага цъфна;)
07.01.2013 10:18
я да копирам тоя коментар и тук

10:05 - Измежду стотиците глупости, които ...
Измежду стотиците глупости, които камосутров ръси навсякъде, тази е най-върховната - че антиспаротоците били русофили.
Точно Спароток изкара минойзите на Крит славяни, ходи на финансирани от Москва прояви и не крие проруската си ориентация.
Глупостите на посочения умник в кавички камосутров са необятни.
Постинг: А сега де - немците са тюркско племе? (пак е Чудинов, спокойно)
Автор на постинга: alexalexalex
цитирай
38. gocho52 - "Селтик" е наш...исках да кажа.
07.01.2013 10:24
Наш...идва от глагола "нашере" - раждам.
От там е "нация".
"Нашата, родна Партия"...ГЕРБ.
Нашул ностру - на румънски е нашият роден/син/.
Да питам, какви са румънците?
цитирай
39. germantiger - ...
07.01.2013 10:25
kamosutrov написа:
Не защото ме е страх или не съм подготвен. А защото зад антиспаратоковата ви истерия се крие една елементарна русофилия. А русофил от аргументи не вдява.
Особено показателен е последния диспут /ама и аз..."диспут"/ при троен Алекс.
Нещото, което е домакин на този блог си го каза в прав текст. За него противник не е Чудинов и славянската теза. Негов противник е Спароток и тракийската теза.
Ами то си е ясно отдавна, но най-сетне си го каза в прав текст.
А, да отбележа, Че този път и Полиферхундалния Лешоджойс се е отчел с нещо антибългарско. Този път като Кошмар.


Катана, ще го напиша лаконично

- Павел Серафимов сам спомена, че е бил в службите

- Знаеш, предполагам и за тракийското ветрило и генерала около него ако е истинно

- Ако четеш Павел - Спароток до момента трябва да ти е станало, че той сочи общност траки - "автентични" славяни и венди - славяни "далечни' роднини на траките, т.е. траките или ние отново сме славяни - това човека си го заявява ден ката ден под всеки постинг

- И ЗАБЕЛЕЖИ КАТАНА, АЗ НЯМАМ ПРОБЛЕМ С ТОВА АКО Е ИСТИННО, да го доказват траките, за каква русофилията тук иде реч в този тук блог, за каква русофилия примерно мен ще заподозреш, който не ги дишам

Та пак да повторя - за Павел серафимов траки и венди са вси славяни, далечни, но славяни, българите значи също - ти ли не четеш ИЛИ АЗ ТУК ДА ТИ КОПИРАМ АБЗАЦ ОТ ПОСТИНГИ НА ПАВЕЛ - ИСКАШ ЛИ - ПИТАМ?!
цитирай
40. germantiger - ЦИТАТ ОТ ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ - ЗА КАТАНА ГО ПОСТВАМ
07.01.2013 10:27
http://sparotok.blog.bg/politika/2013/01/04/chii-sa-nai-drevnite-balkanski-toponimi-i-hidronimi.1038353

ДОЛУ В КРАЯ Е ТОВА

Пояснения:

Понеже недобросъвестни хора спекулират с названието славяни трябва да се уточни, че дедите на поляци, чехи, руснаци и др. не са взели участие в съюза на Аспарух. Не са участвали и в битките с римските легиони, не са заливали и покорявали Гърция. През VІ-ти век предците на поляци, чехи, руснаци и др. са носили названията венети, венеди, венди и са обитавали днешните си земи, а не Балканите.

Истинските славяни са старите гети-древен тракийски народ. Те са обитавали земи от река Днестър до Шварцвалд и от изворите на Висла до делтата на Дунава. Свободните гети наречени славяни сключват съюз с Аспарух и така бива извоювана независимостта на Дунавска България. Понеже името на гетите–славяни е станало най-известно, то всички народи говорещи сродни езици получават след време името славяни. Родственост и идентичност обаче са две различни неща, това трябва да се осъзнае добре!

По същия начин се поражда и названието германи. Корнелий Тацит обяснява, че по начало името германи е важало само за едно племе. Чак след време всички други хора говорещи близки езици получават името германи. Днес шведите се считат за германи в езиково и културно отношение. Това обаче не означава, че Гай Юлий Цезар се е сражавал със викинги (дедите на шведите). Не бива да се сместват поняния от линвистиката с имена на исторически народ.

Това, че немски и шведски са от една едикова група не ни дава право да припишем немската история на шведите и обратно. Макар да имат едни корени, това са два различни народа със съвсем различни заслуги в историята. Дедите на немците влизат в историята преди около 2100 години, докато дедите на шведите се споменават векове по-късно.

Точно така стои въпроса и със славяните. Старите славяни може да са говорили сродни езици с вендите обитаващи Полша, Русия, Чехия и т.н. но имат съвсем различна история и съвсем други обиталища.

...

КАТАНА ТУК КАКВО НЕ ТИ Е ЯСНО - ДА "ПРЕВЕЖДАМ" ЛИ?!?!?!

