Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2011 13:49 - 26.08.2011-Тракедонизмът тръгва да попари родината...
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 55526 Коментари: 158 Гласове:
6

Последна промяна: 17.10.2013 16:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
              Една група хора, начело с един ветеринарен лекар, който 11 г. живее в Москва, са тръгнали по градове като Кърджали и Стара Загора и обясняват що е българска история.
          Те имад надслов на лекциите си „5 големи лъжи” и човек остава изненадан колко кагебейско е това мероприятие. Наистина там има две лъжи, с които всеки ще се съгласи – българите наистина не са монглоиди и тюрки, бог Тангра не е изконно българско божество. Но, покрай тези две лъжи в учебниците, с типичната ловкост на активно мероприятие, се разпространяват две нови лъжи – че славяни нямало и че българите били траки.
      Всички знаем колко натрапчива беше тезата със „славянското море”, но пък в твърдението на тракедонистите, че езика на славяните е бил тракийски език, има скрит подтекст. Щото, ако няма славяни, значи склавините, словените и ас-сакалиба би трябвало да говорят тракийски, ерго ако няма славяни, в един момент на всички трябва да стане ясно, че и те са траки.
      Това, ако не е пан-славизъм, здраве му кажи. В случая и тюркските булгаристи в Казан, по тая версия, трябва да се откажат от спора какво са „ас-сакалиба” и да признаят, че и това са траки.

   Няма по-хитър начин отритнатото в България славянство през последните 20 години, натрапвано столетия, да претърпи нов ренесанс от този, който ни подготвят тракедонистите.

      Основната им цел е да докажат, че българите са траки още отпреди Троянската война. Това автоматично обезсилва късно-античната българска история и я превръща в „тракийска”, ерго в славянска. Какъв е смисълът на някакви етикони, щом е време да се даде нов живот на „истинската българска история”.                    

         Булгаристите в Казан са изправени пред дилемата да се откажат от пан-тюркизма си и да признаят, че Алмъс, описан през Х в. от Ибн Фадлан, като цар на „ас-сакалиба”, е цар на траки, а не както твърдеше Тоган, че „ас-сакалиба” са „северни народи” за арабоезичната средновековна историческа литература.

         В лекцията си Пламен Пасков, лекарът от Москва, не казва и дума за Кубратовата България. Такова чудо няма, но затова пък твърди, че е политическа поръчка дето са ни учили, че първата българска държава е основана едва от Аспарух през 681 г. Тук е прав, но апропо, той навсякъде твърди, че българите са траки още от времето на Троянската война.

      Най-недобросъвестно Пасков работи с първоизворите. Трябва да си дипломиран историк, за да знаеш, че стилът на летописците има определени топоси. Например, Приск нарича персийския цар Пероз през V в. „партански цар”, а Прокопий често нарича персийците през VІ в. „мидяни”, но през V и VІ в.в. отдавна няма нито мидяни, нито парти. Друг е въпросът, че техни родове са се асимилирали като перси.

                  Но що се отнася до цитатите за българи, показвани от лектора, в които късно-античните летописци със своя характерен стил ги наричат „скити”, мизи” и т.н., Пасков издига тезата, че траките били автохтонното население, което не се е асимилирало никога от гърци и римляни, а е самото българско племе.

         И понеже тракийският език и славянския са едни и същи, според Пасков, се оказва, ако човек вникне в дълбочина, че българите-траки и славяните са едно и също.

         Ето, че стигнахме до началото на ХІХ в., когато Юрий Венелин, научавайки, че българите в Кишинев говорят славянски, издига тезата, че българите са славяни, а Григорович след 1845 г. публикува една българска народна песен в Казан и редактора гръмко обявява, че древните българи в Казанска губерния са говорили славянски.

         Сега историята се повтаря, но вече по-добре подготвена и с по-голяма организация: ражда се трако-българо-славянски синтез.
        Идеята е контрадезинформативна и на никой от слушателите на Пасков не му идва на ум, че тоталното отричане на славяните, е всъщност нов вид пан-славизъм, понеже склавини, словени и ас-сакалиба не били славяни, според лектора. Какви са тогава? Траки...Но понеже трако-българския език не може да се роди изведнъж и никой да не го забележи досега, тогава българите, понеже говорили тракийски, както твърди лектора, се оказват ...какво?
      Нямало славяни, а славянския писмен език на Св.Св. Кирил и Методий, се оказва тракийски. И това, ако не е активно мероприятие, здраве му кажи.
    На пръв поглед тезисите на тракедонистите сякаш повтарят тезисите на македонистите, но основната скрита цел на тракедонизма е да продължи като пан-славизъм македониската методология, която няма шанс. Разбира се, в македонизма има здраво крило, което отдавна не приема, че македонците са автохтонни, а твърди, че са славяни. Сега вече, след като славяните станаха траки и македонистите явно трябва да престанат с опита да завоюват Ал. Македонски от гърците, а просто да приемат, че са автохтонни, такива каквито са трако-българите. И вълкът сит и агнето цяло.
      Много хора смятат, че Спароток е просто плагиат на македониски автори, но може да се окаже, че под маската на „истинската българска история” пак се появява неясният образ на една от старите Велики сили.

         




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. vmir - Изобщо не мога да схвана как може да се твърди, че траките отпреди троянската война са българи,
26.08.2011 14:11
след като понятието "българи" се появява почти 2000 години по-късно.

Да кажеш, че българите са траки е едно, но да твърдиш, че траките са били българи далеч преди да е имало българи, е нещо съвсем, съвсем друго и не мога да повярвам, че някой друг го е казвал. Може ли линк за подобен "бисер"?
цитирай
2. letopisec - vmir
26.08.2011 14:22
http://video.mail.ru/mail/pppaskov/19/22.html

или тук http://www.facebook.com/profile.php?id=690643106
цитирай
3. iuliuscaesar - а какво общо има тоя Пасков със сп...
26.08.2011 15:38
а какво общо има тоя Пасков със спароток, нали спаро уж се казва Павел серафимов???
цитирай
4. kagami5 - Проницателен сте!
26.08.2011 16:12
Проницателен сте!
цитирай
5. equilibrium - Изключително тъп парчок си, Кире!
26.08.2011 17:21
Изключително тъп парчок си, Кире!
цитирай
6. letopisec - Това твои думи ли са, equilibrium:
26.08.2011 17:31
Избягвай дискутирането на ключови проблеми и вместо това, се фокусирай върху страничните проблеми, свързани с тях, като ги използваш, за да покажеш, че те засягат по критичен начин някоя табу група или тема. Този ход е известен като похвата „Как смееш!“ (името на похвата произхожда от често използвана реплика на водещия от телевизия FOX Бил О'Райли, който я използва срещу всички опониращи официоза)
цитирай
7. shtaparov - Патриотите нека се уважават помежду си
26.08.2011 17:32
За да няма повече разногласия,обяснявам какво означава думата Склави /Слави,Славяни/. Склави= Сакалави /Сакалиби/,т.е.- Сака люде /Саки хора,Скитски хора,Хора Скити/,а Българите системно са наричани Скити,но не само.
цитирай
8. togarm - "Саки"
26.08.2011 17:45
sak(a), zak(es) - (трак., иран.); shaki (ст.инд.) = "сила, мощ, помощ"
sag (шумер.) = "човек, глава (1 брой), роб"
цитирай
9. germantiger - ...
26.08.2011 18:03
Сега се започва "полека-лека":

1. За Спароток и четящите го - българите са траки

2. Траките са всъщност славяни и езика им е "праславянски"

3. Ерго българите са траки, значи отново славяни в славянското море и мадъ Рашшъ

Пътуването продължава, спирка няма, египет, британия, келтите, критяните, готите, скандза-скандинзавия всичко е тракийско еле славянско!
цитирай
10. d3bep - Уф, Кириле, вече веднъж нагледно ти ...
26.08.2011 18:46
Уф, Кириле, вече веднъж нагледно ти показах, че за историк сериозно се надценяваш.
И ти тръгна от всяка пръдня да правиш бестселър.
Без извинение.

Бе пиши любовни романи с историческа нотка ве пич.
Там те бива.
Къде си се засилил?

Траките били славянско море, и разбира се на цялото отгоре си сложил спаро.
Няма нищо общо групата със спароток.
СПАРОТОК НИКОГА НЕ СЕ Е КАЗВАЛ ПАВЕЛ, А ОЩЕ ПО - МАЛКО СЕРАФИМОВ...
Ма т иизобщо си много далече от това да прозреш, само пишеш и сереш глупости.
СПаро сам е казвал, че използвал това име, щото цитрирам - "В нета има много малоумници и ме е страх за семейството ми".

Обаче ти пак си се омазал до ушите в ако, в опита си да пр*днеш беззвучно.
За втори път ме предизвикваш без изобщо да знаеш за кв оиде реч.
Да не мислиш, че ако забъркаш нови каши и интриги и пак ше те изберат за депутатин ве майна?
цитирай
11. d3bep - Я кажи на групата си фенове сега, че ...
26.08.2011 19:03
Я кажи на групата си фенове сега, че аз съм Спароток :) Може и да мине, гледам в блог беге и фейсбука всяка простотия минава...

Доколкото си спомням наспами тая група с лудориите си, а като ти казаха че не биваш - което си е самата истина, дойде сега и на групата да си отмъстиш и нея да обявиш за "Спароток"...

Бате, не знам кои хапчета ти лиспват, но поне ще помоля хората да те разкарат от групата... И без твоите гениални методики на исторически анализ можем да минем, убеден съм...
Ти досега друго освен интрижки качествено не виждам да си забъркал, депутате... имаш 150 материала, които никой не чете и 60 000 посещения, от които 40 000 са щото си срал по нечии адрес... Еми бива те да манипулираш тълпите, но за историк... ПО скоро не. Чел си вероятно наръчника на депутата...
цитирай
12. joysii - 10. d3bep -
26.08.2011 19:06
"СПаро сам е казвал, че използвал това име, щото цитрирам - "В нета има много малоумници и ме е страх за семейството ми"."
........................
Единствените малоумници в нета са Спарчото и компания.
Пък тоя освен от мания за величие, страда и от мания за преследване, както вече е известно - все разправя,че ДС му диша във врата.
Голямо куку!
Ма на кой му пука за тия глупости дето ги пише,че да вземе чак да го преследва за да го трепе - него,че и семейството му!?
Иска му се ад се изкара мъченик.Все на Христос се оприличава.
Тая щуротия може да мине само пред малоумните му почитатели.Толкова е хвърчаща.
...............................
Очаквам сега следващия му постинг, да видим каква стъкмистика ще му дръпне сега и кого още ще изкара ,че произхожда от траките.
Също и какви ще са лозунгите - трепачи в края на постинга.Те са най-големият цирк.
Ма толкова много искам да споря с тоя и да го завра ....да не кажа къде! Но бъзльото се крие в миша дупка и не смее дума да размени с мен, защото се страхува,че ще го разоблича. Трие всичките ми коментари.Невероятна мижитурка е Спароток!
цитирай
13. анонимен - Искате да кажете, че Русия ще зареже славянския мотив и ще приме тракийския?
26.08.2011 19:35
Е, това, ако го видя, ще падна. В играта има двама играчи. Траки и славяни. Пики и спатии. За да се получи игра, трябва да се играе на без коз или всичко коз. :-))))
В такива случаи казвам: Хайде, кон, туз и три пешки метър.
цитирай
14. анонимен - Ама няма да хода по вас, като клисар.Или да ме питат, кой съм аз, че да ми се отговаря
26.08.2011 19:39
Вие сте академично подготвени, вие отговорете.
Вся Евразия была занята не просто славянами,а русскими
Прави ми впечатление, че вие, дипломираните историци подминавате аристократично тази информация. По темата имах статия и поне 4/четири/ пъти показвам набора от линкове така, както и тук. И си мълчите. А аз съм дискутирал с Чудинов преди 4 години. Трябваше да прочетете какво мислят руснаците по изброените теми на академик Чудинов и други.
По принцип е любопитно, че създателите на македонската нация полагат къртовски усилия да докажат нашето несъществуване. Предлагам на дипломираните историци да се съобразят с с тези академици /това са учени хора, ей! Авторитети!/ и да прегърнат тази доказана теория като своя. Пък и е в синхрон с българосъветската , ъъъъъъ, вече е българоруска, дружби. Все пак... ученото си е учено и академично.
Ученые доказали, что в древности всю Европу населяли русские. (На всей территории от Великобритании до Аляски в каменном веке )
http://www.dazzle.ru/spec/udveer.shtml
Чудинов В.А. Загадки славянской письменности.Тайна возникновения глаголицы
http://libereya.ru/biblus/chudinov1/8.html
Чудинов В.А. Почему «этрусское не читается»
http://www.trinitas.ru/rus/doc/0211/008a/02110047.htm
Чудинов В.А. Дешифровка венетских и этрусских надписей. Матеем Бором
http://www.trinitas.ru/rus/doc/0211/005a/02110010.htm
Чудинов В.А. Проблема возникновения болгарской культуры
(Рецензия на книгу Гезы Фехера о протоболгарах)
http://www.trinitas.ru/rus/doc/0211/005a/02110008.htm
цитирай
15. joysii - bravo dzver4o, ma4kai nared ska...
26.08.2011 19:46
анонимен написа:
bravo dzver4o,ma4kai nared skapaniacite i govnopiscite,samo se4 za tiah,sram me e da kaja 4e toia lainar gazolizec mi e gracki.

........................
Кой какво мачка,бе тъпанар?
Да не би Зверчето да е казало нещо умно или да е разобличило простотията на някого?
Че той е надрънкал пубертетски варианти на обиди.Нищо повече.
Смачкал! Смях!
цитирай
16. d3bep - Интересува ме как смяташ да докажеш ...
26.08.2011 20:05
Интересува ме как смяташ да докажеш тезата си, че Павел Серафимов и Пламен Пасков са едно и също лице?
Аре дай да видим, в описаната тук от тебе група и аз участвам, пламен го знам, за Спароток имам ... поне доста ясно мнение... Обясни.

Кви са тия морета от славяни... Ма не като депутат на гладен избирател за 800 дни, обясни го нагледно. Как тъй отъждествихме две неотъждествими неща?

М ити утре и Георги Първанов може да отъждествиш за Спароток така?
Цела тема си написал, само слюнки и пяна. Написал си ги все едно че и двете задължителн оса едно и също нещо.
Е, аз като по - добре познаващ групата, акзвам, не са. Ок, ти си голем депутат, 300 000 са зад тебе, от които 50 всеки път ти посещават и блога, покажи тая специална вътрешна информация, която даде тея докази...

