Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2011 13:46 - КАСИОДОР - СВЕДЕНИЯ ЗА ТРАКИТЕ ОТ VІ В.
Автор: letopisec Категория: История   
Прочетен: 19802 Коментари: 36 Гласове:
5

Последна промяна: 24.08.2012 16:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
         Йордан пише De origine actibusque Getarum, повече известна като Getica, през 551 г. и основно ползва като источник готската хроника на Касиодор (487-583), завършена до 530 г. Последната е на латински и е „опит да се създаде за германския народ такова благородно минало, каквото е имал Рим” (Хелфън). Йордан също пише своята хроника на латински, но за разлика от високообразованият Касиодор, неговият латински е много лош. Самият Йордан, който е бил и духовно лице, признава в Гетика, че е слабо образован. Това е видно не само на формално-езиково ниво, но и като съдържание на летописа му. В него Йордан смесва две хипотези за произхода на готите. От една страна, следвайки Касиодор, Йордан отъждествява миналото на готите и тракийските гети, а от друга – преразказва немски легенди за произхода на готите от о. Скандза (Скандинавия). Между другото, очевидно Касиодор е теоретика древното минало на тракийските гети да бъде отъждествено с готите, вследствие на което той задълбочено проучва и дава сведения за траките от извори, които днес в голямата си част отсъстват, но благодарение на компилациите на Йордан учените могат да експлицират „тракийският пласт” в хрониката на Касиодор и да разширят познанията си за траките. Естествено, германското готско минало няма нищо общо с това на тракийските гети, но масовите сведения на късно-античните автори, че гети и готи са едно и също (Йордан цитира само Павел Орозий, ок. 415 г.), е предпоставка за размисъл дали действително името на припонтийските траки гети не е заето като етноним (готи) от германските племена, които очевидно асимилират тези траки в териториите около Карпатите. От Херодот знаем, че балканските гети, които били най-войнствените траки, са включени във войските на персийският цар Дарий, с които той форсира Дунав и отива да воюва със скитите. Очевидно оттогава част от траките-гети колонизират територии по северното Черноморие. Много от сведенията в Гетика на Йордан трябва да се интерпретират внимателно. Така например, той твърди, че остроготи и визиготи било най-древното разделение между готите, но Амиан Марцелин знае други етноними. Йордан пише, че хуните произлезли от вещици, което явно демонстрира степента му на суеверие. Л.Н.Гумильов смята, че това сведение на Йордан носи информация за расата на хуните (???). Интересен факт е, че до победата на хуните над готите, Йордан описва миналото на готите дори в Античността, без да загубят война. Що се отнася до данните за хуните около времето на Атила, Касиодор и Йордан основно са ползвали Приск Панийски, но Йордан дава и свои сведения. Той нарича бащата на Атила – Мундзук, и с това име ни е оставил в загатка, до момента , в който стана ясно, че то е прозвище, получено от топонимът Мундияк, упоменат от Олимпиодор и обхващаш земите на север от дн. Букурещ....


Тагове:   траки,   хуни,   Готи,   Гети,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. letopisec - КОЙ Е МУНДЗУК, СПОРЕД СПАРОТОК
12.07.2011 14:01
9. anonymousbulgaricus - Освен това, твърдите че в българия ...
08.07 22:12
Освен това, твърдите че в българия няма хунолози и хунологията има бели петна.... Не е вярно - имаме си Спараток:
"Мундук е бил могъщ цар на хуните и баща на Атила. Името на Мундук е сродно на тракийския теоним Мундрито, а и на топонима Мундепа, като значението е мътител, този, който разтърсва света.
Много изследователи са се опитали да изкарат името на Атила германско пропускайки това, че ата е трако-пеласгийска дума със значение баща. Тя е прототипът на нашата отецъ. Освен това съществуват документирани тракийски имена като Атис, Атас, Атес ( атец, отец)...Умалитената частица ЛА ( в Атила) е типична за тракийски имена като Котела, Дарзала и др."
За кимерийците се чудиш.... Имаме си Спараток:
"Кимериите принадлежат на тракискийя етнос, най-старите земи на този войствен народ са били на юг от река Дунав. Тук са намерени прототипите на на техните оръжия, а и на техните домове. Поради тази причина прототипите на хунските оръжия, а и жилища са от земите на древна Тракия, а не Китай, или Алтай."
Опитваш се да полемизираш с руските и съветски хунолози за произхода на хуните от Китай... всуе - имаме си Спараток:
"За един източен клон на хуните Съма Цзиян казва – “Макар днес ние да наричаме хуните варвари трябва да бъде признато, че те са потомци на Шун Вей – основателят на династия Ксия! “ Ксия, Шанг и Чжоу са първите китайски династии. Керамиката е неразличима неолитната керамика на Балканите. Погребенията са могилни, жертван е кон, колесница а и съпругата на владетеля...както правят и траките."

Обобщено - хуните са траки, кимерийците са траки, китайците са траки.... и това изказано и доказано в три абзаца.. Пък ти цитирай американски, руски, български, унгарски, английски, френски учени, арабски, римски, арменски, грузински, български, гръцки, готски и т.н. извори и въобще.... като си нямаш работа друга - занимавай се, ама то човека си го е казал ясно и кратичко - що е древна цивилизация и значим народ - все е траки!
цитирай
2. letopisec - ТОВА Е ОТГОВОР НА 2 АНОНИМИ, КОИТО НЯКОЙ ИЗТРИ ; мразя нелепостите в историческата наука...
12.07.2011 14:24
доскоро полемизирах с глупостите на Гумильов, сега с други глупости. Българската история не е фарс...
цитирай
3. germantiger - ...
12.07.2011 15:54
. letopisec - мразя нелепостите в историческата наука...
14:24
доскоро полемизирах с глупостите на Гумильов, сега с други глупости. Българската история не е фарс...

...

"Новотракийската" е !