ТУК ТИ ОБЯСНЯВАТ ЧЕ ТРАКИ И ВЕНДИ СА ВСЕ СЛАВЯНИ, НО СЕР РАЗЛИЧАВАТ ПО ИСТОРИЯ, СРАВНЯВАТ ГИ КАТО ШВЕДИ И ГЕРМАНИ - ВСЕ СА ГЕРМАНСКИ ПЛЕМЕНА, НО С РАЗЛИЧНА ИСТОРИЯ

СЕГА ЯСНО ЛИ Е КАТАНА ИЛИ ДА ГО НАПИША НА ДРУГ ЕЗИК РАЗЛИЧЕН ОТ БЪЛГАРСКИ, КОЙТО РАЗБИРАШ

МОГА САМО НА ТИЯ

ГЕРМАНСКИ
АНГЛИЙСКИ
РУСКИ

ЗА ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ НИЕ СМЕ СЛАВЯНИ - ТРАКИ, МАЛКО ПО-РАЗЛИЧНИ ОТ СЛАВЯНИТЕ - ВЕНДИ, НО ПАК СЛАВЯНИ, ТОВА ПОНЯТНО ЛИ Е (с русизъм те питам)?

Понятно ли е, че славянскитъе езици са общи и всъщност общи с тракийския според Павел серафимов и лошо няма в това - стига да е истинно?

Станах ли ясен или да седна неуяснен?!
цитирай
41. saportok - Блог. бг е офшорна зона. В нея гор...
07.01.2013 10:31
blackpredator написа:
Блог.бг е офшорна зона.
В нея горните закони са само пожелание.
Там действа шериата. В частност адета.
Битовото право, където моллите са историците...

Д'еба еничарите...

Не бъдете толкова черноглед.
Освен това в блог.бг няма историци по образование,освен може би господин mglishev,който почти не използва платформата за история.
цитирай
42. germantiger - Катана понеже наистина те уважавам и знам, че си движен от любонародни мотиви...
07.01.2013 10:39
... държа да ми отговориш (ако желаеш разбира се) - РАЗБРА ЛИ, АСИМИЛИРА ЛИ, ВРАЗУМИ ЛИ НАПИСАНОТО ОТ ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ - АКО НЕ СИ ТУК ЩЕ ГО ПОЯСНЯВАМ ЗА ТЕБ И ВСЕКИ СЪМНЯВАЩ СЕ - АНГАЖИРАМ СЕ ;)

ЗА ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ ИСТИНАТА Е

ТРАКИ СА СЛАВЯНИ > БЪЛГАРИ СА СЛАВЯНИ

ВЕНДИ СА СЛАВЯНИ > РУСНАЦИ И СИЕ СА СЛАВЯНИ

ЕЗИЦИТЕ ТРАКИЙСКИЯ И СЛАВЯНСКИТЕ СА РОДСТВЕНИ

НЯКОЙ НЕ РАЗБРАЛ?!

Някой славянин да не се е припознал
Аз разбира се, не защото по майка съм немачко
КОЙ Е РУСОФИЛ КАТАНА - ще те питам пак ако желаеш да ми отговориш
цитирай
43. germantiger - Катана - вече трябва да си го прочел няколко пъти...
07.01.2013 10:44
Асимилира ли го?

Кой е славянин Катана?

Кой е русофил Катана - Павел или някой тук?

Имам намерение да те питам докато мъдър и знаещ човек като теб си отвори очите, сега още си сънен предполагам, ще те питам и към обяд ако не си отговорил - тук ще те питам и на лс и в твоя блог ако трябва - обещах!
цитирай
44. blackpredator - Две любопитни четива
07.01.2013 11:01
http://www.academia.edu/1267811/_._._._.1_.24-34_2007_
http://www.academia.edu/1262542/_._._._.1_2_.3-47_2007_
цитирай
45. saportok - Ще поживеем, ще видим дали ще си о...
07.01.2013 11:02
gladius написа:
Ще поживеем, ще видим дали ще си отиде Спароток. Но си забравил, че има още един закон - законът за разпространение на учението на гуруто.

Този закон е вселенски,господин gladius :) Той не касае формулирането на тракийската теза,а дисперсията и в интернет пространствата.
цитирай
46. saportok - племето е длъжно да копира вожда. за ...
07.01.2013 11:31
alexalexalex написа:
племето е длъжно да копира вожда. за да е живо делото Му , даже и да го няма в блога :)

потникът като Торинска плащеница :)

Да,честно казано и аз не разбирам идеята някои блогове да публикуват две неща:хейтърски съждения или копирани sparotokови статии.
Те си знаят,но определено не изглежда добре.
Надявам се скоро да им реституират откраднатата Византийска империя,която се оказала тракийска.
цитирай
47. saportok - Съвършенна ирония, но за жалост ...
07.01.2013 11:47
germantiger написа:
Съвършенна ирония, но за жалост "далеч" не само пародия!

Някои автохтонисти съзнателно или несъзнателно следват тези "маркери" фанатично!

За жалост изобщо не е пародия,скъпи ми господин germantiger.
За жалост това е точно научният апарат.Леко подчертан.
цитирай
48. saportok - Найсти закон. Ако представител на ...
07.01.2013 12:01
tikoev написа:
Найсти закон. Ако представител на един етнос вменява на друг етнос принадлежност към траките, то вменителят е Велик тракийски вменител.

:)
Наистина май ще го допиша този закон.Много станахте поддръжниците му.
цитирай
49. joysii - По–добре идете с Джойси в истори...
07.01.2013 12:10
dolsineq написа:
По–добре идете с Джойси в историческият музей във Варна, там ще имате възможност на живо да получите реална представа за древната ни история, ще видите и как бикът се е превърнал в крава, вследствие на тракийската ти теза...:–))))))

=============
Оооох,Долси!
Ще ида,скъпа, заради теб - пак ще отида, макар че сто пъти съм ходила във Варненския музей.Мила,във Варна живеят моите родители, а...колкото до музеите, не само че влизам в тях безплатно,но и ги посещавам често, с голям интерес.Да не говорим пък,че доста от находките виждам в момента на откриването им, още преди да отидат в който и да е музей/винаги има спор къде да ги експонират/.
цитирай
50. saportok - Това всъщност е един СЕРИОЗЕН И П...
07.01.2013 12:17
germantiger написа:
Това всъщност е един СЕРИОЗЕН И ПРИНЦИПЕН ПОСТИНГ - и пиша това без "капка" ирония - наистина!