Много м исе иска някой път да влеза и да има нещо свестно да ти напиша...
цитирай
17. joysii - 17. d3bep
26.08.2011 20:24
"да влеза и да има нещо свестно да ти напиша..."
..............
Пише се : да влЯза и да има нещо свЯстно да напиша.
Обърнете внимание на правописа.
Цяла книга сте написали и искахте да я издавате.
Дано да няма много грешки.
Имате претенции да разбирате от науки, а не можете да пишете без правописни грешки.
Какво е образованието Ви ,всъщност?
цитирай
18. анонимен - Най- смешното не са идеите на Спароток,
26.08.2011 20:37
а безпрекословното и безкритично възхваляване от някои, възприемащи го като Месия. Доста глупаво е.
Някои пък на неговия гръб си вдигат четенията с глупави вариации по него.
цитирай
19. joysii - Скъпи човечета, Спароток е явление ...
26.08.2011 20:54
[quote=анонимен]Скъпи човечета,

Спароток е явление само в този сайт. Преди него истинската ни история са представяли на четящите в смлян вид и Сарадива, и Боцмана, и Емил Зиези, и Иван Стаменов, и още стотици българи. След Спароток ще дойде някой друг. Интернет широк и място много! Ако не тук, другаде ще се намерим. Не се пенете, не можете да спрете новото Просвещение. Не се гаси туй, що не гасне.[/quote
===================
Какво да се гаси,бе? Какво просвещение?
Тия главочи дето ги изброявате ли са радетелите за това просвещение.Те и още петима малоумни.
Другаде щели да се намерят - къде -в лудницата ли?
Подивялата Сара ми представяла историята в смлян вид - да, така я е мляла,мляла и накрая изплюла,че вече не личи какво е.
Спароток пък с тая очевадна селективна стъкмистика и истериите в края на постингите....направо пълен цирк.
цитирай
20. анонимен - Алелуя! Да издигнем паметници на тия титани на духа.
26.08.2011 21:08
анонимен написа:
Скъпи човечета,

Спароток е явление само в този сайт. Преди него истинската ни история са представяли на четящите в смлян вид и Сарадива, и Боцмана, и Емил Зиези, и Иван Стаменов, и още стотици българи. След Спароток ще дойде някой друг. Интернет широк и място много! Ако не тук, другаде ще се намерим. Не се пенете, не можете да спрете новото Просвещение. Не се гаси туй, що не гасне.

цитирай
21. dolsineq - ". . . И понеже тракийският ...
26.08.2011 21:26
"... И понеже тракийският език и славянския са едни и същи, според Пасков, се оказва, ако човек вникне в дълбочина, че българите-траки и славяните са едно и също..."
...................................
Съваршено вярно - траки = скити = славяни = българи... И точно езикът им го доказва, че е така!
Имайте малко търпение и ще видите истинският Спароток... :)
цитирай
22. анонимен - Това е абсолютно невярно - траките и скитите са съвършено различни народи.
26.08.2011 21:31
Съваршено вярно - траки = скити = славяни = българи... И точно езикът им го доказва, че е така!

Да обявиш 4 различни народа за един не е история, а историческа фантастика.
цитирай
23. vmir - 2. letopisec,
26.08.2011 21:32
letopisec написа:
http://video.mail.ru/mail/pppaskov/19/22.html

или тук http://www.facebook.com/profile.php?id=690643106


Прегредах, няма подмяна на траки с българи. Има известното - че понятието "траки" е елински синоним на "диви", използвано и за българите. От което излиза, че в древногръцкия понятията "траки" и "българи" носят един и същ смисъл, с който са били и използвани за обозначаване обитателите на нашите земи. Значи, не според въпросният автор, а според елините "траки" и "българи" не се различават като смисъл, който се влага в тези определения.
цитирай
24. анонимен - Както казва /писе, писе/ един приятел, Хитондзията
26.08.2011 21:48
vmir написа:
letopisec написа:
http://video.mail.ru/mail/pppaskov/19/22.html

или тук http://www.facebook.com/profile.php?id=690643106


Прегредах, няма подмяна на траки с българи. Има известното - че понятието "траки" е елински синоним на "диви", използвано и за българите. От което излиза, че в древногръцкия понятията "траки" и "българи" носят един и същ смисъл, с който са били и използвани за обозначаване обитателите на нашите земи. Значи, не според въпросният автор, а според елините "траки" и "българи" не се различават като смисъл, който се влага в тези определения.

Стом ахеец, елин, грък е написал несто, циста истина е. Всицки треба да верват и да не се съмняват. Инаце пак сте написе несто и требе да му се верва.
И сега, сериозно. Историта не се пишела с цитати, а точно това правите. Цитирате този и онзи. Значи има 2 вида цитати правилни /вашите/ и неправилни /на противниците ви/. Как се казва това? Демагогия.
цитирай
25. deathmetalverses - Не ли ви е ясно, че историята на ма...
26.08.2011 22:19
Не ли ви е ясно, че историята на малките народи се пише от Великите сили така, както им е угодно?! Историята и религията на малките народи са въпрос на ГЕОПОЛИТИКА и винаги се манипулирани в техен ущърб!
Вместо да се ОБЕДИНИМ и да търсим заедно ИСТИНАТА - 20 години предлагам това на управниците на РЪБЪ! - остава да се изтрепем взаимно! И кой ще ръкопляска? ГОЛЕМИЯТ БРАТ - в Сибир, Берлин, Ньой.., или отвъд Океана!

ФИДЕЛ КАСТРО каза: РОДИНА или СМЪРТ! Да вземем пример от него - той не е комунист, само се възползва от СССР навремето.., а ПАТРИОТ - като Уго Чавес.

цитирай
26. joysii - абе хунчо смешен, къде си тръгнал ...
26.08.2011 22:26
[quote=анонимен]абе хунчо смешен,къде си тръгнал пак на гърба на Спароток дивиденти и интриги да правиш милиционер прост?!седи си на шлякания задник и си мечтай как си бил водач на хуните,хан при татарите и родоначалник на кимерийците.аман от палячовците като теб и твойта смешна клика!(нарочно съм некултурен с теб,ти това заслужаваш)[/quote
=================
Летописецът поне е нормален.
А Спарчото е един луд маниак.
цитирай
27. balkanec - Буря в чаша вода
26.08.2011 22:28
Пореден безсмислен постинг.
Не можете да попречите на хората да мислят самостоятелно и да преценяват, колкото и истерично да се напъвате няколко души.
Все повече хора разбират, че българите сме с местен произход и това не може да се спре, колкото и да ви се иска.

И да използваш името на Спароток в заглавието - като не можеш да напишеш нещо смислено вътре - кел файда...
цитирай
28. анонимен - do joisata nasrana
26.08.2011 22:28
ama ti pak li izpluva ot lainata deto te natirih ma mongoloid debel i ralplud.begai da si pravi6 tapite dieti i ostavi dzveru da se gavri s toia maloumnik letopisec-govnopisec.ne se poiaviavai v drugi blogove 4e ujasno smardi na mongolskia ti zadnik,tam v tvoia blog si traikai s tvoite imitatori i palia4ovci uhajori. grozna debela fa6kio.nai posle si prizna v poslednia ti posting 4e si debel mongoloid ,zatova ne ti se nravi bialata ariiska rasa,smardia6ta 4umo prokleta
цитирай
29. анонимен - ))))))))))))
26.08.2011 22:36
анонимен написа:

dolsineq написа:
"... И понеже тракийският език и славянския са едни и същи, според Пасков, се оказва, ако човек вникне в дълбочина, че българите-траки и славяните са едно и също..."
...................................
Съваршено вярно - траки = скити = славяни = българи... И точно езикът им го доказва, че е така!
Имайте малко търпение и ще видите истинският Спароток... :)


ще си се пиша МАКЕДОНЕЦ!
Да ви го...
НЕ СЪМ НИКАКЪВ СЛАВЯНИН!Да се разберем,че у земя Македонска такъв червей не е живял!Па вие се пишете какви си щете.Дреме ми!



Мани ги бре))))Ние си барем знаеме оти сме македонци.Тиа не знаат какви са!!!!!
цитирай
30. joysii - 23. dolsineq -
26.08.2011 22:36
"Съваршено вярно - траки = скити = славяни = българи... И точно езикът им го доказва, че е така!
Имайте малко търпение и ще видите истинският Спароток... :)"
.................................
Длсинея, какво ти разбира на теб главата от език?
Да не отговарям сега на този въпрос,че бих обяснила от какъв език, дето лиже тук и там, разбираш ти.
Да имаме търпение,че да видим истинския Спароток!!!
Моля ви се!
Какво още има да му гледаме? Той е ясен като бял ден - селективна стъкмистика, мании за величие /изживява се като месия и водач на новото Просвещение/ и за преследване,истерични лозунги за финал, и малодушие -неспособност да спори и да защитава хрумванията си.Може да се добави още - лицемерие и наглост.
Още ли има?
цитирай
31. joysii - Пореден безсмислен постинг. Не ...
26.08.2011 22:40
balkanec написа:
Пореден безсмислен постинг.
Не можете да попречите на хората да мислят самостоятелно и да преценяват, колкото и истерично да се напъвате няколко души.
Все повече хора разбират, че българите сме с местен произход и това не може да се спре, колкото и да ви се иска.

И да използваш името на Спароток в заглавието - като не можеш да напишеш нещо смислено вътре - кел файда...

............................
Но, господине, всеки може да чете когото си иска и да вярва в каквото си ще.
Просто Спароток пише измишльотини, които не са подкрепени с достоверни доказателства.Нито са резултат на проведени изследвания.
Никой няма нищо против да си пише фантазиите ,но да ги нарича ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, е наглост и простотия.
цитирай
32. анонимен - joiso s drapnati o4i4ki
26.08.2011 22:42
ako ti go nabutam v golemia pardialnik mirizliv sas sigurnost 6te ti izpravia malko drapnatite o4i4ki ta da zamiasa6 na evropeika,kvo 6e kaje6 mirizlivke,ako znae6 kolko te 4akah da si priznae6 4e si ot mongolsko kotilo,za da stane iasno na horata ot kade idva taia zloba ne4ove6ka kam bialata rasa balgarska,4uk4e smotano mirizlivo
цитирай
33. joysii - ama ti pak li izpluva ot lainata deto ...
26.08.2011 22:42
анонимен написа:
ama ti pak li izpluva ot lainata deto te natirih ma mongoloid debel i ralplud.begai da si pravi6 tapite dieti i ostavi dzveru da se gavri s toia maloumnik letopisec-govnopisec.ne se poiaviavai v drugi blogove 4e ujasno smardi na mongolskia ti zadnik,tam v tvoia blog si traikai s tvoite imitatori i palia4ovci uhajori. grozna debela fa6kio.nai posle si prizna v poslednia ti posting 4e si debel mongoloid ,zatova ne ti se nravi bialata ariiska rasa,smardia6ta 4umo prokleta

............................
Затваряй си човката.
И такива да ги дрънкаш на жена си.
Не на мен.
Абе ти да не си Спаротокчо?
цитирай
34. joysii - ako ti go nabutam v golemia pardi...
26.08.2011 22:46
анонимен написа:
ako ti go nabutam v golemia pardialnik mirizliv sas sigurnost 6te ti izpravia malko drapnatite o4i4ki ta da zamiasa6 na evropeika,kvo 6e kaje6 mirizlivke,ako znae6 kolko te 4akah da si priznae6 4e si ot mongolsko kotilo,za da stane iasno na horata ot kade idva taia zloba ne4ove6ka kam bialata rasa balgarska,4uk4e smotano mirizlivo

......................
Ама ти май наистина си Спарчо.:):):)
Доста си бесен.
Ако не си самият гуру,то поне си един от близките му доверени приятелчета.
Банда простаци.Нищо повече.
Седнали да ми се занимават такива хора с история и археология.
Остави това, ами тия боклуци имат наглостта да заявяват, че пишат ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ.
Гадост!
цитирай
35. d3bep - Не се гавря с колегата Кирчо, просто ...
26.08.2011 22:49
Не се гавря с колегата Кирчо, просто за пореден път успява да ме ухапе мъчейк исе да хапе някой друг явно, и май са му криви зъбите.

Очаквам все пак да чуя каква е връзката между Пламен Пасков и Спароток вместо да се сипят некакви.... Прошляви тенденциозни лозунги.
Айде, обещавам ,че ако успееш да го докажеш, лично аз ще нашамаря групата и ще я напусна.
цитирай
36. анонимен - hora,
26.08.2011 22:51
barzo pregledaite komentarite v poslednia posting na debeloto jivotno joisy, tam tia si priznava 4e e MONGOLOID DEBEL.vijte go barzo dokato ne go e iztrila.drugoto ve4e e iasno.az sam naplavil kopie na celia komentar,taka 4e niama mardane debela drapnata fliorcoooooooooooooooooooo,izgore si kato fakel.izrod nomadski.i na letopiseca potekloto ne mu e mnogo 4isto ot tam idva vsi4ko da znaete bratia balgari.
цитирай
37. анонимен - do dzver
26.08.2011 23:00
abe dzvere,ti pone si dokazal stokratno 4e govori6 ot pozicia na kompetencia i dalboki znania.ne se izraqzih pravilno za gavrata,no mai si go zaslujava to4no tozi izraz.ne se kolebai ma4kai vinagi navreme glavata na zmiata dode ne prestane da ripa,ina4e pak 6te probva da hape.sparo e prekaleno vazpitan no ti i getski znaete kak da im navirate glavite v zadnicite po tarikatski na4in,spored men ne trebva da ima pro6ka za takiva izrodi 4iato naglost i uporitost niamat granici,ma4kai gi nared i ne se zamisliai daje.
цитирай
38. joysii - barzo pregledaite komentarite v ...
26.08.2011 23:05
анонимен написа:
barzo pregledaite komentarite v poslednia posting na debeloto jivotno joisy, tam tia si priznava 4e e MONGOLOID DEBEL.vijte go barzo dokato ne go e iztrila.drugoto ve4e e iasno.az sam naplavil kopie na celia komentar,taka 4e niama mardane debela drapnata fliorcoooooooooooooooooooo,izgore si kato fakel.izrod nomadski.i na letopiseca potekloto ne mu e mnogo 4isto ot tam idva vsi4ko da znaete bratia balgari.

=======
Ако съм на мястото на Спароток и мен ме защитава такъв дрисльо, ще потъна в земята от срам.
Но на Спарчо явно това му харесва.:):):):):)
цитирай
39. germantiger - И аз не съм слИвянин! Голям майтап
26.08.2011 23:15
23. dolsineq
Съваршено вярно - траки = скити = славяни = българи... И точно езикът им го доказва, че е така!

...

По тази "логика" ще да съм 50% сливянин, но останалите 50% са ми германски (всъщност ако съм от готи, франки и бавари и толкова няма да "имам")!