Разбира се, че не паразитираш на гърба на Спароток, както по-нагоре е писал анонимник. В блога ти има последователност, постоянство, знание без излишно лаладжийство, разбира се и от моето "адвокатстване" не се нуждаеш.
цитирай
4. letopisec - знаеш ли, въпреки
12.07.2011 16:59
че си прав и ти благодаря за думите, ние с теб май наистина му обърнахме много внимание на този нов митологем
цитирай
5. letopisec - вълкът козина си мени, но нрава никога
12.07.2011 19:14
същото е написал утигурът Синдалх до Юстиниан І, както го цитира Прокопий през 6 в.; значи НЯМА НИКАКЪВ АСПАРУХ, ТАКА ЛИ; И КУБРАТ НЯМА, НАЛИ; И СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ С ТАЗИ МЕТОДОЛОГИЯ НА МАКЕДОНСКИТЕ ИСТОРИЧАРИ ще успеете в България? Че българите да не са глупаци?
цитирай
6. letopisec - ха-ха
12.07.2011 21:00
относно горният коментар, един запален спатарок аноним ми написа, че нямало аспарух, че сме траки и вълкът козината си мени, но нрава никога; след отговора ми по-горе, бе изтрит не знам от кой и това не е за първи път да изчезват коментари в този блог.бг
цитирай
7. letopisec - а така, а сега някой направи невидими и другите 2 аноними в началото,
12.07.2011 21:08
които поне germantiger видя колко им е акъла и докъде е историческото им невежество, зомбирани от спатарощината и македонизма
цитирай
8. анонимен - никой не е казал, че няма Аспарух или ...
12.07.2011 21:20
никой не е казал,че няма Аспарух или Кубрат,просто българите в по-голямата си част не сме наследници и нямаме нищо общо с така наречените прабългари,и не подкрепям Спароток за твърдението му,че аспаруховци са траки завърнали се по родните места,да,те имат тракийска жилка,но те са били както и вие знаете много омешани с други етноси,както и езикът им е бил различен от говоримия на територията на България,имали са и друг манталитет,което е най-важното,защото всеки етнос има свой манталитет и навици,а както казах начинът на живот на българите винаги е бил като начинът на живот на траките,ние нямаме манталитета на кавказките народи,нито на другите републики в Русия които са скити,хуни и т.н. койти иска да вярва в каквото ще.
цитирай
9. letopisec - аноним, този път те запазих
12.07.2011 21:31
анонимен написа:
никой не е казал,че няма Аспарух или Кубрат,просто българите в по-голямата си част не сме наследници и нямаме нищо общо с така наречените прабългари,и не подкрепям Спароток за твърдението му,че аспаруховци са траки завърнали се по родните места,да,те имат тракийска жилка,но те са били както и вие знаете много омешани с други етноси,както и езикът им е бил различен от говоримия на територията на България,имали са и друг манталитет,което е най-важното,защото всеки етнос има свой манталитет и навици,а както казах начинът на живот на българите винаги е бил като начинът на живот на траките,ние нямаме манталитета на кавказките народи,нито на другите републики в Русия които са скити,хуни и т.н. койти иска да вярва в каквото ще.

МНОГО СИ ПРАВ БРАТЛЕ, НАЧИНА НИ НА ЖИВОТ Е КАТО НА ТРАКИТЕ, НАЛИ; ВСЕ ОЩЕ СЕ ПОГРЕБВАМЕ В ГРОБНИЦИ, КОИТО ИЗРИСУВАМЕ...ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО МАНТАЛИТЕТА, ПРИ ТЕБ ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ СЕ СРАМУВАШ ОТ ХУНИТЕ, НО ГО ПРАВИШ ОТ НЕГРАМОТНОСТ, ПОНЕЖЕ НЕ ЗНАЕШ НИЩО ЗА ХУНИТЕ; НО ОСВЕН ПО МАНТАЛИТЕТ, ТРЯБВА ДА УЧИМ ИСТОРИЯТА И ОТ ЛЕТОПИСИТЕ...
цитирай
10. solinvictus - Айде покажи къде е записано АСПАРУХ ...
12.07.2011 21:53
Айде покажи къде е записано АСПАРУХ и кои българи е водил ,че съм забравил източника ?-ама го посочи коректно и да го разгледаме?

Буквоядци се наричат тия които запаметяват късните редакции на Библоса ,за историческите сведения са важни фактите а не кой мандрамулник какво е предположил на база свои интерпретации или ...чужди такива!

п.п. Давай сведението за АСПАРУХ и номадската му ОРДА която довлякъл като "НЕЧИСТ НАРОД" с този рефрен се кефят мого македонЯните(също е повтарян с голяма радост и от руски възпитаници)
цитирай
11. letopisec - за Аспарух
12.07.2011 22:02
сведения има в хрониката на Теофан, в бревиария на Никифор, в разширената редакция на Арменската география от 7 в., приписвана на Анани Ширакаци...НЕ Е МАЛКО, ПРОСТО СЕ УЧУДВАМ, ЧЕ НЕ ЗНАЕШ ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА...
цитирай
12. letopisec - Аспарух е от династията Дуло,
12.07.2011 22:09
от същата династия е, както знаем и Ирник, третият син на Атила, според Бъри, Макуарт, Рънсиман и Мюсе...Тоест и Атила е от тази династия, а както пише Приск, двете римски държава са плащали яко данък на хуните. Йоан Никиуски директно пише за Кубрат, че е "владетел на хуните"...Аеций се е молел на Руа за помощ, за да прогресира в кариерата...ИСТИНАТА ПРЕДИ ВСИЧКО
цитирай
13. анонимен - всеки знае, че аспаруховци са хуни, ...
12.07.2011 22:35
всеки знае,че аспаруховци са хуни,но това не ни прави техни наследници,просто е смешно.вярвай в каквото искаш,твое право,но за добро или зло ние сме тракийски наследници нямащи нищо общо с аспаруховците,които поне за мене както са дошли на балкана 7 век,след 6 века няма и помен от тях(образно казано).
цитирай
14. letopisec - ДА СИ ЗАПИША, ДА НЕ ЗАБРАВЯ
12.07.2011 22:53
анонимен написа:
всеки знае,че аспаруховци са хуни,но това не ни прави техни наследници,просто е смешно.вярвай в каквото искаш,твое право,но за добро или зло ние сме тракийски наследници нямащи нищо общо с аспаруховците,които поне за мене както са дошли на балкана 7 век,след 6 века няма и помен от тях(образно казано).

СЕГА, УВАЖАЕМИ, АЗ НЕ ВЯРВАМ ЗА АСПАРУХОВЦИ, КАКТО ТИ ПИШЕШ, АЗ ИЗСЛЕДВАМ ЛЕТОПИСИТЕ И СЕ ЗАНИМАВАМ С НАУКА; НАУКАТА НЕ СЕ ЗАНИМАВА С ВЯРА, С ВЯРА СЕ ЗАНИМАВА РЕЛИГИЯТА; АКО ЗА ТЕБ ТРАКЕДОНИЗМА Е РЕЛИГИОЗНА ВЯРА, НЕ БИХ СЕ УЧУДИЛ ...НО ЗА ТОВА АЗ НЕ МОГА ДА ИМАМ ВИНА...
цитирай
15. marknatan - Нека да не забравяме, че скитските ...
13.07.2011 08:42
Аспарух го има и в "немски" докюмент от 10 век май беше . Не съм сигурен доколко е читав,беше май папищяшка работа.

