Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2012 11:37 - Прабългаристика
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 31150 Коментари: 63 Гласове:
12

Последна промяна: 29.09.2012 13:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   Много приказки се изписаха и изрекоха напоследък за термина „прабългари”. Бил неточен, неверен...Нямало „пра”, а си били българи. Може би критиците са прави. В случая не това е важното, а че в нашата страна няма институция, която официално да се занимава с древната българска история, със старата българска история, с прабългарската история. Това не е нормално и е забелязано не само от мен. „Търсейки отговори, неизменно стигаме до табуто, което тегне над българската история. Защото на практика се оказва, че всичко свързано с нашето минало: бит, култура, религия, история, произход и най-вече - влиянието им върху другите народи, десетилетия наред представлява за нас забранена зона. Наложените „класически” критерии и щампи са в крещящо противоречие с истината и създават абсолютно невярна представа за миналото ни. Дали има някъде по света друга държава, в която стремежът към изучаване на собствената история и преди всичко на древността, да се квалифицира като престъпление? Защо изследователи като Димитър Съселов, Николай Станишев, Фани Попова-Мутафова и Йордан Вълчев бяха интернирани, хвърляни в лагери и затвори? Защо ни беше отнето правото на българско самосъзнание, а ни бе натрапено самосъзнанието на „славяни”? Защо Коминтернът стимулира разпокъсването на българския народ на мизийци, македонци, тракийци и добруджанци, а агентите му в България пристъпиха с кървав погром над обезбългаряването на македонците? Познава ли световната история друг подобен прецедент – майка да се откаже от рожбата си? Каква е истината за неочакваната смърт на не един и двама изследователи на българската история, включително и в наши дни? Случайно ли Серафим Северняк се спомина неочаквано и ненавременно, след като написа статиите си за Волжка България, първите по рода си у нас? Случайно ли проф. Станчо Ваклинов напусна белия свят, преди да успее да публикува изследванията си за етническите ни корени по Северното Черноморие? А Димитър Димитров – авторът на „Прабългарите по Северното и Западното Черноморие”? Броени дни след като беше заснето телевизионно интервю по повод издирения най-древен български епос „Сказание за дъщерята на хана”, почина и изследователя му Георги Костов, без да доживее дори излъчването му. Същата участ сполетя и директора на казанския исторически музей проф. Алфред Халилов, неуспял да се порадва на току-що излязлата му от печат книга „500 руски фамилии от българи-татарски произход”. Обърнете внимание: последните два трагични случая съвсем не са от времето на режимите, а само отпреди броени години и не само те, защото същата зла участ сполетя и Хр. Бемберски и „пещерния човек” Т. Ризников. Защо българските историци бягат от темата за етногенезата на собствения си народ или най-откровено я фалшифицират и не смеят да прекрачат отвъд Дунава и времето отпреди Аспаруха?”


Откъс от книгата "Авитохол и Ирник" на Светлозар Попов, Варна., 1999, стр. 8

image





Гласувай:
12


Вълнообразно


1. minavamottuk - Изумих се
29.09.2012 12:24
не знаех за това...ще потърся книгата....
цитирай
2. letopisec - Благодаря Ви за коментара...
29.09.2012 12:33
minavamottuk написа:
не знаех за това...ще потърся книгата....

цитирай
3. анонимен - d.i.
29.09.2012 12:55
Човека е -Лозар, а не -Слав :)
СветЛОЗАР , а не Светослав :)
цитирай
4. letopisec - да, какъв писмен лапсус....благодаря...
29.09.2012 13:15
анонимен написа:
Човека е -Лозар, а не -Слав :)
СветЛОЗАР , а не Светослав :)

цитирай
5. d3bep - Проблемът с термина "праб...
29.09.2012 19:10
Проблемът с термина "прабългари" е че е изкуствено наложен термин, както например Византия. Никога ромеите не са наричали държавата си така.
Съответно и прабългарите са на праримляните съселяни.

Институция има. Нарича се институт по балканистика.
Откак свиха БАН, глътна и тракологията.
Друг въпрос какво и къде се публикува, за съжаление проблем далеч не само с отвъд Дунава...
цитирай
6. анонимен - - 5. d3bep - Проблемът с термина "праб...
29.09.2012 20:01
Проблемът с термина "прабългари" и с нашия произход вече са разрешени и не съществуват.
Трябва само да се научим да четем по често и внимателно нашите двама големи родолюбци виж:

10.08 16:43 - ГЕНОЦИД

http://sparotok.blog.bg/politika/2012/08/10/genocid.987099

16.09 20:45 - Левски, Ботев, присъствието, робството и "млъкни сърце!"

http://ivoberov.blog.bg/politika/2012/09/16/levski-botev-prisystvieto-robstvoto-i-quot-mlykni-syrce-quot.1000464


цитирай
7. d3bep - Вторият родолюбец е нов за мене. ...
29.09.2012 20:32
Вторият родолюбец е нов за мене. Макар че седи на възрастта на първия.

Всичко това е чудесно, но...
Историята не се прави от родолюбци, нито от родомразци.
Историята се прави от обективни изследователи, може и специализирани.

За анонимни, скрили джокери в джеба си, които взеха да се напъват да ми отговарят по разни блогове, може би важното е кой родолюбец и кой не...
Важно е.. Колкото е важно например ако теб те обвинят в расизъм колега , следствието да го води негър, а делото - евреин.
ТОгава всички ще са доволни.
Освен може би осъдения, но има ли това значение, когато всички са доволни?
цитирай
8. анонимен - Трак потурнак
29.09.2012 21:47
За всичко са виновни Гърция,Православието и Русия !
Нашите побратими селджук османо тураките ни се притекли на помощ и са ни освободили от омразното гръцко-византийско робство и със сила наложеното от тях Християнство.Ако не беше гадната Русия и до сега щяхме да си живуркаме безгрижно и щастливо в пределите на османската империя. Не гледайте арменци и кюрди.