Тезисите - така поднесени и толкова истинни за поведението на блог.бг.траките - въобще не са майтап!

...
Признавам,че е точно така.Има и шега в постинга,но начинът на действие е копие.
цитирай
51. saportok - Съвършенна ирония, но за жалост ...
07.01.2013 12:35
zlotokuche написа:
germantiger написа:
Съвършенна ирония, но за жалост "далеч" не само пародия!

Някои автохтонисти съзнателно или несъзнателно следват тези "маркери" фанатично!



Днес постингът ти ечист от плюнките на един досадник, сещаш се за кой говоря;)

Да.Това е новата закъсняла стратегия в следствие на мое изявление при тях от снощи.
За съжаление освен всичко друго изглежда групата им не само е малка,но е и зле контролирана.Оказва се,че има други изстъпления.
цитирай
52. saportok - Не защото ме е страх или не съм под...
07.01.2013 13:03
kamosutrov написа:
Не защото ме е страх или не съм подготвен. А защото зад антиспаратоковата ви истерия се крие една елементарна русофилия. А русофил от аргументи не вдява.
Особено показателен е последния диспут /ама и аз..."диспут"/ при троен Алекс.
Нещото, което е домакин на този блог си го каза в прав текст. За него противник не е Чудинов и славянската теза. Негов противник е Спароток и тракийската теза.
Ами то си е ясно отдавна, но най-сетне си го каза в прав текст.
А, да отбележа, Че този път и Полиферхундалния Лешоджойс се е отчел с нещо антибългарско. Този път като Кошмар.

А нима не е ясно,скъпи ми господин kamosutrov,че аз съм тук не заради господин Чудинов и мечтите за античен велик СССР,подкрепени от Вас.Аз съм тук заради конкретната простотия тук,заради заблудите,лъжите и клеветите.
Смятам,че сте много проницателен човек,щом най-накрая разбрахте,че аз не съм тук заради Чудинов.Какво да добавим?
цитирай
53. chalma - Ти чалма ли си ма? Чалмичка? Дама...
07.01.2013 13:13
Ти чалма ли си ма? Чалмичка? Дамаджана била амфората. Уф-ца!
цитирай
54. letopisec - като ми стане тъжно, си казвам: иди ...
07.01.2013 15:46
като ми стане тъжно, си казвам: иди при зъпъртъка Лутер, може пък да се разведриш, ама пък чак да искате да се задавя от смях...е не...Държа да подчертая, че езиковия Зрив зриви всичко в мен, а когато открих профила на гет-подсказващия, направи го дешифрират...Благодаря Ви, напред науката е слънце, а слънцето вече ще се казва тракедонизъм..
цитирай
55. ejkobeshko - Уважаеми saportok (не слагам обръщение, тъй като се обърках г-н или г-жа сте в крайна сметка)
07.01.2013 16:03
Вие започвате да преобръщате моите представи за древнобългаристите (траколози);

Аз започнах като заблуден критик на блог.бг траколозите и най-вече най-водещия от тях г-н Спароток, като ги обвинявах в липса на научност;

но днес си давам сметка, че просто на мен ми е липсвала научна абстрактност, като не съм можел да сведа и изведа така ясно и отговорно научните тезиси и принципи на учението.

Прочитайки тези 15 точно формулирани и добре обрисувани Тези, аз почвам да се чувствам разколебан в ехидността си!

Благодаря ви.
Вие ме направихте по-добър човек.
цитирай
56. saportok - Съгласно подсказването на събл...
07.01.2013 16:59
Съгласно подсказването на съблогери е добавен нов 16ти закон-закон за Дифузията на тракийската теза,а закон 12ти получи нова аксиома.
Благодаря на съблогерите!
цитирай
57. shtaparov - То и за господин Саади няма теза и ...
07.01.2013 17:27
То и за господин Саади няма теза и формулировка,но това не му пречи да се подвизава необезпокоявано там и онам,нали!
цитирай
58. saportok - И аз им го копирах, господин germ...
07.01.2013 17:35
И аз им го копирах,господин germantiger.Но очевидно не разумяват,занимават се с администрация.Гледам в блог.бг има нови административни промени.Очевидно 250-те поста предстои да бъдат надскочени :)
цитирай
59. saportok - Наш. . . идва от глагола "на...
07.01.2013 18:10
gocho52 написа:
Наш...идва от глагола "нашере" - раждам.
От там е "нация".
"Нашата, родна Партия"...ГЕРБ.
Нашул ностру - на румънски е нашият роден/син/.
Да питам, какви са румънците?

Румънците също са траки,скъпи ми господин gocho52.Нали са ни роднини.Траки-гети :)
Карпатите произлизат не от предложената от свободните траколози етимология,а от това,че баба ми си е карала там патетата да ги пасе.Кара патета-Карпати.
цитирай
60. saportok - . . . държа да ми отговориш (ако же...
07.01.2013 18:25
germantiger написа:
... държа да ми отговориш (ако желаеш разбира се) - РАЗБРА ЛИ, АСИМИЛИРА ЛИ, ВРАЗУМИ ЛИ НАПИСАНОТО ОТ ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ - АКО НЕ СИ ТУК ЩЕ ГО ПОЯСНЯВАМ ЗА ТЕБ И ВСЕКИ СЪМНЯВАЩ СЕ - АНГАЖИРАМ СЕ ;)

ЗА ПАВЕЛ СЕРАФИМОВ ИСТИНАТА Е

ТРАКИ СА СЛАВЯНИ > БЪЛГАРИ СА СЛАВЯНИ

ВЕНДИ СА СЛАВЯНИ > РУСНАЦИ И СИЕ СА СЛАВЯНИ

ЕЗИЦИТЕ ТРАКИЙСКИЯ И СЛАВЯНСКИТЕ СА РОДСТВЕНИ

НЯКОЙ НЕ РАЗБРАЛ?!