летописецо,ти си добър с "топонимите" за доказ . да добавиме "хуните" акацири от изчезнали скитски народ ,а и да те питам тва дет ще те питам

та,нека да не забравяме,че скитските племена Акацири,които Плиний поставя до Меотида,Херодот е ситуирал в Дакия-същата в която до трите най-големи притока на Дунав,единият от които е р.Тича(Тиса) известна ни и от прочутия надпис на кагана Муртагон,който на мястото на дървения дворец на Атила край Тича построил каменен дворец край същата известна река Тича,за което е оставил и надписа "гази добре с крака си императора, докато тече Тича "

При положение (доказано) ,че Муртагон знае за "топонима" Дунав и даже Днепър,да си помислиме,че "хидронима"наречен днес Тича от болгарские учьонуй ,е Камчия,която пресъхва на следующий солнечной ден след пролетните дъждове,ще бъде предпочетена за критерий в представата му за дълголетие ,директно ни отпраща към бисерите изсрани от боцмановата трътка и дебилите фенове ,като ил да дебилчо,който и тук се проявява в очаквания стил доказвам с гет ромска теза ,"Това не го е казал боцман,значи не е истина по ромската теза Му на на афтура и съафтури гет ,щурман и меня мутресата му боцманска. А той е чел Ганчо Ценов и е доказал,че българите са граничари,за кето и Ценов не се сетил "

От "междуречието",там където намираме дворците на царя на скитите Атила, е изпратен и най-големия син да властва над акацирите.
цитат"..... жена му (на Аятолаха б.а.), чието име е Кряка. Тя има трима сина, от които най-големият властва над Акацирите и другите нации, живеещи в Понтийска Скития."

Дали кагана ,който е бил почти колкото теб добър с " топонимите "за доказ не е могъл може да прецени ,че реката нарОчена днес за Тича Камчия,от болгарские учьонуй ,ще пресъхне след пресъхването на Дунав !
И си я избрал за признак Власт,Мощ и Дълголетие .

Реката Тича е една ,тази в която е имало "две трети риба и една трета вода" ,най-големият ляв приток на Дунав.Текла е и тече през най-българската област Банат.Близо до устието(от остия лат. уста,устие,на скитски тоже устие. да не се бърка с греческое делта б.а.) на Тиса е погребан и царя на скитите Атила. Тук е построил моста си кагана Муртагон указан в надписа и тази еднакво пълноводна река с Дунав е избрал в пожеланието си. Тук е и могилата в която е погребан.Са погребани двамата велики кагани,Атил и Муртагон.

„Кан сюбиги
Омуртаг е в
земята, гдето се е родил
от бога архонт.
Обитавайки стана
в Плиска, съгради малък
стан на Тича и премести (там)
войската си срещу
гърци и славяни. И
направи изкусно мост
на Тича заедно с малкия стан
и четири колони и отгоре на
колоните постави два лъва.
Нека бог удостои поставения
от бога архонт, като гази добре
с крака си императора, докато
тече Тича и докато . .
като владее над многото българи
и като подчинява враговете си
да проживее в радост и веселие
сто години. А времето, когато
се съгради (това), беше по Български
Сигор Елем, по гръцки 15 индиктион.”


"Съгради малък стан на Тича и премести (там)
Войската си срещу Гърци и Славяни."

Славяни -псевдо римски стражари
българи -истински стражари . едните били комитатенсе другите псевдо комитатенсе,се римски служебни нарицателни от лимеса

Славяните за които пише Константин Багренородния,че били преминали от властта на българите към властта на ромеите още по времето на Маврикий са имали нужда от бой по канчетата.
От дож на ветерок с некоя и друга лодка през Дунав и тва е ставало в земите отсреща,които били преминали към "ромеите".

летописецо,ти си добър с "топонимите" за доказ. Как мислиш,къде е бил двореца на кагана Муртагон?

цитирай
16. анонимен - точно благодарение на тези лето...
13.07.2011 08:44
точно благодарение на тези летописи съм направил изводите за мене си,то си ги пиши ясно,ама някои четът но не виждат,има също и генни изследвания,антропология и т.н.,грешни изводи правите човеко,но ваша воля ювиги:)
цитирай
17. анонимен - и още нещо, аспаруховците много ...
13.07.2011 09:05
и още нещо,аспаруховците много малко време са владели южна България по време на властването им,юга по принцип е бил с източната римска империя(до бяло море),тука дори е нямало заселени аспарухчета,какви хуни какви скити у БГ ви гонят??войските на императора основно от какви люде е била,а?натюрлих тракийци,които са се били с аспаруховците и така до края,и това не само армия от БГ-земята,но от целите балкани,албанци,югославени и т.н.,ами гетите-готи които били българите които не били знаели поражение до сега?....хуните ги търси у руските степи брат..
цитирай
18. letopisec - ДА ВИДИМ КАКВО КАЗВА ЕЗИКОВЕДА ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВ
13.07.2011 09:27
по въпроса. Очаквайте следващия постинг. marknatan , приятелю, ако беше чел Хелфън щеше да знаеш, че агацири няма от времето на Аристотел. Приск пише за акатири; друг е въпросът, че слабо образованият Йордан си пише агацири...
цитирай
19. letopisec - вж. постинга
13.07.2011 10:24
Вл. Георгиев за траките и тракийският език, ЦИТАТ І
цитирай
20. solinvictus - сведения има в хрониката на Теофан, ...
13.07.2011 21:29
letopisec написа:
сведения има в хрониката на Теофан, в бревиария на Никифор, в разширената редакция на Арменската география от 7 в., приписвана на Анани Ширакаци...НЕ Е МАЛКО, ПРОСТО СЕ УЧУДВАМ, ЧЕ НЕ ЗНАЕШ ЕЛЕМЕНТАРНИ НЕЩА...


Така си и знаех ,че си чувал само за теофан ("нашият" по оценката на златарски) аз питах за източника.
Виж как действа психясалия натански хахаха цитира наймунските преводи от ГИБИ -то.
То пише АРКОНТ папагалите превеждат "великият хан" или 'каган" нерде турки нерде хуни!

Покажи точно Теофан какво е написал и от кога е редакцията на преписите и от КОЙ?
цитирай
21. marknatan - дебила да започне от зад напред със ...
14.07.2011 00:14
дебила да започне от зад напред със Лъв Дякон ,който били според маймуняка боцман и мутреса му фанариотска шашма от 16 век
къде директно на нашия Tеофан е скокнал да осира по гетски през стотици години ,на разбралия съсaтур "тезата" му
гета разбрал,че "- Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт" !
А според ил да дебила българитре са :
"това име произлиза от бург (боург) в първи век прокопий описва градовете в Тракия и Мизия и повечето са с това име."