цитирай
9. анонимен - - 8. анонимен - Трак потурнак
29.09.2012 22:41
".......прабългарите, народ от тюркски произход. В съюз със славяните образуват Българската държава, призната от Византия през 681 г."
МВР, Посолство на Република България
====================================================

В такъв случай aristotelis и МВР имат абсолютно право! Не мога да разбера защо трябва да ги плюеме и се срамуваме от произхода си?

цитирай
10. анонимен - при селянина от правец нямаше му...
30.09.2012 11:15
при селянина от правец нямаше мургави уроди салафисти, талибан, потурнак тракедонци,тюркоци и подобна паплач.
Целия народ се чустваше като възроден.


цитирай
11. анонимен - Ас сам прабългърчи убичам...да краднем!
30.09.2012 15:49
Ас сам , бате хасапухово чааве! Имам дръпнати хочички, къси краченца и дълги хръчички, чи да краднам бързо сичко. Татко и мамата са ми кръстили на нашето хан Хаспарух, на тоз бе, прабългарина дето ни довел тука с коня и каруцата от Татарстан и Монголия.
цитирай
12. анонимен - Предположние за произxода на &q...
30.09.2012 16:51
Предположние за произxода на "Българските турци" в североизточна България - Това са най-чистите наследници на пра-българите и Аспаруховата армия, които и до ден-днешен продължват да си говорят техния тюркски език, който е по-различен от турския, който се говори в Турция.
Ние, Българите им даваме определението "турци", понеже са били мюсулмани и по времето на турското робство, на всички мюсулмани се е викало "турци". Аспарух е потърсил подкрепа и я е намерил в лицето на Волжския български народ, за да освободи местното население на Балканския полуостров от Византия.
Приликите между "Българските турци" и "Волжските Българи" са огромни : ЕЗИК, РЕЛИГИЯ, ИМЕНА, ВЪНШНА ФИЗИЧЕСКА ПРИЛИКА Какво още ни трябва за да прогледнем и установим историческата логика. Самото ханско семейство не е имало тюркски произод, за това говорят надписите оставени от Омуртаг на български език.
Годината 681 не е година на създаването на Българската държава, а една дата от която нататък Византия е започнала да ни споменава.
Тъй като историческите източници за всичко свързано с България са поголовно унищожени, ние се радваме на малкото останали между капките сведения.
Ако това предположение се окаже наистина вярно, то е извършна една голяма несправедливост по отношние на нашите сънародници, отделяйки ги от нас и считайки ги за турци.
Какво е мнението ви?
цитирай
13. анонимен - Нейсе!Истината победи!Край на лъжите относно монголотатарския ни произход!
30.09.2012 18:16
ООН признаха българите за най-древната нация на света

На редовното заседание на ООН най-неочаквано българите бяха признати официално за най-древната нация на света. Както стана ясно, признанието идва след като от ООН още преди 3 години са възложили на “National Географиц” да проучи коя е най-древната нация измежду съществуващите в момента на планетата Земя. Въпросното признание води след себе си много облаги, от които всеки българин ще може да се възползва занапред, стига да си извади сертификат от представителството на “National Географиц”, че е истински 100% българин. Всеки чист българин ще може да пътува безплатно по целия свят, да яде и пие на корем и да отсяда в който хотел си поиска, за колкото време си поиска, изцяло за сметка на останалите нации, членуващи в ООН. Поради малобройността на българите към момента, българската нация е обявена за застрашен вид и за нейното оцеляване ще се полагат специални грижи. Българите са обявени за световно наследство и вселенско богатство и са освободени от необходимостта да се трудят.

Съветът на ООН въвежда нови отличия, с които ще бъдат награждавани само най-заслужилите граждани на планетата Земя, а именно ордените “Българин” Първа, Втора и Трета степен, като всеки чист българин получава автоматично Първа степен за особените си заслуги към миналото, настоящето и бъдещето на човечеството. Тъй като, освен че са най-древната нация, но и езикът им е най-древен, то българският ще се изучава задължително по целия свят и става единствен официален език на планетата Земя, който ще бъде задължителен за използване при контакт с евентуални извънземни цивилизации. Още повече, че според известни податки от изследванията на учените има съмнения, че българите всъщност са първите извънземни на планетата и именно те са очовечили съществуващите по време на тяхното пристигане примитивни форми на разумен живот.

Учените от Националното географско дружество са достигнали след задълбочени изследвания до изненадващия извод, че най-древни измежду всички нации, населяващи в момента Земята, са българите. Откритията, които въпросните учени направили по-време на своите проучвания, са потресаващи. Според тях българите са построили шест от седемте cudesа на света – изключение прави само Великата китайска стена, но тя е била построена за защита от българите. Всички египетски фараони са били българи, както и Александър Македонски, Наполеон, Юлий Цезар, Ханибал, Аристотел, Сократ, Соломон и Исус Христос, а сега и Дилма Русеф. Господ също е българин. Българите не само са имали държава, която е граничела с три морета, но и по времето, когато са цивилизовали света, са обиколили територии, граничещи с четири океана. Всички цивилизации водят началото си от българите. Българите са и първите европейци в Европа. Българите създават най-точния календар на планетата, по който и в момента се сверяват всички атомни часовници в света. Българите са създали не само азбука, но и арабските и римските цифри.