Някой славянин да не се е припознал
Аз разбира се, не защото по майка съм немачко
КОЙ Е РУСОФИЛ КАТАНА - ще те питам пак ако желаеш да ми отговориш

Аз се питам не кой е русофил,всички знаем.
Чудно ми е кой е модераторофил.
И кой връзва каруцата пред коня.
цитирай
61. saportok - http://www. academia. edu/126...
07.01.2013 18:27
blackpredator написа:
http://www.academia.edu/1267811/_._._._.1_.24-34_2007_
http://www.academia.edu/1262542/_._._._.1_2_.3-47_2007_

Наистина много любопитно!Благодаря!
цитирай
62. tomov8 - Много е интересно как псевдонау...
07.01.2013 18:28
Много е интересно как псевдонаучното словоблудстване се издига до научна теза при някои автори в блога. Поздравления за автора на този блог, чието английско чувство за хумор ми носи винаги голямо удоволствие
цитирай
63. rara - Добра ирония, но за съжаление - л...
07.01.2013 18:47
Добра ирония, но за съжаление - литература, както и всичко останало. Чувал съм, че историята била наука. Това изобщо не е вярно. Историята си е обикновена литература - за съжаление нескопосана, защото вместо литератори я правят политици и журналисти. Чудя се каква е тази амбиция всеки да съчинява история, както му отърва; че и се карат на всичко отгоре. Няма да уцелите истината; проумейте го най-после, защото няма от къде да я вземете, дори и да е имало грамотни българи /пардон траки/ по онова време /а то е нямало/, така че не става нито история, нито литература, нито нищо. Запазете си силите и не се изтощавайте, защото може зимата да е тежка!

"Хм. И се чудя защо всеки "патриот" трябва непременно да е русофоб. Тезата, че всички руснаци са комунисти ми звучи някакси твърде инфантилно. Веднага се сещам за Толстой, Достоевски, Пастернак, Есенин... Страшни комунисти а?.. ))))".
цитирай
64. saportok - По–добре идете с Джойси в истори...
07.01.2013 18:57
joysii написа:
dolsineq написа:
По–добре идете с Джойси в историческият музей във Варна, там ще имате възможност на живо да получите реална представа за древната ни история, ще видите и как бикът се е превърнал в крава, вследствие на тракийската ти теза...:–))))))

=============
Оооох,Долси!
Ще ида,скъпа, заради теб - пак ще отида, макар че сто пъти съм ходила във Варненския музей.Мила,във Варна живеят моите родители, а...колкото до музеите, не само че влизам в тях безплатно,но и ги посещавам често, с голям интерес.Да не говорим пък,че доста от находките виждам в момента на откриването им, още преди да отидат в който и да е музей/винаги има спор къде да ги експонират/.

Ами да идем тогава.Хем може блогтраколозите от морето да ни посрещнат.
Вероятно там има някакви невероятни неща,за които не сме и чували.
цитирай
65. saportok - Ти чалма ли си ма? Чалмичка? Дама...
07.01.2013 18:59
chalma написа:
Ти чалма ли си ма? Чалмичка? Дамаджана била амфората. Уф-ца!

Не,скъпа ми госпожо chalma.Аз бих могла да съм фередже.Но чалма?
цитирай
66. mglishev - Страхотно,
07.01.2013 20:43
падам си по тоя тип хумор! Те това се вика нАука, те това се вика забавление! Поздравления! Бива си те. Във всеки случай твоите весели неща се оказват много по-резултатни от моите кисели мрънканици.
цитирай
67. nikoduka - траки
07.01.2013 21:11
Министър Вежди Рашидов също смята, че всички ние сме траки!
цитирай
68. saportok - падам си по тоя тип хумор! Те това се ...
07.01.2013 21:51
mglishev написа:
падам си по тоя тип хумор! Те това се вика нАука, те това се вика забавление! Поздравления! Бива си те. Във всеки случай твоите весели неща се оказват много по-резултатни от моите кисели мрънканици.

Срещу Вас веднага започват да важат закон 12,Закон 14 и дори закон 15,скъпи ми господин mglishev.
Не мисля,че сте кисел,просто попадате в подготвена среда,където мелницата Ви развърта.Вие сте типичен пример как групата се оправя с научните доводи,за които после смята,че са крайно недостатъчни в опонентите.
цитирай
69. saportok - като ми стане тъжно, си казвам: иди ...
07.01.2013 22:12
letopisec написа:
като ми стане тъжно, си казвам: иди при зъпъртъка Лутер, може пък да се разведриш, ама пък чак да искате да се задавя от смях...е не...Държа да подчертая, че езиковия Зрив зриви всичко в мен, а когато открих профила на гет-подсказващия, направи го дешифрират...Благодаря Ви, напред науката е слънце, а слънцето вече ще се казва тракедонизъм..