Единствената Книга ,която е източник и доказ е плагита на боцко Отворената Ромкса Теза и затова маймуняците започват и свършват с "както е казал боцко " ха ха ха

ил да дебил ,който е прочел на Книга,плагиата на тезата на Керамопулос от на маймуняка боцман и с полуграмотния гет разабрали Идеята МУ и останалите маймуняци , имат СПИСТЪК даден им лично от профана боцко на забранениете от маймуняците автори ,който включва всичко останало освен Отворената Теза и даже Ганчо Ценов е в списъка ,понеже не се сетил,че Вулгарите,които завоювали земите на юг от Дунав са българи,а психопата му читател доказал с декодер,че вулгарите не били българите,като българите били ромски граничари по лимеса и било доакзано в Ромската повече от 20 пъти.даже и дедо Ганчо не се сетил за това научно откритие на 21 век,по тезата на Kерамопулос от 1940 г.

И кво се праи с тва сичкото извън Списъка от Ина Книга за Доказ, наречена "Отворенена Ромска "Теза"

Ми като набожния търгаш рицар ги осираме защото той се боцкал с боцко за доказ .

Пишеме по боцмански ,че са в рима,че попа бил пиян,че били с латински букви,че требвало да са с малки букви и приемаме Бъдещата История на анониумусмаймункус доказваща,че боцман не бил плагиатор,а откривател.
по дзверски изгаряме факсимилетата от надписите на Муртагон,огин да ги гори,а надписа на пресиян на вар,или доказваме,че пресиян не бил пресиян,а персиян,персиеца,демек мингянин ,а не пресияен тракиец

Веке сме дали мнениети си за плагиатството и сме конкретизирали,че боцман не бил плагиатор,щото ние анонимниямаймунякус подържаме гетския лизач разбрал ,като нази Идеята МУ и доказал и той ,че Бургарои ~ българи, са военизирани подразделения, създадени от централната власт.
И ние анонимниябулгарикус напълно поддържаме добре казаното и от ил да дебил за българите:

Ил да дебилчо, ти да имаш нещо в твоя доказвателно опознавателен списък от КНИГИ И АВТОРИ освен "ТЕЗАТА МУ" и съафтурите шурмен,гет,векил,загрей, и правилния критикар легатус(йончев),който критикувал правилно и затова боцко бил доказал ТЕЗАТА на Керасмопулос повече от 20 пъти
напиши коя Книга признаваш, Дъщерята на Хана ли беше що беше дето самио тя доказала два пъти ТЕЗАТА МУ

имаш ли да добавиш некоя друга Книга или Автор към Списъка от Ина КНИГА

или повече не се произнасяй
цитирай
22. solinvictus - Има испански автори, дори профе...
14.07.2011 00:52
Има испански автори ,дори професори които си ги пишат съвсем спокойно и по един разбираем начин.Извеждат си името от BOURGARII и това са си военни хора !
Бият лошите ,които искат да крадат!
Така е описано за Констанс(ли беше?) и най интересното за такива тъпанджоунсове като тебе дават за пример пазарджишката стела с надписа но не казват като малЯка карамоболус ,че СА бурги а НА бургите.
С една дума примера с кастилците и кастилският език е показателен за образуването на един НОВ етнос!
Пишат също и за бургариите в ЕГИПЕТ и как са били базирани по реките и пътищата и как с контролирали!
Пише и за същите бургарии ,но в "двуречието" и там са на важни точки през които не можеш да ги заобиколиш ,без да те изпайдушат!
Таква точка е Плиска и ...РТ на Боцмана дава отговор защо е построена на голо място и неукрепено?
Но тези неща не мойш да ги стопляш с тоя плитък мозък!
А забравих и в Сирия ги има сега ги намерих ,дори са описани от едим професор ,който явно не е чел златарския хахахаха или някой негов клонинг!

Аве натанския ти като известен чифут що не опишеш погребалният ритуал на Мостича ...струва ми се че това е еврейско погребение?
И бургариите в хиспания са болшинството си са юдеи!
анадъмно?
цитирай
23. letopisec - solinvictus и marknatan
14.07.2011 08:06
така въодушевено спорят, че по-добре да не ги прекъсвам. Само за непосветените ще уточня, че marknatan се е заел с непосилната от душевно естество задача да се справи с глупостите на един т.нар. с ник или с агентурно име БОЦМАН, КОЙТО МАМАТА Й РАЗКАТАВА НА БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ, СТЪПИЛ НА ЗДРАВИТЕ ОСНОВИ НА СПАРОТОКОМАНИЯТА...
цитирай
24. marknatan - Има испански автори, дори профе...
14.07.2011 08:56
solinvictus написа:
Има испански автори ,дори професори които си ги пишат съвсем спокойно и по един разбираем начин.Извеждат си името от BOURGARII и това са си военни хора !
Бият лошите ,които искат да крадат!
Така е описано за Констанс(ли беше?) и най интересното за такива тъпанджоунсове като тебе дават за пример пазарджишката стела с надписа но не казват като малЯка карамоболус ,че СА бурги а НА бургите.
С една дума примера с кастилците и кастилският език е показателен за образуването на един НОВ етнос!
Пишат също и за бургариите в ЕГИПЕТ и как са били базирани по реките и пътищата и как с контролирали!
Пише и за същите бургарии ,но в "двуречието" и там са на важни точки през които не можеш да ги заобиколиш ,без да те изпайдушат!
Таква точка е Плиска и ...РТ на Боцмана дава отговор защо е построена на голо място и неукрепено?
Но тези неща не мойш да ги стопляш с тоя плитък мозък!
А забравих и в Сирия ги има сега ги намерих ,дори са описани от едим професор ,който явно не е чел златарския хахахаха или някой негов клонинг!

Аве натанския ти като известен чифут що не опишеш погребалният ритуал на Мостича ...струва ми се че това е еврейско погребение?
И бургариите в хиспания са болшинството си са юдеи!
анадъмно?



Ма и хиспанските прафесори ли са писали за бургариите съвсем спокойно преди керамопулос!?

Ми те ако разберат,че са скочили в джобчето на отворената ромска теза на плагиатора б.георгиев-боцман сън нема да ги лови !

Психопатът боцко и анонимнитемаймуняци мутреса му ил да дебил,лизача гет,набожния търгаш рицар,векил,щурман и др.под. били доказали,с декодера на боцко маймуняка,че вулгарите не били българи а Вулгария не било България,защото даже Ганчо Ценов го бил превел нецелесъобразно изискванията на маймунячеството



"et in nono huius imperii anno GENS VULGARORUM cum rege suo nomine ASPARUCH ongresi sunt in terram Romanorum,quae nunc VULGARIA dicta est."

книжнина Wattenbach,Deutschlands Geschichtsquellen im Mittelalter

GENS VULGARORUM означавало легион българи,защото психопата боцко доказал,че генс не били генс според съвременното значение за генс
щом генс не е генс значи е служебно название използвано за легионите по лимеса,от тези които за н-к имало друго слеужебно военно название каган,което бешевлиев и златарски неправилно определили за мингянско,а то не било мингянски,значи било римско служебно военно название


Следващият цитат от автора на истинската римска теза трябва да бъде татуиран на всички маймуняшки задници ,от на профана плагиатор психопата боцман,през останалите психопати :мутреса му ил да дебил,лизача гет,набожния търгаш рицар,анонимниябулгарикусмаймунпкусподприкритие,щурмени,загрейци,векилци,естети и вся остальная свочлоч.