След като въпросното признание бе сведено до знанието на българските управляващи от президента на ЕС Херман ван Ромпой, премиерът Борисов продължи да твори чутовната българска история. Той откри метрото, което откритие за малко щеше да бъде помрачено, тъй като не успя да открие пътя до него, но благодарение на древния български дух тази малка пречка бе преодоляна с пренебрежение. Самият Ромпой остана впечатлен от продължаващите български постижения в сферата на архитектурата и инфраструктурата. Той призна, че откритите от българите магистрали са осмото чудо на света и нарече премиера Борисов “българин на н-та степен” Бившият министър без портфейл Божидар Димитров се напи от радост, но преди това обяви, че от утре цените на билетите за посещение на всички български исторически забележителности се вдигат на 50 евро. В същото време президентът на България г-н Росен Плевнелиев в ексклузивно интервю за CNN сензационно обяви, че в предишния си живот е бил овчар на Алфа Кентавър, където е пасял кентаври.




цитирай
14. voulgaros - 14. - анонимен
30.09.2012 18:57
БУХЪХЪ-ХЪ-ХЪ-ХЪ ))))))))
цитирай
15. анонимен - До 14
30.09.2012 19:52
Браво за чудесното чувство за хумор!
Само да подчертая, че някои от така описаните заслуги са македонски, а не български, би ли могъл да коригираш?
цитирай
16. germantiger - ...
30.09.2012 20:04
Поздравления Кириле за този твой цитат ПРИНЦИПЕН:

Дали има някъде по света друга държава, в която стремежът към изучаване на собствената история и преди всичко на древността, да се квалифицира като престъпление?

...

Днес квалификациите продължават без лагери и смърт, но за всеки който се усъмни в световното и фундаментално величие на автохтонната или ирано-арийската теории и то при положение, че аз допускам правота на подкрепящите ги и на всеки търсещ!
цитирай
17. анонимен - - 17. germantiger - ... Дали има някъде по света друга държава...
30.09.2012 20:48
Няма друга страна в света ,която се срамува от историческото си минало и всеки 40-50 години се опитва да пренаписва и изопачава историята си в зависимост от къде духа вятъра.
цитирай
18. анонимен - До 18
30.09.2012 22:03
Търсенето на Истината и различните хипотези и теории за Българския народ не би трябвало да се приемат като "срамуване". Историческата наука се развива, архиологията ни дава нови разкрития, поради които се установява, че това което до вчера е изглеждало вярно, днес се поставя под съмнение. Българският народ е (образно казано) като дете, което разбира, че е осиновено и търси истинските си родители. Не виждам какво лошо има в това. Важно е да разберем кои сме и от къде идваме. Ти, като толкова ни критикуваш, можеш ли да отговориш на този впрос? Или като развален грамофон ще продължиш да повтаряш какво пишело в сайта на МВР.
И изобщо какво те засягат нашите коментари?
Кой ти плаща да ни плюеш?
Ако е безплатно, голям мазохист си, с нас на глава няма да излезеш.
Да търсим истината няма да се откажм, докато не я открием.
цитирай
19. анонимен - Възродител
30.09.2012 23:01
Боже пази България от племето тракоавтохтонци на гуру-то и неговата пУетеса ,ОТОМАН-ци на Юзеирови,Депешарите на Доган и турските сериали на Ердоган!


цитирай
20. letopisec - Благодаря...
01.10.2012 12:05
germantiger написа:
Поздравления Кириле за този твой цитат ПРИНЦИПЕН:

Дали има някъде по света друга държава, в която стремежът към изучаване на собствената история и преди всичко на древността, да се квалифицира като престъпление?

...

Днес квалификациите продължават без лагери и смърт, но за всеки който се усъмни в световното и фундаментално величие на автохтонната или ирано-арийската теории и то при положение, че аз допускам правота на подкрепящите ги и на всеки търсещ!

цитирай
21. letopisec - Благодаря Ви за коментара. Личи си, че сте човек със стил...
01.10.2012 12:05
анонимен написа:
Търсенето на Истината и различните хипотези и теории за Българския народ не би трябвало да се приемат като "срамуване". Историческата наука се развива, архиологията ни дава нови разкрития, поради които се установява, че това което до вчера е изглеждало вярно, днес се поставя под съмнение. Българският народ е (образно казано) като дете, което разбира, че е осиновено и търси истинските си родители. Не виждам какво лошо има в това. Важно е да разберем кои сме и от къде идваме. Ти, като толкова ни критикуваш, можеш ли да отговориш на този впрос? Или като развален грамофон ще продължиш да повтаряш какво пишело в сайта на МВР.
И изобщо какво те засягат нашите коментари?
Кой ти плаща да ни плюеш?
Ако е безплатно, голям мазохист си, с нас на глава няма да излезеш.
Да търсим истината няма да се откажм, докато не я открием.

цитирай
22. letopisec - Опитът да се превърне Българистиката в Балканистика, е абсурден, но...
01.10.2012 13:00
d3bep написа:
Проблемът с термина "прабългари" е че е изкуствено наложен термин, както например Византия. Никога ромеите не са наричали държавата си така.
Съответно и прабългарите са на праримляните съселяни.

Институция има. Нарича се институт по балканистика.
Откак свиха БАН, глътна и тракологията.
Друг въпрос какво и къде се публикува, за съжаление проблем далеч не само с отвъд Дунава...


той определено ни бе налаган дълги години, през които, както пише и Светлозар Попов, ни бе забранено да проучваме старата история на древна Велика България на Кавказ...И не само това ни бе забранено...
цитирай
23. d3bep - Обединението е с една единствена, ...
01.10.2012 16:01
Обединението е с една единствена, унищожителна цел: намаляване на разходите.
Които и без това не стигаха.
Сега редица неща ,включително библиотеките на бившите самостоятелни институти, са под въпрос....