Радвам се,че Ви харесва тук!
цитирай
70. saportok - Вие започвате да преобръщате моите ...
07.01.2013 22:41
ejkobeshko написа:
Вие започвате да преобръщате моите представи за древнобългаристите (траколози);

Аз започнах като заблуден критик на блог.бг траколозите и най-вече най-водещия от тях г-н Спароток, като ги обвинявах в липса на научност;

но днес си давам сметка, че просто на мен ми е липсвала научна абстрактност, като не съм можел да сведа и изведа така ясно и отговорно научните тезиси и принципи на учението.

Прочитайки тези 15 точно формулирани и добре обрисувани Тези, аз почвам да се чувствам разколебан в ехидността си!

Благодаря ви.
Вие ме направихте по-добър човек.

Вярвам,че Вие вече ще оцените достойнствата на истинския научен промисъл,скъпи ми господин ejkobeshko.
Загубихте се някъде,радвам се,че пак Ви намерих!
цитирай
71. saportok - То и за господин Саади няма теза и ...
07.01.2013 23:02
shtaparov написа:
То и за господин Саади няма теза и формулировка,но това не му пречи да се подвизава необезпокоявано там и онам,нали!

Никому без формулировка няма да бъде пречено да се подвизава там,както и онам,скъпи ми господин shtaparov!
цитирай
72. saportok - Много е интересно как псевдонау...
07.01.2013 23:04
tomov8 написа:
Много е интересно как псевдонаучното словоблудстване се издига до научна теза при някои автори в блога. Поздравления за автора на този блог, чието английско чувство за хумор ми носи винаги голямо удоволствие

Благодаря Ви,господин tomov8.За съжаление това,което наричате чувство за хумор е хумористична действителност с минимум окраска...
цитирай
73. saportok - Министър Вежди Рашидов също смята, ...
07.01.2013 23:08
nikoduka написа:
Министър Вежди Рашидов също смята, че всички ние сме траки!

Браво на него,скъпи ми господин nikoduka!Да му се не надява човек?
цитирай
74. dinkov - Динков
07.01.2013 23:51
saportok - прощавай, че ти отговарям чак сега, но все пак днес е Ивановден. Разбира се откровено (в повечето случай така постъпвам, дори ако си забелязал в блог.бг съм под истинското си име без да ми пука. По-точно когато синът ми ме регистрира, ме попита под какво име искам. Аз повдигнах рамене и му отговорих. Ами с моето, тъй като не знаех, че повечето пишат под псевдоним. Може да ти е смешно, но е вярно :))) ),моето мнение е, че сатирата е хубаво нещо но когато се прекали не е красиво. Никой не е длъжен да се съобразява с моето мнение, ти също и пиши както си искаш. Това е твое право. За този който иронизираш в доста постинги. Ами ако е прав ? Истината е знае само Господ. Аз също не вярвам, че всичко започва от нас, но уважавам трудът му. Явно вие сте на доста по-високо ниво от мен по история. Аз съм добре запознат но с официалната, но се замислих. Ами ако е прав ? Дори и наполовина, дори и четвърт. Не заслужава ли да се подкрепят усилията му, вместо да се иронизира. Затова в негов постинг " ЧИИ СА НАЙ-ДРЕВНИТЕ БАЛКАНСКИ ТОПОНИМИ И ХИДРОНИМИ?" му написах
sparotok не разбирам от науката ономастика (да си призная мастика ми е по-близко понятие, употребява се навсякъде по Балканите), разбирам малко от икономика, че от тази гледна точка си напълно прав. Ще се обоснова. Балканския полуостров има като даденост, едни от най-добрите природо - климатични условия за живеене. Четири сезона, планини, равнини, низини, две морета Егея и Черно (уникално вътрешно море, с отлични показатели за поселение), че е съвсем нормално още от най-древни времена да има население. Това население няма как да се изпари. Може да се разсели, когато вследствие на добрите условия на живот се размножи( не напразно през Средните векове са казвали, че раят започва след като се преминат "Траянови врати"), а в последствие част от него да се завърне в родината на предците си (680 г.). Тя винаги ще е привлекателна от разказите на народа и се предава от поколение на поколение, а и всеки търси по-добро
цитирай
75. dinkov - Динков
07.01.2013 23:58
по-добро място за живеене, а ако е и принуден от чужди военни сили да си търси нова Родина, няма нищо по-естествено от това да потърси Родината на предците си. Ако тя е владение на друга държавна организация (Източната Римска империя), освен с бой няма как по-друг начин да се настани там. И кого ще потърси за помощ и съюзник. Естествено, че местното население. А ако те са им много близки роднини ( запазили са си сходен език и обичай), разбира се, че ще направят съюз против окупатора. Мисълта ми е, че може да си напълно прав, макар, че 100 процентовата истина е знае само Господ, но това не пречи да се правят изследвания с методите на науката ономастика, и вследствие на това да се ревизират догмите наложени в историята. Не се засягай когато те критикуват просташки. Прави си изследванията и ги публикувай. Има кой да ги чете. А да се откажеш от блог.бг това е най-лесното. Но не си заслужава да го правиш. Тука имаш добри поддръжници. Честита нова година. Наздраве. Може и с мастика :)))
Ицко
Това е моето мнение за този които иронизираш.
А ако се казваш Иван или Иванка, или някое производно Честит имен ден.
Ако не, Честит празник. Нали сме си българи, обича ми си празниците, дори и да са на приятели. Наздраве и лека нощ, че ще ставам в шест часа да пътувам.
Ицко
цитирай
76. saportok - Ами мнението Ви е чудесно, dinkov. ...
08.01.2013 00:11
Ами мнението Ви е чудесно,dinkov.Честит имен ден междувпрочем,на най-българското име.
Само че аз не се опитвам да спра sparotok да разсъждава,а се опитвам да го спра да се прави на пророк,месия,на учен и на последна инстанция.Която всъщност разпространява негативна пропаганда.
Иначе е все едно дали ще седи в блог.бг или ще отиде в блог.някъдедругаде.
Това,което прави той,не е изследвания,злоупотреба е.Няма как да е прав.Може да е стигнал до верния извод,но не и да е доказал задачата.
За мен е все по-ясно,той върши партийна агитация.Дали е на Атака или на нещо друго,не зная,но всъщност на него не му трябва повече от кръчмарска наука.
Добре,обаче.Какви претенции може да има?Защо тогава има претенции?
цитирай
77. germantiger - ...
08.01.2013 06:58
rara написа:
Добра ирония, но за съжаление - литература, както и всичко останало. Чувал съм, че историята била наука. Това изобщо не е вярно. Историята си е обикновена литература - за съжаление нескопосана, защото вместо литератори я правят политици и журналисти. Чудя се каква е тази амбиция всеки да съчинява история, както му отърва; че и се карат на всичко отгоре. Няма да уцелите истината; проумейте го най-после, защото няма от къде да я вземете, дори и да е имало грамотни българи /пардон траки/ по онова време /а то е нямало/, така че не става нито история, нито литература, нито нищо. Запазете си силите и не се изтощавайте, защото може зимата да е тежка!