Крънжалов :

"Всяка дисциплина по отделно има своите изисквания по отношение на метода,но за всички е общо изискването,което гласи:да не насилваме и да не изопачаваме научния материл,а когато не можеме да го изтълкуваме правилнао,да оставиме това на други хора или на по-сетнешни поколения."

психопатите доказали че каган било мингянско а вулгари боцко го сложил на декодера и се оакал

864. Hludowicus,rex Germaniae ,hostiliter obviam Bulgarorum Cagano nomine

Германският крал Людовик потеглил с враждебни намерения срещу българския каган


" Niciforus imperator Graecorum post multas victorias et res prospere gestas a Vulgaribus,occisus,Michaelem sucessorem accepit."

824. Rex Uulgarorum Omortag pacis gratia ad imperatorem legatos

825. Iterum rex Bulgarorum alios legatos ad imperatorem misit,de terminis videlicet ac finibus inter Francos et Vulgeros constituendis "

Vulgaros,vulgari,Uulgarum,Vulgarum,Vulgeros


Vulgariae auxilio Trebelli Vulgar



цитирай
25. solinvictus - Летописец, аз не споря с такива с...
14.07.2011 20:58
Летописец ,аз не споря с такива субнормали! хехе те зацикляха преди 2 години когато се опитаха да неглижират Боцмана и почнаха с личните нападки штот е по лесно.
Както ти демонстрира кухата лейка натански и найш ли защо?
Защото не му минаха ментърджийската хейдейска пропаганда.Беше време когато самият Той (Анархистът Историк Натан син Давидоф) пишеше за Митра и т.н. ...но не я разбира тая тема + това е ограничен (може би религиозно) хехехе
цитирай
26. marknatan - Психопатите не спорят, а като ве...
15.07.2011 06:24
Психопатите не спорят ,а като веднага разбрали Идеята на профан плагиатор боцман я разпространяват ,че той имал предвид ,че българите са Бургариите,но понеже те били заняти ,той решил да докаже Идеята Си с друго военно римско служебни названия,и затова конкретно доказал,че българи=комити,но психопатите знаели,че той доказал,че българите са бургариите.
”Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI.
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като ”комита е ”.

И доказателството :
" Ако има някакво обединение, в което съставляващите го хора да се наричат българи, то това са comitae, стражите на Римската империя, но това обединеие си има име – гранична армия”"
Психопатите разбрали Идеята Му,че Българите това са Бургариите ,които боцман доказал обаче ,като заменил с комити,защото бургариите били заети от Керамопулос и в ролята на стражи бургарии плагиаторът е сложил,че стражи са comitae,вместо стражи са бургариите. но всички разбрали,че това му била идеята , и испанските прафесори потвърдили,колко правилно са разбрали маймуняците му идеята,че българите са бургариите и лично мутреса му ил да дебил ще им се сбади да им обади,че са скокнали у жопчето на отворената ромска това
За да не се обърка некой психопат в Идеята му,че българите са бургариите,наречени комита ,но тоже стражари ,плагиаторът боцман,също следва логиката на Керамопулос, и точно както в оригиналната гръцка идея твърди,че не се интересува от етносите и от генезиса на българите , а темата била за Името бургарии-стражари-комита-стражари=българи,което било било Служебното понятие. Което било бургарии,но понеже било заето,той конкретно доказал същото с други стражари,"българи това са comitae, стражите на Римската империя."

цитирай
27. solinvictus - Тоя маляка дето го повтаряш кат п...
15.07.2011 20:56
Тоя маляка дето го повтаряш кат папагал ... нищо не е открил нито му е оригинална тезата нито я доказал нито става въпрос за това което обяснява Боцмана!
Трудно ще я сфанеш дори може и да не можеш защото си обременен сектант!
Ако нашите професори бяха наистина такива щяха да ги канят напред назад и щяха да обменят инфо и да не се излагат като олигофрени твърдейки някакви фантастични преселения и измислени етноси!

Пък за бургариите можеш да прочетеш самият "Бащицата" и ТОЙ така споделя ,но нали е получил ЗАКАЗ и бръщолеви за некакви орди ,пълчища и тям вся руская ...

Що не си коментирал в темата на боцмана за този малака каранполус ...? - иначе сме мого ербап ама ни лиспсват аргументи май?
Ей го на ...и на @летописеца му бил смешен боцмана ама не излиза фактологично ами ...какви му били овчарките ? хахахаха
Направо ви разби теориите тва турки,хуни,мангали,минтгияни всичките пак у чукарите да си одите!

Сега проф.Офчаров като му дадат пари темплиерите ша Ви прай чартърни полети до Манголия да си одите у прародината !хахаха
Да се запознайте на практика с шаманите и хановете!
цитирай
28. marknatan - Сфанатите умствено Сфанали Идеята ...
15.07.2011 22:45
психопатът ил да дебил не бил психопат
само един психопат си забравя питалото и продължава с циататите Му "Както доказал боцко"
от бране на маслини не му останало време да им научи на моришитерите алфавитата
викни некоя тетка спамаджийка ,либра дулцинея,саралогореята,панацея да ти преведат

GENS VULGARORUM
Romanorum
ASPARUCH
VULGARIA

"864. Hludowicus,rex Germaniae ,hostiliter obviam Bulgarorum Cagano Nomine"

Bulgarorum Cagano Nomine

нещастнико,май не си психопат,а

де е либра да ти превежда с цел оакване на теми

като психопата боцко ,на който никой не му бил показал българин в ед.ч. значи българите били войници


Сфанатите умствено сфанали идеята МУ анално,която ,всички се убедиха в това,се предавала само по полов път.справка набожния търгаш рицар,който срещнал Христос и му рекъл,сори фратер,ТОЙ ми доказа,че българите са били военни ромски стражари по лимеса само от м.род.,така ,че християнските им църкви от 6 век са фанариотска измислица на индикоплевтос
до него боцко го потупал по задника,ха така отче ,разбрал си Идеята МИ

Сфанатите умствено Сфанали Идеята МУ ,
За сфанатите е ясно,че се предава по полов път и извън боцканите от боцко нема сфащане на Идеята Му,че "”Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI.
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като ”комита е ”.

И го вместе доказали ,хе хе хе

пси хо па ти

я дай цитата МУ конкретно доказал,че българи=комити,но психопатите знаели,че той доказал,че българите са бургариите.

”Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI.
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като ”комита е ”.