-----------------------

Иначе предложението във вида в който го излагаш ,е абсурдно.
Прозира някакво съветско мислене зад него...
Е, а ти как си я представяш организацията, Кириле...
Ше забранят изучаването на местните, малоазийските, гръцките и западноевропейските връзки....
И ше основат "институт" само за изследване на заддунайската прародина у Днепъря.
Напротив, балканистика е далеч по - смислената идея.
АКО ЩЕ ИМА ЕДИН ИНСТИТУТ, ТОЙ ТРЯБВА ДА ОБХВАЩА ЕДНОВРЕМЕННО ВСИЧКИ ТЕОРИИ. Това е естествено, друг въпрос дали е добре да са под обща ,вкл. финансова шапка.

Това, което предлагате, институт по "прабългаристика" звучи като някакво СССР-ско решение, подшушнато от другаря Хрусчов.
То е все едно да обявим за официална една теория и да я институционализираме, а останалите ше ги забраним...
цитирай
24. letopisec - 24. d3bep
01.10.2012 16:15
Абсурдно е ОБЕДИНЕНИЕТО, дето е факт, на института по Тракология с института по Балканистика, дори бих казал, че е малоумно, понеже, как се вързва тази недомислица, с проучването на траките в Мала Азия, където има много голяма провинция Мизия, да не говорим за Витиния/Битиния...Вие от Балканистиката, ще изучавате само нашата р. Вит ли, или само нашата римска провинция Мизия...???
цитирай
25. d3bep - Има се предвид региона. Балкани...
01.10.2012 16:45
Има се предвид региона. Балканистиката на практика си включва и черно, и егейско море, недей го затваря в чак такива граници, Нямат на балканистиката отпреде карта на балкана, зачертан в квадратче с прави линии... Естествено, че хващат и Мала Азия, и егейските острови, и кримския полуостров, и дори "воложка България"
... е нямат и карта на китай ,ама според мене не им трябва...

Пък и да ти кажа ,ресурса ни да изследваме Китай е доста малък, нищо че на някои изследователи постоянно им се ходи на екскурзии до Китай и по - далече.
Така че от тая гледна точка името "блаканистика" е разумно и добре концентрирано върху туй, до коет овсе па кможем да стигнем.
Няма балканистиката да изхвърлят твоите кимерийци, бъди спокоен, нито ще забранят Волга.

Повече се притеснявай ,че и него ще закрият и библиотеките ще окрадат. Защото България е страна на неограничените възможности и дори и този минимум, който е останал, на някои им се струва много...
цитирай
26. анонимен - Братя горди пра-пра-пра-вулгари. ...
01.10.2012 18:23
Братя горди пра-пра-пра-вулгари. Престанете да си избивате комплексите! Напълно ви разбирам,не е леко за вас да преработите миналото си! 2 века под гръцко владичество(Ренесанса за България), 5 века мръсно османско робство. Ашладисване на вашите женки. Освобождение благодарение на братушките.Балканска,Междусъюзническа война,първата световна война.Втората световна война,лизахте до края гъзовете и ботушите на чичко Адолф и фашистите,като се надявахте че ще ви подари за лакейството Северна Беломорска Гръцка Тракия!После изведнъж,като фурнаджийски лопати си припомнихте за любовта към СССР и станахте всички ,активни борци против фашизма и капитализма и така...цели 45 години!От 22 години "демокрация", правите свирки на класовия враг,хамериканските кравари!Цвета на нацията напусна България,търсейки препитание,жените и сестрите ви проституират в Гърция и Европа.За 22 години "демокрация" ви стопиха с 3 милиона от етноса, Планът "Ран Ът" е приложен с пълна сила, драги послушни опитни мишлета!Това се нарича ГЕНОЦИД! Циганизирането и радикално мюсюлманизиране на България се провежда с пълна пара!Страх ви е да погледнете трагичнострашното близко бъдеще което ви очаква, благодарение на новите си покровители!Сигурно сте виждали уплашения поглед на зайчето,преди да го погълне змията!
цитирай
27. анонимен - До 27
01.10.2012 19:01
анонимен написа:
Братя горди пра-пра-пра-вулгари. Престанете да си избивате комплексите! Напълно ви разбирам,не е леко за вас да преработите миналото си! 2 века под гръцко владичество(Ренесанса за България), 5 века мръсно османско робство. Ашладисване на вашите женки. Освобождение благодарение на братушките.Балканска,Междусъюзническа война,първата световна война.Втората световна война,лизахте до края гъзовете и ботушите на чичко Адолф и фашистите,като се надявахте че ще ви подари за лакейството Северна Беломорска Гръцка Тракия!После изведнъж,като фурнаджийски лопати си припомнихте за любовта към СССР и станахте всички ,активни борци против фашизма и капитализма и така...цели 45 години!От 22 години "демокрация", правите свирки на класовия враг,хамериканските кравари!Цвета на нацията напусна България,търсейки препитание,жените и сестрите ви проституират в Гърция и Европа.За 22 години "демокрация" ви стопиха с 3 милиона от етноса, Планът "Ран Ът" е приложен с пълна сила, драги послушни опитни мишлета!Това се нарича ГЕНОЦИД! Циганизирането и радикално мюсюлманизиране на България се провежда с пълна пара!Страх ви е да погледнете трагичнострашното близко бъдеще което ви очаква, благодарение на новите си покровители!Сигурно сте виждали уплашения поглед на зайчето,преди да го погълне змията!