"Хм. И се чудя защо всеки "патриот" трябва непременно да е русофоб. Тезата, че всички руснаци са комунисти ми звучи някакси твърде инфантилно. Веднага се сещам за Толстой, Достоевски, Пастернак, Есенин... Страшни комунисти а?.. ))))".


АЛЕКСЕЙ ТОЛСТОЙ Е, не го бъркайте с Лев!
Иначе със същината на коментара Ви съм съгласен - не всички руснаци са комунисти, макар руснаците да се ползваха от комунизма премного - не персонално лично, а с:

- изучаване на руски език вкл. ив ГДР
- фалшифициране българската и не само бгисторията, а въобще европейската
- създаване на руско-комунистическо лоби много над и много по-императивно от всичко руско като царско преди 1917

Вън от споменатото - от мен адмирации за руската култура като литература (титанична) и живопис, като философия не (поради най-вече анархизма) като архитектура не (поради факта, че От Санкт Петер(с_бург до кулите на Кремъл след поредния палеж градежа им е германски, италиански и холандски като инженерна мисъл).
цитирай
78. atil - http://www. facebook. com/photo. ...
08.01.2013 10:33
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=360479094032884&set=a.215652871848841.53337.100002123894824&type=3&theater

С нетърпение очаквам следващиея сезон...Живите българи отдавна сме малцинство, заобиколено от ходещи мъртви..Живи мърши...Интересуват се и се занимават с всичко друго ,но не и с българската история, с българския бит и култура, с българската държавна традиция и правила!
Ние имаме дори писана автентична писана история, не само от 18 век(Паисий) , но и от средновековието. Някои неща изкарвам в блога си. Затова го открих и горещи благодарности на демокрацията и на сайта БЛОГ БГ!
Народ без минало не е народ ! А народ с фалшиво минало е фалшив народ...Жива мърша.
За в бъдеще думата имат здравите и читави сили ,които ще се зародят и организират вътре в българското общество. Те няма да се появят на пусто място и имат здрав темел!
А простолюдието по добре чактисва(сеща се, вижда) нещата поднесени по такъв начин както в този блог. Затова появата му е положително явление.
Но преди тракийската теза имаше доста други, които отвличаха вниманието и баламосваха хората и ги държаха настрани от действителността. И съвременната и историческата действителност!
Не го забравяйте никога!
цитирай
79. get - @ 74 - Мда-а-а ! - не можах да не се стърпя да не "пУтскажа", както казва "цветарката"-депутат гУсин Милчевъ !
08.01.2013 13:56
- Народът "траки" БЕ ОТКРИТ от Института по тракология. ... бързам да ви известя - Нямам косвена или пряка вина за това, че бе "открит" народът траки ... нито за откриване на института със съответното име през далечната 1972 год. !!

- В този институт, който се занимава с народо полезна дейност да открива етносъставните елементи на българите, като народ проживяват и вадят хляба си около двадесет научни работници ... с титли и без титли :)) - Които работят върху такива високо-отговорни и научни значими въпроси като: Интердисциплинните изследвания на историята и културата на траките: на тракийската държавност с политическите, икономическите и социалните аспекти на развитието ѝ; създаването на тракийския етнос, политическите и културните взаимодействия на траките с другите антични етноси в Югоизточна Европа, Средиземноморието и Мала Азия; на обществото, бита, религията и обредите на траките; на тракийските и палеобалканските етнокултурни и езикови елементи в контекста на формирането на културата на Балканския полуостров и в Мала Азия в древността; проучването на съдбата на траките в края на Античността и вливането им в състава на българската народност.
В Центъра по тракология тези направления се развиват успоредно, като образуват един комплекс от взаимно допълващи се аспекти, а звеното е водещо в изследванията по тракология.
Центърът е седалище на Секретариата на Международния съвет за индоевропейски и траколожки изследвания
- Относно "славянството" по-скоро би следвало да обърнем внимание на Институтът за български език при БАН и особенно тази специфична негова част, занимаваща се със "славистиката" ... която пък духовно и творчески е свързана с Институт славяноведения Российской академии наук входящий в состав Отделения историко-филологических наук РАН, занимающимся комплексным изучением истории, культуры, литературы и языков ЗАРУБЕЖНЫХ славянских народов.
Институт продолжает традиции российского славяноведения, история которого насчитывает более 200 лет.
цитирай
80. get - - При нас "не ви трих", казах ви че деструктивното ви поведение и подход прави безпредметен ...
08.01.2013 21:03
... разговорът ни !!