И доказателството :
" Ако има някакво обединение, в което съставляващите го хора да се наричат българи, то това са comitae, стражите на Римската империя, но това обединеие си има име – гранична армия”"

Психопатите разбрали Идеята Му,че Българите това са Бургариите ,стражите на Римската империя,в което съставляващите го хора да се наричат българи,гранична армия то това са comitae,които боцман доказал обаче ,като заменил с комити,защото бургариите били заети от Керамопулос и в ролята на стражи бургарии плагиаторът е сложил,че стражи са comitae,вместо стражи са бургариите. но всички разбрали,че това му била идеята , и испанските прафесори потвърдили,колко правилно са разбрали маймуняците му идеята,че българите са бургариите и лично мутреса му ил да дебил ще им се сбади да им обади,че са скокнали у жопчето на отворената ромска това

ПСИ ХО ХО ХО ПАТИ

GENS VULGARORUM означавало легион българи,защото психопата боцко доказал,че генс не били генс според съвременното значение за генс
щом генс не е генс значи е служебно название използвано за легионите по лимеса,от тези които за н-к имало друго слеужебно военно название каган,което бешевлиев и златарски неправилно определили за мингянско,а то не било мингянски,значи било римско служебно военно название


на психопата боцко декодера доказал,че Вулгари не било Българи

кой да му кажи на ненормалника,че се чете от ляво на дясно

пси хо пати
цитирай
29. solinvictus - Бургариите са изледвани в Панония, ...
16.07.2011 13:38
Бургариите са изледвани в Панония,Дакия супериор,Тракия,Мизия,Египет,Испания,Мавритания,Сирия,Нумидия(Иран) и такь дальше и так дальше !
Само нашите псевдоисторичари се занимават с конските фъшкии на "Звездните коне" дето ни били докарали от Алтайските пустини!
Разбира се ,че такива като теб папагали не могат да сфащат и име трудно!

numerus burgariorum et veredariorum

всичките тези структури са създадени преди Теодосий -при Комод,Север май и при Нерон все митраисти!
хаха боли ...знам ,но така ще бъде !
Можете да яхвате звездните коне и да си се песелвате в Манголия (кой от където е)

Пък за VULGARORUM и BULGARORUM можеш да видиш "Генеалогията на Константинопол" ....ама извинявай ти си бавноразвиващ и след ена година ще ме питаш пак за "булгарото" дето орял в центъра на Константинопол дали е селянин или гражданин хахахахаха ама виж кво е писал Дуйчеф по случая преди да се пениш с антибулгарска риторика!
Баси ,нямате и капчица напредък!
цитирай
30. marknatan - GENS VULGARORUM =ЛЕГИОН БУРГАРИИ
16.07.2011 23:34
ПСИ ХО ХО ХО ПАТИ

Други ИДЕИ за ПАТЕНТОВАНЕ да ви се намират,освен ИДЕЯТА ,че БУРГАРИИТЕ БИЛИ БЪЛГАРИТЕ

ПСИХОПАТИ
Плагиатор,пълния профан боцман доказал,че COMITAE = BULGARI.
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като комита ,но психопатите разбрали Идеята му,че Българите това са Бургариите .
Това била Голямата Идея. Доказа на ИМЕТО БЪЛГАРИ.
Което не идвало от вожда Булгарос,Ромулос,Османос и др.под.,а като част на изречението имало две значения и което
Българи, идвало от БУРГАРИИ.
Идеята МУ,че Българите това са Бургариите ,които са стражари,боцко я доказал Идейно,без да я записва црно на бело,като доказал,че българи=comitae ( граничен страж ) ,или тоже стражи.

Защото Бургариите били тоже Стражари. Ето как боцко и психопатското колектифну съснание без да го запишат црно на бело ,а само на ИДЕЙНО НИВО ,разбрали ли ИДЕЯТА МУ


GENS VULGARORUM означавало ЛЕГИОН БУРГАРИИ, което всички знаели че Българите това са Бургариите ,които психопата боцман доказал,с българи=комита,comitae ( граничен страж ) , стражите на Римската империя,и това обединеие си имало име – гранична армия,които всички разбрали ,че били БУРГАРИИТЕ,но те били заети Керамопулос,но ИДЕЯТА МУ,била свободна за ПАТЕНТОВАНЕ,поради изтичане на мозъците от празните кратуни на психопатите и най -паче след като психопата боцко доказал,че генс не били генс според съвременното значение за генс
щом генс не е генс значи е служебно название използвано за легионите по лимеса,от тези които за н-к имало друго слеужебно военно название каган,което бешевлиев и златарски неправилно определили за мингянско,а то не било мингянски,значи било римско служебно военно название



на психопата боцко декодера доказал,че Вулгари не било Българи

кой да му кажи на ненормалника,че се чете от ляво на дясно


”Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI.
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като ”комита е ”.

И доказателството :
" Ако има някакво обединение, в което съставляващите го хора да се наричат българи, то това са comitae, стражите на Римската империя, но това обединеие си има име – гранична армия”"


"Всичките тези структури са създадени преди Теодосий -при Комод,Север май и при Нерон все митраисти!"

Всички тези структури за които плагиаторът боцко имал ИДЕЯТА ,че са БУРГАРИИТЕ,,които били стражите на Римската империя,които всички знаели,че били БУРГАРИИТЕ на Керамопулос,и бавнотракащия психопат Плагиаторът Б Георгиев Боцман ,не случайно сложил други стражи,това са comitae, стражите на Римската империя, но това обединеие си има име – гранична армия,за да стане ясно на психопатите ИДЕЯТА МУ ,че БУГРАРИИТЕ са БЪЛГАРИТЕ,но тези старжари били знаяти и от испанските прафесори,и той се спрял на комити за по лесен доказ на ИДЕЯТА,че БУРГАРИИТЕ БИЛИ БЪЛГАРИТЕ.
ПСИХОПАТИ
Плагиатор,пълния профан боцман доказал,че COMITAE = BULGARI.
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като комита ,но психопатите разбрали Идеята му,че Българите това са Бургариите .
Но бургариите били заети от Керамопулос,в добавлка на испанските прафесори и Златрски.Бешевлиев и др. под и в ролята на стражи бургарии плагиаторът е сложил,че стражите на Римската империя са comitae. Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като ”комита е !
Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI,но всики знаели,че ИДЕЯТА МУ била ,че психопатът имал предвид БУРГАРИИТЕ,че БУРГАРИИТЕ били БЪЛГАРИТЕ.

Май Плагиаторът Б Георгиев Боцман не е сте психопат а ?

Некои други ИДЕИ за ПАТЕНТОВАНЕ ДА ВИ СЕ НАМИРАТ ?