С ПОБЪЛГАРЯВАНЕТО НА ГЕРМАНЦИТЕ И ПОСЛАВЯНЧВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСЯ!
цитирай
40. togarm - Пак осрахме положението...
26.08.2011 23:22
Копирам си коментара от подобен казус във facebook, та да не пиша пак:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Както беше казал Енодий: "буйната българска младеж". Тоя бил фантаст, оня бил предател, другия нищо не разбирал, третия не знам какво си...
Абе, колеги, приятели, съмишленици, опоненти (и вся остальная сволоч, както се казва на "правилен" език), толкова ли не можем да седнем като хората, и да кажем: "Ето - аз имам това и това, вследствие на което мисля така и така, обаче тука нещо ми се губи. Ти какви данни имаш, и можем ли от тях да направим други изводи, или да продължим да се придържаме към моята теза?"
В БАН били "феодални старци" - ашколсун! Ако там, където е събрана цялата информация, и се предполага, че са най-големите ни специалисти, това е вярно, най-добре да се гръмнем вкупом. От другата страна на "барикадата": Непрофесионалните историци били невежи лаици, с които не си заслужава изобщо да се говори. Непрофесионални, ама май повечето открития напоследък са от тях, а? Изобщо, за какво се борим, и как мислим, че ще го постигнем по тоя начин - орел, рак и щука?!?
Или ще се научим да работим заедно, спазвайки някаква етика, или ще продължим да ровим на място, и да ръмжим сърдито на целия свят, който междувременно върви напред и без нас. Това исках да кажа. Благодаря!
цитирай
41. germantiger - За togarm
26.08.2011 23:29
Аз имам това - писал съм го преди:

http://germantiger.blog.bg/history/2011/06/30/anti-sparotok-1-za-rasata-i.774600

http://germantiger.blog.bg/history/2011/06/30/anti-sparotok-2-za-izvorite-i.774801
цитирай
42. анонимен - joiso debela
26.08.2011 23:33
a teb niakoi anae li ti imeto nomadsko,6toto ve4e ti izkaraha kirlivite rizi na pokaz 4e si drapnat nomad,ta plue6 po sparo 4e ne si kazva imeto. kaji GOMNOVOZKE,kak ti e mongolskoto ime.ve4e se razbra ot de ide taia zloba,pone se pokaji na horata da ipopadat ot smiah kato te vidiat kakav BRAKTOZAVAR si najivo.
цитирай
43. germantiger - Анонимен орльо...
26.08.2011 23:43
Спри се малко гумен кукльо, я се успокой, бръкни между краката си и "квото" намериш - ползвай си го със здраве - олаби жилата и спри да псуваш, все пак към жена пишеш!
цитирай
44. анонимен - vsi4ki koito sa protiv sparork sa ...
26.08.2011 23:46
vsi4ki koito sa protiv sparork sa malko ili mnogo kara6ak marka,toest melezaci,mi6ma6 deto im vikat,to ne 4e niakoi moje da paradira za 4ist proizhod,no to4no tia hora imat mnogo iako nabiti kompleksi i gi izbivat po tozi nepo4ten na4in.tva e za men istinata ,kolkoto i da im e maka na horicata -melezaci s po isno izrazeni 4ujdi primesi.
цитирай
45. анонимен - german mu6murok
26.08.2011 23:50
ave mar6avo kotka alemanska,ne se pravi na takova majle kvoto v sa6tnost ne si. znae6 li v deistvitelnost za kakvas jena stava vapros aaaaaaaaaaaa.izob6to niamam duma za sravnenie.tva e bubarak ot klasa nala6kan s kompleksi i toksini.are begai da igrai6.
цитирай
46. togarm - За germantiger
26.08.2011 23:53
OK, това е коректно като подход, но не е убедително като резултат.
Чел съм публикации на Глишев, знае момчето. Само че, проблемът не е по силите на един човек, без значение дали се казва Глишев, Серафимов, Милчев, Добрев, или както и да е. Относно обичаите на траките - траки и гети, например, имат съвършено различни обичаи. Трудно може да се правят генерални изводи от това.
Сега накратко, без да капитализирам, защото ще бъде грешка. Като цяло значителна част от древнобулгарската лексика подкрепя алтайската теория, историческите извори подкрепят предимно скито-сарматската теория, а генетичните проучвания подкрепят автохтонната. Това е, както искаш го разбирай. Аз съм привърженик на кимерийската теория, но дотук много малко общо виждам между мен и г-н Милчев като изводи. И не смятам, че това е непременно нещо лошо. Откровено казано, изобщо не ме интересуват различните "школи", а това как техните "адепти" се взимат насериозно, дърлейки се с абсолютно непознати хора по мрежат, само защото са привърженици на друга "школа", е направо смешно. Смятам, че трябва да се приема всяка теза, без значение коя "школа" е я "родила", стига, разбира се, тази теза да е добре обоснована, и подкрепена с необходимите доказателства. Ние тук по някакъв абсурден начин искаме предварително да кажем къде ще ни отведе информацията, без при това да сме достигнали дори до средата на пътя. Това е глупаво. Поддръжниците на всичките тези "школи" трябва да изоставят предразсъдъците и убежденията си, и скромно и търпеливо да седнат да рабиотят заедно, тъй като ничий мозък не е в състояние да обеме и обработи цялата информация. Може да греша, но така мисля.
цитирай
47. germantiger - ...
26.08.2011 23:56
45. анонимен - german mu6murok
23:50
ave mar6avo kotka alemanska,ne se pravi na takova majle kvoto v sa6tnost ne si. znae6 li v deistvitelnost za kakvas jena stava vapros aaaaaaaaaaaa.izob6to niamam duma za sravnenie.tva e bubarak ot klasa nala6kan s kompleksi i toksini.are begai da igrai6.

...

Захарно петле, нямам нищо против, че коментар по-нагоре ме наричаш мелез.
Всъщност кой съм аз, АКО БЯХ ПРОСТАК МОЖЕХ ДА НАДРАСКАМ... КОЙ СЪМ АЗ ЛИ - НА МАЙКА ТИ ЕБАЧ!
Ти решаваш - да продължим с псувните или да "говорим" с аргументи, доколкото позволява динамичния нет и "обема" тук в коментар.

НЕ Е ЛОШО ДА СЕ СПРЕШ ДА ПОЛЗВАШ ЦИНИЗМИ КЪМ ЖЕНА ПОНЕ СЛЕД ПЪРВИЯ ПЪТ, КОГАТО СИ ГО ПОЗВОЛИШ.

Изтривам си коментара за майка ти и те призовавам да се загащиш до утре, защото няма смисъл от цинизми! Ако си се усетил засегнат и обиден от изтритата ми псувня - извинение от мен, вече от теб не очаквам да се извиниш на дамата.
Жив и здрав!
цитирай
48. анонимен - begai we palia4o, nameri s kvo da mi ...
27.08.2011 00:06
begai we palia4o,nameri s kvo da mi se hvali6,kat si tolkova babait mojem da se napraim dvamata pred svideteli,4at li si.da ti pokaja kuv mu6murok si.iska6 li tigre:-|.saberi si ako iska6 cialata pasmina priatel4eta da ti gledat seira kak 6ta naprava sme6en i grozen za 5 min.stava li we tigre izmislen.da se razberem po majki.muhliooooooooo.
цитирай
49. togarm - German tiger, още нещо
27.08.2011 00:08
Аз съм сравнително висок (185 см.) нордически тип (руса коса, светли очи, и т. н. "арийски" баналности), но това не ме прави германец. Което ме радва, всъщност.
Впрочем, от гледна точка на генетиката, считаният за "арийски" (за изконно германски, демек) хаплотип R1b, на практика е приоритет най-вече на келти и баски, като последните даже не са индоевропейци. Другият хаплотип, който е характерен за нордическите народи - хаплотип И - има най-високи концентрации в Босна и на остров Сардиния. И на двете места населението не се отличава с особено "арийски" расови характеристики. Хаплогрупата R1a, която обикновено е спрягана за "славянска" от страна на поклонниците на "славянското арийство", има най-високи концентрации в Кашмир, Алтай и Тарим. А там са едни блондини, та ум да ти зайде...
За "Лейбор Габала Ерен": Бил съм в достатъчно форуми, където разни "форумни капацитети" "услужливо" биха ти обяснили, че този ирландски епос е просто легенда или мит без никакво реално покритие, и че т. нар. "фир-болги" са някакви "торбалани" от приказките, но тези капацитети просто няма как да ти обяснят как в "Лейбор" са се появили имената на: Кром, Борисо-кане, Муртаг, Умор, Угаин-мор, Гостен, Дела, Етър, Керан и т. н., които имена не се срещат особено често, май. На всичкото отгоре, според епоса "фир-болгите" идват от Скития, преминават през Тракия (ето ти "връзката" с автохтонистите), и после през Централна Европа, откъдето векове по-късно техните князе Болг и Брен ще поведат армиите им срещу наследниците на Александър Македонски. Ето ти я и връзката с "Краткото житие на Климент Охридски. Много има да се говори по темата, и нещата никак не са лесни, но всички сте толковая заслепени от пристрастията си, че от дърветата не можете да видите гората.
Поздрави!
цитирай
50. germantiger - 48. анонимен - begai we palia4o, ...
27.08.2011 00:12
48. анонимен - begai we palia4o, nameri s kvo da mi ...
00:06
begai we palia4o,nameri s kvo da mi se hvali6,kat si tolkova babait mojem da se napraim dvamata pred svideteli,4at li si.da ti pokaja kuv mu6murok si.iska6 li tigre:-|.saberi si ako iska6 cialata pasmina priatel4eta da ti gledat seira kak 6ta naprava sme6en i grozen za 5 min.stava li we tigre izmislen.da se razberem po majki.muhliooooooooo.

...

СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ МАРЦИПАНЕ, НЕ ПСУВАЙ ЖЕНА!

Споменавал съм го неведнъж:
Неможеш да дефилираш из живота и да обиждаш хората...все някога попадаш на човек с достойнство и плюеш зъби!
Не си го научил по-лесния начин, вероятно ще го усетиш по мъжкия-болезнено!
цитирай
51. анонимен - do tigara alemanski
27.08.2011 00:14
a specialno za kavalerstvoto deto go vadi6 kam taia mi6ka joisa,taia stara karavana mongolska,deto niama cenzura na mirizlivata si usta ,ti kazvam 4e ne si struva da se har4i6.super durt i kompleksiran bubarak,niama ni6to ob6to s tova slan4evo momi4e na snimkata,deto go e pliosnala da se tafar4i. a tva deto se naprai na stra6en i me psuva6 na maika 6a ti go izkaram prez divia,se6ta6 li se mu6murok.
цитирай
52. togarm - Мислех, че съм на историческа дискусия...
27.08.2011 00:23
Пък то било селски мегдан с борби. :)
цитирай
53. анонимен - ku4e deto lae ne hape mi6ooooooooooooo
27.08.2011 00:26
da zeme6 da izleze6 ot toia film s tia santimetri i bicepsi i tricepsi 4e ve4e si na kra4ka da me predizvika6 na seriozno alioraaaaaaaaaa.mai skoro boi ne si ial za tva si takav tafarko,ama spoko, az vsiakvi gi lekuvam,niama da ti kazvam koi sam kakto ti se due6 a napravo 6ta zapoznaia s moita leva4ka.edin pat 6ta nacela i 6ta izkriva brato,6ti smenia fasadata za dva meseca pone.li4no az ,ne niakoi moi priatel,se6ta6 li se za kvo ti govora palia4o.
цитирай
54. анонимен - ТЕМИСТОКЛИС ГЕОРГИАДЕС КАСТРО
27.08.2011 00:27
ПОДКРЕПА ЗА ДЖОИСИ И ЛЕТОПИСЕЦ....ПОКАЖАТЕ НА АГИТКАТА НА СПОРОДОКО ЧЕ ЩЕ ЯДАТ МАДЕТЕ НА ГРЪЦКИТЕ ОВЧАРИ--САМО ЗА ТОВА СА УЧИЛИ И СА КОМПЕТЕНТНИ!!!
ЯЯССССССУУУУУУ РЕ, СКЛАВО-ТУРКИ ''АВТОХТОНЕС'' - ХАХАХАХХАХ

30 000 ГРЪЦКИ ДУМИ - ВСЕКИ БОЗИ ДЕН ГОВОРИТЕ..АВТОХТОНИ :)))))))))))
цитирай
55. germantiger - ...
27.08.2011 00:32
togarm, "гледам" бъркате ме с някой или развивате и започвате "своя" тема?!
Имам и избор - да Ви пиша с клишето - явно не разбирате, явно не четете добре, ще Ви помогна, да Ви посъветвам и прочие несериозна ирония в смисъл "българи си го мерят закачливо" ;)

Сега сериозно - за фир болг всички знаем, има си хас ибез ирония трябва да знаем, за игенеа също е хубаво да сме погледнали що изследват и колко забавно въртят главички.

Сега още по-сериозно, антропологичните типове и особено расологията, тази на Леменс, "онази' от албумите на Ерна Дирксен и то "бол" албуми е "друга бира"!

1. Какъв е "външния вид" на българите, а на траките?
Външен вид по смиъсла на това, което най-често описват древните автори и с което често започват - ръст, коса, очи...

2. Какъв микс е днешния българин, но все пак какво преобладава в него?

3. Като погледнете за България "елементите", ще забележите, че българския народ е доста миксиран според швайцерите, а в северните народи ясно преобладава вариациите на германик и селтик-келтик разбира се над 40%, при скандинавците дори над 60%, обаче при българите обаче ако добре се сещам имаше два "елемента" по 20% паритет.

4. Антроплогичните типове за сервените народи мога да Ви ги опиша и напиша "мота-мо" от няколкото си небългарски атласи и книги -явна разлика с типичните за БГ

...

От всичко до момента какво казвам:

- Внимателно с хаплогрупите и по-сериозно с антропологията преди "генетиката"

- Аз ентусиазъм нямам, нямам и особени познания за българската "тема", интересува ме война и друга история - ВСВ

- Света не започва и не свършва с конската опашка, в този ред на мисли ако Вие виждате гората, дали виждате корените на дърветата?!
цитирай
56. germantiger - ...
27.08.2011 00:37
Душицо сладка и анонимна ли интимна...

Бол народ ме знае вън от нета, имам издадена книга в бг, както казах в Шоуто на Слави са ме споменавали бивши колеги, тук в блога имах постинг с лично мои фотографии колкото искаш, че и с SLK "барабар" с номера.
Не беше разумно, но ми е забавно да си го меря с балкански щурчета!
Ей котьо, и "неа се пуашиш ;)
Това с левачката както наричаш прав "джеб" или "кука" ме забавлява, преди години основата ми беше бокса в бг, жив и здрав мамин, лелин.

Пиши си, колкото искаш дечко, радва ме, че вече си наясно - не трябва батьовото да се изтърваш така с жена, след първата пусувня хубаво е да се спреш и да се съобразиш поне малко, ще се научиш бебо, айде!
цитирай
57. анонимен - От ВНМ
27.08.2011 00:40
Тенденциозна статийка се сте постнали г-н Милчев. Нима има нещо обидно да си ветеринарен лекар? До колкото си спомням Вие сте били стрелочник на гара Карлово или се бъркам? Много често благодаря на хората понечели ме, чрез предизвикателство да МИСЛЯ. И Спараток е един от тях. Не желая друг да ми казва кое е добро и кое е лошо. Свидетели сме на моралните абсурди в днешни дни и ценностите на достойните човешки индивиди често се представят като гротеска. Съгласете се, че в коментарите прозират симптоми на психически заболявания и на фрустрирани самотни лелки. Естествено не трябва да ги обиждаме, но не трябва и да се използват като клакьори (квачки) от сутришни телевизионни епоси. Разликата между Вас и Спараток е очевидна от търпимостта по отношение на културата на дискусията. Имам чувството, че темата на поста повече ще приляга за Вас. Историята е широко понятие, което не само ОПИСАНИЕТО, дори по самият Херодот. Цитат:" Историята на Херодот не само запознава с географските и етнографски сведения на множеството гръцки и негръцки земи и народи, тя ги съчетава около главната си идея." И аз с основание ще се обърна с въпрос към сносните БЪЛГАРИ: Каква е вашата ГЛАВНА ИДЕЯ когато защитавате или отхвърляте дискутирана тема? Ясно е, че историята ни е диктувана от руснаци и чехи от Австроунгария, както са пределно ясни техните "идеи". Да се поклоним на БЪЛГАРИТЕ с ИДЕИ за възход на ОТЕЧЕСТВОТО ни. А Вие като депутат дадохте ли с нещо за каузата?
С Уважение!
цитирай
58. togarm - tyger Germanic :)
27.08.2011 00:55
Не, не Ви бъркам с никой, просто отговарям на това, което ми публикувахте като линкове. Доколкото виждам, това са Ваши публикации.
Както в антропологията, така и в генетиката нашият народ е изключително разнообразен (което дава "хляб" на всяка една теория), например, в генетиката преобладават точно 5 хаплотипа: R1a, R1b, I2a, E1b1b (със стара класификация E3b) и J2, който е много древен близкоизточен, но несемистски хаплотип. Бил е характерен за касити, хурити, хети, древни гърци и значителна част от траките. По всяка вероятност, хаплотиповете E1b1b и I2a също имат пряко отношение към автохтонното балканско население, поне според генетиците. Тези пет хаплотипа са представени в почти равни пропорции, като всеки от тях се движи между 17 и 22 % (допустима грешка от 5-7% поради малкия брой проби), но така или иначе, всички останали хаплотипове в България са под или максимум до 1%.
Така наречената "славянска" (всъщност скито-сарматска) хаплогрупа r1a в България е представена от точно 14'7% от населението. Това са официални данни от Централната Лаборатория по клинична имунология към Александровската болница в София, които са били взети за медицински цели, така че, не може да бъдат обвинявани в пристрастност. Толкова за "славяните" в България. Най-голямата загадка са тези почти 20 % от хаплогрупата R1b, която както казах, е типична за келти и баски, и за която предполагам, че е келто-кимерийската връзка в нашия етногенезис.
Да съм споменавал "конска опашка"? :)
Лека и спокойна вечер на всички! :)
цитирай
59. germantiger - ...
27.08.2011 00:58
Коментара Ви, ми хареса, защото е конкретика, която аз не знам - примерно данните отАлександровска болница и спор няма, че вероятно всяка теория има както аргументи, така и слаби да ги наречем пунктове.