Бре, какво лайно изсра!
Не само, че го изсра, ами и кацна над него и го заплюска със стръвен апетит.
Споко, никой няма да ти го отнеме, творението си е твое.
Мислиш си, че ни засягаш ли?
Хе-хе, я пак, давай, напъни още малко, може нещо още по-миризливо и мазно да пльосне.
цитирай
28. анонимен - скептичка от село X - 19. анонимен - До 18 ...Кой ти плаща...
01.10.2012 19:55
Добре че не се налага да си вадя хляба пишейки пошли стихове за Ахила и хуморески от тракийски произход,като турако-катила.
цитирай
29. vencivvg - КОМИНТЕРНА ПРОДЪЛЖАВА ДА ДЕЙСТВА
01.10.2012 22:22
Изброените учени в статията едва ли са загинали случайно.
Не знаех, това са много тревожни сигнали.
Явно наследниците на Коминерна продължават да действат.
Както винаги са действали с атентати с убийства.
цитирай
30. анонимен - Ако написаното е факт, то руснаците ...
02.10.2012 00:07
Ако написаното е факт ,то руснаците са големи терминатори.Но всяка лъжа и основаното на лъжа свършва рано или късно.Като бивша Югославия например.Въобще панславистката им доктрина си е малко сбъркана откъм истината.От друга страна въпросът дали са оцеляли достатъчно българи след монголското нашествие та да се счита последващата държава като българска е достатъчно дискусионен.
цитирай
31. slavianstvo - Братя горди пра-пра-пра-вулгари. ...
02.10.2012 01:59
анонимен написа:
Братя горди пра-пра-пра-вулгари. Престанете да си избивате комплексите! Напълно ви разбирам,не е леко за вас да преработите миналото си! 2 века под гръцко владичество(Ренесанса за България), 5 века мръсно османско робство. /.../

Да не забравяме и че 40 години хрантутихме избягалите от Гърция комунисти, без да им натякваме и без да се опитваме да ги побългаряваме, и сега търпим потомците им да ни се праскат на велики.

Вярно, опитваме се да си търсим корените, това е по-достойно, отколкото да си присвояваме чужда история, защото сега населяващите Гърция хора имат толкова общо с Древна Елада, колкото сегашните египтяни с Древен Египет, за това е достатъчен един поглед върху "най-грозните хора на света", както ги нарича Джек Керуак, пък и само той ли. Извинявайте, ама Афродита Милоска нито е трътлеста, нито е космата, нито е квадратна, нито изглежда тъпа; а около Казанлък още могат да се видят жени и момичета, които приличат на нарисуваните в гробницата, а у сегашните гърци и гъркини не може да се открие нищо от това, което е изобразявано в античността, освен някое митично чудовище; и ай стига вече с тия проститутки, то и за проститутка трябват дадености, а мен ако питат, предпочитам нация от проститутки, отколкото от крокодили.
цитирай
32. d3bep - Е гъркините не са чак толкова гро...
02.10.2012 08:19
Е гъркините не са чак толкова грозни, това са някакви български фолклорни митове :) Да кажем, че са по - зле от нашите момичета примерно с 5-10 % е доста по -реалистично, и те имат хубави момичета също.
Всъщност разликата между българките и повечето жени от региона, които познавам ,че че българките са прекалено суетни, те са единствените, дето и за патладжан и чушки до зарзаватчийницата да идат, ще са с маникюр и грим... Останалите по - не се рпавят в ежедневието си :)

А гръцкото изкуство не е реализъм, то е идеализъм.
цитирай
33. letopisec - От твоя род кой беше от Гърция?
02.10.2012 09:51
d3bep написа:
Е гъркините не са чак толкова грозни, това са някакви български фолклорни митове :) Да кажем, че са по - зле от нашите момичета примерно с 5-10 % е доста по -реалистично, и те имат хубави момичета също.
Всъщност разликата между българките и повечето жени от региона, които познавам ,че че българките са прекалено суетни, те са единствените, дето и за патладжан и чушки до зарзаватчийницата да идат, ще са с маникюр и грим... Останалите по - не се рпавят в ежедневието си :)

А гръцкото изкуство не е реализъм, то е идеализъм.

цитирай
34. d3bep - Две баби имам полугъркини, ама това ...
02.10.2012 14:57
Две баби имам полугъркини, ама това няма нищо общо, просто съм ходил и в гърция и не говоря по Интернет.
Па ако искате, да питате и жена ми, итя е виждала гъркини. Не е вярно че са толкоз грозни и дебели ,колкото им се радвате по форумите. не е изобщо драстична разликата с българките, могат да минат за леко по - налети, но нищо особено. Сега, че може да се намери 200 кила гъркиня, то и българка сигурно може.
Не са мой тип жени, имат особени черти, но определено идеята че са грозни свини не е обективна. Нормални момичета са си.
цитирай
35. анонимен - ДА ПЛАЧА ЛИ, ИЛИ ДА СЕ СМЕЯ:) - До 19. анонимен
02.10.2012 18:11
анонимен написа:
Търсенето на Истината и различните хипотези и теории за Българския народ не би трябвало да се приемат като "срамуване". Историческата наука се развива, архиологията ни дава нови разкрития, поради които се установява, че това което до вчера е изглеждало вярно, днес се поставя под съмнение. Българският народ е (образно казано) като дете, което разбира, че е осиновено и търси истинските си родители. Не виждам какво лошо има в това. Важно е да разберем кои сме и от къде идваме. Ти, като толкова ни критикуваш, можеш ли да отговориш на този впрос? Или като развален грамофон ще продължиш да повтаряш какво пишело в сайта на МВР.
И изобщо какво те засягат нашите коментари?
Кой ти плаща да ни плюеш?
Ако е безплатно, голям мазохист си, с нас на глава няма да излезеш.
Да търсим истината няма да се откажм, докато не я открием.

====================================================
Горката тя!
Много пУетично написано!
На дърти години да останеш сирота.
Мълчи! Надеждата умира последна.
Забрави ли? 99,9 на сто сме от работническо селски комунистически произход.
Партията е наша майка а Тато нашия баща. Бог да ги прости.
цитирай
36. анонимен - ДА ПЛАЧА ЛИ, ИЛИ ДА СЕ СМЕЯ:) - До 19. анонимен... Кой ти плаща...?
02.10.2012 18:35
Попитай долу споменатите "родолибци" на чия стипендия са !