Ааа,да,който използва буквите Р.И.М.П. в различните им служебни съчетания и названия ,напр. имп. стражар,гарничар,лимес и так дальче скача в жопчето на ОТВОРЕНАСТА РОМСКА "теза" защото психопата бил доказал,че всичко имало служебен произход,в изреченията .Друга патентована идея татуирана на маймуняшките задници с цел да не се изтрие от гетското лизане или рицарското боцкане за доказ.

пси хо пати

хе хе хе

май не сте психопати ,а ?


психопатите си "обясняват" и "доказват" с термини,понятия и материя,от която нямат и най-малка представа,и които нямат нищо общо с действителнта,но тя им звучи "купешки" и "научно",и "доказаното" е велик "ДОКАЗ"
Ей така "ромски" бизнесмени от епохата на тухлите мобифони провеждаха "бизнес"разговори по пластмасови детски телефончета с термини ,които не разбираха,за да впечатляват преминаващите и "спечелят" признанието им,което вътре в "ромския" си кръг те вече бяха доказано извоювали.Вместо това случайно преминаващите се превиваха т от смях .Може би сериозността с коята "ромските"" бизнеснеми" си доказваха един друг бе в контраст с "научните разговори" ?

На всеки му се е случвало да отиде да си ремонтира нещо при "майстори" от тип боцко.и на стената на "офиса"им да прочете НА ВЕРЕСИЯ ОТ УТРЕ.

След което задължително "майсторите" и "чираците" ще "доказват" научно на нищо неподозиращия бъдещ клиент,какво значело НА ВЕРЕСИЯ ОТ УТРЕ.

хе хе хе хе хе хе
цитирай
31. solinvictus - Всъщност тази теза на маляката к...
17.07.2011 01:36
Всъщност тази теза на маляката каранболус е изписана профански и разбира се такива маймуняци не могат да направят разликата.Но кво да прайм кой колкото може!
Всъщност тези испански прафесари ги канят на разни международни конференции да споделят разни нещица ,а пък турските бг прафесари ги пращат с пари на темплиерите в манголия да им търсят шамански легенди и да ги сведат до папагалите за могат да почнат да ги повтарят неспирно из "научните" среди хахаха

карамбола всъщност нищо не е доказал пък ти нищо не си разбрал!
Вашият "бащица" също е изказак подобна версия ...но веднага е палучил приказ и почнал да бълнува азиатски преселения на турки,киргизи,малкомонголоидни и ХУНО-БУЛГАРИ хехе
Смешното е ,че всичко това е една безмислица и всички го знаят ,но ...

п.п. не всички извинявай!такива като тебе им трябват поне 2 години да минат на друга думичка "куромпулос пападопулос малака" хехе

Как така "бургариите" в Кавказ се свързват с българите и то от най ГОЛЯМИЯТ монголоид ,а пък тея в Европата -НЕ?
И щях да питам @летописеца хуните имат ли някакви трудови навици да изграждат от камъци крепости и градове ?-щото станчо ваклинов е изказал предположението ,че именно българите са дали европейската рамка на турките,а може би и на хуните,маджарите,мамалигарите,минтгияните и т.н. все близки етносни орди на "прабългарите"?
цитирай
32. marknatan - Тази теза на маляката каранболус е ...
17.07.2011 04:50
Тази теза на маляката каранболус е изписана профански,за разлика от "наукообразната" на плагиатора психопат Б.Георгиев -боцман.

Боцко и психопатското колективно съзнание без да го запишат црно на бело ,а само на ИДЕЙНО НИВО ,разбрали ли ИДЕЯТА МУ,която вече била доказана повече от двадесет пъти.


Идеята МУ,че Българите това са Бургариите ,които са стражари,боцко я доказал Идейно,без да я записва црно на бело,като доказал,че българи=comitae ( граничен страж ) ,или тоже стражи.

Защото Бургариите били тоже Стражари.
Т.е. значи,демек,всички Разбрали Идеята му,че Българите това са Бургариите.

хе хе хе

май не сте психопати ,а ?


сихопатите си "обясняват" и "доказват" с термини,понятия и материя,от която нямат и най-малка представа,и които нямат нищо общо с действителнта,но тя им звучи "купешки" и "научно",и "доказаното" е велик "ДОКАЗ"

хе хе хе

дебилчо,брането на маслини за ползу роду е похвално,ма научи и испанскътъ алфавита

не целата те щи е трудно да я съвместявцаш с Идеята МУ йа йа йа
от всекиго според възможностите
цитирай
33. solinvictus - Научно тази теза е застъпена от р...
17.07.2011 12:43
Научно тази теза е застъпена от руския възпитаник и български професор проф.Златарски който е отнася за сведенията които са открити в източна(единствено правилната за папагалите)посока!
Та този измекяр ни нарича пришълци ,пълчища и номадска орда!
Пък този карамболус твоя идол който неспирно цитираш щото няма кво друго да кажеш не казва нищо от това което си разбрал!
Но това е следствието от промиването на мозъците Ви в сектите!

Боцманът им разлопа каруците на сичките олигофрени ...хаха
цитирай
34. marknatan - в своята наивност летописец
18.07.2011 07:44
летописец в своята наивност е решил,че е възможно да изкорени спаратоковщината от спаратоковци. ми тва по дифолт е невъзможно. се ено от тукашния маймуняк ил да дебил да извадиш маймунящината -ми то нищо не остава.катерача в маймуняшкия форум на гюведжарите по три пати на ден им пука балона ,но маймун яците пак си го надуват с боцманските лигни скалдирани от сара уборотната.
На тея роми с платсмасофи мобифони ще им се обяснява принципа на радиовълната
е как ще стане

На Психопати,които не разбират смисъла на служебното название "доказване" ще им се доказва !?
Ми те са разбрали доказа Му,че било радио на вълна,като вълна психото бил доказал,че имала две характеристики -
доказ било,че българите не се биели с римляните,значи българите били римски граничари, и Ценов не се бил сетил за трова.
които всъщност били бургариите,които били българите

Психопатите,които не разбират смисъла на служебното название "доказване" разбрали ,че профана боцко им бил доказал,че българите били бургариите,"Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI" ,но всички маймуняци разбрали,че боцко им ДОКАЗАЛ,че БУРГАРИИТЕ,че БУРГАРИИТЕ били БЪЛГАРИТЕ,защото comitae са стражите на Римската империя,а след като българи=comitae,то той е доакзал на психопатите,че българите са бургариите,тъй като бургариите били стражари по бургове.

мутресата му ил да дебил поне убаво го качи "филолога" боцко точно на служебното понятие "каруца" .

На Каруца салфетския "филолог" боцко бе качен във маймуняшкия форум при гюведжарите сос се маймуняците(ина каруца маймуняци са) и те си го развеждат из ньета с "тезата" му за доказ ,хе хе хе ,не ами за за радост на босоногите мингянски азбукарчета Дечурлигата подтичват след Каруцата и булките от ж.род са насъбрали край портетата да гледат къф е тоя зверилник,дето само в спартакиадите по траколигия се доближават до неговия сеир.