Приветствам такава дискусия без цинизъм и дори без сарказъм!
Аз нямам спор с Вас, защото не съм привърженик или противник на кимерийската "връзка" или теория, лично аз вероятно съм бил склонен досега към иранската.

Основната ми мисъл часове преди тази среднощна дискусия е, че траки едва ли "значи" славяни, а българи въобще не е "равнозначно" на славяни.

Лека нощ и от мен на всички, включително на анонимния и лют ентусиаст, живи-здрави всички!
цитирай
60. анонимен - bai bonio imaniara
27.08.2011 03:12
abe ti evrei4e staro na kogo si mislish 4e sa obesnavash neshtata po zaobikolen evreiski na4in
Внезапно в Чикаго расплодились продюсеры, готовые завалить диджеев своими пленками. <a href=http://storeprofessionalmakeup.ru/folk/folk/page-2.html>Влажные ладони.</a> Кто их слушает из любителей рока? Сторонники Стива, объединившиеся вокруг неприкрыто гомофобского слогана DISCO SUCKS, боролись с порочной музыкой педерастов, убеждая в своей правоте крутивших ее клубных диджеев. В нашей музыке даже есть гитары, а это как раз то, что цепляет американцев! Шведские инди-рокеры PETER, BJORNJOHN возвращаются с новым, шестым по счету студийным альбомом. Сегодня так именуют музыку, развившуюся из той части диско, которая сильнее всего подверглась влиянию соула и госпела, то есть из композиций с пышным саундом, проникновенным вокалом, яркими мелодиями или джазовым инструменталом, щедро сдобренным шипением тарелок хай эта. Только несколько переключателей и пара педалей для света — и все. Днем приятели Левана тусовались на Кинг-стрит, принимали наркотики, слушали еще новенькую систему и катались на роликах по танцполу.
Вообще, когда техно только появилось, его счИтали хаусом, сделанным в Детройте. <a href=http://storeprofessionalmakeup.ru/reggi/skachat-klip-low/page-3.html>Так вот, когда он умер, Ники поставил FREDDIE S DEAD из саундтрека к Супермухе».</a> Оказалось, что эта музыка, которая на родине в конце восьмидесятых, казалось, увяла, за океаном покорила невиданные высоты. Сначала Наклс использовал ее, чтобы усиливать удар бас-барабана в старых записях, но затем ее начали брать напрокат будущие продюсеры, чтобы делать записи в частности, CHIP E и Стив Хёрли. Первым его заданием стало изготовление ремикса на запись, приносившую фирме неплохой доход, а именно IN THE BUSH группы MUSIQUE. Этот триггер периодически закрывает и открывает транзистор Гь через который питается высокочастотный генератор транзистор Г. В течениелет диджеинга женщины, за исключением редких ценных случаев, практически никак себя не проявляли. Диджеи могли бы включить его и спокойно отправиться в туалет,говорит Мултон. Электронщики THE CHEMICAL BROTHERS напишут музыку к новому фильму режиссера Джо Райта ХаннаHANNA».
цитирай
61. apostapostoloff - Кубрат е типичен представител на
27.08.2011 05:20
печенегите, които произлизат от куманите. Това идва да рече, че днешният български интелектуалец е полуинтелигент от московско- ориенталски тип.
цитирай
62. vmir - 24. katana,
27.08.2011 06:38
katana написа:
vmir написа:
letopisec написа:
http://video.mail.ru/mail/pppaskov/19/22.html

или тук http://www.facebook.com/profile.php?id=690643106


Прегредах, няма подмяна на траки с българи. Има известното - че понятието "траки" е елински синоним на "диви", използвано и за българите. От което излиза, че в древногръцкия понятията "траки" и "българи" носят един и същ смисъл, с който са били и използвани за обозначаване обитателите на нашите земи. Значи, не според въпросният автор, а според елините "траки" и "българи" не се различават като смисъл, който се влага в тези определения.

Стом ахеец, елин, грък е написал несто, циста истина е. Всицки треба да верват и да не се съмняват. Инаце пак сте написе несто и требе да му се верва.
И сега, сериозно. Историта не се пишела с цитати, а точно това правите. Цитирате този и онзи. Значи има 2 вида цитати правилни /вашите/ и неправилни /на противниците ви/. Как се казва това? Демагогия.


Катана, не ме доближавай до тези всезнайковци, които имат древногръцките измишльотини за чиста монета. За мен нито определението "траки", нито "славяни" могат да служат като етнически характеристики извън самосъзнанието на авторите им, за които тези думи означават "диви", "нецивилизовани". Много векове по-късно, са пришити етническите характеристики към тези понятия. Пак късно е наблегнато на русите коси, но не по силата на това, че някой знае как са изглеждали тези хора преди векове, а за да ги причисли към собствения си етнос. Както обаче правилно отбелязваш, трябва да се вярва на елинските фантасмагории и неотклонно да следваме светлия им пример, застото инаце глей ко стаа сега и ако не дързим, це мангали е едно, сигани - друго, а роми - трето, знаес какво става после.
цитирай
63. dolsineq - "Съваршено вярно - траки = ...
27.08.2011 06:47
joysii написа:
"Съваршено вярно - траки = скити = славяни = българи... И точно езикът им го доказва, че е така!
Имайте малко търпение и ще видите истинският Спароток... :)"
.................................
Длсинея, какво ти разбира на теб главата от език?
Да не отговарям сега на този въпрос,че бих обяснила от какъв език, дето лиже тук и там, разбираш ти.
Да имаме търпение,че да видим истинския Спароток!!!
Моля ви се!
Какво още има да му гледаме? Той е ясен като бял ден - селективна стъкмистика, мании за величие /изживява се като месия и водач на новото Просвещение/ и за преследване,истерични лозунги за финал, и малодушие -неспособност да спори и да защитава хрумванията си.Може да се добави още - лицемерие и наглост.
Още ли има?

.......................................
Най-добре се смее последният...
цитирай
64. dolsineq - 23. dolsineq Съваршено вярно - ...
27.08.2011 06:48
germantiger написа:
23. dolsineq
Съваршено вярно - траки = скити = славяни = българи... И точно езикът им го доказва, че е така!

...

По тази "логика" ще да съм 50% сливянин, но останалите 50% са ми германски (всъщност ако съм от готи, франки и бавари и толкова няма да "имам")!

С ПОБЪЛГАРЯВАНЕТО НА ГЕРМАНЦИТЕ И ПОСЛАВЯНЧВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСЯ!

.............................
Никой не си избира родителите и Родината!
цитирай
65. d3bep - OK, това е коректно като подход, но ...
27.08.2011 10:16
togarm написа:
OK, това е коректно като подход, но не е убедително като резултат.
Чел съм публикации на Глишев, знае момчето. Само че, проблемът не е по силите на един човек, без значение дали се казва Глишев, Серафимов, Милчев, Добрев, или както и да е. Относно обичаите на траките - траки и гети, например, имат съвършено различни обичаи. Трудно може да се правят генерални изводи от това.
Сега накратко, без да капитализирам, защото ще бъде грешка. Като цяло значителна част от древнобулгарската лексика подкрепя алтайската теория, историческите извори подкрепят предимно скито-сарматската теория, а генетичните проучвания подкрепят автохтонната. Това е, както искаш го разбирай. Аз съм привърженик на кимерийската теория, но дотук много малко общо виждам между мен и г-н Милчев като изводи. И не смятам, че това е непременно нещо лошо. Откровено казано, изобщо не ме интересуват различните "школи", а това как техните "адепти" се взимат насериозно, дърлейки се с абсолютно непознати хора по мрежат, само защото са привърженици на друга "школа", е направо смешно. Смятам, че трябва да се приема всяка теза, без значение коя "школа" е я "родила", стига, разбира се, тази теза да е добре обоснована, и подкрепена с необходимите доказателства. Ние тук по някакъв абсурден начин искаме предварително да кажем къде ще ни отведе информацията, без при това да сме достигнали дори до средата на пътя. Това е глупаво. Поддръжниците на всичките тези "школи" трябва да изоставят предразсъдъците и убежденията си, и скромно и търпеливо да седнат да рабиотят заедно, тъй като ничий мозък не е в състояние да обеме и обработи цялата информация. Може да греша, но така мисля.


Здрасти, Тогарм.
Макар че фактологията, която изтъкваш, е слаба, а за Глишев само съм чувал хвалебствия за знанията му, нищо такова не е показал досега че да го видя, а ми е известна дейността му (или дейността ИМ) и в АБВ и прочие...

За другото искам да ти стисна ръката.
Принципно точно така е и точн отова трябва да се случи.

За съжаление, няма да се случи. Всъщност всичките "исторически школи" са само прът в колелата на историята. Историята е наука, която би трябвало да се развива. Далеч сме от това да сме намерили всички документи и да сме разчели всички писмености, има ужасно много работа и то за всички.

Обаче, определена група се изживяват като монополисти, а друга група идиоти - като техни последователи. Създават се интрижки, проблеми.

Типичен пример: Кирчо Милчев. Идва, изаква едно голямо и миризливо някъде по средата, не го покрива с нищо, и после глей да видиш. Станаха 100 коментара вече, него още го няма. Накрая ше доййде, ше е доволен на завъртяната интрижка, ше нарита някого, ше изтрие някой друг и ше прати поста в небитието...

А омразата ще остане.
Това е ВЕЧНИЯТ МУ ТЕРТИП НА ДЕЙСТВИЕ.
Убеди него, че "трябва да се обединим". Никой не го кара да се обединява със Спароток, но той съвсем очевидно сере преди всичко по сродна на неговата хипотеза, а Спароток изобщо не съм убеден че го е уцелил в случая.
цитирай
66. d3bep - Въпрос към Тогарм
27.08.2011 10:28
Знаеш ли всъщност кои са истинските виновници тракийската теория ДА СЕ ИЗРОДИ В ПАНТРАКИЙСКА?

Ами така наречените псевдоучени - монополисти, които са закотвили историята.
И разбира се най - ниското им ниво, бърсачите на исторически умивалници и тоалетни, нивото Глишев - Милчев, хора, които само са преписвали чужди теории без дори да вникват в тях.

Тракийската хипотеза е най - добре изворово, археологически и всякак подкрепена по нашите земи. Никоя, нито кимерийската, не я превъзхожда в това отношение. Факт.
УМИШЛЕНО РАЗМАЗАНА, тя естествено почва да предизвиква неприязън сред хората, което избутва напреде идеите за заговори... и прочие.

В последствие в нея навлизат секти и опасни учения, които я експлоатират, както биха експлоатирали всяка клоака.
Лошото обаче е че Милчев и сие начин на мислене е ВИНОВЕН ЗА ТОВА, той я пробутва на сектите и после се извинява с тях за да мачка подред.

Тъкм озаради това аз считам ,че милчевизма е ПО - ВРЕДЕН.
Щото това, коеот се случва с тракийската теория - и аз не го харесвам - е ТЕХЕН ПРОДУКТ, който после експлоатират за лични цели.
цитирай
67. d3bep - Без "идеите" като на ...
27.08.2011 10:32
Без "идеите" като на Милчев/Глишев, идеите срещу които "се борят" нямаше да съществуват или щяха да са в десета глуха...
Факт....

А Глишев на мен отдавна ми е на мерника. В екипа от ченгета аз по принцип по - малко се кефя на "добрите ченгета". Много ме съмнява реалната му цел на дейността и разликите й с декларираната.
цитирай
68. анонимен - Това нарекох "демагогия"!
27.08.2011 10:33
d3bep написа:
Знаеш ли всъщност кои са истинските виновници тракийската теория ДА СЕ ИЗРОДИ В ПАНТРАКИЙСКА?

Ами така наречените псевдоучени - монополисти, които са закотвили историята.
И разбира се най - ниското им ниво, бърсачите на исторически умивалници и тоалетни, нивото Глишев - Милчев, хора, които само са преписвали чужди теории без дори да вникват в тях.

Тракийската хипотеза е най - добре изворово, археологически и всякак подкрепена по нашите земи. Никоя, нито кимерийската, не я превъзхожда в това отношение. Факт.
УМИШЛЕНО РАЗМАЗАНА, тя естествено почва да предизвиква неприязън сред хората, което избутва напреде идеите за заговори... и прочие.

В последствие в нея навлизат секти и опасни учения, които я експлоатират, както биха експлоатирали всяка клоака.
Лошото обаче е че Милчев и сие начин на мислене е ВИНОВЕН ЗА ТОВА, той я пробутва на сектите и после се извинява с тях за да мачка подред.

Тъкм озаради това аз считам ,че милчевизма е ПО - ВРЕДЕН.
Щото това, коеот се случва с тракийската теория - и аз не го харесвам - е ТЕХЕН ПРОДУКТ, който после експлоатират за лични цели.

цитирай
69. d3bep - Не, не е демагогия. Това е факт, с ...
27.08.2011 10:36
Не, не е демагогия. Това е факт, с който всеки ден ми се налага да се блъскам.
Ако тракологията беше оставена да се развива нормално, нямаше да стигне до такива.. изродявания.
цитирай
70. vmir - Нищо й няма на тракологията.
27.08.2011 11:22
Изродила се е не тракологията, а всезнайковщината, която претендира да разбира и от тракология. Повечето от твърденията и обвиненията им не издържат и елементарна критика, а час от тях са откровено дебилни. Например, че траките ще заемат мястото на мистичните славяни в историята. Пълен идиотизъм, чудно е как човешки мозък може да роди подобна шебешка щуротия. Ако това беше поне отчасти възможно, нашият Спароток сега щеше да се готви да управлява света, а тълпи от спасените от забвение "славяни" от четирите географски посоки с благодарност щяха да го търсят, за да го направят свой лидер и официален застъпник пред света.
цитирай
71. анонимен - От много време това казвам. 50 години в науката са страшно много време
27.08.2011 11:25
d3bep написа:
Не, не е демагогия. Това е факт, с който всеки ден ми се налага да се блъскам.
Ако тракологията беше оставена да се развива нормално, нямаше да стигне до такива.. изродявания.

