Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2018 19:34 - Съпротивата
Автор: eli23 Категория: Други   
Прочетен: 591 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 21.06.2018 16:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
                    „Съпротивата, всъщност, никога не успява.“                                                                            Дийпак Чопра 


    Преди да стигна до тази истина не знаех, че е истина. Не ми беше идвало на ум въобще. Но след като я узнах видях я в живота си и я осъзнах като абсолютна истина.

    Дошли сме тук на тази земя и в този живот за да бъдем себе си. Да изразим чрез себе си Божието творение по образ и подобие Негово. Да отстояваме творението Му, посредством себе си. Едва ли това се постига чрез противопоставяне на чуждо мнение и поведение.

    Какво правим, когато се съпротивляваме? Отказваме се от себе си, от своето си и влизаме в чуждата същност, без дори да я познаваме, за да я укоряваме, коригираме, съветваме и недоволстваме...Ключът е в недоволството. Неудовлетворени от отношението ни към самите себе си търсим разрешението извън себе си. То, обаче, не е там. Възникнало е вътре в нас и логично пак там е редно да търсим решението.

    Влизайки в чуждото поведение, чуждите решения, дори само мислейки за чуждите действия, ние се отричаме от себе си, бягаме от себе си, съзнателно или не. Защото да работим вътре в себе си е трудния начин за разрешаване на неудовлетворенията ни, но за сметка на това единственият ефикасен.

    Като се съпротивляваме на нещо извън нас ние насочваме собствената си енергия навън, лишаваме се от нея, отслабваме собствените си сили, за да зареждаме нещо, което не харесваме. А тази енергия е наша и ни е нужна да създаваме с нея наши неща, неща които ние желаем, неща в които ако я влеем ще познаем удовлетворението си, забравяйки за всичко извън нас, което не ни харесва. То така или иначе си съществува, защо ни е да се вторачваме в него!

    Какво, всъщност постигаме със съпротивата си? Постигаме един безсмислен и безрезултатен спор. Спомняте ли си някога нещо да сте постигнали, благодарение на вашата съпротива? Съмнявам се. Няма как да убедим другия в нашата правда, защото той си има своя. И си я отстоява. Никой не е склонен да признае, че греши, особено в такъв спор.

    Абсолютна истина е и това, че щом си недоволен, начи нещо грешиш. Твоето недоволство е твоя грешка. Корекцията трябва да е насочена навътре, не навън. Никой извън теб не е отговорен за твоето недоволство. Съжалявам да го кажа, но е така.

    Същата работа е и със съпротивата към държавата и режимът, в който живем. Съпротивата, всъщност, никога не успява! Та си мисля и за протестите, дето лъскаме паветата из центрото. Ми не успяха! Начи к‘во?

    Както в обществения, така и в частния живот силните на деня са действащите, тези които предизвикват съпротивата. Те движат събитията, движат и управляват собствения си живот и нещата, с които се занимават. Те, добри или лоши, движат, а съпротивляващите им се просто се надяват да спрат движението. Е да, ама нали в движението е животът? Тъй че съпротивата, оказва се е обратното на живота.

    Послание: Братя и сестри, вместо да мрънкате и недоволствате (особено на третата ракия) срещу това, което е, земете та създайте нещо, което да бъде! Пък нека предизвиква съпротива. Когато нещо наистина е, то задължително има и противници, което трябва да ви радва, не да ви спира! Щото съпротиата се родее със завистта. Или не? Пък завистта не ви я препоръчвам.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eli23
Категория: Други
Прочетен: 678735
Постинги: 334
Коментари: 334
Гласове: 2184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031