Та тоя профан боцо,дето бил филолог,като катана воин на дедо бог, в спора за скитската каруца цитира и извади за негов Доказ, английски речник направен по всички научни правила, в който думата каруца е посочена, като келтска и после ,две седмици се насраа да твърди некой да му покажел,че думата била келтска,заяото той бил доказал,че тя била римска по неговия декодер,дето отдесно на лево вулгари не било българи,занчи бургариите били българите,заяото вулгари не е българи.

ил да дебиле и при гюведфжарите и в блога си обявих,че "и на теб и на който и да е (вкл. бозман) ще преведа по 1 000 лв на всеки който представи Римско понятие (за всяко едно)използвано от боцман в Отворената РТ,което отговаря на историческото си съдържание."

при гюведжарите маймуняка боцко се изтъпанчи на мегдана и се провикна с "доказа" с превода на булгарорум дуктор,че означавало българският полковник,в "отворената теза за българското име " в която търсеното неизвестно българи се замества с българи и означава български

да му доказваш на психопата кво,че дуктор не е полковник,ми той е доказал,че кондуктор е генерал,важното,че е български,а само българеите имали дуки.и тук таме по некой персиец

ил да дебиле ,псохопата боцко се пробва неуспешно.я ти надмини учителя си и покажи Римско понятие (за всяко едно)използвано от боцман в Отворената РТ,което отговаря на историческото си съдържание

цитирай
35. solinvictus - грцката маляка нали го бил доказал ...
19.07.2011 00:41
грцката маляка нали го бил доказал ти забрави вече ...този пост (мнение го повтаряш вече почти 3 годин като сложим и другия повтаряч дето пукал балони хахахаха и неговите 2 години + завистта +личните ви отмошения (които изобщо ме ме вълнуват) се получава като сбор от опровержения "00 " двете нули да ти подскажа означва кенеф на Вашият език!
Така ,че такива кат тебе и катерачоф са ми ясни ...ено време ги пращах да донесат ена кофа "компресия" хахаха и те ходеха и дори с желание!

Вижда се от Луната , че сте валат!
цитирай
36. marknatan - ил да дебилчо, май не си психопата, ...
19.07.2011 03:39
ил да дебилчо, май не си психопата, а?
доказите боцко им доказа, че тея били мингяни,ония били валат, само на гетските лизачи и набожните търгаши в маймуняшкия форум на гюведфжарите,може да им ги подхвърляш научно за доказ и прослава

в маймуняшкия форум на гюведфжарите,където един от тях им бил доказал,кво били българите като част на изречението(хе хе хе цитирам маймунпчката астерка) и в блога си тоже,обявих,че "и на теб и на който и да е (вкл. бозман) ще преведа по 1 000 лв на всеки който представи Римско понятие (за всяко едно)използвано от боцман в Отворената РТ,което отговаря на историческото си съдържание."

При гюведжарите маймуняка боцко се изтъпанчи на мегдана и се провикна с "доказа" с превода на булгарорум дуктор,че означавало българският полковник,в "отворената теза за българското име " в която търсеното неизвестно българи се замества с българи и означава български.
поне да беше написал,че булгарорум дуктор е полковник на стражарите
да му доказваш на психопата кво,че дуктор не е полковник,като той не разбира смисъла на понятието доказвам, ма той ИМ доказал,дуктор е полковник,а кондуктор е генерал,важното,че е български,а само българеите имали по две дуки и тук таме по некой некастриран персиец
ил да дебиле ,псохопата боцко се пробва неуспешно.я ти надмини учителя си и покажи Римско понятие (за всяко едно)използвано от боцман в Отворената РТ,което отговаря на историческото си съдържание

ми пробвай се и ти докажи Римско понятие използвано от боцман в Отворената РТ,което отговаря на историческото си съдържание,и ти превеждам годишната заплата (тази дет я имаш в момента)
започни с COMITAE ,които били гранична армия,comitae, стражите на Римската империя

”Конкретно Римската теза ще доказва, че COMITAE = BULGARI.
Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като ”комита е ”.


» Ако има някакво обединение, в което съставляващите го хора да се наричат българи, то това са comitae, стражите на Римската империя, но това обединеие си има име – гранична армия”

Само психопатите разбрали ИДЕЯТА МУ,че така профана боцман доказал,че българите са бургариите,защото бурагариите били стражари,като comitae-гранична армия,стражите на Римската империя,значи българите били стражари или българите били бургариите.
"тезата" била за ИМЕТО хе хе хе Б.Ъ.Л.Г.А.Р.И. преминало през comitae ( граничен страж ) Случайно или не, но прочита на comitae ( граничен страж ) звучи буквално като ”комита е . И така всички психопати разбрали тънкийо намек БЪЛГАРИТЕ е РОМСКО служебно название БУРГАРИИ хе хе хе
май не си психопата а

ИЛИ Б.Ъ.Л.Г.А.Р.И е COMITAE хе хе хе
по декодера на профана боцман може и да е
глупак
що не се пробваш с некой доказ ,нали ТИ ПСИХОПАТА си рабрал ИДЕЯТА МУ.
хайде пробвай се докажи Римско понятие използвано от боцман в Отворената РТ,което отговаря на историческото си съдържание
ненормалник
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: letopisec
Категория: История
Прочетен: 11472454
Постинги: 701
Коментари: 12663
Гласове: 3319
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. роман за Атила
2. Династията Дуло - изследване
3. Съвременното състояние на кимерийския проблем - статия на А.И.Иванчик
4. Българи и ефталити - проучване
5. Кимерийци и хуни - мит или реалност? - изследване
6. Ранните хуни в Източна Европа - откъс от монографията от 1973 г. на американския професор Otto Maenchen-Helfen
7. Народите в хунската империя, ч.І
8. Как българите останаха без история...
9. статия на Вл. Георгиев, бележит български езиковед
10. статия на Вл. Георгиев за тракийския език
11. Посланието на големият български историк Златарски.
12. ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ЕТНОГЕНЕЗА
13. Кои са кутригурите? - нови аргументи
14. Български цар е превзел Персия, според Паисий Хилендарски
15. СЛАВЯНСКИ ЕЗИК ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯ?
16. Кого обслужва идеята, че сме траки?
17. РАЖДАНЕТО НА ЛЕВСКИ
18. Град Несебър и тракийското божество Mezen.
19. Българите не са тюрки...Какво казват източниците?
20. 1-ви ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
21. 2-ри ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
22. 3-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
23. 4-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
24. 5-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
25. 6-ти ВЪПРОС КЪМ КОНГРЕСА ПО ВИЗАНТОЛОГИЯ В СОФИЯ, 22-27.08.2011
26. АВИТОХОЛ И ЕФТАЛИТ