10.08 16:43 - ГЕНОЦИД

http://sparotok.blog.bg/politika/2012/08/10/genocid.987099

16.09 20:45 - Левски, Ботев, присъствието, робството и "млъкни сърце!"

http://ivoberov.blog.bg/politika/2012/09/16/levski-botev-prisystvieto-robstvoto-i-quot-mlykni-syrce-quot.1000464



цитирай
37. анонимен - Изброените учени в статията едва ли ...
02.10.2012 20:38
vencivvg написа:
Изброените учени в статията едва ли са загинали случайно.
Не знаех, това са много тревожни сигнали.
Явно наследниците на Коминерна продължават да действат.
Както винаги са действали с атентати с убийства.


Не е само това. Когато се установяват връзки с Волжките Българи и се прави там работен кабинет, една нощ неизвестни лица разбиват вратата, вандалстват, изпочупват всичко вътре и открадват компютъра. Мисля, че и палят огън. Наистина е тревожно! Но нека не си затваряме очите за това кой реално командва в Русия - Същия, който командва и САЩ. Така, че не си мислете, че тези две империи се противопоставят. Отдавна ЦРУ и КГБ водят акциите си заедно. И пак заедно в момента обезкървяват Иран, като го карат да се въоръжава все повече и повече, докато в един момент Иран просто не издържи и сам се срине. Така, че може и да се разминем с войната. Новият световен ред в момента се строи в Русия.
цитирай
38. анонимен - Дядо Йоцо
02.10.2012 20:55
Всички разумни люде хортуват, че тези нехранимайковци получавали стипендии за да вредят на България.


цитирай
39. анонимен - Резидент Турак
02.10.2012 21:25
от чужбина има интерес към работата ми...
В момента обаче, хората, с които работя...
Целта ни е Тракия (Източна Румелия), да се присъедини към мама туракия и да превърнем
гяурите славянобългари в наши васали
(покорна рая). Анадън му аркадашлар?
Затова трябва да насаждаме омраза към гърците, докато си постигнем пъклените цели.Имаме инсталирани хора в православието им и наша партия,която също работи в тази насока.
Финансират ни от саудит арапия и анадол туракия.



цитирай
40. d3bep - от чужбина има интерес към работата ...
03.10.2012 10:12
анонимен написа:
от чужбина има интерес към работата ми...
В момента обаче, хората, с които работя...
Целта ни е Тракия (Източна Румелия), да се присъедини към мама туракия и да превърнем
гяурите славянобългари в наши васали
(покорна рая). Анадън му аркадашлар?
Затова трябва да насаждаме омраза към гърците, докато си постигнем пъклените цели.Имаме инсталирани хора в православието им и наша партия,която също работи в тази насока.
Финансират ни от саудит арапия и анадол туракия.




Я обясни ся че не разбирам много добре механизЪма.
Значи да присъединим Туракия към мама Гърция за да не я прилапа мама Турция, тъй ли...?

Бре, това е страхотна симбиоза.
Дори ще спасим Гърция от Кризата.
Ше се комбинираме.
Те ше теглят заеми.
Ние ше ги връщаме, ние и без това сме много добри във връщането на заеми и го правим успешно дори при невероятни лихви...

Опрайхме България.
цитирай
41. d3bep - Кириле, Тъй кат овидим оси заинт...
03.10.2012 17:30
Кириле,
Тъй кат овидим оси заинтересован от проблема, макар и от скоро.. Черпя те този линк.

http://www.glasove.com/imanyarite-stavat-arheolozi-gerb-iska-razkopkite-da-se-vuzlagat-s-obshtestveni-poruchki-22626#.UGwVKxymKHl.facebook

Пояснявам, досега разкопките се възлагаха от бан, археологическия институт и прочие.
Друг въпрос имало или е нямало далавери.

Но ако тоз закон мине, две неща стават.
Първото и естествено очевидното, че ора като Черепа ше могат да вземат на концесия примерно плиска - проблемът описан в статията.

Второто е проблем неописан в статията.
БАН бива лишен от възможността да прави археология.
БАМ став апрост участник по закона за държавните поръчки, при това на държавен бюджет, т.е. несъразмерим с някои заинтересовани милиардери....

Оттук до закриванеот на всичко свързано с Историята в БАН има само една стъпка, то и без това вече очевидно минава на стари лаври и доизживяване...
Еми кво да ви кажа...
Ругахте го БАН, псувахте го, баняджии били, не знам си кви....
Предстои ДА ВИДИМ ПО ДОБРЕ ЛИ ЩЕ СТЕ БЕЗ НЕГО.
Натам отиват нещата.
На наща държава научна дейност не й требе.
Пари ко имаш, дай й, акъл не ще...
цитирай
42. анонимен - проф. д-ръ Бай Ганьо Ценовъ - 42. d3bep...Ругахте го БАН, псувахте го, баняджии били, не знам си кви....
03.10.2012 18:39
Стигнахме до там, че мургави теляци от турската БАН-я (хамам), учили в медресета у мама туракия и уахабит саудит арапия, да се гаврят с произхода на БЪЛГАРИТЕ и да тъпчат с крака и изопачават ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ. Срам и позор братя!