- Но тук след, като ми се намесва името в коментар - предвид пост под №74 - имам право на отговор ! - ако ще налагате цензура и или достъп до вашият блог - ваша воля, Спирам !!

- И след като ми изредихте тази поредичка от антични автори ... Какво е вашето становище - Кой е този митичен народ Траки ?! ... ако сте затруднена(A) можете да се обърнете към института по Балканистика ... който пак е наречен некоректен ... следва името му да е по Палеобалканистика ... по-точното ПалеоЕвропеистика !! - Защото за не знам, кой път ви обяснявам ? - Културата на Европа се поражда от Тук !! - Тук имам в педвид Източно средиземноморие, Балкани, Мала азия и Причерноморие !!
- ТУК се първоизточника на:
- протоЕВРОПЕЙСКИ(индото идва по-късно) ЕЗИК;
- материална култура;
- духовни вярвания и-и-и ред още други неща !! КАТО ТОВА СТАВА във време от ПРЕДИ ПОЯВАТА НА ТЕЗИ, НА КОИТО изкуствено им присвоено ПЪРВОродството В КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ - Г-ъ-р-ц-и-т-е !! ... те са едни узурпатори и самозванци !!! - на по-стари и чужди тям знания, за божествен пантеон и духовна, плюс материална култура !!

- С изказването си знам, срещу какво се изправям - Мисля ще отстоя, правотата си наспроти всички внушения правени от "модерната" европейска ... и не само европейска историографии !!!

- Хай, със здраве !!
цитирай
81. rustam - 17 тезис
08.01.2013 23:53
Бедни, бедни "сапорток"
видя ли ти какво стана? Полуграмотният сава павлов ти скрои "курт капан." Пуснаха ти емчето с зализаната Касабова, с нейното сълзливо постингче. Ти "захапваш", а бандата на блоговите мастии те заобгражда и почва да те ръфа и те подпуква по сигнал. Ти се усещаш, опитваш се да сложиш свои правила, ама късно е приятелю.
Сега ще трябва да търпиш пенявенето на писковица, малоумния цефул, полуидиота сава и парвенюто Касабова.
Клекнеш ли на тази пасмина и да им влезеш в "дворчето", вече са ти го сложили отзад, приятелю.
Това е положението- гледаш ли? Дегенвератът Сава Павлов се пеняви, слага ти предложения, определя правила...така че, по-добре им еби путката майна и си отивай в блогчето.
цитирай
82. kimiraikkonen - 17-ТА ЗАКОН
09.01.2013 16:01
ТРАКИ ИЗМИСЛЯЛИ МУЗИКИ И НОТА ЗА МУЗИКИ
ОТ ТАМ - ТРАКЛИСТИНГ - ДУМА СПИСЪК МУЗИКА ИДВАЛО ОТ ЯСНО КОЕ КЪДЕТО ИДВАЛО - ТРАКИ-МУЗИКА-ЛИСТИ
цитирай
83. saportok - Изобщо не говоря нито с kansandilh, ...
09.01.2013 17:07
Изобщо не говоря нито с kansandilh,нито с get.Последният бил тук в качеството си на сърдит на господин letopisec за някакъв коментар и очевидно има да се оправя с него,другият пък е някакво многолико явление,което не ме интересува.
От бандата Ви вече разбрах всичко,каквото ми трябваше,господа.Време е да се прибирате по хралупите.Слънцето изгрява.
цитирай
84. saportok - За дебата
09.01.2013 20:24
И така,да оповестя и тук.
Приемам предложението на sparotok за водене на дебат на лични с публикуване на резултатите без каквито и да е възражения.
Дебатът започва утре.
Певци,италианци и прочие-моля,вземете си почивка.
цитирай
85. debator - Дебатът между sparotok(Павел С...
10.01.2013 11:15
Дебатът между sparotok(Павел Серафимов) и Запорток(saportok) започва.
Всяка проява на смелост от страна на господин sparotok ще бъде адмирирана!
saportok очаква Вашият отговор,а желанията Ви са публикувани в блога ми.
Коментари няма да се допускат.Ако желае,sparotok също е свободен да публикува дебата в избран от него блог.
Моля,запознайте се с правилата,които са изцяло в полза на Павел Серафимов.
цитирай
86. ivanbunin - Време беше...
10.01.2013 22:18
... да стане това, което става.
Моите собствени изследвания и лични контакти отдавна ме направиха скептик спрямо ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИТЕ способности на мнозинството академично-университетски историци /макар че историята е моя втора специалност/, с които се знаем отлично от десетилетия насам.
Но ПРОФЕСИОНАЛИСТИ да търпят и да се оказват безсилни при избуяването /даже в тоя съвсем НЕВЛИЯТЕЛЕН сайт/ на една толкова безскрупулна и безусловно целево-спекулативна ТРАКОМАНИЯ, това ми беше почти унизително като учен изобщо...
Е, отдъхнах си донякъде. Няма как според мен при наличните предпоставки да стане продуктивен дебат, но поне тази интелектуална плесница ще даде началото на едно здравословно умствено изтрезняване...
Чест имам!
цитирай
87. saportok - . . . да стане това, което става. М...
10.01.2013 22:35
ivanbunin написа:
... да стане това, което става.
Моите собствени изследвания и лични контакти отдавна ме направиха скептик спрямо ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИТЕ способности на мнозинството академично-университетски историци /макар че историята е моя втора специалност/, с които се знаем отлично от десетилетия насам.
Но ПРОФЕСИОНАЛИСТИ да търпят и да се оказват безсилни при избуяването /даже в тоя съвсем НЕВЛИЯТЕЛЕН сайт/ на една толкова безскрупулна и безусловно целево-спекулативна ТРАКОМАНИЯ, това ми беше унизително като учен изобщо...
Е, отдъхнах си донякъде. Няма как според мен при наличните предпоставки да стане продуктивен дебат, но поне тази интелектуална плесница ще даде началото на едно здравословно умствено изтрезняване...