А да наводниш столица на исторически описана/ дори и от елините/ държава на траките е престъпление. Как ми иде сега да накарам всички тогавашни червени маймуни и възпитаниците на техните историци да изкопаят нов язовир и да ги накарам да изследват Севтополис.
цитирай
72. lisa19 - до тигърчето }}}
27.08.2011 11:26
Цитат: Спри се малко гумен кукльо, я се успокой, бръкни между краката си и "квото" намериш - ползвай си го със здраве - олаби жилата и спри да псуваш, все пак към жена пишеш!

Предлагам ти да не защитаваш джойсито. Освен това виж какви думи употребява тя и кой би я помислил за жена. Мога да ти изтъкна няколко точки, с които сигурно би се съгласил с мен, че една жена не може да има такъв език, който: обижда, вдига прах, мъти водата и издава воня. Лично аз отдавна спрях да и чета постингите, които наподобяват мътилка. Даже самия летописец не употребява подобни изразни средства като нея. Един културен и знаещ човек, със съответния опит, определени факти и мотиви би изтъкнал своето несъгласие с някой, без да вдига толкова много шум.
цитирай
73. germantiger - ...
27.08.2011 11:38
66. d3bep - Въпрос към Тогарм
10:28
Знаеш ли всъщност кои са истинските виновници тракийската теория ДА СЕ ИЗРОДИ В ПАНТРАКИЙСКА?

Ами така наречените псевдоучени - монополисти, които са закотвили историята.

Тракийската хипотеза е най - добре изворово, археологически и всякак подкрепена по нашите земи. Никоя, нито кимерийската, не я превъзхожда в това отношение. Факт.
УМИШЛЕНО РАЗМАЗАНА, тя естествено почва да предизвиква неприязън сред хората, което избутва напреде идеите за заговори... и прочие.

В последствие в нея навлизат секти и опасни учения, които я експлоатират, както биха експлоатирали всяка клоака.

Щото това, коеот се случва с тракийската теория - и аз не го харесвам - е ТЕХЕН ПРОДУКТ, който после експлоатират за лични цели.

...

Като изключа личното за Глишев и Милчев, НАПИСАНОТО ОТ ДЗВЕР МЕ НАКАРА ДА СЕ ЗАМИСЛЯ и да се съглася с част от него - цитираното от мен!
ХАРЕСА МИ!

...

За lisa19
Имаш "нещо", всъщност немалко вярно, че жена не трябва да използва циничен "език", освен в изключителни случаи. И на мен ми се струва, че понякога Джойси прекалява, но кой съм аз да я съдя, след като съм си позволявал в изминатите месеци неведнъж цинизми (сега си г трия след 5-10 мин. като ги прочете "адресата").
цитирай
74. анонимен - Възродител-
27.08.2011 12:19
Боже, пази България от племето тракоавтохтонци на sparotok ,ОТОМАН-ци на Юзеирови, Депешарите на Доган и турските сериали на Ердоган!
цитирай
75. algara - Уф, Кириле, вече веднъж нагледно ти ...
27.08.2011 12:25
d3bep написа:
Уф, Кириле, вече веднъж нагледно ти показах, че за историк сериозно се надценяваш.
И ти тръгна от всяка пръдня да правиш бестселър.
Без извинение.

Бе пиши любовни романи с историческа нотка ве пич.
Там те бива.
Къде си се засилил?


Споко, бе Дзверо, той и за много други неща се надценява така :) По нашият край му знаем кирливите ризки (даже и по някое документче за изпълненията му можем да измъкнем). Само не очаквай да се спре, хора като него спира нямат.
цитирай
76. lisa19 - Ти, тигърче,
27.08.2011 12:30
си преди всичко Човек и след това всичко останало. Но според това кой как се изразява хората отговарят по същия начин. След като един употреби съзнателно нещо цветисто се тръгва по този път. А след като и жена го каже, какво остава за мъжете. Всъщност, далеч съм от мисълта да бъда възпитател. Не си го и помисляй. }}}Мисълта ми е друга и знам, че ще ме разбереш.
цитирай
77. анонимен - Алгара, за публикуване на документите ще ти пиша на лични
27.08.2011 12:59
algara написа:
d3bep написа:
Уф, Кириле, вече веднъж нагледно ти показах, че за историк сериозно се надценяваш.
И ти тръгна от всяка пръдня да правиш бестселър.
Без извинение.

Бе пиши любовни романи с историческа нотка ве пич.
Там те бива.
Къде си се засилил?


Споко, бе Дзверо, той и за много други неща се надценява така :) По нашият край му знаем кирливите ризки (даже и по някое документче за изпълненията му можем да измъкнем). Само не очаквай да се спре, хора като него спира нямат.

При мен съм коментирал положението на нация с къси или без корени. Аз ще ви кажа 2 мои мнения. Надуша ли, че в изследванията и публикациите на Спароток /не ми се вярва/ се прокрадне и най- мънинката мисъл за родеене с "братска" Русия на база общ етнически корен, ще си кажа и то, разпенен.
И най-важното. При толкова етноси на Балканите, точно русваците измислиха за българската нация, че е конгломерат от множество нации. Е???? Другари академично образовани? Кой ще ме попита кой съм аз, че да питам?
цитирай
78. togarm - Отговор към d3ber
27.08.2011 13:00
d3bep написа:
Знаеш ли всъщност кои са истинските виновници тракийската теория ДА СЕ ИЗРОДИ В ПАНТРАКИЙСКА?

Ами така наречените псевдоучени - монополисти, които са закотвили историята.
И разбира се най - ниското им ниво, бърсачите на исторически умивалници и тоалетни, нивото Глишев - Милчев, хора, които само са преписвали чужди теории без дори да вникват в тях.

Тракийската хипотеза е най - добре изворово, археологически и всякак подкрепена по нашите земи. Никоя, нито кимерийската, не я превъзхожда в това отношение. Факт.
УМИШЛЕНО РАЗМАЗАНА, тя естествено почва да предизвиква неприязън сред хората, което избутва напреде идеите за заговори... и прочие.

В последствие в нея навлизат секти и опасни учения, които я експлоатират, както биха експлоатирали всяка клоака.
Лошото обаче е че Милчев и сие начин на мислене е ВИНОВЕН ЗА ТОВА, той я пробутва на сектите и после се извинява с тях за да мачка подред.

Тъкм озаради това аз считам ,че милчевизма е ПО - ВРЕДЕН.
Щото това, коеот се случва с тракийската теория - и аз не го харесвам - е ТЕХЕН ПРОДУКТ, който после експлоатират за лични цели.

d3ber, отговарям ти, и приключвам с тази дискусия, тъй като дотук тя е непродуктивна за мен лично.
Първият въпрос е неправилно зададен, тъй като в самия въпрос се предполага предварителното съгласие на отговарящият, че тракийската теория се е изродила. А дали отговарящият наистина смята така, е тема на съвсем друг разговор. Освен това питащият веднага сам си отговаря на въпроса, което означава, че въпросът е риторичен, и питащият не се нуждае от моето мнение. Следователно е без значение дали ще го дам, или не.
Следващият пункт в твоя коментар не е въпрос (то и предишния май не беше), а е ТВЪРДЕНИЕ, за което, обаче, не се представят никакви аргументи и доказателства. Предвид ограниченото пространство за един постинг, в състояние съм да разбера подобен подход, но това не ме задължава автоматично да се съглася с него.
цитирай
79. germantiger - ...
27.08.2011 13:01
76. lisa19 - Ти, тигърче,
12:30
си преди всичко Човек и след това всичко останало. Но според това кой как се изразява хората отговарят по същия начин. След като един употреби съзнателно нещо цветисто се тръгва по този път. А след като и жена го каже, какво остава за мъжете. Всъщност, далеч съм от мисълта да бъда възпитател. Не си го и помисляй. }}}Мисълта ми е друга и знам, че ще ме разбереш.

...

С начало като "Ти, тигърче", определено не бих те усетил като възпитателка ;)
Не се съмнявай в това и разбира се, те разбрах още при първия прочит, обаче неясно съм го изразил след това в репликата към теб.

Мисълта ми е ясна - права си за реакцията и "езика" на Джойси, но все пак не я съдя, първо защото аз често пъти съм грешал с подобен на нейния "тон" и второ защото повечето от "групата" на Спароток първи ползват цинизъм към различномислещите.

Дискусията се "разми" и отдавна не е по същество или по същината на постинга за жалост, за това аз спирам ;)
цитирай
80. d3bep - Тогарм :)Не се притеснявай, ясен ...
27.08.2011 13:08
Тогарм :)
Не се притеснявай, ясен ми е отговорът ти, беше и вид проба към тебе :)

Аз че съм прав в него, прав съм. Не ми е необходимо нечие одобрение за да го знам.

Но след като споменаваш определени лица, определена група и си се сегистрирал тук заради и в определен блог, смело смятам да кажа ,че не моят пост е подвеждащ, а твоето твърдение че защитаваш кимерийска теория.

Напротив, пантракийска защитаваш, криейки се зад други. Мимикрия ? :)))
Или може би не ти стигна мястото да допишеш, пантракийска, включваща и кимерите :) Ако това си имал предвид.

Поздрави, и за мен стана непродуктивен разговора.
цитирай
81. togarm - Отговор към d3ber - 2
27.08.2011 13:14
Несъгласието ми не произтича от някаква преднамерена позиция, а е в резултат на дългогодишни проучвания от моя страна. Наясно съм, че евентуалните ми опоненти също са правили такива проучвания, и в резултат от тях са стигнали до съвсем други изводи. Приемам това за нормално, и бих коригирал възгледите си при добра аргументация от тяхна страна, но засега такава няма. Има само отделни пунктове, по които според мен опонентите ми имат стабилни аргументи. Вследствие на тези техни аргументи, вече съм променил възгледите си по отношение на съответните пунктове.
С лични квалификации, обвинения и други подобни не се занимавам. За мен не представлява интерес кой какъв е и защо е такъв. Интерес представляват САМО аргументите и доказателствата в защита или оровержение на една или друга теория. Оскъдните или погрешни познания на даден привърженик на една или друга теория не компрометира самата теория, а единствено отслабва собствените му доводи. В този смисъл, това, че г-н Милчев е декларирал, като мен, че е привърженик на "кимерийската теория", не означава, че и двамата сме на едно и също мнение, защото оттам-насетне изводите ни са различни, както са различни и подходите ни. Нямам за цел да правя съпоставка между нас относно "знаещ" и "незнаещ", но ако някой реши да прави такава, предварително приемам, че "незнаещият" съм аз. Причината за това, е че в процеса на търсене на истината (че и при евентуалното и откриване също), никой не притежава монопол върху нея, и аз лично не се интересувам кой как ще приеме доводите ми. Интересувам ме само какво познание върху истината бих могъл да придобия аз лично. Това е и основната причина да НЕ отхвърлям окончателно и "авторитетно" нито една от наличните теории, а да ползвам данните от всяка една добре аргументирана теза, без значение откъде произхожда.
Толкова от мен. Хубав и успешен ден на всички! :)
цитирай
82. d3bep - Добре. Много поздрави на Деси Бу, ...
27.08.2011 13:20
Добре. Много поздрави на Деси Бу, Тодор Христов и Сарадива.
От Дзвера, те знаят кой е :)

Изумява ме в тоя списък наличието на Сарадива между другото.
Обоснованата ти теория я чакаме, а за да се отрече че нормалната наука за траките се е изродила в нещо каот "изключителност на българския народ" или как "българите дадоха културата на света" - един комплекс за богоизбраност, който щях да кажа характерен за една друга народност, се иска...
Ами да го кажем, поне непознаване на действителността.

Макар че ти едва ли не познаваш действителността, бягаш от конкретни отговори и затова не е учтиво да те мъча повече :)
Поздрави!
цитирай
83. анонимен - Българите са Перси от Иран!!!
27.08.2011 13:49
Българите са Перси от Иран!!!
цитирай
84. tihatavoda - --Ингилизите са се нарекли британци за да са Велики .
27.08.2011 14:00
На мен поне , не ми е известно , британците да се докарват за брити ,самовглъбено и болезнено , до степен на всеобхватно ошашавяне .Това , че сме се нарекли българи в сенките на Хилендарския манастир и с помощта на Паисий "Светогорски" и други родолюбци, и сме се отделили от тълпите безимени безродници , дошли да се поотъркат , като помияри около Империите е нещо , само по себе си добро . Сдобиването с наследници и предшественици е съвсем нормално , за всяка човешка общност. Случва се и сега , и в много по-големи мащаби . Голяма част от североамериканците , около 40% , се имат за ирландци .Очевидно , много хора се смятат за благородници или от благородно потекло . Едни от съседите ни , масово са се обявили за патриции . Други са толкова древни , че уредите за радиовъглероден анализ получават препълване на регистрите . Идеята за тракодонтите е на мода и в Турция . А най-модерното е двама-трима да пишат глупости и да се цитират един друг по спирала , докато се намират все още хора , които да им обръщат внимание . Други са се обявявали за ариици , но най-върховното е било да открият гръцките си корени . И като си помисли човек , колкото и да се помпаме със СУЕТА , Велика българска стена от това няма да се пръкне . И пак ще ни превземат вулгарите . Може и с песни .
цитирай
85. анонимен - Какви българи има днес? Та ние сме ...
27.08.2011 14:05
Какви българи има днес? Та ние сме един от най-смесените народи. Кой не е минал по тези земи, само той не е оставил семето си тука! Толкова сме смесени като гени, че ако не беше общия ни език и наименования, въобще нямаме нищо друго общо.
цитирай
86. анонимен - Точно с тази цел ...
27.08.2011 15:21
... са и напъните за разединяване и унищожаване на Българите. Точно това е имал предвид и ПЛАМЕН ПАСКОВ -
http://video.mail.ru/mail/pppaskov/19/22.html
като е обяснил че нарочно ни РАЗЕДИНЯВАТ на българи - славяни - траки и по-късно на сърби - руси - македонци и какви ли още не, защото територията на България и Българите е в плановете на НОВА - ДРЕВНА история -
www.ziezi.net/evria/evria.avi
и присъствието на Българите е неудобно и неприемливо.
цитирай
87. algara - Какви българи има днес? Та ние сме ...
27.08.2011 15:31
анонимен написа:
Какви българи има днес? Та ние сме един от най-смесените народи. Кой не е минал по тези земи, само той не е оставил семето си тука! Толкова сме смесени като гени, че ако не беше общия ни език и наименования, въобще нямаме нищо друго общо.

Браво, бе анонимчо! Гений си, да знаеш! Минал един турчин през селото и си оставил семето у баба ти! Тъй ще да е било! Еваала! Защо ли пък имаме толкова много народни песни, сказания за моми, недаващи вяра и чест?! Помниш ли Балканджи Йово, идиоте (няма как да се стърпя!)
цитирай
88. анонимен - САМО УОРЛИК, ДОГАН И ЕРДОГАН, СА ...
27.08.2011 17:11

САМО УОРЛИК,ДОГАН И ЕРДОГАН, СА МНОГО ПО НАПРЕД В ИЗОПАЧАВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ!
sparotok,с неговото племе ги следват по петите!
НЕВЕРОЯТНО,НО ФАКТ!