цитирай
цитирай
43. slavianstvo - d3bep 33 & 35
04.10.2012 01:53
"Особени черти", така ли му викат сега:)))))
Аз в Гърция не съм бил, само в някои курорти, и то не на почивка, а по работа, а там не е същото като в ежедневието, имаше гърци и в университета, пет години следване и след това три години асистент; за почти осем години видях две големи красавици и също двама страшно интелигентни младежи, и двете неща до степен каквато рядко се срещаше сред българските студенти/тки, и това го има, факт, обаче пък всичко останало беше грозно, къдраво, мегаломанско, тъпо и злобно; работил съм и при една корабна агенция и съм се срещал с десетки гръцки капитани или друг офицерски състав; а сега живея сред техни потомци, в Несебър и Поморие могат да се видят Ахиловци, Афродити и по някой остарял Перикъл, но това са вече смеси; тъй че това ми е опитът, не е много голям, но все пак някакъв. Може и да е фолклорна легенда, но няма да е само и единствено българска:
http://www.topix.com/forum/world/germany/TN120EP2R24MS3E35

Възможно е гръцкото изкуство да е идеализирало, тогава античните гъркини ще да са били като днешните, и това обяснява култа към мъжкото тяло, хомосексуализма, непрестанното заселване на колонии все по-далеч, както и поставя въпроса с какви точно чудовища са се сражавали митичните герои.

Но работата не е в жените, да са живи и здрави, работата е там, че колчем някой заговори за българска история, и непременно довтасва по някой хеленист, и започва като папагал "татари, проститутки, цигани", и т.н., да се чуди човек, те възприемат интереса на българите към собствената им история като лична обида, и тъй като знаем как са ни горили книгите и унищожавали източниците, докато са били колаборационисти на турските султани, тази истерична реакция спрямо всяко споменаване на българска история кара човек в един момент да започне да си задава въпроси.

цитирай
44. d3bep - Ами качи се примерно в метрото на ...
04.10.2012 11:22
Ами качи се примерно в метрото на атина и направи една снимка напред и една назад.
Вервам ,че не бъркаш метрото с курорт.
Дайте да спрем тоя спор, това дали гъркините са красиви или грозни е въпрос на вкус, ама това ,че са мазни, дебели и противни си е някаква българска жилка да се ядем с всички.
цитирай
45. анонимен - Бай Ганьо
04.10.2012 12:16
Абе ние българите че сме храбри,храбри сме на думи.
Само не мога да разбера, защо 5 века с преклонени глави чакахме братушките да ни освободят от турско робство.
цитирай
46. анонимен - Бай Ганьо
04.10.2012 12:32
Абе ние българите винаги се тупаме в гърдите че сме много потентни и най големите мъжкари на Балканите. Само не мога да разбера, защо за 23 години "демокрация" се стопихме наполовина и хиляди наши красавици ни изоставиха и забягнаха при византийците.
цитирай
47. анонимен - - 44. slavianstvo...колаборационисти на турските султани...
04.10.2012 17:04
колаборационисти на турските султани?

==================================================
Елате! Ето ги,вижте!

10.08 16:43 - ГЕНОЦИД

http://sparotok.blog.bg/politika/2012/08/10/genocid.987099

16.09 20:45 - Левски, Ботев, присъствието, робството и "млъкни сърце!"

http://ivoberov.blog.bg/politika/2012/09/16/levski-botev-prisystvieto-robstvoto-i-quot-mlykni-syrce-quot.1000464

Четете,четете,четете ги г-н Славун и им се наслаждавайте.
Затова България е на това дередже.



цитирай
48. zaw12929 - Възхищавам се на всички, които п...
05.10.2012 17:18
Възхищавам се на всички, които пазят българщината
В България днес всички са ... българи
Затова се учудих, когато днес по радиото се гневяха, че "в Турция, всички били турци"

Аз се гневя на това, че войните от преди век са довели до загубване български земи и народи и сега България граничи с българи... няма как да уважавам западняците- колонизатори на света, които разпокъсаха санстефанска България ...
цитирай
49. vencivvg - Защо не се изучава историята на Волжка България ?
08.10.2012 10:33
Жалко, че не си знаем историята. Направо е престъпление, че в учебниците не се учи историята на Волжка България.
Ако е някаква легендарна държава и да няма исторически източници може, но историята на Волжка България е ясна.
Държавата съществува от 7 до 13 век. Хайде да попитам кой открадна цели 6 века от Българска история ?
Защото в учебниците само бегло се споменава че е имало Волжка България, вместо подробно да се учи героичната и история.
Какво като Волжките Българи не са били в днешните ни земи, те не са ли Българи ?
Какво като са приели Исляма, те не са ли Българи ?
Ами те дори са по-големи Българи от нас , намиращи се в днешна България.
Дори и днес наследниците на Волжките Българи казват - аз съм Българин, наследник на оная велика Волжка България.
Да заявяват го, въпреки многовековния руски геноцид, въпреки многовековния руски терор и репресии.
Иде ми да се организираме , да отидем пред министерството на образованието и да не мръднем от там, докато учебниците по история не се пренапишат.
Някой ни краде 6 века българска история, а ние си мълчим.
Редно е да се учи по равно историята и на Дунавска България и на Волжка България.
Интересувайте се прочетете историята на Волжка България, тя е героична, тя си част от нашата Българска история.
Нека си възвърнем откраднатата история !
цитирай
50. letopisec - Благодаря Ви за коментара. Току-що го публикувах едно към едно на моята страница във ФБ...
09.10.2012 12:00
vencivvg написа:
Жалко, че не си знаем историята. Направо е престъпление, че в учебниците не се учи историята на Волжка България.
Ако е някаква легендарна държава и да няма исторически източници може, но историята на Волжка България е ясна.
Държавата съществува от 7 до 13 век. Хайде да попитам кой открадна цели 6 века от Българска история ?
Защото в учебниците само бегло се споменава че е имало Волжка България, вместо подробно да се учи героичната и история.
Какво като Волжките Българи не са били в днешните ни земи, те не са ли Българи ?
Какво като са приели Исляма, те не са ли Българи ?
Ами те дори са по-големи Българи от нас , намиращи се в днешна България.
Дори и днес наследниците на Волжките Българи казват - аз съм Българин, наследник на оная велика Волжка България.
Да заявяват го, въпреки многовековния руски геноцид, въпреки многовековния руски терор и репресии.
Иде ми да се организираме , да отидем пред министерството на образованието и да не мръднем от там, докато учебниците по история не се пренапишат.
Някой ни краде 6 века българска история, а ние си мълчим.
Редно е да се учи по равно историята и на Дунавска България и на Волжка България.
Интересувайте се прочетете историята на Волжка България, тя е героична, тя си част от нашата Българска история.
Нека си възвърнем откраднатата история !