И за мен е чест,ivanbunin
Не,няма да стане дебат и това беше ясно от самото начало.Сега умишлено бавят и замислят игрички.Обиждат ме,извикали са на помощ всички известни клонинги или несвързани с проблема,но участващи в тръста за популярност в blog.bg и се мъчат да ме извадят от нерви.
Няма да успеят.Няма и да изтрезнеят.Блогът ми ще е предупреждение към разсъдливите,не лекарство за болните.

-За другото също мисля така.Умението на историците е пропорционално на парите за жалост.Не,че нямаме и днес добри историци.Напротив,даже много от нашите хора имат по-добри заложби от италианци,гърци,турци и др.Но за да седнеш да научиш древен език,трябва да имаш увереност в издръжката си.За да тръгнеш по разкопки,трябва да си добре обезпечен.В България на разкопки най-често се тръгва стажант.Или доброволец.
При нас науката така е паднала,че нерядко се търсят общи работници или строителни фирми за специализирани дейности.За пари.
Но това е единият проблем,който изобщо не означава,че трябва да я заменим с халтура.Която е вече и държавна политика.
цитирай
88. ivanbunin - Сякаш просто така...
10.01.2013 23:14
... аналитичните наблюдения ме навеждат към допускането, че теоретически отдавна архаичният и актуално-политически зловреден етнически фундиран национализъм са онзи мътен фон на всекидневното /и не само/ обществено съзнание, който /фон/ е податлива среда и за тракоманията... понеже... е, траките са били велика работа, та и ние, де...
А Серафимов е "поет" май доста насериозно и от ... Сидеров...
Вие свършихте добро дело. Не подценявайте последиците му поне за тоя невзрачен сайт, макар че амбиции за кой знае какво в случая действително са неуместни...
цитирай
89. saportok - . . . аналитичните наблюдения ме ...
11.01.2013 10:49
ivanbunin написа:
... аналитичните наблюдения ме навеждат към допускането, че теоретически отдавна архаичният и актуално-политически зловреден етнически фундиран национализъм са онзи мътен фон на всекидневното /и не само/ обществено съзнание, който /фон/ е податлива среда и за тракоманията... понеже... е, траките са били велика работа, та и ние, де...
А Серафимов е "поет" май доста насериозно и от ... Сидеров...
Вие свършихте добро дело. Не подценявайте последиците му поне за тоя невзрачен сайт, макар че амбиции за кой знае какво в случая действително са неуместни...

И на мен ми е известен проблемът Сидеров и неговата автохтонна хипотеза.Той е един от добрите кандидати да финансира подобна логорея.Още повече,че човекът,когото преди малко изтрих-demograph-се занимава с крайна антимакедонска пропаганда и е нещо като циклостил за sparotok и"тезите му".
Макар че повечето от тези ултрапатриоти виждат България само във фейсбук.Със сигурност повечето пишат от чужбина.
За другото,дано сте прав!
цитирай
90. carmena - Задачка - закачка
12.01.2013 07:24
Според мен и според Айнщайн, верният отговор е "нямам представа". :))
Логиката ни подвежда да приемем, че любимото животно на шведите е слонът, но това никъде не е упоменато в условието. Шведите може и да любят слонове, но може да обичат каквото си поискат друго животно. Кой да е сигурен, че именно ненадейно появилият се слон е нечие любимо животно?
Целта на задачката е да се напрягат мозъците и човек да не спира да задава въпроси.:)
цитирай
91. stamenmihalevski - до carmena
12.01.2013 11:29
В тези 15 "извора" се намира абсолютно цялата необходима информация, за да се разбере със сигурност за всяка раса - кой народ й е представител, за всеки народ - какво обича да пие, какво обича да яде и кое е любимото му животно, също къде точно се намира на картата(най-западно, на запад, посредата, на изток и най-източно). Малък жокер от мен - слонът не е ненадейно появил се, (по-горе има информация за магарето, крокодилът, кенгуруто и маймуната т.е за 4 животни, а слонът е просто 5-тото, но това по принцип е част от задачата т.е. човек сам да се сети, че "ненадейно" появилият се слон е всъщност 5-тото животно) така че... :))) Ако пожелаете ще пусна коментар с пълния отговор на задачата, само че така ще лиша блогерите от правото(удоволствието) сами да го открият... Все пак ако до довечера никой не се сети, ще го направя, за да се уверите сами, че всичко пасва, дори бих могъл да обясня как точно се решава, ако някой настоява...
цитирай
92. gocho52 - "Дамаджана", драги, не е турска дума.
13.01.2013 11:03
Тя е тракийска, достигнала е даже до Острова, виж...
Дамиджяна - румънски
Демиджана- италиански
Дамжан -френски
Демиджон-английски ...
Не ползвах оригиналния правопис на езиците,но ще ми простиш...
Ако мислиш,че е майтап, не си прав.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: saportok
Категория: Хоби
Прочетен: 837003
Постинги: 13
Коментари: 1467
Гласове: 948
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031