цитирай
89. анонимен - НЕВЕРОЯТНО,НО ФАКТ!
27.08.2011 17:14
НЕВЕРОЯТНО,НО ФАКТ!
Щатите искат да извадим Левски от учебниците по история!
Американският посланник е изпратил писмо до парламента на република България в което иска Васил Левски да бъде постепенно изваден от учебниците по история, като неудобен за световната демокрация. Ето и аргументите му:

“ Уважаеми народни представители на република България. В унисон със съвременните политически ценности и актуалната икономико-политическа обстановка в света като цяло, и Либия в частност, ние смятаме, че е добре да преразгледате отношението си към Васил Левски, когото вие смятате за национален герой и борец за свобода. За съжаление, след задълбочен анализ на неговите писма (които са основен източник относно идеите които е изповядвал) от наши специалисти по глобална политика и световна сигурност, ние установихме, че те представляват по-скоро пречка отколкото предпоставка за утвърждаването на основни понятия като демокрация, толерантност и свобода в българското общество. Нашите специалисти установиха, че от съвременна гледна точка Васил Левски е по-скоро терорист отколкото борец за демокрация ( в подобен смисъл се изказа и един ваш известен социолог – Андрей Райчев). Действията му за набиране на средства за изградената от него нелегална организация, включват обири и заплахи, което автоматично прави както тях така и организацията му терористични. Изключителната му нетолерантност към враговете на организацията, както и към всички които не споделят идеите и методите му са в пълно противоречие със съвремената тенденция за налагане на толерантността като основна добродетел.

Изключителната му крайност относно наказанията за престъпилите основния закон на организацията, а именно налагането на смъртно наказание, също още веднъж идва да покаже прилики със съвременните терористични и мафиотски организации, което е особенно обезпокоително, като се има в предвид широката популярност на която личността му се радва сред младото поколение и сред българското общество като цяло. Идеите му за общи закони пред които всички да са равни въпреки, че на пръв поглед звучат демократично, поставят в неравностойно положение редица малцинствени етноси, като ги лишава от голяма част от социалните им придобивки. Особенно обезпокоително, на което наблегна и президента Обама е идеята на Левски изразена в едно от неговите писма, че: „Тоз който ни освободи, той ще ни и пороби.“ Това е крайно опасно твърдение разглеждано от съвременна гледна точка, особенно в днешния ден когато международните сили се борят да совободят Либия и редица други държави, и да им помогнат да въведат демокрацията. С това свое твърдение Левски поставя под съмнение всяко едно освободително действие на НАТО, САЩ и съвета за сигурност на ООН, което е предприемано до сега, осъществява се в момента или може да бъде предприето в бъдеще. То изрично ни посочва като поробители, а не като освободители и борци за демокрация и човешки права, което ние не можем да приемем.

Затова смятаме за необходимо личността на Левски да бъде постепенно премахната от учебниците по история на България, а защо не и в бъдеще заклеймена като идеолог на тероризма. Това може да се постигне, чрез първоначално ограничаване достъпа на младежта до идеите му, като в уроците по история се споменават предимно биографични данни без да се засягат идеите които е изповядвал. Да се наблегне на несъществени въпроси, като този за предателството му или къде е погребан, а писмата му да не се споменават вобще нито цитати от тях. Необходимо е и повече да не се преиздават тефтерчето и писмата му, а тези които вече се намират в гражданите да се изземат под благовиден предтекст. Добре е ако сред обществото посредством видни съвременни общественици, като споменатия по-горе Андрей Райчев, се наложи мнението, че Левски всъщносте един разрушителен елемент действал нелегално и незаконно в рамките на Европейска Турция, част от независимата Османска империя.

Смятаме, че без Левски и неговите идеи, българите ще успеят по-бързо да приемат водещите световни демократични ценности и да станат една неделима част от съвременното европейско и световно демократично общество.“

цитирай
90. анонимен - Тя, каква стана послушни "...
27.08.2011 17:36
Тя, каква стана послушни "тракийски" мишлета,с малките пишлета?
Много съмнително се умълчахте! Сигурно очаквате гуру-то ви, да вземе отношение! Значи ли, че мълчанието ви е знак на съгласие! В такъв случай и вие сте на същото мнение,че Апостола на свободата Васил Левски е бил терорист,като Осама Бин Ладен!


"Не давам хубава Яна на турска вяра" ли?
Море, вие и гъзовете си давате!
Кой каквото прави,за себе си го прави!
На вас, все другите са ви виновни!
На калпав к*р, вълната му пречила и вашата работа е същата!

цитирай
91. germantiger - Вероятно наше си "писмо"
27.08.2011 19:10
Предполагам т.нар. писмо от посланика на мериканосите е поредната фантазия, едва ли има подобно писмо, ако имаше текста му едва ли би станал публично достояние и написаното в "писмото" е комично, не "върви" на посланик да пише тъй наивано...
цитирай
92. анонимен - Мики Маус -germantiger - Вероятно наше си "писмо" ...
27.08.2011 19:22

Уйкилийкс?
цитирай
93. d3bep - Уйкилийкс?Всъщност сайта, ...
27.08.2011 19:26
анонимен написа:

Уйкилийкс?

Всъщност сайта, в който беше изнесена тая информация, че Щатите искал ида махаме Левски, беше известен по - скоро като

БЪЗИК - ЛИЙКС

http://neverojatno.wordpress.com/2011/03/28/levski-3/

Пука им на щатите за Левски...
ТОва беше новина на първи април тая година.
цитирай
94. анонимен - A
27.08.2011 20:00
Забелязах,че тези хора се считат за всезнаещи-все едно другите не знаят чужди езици и не четат хроники,летописи ,книги и научни трудове.Повечето от тях са с добри намерения!
цитирай
95. анонимен - -93. d3bep
27.08.2011 21:01
d3bep!
Един въпрос: В стадото, sorry в племето на гуру-то, теб за какъв са та цанили? Защото подозирам, че като бившо ченге, sorry милиционер, get сигурно ще оглави МВР-то,въпреки че
има проблеми с твърдия алкохол! Шиптара,sorry shtaparov -министър без портофейл -могили и землянки! А столицата ви, Пловдив ли ще е?
Майни,как се зове, сричкува Пловдив на тракийски език?
цитирай
96. joysii - 87. algara
27.08.2011 21:13
Алгара, ти си припомни за балканджията.Че нещо си го позабравила.
Всичко му орязват, но накрая вземат Яна, нали?Така,че нейните деца не са били чисти българчета.
И още нещо се чудя аз - защо балканджи Йово я е докарал до там,че да е в безизходица?
Могло е да загине в битка за защита на родината си от поробителите.
Могло е да не ги допусне да я превземат.
Не,че не разбирам трагизма ,обречеността и мъката на хората от завладените територии.
Не,че не схващам личната семейна драма.
.....................
Та да се върна на темата - факт е,че жителите на Балканския полуостров са доста смесени.
Няма защо да наричаш идиот този, който просто отбелязва факта.
цитирай
97. d3bep - d3bep! Един въпрос: В стадото, ...
27.08.2011 21:41
анонимен написа:
d3bep!
Един въпрос: В стадото, sorry в племето на гуру-то, теб за какъв са та цанили? Защото подозирам, че като бившо ченге, sorry милиционер, get сигурно ще оглави МВР-то,въпреки че
има проблеми с твърдия алкохол! Шиптара,sorry shtaparov -министър без портофейл -могили и землянки! А столицата ви, Пловдив ли ще е?
Майни,как се зове, сричкува Пловдив на тракийски език?


Мен са ме цанили, ловец на анонимни идиоти. Свободнопрактикуващ, немам татОировка.
Обаче съм полезен. Спаро много се дразни, че в темите за него и само за него изпъплят хиляди анонимни, половината псуват от негово име, другата половина псуват срещу него. И всички фамилиарничат като стари познати.
В другите блогове и два пъти повече коментари да има, никога няма толкова анонимни, колкото като стане дума за Спароток.
Тъкмо за това е наел мене, да ловя и да шамаря анонимните кретенозаври, които фамилиарничат и уж познават аудиторията и писанията.
Той ме е цанил по заслуги между другото, питай го, вече излових някои анонимни в неговия блог и сега съм тръгнал по чуждите.

Цанил ме е щото ме бива!
А и никой не обича интригантите, да не говорим за интриганти с шизофрения.

Сега доволен? Изясни ли ти се мъглата в главицата?
цитирай
98. d3bep - Между другото, колега анонимен, ...
27.08.2011 22:02
Между другото , колега анонимен, писането с чак толкова много удивителни с и без нужда, освен признак на възхищение, е и признак че всъщност в писането няма на какво чак толкова да се наблегне и заради това се набляга на удивителните.

... и на какво още е признак?
цитирай
99. joysii - 97. d3bep -
27.08.2011 22:16
"Спаро много се дразни, че в темите за него и само за него изпъплят хиляди анонимни, половината псуват от негово име, другата половина псуват срещу него."
..................
Спарчо със сигурност се дразни на тия дето псуват него.
Но не съм сигурна, че се дразни когато псуват и обиждат тези дето не му правят поклони до земята.
Даже си мисля,че определено се кефи когато разни малоумници дрънкат простотии на опонентите му.
Не ми го изкарвай светец.
Хората са казали - виж го с кого дружи ,че да го разбереш какъв е.
И той е един от тях - като приятелчетата си - циник и лицемер.
Само че малко по прикрит.И то защото се е сврял като мижитурка в блога си и не води никакви диалози.
Написва постинга и после само Мерси и Благодаря раздава като отговор на мазните коментари дето му пишат приближените простовати хорица.
......................
Абе, я много те моля,отговори ми на един важен въпрос -ДОКОГА НЯКОЙ ЩЕ ГОВОРИ И ПИШЕ ОТ ИМЕТО НА СПАРЧО ЗАСПАЛИЯ?
Той не е ли в състояние да обясни лично какво го дразни и защо?
Говорители ли си има?
Или и такива дето мислят вместо него?
Големият отворко, пък не може да обясни нито една своя мисъл или да защити свое мнение и позиция.
Освен да трие коментари, друго може ли тоя захлюпеняк??
цитирай
100. анонимен - -97. d3bep
27.08.2011 22:59
Майна,не се плюнчи! Со кротце,со благо! Не падай до нивото на "тракиец" от Столипиново. Вие заразеното, прокажено, комплексикирано стадо "тракийски" овце- беее!, обяснете на простолюдието,на българския народ, какви интереси защитавате,чия история искате да пренаписвате (Изопачавате). Ако не сте в състояние,нека вашия чобан,ветиринарния лекар,гуру-то го направи!
цитирай
101. d3bep - Майна, не се плюнчи! Со кротце, со ...
27.08.2011 23:25
анонимен написа:
Майна,не се плюнчи! Со кротце,со благо! Не падай до нивото на "тракиец" от Столипиново. Вие заразеното, прокажено, комплексикирано стадо "тракийски" овце- беее!, обяснете на простолюдието,на българския народ, какви интереси защитавате,чия история искате да пренаписвате (Изопачавате). Ако не сте в състояние,нека вашия чобан,ветиринарния лекар,гуру-то го направи!

letopisec,
Е поради что батка така инкогнито си тръгнал да проверяваш народната любов в собствения си блог?
Яви се, у целото си величие, батка!
цитирай
102. joysii - 101. d3bep
27.08.2011 23:40
Ти какво си заопявал на Летописеца да се явява в цялото си величие,бе?
Я кажи това на гуруто си,че май не си му виждал очичките на живо, ама ходиш след него като сляпа овца.
Преди малко прочетох в един коментар на vmir ,написан под последния постинг на Спарчото, че той/Воймирчо заблудения/ много би искал Спароток да му се покаже!!
Ма ,моля Ви, се той дори не го бил виждал досега , а както знаем е готов живота си даде за него.
Всъщност ,някой от заблуденото стадо виждал ли е изобщо Спарчо на живо????
Или всички са си по природа тъповати и шантави, че лижат краката на непознат!?
цитирай
103. анонимен - -101. d3bep -Яви се, у целото си величие, батка!...
28.08.2011 00:44
Яви се, у целото си величие, батка!
....................................................
Само да не се разплачеш батка!
Внимавайте да не налапате, голямата прабългарска патка!
цитирай
104. анонимен - -Е поради что батка така инкогнито си тръгнал да проверяваш народната любов в собствения си блог?
28.08.2011 00:47
Изроди! Съединението прави силата! Батка,батка.Внимателската, племето да не ядете народната BG патка!
Силата на българския народ е в неговото единство. Независимо от съставните му части, религия и прочие елементи, които мнозина от вас дават като довод, за да разкъсат българския народ и самосъзнание.


цитирай
105. d3bep - Изроди! Съединението прави сил...
28.08.2011 09:10
анонимен написа:
Изроди! Съединението прави силата!



Това като депутати ли го заучавате?
Или първо заучавате всичко, дето си написал след това :)))

Забавни сте ми, но за съжаление не мога да ви помогна.
А и по принцип свестни психиатрични клиники има само извън България.
цитирай
106. d3bep - Имам болезненото чувство, че нещо ...
28.08.2011 09:15
Имам болезненото чувство, че нещо съм сбъркал. С това да правя блог.

Абе има и свестни блогове, ама имам чувството, че всичко - мъжко и женско, младо и старо, като го удари невъзвратимо в главата и първо си отваря блог и тръгва да се ... популяризира?
цитирай
107. анонимен - истината за Кирил Милчев
28.08.2011 12:32
анонимен написа:
Изроди! Съединението прави силата! Батка,батка.Внимателската, племето да не ядете народната BG патка!
Силата на българския народ е в неговото единство. Независимо от съставните му части, религия и прочие елементи, които мнозина от вас дават като довод, за да разкъсат българския народ и самосъзнание.




Познавам Кирил Милчев от 1989 год.За него има написана биография в блога, която почти е вярна, но непълна. Връзката му с хора от държавна сигурност фигурира още /поне доколкото аз знам/от времето на създаването на СДС. Той е в пряка зависимост от Христо Войняговски, кмет на Карлово от 1991 до 1995 год.,обявен за агент на ДС под № 127 от народните представители. Та, Кирил Милчев беше назначен за шеф на общинското образование по времето на кметуването на Христо Войняговски. Много от вас,четящите тези редове сте го виждали по телевизията , като един мишок , надничащ зад Надежда Михайлова, когато тя беше лицето за връзки с обществеността на СДС. Един нищожен човек без идеи, без визия, без задръжки, един отявлен кариерист. Като беше голям СДСар ,защо загърби дружката си ,вече,Неински, а стана верноподанник на Симеон? Като живее в София да сподели кога получи апартамент и от кого. Нали беше кандидат за омбудсман на РБ, защо стана шеф на Държавен вестник? Тези неща ги споменавам не за да му правя реклама, а за да стане ясно на всички ви, че си имате работа с едно рядко лайно и ако го настъпите ще се опръскате.Връзката му с милиционерите, които днес са на власт, са възобновими.И днес, както и преди МВР се управлява само от комунистически фигури или техни деца и внуци. Ако Спароток е сериозен изследовател на нашата история, умолявам го , да остави такива лапнишарани, като псевдоинтелигента Летописец на нас, хората ,които искрено обичаме България. Давам думата си ,че скоро такива като него, няма да го смущават с простотиите и нахалството си. На едно място в дискусиите прочетох, че предлага съблогърство със Спароток. Господи, пази народа ни, от такива сънародници, катоЛетописеца.
цитирай
108. анонимен - истината за Кирил Милчев
28.08.2011 12:33
d3bep написа:
Имам болезненото чувство, че нещо съм сбъркал. С това да правя блог.

Абе има и свестни блогове, ама имам чувството, че всичко - мъжко и женско, младо и старо, като го удари невъзвратимо в главата и първо си отваря блог и тръгва да се ... популяризира?