цитирай
51. atil - Въпросите са същите и по отношение ...
14.10.2012 15:10
Въпросите са същите и по отношение на политиката и резултатите от нея. През целия 20-ти век. Отговорите важат с пълна сила и за науката история. Защото са във взаимна връзка.
Политиката спрямо волжките българи също дава отговор. Същия план се готвеше и за тук. Също три "нации" както там. А българите - "изчезват"! Но тук на Балканите успяха частично.
Ако се преборим в крайна сметка може никъде да не успеят..,или пък обратното. ?!? Бъдещето ще покаже.
цитирай
52. анонимен - yrClZNgXkh
26.10.2012 15:04
78pzFB <a href="http://axuhpswgmdjy.com/">axuhpswgmdjy</a>, [url=http://qhqqnokrbrhv.com/]qhqqnokrbrhv[/url], [link=http://tvhfzbdlksdc.com/]tvhfzbdlksdc[/link], http://swwxyplhxwdc.com/
цитирай
53. анонимен - hqHBppyitzKk
27.10.2012 07:16
qHRdPs <a href="http://tjababkzlcid.com/">tjababkzlcid</a>, [url=http://fslkxyzrvmii.com/]fslkxyzrvmii[/url], [link=http://bjptibxemtpa.com/]bjptibxemtpa[/link], http://hluqvuywvkou.com/
цитирай
54. анонимен - uaskofNwhNRI
29.10.2012 03:48
icOzo9 <a href="http://asbtstbzeyyl.com/">asbtstbzeyyl</a>, [url=http://drbxecxcimev.com/]drbxecxcimev[/url], [link=http://dsuoqajfnadl.com/]dsuoqajfnadl[/link], http://adcamtptknis.com/
цитирай
55. анонимен - FqSAomyn
29.10.2012 04:01
DMYUYs <a href="http://wzlakvbsoful.com/">wzlakvbsoful</a>, [url=http://vkhmcybfbove.com/]vkhmcybfbove[/url], [link=http://fhfkvinyxabp.com/]fhfkvinyxabp[/link], http://bdwftahgnqot.com/
цитирай
56. анонимен - NpqsDeMPKEJusiyUWBy
29.10.2012 20:50
klDMNk <a href="http://ubbdwyvacrnj.com/">ubbdwyvacrnj</a>, [url=http://bwqbesdndyqq.com/]bwqbesdndyqq[/url], [link=http://mnmongaxwulv.com/]mnmongaxwulv[/link], http://xbaiypanxqcy.com/
цитирай
57. анонимен - jnStLfuEQefoX
29.10.2012 21:31
kxZT1A <a href="http://oeayimybnipv.com/">oeayimybnipv</a>, [url=http://kfgwdswioner.com/]kfgwdswioner[/url], [link=http://xnvwmmolereo.com/]xnvwmmolereo[/link], http://koyfatforwvy.com/
цитирай
58. анонимен - EHKbGEYBAEPAmkjww
30.10.2012 04:21
w1U1wk <a href="http://zvtsctxbpguj.com/">zvtsctxbpguj</a>, [url=http://zxqpppzsulpk.com/]zxqpppzsulpk[/url], [link=http://supbmiixdfog.com/]supbmiixdfog[/link], http://swzaoeezbytv.com/
цитирай
59. анонимен - XRzmoWsNO
30.10.2012 07:21
XtTgRr <a href="http://jfswvnqcooua.com/">jfswvnqcooua</a>, [url=http://oxyojpyzrshu.com/]oxyojpyzrshu[/url], [link=http://chrkyzhjotsi.com/]chrkyzhjotsi[/link], http://goayjryplkod.com/
цитирай
60. анонимен - Историята, която не се позовава на ...
30.10.2012 09:20
Историята, която не се позовава на Шастрите посочва, че най-голямата империя съществувала в Човешката История е Кхаганатът на Дженгис Кхан- монгол, който подчинява тюркските племена(тураните), китайците(сино-азиатците) и стига до Корея на изток, Индия, Ирак/Турция на юг, Румъния/Полша на запад и разбира се-Сибир на север. А защо се мъдри тризъбецът на Шива, като негов "флаг"?.


http://krishna-prabhupada-bulgaria.blogspot.com/2011/04/gene-d-matlock.html?m=1

цитирай
61. анонимен - KCqKznSdaNb
30.10.2012 16:45
hL5m8R <a href="http://jhrtbggucheq.com/">jhrtbggucheq</a>, [url=http://nuuwwfctbvna.com/]nuuwwfctbvna[/url], [link=http://goewyxfchpuq.com/]goewyxfchpuq[/link], http://svkrdzumaebw.com/
цитирай
62. анонимен - PrdYDGhiZViDzSQxj
31.10.2012 04:44
1y1yQE <a href="http://xmgdhnexyjqo.com/">xmgdhnexyjqo</a>, [url=http://zncusfbwgiew.com/]zncusfbwgiew[/url], [link=http://hxykiaaztrec.com/]hxykiaaztrec[/link], http://acxbozfubwtq.com/
цитирай
63. shtaparov - Гласувам за статията заради пат...
16.11.2012 22:15
Гласувам за статията заради патриотичния дух,в който си я написал приятелю! Но поизтрий малко онези глупави безсмислици,които някакъв вирусоносител ти пуска серийно така,както и на мен ми ги пускаше доскоро. Поздравления!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11484075
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