Познавам Кирил Милчев от 1989 год.За него има написана биография в блога, която почти е вярна, но непълна. Връзката му с хора от държавна сигурност фигурира още /поне доколкото аз знам/от времето на създаването на СДС. Той е в пряка зависимост от Христо Войняговски, кмет на Карлово от 1991 до 1995 год.,обявен за агент на ДС под № 127 от народните представители. Та, Кирил Милчев беше назначен за шеф на общинското образование по времето на кметуването на Христо Войняговски. Много от вас,четящите тези редове сте го виждали по телевизията , като един мишок , надничащ зад Надежда Михайлова, когато тя беше лицето за връзки с обществеността на СДС. Един нищожен човек без идеи, без визия, без задръжки, един отявлен кариерист. Като беше голям СДСар ,защо загърби дружката си ,вече,Неински, а стана верноподанник на Симеон? Като живее в София да сподели кога получи апартамент и от кого. Нали беше кандидат за омбудсман на РБ, защо стана шеф на Държавен вестник? Тези неща ги споменавам не за да му правя реклама, а за да стане ясно на всички ви, че си имате работа с едно рядко лайно и ако го настъпите ще се опръскате.Връзката му с милиционерите, които днес са на власт, са възобновими.И днес, както и преди МВР се управлява само от комунистически фигури или техни деца и внуци. Ако Спароток е сериозен изследовател на нашата история, умолявам го , да остави такива лапнишарани, като псевдоинтелигента Летописец на нас, хората ,които искрено обичаме България. Давам думата си ,че скоро такива като него, няма да го смущават с простотиите и нахалството си. На едно място в дискусиите прочетох, че предлага съблогърство със Спароток. Господи, пази народа ни, от такива сънародници, катоЛетописеца.
цитирай
109. анонимен - истината за Кирил Милчев
28.08.2011 12:35
germantiger написа:
Предполагам т.нар. писмо от посланика на мериканосите е поредната фантазия, едва ли има подобно писмо, ако имаше текста му едва ли би станал публично достояние и написаното в "писмото" е комично, не "върви" на посланик да пише тъй наивано...



Познавам Кирил Милчев от 1989 год.За него има написана биография в блога, която почти е вярна, но непълна. Връзката му с хора от държавна сигурност фигурира още /поне доколкото аз знам/от времето на създаването на СДС. Той е в пряка зависимост от Христо Войняговски, кмет на Карлово от 1991 до 1995 год.,обявен за агент на ДС под № 127 от народните представители. Та, Кирил Милчев беше назначен за шеф на общинското образование по времето на кметуването на Христо Войняговски. Много от вас,четящите тези редове сте го виждали по телевизията , като един мишок , надничащ зад Надежда Михайлова, когато тя беше лицето за връзки с обществеността на СДС. Един нищожен човек без идеи, без визия, без задръжки, един отявлен кариерист. Като беше голям СДСар ,защо загърби дружката си ,вече,Неински, а стана верноподанник на Симеон? Като живее в София да сподели кога получи апартамент и от кого. Нали беше кандидат за омбудсман на РБ, защо стана шеф на Държавен вестник? Тези неща ги споменавам не за да му правя реклама, а за да стане ясно на всички ви, че си имате работа с едно рядко лайно и ако го настъпите ще се опръскате.Връзката му с милиционерите, които днес са на власт, са възобновими.И днес, както и преди МВР се управлява само от комунистически фигури или техни деца и внуци. Ако Спароток е сериозен изследовател на нашата история, умолявам го , да остави такива лапнишарани, като псевдоинтелигента Летописец на нас, хората ,които искрено обичаме България. Давам думата си ,че скоро такива като него, няма да го смущават с простотиите и нахалството си. На едно място в дискусиите прочетох, че предлага съблогърство със Спароток. Господи, пази народа ни, от такива сънародници, катоЛетописеца.
цитирай
110. joysii - ан. 107, 108,109
28.08.2011 14:40
Защо трябва да се вярва на някакъв си анонимко?
Определено мисля,че тук вече Спароток и компания наистина си показаха гнусната същност- т.е. - започнаха с клеветите и злепоставянето на тези,които имат доблестта да споделят,че Спарток пише в блога си само глупости.
Много почтеният Павел Серафимов, като не може да трие коментари и почва да злослови и да клевети.
А стадото овци го богослови.
И тая мижитурка ми се изживява като деец на Просвещение някакво си, като Апостол, като Паисий...умира си да го наричат така.
Гадост!
цитирай
111. анонимен - Кирил Милчев - женихът на НДСВ
28.08.2011 16:54
Депутатът търси под дърво и камък невеста, излива самотата в романи

Отдалеч Кирил Милчев прилича на самотник. Панталонът - с двоен ръб. Личи, че го е гладил мъж. Ризата воюва с вратовръзката. Пуши български цигари, за разлика от заможните си колеги. Когато иска да направи впечатление, в ръцете му се появява артистична лула.

http://paper.standartnews.com/archive/2002/07/12/faces/s3422_5.htm
цитирай
112. анонимен - -110. joysii-"А стадото овци го богослови"...
28.08.2011 17:06
Хммм! Ветеринарен лекар вместо да лекува животните...

Умишлено заразява стадо родни овце с коварния вирус "тракийски" шап,нанасяйки подъл зловещ удар против единството на българската нация.
Навремето, такива действия се преследваха съдебно.
Жалко, след близо 22 години "демокрация" всеки шарлатан,застрашаващ националната сигурност безнаказано ли ще си развява байрака?

цитирай
113. анонимен - Изключително тъп парчок си, Кир...
28.08.2011 19:05
equilibrium написа:
Изключително тъп парчок си, Кире!

Да и аз така мисля ...кубратова България,аспарухова,памирска,тяншанска,алтайска,хунска,кимерийска,мангалска и не знам кви още идиотщини се ръсят от тея папагали!
Няма никакви факти за такива образувания на пръстена не пише КУБРАТ ,а ХОРБАТ !
Само един олигофрен може да си измисли тея глупости!
цитирай
114. анонимен - joiso debela
28.08.2011 21:08
pak li se poiavi ma mamati da eba i otvratitelnoto ne4istoplatno mongolsko jivotno. nakraia 6te me predizvika6 i 6ta navra v gaza na letopiseca ma pumio gnusna izmikiarska.eeeeeeeeeei dolno mongolsko pleme nomadsko eeeeeeeeeei.mrasen mongoloid,sto mongolski huia da ti natikat v ustata gomniana.BOKLUK BOKLUSHKI.maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrr66666666,mamito ti itrigansko da eba.
цитирай
115. анонимен - -114. анонимен - joiso debela
28.08.2011 21:49
Сус кьопек.Чингене мръсно,плод на спукан презерватив. Затваряй си смръдливата уста, за да не налапаш до сливиците прабългарския бахур с монголското бяло сладко.
цитирай
116. анонимен - ha ha
29.08.2011 00:55
kuv si ti we izmislen .6a ta izkriva za sekunda we palia4o,bej pri debelata joisa i ne se vra6tai 6tot 6a va 6ibam i dvamata v gazovete ,bokluci prodaji,mangusti gnusni.
цитирай
117. анонимен - Хммм! Ветеринарен лекар вместо да ...
29.08.2011 02:15
Хммм! Ветеринарен лекар вместо да лекува маймуняците към клонингите на долито се насочил
Тпрууууу
цитирай
118. letopisec - Благодаря на Дулсинея, ако има нещо, с което да помогна на тази теория, но така, че да не сме пак "славяни", съм съгласен да помогна...
29.08.2011 08:59
dolsineq написа:
"... И понеже тракийският език и славянския са едни и същи, според Пасков, се оказва, ако човек вникне в дълбочина, че българите-траки и славяните са едно и също..."
...................................
Съваршено вярно - траки = скити = славяни = българи... И точно езикът им го доказва, че е така!
Имайте малко търпение и ще видите истинският Спароток... :)

цитирай
119. letopisec - към останалите,
29.08.2011 09:03
няма да изтрия нито един коментар, нямаше ме през сабата и християнската неделя, така че теориите за конспиративното ми присъствие тук като аноним, са всуе. Благодаря на всички, които водеха коректна дискусия, аз не съм фундаменталист, склонен съм към разумни компромиси; важното е да са разумни. Благодаря специално на Джойси и на Тигъра, в края на краищата тe проявяват обективност, макар че са очевидно малцинство. Пак, повтарям, аз съм за "тракийската връзка" в българския народ, обаче не по спаротоковски, а според Вл. Георгиев и Ив. Дуйчев...
цитирай
120. d3bep - Специални поздрави на всички и от ...
29.08.2011 09:19
Специални поздрави на всички и от мен :)))
Мисля че видяхте каквото трябваше да видите.
Специални поздрави особено на колегите, които даже за да ругаят или да спорят с някого използваха собствените си профили. Стига да не са клонинги.

Изводите от дискусията според мен:
Видяхте адски интересни неща.
Благоверни християни псуват родолюбиви патриоти и обратното.
Битка на 300 хиляди срещу любовта на народа.

За нуждите на блог-бг предлагам да се въведе нова категория поведение. Или спорт.
Хвърляне на профили.
Когато изградиш един фалшив профил и искаш лъжата да се запази, н оида покажеш истинската си същност, излизаш от профила, влизаш като анонимен и засираш тоя или оня.

И в крайна сметка присъствахте на адски интересна битка.
Ясно че някои изобщо не разбраха на каква битка са присъствали.
Но да поясня: За мен основният въпрос е :
- това битка между автохтноци и неавтохтонци ли беше(доста странно между другото да наричаме кимеро - скитската теория неватохтонна, при условие, че тя стига до делтата на дунава и Крим и по същество си е пак местна теория)...
- или по - скоро беше демонстрация на лагера на лицемерите от една страна и тея, които правят на будали - от друга страна.

За мен е отговорът е ясен, аз нечии будала отказвам да бъда, а за лицемер просто не ме бива.

Помислете, защото това че се преструват пред вас изобщо не е второстепенният въпрос.
Когато го правят хора с претенции да ви обединяват, или да ви дават чистата историческа истина.
Когато претендират същите тези за ЦЕННОСТИ.
цитирай
121. letopisec - d3bep,
29.08.2011 09:26
кимеро-скитска теория не съществува, а кимеро-тракийската синтеза е вчерашния ден на науката и ако сме коректни и искаме да знаем нещо за историческите кимерийци, все пак трябва да уважаваме и някои от специалистите по въпроса, конкретно немски и руски съвременни учени. Останалото е остроумие....
цитирай
122. d3bep - Нямам време да ти показвам изворите ...
29.08.2011 09:33
Нямам време да ти показвам изворите на теориите, които самият ти пропагандираш, Летописец. Веднъж вече го правих, нямаше ефект . Чети си там тълкувачите и това е :)
цитирай
123. letopisec - наистина сериозната наука изисква време, напиши една статия да видим хрумванията ти...
29.08.2011 09:40
d3bep написа:
Нямам време да ти показвам изворите на теориите, които самият ти пропагандираш, Летописец. Веднъж вече го правих, нямаше ефект . Чети си там тълкувачите и това е :)

цитирай
124. letopisec - Дулсинея каза отговора на паролата:
29.08.2011 10:00
"Съваршено вярно - траки = скити = славяни = българи... И точно езикът им го доказва, че е така!"

МНОГО МОЛЯ ДА МИ ОТГОВОРИТЕ ИЗЛЪГАХ ЛИ, КОГАТО ОБЪРНАХ ВНИМАНИЕ, ЧЕ ТАКА ПРОПОВЯДВАНИЯ ТРАКЕДОНИЗЪМ НЕ Е НИЩО ДРУГО, ОСВЕН МОДЕРЕН ОПИТ ЗА ПАН-СЛАВИЗЪМ?
цитирай
125. анонимен - Възродител-120. d3bep - Специални поздрави на всички и от ...
29.08.2011 11:24
Този шут се прави отгоре на всичко и на ощипена мома!
..........................................................................................
"Благоверни християни псуват родолюбиви патриоти и обратното.
Битка на 300 хиляди срещу любовта на народа."

Превод:
Заблудени,тъпи християни(ние), псуват родолюбиви патриоти (племето на гуру-то)!
Битка на 300 хиляди (заблуденото малцинство-ние), срещу любовта на народа (племето на гуру-то)
О неразумни изроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин?!...А се тракогърчееш?


цитирай
126. анонимен - правопис
29.08.2011 11:29
"ветиринарен" "обесняват" - още от тук трябва да спре човек, господине, имате претенциите да правите на пух и прах противниците, пък не можете да пишете грамотно. вярно, от бързане е лесно да сгреши човек, ама все пак още от заран? :)

поздрави
цитирай
127. letopisec - Благодаря Ви, хубаво е човек да има коректор на текстовете, една позабравена професия..
29.08.2011 11:35
анонимен написа:
"ветиринарен" "обесняват" - още от тук трябва да спре човек, господине, имате претенциите да правите на пух и прах противниците, пък не можете да пишете грамотно. вярно, от бързане е лесно да сгреши човек, ама все пак още от заран? :)

поздрави


НАДЯВАМ СЕ ДА СПОДЕЛИТЕ НЕЩО И ПО СЪДЪРЖАНИЕТО.
цитирай
128. letopisec - Дулсинея също прави правописни грешки, но е разбираемо; все пак и благодаря за реченото:
29.08.2011 11:37
dolsineq написа:"Съваршено вярно - траки = скити = славяни = българи... И точно езикът им го доказва, че е така!"

МНОГО МОЛЯ ДА МИ ОТГОВОРИТЕ ИЗЛЪГАХ ЛИ, КОГАТО ОБЪРНАХ ВНИМАНИЕ, ЧЕ ТАКА ПРОПОВЯДВАНИЯ ТРАКЕДОНИЗЪМ НЕ Е НИЩО ДРУГО, ОСВЕН МОДЕРЕН ОПИТ ЗА ПАН-СЛАВИЗЪМ?[/quote]
цитирай
129. анонимен - да
29.08.2011 11:57
letopisec написа:
анонимен написа:
"ветиринарен" "обесняват" - още от тук трябва да спре човек, господине, имате претенциите да правите на пух и прах противниците, пък не можете да пишете грамотно. вярно, от бързане е лесно да сгреши човек, ама все пак още от заран? :)

поздрави


НАДЯВАМ СЕ ДА СПОДЕЛИТЕ НЕЩО И ПО СЪДЪРЖАНИЕТО.


Да, така е, има си нужда от електронен коректор на правописа. Извинете за острия тон, съжалявам! Иначе ветеринари са дали доста неща в историята и Дънлоп и Вишневски и т.н.

Относно статията - прав сте за това, че никой няма да ни разреши да затвърдим позициите си на историческата сцена като българи. иначе трябва да ни върнат Румъния и половин Гърция, че и Македония и още какво ли не, .. абсурд, просто абсурд!

За БАН не разбрах, какво точно имате в предвид? Че не правят нищо от мързел или защото така са им наредили точно в случая? Те май и политиците са в тази ситуация :)
цитирай
130. letopisec - ЧЕ АЗ НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ
29.08.2011 12:11
ВЕТЕРИНАРИТЕ, Пламен Пасков е един изключително интелигентен и скромен човек, даже не съм сигурен, че той е Спароток, щото Спароток се държи като Месия, още чакаме звездата която ще оповести на всинца ни самоличността му?
цитирай
131. letopisec - Дулсинея, кажи ми как така ние българите и славяните, сме едно и също?
29.08.2011 12:18
dolsineq написа:
"... И понеже тракийският език и славянския са едни и същи, според Пасков, се оказва, ако човек вникне в дълбочина, че българите-траки и славяните са едно и също..."
...................................
Съваршено вярно - траки = скити = славяни = българи... И точно езикът им го доказва, че е така!
Имайте малко търпение и ще видите истинският Спароток... :)

цитирай
132. bls - Колко ли малко трябва да изтърпим в очакване на ревюто?
30.08.2011 10:18
letopisec написа:
dolsineq написа:
"... И понеже тракийският език и славянския са едни и същи, според Пасков, се оказва, ако човек вникне в дълбочина, че българите-траки и славяните са едно и също..."
...................................
Съваршено вярно - траки = скити = славяни = българи... И точно езикът им го доказва, че е така!
Имайте малко търпение и ще видите истинският Спароток... :)


цитирай
133. bls - Виж какви налудничеви неща пише Спароток:
30.08.2011 16:44
113. sparotok - !
26.08 17:45
bgwest написа:
В едно със другите "Славяни"
Кръстосай ДУХ със огнен меч..........



Когато другите славяни разберат какво сме направили за тях, името ни ще стане символ на престиж!
цитирай
134. merlin68 - letopisec - Дулсинея, кажи ми как ...
30.08.2011 22:14
letopisec - Дулсинея, кажи ми как така ние българите и славяните, сме едно и също?

Летописец, ти на какъв език говориш, не говориш ли български? Какъв език е българският, не е ли славянски? Нали знаеш кои народи в Европа са наречени славянски? Как мислиш са формирани днешните славянски езици, език не се формира за век или дори за 1000 години.
цитирай
135. letopisec - merlin68
31.08.2011 08:50
знам, че тракедонистите сте група организирана, със заместници и клакьори; но твоята функция, никак не мога да я определя, освен, че си адвокат на Дулсинея и явно доверен човек на профлидера ти. Та, я ми кажи, ние българите, като говорим славянски, славяни ли сме, ерго баш-траки?
цитирай
136. letopisec - Фоменко и Нурутдинов щом са академици, и Спароток заслужава да е....
31.08.2011 17:31
анонимен написа:
Според Фархат Нурутдинов, академик Анатолий Фоменко и още няколко учени " славяни са наричани българите" от самите гърци.Естествено много хора са възмутени от този им твърдения/ факт ,НО :).

цитирай
137. merlin68 - знам, че тракедонистите сте група ...
31.08.2011 18:25
letopisec написа:
знам, че тракедонистите сте група организирана, със заместници и клакьори; но твоята функция, никак не мога да я определя, освен, че си адвокат на Дулсинея и явно доверен човек на профлидера ти. Та, я ми кажи, ние българите, като говорим славянски, славяни ли сме, ерго баш-траки?


Ами какво да ти кажа, и историческите ти знания са същите, като знанията които си демонстрирал по-горе:)
И все пак не отговори на въпросите ми, ти на какъв език говориш, защото аз говоря на славянско-български, ако ти говориш на български-фарси, или болгар-тюрк, то вече разбирам защо толкова много не се разбираме с теб:)
цитирай
138. letopisec - разбира се, че говоря на български, който е доста различен от
01.09.2011 09:38
останалите славянски езици, понеже е аналитичен, т.е. без падежи и има и други граматични отлики. Но каква е връзката между етнос и език, и доколко глотогенезата е етногенеза? Тези въпроси са толкова деликатни и дискусионни в науката, а ти с лекота отхвърляш всичко това и търсиш някакви абстрактни прилики. Волжките българи днес като говорят тюркски, не са ли българи? Или пък са славяни?
цитирай
139. merlin68 - летописец,
01.09.2011 23:24
ако има нещо абсолютно сигурно което идва до нас от древността, то това е езика. Той не може да се фалшифицира. Днес ние говорим славянски език и това, че има граматични разлики с другите славянси езици, в никакъв случай не го прави по-малко славянски. Българският език също е имал падежи, това може да го разбереш във всяка българска църква, където богосложението се извършва на автентичен български от ІХ век.
Волжките българи казваш:) И кои са те, можеш ли да ми кажеш, къде живеят и колко са? Политиката само криви историята, а по отношение на волжките българи, това изкривяване е на лице. В Татарстан и Дагестан има българи безспорно, но кои са те, въобще не е ясно. Във всеки случай чувашите и татарите не са българи.
цитирай
140. horos - Славяни = Християни
01.09.2011 23:39
На еврейски "сцлаве" е християнин. Така са наричали в древността всички последователи на Христос на Балканите, а оттам и на север в Русия, Полша, Чехия, Словакия, Украйна и Беларус. Християнството се заражда и разпространява най-напред в България, Македония, Сърбия, Черна гора и Херцеговина, Босна, Хърватска. Освен това никой историк не може да реши дилемата от кога са Българите, ако не вземе на предвид Новата Хронология. Тогава и Троянската война си идва в последното хилядолетие, тогава, когато е имало и българи. Спрете да се джавкате като кутрета и да се делите на Спаротоковци и Анти Спаротоковци. И едните и другите не сте прави. И днес на територията на България живеят много човеци, които се наричат Българи, без да заслужават това име. Българи, Благи ари, са само тези, които са възприели идеята на Благия Бог - Христос. Спароток макар и да греши понякога, все пак е много близо до понятието Българин. За сметка на много от плюещите го в Блог. Бг.
цитирай
141. анонимен - bravo horos
02.09.2011 02:07
udari desetkata. smeia da kaja,izhojdaiki ot pro4etenoto v postingite na sparotok i na mnogo drugi kompetentni blogeri,vklu4itelno i komentarite,4e nai-blizo do istinata sa hora,demonstrirali izklu4itelno mnogo trud kato -sparotok,dzvera,geta,vmir,demograv,katana,merlin68 i mnogo drugi.pozdraviavam to4no tezi BALGARI koito poso4ih za tehniat trud i neka po skoro se obediniat i s ob6ti usilia da pokajat na sveta koia e BALGARIA i koi sa ISTINSKITE BALGARI,a uporstva6tite"melezi" e dobre da se orientirat kam izbranata ot tiah posoka bez da pre4at na svoite"polusanarodnici",koito s pravo iskat da za6titiat ISTINSKATA ISTORIA na svoiata RODINA. s uvajenie.ot PLOVDIV-edin ot trite grada v sveta,razpolojeni na sedem tepeta.BOG DA PAZI BALGARIA.
цитирай
142. анонимен - p.p.-141,142
02.09.2011 02:27
vsa6tnost az sam anonimkoto koito napliaska i redovno si ia pliaska po dupata uporitata joisa .hi4 ne mi puka 6toto si go zaslujava s necenzuriranata usta, s koiato demonstrira izkliu4itelno nevejestvo i nekompetentnost,dokazvaiki edinstvenno i samo "nujda ot vnimanie i sa4uvstvie na hora koito sa porazeni sa6to kato neia ot edin mnogo lo6 virus,nare4en- "neznanie".leka ve4er na vsi4ki.
цитирай
143. letopisec - няма да те изтрия анонимко, за да се видят и двете ти лица: едното на култ и слагачество към Спаротоковци и другото ти на хулиган към Джойси:
02.09.2011 09:18
анонимен написа:
udari desetkata. smeia da kaja,izhojdaiki ot pro4etenoto v postingite na sparotok i na mnogo drugi kompetentni blogeri,vklu4itelno i komentarite,4e nai-blizo do istinata sa hora,demonstrirali izklu4itelno mnogo trud kato -sparotok,dzvera,geta,vmir,demograv,katana,merlin68 i mnogo drugi.pozdraviavam to4no tezi BALGARI koito poso4ih za tehniat trud i neka po skoro se obediniat i s ob6ti usilia da pokajat na sveta koia e BALGARIA i koi sa ISTINSKITE BALGARI,a uporstva6tite"melezi" e dobre da se orientirat kam izbranata ot tiah posoka bez da pre4at na svoite"polusanarodnici",koito s pravo iskat da za6titiat ISTINSKATA ISTORIA na svoiata RODINA. s uvajenie.ot PLOVDIV-edin ot trite grada v sveta,razpolojeni na sedem tepeta.BOG DA PAZI BALGARIA.

цитирай
144. letopisec - horos
02.09.2011 09:18
horos...нямам думи
цитирай
145. letopisec - merlin68
02.09.2011 09:21
значи няма наследници на волжките българи, и чувашите не са такива, според теб...но пък има и доднес наследници на траките. Приказките ти за "езика" са от хиляда и една нощ, но ако ти се повярва, тогава не си мръднал и на йота от библейската история, щото само там разделението на народи и езици, е вследствие на Вавилонската кула.
цитирай
146. merlin68 - значи няма наследници на волжките ...
02.09.2011 14:35
letopisec написа:
значи няма наследници на волжките българи, и чувашите не са такива, според теб...но пък има и доднес наследници на траките. Приказките ти за "езика" са от хиляда и една нощ, но ако ти се повярва, тогава не си мръднал и на йота от библейската история, щото само там разделението на народи и езици, е вследствие на Вавилонската кула.


Летописец, не казвам, че наследници на волжките българи няма, но те питам кои са те? Чувашите казваш:) Ти ходил ли си там и виждал ли си хората които там живеят? И нещо друго, когато говорим, че сме наследници на траките, не става въпрос, че тук само траки има, чиста нация от траки, за такова нещо и дума не може да става. Говорим, че ние сме наследили, запазили и развили езикът и културата им. При волжките българи, нещата не стоят така, те са приели чужд език и култура, днес те са съвсем различни от нас (с много малки изключения). До колкото ми е известно в Татарстан има около 250 човека, самоопределили се като българи. Това, че у нас има някакви политически организацийки напъващи се да правят втора България, няма общо с реалността. Но нека допуснем, че някой убеди татарите и чувашите живеещи в Татарстан, че са българи, какво става тогава? Имаме нова България, населена от хора определящи се като българи, огромната част от тях визуално са съвсем различни от нас, говорят тюркски език (въпреки, че самите те - определилите се за българи твърдят, че той не е тюркски!), мюсюлмани и имат съвсем различна от нашата култура, е какво е общото между нас?
Относно езика и вавилонските ти напъни, може би ще ми обясниш, как народи нямащи общо по между си са проговорили толкова близки езици? Вавилон, може и да е легенда, но е твърде близка до истината легенда.
цитирай
147. merlin68 - horos,
02.09.2011 14:43
равенството между христяни и славяни е вярно до толкова, до колкото днес почти всички славяни са христяни. Думата хиристянин обаче въобще не е синоним на славянин. В VІ век, когато в летописите се появява названието словени, славяни, определените като такива не са христяни, а езичници. Йордан, в "Гетика" определя венедите като славяни, голяма част от тях продължават да са езичници чак до ХІІ век. Като словени се самоопределят живеещите в района на Новгород, те също са езичници до Х век. На кой въобще му хрумна тази безумна идея, че словени било христяни и идвало от слово - божието слово:))) Интересно е защо гърци и римляни не са наречени словени тогава, а и евреите не знам да са се наричали славяни:)
цитирай
148. letopisec - 146. merlin68
02.09.2011 17:33
само ми кажи правиш ли разлика между история и съвременна политическа обстановка; какво общо имат днешните граждани на РТ и колко от тях се самоопределяли като булгари; че в РБ да не би някой да се самоопределя като трак днес...Не е ли истина, че Русия и СССР столетия наред потискат изучаването на средновековната волжко-българска държава; евреите сафариди, като говорят стар испански през 16 в., испанци ли са...Диаспорните евреи по христово време, като говорят койне, не са ли евреи? Направо се уморявам да ти обяснявам елементарни неща. Наистина.
цитирай
149. merlin68 - letopisec,
02.09.2011 17:37
не се уморявай да ми обясняваш, а вземи и на себе си обясни, какво означава да наречеш някого брат - българин.
Тези хора, които зорлем се опитвате да ги направите българи, нямат абсолютно нищо общо с нас и това само идиот не би могъл да го разбере.
цитирай
150. letopisec - да не би всеки българин да ми е брат или да си затворя очите, че има волжко-българска история? Не те разбирам.
02.09.2011 17:41
merlin68 написа:
не се уморявай да ми обясняваш, а вземи и на себе си обясни, какво означава да наречеш някого брат - българин.

цитирай
151. merlin68 - Разбира се, че за теб българинът не е ...
02.09.2011 18:55
Разбира се, че за теб българинът не е брат, та нали си политик:)
цитирай
152. letopisec - Не, ти си политик, мога даже да го помириша...
03.09.2011 09:59
merlin68 написа:
Разбира се, че за теб българинът не е брат, та нали си политик:)


......
Ти като политик от горните, може би президентски етажи, много добре знаеш, че някой прибърза и сгреши с официализирането на хипотезата на Добрев, щото тя няма как да изхвърли волжките българи от битието, а в Москва не им се ще тая пукотевица, и без това си имат Чечня...Та, точно ти по-политически, проповядваш славянството, отричаш волжко-българската история и прокарваш чужди интереси. Спароток е подставено лице. Утре ще се появиш ти във врътовръзка и той, човека с потника, ще каже "ама май написах доста глупости, но понеже човека с врътовръзка подкрепя идеята ми, слушай него фенове мои". Това си е чисто активно мероприятие.
цитирай
153. merlin68 - Това е кръста на политика, да вижда ...
03.09.2011 16:23
Това е кръста на политика, да вижда навсякъде около себе си по-долни, по-подли и по-гладни от него, страхът да не му откраднат вратовръзката и да не го отделят от народното виме, което до кръв е захапал. Страхувай се Милчев, всичко е възможно:)
цитирай
154. merlin68 - letopisec,
03.09.2011 16:50
я ми обясни какво разбираш под "волжки българи" днес? И по отношение на днешните волжки българи, какви са българските интереси?
цитирай
155. letopisec - 153. merlin68
03.09.2011 17:04
много добре знаеш, че от 2005 г. не се занимавам с политика, но обичаш да повтаряш една лъжа 100 пъти, но ти не си Гьобелс
цитирай
156. letopisec - 154. merlin68
03.09.2011 17:06
занимавам се с историята на волжките българи, а не с "волжките българи днес"; обеснявам, но все не разбираш
цитирай
157. merlin68 - занимавам се с историята на волж...
03.09.2011 17:16
letopisec написа:
занимавам се с историята на волжките българи, а не с "волжките българи днес"; обеснявам, но все не разбираш


Ами как да си обясня тогава тези ти думи: "Ти като политик от горните, може би президентски етажи, много добре знаеш, че някой прибърза и сгреши с официализирането на хипотезата на Добрев, щото тя няма как да изхвърли волжките българи от битието, а в Москва не им се ще тая пукотевица, и без това си имат Чечня...Та, точно ти по-политически, проповядваш славянството, отричаш волжко-българската история и прокарваш чужди интереси."

Затова те и питам отново какво разбираш под днешните волжки българи, какви са българските интереси там?
цитирай
158. letopisec - Русия им даде право да се самоопределят при последното преброяване като "булгари", отпадна Сталинския списък на разрешените народности, това мога да к
03.09.2011 17:27
merlin68 написа:
letopisec написа:
занимавам се с историята на волжките българи, а не с "волжките българи днес"; обеснявам, но все не разбираш


Ами как да си обясня тогава тези ти думи: "Ти като политик от горните, може би президентски етажи, много добре знаеш, че някой прибърза и сгреши с официализирането на хипотезата на Добрев, щото тя няма как да изхвърли волжките българи от битието, а в Москва не им се ще тая пукотевица, и без това си имат Чечня...Та, точно ти по-политически, проповядваш славянството, отричаш волжко-българската история и прокарваш чужди интереси."

Затова те и питам отново какво разбираш под днешните волжки българи, какви са българските интереси там?

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11484175
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